סימון ג'יקובסון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "התוועדות " ב־"התוועדות ")
 
(29 גרסאות ביניים של 15 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:סימון ג'יקובסון.jpg|left|thumb|250px|הרב ג'יקובסון נואם ב-[[770]]]]
הרב '''סימון ג'יקובסון''' הוא מנהל [[ועד הנחות התמימים]] ושימש בעבר כ[[חוזר]] וכ[[הנחה|מניח]] ב[[התוועדות|התוועדויותיו]] של [[הרבי]]. מנהל את העיתון [[אלגמיינר ז'ורנאל]]. משמש כרב קהילת ובית הכנסת "בית שמואל" בשכונת [[קראון הייטס]]. מרצה מבוקש ופופולרי מאוד.


==פעילותו ודמותו==
[[קובץ:ס גייקובסון.jpg|ממוזער|הרב סימון ג'ייקובסון מדבר בכינוס תורה ב770 (תשפ"ג)]]
===ועד הנחות התמימים===
הרב '''סימון ג'יקובסון''' הוא מנהל [[ועד הנחות התמימים]] ששימש בעבר כ[[חוזר]] וכ[[הנחה|מניח]] ב[[התוועדות עם הרבי|התוועדויותיו של הרבי]]. מנהל את העיתון [[אלגמיינר ז'ורנאל]]. משמש כמשפיע בשכונת [[קראון הייטס]]. מרצה מבוקש ופופולרי.
הרב ג'יקובסון נכנס לשמש כחבר [[ועד הנחות התמימים]] בסוף שנות הלמ"דים ולאחר שקודמו, בן דודו ר' [[דוד פלדמן]] נסע ל[[ארץ הקודש]] בראשית שנות המ"מים, החליף אותו בתפקידו כמנהל הוועד. תפקידו כלל חזרה על ה[[התוועדות]] במהלך השבת בביתו ובמוצאי שבת היה מתחיל בהנחת השיחה - עבודה שארכה קרוב לשלש יממות, כמעט ללא אכילה ושינה{{הערה|כך הוא מעיד במכתבו לר' [[טוביה פלס]] מיום ד' פר' ראה תנש"א}}, וכללה לימוד השיחה ועיון בנושאים המדוברים בה, כתיבת הדברים ועריכתם בצורה מסודרת להגהת [[הרבי]].
[[קובץ:סימון ג'יקובסון.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב ג'יקובסון נואם ב-[[770]] (תש"ע)]]


סדר העבודה היה כזה{{הערה|על פי ראיון עמו בגליון [[בית משיח]] גל' 411.}}: יום ראשון כולו הוקדש ללימוד הנקודות שהרבי דיבר עליהן בשיחה והבנתן. במשך היום היה ר' סימון מעיין בספרי נגלה וחסידות עליהם היו מיוסדים דברי הרבי (חלקם ציטט הרבי בעצמו). כן היה מתקשר להרבה אנשים כדי לברר נקודות מסויימות בשיחה. את הכתיבה בפועל היה מתחיל רק בשעות הערב המאוחרות של יום ראשון.
==תולדות חיים==
נולד לאביו העיתונאי [[גרשון בער ג'ייקובסון]], עורך [[אלגמיינר ז'ורנאל]] ולאמו מרת צביה, בתו של ר' [[יעקב ליפסקר]].
 
נכנס לשמש כחבר [[ועד הנחות התמימים]] בסוף שנות הלמ"דים ולאחר שקודמו, בן דודו ר' [[דוד פלדמן]] נסע ל[[ארץ הקודש]] בראשית שנות המ"מים, החליף אותו בתפקידו כמנהל הוועד. תפקידו כלל חזרה על ה[[התוועדות עם הרבי|התוועדות]] במהלך השבת בביתו וב[[מוצאי שבת]] היה מתחיל בהנחת השיחה - עבודה שארכה קרוב לשלש יממות, כמעט ללא אכילה ושינה{{הערה|כך הוא מעיד במכתבו לר' [[טוביה פלס]] מיום ד' פר' ראה תנש"א}}, וכללה לימוד השיחה ועיון בנושאים המדוברים בה, כתיבת הדברים ועריכתם בצורה מסודרת להגהת [[הרבי]].
 
סדר העבודה היה כזה{{הערה|על פי ראיון עמו ב[[שבועון בית משיח]] גל' 411.}}: יום ראשון כולו הוקדש ללימוד הנקודות שהרבי דיבר עליהן בשיחה והבנתן. במשך היום היה ר' סימון מעיין בספרי [[נגלה]] וחסידות עליהם היו מיוסדים דברי הרבי (חלקם ציטט הרבי בעצמו). כן היה מתקשר להרבה אנשים כדי לברר נקודות מסויימות בשיחה. את הכתיבה בפועל היה מתחיל רק בשעות הערב המאוחרות של יום ראשון.


===מנהל מערכת [[אלגמיינר ז'ורנאל]]===
כבר בצעירותו החל לעזור לאביו בכתיבת מאמרים וסיקורים בעיתון היידישאי אלגמיינר ז'ורנאל. לאחר פטירתו של אביו בשנת [[תשס"ה]], התמנה כמנהל העיתון.
כבר בצעירותו החל לעזור לאביו בכתיבת מאמרים וסיקורים בעיתון היידישאי אלגמיינר ז'ורנאל. לאחר פטירתו של אביו בשנת [[תשס"ה]], התמנה כמנהל העיתון.


===מרצה בין לאומי===
הרב ג'יקובסון נחשב לאחד מהמרצים ה[[חב"ד]]יים המוכרים והוא מוזמן להרצאות רבות בכל רחבי העולם, בעיקר בתחום החינוך{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=70086] הרב ג'ייקובסון באירוע מרתק ברמת אביב {{אינפו}}.}}.
הרב ג'יקובסון נחשב לאחד מהמרצים ה[[חב"ד]]יים המוכרים ביותר והוא מוזמן להרצאות רבות בכל רחבי העולם, בעיקר בתחום החינוך{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=70086] הרב ג'ייקובסון באירוע מרתק ברמת אביב {{אינפו}}.}}.
 
הרב ג'ייקובסון משתתף ג"כ בעריכת סדרת הספרים [[קובץ י"א ניסן]] - היוצאת ע"י [[ועד להפצת שיחות|קה"ת]] מידי שנה לקראת [[י"א ניסן]].


==ספריו==
==ספריו==
שורה 20: שורה 23:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*'''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=82290 מתן תורה במשנת הרבי]''' - ב[[כינוס תורה]] ב[[ימי התשלומין]] של [[חג השבועות]] {{וידאו}} {{אינפו}} י"ד סיון [[תשע"ד]] (12.06.2014)
*'''[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=82290 מתן תורה במשנת הרבי]''' - ב[[כינוס תורה]] ב[[ימי התשלומין]] של [[חג השבועות]] {{וידאו}} {{אינפו}} י"ד [[סיוון]] [[תשע"ד]] (12.06.2014)
 
*'''[http://www.he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/3046543 נתן ילין מור מבקר אצל הרבי - חלק א]''' {{*}} '''[http://www.he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/3046558 חלק ב']'''{{בית חב"ד (אתר)|}} {{וידאו}}, בראיון לתכנית 'המפגש שלי' של חברת המדיה החב"דית [[jem]]
{{תורת הרבי}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל:ג'יקובסון סימון}}
{{מיון רגיל:ג'יקובסון סימון}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:סופרים חב"דיים]]
[[קטגוריה:סופרים חב"דיים]]
[[קטגוריה:קראון הייטס: אישים]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:משפחת גינזבורג]]
[[קטגוריה:משפחת ליפסקר]]
[[קטגוריה:משפחת ג'יקובסון]]

גרסה אחרונה מ־00:32, 10 במאי 2024

הרב סימון ג'ייקובסון מדבר בכינוס תורה ב770 (תשפ"ג)

הרב סימון ג'יקובסון הוא מנהל ועד הנחות התמימים ששימש בעבר כחוזר וכמניח בהתוועדויותיו של הרבי. מנהל את העיתון אלגמיינר ז'ורנאל. משמש כמשפיע בשכונת קראון הייטס. מרצה מבוקש ופופולרי.

הרב ג'יקובסון נואם ב-770 (תש"ע)

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד לאביו העיתונאי גרשון בער ג'ייקובסון, עורך אלגמיינר ז'ורנאל ולאמו מרת צביה, בתו של ר' יעקב ליפסקר.

נכנס לשמש כחבר ועד הנחות התמימים בסוף שנות הלמ"דים ולאחר שקודמו, בן דודו ר' דוד פלדמן נסע לארץ הקודש בראשית שנות המ"מים, החליף אותו בתפקידו כמנהל הוועד. תפקידו כלל חזרה על ההתוועדות במהלך השבת בביתו ובמוצאי שבת היה מתחיל בהנחת השיחה - עבודה שארכה קרוב לשלש יממות, כמעט ללא אכילה ושינה[1], וכללה לימוד השיחה ועיון בנושאים המדוברים בה, כתיבת הדברים ועריכתם בצורה מסודרת להגהת הרבי.

סדר העבודה היה כזה[2]: יום ראשון כולו הוקדש ללימוד הנקודות שהרבי דיבר עליהן בשיחה והבנתן. במשך היום היה ר' סימון מעיין בספרי נגלה וחסידות עליהם היו מיוסדים דברי הרבי (חלקם ציטט הרבי בעצמו). כן היה מתקשר להרבה אנשים כדי לברר נקודות מסויימות בשיחה. את הכתיבה בפועל היה מתחיל רק בשעות הערב המאוחרות של יום ראשון.

כבר בצעירותו החל לעזור לאביו בכתיבת מאמרים וסיקורים בעיתון היידישאי אלגמיינר ז'ורנאל. לאחר פטירתו של אביו בשנת תשס"ה, התמנה כמנהל העיתון.

הרב ג'יקובסון נחשב לאחד מהמרצים החב"דיים המוכרים והוא מוזמן להרצאות רבות בכל רחבי העולם, בעיקר בתחום החינוך[3].

הרב ג'ייקובסון משתתף ג"כ בעריכת סדרת הספרים קובץ י"א ניסן - היוצאת ע"י קה"ת מידי שנה לקראת י"א ניסן.

ספריו[עריכה | עריכת קוד מקור]

בשנת תשנ"ו הוציא לאור את הספר 'הדרך לחיים של משמעות', שהפך לרב מכר ותורגם ליותר מחמש עשרה שפות. הספר מאיר המחבר נקודות רבות וחשובות בחיים באור תורתו והשקפתו של הרבי, המבוארים ומוסברים אך מפוזרים בין מאות ספרי הרבי.

בשנת תשס"ח הוציא לאור את הספר Portrait of a chassid (דיוקנו של חסיד) הסוקר את תולדות חייו ושורשי משפחתו של הרב צבי הירש גנזבורג, ומביא את יומניו האישיים מהשנים הראשונות לנשיאותו של הרבי בתרגום לאנגלית.

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. כך הוא מעיד במכתבו לר' טוביה פלס מיום ד' פר' ראה תנש"א
  2. על פי ראיון עמו בשבועון בית משיח גל' 411.
  3. [1] הרב ג'ייקובסון באירוע מרתק ברמת אביב .