יחידות כללית
יחידות כללית היא כינוי לשיחה אותה הרבי אומר ב-770 בפני קבוצת אנשים. שיחה זו מהווה כתחליף ליחידות פרטית שהתקיימה עד שנת תשמ"א.
היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]
כאשר הגיעו קבוצות מוגדרות הרבי נשא שיחה משותפת בפניהם בחדרו הק', כגון קבוצות של נערים יהודיים, השלוחים לארץ הקודש, נוסעי ה"צ'רטר" שהגיעו לרבי כקבוצה, ועוד.
משנת תשל"ח הפסיק הרבי (בהוראת הרופאים) לקבל אנשים לחדרו הק' ל"יחידות פרטית" מלבד אורחים ואנשים מכובדים.
לאחר שבשנת תשמ"א נוצר עומס גדול של אורחים, הוחלט להפסיק לגמרי את היחידויות הפרטיות (למעט מקרים ספורים), ולערוך בסיום שהות האורחים (בחודש תשרי וכדומה) יחידות כללית לכל האורחים.
בהתחלה קיבל הרבי ל"יחידות כללית" קבוצות בחדרו הק'. אח"כ עברה היחידות ל"גן עדן התחתון", אח"כ לזאל הקטן עד שמקומה נקבע בזאל הגדול - שם מוקף השטח במחיצות שבפנים היו מתרכזים החסידים שהורשו להיכנס (האורחים וכיו"ב). הרבי נכנס ויושב על בימה מוגבהת על יד שולחן מכוסה במפה לבנה[1] ונושא שיחת קודש לקהל. היחידויות בסגנון זה מתקיימות מספר פעמים בשנה בנוסף לחודש תשרי כאשר מגיעים אורחים רבים, לעתים רבות חולקו קבוצות הנכנסים ל'יחידות כללית' לקטגוריות. יחידות לחתנים וכלות, יחידות לבר מצוה, יחידות לתלמידי הישיבה, יחידות לאורחים, יחידות לתומכי חב"ד ולשלוחים[2].
גם לאחר שפסקו סדרי היחידויות הפרטיות, הראה הרבי בכמה הזדמנויות שעצם מעמד היחידות לא נפגע, ואדרבה. דבר המתואר בסיפור הבא: "בהתוועדות שהתקיימה בחובבי תורה בערב שבועות תשד"מ, בכה ר' ראובן דונין: "למה אין יחידות כמו פעם?" למחרת בבוקר הכניס פתק ובו השאלה: "למה אין יחידות כמו פעם?" הרבי ענה לו תשובה באותו היום. הרב גרונר קרא לר' ראובן והראה לו את הפתק המקורי, עליו סימן הרבי את המילים "כמו פעם" בקו תחתי ומשך ממנו קו למטה ושם הוסיף בכתב יד קודשו: "ויותר מזה"!". בקשר לביטול היחידויות הפרטיות התבטא הרבי שגם שעת ההתוועדות היא 'יחידות'[3].
כאשר היה מי שביקש מהרבי לקבל אותו בכל זאת, השיב לו הרבי שאם יקבל אותו ליחידות פרטית, יהווה הדבר פגיעה בכל אלו שביקשו להתקבל ליחידות פרטית ולא נענו.
גם כיום, כשלא רואים את הרבי מלך המשיח שליט"א בעיניים גשמיות ממשיכים לארגן יחידות זו, כחלק מהאמונה בנצחיות חייו של הרבי.
סדר היחידות[עריכה | עריכת קוד מקור]
במהלך ה"יחידות הכללית" נושא הרבי שיחה בפני הקהל כשפניו לצפון. במשך כל זמן זה, מניח הרבי את ידיו וזרועותיו הק' על השולחן.
אחר כך הקהל עוברים בתור, ומוסרים לרבי פ"נ. הרבי מקבל את הפ"נ ביד שמאל, ונותן דולר לצדקה ביד ימין. בהזדמנות זו ישנה גם האפשרות לקבל מהרבי את ברכתו.
בסיום היחידות, בעת (או אחרי) עומדו ממקומו, מביט הרבי לעבר ארון הקודש ואומר משהו בלחש (יש אומרים שאומר את הפסוק "אך צדיקים יודו לשמך ישבו ישרים את פניך"), ואז יוצא מבית הכנסת כשבידו שקית הנייר המכילה את הפ"נים[4].
ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]
לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]
- שבועון בית משיח גליון כ' סיון תש"פ עמוד 44, מדור 'והבט פני משיחך'.
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- יצירת אמנות ב- 62 אלף דולר: היחידות - כתבה על גלופת העץ המתארת יחידות כללית[5]
- מדיה
- המאמר הראשון שנשא הרבי בעת 'יחידות כללית', י"ז אדר תשכ"ב
- יחידות כללית בשפה הצרפתית, ט"ז תמוז ה'תשמ"ג
- הרבי ביחידות כללית ● תמונות נדירות
הערות שוליים
- ↑ בסיום חודש תשרי תשד"מ ישב הרבי מלך המשיח שליט"א ע"ג בימת ההתוועדויות.
- ↑ ולפעמים - כמה ביחד, כגון יחידות לחתנים, כלות ובנות מצווה.
- ↑ קובץ היחידות עמוד 38. ר' ראובן דונין הסביר פעם מה הכוונה "כמו פעם, ויותר מזה" - "כמו פעם" - שהחסיד היה נכנס עם שלושה או ארבעה פתקים של אחרים שביקשו להעביר והרבי עונה תשובות על חשבון זמן היחידות שלך, גם היום זה לא יחידות שלך לבד. "ויותר מזה" - 1) פעם חסיד היה נכנס עם 3/4 פתקים? היום עם 300/400 2) פעם חסיד היה מכניס פתקים מנייר? היום חסיד מכניס פתקים חיים. 3) פעם חסיד היה נכנס ל-3 דקות? היום לחצי שעה! מתוך הספר "שהרבי יחייך" חלק א' בהוצאה החדשה, עמודים מס' 128 - 129.
- ↑ מעשה מלך (אה"ק, תשע"ג) ע' 77.
- ↑ ראו תמונה.