רשימת שניים אוחזין: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "פלפול " ב־"פלפול ")
אין תקציר עריכה
 
(16 גרסאות ביניים של 10 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''רשימת שניים אוחזין''' (מסדרת ה[[רשימות]]) נכתבה על ידי [[הרבי מלך המשיח]], והיא כוללת שקו"ט וביאור על-דרך ה[[חסידות]] על הדף הראשון במסכת [[בבא מציעא]].
'''רשימת שניים אוחזין''' (מסדרת ה[[רשימות]]) נכתבה על ידי [[הרבי]], והיא כוללת שקו"ט וביאור על-דרך ה[[חסידות]] על הדף הראשון במסכת [[בבא מציעא]].


בחוברת מקשה הרבי מספר קושיות על הסוגיא, מתרצם על-פי [[נגלה]] ומבאר דוגמתם ב[[נפש]] האדם - על-פי [[תורת החסידות]].
בחוברת מקשה הרבי מספר קושיות על הסוגיא, מתרצם על-פי [[נגלה]] ומבאר דוגמתם ב[[נפש]] האדם - על-פי [[תורת החסידות]].


החוברת הייתה אמורה לצאת באביב [[תש"ב]] תחת השם 'שערי ישיבה' בהוצאת 'מרכז יגדיל תורה' ולהיות מופצת בן בני הישיבות. אחריה היו אמורות להופיע עוד מספר חובורות, אלא שלמעשה היא לא יצאה לפועל.
החוברת ערוכה בסגנון שונה מעט מהרגיל בספרי חסידות חב"ד, ומותאמת בעיקר לאמירה במחיצת בני תורה שאינם מורגלים בסגנון ספרי החסידות.


חלקים ממנה נדפסו לראשונה בחוברת [[צדי"ק למלך]] ') והיא נדפסה בשלימותה (יחד עם מהדורא קמא ממנה) על-ידי [[אוצר החסידים]] בשנת [[תשנ"ו]].
החוברת הייתה אמורה לצאת באביב [[תש"ב]] בשם 'שערי ישיבה' בהוצאת 'מרכז יגדיל תורה' ולהיות מופצת בין בני הישיבות. (והרבי אף צייר לה עמוד שער) אחריה היו אמורות להופיע עוד מספר חוברות, אלא שלמעשה היא לא יצאה לפועל.


==רקע==
חלקים ממנה נדפסו לראשונה בחוברת [[צדי"ק למלך]] (א') והיא נדפסה בשלימותה (יחד עם מהדורא קמא ממנה) על ידי [[אוצר החסידים]] בשנת [[תשנ"ו]].


בפתיחה לחוברת, כתב הרבי:
==ראו גם==
*[[רשימות אדמו"ר שליט"א]]


{{ציטוט|מרכאות=כן|תוכן=הנהוג מימי קדם אשר לפרקים ידועים, ובפרט בתחלת וסוף ה"זמן", מתקבצים תלמידי הישיבה, ועמהם התלמידים מלפנים, או מכיריהם וחבריהם תלמידי ישיבות אחרות, ומזמינים אחד מה[[משפיע]]ים והר"מ, או מי שראוי לכך, לדבר לפניהם בעניני המסכת, אשר עוסקים בה, אם על דרך ההגיון או הפלפול, או על דרך הרמז ודרוש, או בעניני [[עבודת השם|עבודת ד']], על פי יסודות לקוחים מפי ספרים ומפי סופרים.
{{תורת הרבי}}


כמובן, אין כל השיחות והזמנים שווים. והדברים נאמרים באריכות או בקיצור, בעומק יותר או בהרחב הביאור, לפי מצב הנאספים בהבנה בכלל, ולפי מה שהורגלו בדרך זה - ([[פלפול]] או הגיון, רמז או דרוש וכיו"ב) - בפרט.
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]]
 
[[קטגוריה:ספרי רבותינו בתורת הנגלה]]
בבואנו עתה להוציא לאור, על פי דרישת רבים מהתלמידים, אי אלו משיחות הנ"ל, בחרנו, בתור התחלה, בשיחה הבאה לקמן. ומכמה טעמים.
 
א) התחלת [[מסכת בבא מציעא]], כיון שמסכת זו נלמדת בכמה מהישיבות ב"זמן" זה.
 
ב) שיחה שנושאה ביאור סוגיא שלמה ואופן למודה בחיי ה[[נפש]], כיון שדרך זה עדיין חדש הוא בעיני רוב התלמידים, אף שישן נושן הוא דרך פי' ענין דתורה בחיי הנפש, וכאשר מלאים מזה מדרשי רז"ל וספרי גדולי ישראל. ועייגם כןביד החזקה הלכות תשובה פ"ג ה"ד וסוף הלכות מקואות.
 
ג) שיחה, אשר, לפי מצב הנאספים אז, נתבארו כל הענינים שבה, באופן מובן גם למתחילים בדרך זה, גם לאלו שרק לראשונה פוגשים הם במושגי חיי הנפש ועניניה.}}
==קישורים חיצונים==
* [http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=15704&st=&pgnum=1&hilite= הספר באתר היברובוקס]
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר שליט"א]] [[קטגוריה:ספרי רבותינו בתורת הנגלה]]

גרסה אחרונה מ־00:33, 25 באפריל 2022

רשימת שניים אוחזין (מסדרת הרשימות) נכתבה על ידי הרבי, והיא כוללת שקו"ט וביאור על-דרך החסידות על הדף הראשון במסכת בבא מציעא.

בחוברת מקשה הרבי מספר קושיות על הסוגיא, מתרצם על-פי נגלה ומבאר דוגמתם בנפש האדם - על-פי תורת החסידות.

החוברת ערוכה בסגנון שונה מעט מהרגיל בספרי חסידות חב"ד, ומותאמת בעיקר לאמירה במחיצת בני תורה שאינם מורגלים בסגנון ספרי החסידות.

החוברת הייתה אמורה לצאת באביב תש"ב בשם 'שערי ישיבה' בהוצאת 'מרכז יגדיל תורה' ולהיות מופצת בין בני הישיבות. (והרבי אף צייר לה עמוד שער) אחריה היו אמורות להופיע עוד מספר חוברות, אלא שלמעשה היא לא יצאה לפועל.

חלקים ממנה נדפסו לראשונה בחוברת צדי"ק למלך (א') והיא נדפסה בשלימותה (יחד עם מהדורא קמא ממנה) על ידי אוצר החסידים בשנת תשנ"ו.

ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]