מעייני הישועה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
שורה 14: שורה 14:
הספר יצא לאור בפעם הראשונה בשנת [[תשמ"ח]] תחת השם 'מעייני הישועה', עם שם לשון הפסוק שנאמר בנוגע לשמחת בית השואבה: "ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה".
הספר יצא לאור בפעם הראשונה בשנת [[תשמ"ח]] תחת השם 'מעייני הישועה', עם שם לשון הפסוק שנאמר בנוגע לשמחת בית השואבה: "ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה".


מאז תשמ"ח ואילך בכל שנה יצא לאור קובץ 'מעייני הישועה' קונטרס השלמה עם השיחות של השנה האחרונה, ובשנת [[תשפ"א]] לרגל ציון 40 שנה לתחילת אמירת השיחות המיוחדות, הוציא לאור [[ועד הנחות בלה"ק]] את כל השיחות בעריכה מחודשת.
מאז תשמ"ח ואילך בכל שנה יצא לאור קובץ 'מעייני הישועה' קונטרס השלמה עם השיחות של השנה האחרונה, ובשנת [[תשפ"א]] לרגל ציון 40 שנה לתחילת אמירת השיחות המיוחדות, הוציא לאור [[ועד הנחות בלה"ק]] את כל השיחות בעריכה מחודשת{{הערה|1=[https://col.org.il/news/126260 דיווח באתר COL].}}.


==מבנה הספר==
==מבנה הספר==
שורה 22: שורה 22:
#'''השיעורים היומיים''': הקשר והשייכות של כל אחד מימי הסוכות והאושפיזין לשיעורים היומיים באותה שנה.
#'''השיעורים היומיים''': הקשר והשייכות של כל אחד מימי הסוכות והאושפיזין לשיעורים היומיים באותה שנה.


==לקריאה נוספת==
*הרב זושא וולף, '''כך שואבים מ"מעייני הישועה"''', בתוך [[שבועון כפר חב"ד]] גליון 1878 עמוד 100
==קישורים חיצוניים==
*שיחות ה'תשנ"ב: [https://www.lahak.org/templates/lahak/article_cdo/aid/3096636/jewish/-.htm פרק ראשון - פתיחה בברכה] {{*}} [https://www.lahak.org/templates/lahak/article_cdo/aid/3096637/jewish/-.htm פרק שני - חג האסיף והגאולה] {{*}} [https://www.lahak.org/templates/lahak/article_cdo/aid/3096639/jewish/-.htm פרק שלישי - פעולת האושפיזין] {{*}} [https://www.lahak.org/templates/lahak/article_cdo/aid/3096644/jewish/-.htm פרק רביעי - שמחת בית השואבה]
{{תורת הרבי}}
{{תורת הרבי}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]

גרסה מ־17:23, 1 בפברואר 2021

מעייני הישועה הינה סדרת קונטרסים המלקטת את שיחות הרבי בלילות חג הסוכות החל משנת תשמ"א ואילך, אז חידש הרבי את מנהג שמחת בית השואבה ונשא שיחה מידי ערב לאחר תפילת ערבית.

בשיחות אלו ביאר הרבי את שיעורי הלימוד היומיים, וקישר את התוכן של האושפיזין של כל יום עם האושפיזין החסידי ועם השיעורים היומיים.

היסטוריה

כבר מאז הגיעו לארצות הברית, עוד בשנות נשיאותו של אדמו"ר הריי"צ, נהג הרבי לערוך התוועדות מיוחדת לתלמידי הישיבות במוצאי יום שני של חג הסוכות, ליל ראשון של חול המועד, בתור התוועדות שמחת בית השואבה, אך במשך השנים בשל התרבות האורחים בחודש תשרי בחצרות קודשנו, הלך הלחץ וגבר עד שהרבי חדל החל משנת תשל"א מלערוך התוועדות בסוכה[1].

החל משנת תשמ"א שהיתה שנת הקהל החל הרבי במקום זאת לומר באופן קבוע מידי ערב שיחת קודש לאחר תפילת ערבית, שנמשכה בדרך כלל בסביבות שעה.

בשיחות אלו ביאר הרבי את המעלה המיוחדת של שמחת בית השואבה שבלילה זה, עניינם של האושפיזין, שיעורי היום בתורה, בחומש, ברמב"ם ובתהילים, וקישור כל העניינים לשמחת בית השואבה.

בשנים מאוחרות יותר התבטא הרבי מספר פעמים שלא יתעכב על הענינים שהתבארו בשנים קודמות, היות ויש ללמוד אותם מתוך מה שכבר נדפס, ובכל שנה יוקדשו השיחות להמשיך ולבאר ענינים נוספים או להוסיף ביאור באורך ורוחב ועומק יותר.

הספר יצא לאור בפעם הראשונה בשנת תשמ"ח תחת השם 'מעייני הישועה', עם שם לשון הפסוק שנאמר בנוגע לשמחת בית השואבה: "ושאבתם מים בששון ממעייני הישועה".

מאז תשמ"ח ואילך בכל שנה יצא לאור קובץ 'מעייני הישועה' קונטרס השלמה עם השיחות של השנה האחרונה, ובשנת תשפ"א לרגל ציון 40 שנה לתחילת אמירת השיחות המיוחדות, הוציא לאור ועד הנחות בלה"ק את כל השיחות בעריכה מחודשת[2].

מבנה הספר

  1. ענינה של שמחת בית השואבה: מן המקורות  •  שמחת בית השואבה שלימות ומקור השמחה  •  שמחת בית השואבה בזמן הזה.
  2. כל יומא ויומא עביד עבידתיה: מעלת היום משבעת ימי הסוכות  •  מעלת היום דימי השבוע.
  3. האושפיזין: הקשר והשייכות של האושפיזין שבזוהר, עם האושפיזין החסידיים  •  הצד השוה והצד הייחודי (לדוגמא: פרק א׳ – אברהם אבינו והבעש״ט, פרק ב׳ – יצחק אבינו והרב המגיד, וכו׳).
  4. השיעורים היומיים: הקשר והשייכות של כל אחד מימי הסוכות והאושפיזין לשיעורים היומיים באותה שנה.

לקריאה נוספת

  • הרב זושא וולף, כך שואבים מ"מעייני הישועה", בתוך שבועון כפר חב"ד גליון 1878 עמוד 100

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. מלבד יוצא דופן אחד, בשנת תשל"ז אז ערך הרבי התוועדות מיוחדת לילדי השיעורי לימודי הדת.
  2. דיווח באתר COL.