אברהם יצחק ברוך גרליצקי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־13:13, 13 בספטמבר 2024 מאת החשבון (שיחה | תרומות)
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב גרליצקי

הרב אברהם יצחק ברוך גרליצקי (יליד שנת תש"ח, 1947) הוא מראשי ישיבת אהלי תורה קראון הייטס ומנהל מערכת קובץ הערות וביאורים אהלי תורה.

תולדות חיים

נולד במונטריאול בי"ד חשון תש"ח לאביו הרב משה אליהו גרליצקי, משפיע הקהילה החב"דית במונטריאול.

בשנת תשכ"ה ייסד יחד עם ר' שלמה זרחי, ר' אפרים פיקרסקי, ר' יהודה לייב שפירא, ר' שלום בער לויטין, ר' נתן וולף ור' יהושע דוברבסקי את ועד הנחות התמימים.

בהמשך לזה קיבל אישור מיוחד מהרבי שבלילות שהוא עובד על ההנחות הרי למחרתם הוא פטור מלבוא לסדר חסידות.

כאשר ר' זלמן גוראריה היה ביחידות בחודש כסלו תשכ"ז, התלונן בפניו הרבי "קיינער קאכט זיך ניט אין די שיחות א חוץ די איין גרליצקי'ס א זון" (= אף אחד לא מתעניין בשיחות חוץ מבנו של גרליצקי)[1].

בתקופה שקדמה לנישואיו עם רעייתו (בתו של ר' בנימין לויטין, ונכדת הרב שמואל לויטין), עורר הרבי על חיזוק האחיזה היהודית בשכונת קראון הייטס בעקבות הבריחה הגדולה, וביקש לערוך את החתונות דווקא בתחומי השכונה על מנת לחזק את ההתיישבות במקום.

למרות שלא היו באותה תקופה בתחומי קראון הייטס אולמות מספיק מתאימים לעריכת חתונות כפי שהיה נהוג, היה הרב גרליצקי הראשון לקיים את חתונתו כרצון הרבי בתחומי השכונה, וחגיגת נישואיו התקיימה בכ"ז אדר א' תש"ל באולם "יאנג יזרעאל" שבקראון הייטס.

לאחר נישואיו הצטרף לצוות החינוכי של תומכי תמימים אהלי תורה קראון הייטס, וכיום הוא נחשב לאחד הר"מים האהובים במיוחד בישיבה, והוא נודע כמסור לתלמידיו. אחד הביטויים לכך הוא ביום הולדתו, שעורכים לו התוועדות גדולה ובכל שנה קונים לו התלמידים מתנה מיוחדת ודואגים לפרסם מודעות מזל טוב בכל השכונה.

בחודש תשרי תש"מ הקים את מערכת הערות וביאורים שמטרתה הגברת העיון והקאָך בתורתו של הרבי.

במסגרת זו זכו הרב גרליצקי וצוות המערכת למענות קודש והתייחסויות רבות בהתוועדויות הרבי. אלו לוקטו ונדפסו ב"ספר היובל - הערות וביאורים" שהופיעה בקשר עם גליון האלף.

בחודש חשון תשנ"ב מסר לרבי בעת חלוקת הדולרים ספר הכולל את השיעורים שמסר בישיבה לאורך שנת הלימודים ה'תנש"א, והרבי איחל לו שנת הצלחה, הצלחה רבה, ושתהיה שנת פלפולא דאורייתא[2].

ספריו

הערות שוליים

  1. הרב אשכנזי, עמ' 258.
  2. דברי משיח ה'תשנ"ב חלק א' עמוד 416.