בית הספר לתורת הגאולה

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מעמד הסיום של הסמסטר הראשון (קיץ תשע"ב)

בית ספר לתורת הגאולה הוא שם שניתן לפרוייקט ייחודי המנוהל על ידי מרכז ההפצה ממש, שנועד לתת סדרת הרצאות מקצועיות ואיכותיות, שירחיבו את היקף הידיעות של המשתתפים בנושאי גאולה ומשיח כפי שהם מופיעים בתורה, ויעניקו להם כלים מעשיים להנחלת הידע הזה לקהלים נוספים.

התייסדות הפרוייקט[עריכה | עריכת קוד מקור]

הפרוייקט נוסד לראשונה בשנת תשע"ב לאחר שהורגש צורך ממשי להנחיל ידע מבוסס בנושאי גאולה ומשיח בצורה שיטתית ומסודרת, על מנת למלא את רצונו של הרבי[1] לעסוק בלימוד גאולה ומשיח באופן שיאפשר ללומד להתבונן בתכנים שלמד גם לאחר שהוא מתנתק מהספר.

כדי ליצור מסגרת שתאפשר לימוד מעמיק שכזה, יצרו הפעילים ממרכז ההפצה ממש תשתית בסיסית של מרצים ידועים בעולם החב"די בעלי כושר הסברה, שניחונו ביכולת להפשיט מושגים רחוקים ולהעניק לשומעים תכושת שייכות לחומר הנלמד.

תכני הלימוד נבחרו בקפידה על ידי הצוות, וכן היעדים בהם נדרשים לעמוד המשתתפים בקורסים. בראיון שנערך בשבועון בית משיח לקראת פתיחת הסמסטר הראשון, העידו המרצים שהעבודה המקדימה לפתיחת הקורס נמשכה למעלה משנה.

מחזור הלימודים הראשון שהתקיים בחודשי הקיץ של שנת תשע"ב נחל הצלחה רבה, והשתתפו בו למעלה משישים איש, ובשנת תשע"ג נפתח מחזור לימודים נוסף לגברים, ומחזור לימודים נפרד לנשים ובנות, לעילוי נשמת השליחה בהודו מרת מירה שארף, שנספתה מפגיעה של טיל ישיר במבצע עמוד ענן.

צוות בית הספר[עריכה | עריכת קוד מקור]

הנהלה
מרצים

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. כפי שהתבטא הרבי בשיחת שבת פרשת בלק תנש"א, ועוד.