פעולותיו של הרבי מליובאוויטש בסדר כרונולוגי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 64: שורה 64:


*שנת [[תשנ"ג]] (1993): ביום [[ט"ז בתשרי]] ירד הרבי לזאל הגדול. ב[[שמחת תורה]] החל לעודד את שירת [[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]]; ב[[חנוכה]] היה מעמד סאטלייט מיוחד לעיני העולם כולו; [[סאטלייט|מעמד סאטיילט מיוחד]] ב[[י' בשבט]] [[תשנ"ג]], בו עודד הרבי את שירת היחי לכל העולם.
*שנת [[תשנ"ג]] (1993): ביום [[ט"ז בתשרי]] ירד הרבי לזאל הגדול. ב[[שמחת תורה]] החל לעודד את שירת [[יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]]; ב[[חנוכה]] היה מעמד סאטלייט מיוחד לעיני העולם כולו; [[סאטלייט|מעמד סאטיילט מיוחד]] ב[[י' בשבט]] [[תשנ"ג]], בו עודד הרבי את שירת היחי לכל העולם.
*שנת [[תשנ"ד]] (1994): ב[[חודש חשוון]] חודשה [[קופת רבינו]] על ידי מזכיריו ר' [[יהודה לייב גרונר]] ור' [[שלום מענדל סימפסון]]. בי"ד חשוון היתה הפעם האחרונה שיצא ל[[מרפסת]]. בר"ח כסלו היתה הפעם האחרונה שעברו (שלוחים) ב[[יחידות]] ליד חדרו הק'. ב[[חודש אדר]] נאספו מולו בפתח חדרו ילדי [[צבאות ה']]. ב[[ג' בתמוז]] [[נכסה וחוזר ונגלה|התכסה]] הרבי מעינינו.
 
*שנת [[תשנ"ד]] (1994): ב[[חודש חשוון]] חודשה [[קופת רבינו]] על ידי מזכיריו ר' [[יהודה לייב גרונר]] ור' [[שלום מענדל סימפסון]]. בי"ד חשוון היתה הפעם האחרונה שיצא ל[[מרפסת]]. בר"ח כסלו היתה הפעם האחרונה שעברו (שלוחים) ב[[יחידות]] ליד חדרו הק'. ב[[חודש אדר]] נאספו מולו בפתח חדרו ילדי [[צבאות ה']].  
 
ב[[ג' בתמוז]] [[נכסה וחוזר ונגלה|התכסה]] הרבי מעינינו.


{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מבצעי ותקנות הרבי]]
[[קטגוריה:מבצעי ותקנות הרבי]]
[[קטגוריה:תולדות חייו של הרבי]]
[[קטגוריה:תולדות חייו של הרבי]]

גרסה מ־16:36, 2 באפריל 2019

סדרת ערכים בנושא
תולדות חייו של הרבי

פעולותיו של הרבי מלובביץ', על פי סדר השנים, כפי שמובאים בהקדמה לספר היום יום.

העשור הראשון (תשי"ב-תש"כ)

מנחם בגין בביקורו אצל הרבי, תשל"ח

העשור השני (תשכ"א-תש"ל)

העשור השלישי (תשל"א-תש"מ)

הרבי בהתוועדות מיוחדת לנשים ובנות ב-770

העשור הרביעי (תשמ"א-תש"נ)

קובץ:הרבי ונער.JPG
הרבי בחלוקת דולרים ב-770
אדמו"ר שליט"א ביציאה מ770 לכיוון האוהל, כ"ז באדר תשנ"ב

העשור החמישי (מתנש"א)

הרבי מקבל לידיו תוף ועליו הכיתוב יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד
הרבי במעמד 'קבלת המלכות'. י' בשבט תשנ"ג
  • שנת תש"נ (1990): ייסוד הקהלת קהילות ביום השבת; הודיע שה"מהפכות" קיצוניות המתרחשים בכמה מדינות גדולות בעולם - בשקט ובמנוחה, מעידים שנמצאים ברגעים האחרונים של הגלות; יצא לאור קובץ מיוחד של כינוס השלוחים העולמי; ביום ה' של חנוכה נערך כינוס עולמי (באמצעות הלויין) לילדי ישראל מחמש מדינות: ארץ ישראל, רוסיה, לונדון, פאריז וארצות הברית; ביום שלישי, י"ט בטבת תש"נ - נגמר הדידן נצח; הרחבת בנין הספריה של "אגודת חסידי חב"ד"; ייסוד הקמת מוסדות, לרגל מלאת "ארבעים שנה" (משנת תש"י) והשתתף מקופת רבינו; בקשר לי' בשבט הושלמו הקמת 1000 מוסדות חב"ד ברחבי העולם; הדפסת מיוחדת של ספר התניא (מוגדל) לרגל מלאת "ארבעים שנה" שחולק ביום י' בשבט (בצירוף דולר לצדקה); בקשר לכ"ב בשבט, מעורר על הקמת מוסדות-חינוך חדשים לבנות; ייסוד תהלוכת ל"ג בעומר; ייסוד שבכל ראש חודש יתוועדו; בזמן מלחמת המפרץ הכריז הרבישאין ממה לדאוג ולפחד כהבטחת תורתנו על יושבי הארץ והורה לכל הפונים לנסוע לארץ-הקודש דווקא!; קרא לפרסם את המדרש "שנה שמלך המשיח נגלה בו, כל מלכי אומות העולם מתגרים זה בזה וכו' "בני אל תתייראו כל מה שעשיתי... בשבילכם... הגיע זמן גאולתכם"! ו"בשעה שמלך המשיח בא עומד על גג בית המקדש ומשמיע לישראל: "ענווים, הגיע זמן גאולתכם" והמשיך והרגיע את האומה במשך כל "מלחמת המפרץ".

ביום כ"ז באדר א' התרחש אירוע מוחי ('סטרוק') לרבי בעת ששהה באוהל של אדמו"ר הריי"צ. מאז חלו שינויים משמעותיים בהנהגתו; באותה תקופה הרבי הפסיק לירד להתפלל בבית המדרש הגדול ב-770, ההתוועדויות המקובלות פסקו. בחג השבועות יצא הרבי לכניסה הראשית של 770 לקבל את פני החוזרים מהתהלוכות.

בג' בתמוז התכסה הרבי מעינינו.

הערות שוליים

  1. השיעורים שנמסרו על ידי ר' יוסף וינברג, הוגהו על ידי הרבי ונדפסו בספר "שיעורים בספר התניא"