ועד כתבי קודש: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(12 גרסאות ביניים של 4 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{להשלים|כל הערך=כן}}
[[קובץ:סה''מ תשל''ד-ה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|שער ספר המאמרים תשל"ד־ה שיצא לאור ע"י ועד כתבי קודש]]
[[קובץ:סה''מ תשל''ד-ה.jpg|שמאל|ממוזער|250px|שער ספר המאמרים תשל"ד־ה שיצא לאור ע"י ועד כתבי קודש]]
ועד כתבי קודש הינה מערכת שהוקמה על־מנת להוציא את מאמרי [[כ"ק אדמו"ר שליט"א]] בדפוס.
'''ועד כתבי קודש''' הינה מערכת שפעלה בין השנים [[תשמ"ז]] - [[תשנ"ד]] והוציאה לאור את מאמרי הרבי בדפוס.


==רקע==
==רקע==
בשנים הראשונות לא היה ליקוט מסודר של מאמרי [[כ"ק אדמו"ר שליט"א]] (למעט [[ספר המאמרים מלוקט]] - המלקט את מאמרי [[כאדמו"ר שליט"א]] '''המוגהים'''), בשנת [[תשמ"ז]] הוקם ועד כתבי קודש על־מנת לספק את מאמרי החסידות של [[כ"ק אדמו"ר שליט"א]] שלא היו בדפוס בצורה מסודרת לפי שנים עד עתה.
ה[[מאמר|מאמרים]] שאמר [[הרבי]] החל מתחילת נשיאותו נרשמו סמוך לזמן אמירתם על ידי [[הנחה|מניחים]], ועם השנים הודפסו והופצו בשכפול בלתי רשמי, אך בשונה מהמאמרים ה[[מוגה|מוגהים]] שהודפסו והופצו בצורה רישמית על ידי [[קה"ת]] ולאחר מכן נאגדו ב[[ספר המאמרים מלוקט]] - המאמרים ה[[בלתי מוגה]]ים לא הודפסו בצורה מסודרת ורשמית. במהלך השנים נכרכו המאמרים של חלק מהשנים יחד, אבל עדיין בצורה בלתי רשמית: המאמרים נאגדו כפי שהם ב[[הנחה|הנחות]] המקוריות כתובים במכונת כתיבה, מלאים בטעויות וללא [[מראי מקומות]] ונדפסו גם הם בשכפול בלבד וכמעט ולא הופצו.
 
בשנת [[תשמ"ז]] הוקם ועד כתבי קודש על־מנת לספק את מאמרי החסידות של [[כ"ק אדמו"ר שליט"א]] בדפוס בצורה מסודרת, בכרכים על סדר השנים. הספר הראשון הודפס בשנת [[תשמ"ח]], והאחרון הכולל את המאמרים משנת [[תשל"ז]] הודפס בשנת [[תשנ"ד]].
 
מנהל הועד היה הרב [[חיים שאול ברוק]], שהחל משנת [[תשנ"ב]] ניהל במקביל את [[ועד הנחות בלה"ק]], עד שבשלב מסויים בשנת [[תשנ"ד]] מוזג הועד אל תוך ועד הנחות בלה. משרד הועד שכן ב[[788 איסטרן פארקווי]].
 
בין חברי הוועד נמנה הרב [[צבי הירש נוטיק]].
 
אחרי שפסקה פעילות הועד, החל [[ועד הנחות התמימים]] להוציא לאור ספרי מאמרים במתכונת דומה ובהשלמה לסדרה זו: המאמרים שנאמרו בשנים [[תשל"ח]] - [[תשנ"א]].
 
==חידושי הסדרה==
לצורך הדפסת הסידרה נעשתה עבודת מחקר מקיפה ונחשפו עשרות מאמרים שלא הודפסו בהוצאות הקודמות, והם נסמנו במפתח המאמרים בכוכבית (*).
 
המאמרים עברו עריכה מחודשת בידי צוות מניחים, בליווי צמוד של הרב [[יואל כהן]] שהיה העורך הראשי של הסדרה, ונוספו להם [[מראי מקומות]] בשולי העמודים. בשלב מסויים גבר העיסוק של הרב כהן בהכנת המאמרים שנכנסו להגהת הרבי, ולכן ההוצאה לאור פסקה עד אחרי [[כ"ז אדר תשנ"ב]] שאז התחדשה העבודה על המאמרים הבלתי מוגהים.
 
בכרכים שיצאו לאור בשנת [[תשנ"ד]] נכתב במפורש ב[[פתח דבר]] התואר המלא של [[הרבי]]: [[הרבי כמלך המשיח|כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א]], אך לאחרי [[ג' תמוז תשנ"ד]] הדפיס הועד את כרכים אלו מחדש ללא התואר "מלך המשיח" עם התאריך הישן, ללא ציון העובדה שמדובר בהדפסה חוזרת. כמו כן בכל פעם שמוזכר [[770]], צורף אליו התואר "בית משיח", על פי הערה 92 שכתב הרבי ב[[קונטרס בית רבינו שבבבל]].


==הוצאת ספרים==
==הוצאת ספרים==
בשנים תשמ"ח־תשמ"ט החלו חברי ועד כתבי קודש להוציא 9 כרכים של מאמרי [[כ"ק אדמו"ר שליט"א]] מסודרים לפי שנים:  
הועד הדפיס 9 כרכים של מאמרי [[כ"ק אדמו"ר שליט"א]] מסודרים לפי שנים:
*ספר המאמרים תשי"א־ב־ג.
*ספר המאמרים [[תשי"א]] - [[תשי"ג]], יצא לאור בשנת [[תשמ"ח]]
*ספר המאמרים תשי"ד־ט"ו־ט"ז.
*ספר המאמרים [[תשי"ד]]- [[תשט"ז]], יצא לאור בשנת [[תשמ"ח]]
*ספר המאמרים תשי"ז־ח־ט.
*ספר המאמרים [[תשי"ז]] - [[תשי"ט]], יצא לאור בשנת [[תשמ"ח]]
*ספר המאמרים תש"כ־כ.
*ספר המאמרים [[תש"כ]] ־ [[תשכ]], יצא לאור בשנת [[תשנ"ד]]
*ספר המאמרים תש"ל־ל.
*ספר המאמרים [[תש"ל]] ־ [[תשל]], יצא לאור בשנת [[תשמ"ט]]
*ספר המאמרים תשל"ב־ל.
*ספר המאמרים [[תשל"ב]] ־ [[תשל]], יצא לאור בשנת [[תשמ"ט]]
*ספר המאמרים תשל"ד־ל.
*ספר המאמרים [[תשל"ד]] ־ [[תשל]], יצא לאור בשנת [[תשמ"ט]]
*ספר המאמרים תשל"ו.
*ספר המאמרים [[תשל"ו]], יצא לאור בשנת [[תשנ"ד]]
*ספר המאמרים תשל"ז.
*ספר המאמרים [[תשל"ז]], יצא לאור בשנת [[תשנ"ד]]
 
קונטרסים נוספים:
* קונטרס "רפאני ה' וארפא" - מאמרים בענין הרפואה, יצא לאור בשנת [[תשנ"ב]]


==ראו גם==
==ראו גם==
שורה 25: שורה 42:
*[https://drive.google.com/drive/folders/1uoxWz5BE7nLQ_C9xTWwnF864YfII1qjk?usp=drive_link תקיית דרייב עם ספרי המאמרים לפי שנים.]
*[https://drive.google.com/drive/folders/1uoxWz5BE7nLQ_C9xTWwnF864YfII1qjk?usp=drive_link תקיית דרייב עם ספרי המאמרים לפי שנים.]
*[http://www.otzar770.com/ ספרי המאמרים לפי שנים. אוצר 770.]
*[http://www.otzar770.com/ ספרי המאמרים לפי שנים. אוצר 770.]
{{קצרמר|מוסדות וארגונים}}


{{תורת הרבי}}
{{תורת הרבי}}
[[קטגוריה:מכוני הוצאה לאור בחב"ד]]
[[קטגוריה:מכוני הוצאה לאור בחב"ד]]

גרסה אחרונה מ־23:46, 22 ביוני 2024

שער ספר המאמרים תשל"ד־ה שיצא לאור ע"י ועד כתבי קודש

ועד כתבי קודש הינה מערכת שפעלה בין השנים תשמ"ז - תשנ"ד והוציאה לאור את מאמרי הרבי בדפוס.

רקע[עריכה | עריכת קוד מקור]

המאמרים שאמר הרבי החל מתחילת נשיאותו נרשמו סמוך לזמן אמירתם על ידי מניחים, ועם השנים הודפסו והופצו בשכפול בלתי רשמי, אך בשונה מהמאמרים המוגהים שהודפסו והופצו בצורה רישמית על ידי קה"ת ולאחר מכן נאגדו בספר המאמרים מלוקט - המאמרים הבלתי מוגהים לא הודפסו בצורה מסודרת ורשמית. במהלך השנים נכרכו המאמרים של חלק מהשנים יחד, אבל עדיין בצורה בלתי רשמית: המאמרים נאגדו כפי שהם בהנחות המקוריות כתובים במכונת כתיבה, מלאים בטעויות וללא מראי מקומות ונדפסו גם הם בשכפול בלבד וכמעט ולא הופצו.

בשנת תשמ"ז הוקם ועד כתבי קודש על־מנת לספק את מאמרי החסידות של כ"ק אדמו"ר שליט"א בדפוס בצורה מסודרת, בכרכים על סדר השנים. הספר הראשון הודפס בשנת תשמ"ח, והאחרון הכולל את המאמרים משנת תשל"ז הודפס בשנת תשנ"ד.

מנהל הועד היה הרב חיים שאול ברוק, שהחל משנת תשנ"ב ניהל במקביל את ועד הנחות בלה"ק, עד שבשלב מסויים בשנת תשנ"ד מוזג הועד אל תוך ועד הנחות בלה"ק. משרד הועד שכן ב788 איסטרן פארקווי.

בין חברי הוועד נמנה הרב צבי הירש נוטיק.

אחרי שפסקה פעילות הועד, החל ועד הנחות התמימים להוציא לאור ספרי מאמרים במתכונת דומה ובהשלמה לסדרה זו: המאמרים שנאמרו בשנים תשל"ח - תשנ"א.

חידושי הסדרה[עריכה | עריכת קוד מקור]

לצורך הדפסת הסידרה נעשתה עבודת מחקר מקיפה ונחשפו עשרות מאמרים שלא הודפסו בהוצאות הקודמות, והם נסמנו במפתח המאמרים בכוכבית (*).

המאמרים עברו עריכה מחודשת בידי צוות מניחים, בליווי צמוד של הרב יואל כהן שהיה העורך הראשי של הסדרה, ונוספו להם מראי מקומות בשולי העמודים. בשלב מסויים גבר העיסוק של הרב כהן בהכנת המאמרים שנכנסו להגהת הרבי, ולכן ההוצאה לאור פסקה עד אחרי כ"ז אדר תשנ"ב שאז התחדשה העבודה על המאמרים הבלתי מוגהים.

בכרכים שיצאו לאור בשנת תשנ"ד נכתב במפורש בפתח דבר התואר המלא של הרבי: כ"ק אדמו"ר מלך המשיח שליט"א, אך לאחרי ג' תמוז תשנ"ד הדפיס הועד את כרכים אלו מחדש ללא התואר "מלך המשיח" עם התאריך הישן, ללא ציון העובדה שמדובר בהדפסה חוזרת. כמו כן בכל פעם שמוזכר 770, צורף אליו התואר "בית משיח", על פי הערה 92 שכתב הרבי בקונטרס בית רבינו שבבבל.

הוצאת ספרים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הועד הדפיס 9 כרכים של מאמרי כ"ק אדמו"ר שליט"א מסודרים לפי שנים:

קונטרסים נוספים:

  • קונטרס "רפאני ה' וארפא" - מאמרים בענין הרפואה, יצא לאור בשנת תשנ"ב

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]