יהודה לייב גרונר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(ביטול גרסה 514942 של חסיד של הרבי (שיחה) כפי שהוכח בדף השיחה - וכמו שבערך של ר' יחזקאל סופר אין שום בעיה להגדיר את דעותיו כך גם אצל הריל"ג)
תגית: ביטול
(ביטול גרסה 514963 של מנחם ספרא (שיחה))
תגית: ביטול
שורה 30: שורה 30:


בשנת [[תשנ"ג]] לאחר פטירת ה[[מזכיר]] הרב [[חיים מרדכי אייזיק חדקוב]] אישר הרבי את מינויו יחד עם שאר חברי המזכירות כחברי הנהלת המוסדות [[מרכז לעניני חינוך]], [[מחנה ישראל]], ו[[קה"ת]]. ובשנת [[תשנ"ד]] אישר הרבי את ייסוד [[קופת רבינו]] וחתימתו מופיעה בראש החותמים על פתיחת העמותה.
בשנת [[תשנ"ג]] לאחר פטירת ה[[מזכיר]] הרב [[חיים מרדכי אייזיק חדקוב]] אישר הרבי את מינויו יחד עם שאר חברי המזכירות כחברי הנהלת המוסדות [[מרכז לעניני חינוך]], [[מחנה ישראל]], ו[[קה"ת]]. ובשנת [[תשנ"ד]] אישר הרבי את ייסוד [[קופת רבינו]] וחתימתו מופיעה בראש החותמים על פתיחת העמותה.
[[קובץ:הרב גרונר 1.jpg|ממוזער|טורו של הרב גרונער בעיתון כפר חב"ד בו קורא לא להשתמש בתואר "שליט"א" על הרבי לאחר ג' תמוז]]


היה מהמזכירים שבלטו בתמיכתם לפעילות להבאת ופרסום המשיח כולל ההצבעה והאמירה שזהו הרבי. בשנת תשנ"ג העביר את אישורו של הרבי להדפסת התואר 'מלך המשיח' אחר שמו בספר [[בשורת הגאולה]]{{הערה|עפ"י האמונה השלימה שכותב מפי שלושה מחברי ה[[ועד להפצת שיחות]] ששמעו זאת ממנו בשעתו}}. אך לאחר [[ג' תמוז]] [[תשנ"ד]] הכריז כי אסור לכנות את הרבי בתואר "שליט"א" (ראו הטור בו פרסם דברים אלו בעיתון כפר חב"ד בתמונה).
היה מהמזכירים שבלטו בתמיכתם לפעילות להבאת ופרסום המשיח כולל ההצבעה והאמירה שזהו הרבי. בשנת תשנ"ג העביר את אישורו של הרבי להדפסת התואר 'מלך המשיח' אחר שמו בספר [[בשורת הגאולה]]{{הערה|עפ"י האמונה השלימה שכותב מפי שלושה מחברי ה[[ועד להפצת שיחות]] ששמעו זאת ממנו בשעתו}}.


נפטר ב[[י"ד ניסן|ערב חג הפסח]] [[תש"פ]] לאחר שחלה ב[[מגפה|נגיף הקורונה]].
נפטר ב[[י"ד ניסן|ערב חג הפסח]] [[תש"פ]] לאחר שחלה ב[[מגפה|נגיף הקורונה]].

גרסה מ־22:17, 13 בינואר 2022

יהודה לייב גרונר
[[קובץ:|250px]]
לידה ח' אייר תרצ"א
ניו יורק ארצות הברית
פטירה י"ד ניסן תש"פ
מקום פעילות ניו יורק ארצות הברית
תפקידים נוספים מזכירו של הרבי, חבר מערכת אוצר החסידים
הרב גרונר נואם בערב לרגל גליון האלף של בית משיח

הרב יהודה לייב גרונר (ח' אייר תרצ"א - י"ד ניסן תש"פ) היה מזכירו האישי של הרבי, חבר מערכת אוצר החסידים, חבר הנהלת קופת רבינו, מעורכי ההוספות לליקוטי תורה וסידור אדמו"ר הזקן וממלקטי ספר המנהגים.

תולדות חיים

הרב גרונר במסגרת עבודתו (משמאל לרבי)

הרב יהודה לייב גרונר נולד בח' באייר שנת תרצ"א לר' מרדכי אברהם ישעיה גרונר ומנוחה רחל גרונר. אמו היא מצאצאי אדמו"ר הזקן. למד ב'חדר' של ישיבת תומכי תמימים בניו יורק. בילדותו זכה לקירובים גדולים מאדמו"ר הריי"צ.

בשנת תש"ד חגג הרב גרונר את בר-המצווה שלו, בה השתתף הרבי (כונה באותה תקופה, לפני נשיאותו, הרמ"ש) שאף דיבר במשך כשעה ועשרים דקות[1]. בסיום פנה הרבי אל הרב גרונר ושאלו: "לייבל, האם הבנת את מה שדובר?" הרב גרונר שתק והרבי הגיב: "אל לך להתבייש, גם רבים מן העומדים בצד לא הבינו"[דרוש מקור]. בבחרותו למד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בניו יורק.

הרב גרונר היה מהשלוחים ליסוד ישיבת אחי תמימים שיקגו[2]

בחודש תשרי שנת תש"ט פנה הרבי אל הרב גרונר ושאלו האם הוא מעוניין לעזור לו בזמנו הפנוי. הרב גרונר נענה להצעה ותחילה החל לעסוק בעיקר בהוצאת ספרים קה"ת שהיה באותה תקופה בהנהלת הרבי ועם הזמן הוגברה עבודתו במזכירות.

לאחר הסתלקות אדמו"ר הריי"צ, פנה אליו הרבי ואמר "מעכשיו העבודה תהיה באופן אחר לגמרי". בשעת מעמד קבלת הנשיאות ביקש הרבי מהרב גרונר שיעמוד לידו בזמן ההתוועדות למקרה ויצטרך משהו.

בט"ו אלול תשי"ד התחתן עם בתו של הרב צמח גורביץ'. לאחר חתונתו המשיך את עבודתו במזכירות. בשנים המאוחרות יותר העברת המכתבים האישיים אל הרבי ומסירת התשובות מהרבי, נעשה על ידי הרב גרונר ועמיתו למזכירות הרב ירחמיאל בנימין קליין.

החל מהאירוע הבריאותי שעבר הרבי בשנת תשל"ח, התרחבה עבודתו, והחל מאז היה למזכיר הקרוב ביותר. מסופר כי הרבנית חיה מושקא אמרה לו כי מעתה מוטלת עליו אחריות לדאוג לבריאות הרבי[3].

בעת חלוקת התניא בי"א ניסן תשד"מ התבטא עליו הרבי "מיין גנרל" [=הגנרל שלי][4].

בשנת תשנ"ג לאחר פטירת המזכיר הרב חיים מרדכי אייזיק חדקוב אישר הרבי את מינויו יחד עם שאר חברי המזכירות כחברי הנהלת המוסדות מרכז לעניני חינוך, מחנה ישראל, וקה"ת. ובשנת תשנ"ד אישר הרבי את ייסוד קופת רבינו וחתימתו מופיעה בראש החותמים על פתיחת העמותה.

היה מהמזכירים שבלטו בתמיכתם לפעילות להבאת ופרסום המשיח כולל ההצבעה והאמירה שזהו הרבי. בשנת תשנ"ג העביר את אישורו של הרבי להדפסת התואר 'מלך המשיח' אחר שמו בספר בשורת הגאולה[5].

נפטר בערב חג הפסח תש"פ לאחר שחלה בנגיף הקורונה.

עריכה תורנית

לאורך כל שנותיו עסק בעריכה וכתיבה תורנית לצד עבודתו במזכירות הרבי. בין הספרים שערך והכין לדפוס:

זכה שהרבי הגיה הרבה מעבודותיו לפני שראו את אור הדפוס.

בנוסף, פירסם באופן קבוע תגובות והתייחסויות למתפרסם בבמות התורניות של חסידי חב"ד, כגון שבועון כפר חב"ד, שבועון בית משיח קבצי הערות וביאורים, שבועון התקשרות, ועוד.

משפחתו

לקריאה נוספת

  • סיפורים מחדר הרבי, מנחם זיגלבוים, תשס"ט.
  • זריחת השמש, חלופת מכתבים שנכתבו בידי הרב יהודה לייב גרונר בתקופת קבלת הנשיאות, שבועון כפר חב"ד גליון 1843 עמוד 45
  • המזכיר, שבועון כפר חב"ד גליון 1854 המוקדש כולו לרב גרונר
  • לפני ולפנים בקודש פנימה, גליון 'כי קרוב' 57 פרשת בא תשפ"א עמוד 4
  • סיפורים מגן עדן התחתון, ראיון עם המזכיר הרב גרונר, שבועון בית משיח גליון 1199 עמוד 38, סיפורים מגן עדן העליון, חלק שני של הראיון, גליון 1200 עמוד 16
  • המזכיר, מלכות הכתר סדרת 3 ספרים על הרב גרונר וסיפורים מיומנו האישי.

קישורים חיצוניים


הערות שוליים

  1. ראה קובץ ליובאוויטש גליון 2.
  2. =https://chabad.info/magazine/118843/
  3. המזכיר, שבועון כפר חב"ד.
  4. ע"פ סרט הוידאו.
  5. עפ"י האמונה השלימה שכותב מפי שלושה מחברי הועד להפצת שיחות ששמעו זאת ממנו בשעתו
  6. פתח דבר בהיברו בוקס.
  7. פתח דבר בהיברו בוקס.
  8. נדפס במהדורות תשכ"ה ואילך החל מעמוד קמה בחלק ההוספות.
  9. עם השלמת עריכת ההערות, אמר לו הרבי 'קיבלתי מכתב מהרב זוין והוא משבח את העבודה שלך (שבועון כפר חב"ד גליון 1854 עמוד 10).