יואל כהן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:יואל כהן.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב יואל כהן]]
[[קובץ:יואל כהן.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב יואל כהן]]
הרב '''יואל כהן''', נודע כה[[חוזר]] הראשי של [[הרבי]], כיהן כמשפיע ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770]], נודע כאחד ה[[משפיע]]ים המוכרים של [[חב"ד]] בעולם.
הרב '''יואל כהן''', נודע כה[[חוזר]] הראשי של [[הרבי]], כיהן כמשפיע ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770]], הרב כהן מפורסם כאחד ה[[משפיע]]ים היותר בולטים ב[[חב"ד]], וזאת הן בזכות היותו ה'חוזר' והן בשל כשרונותיו הייחודיים, זיכרון פינומינלי, הבנה מעמיקה וחוש הסברה. הרב כהן הנה מרצה מבוקש לשיעורי [[חסידות]] ו[[התוועדות|התוועדויות]], גם אצל [[חסידי פולין]]. שיעוריו לוקטו, נערכו ויצאו לאור בספרים שונים.
 
הוא נודע מיוחד בכח הזיכרון שניחן בו, וביכולת ההעמקה וחוש ההסברה שיש לו. מבוקש לשיעורי [[חסידות]] ו[[התוועדות|התוועדויות]], גם אצל [[חסידי פולין]]. שיעוריו מפורסמים ויצאו לאור בספרים שונים.


==תולדות חיים==
==תולדות חיים==

גרסה מ־16:04, 13 במאי 2016

הרב יואל כהן

הרב יואל כהן, נודע כהחוזר הראשי של הרבי, כיהן כמשפיע בישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770, הרב כהן מפורסם כאחד המשפיעים היותר בולטים בחב"ד, וזאת הן בזכות היותו ה'חוזר' והן בשל כשרונותיו הייחודיים, זיכרון פינומינלי, הבנה מעמיקה וחוש הסברה. הרב כהן הנה מרצה מבוקש לשיעורי חסידות והתוועדויות, גם אצל חסידי פולין. שיעוריו לוקטו, נערכו ויצאו לאור בספרים שונים.

תולדות חיים

ר' יואל נולד בט"ז שבט תר"צ ברוסיה, לאביו הרב רפאל נחמן כהן. בשנת תרצ"ו עלה עם משפחתו לארץ ישראל והתגורר ברמת גן. בשנות צעירותו חי בקהילות החסידיות שהתפתחו בארץ הקודש, בתל אביב ורמת גן.

במשך השנים למד בישיבת אחי תמימים בתל אביב אצל המשפיע ר' חיים שאול ברוק ובגיל שמונה עשרה, בי"א שבט תש"י, נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770. כשעלה על האוניה לא נודע לו עדיין מהסתלקותו של הרבי הריי"צ. כשהגיע לארצות הברית נודע לו על הסתלקותו של הרבי הריי"צ, והחליט בכל זאת להישאר - בעקבות הוראה שקיבל מהרבי, והתקשר לרבי. בט"ו אלול תשי"ד התחתן עם מרת לובא לאה, בת ר' שניאור זלמן בוטמן.

פועלו

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

חוזר

ר' יואל משמש כחוזר תורתו של הרבי מראשית תחילת הנשיאות. ימים ספורים לאחר קבלת הנשיאות של הרבי, בהתוועדות י"א שבט תשי"א פנה אליו הרבי וביקשו להכין "הנחה" ממאמר "באתי לגני" שנאמר בהתוועדות זו ההנחה הראשונה שהכין, ומכאן ואילך התחיל לחזור על התוועדויותיו של הרבי. ידוע גם כי בחג השבועות תשי"ב לפנות בוקר, הרבי התוועד והמתין עם אמירת המאמר עד לשובו של ר' יואל מהמקווה.

במסגרת תפקיד זה כתב ר' יואל והכין להגהה שיחות רבים, מחלקם נדפסו לאחר מכן הכרכים ה' עד ט' בסט לקוטי שיחות. בעקבות תחילת עבודתו בעריכת ספר הערכים הועבר תפקידו זה האחרון לעורכים אחרים. כן כתב את ההנחות למאמרי הרבי, החל משנת תשמ"ו עסק בעריכה קבועה של מאמרי הרבי והכין אותם להגהה, מהם הודפסו לאחר מכן ששה כרכי ספר המאמרים מלוקט.

ספר הערכים

ערך מורחב – ספר הערכים

בראשית שנות הנשיאות הורה הרבי לר' יואל להתחיל בכתיבת אנציקלופדיה מקיפה לתורת חסידות חב"ד. אותה התחיל יחד עם הרב חיים שלום דובער ליפסקר. כיום הוא עובד על עריכת הסדרה יחד עם הרב שלום חריטונוב, גם הוא מה'חוזרים' של הרבי מלך המשיח.

עם רכישת ביתו הפרטי של ר' מאיר איטקין הסמוך ל-770, והעברתו לידי בעלות ספריית אוצר החסידים ליובאוויטש, שופץ עבורו חדר בקומה הראשונה שם עובד על עריכת ספרי החסידות שתחת אחריותו.

משפיע ומחנך

ר' יואל משמש כמשפיע ראשי בישיבת תומכי תמימים המרכזית - 770, (בשנים האחרונות הצהיר שאינו כבר בהנהלת הישיבה[דרוש מקור: בהתוועדויות הצוות בחנוכה הוא נמצא], אך עדיין ממשיך למסור שיעורים ב-770). מוסר שיעורי חסידות רבים לקהלים מחסידי פולין. לעתים יוצא למסעות להפצת החסידות בארצות הברית, אירופה וארץ הקודש.

דיעותיו

בשנת תשנ"ג שימש כחבר במטה העולמי להבאת המשיח. בתקופה זו עסק בלהט בנושא המשיח, גאולה ויחי אדוננו, בהתוועדויות, שיעורים, הרצאות וראיונות בשבועון כפר חב"ד - בהם השמיע את דעתו הברורה, שהתגלות הרבי כמלך המשיח ודאית יותר מזריחת השמש בכל בוקר[1].

לאחר ג' תמוז תשנ"ד, שינה את דעותיו והכריז כי אין לעסוק בפרסום זהות משיח‏‏. לדעתו, אין ספק כי הרבי עתיד להיות המשיח. כיון שבמבט פנימי, תורתו ופועלו של הרבי הם ביטוי של גילוי נשמת המשיח (ולא רק "ראוי להיות משיח"). למרות זאת אין לערוך תעמולה על כך, לא בתוך חב"ד ולא מחוצה לה, כיון שלטענתו, האמונה ברבי כמלך המשיח יסודה בביאורי תורת החסידות אודות עניינו של משיח, ולא על פסקי הלכה. מאז מאורע יום זה הוא מביע התנגדות נחרצת לשיטה המתייחסת אליו כניסיון זמני וכי הרבי חי בגופו הגשמי[2].

ספריו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ראה דוגמאות ב'קישורים חיצוניים' להלן
  2. קובץ משיח וגאולה – ב, עמוד 12, 19-20