מרכז ההפצה ממש
מרכז ההפצה ממש הינו ארגון חב"די הפועל בתחום ההוצאה לאור ופירסום חומרים בנושאי גאולה ומשיח. שם הארגון, ממ"ש, הוא ראשי התיבות של המילים "מכון מלכות שבתפארת", על פי דברי הרבי שלימוד עניני גאולה ומשיח קשור לספירת "מלכות שבתפארת".
היסטוריה
הארגון החל את דרכו כמכון מחקר בתורתו של הרבי מליובאוויטש מלך המשיח. המכון הוקם בניו יורק בשנת תשס"א (2001), והופעל על ידי קבוצת רבנים צעירים שלמדו בבית מדרשו של הרבי מלך המשיח שליט"א בברוקלין - 770.
במשך השנים הוציא המכון פרסומים וחוברות מתורתו של הרבי, ובעיקר מחידושיו בנושאי גאולה ומשיח. פרסומים אלה התקבלו בהתלהבות על ידי שוחרי תורתו של הרבי ודרבנו את חברי המכון למסד את ההוצאה ואת הפקותיה. בשנת תשס"ג (2003) הוקם הסניף הישראלי של המכון בבני ברק, עם שלוחות נוספות בצפת ובכפר חב"ד. עבודת המחקר התמסדה ועשרות עורכים, מגיהים וצוותות טכניים התחילו לעבוד על הסדרה הפופולארית "דבר מלכות עם פיענוחים" שהפכה לסדרת הדגל של המכון.
בשנת תשס"ז הוציא המכון את הספר ביוגרפיה על הרבי "נביא מקרבך". בשנת תשס"ח הוציא המכון את האלבום משיח תמונות ורגעים בעריכתו של הרב אסף חנוך פרומר. לקראת שנת "הקהל" תשס"ט, עמלו במכון על הוצאתו לאור של הספר "קהל גדול" המרכז בצורה מסודרת את תורתו של הרבי בענייני הקהל. הספר נערך על ידי הרב שמעון וייצהנדלר. לקראת מעמד ברכת החמה שחל באותה שנה, ערך הרב וויצהנדלר ספר דומה בשם החמה וברכתה הכולל את תורתו של הרבי בעניני ברכת החמה.
בשנת תשע"ב החל הארגון להפיק עלונים לקראת חגי ישראל שנקראים בשם 'מועדים' ומביאים בעיבוד עכשווי תכנים משיחותיו של הרבי על מועדי ישראל עם הוראות מעשיות לחיי היום יום.
צוות המכון
הנהלה:
- הרב אלעד קנטור.
- הרב מנחם לדיוב.
חברי מערכת:
- הרב שמעון וייצהנדלר - עורך ראשי.
- הרב אסף פרומר - עורך משנה.
- הרב מאיר וילישאנסקי.
- הרב הרשקופ.
פרוייקטים
בית ספר לתורת הגאולה
ערך מורחב – בית הספר לתורת הגאולה |
מלבד מכון ההוצאה לאור, מקדם הארגון יוזמות נוספות בעניני משיח וגאולה, כשבראשם עומד בית הספר לתורת הגאולה המפגיש קבוצות גדולות מאנ"ש לקורסים מקצועיים בתורת הגאולה, בהם מועברים התכנים בצורה מסודרת מפי טובי המרצים.
מחזור הלימודים הראשון שהתקיים בחודשי הקיץ של שנת תשע"ב נחל הצלחה רבה, ובשנת תשע"ג נפתח מחזור לימודים נוסף לגברים, ומחזור לימודים נפרד לנשים ובנות, המתמקדים בלימוד ייעודי הגאולה מתוך ספרי הנביאים, לעילוי נשמת השליחה בדלהי שבהודו מרת מירה שארף.
ישיבה ליום אחד
התוועדויות עונתיות
הוצאה לאור
תצלומי הספרים בהוצאת מכון ממ"ש הוצאה לאור |
---|
|
- משיח המושג והמציאות - חוברת הסברה איכותית בנושא משיח וגאולה. יצאה לאור לקראת ג' תמוז תש"ע.
- דבר מלכות עם פיענוחים.
- דבר מלכות מנוקד ומפואר.
- דבר מלכות - מעלתן של ישראל עם פענוח המראי מקומות.
- דבש מלכות - עיבוד של שיחות הדבר מלכות מהשנים תנש"א-נ"ב, בלשון קלה וברורה.
- דבר מלכות תוכן וסיכום - סיכום מקיף של שיחות ה"דבר מלכות" השבועי מהשנים תנש"א-נ"ב, מחולק לקטעים וכותרות שונות. בתשפ"א הספר יצא לאור מחדש שבו נוסף על כל שיחה סיכום מתומצת והוראות למעשה בפועל. נערך על ידי הרב מנחם כהן.
- בית חיינו.
- רק משאלה אחת (סיפורים לילדים).
- נפלאות עכשיו א-ב.
- תורת הגאולה - ליקוט מקורות בתנ"ך ובדברי חז"ל שבהם מדובר אודות המשיח והגאולה. נערך על ידי ר' פרץ פרידמן ויצא לאור לראשונה בשנת תשנ"ו בארצות הברית ובשנת תשס"ז.
- ילקוט אמרים גאולה ומשיח - ליקוט מתורת רבותינו נשיאינו על שלושים מושגי יסוד בתורת הגאולה, מנת לסייע ללימוד תורת רבותינו נשיאינו בחודש כסלו, כפי הוראתו של הרבי. נערך על ידי הרב שמעון ויצהנדלר, הרב משה קורנוויץ והרב זלמן ברנשטיין,
- זורע צדקות מצמיח ישועות.
- נביא מקרבך.
- הגדה של פסח עם פירוש עממי.
- אלבום משיח תמונות ורגעים.
- "אוצרות מלך" - קהל גדול.
- "אוצרות מלך" - החמה וברכתה.
- "אוצרות מלך" - אגרת החינוך.
- שאמיל - סיפורו של ניגון.
- האלף בית החסידי.
- השליחות.
- הרבי והילדים.
- חני הגדולה טועמת גאולה.
- אגרת החינוך.
בטאון הפנסאים
לקראת חג הפסח תשע"ו החל המכון בהוצאה לאור של עיתון חודשי בשם 'הפנסאים' המודפס בפורמט צבעוני גדול על דפי כרומו ומשתרע על פני כ-40 עמודים. העיתון כולל בעיקר טורים בעניני השעה ובעניני גאולה ומשיח, והוא נכתב בעיקר על ידי אברכים צעירים.
קישורים חיצוניים
- אתר הבית של מכון ממ"ש הוצאה לאור
- כתבות על פעילות המכון באתר חב"ד אינפו
- סיכום יום עיון בניהול 'מרכז ההפצה ממש' בשנת תש"ע
- ללמוד ולדעת גאולה בפועל ממש - כתבה על פתיחת בית הספר לתורת הגאולה מתוך שבועון בית משיח
- ישיבה של ממ"ש: מאות אברכים ביום העיון השנתי -
- הטלויזיה מסקרת את ההגדה החדשה ● וידאו -
גיליונות בטאון הפנסאים:
- הגליונות להורדה וקריאה: גילון מספר 1 • גליון מספר 2 • גליון מספר 3 • גיליון מספר 4 • גיליון מספר 5 • גיליון מס' 6 • גיליון מס' 7 • גליון מס' 9 באתר