התאחדות החסידים לקבלת פני משיח
התאחדות החסידים לקבלת פני משיח הינו ארגון שנוסד בשנת תשס"ד בהנחיית יו"ר אגודת חסידי חב"ד בארץ הקודש הרב שלמה מיידנצ'יק במטרה לפעול בין אנ"ש הגברת הלימוד בתורת החסידות וההליכה בדרכיה, הכשרת פעילים ודאגה למקורות פרנסה וסיוע לנזקקים כשכל הפעולות חדורות בהשליחות העכשווית - 'קבלת פני משיח'.
מוסדות ופעולות הארגון[עריכה | עריכת קוד מקור]
הארגון נוסד בשנת תשס"ד על ידי קבוצת אברכים פעילים בהנחיית הרב שלמה מיידנצ'יק ועם פטירתו הוקדש הארגון לזכרו.
מימוש המטרות והיעדים של 'התאחדות החסידים' נעשה באמצעות מוסדות ומחלקות הארגון המקיימים תעמולה חסידית במעגל כל השנה, הדגשה והנגשה של הוראות הרבי ליומי דפגרא, הנחלת מושגים חסידיים באור הגאולה, הוצאה לאור, פעילות חסד, הפקות תוכן, שיעורים וסדנאות בנושא הורות וחיי משפחה, מרכזי מאושרים להרגיש גאולה במשפחה, התוועדויות ארציות ומקומיות, אגודת הידידים ורוממתנו, מגזין דרך המלך להעצמת המשפחה החסידית, ועוד מגוון פעילויות ואירועים תוך התמקדות תמידית בנושא הגאולה ו'קבלת פני משיח' בכל הוראות והדרכות ומבצעי הרבי.
כל הפעולות נקבעות על פי התייעצות עם רבני ומשפיעי קהילות חב"ד וע"י חברי הנהלת הארגון.
עידוד הנסיעה לרבי[עריכה | עריכת קוד מקור]
החל מחודש אלול תשס"ה החל הארגון לפעול לעידוד הנסיעה לרבי בין חסידי חב"ד בארץ הקודש, באמצעות הפצת פוסטרים ועלוני תוכן[1] העוסקים בחשיבות הנסיעה לחצר הרבי[2], וכן על ידי עריכת הגרלה חודשית בין אנ"ש[3]. החל מהגרלה ה־150 בשנת תשע"ח הוכפלה ההגרלה לשני כרטיסי טיסה[4].
בעלונים אלו הוסבר אודות העילוי המיוחד של 770, התבטאויות נדירות של הרבי אודות החיוב להקביל פני רבו ברגל, חוויות של אישים מ-770, התוועדויות המשפיעים ותמונות. העלונים חולקו בריכוזי חב"ד ובמוסדות החינוך[5].
סיוע לנזקקים[עריכה | עריכת קוד מקור]
אחת ממטרותיו של הארגון היא עזרה לנזקקים. בשנת תשס"ו - תשס"ז הוא דאג לביגוד חם עבור תלמידי התמימים על ידי קרן שהקים לזכרם של התמימים ברוך משה מקמל ואפרים וקסלר[6].
בשנים תשס"ט - תשע"ב חולקו אלפי שוברי הנחה לרכישת משקפיים ומשפחות חסרות אמצעים קיבלו משקפיים בחינם[7].
כיום הקרן ממותגת תחת השם קרן 'חסדי שלמה ומשה' (על שם הרב שלמה מיידנצ'יק והרב משה אשכנזי ע"ה), ועומדת תחת ועדת פיקוח של רבני הקרן, הקרן מפעילה מערך פעולות תחת השמות: 'מתנות לאביוני אנ"ש', 'קמחא דהתקשרותא' ו'שמחת שבת ויו"ט'.
התוועדויות וסמינריונים[עריכה | עריכת קוד מקור]
כבר בהקמתו של הארגון הוא החל לארגן התוועדויות בקהילות חב"ד עם משפיעים מיוחדים לקראת חגים חסידיים ובמיוחד בקשר עם הנסיעה לרבי, בזמן השהות אצל הרבי בשיתוף אש"ל הכנסת אורחים ובחזרה לארץ הקודש[8]. בדרך כלל נקבעים מספר משפיעים שמתוועדים בכמה מקומות ברחבי הארץ.
בשנת תשס"ו יזם הארגון את 'התוועדות ה' טבת המרכזית' במרכז הארץ[9] שבמהלך השנים נקבעה בכפר חב"ד. אל הכינוס מובאים משפיעים רבים ובשנת תשע"ד צורף אליו גם יריד הספרים המרכזי ביוזמתו של הרב שניאור פרץ גורפינקל, דבר שגרם להשתתפותם של אלפי חסידים.
מרכזי 'מאושרים - להרגיש גאולה במשפחה'[עריכה | עריכת קוד מקור]
המרכז הייחודי, מבית ארגון "התאחדות החסידים לקבלת פני משיח" נוסד במטרה לאפשר למשפחות אנ"ש חסידי חב"ד ולא רק, לקבל כלים לחיים מאושרים ו"גאולתיים", באופן מקצועי ואיכותי ברוח חסידות חב"ד וההתקשרות לצדיק ונשיא הדור.
סניף המרכז בצפת נקרא על שמו של הרב זלמן נוטיק, שהיה חבר הועדה הרוחנית של הארגון והיה מיועד להיות מנהל המרכז הלימודי.
מנהל המרכז הלימודי הוא היועץ החינוכי הרב אריה לייב הלוי (לייבוש) קפלן. המטפל במרכז הטיפולי בצפת הינו ר' ארי' מוצני עו"ס מומחה לטיפול בטראומה, מטפל זוגי ומשפחתי.
מוקד 'עשה לך רב'[עריכה | עריכת קוד מקור]
בחודש שבט תשע"ד פורסם במגזין דרך המלך שיוצא תחת "וועדת החינוך החב"די" בשיתוף "התאחדות החסידים" סקר שהציג נתונים על השאלה לכמה מחסידי חב"ד יש עשה לך רב, ומה תדירות ההתייעצות איתו[10]. שבוע לאחר מכן, יצא הארגון בתוכנית לעידוד החסידים לקיום ההוראה, במסגרתה הוקם מוקד טלפוני של משפיעים העונים לטלפונים ומאפשרים התייעצות גם באופן אנונימי. המוקד פעל בכל ימות השבוע בשעות שהתפרסמו בריכוזי חב"ד[11].
מוקד הלכה למעשה[עריכה | עריכת קוד מקור]
ערך מורחב – מכון הלכה חב"ד |
בחודש אדר ראשון תשע"ו לאחר בקשת הרבנים סייע הארגון יחד עם ארגונים נוספים להקמת מכון הלכה חב"ד באמצעות עזרה לוגיסטית ראשונית להקמת סמס לרב בו משיבים רבנים המכהנים כמורי צדק בקהילות חב"ד ברחבי ארץ על שאלות באמצעות מסרונים.
פעולות נוספות[עריכה | עריכת קוד מקור]
- י"ג אייר - לרגל יום היארצייט של אח הרבי, ר' ישראל אריה לייב שניאורסון, מקיים הארגון מדי שנה עליה מרכזית לקברו והתוועדות בסמוך לבית החיים.
- מבצע הקהל - הארגון פרסם את הכרטיס הקהל יחד עם המכתב כללי לקראת ראש השנה בעיתונים המרכזיים[12], דאג לכינוסים בערים שונות[13] הקים אתר מיוחד המסביר את מהות השנה ובראשו המכתב כללי לשנת הקהל[14].
- דיסק חודשי - במשך למעלה משנה הפיק הארגון דיסק חודשי עם קטעי וידאו של הרבי למנויים. לקראת ג' תמוז תשע"ד הוא הוציא קטעי וידאו בנושא נצחיות חייו של הרבי והפיץ אותם ברחבי הארץ[15].
- פלעדזש - בסדרת קמפיינים בדפוס וברשת האינטרנט, הביא הארגון לתודעת ההמונים את הוראת הרבי לכתוב שטר התחייבות לצדקה לקראת השנה החדשה, ובכך לפתוח צינורות חדשים של שפע בפרנסה בהרחבה.
נגיף הקורונה[עריכה | עריכת קוד מקור]
עם התפרצות נגיף הקורונה ארגן המוסד התוועדויות ושיעורים וירטואליים. כל שבוע יש מגוון שיעורים מאת 'ההתאחדות החסידים' המועברים ב'זום' ומהם: שיעור כל יום רביעי בערב בנושאי הבית היהודי[16] מאת הרב מנחם מענדל הראל, שיעור כל יום שישי בענייני גאולה ומשיח מאת הרב שלום דובער וולף, שיעור שבועי בחסידות מאת הרב ברוך בועז יורקוביץ[17] ושיעור כל יום חמישי בערב בביאורי רבותינו נשיאינו על הפרשה מאת הרב יוסף אברהם פיזם[18].
בנוסף הוציא הארגון את הקליפ 'הרבי מבטיח'[19] שנעשה בשותפות עם ניידות חב"ד באה"ק.
הוצאה לאור[עריכה | עריכת קוד מקור]
בטאון 'ופרצת'[עריכה | עריכת קוד מקור]
ערך מורחב – ופרצת לקבלת פני משיח (גליון) |
- בטאון ופרצת לקבלת פני משיח הינו עלון חודשי לעידוד הפעילות במבצעי הרבי, שיצא לאור החל משנת תשס"ז לקראת חגים ומועדים חסידיים. בעלון המודפס בפורמט גדול על גבי נייר כרומו צבעוני, מובאים ציטוטים מובחרים מדברי הרבי על חשיבות היציאה למבצעים, והוא מופץ בחינם בריכוזי אנ"ש. נכון לשנת תשע"ח יצאו לאור שלושים ושניים עלונים.
מגזין 'דרך המלך'[עריכה | עריכת קוד מקור]
במהלך השנים ועדת החינוך החב"די הוציאה לאור מגזין בשם "חינוך בדרך המלך" בו כתבות עומק על חינוך מפי מרצים ומשפיעים, אך לבסוף נסגר המגזין. בחודש תמוז תשע"ג החל ארגון התאחדות החסידים בשיתוף ועדת החינוך החב"די בהוצאה לאור עקבית של מגזין חודשי ייחודי להורים - להעצמת המשפחה החסידית, בו מתפרסמות כתבות עומק, תחקירים, וטורים פיננסיים וחינוכיים. בשיתוף עם ועדת החינוך החב"די בראשות הרב זושא פויזנר[20].
המגזין נשלח למנויי ושותפי פעולות הארגון, והוא כולל 24 עמודי צבע.
בחודש ניסן תשפ"ד המגזין עבר שינוי משמעותי והותאם בהלימה למטרות הארגון. עיצוב המגזין עבר מתיחת פנים משמעותית. המגזין כולל למעלה מ56 עמודים. המגזין מחולק לטורים אישיים, מאמרים, כתבות ומדורי פנאי. בין הכותבים הקבועים: הרב עופר מיודובניק, מנכ"ל הארגון הרב שימעלה פיזם, הרב יוסף הרוניין, הרב נדב כהן, הרב שולם קרוגליאק. עורך המגזין ר' איתן גוריון. המגזין במתכונותו החדשה זוכה לשבחים רבים מקהל הקוראים.
גליון ההתקשרות האמיתית[עריכה | עריכת קוד מקור]
מחודש אלול תשפ"א החל להפיע גליון מיוחד היוצא לאור מזמן לזמן להבערת אור וחום ההתקשרות לנשיא דורנו משיח צדקנו שליט"א. נכון לחודש טבת תשפ"ב הופיעו 4 גליונות.
כותרים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- נפלאות במפרץ[21] - ניסי מלחמת המפרץ לאור נבואות הרבי, הוצאת התאחדות החסידים, כפר חב"ד, תשס"ט.
- הנצחון המופלא מהדורה חדשה ומורחבת של סיפור נבואת הרבי במלחמת המפרץ. מהדורה זו הודפסה והופצה בכל הארץ בכ200 אלף עותקים.
- הרבי שניצח את הקומניסטים[22] - סיפור מאסר וגאולת אדמו"ר הריי"צ, 24 עמודים.
- מגילת י"ט כסלו
- הרבנית הצדקנית חוברת המתארת את סיפור חייה של הרבנית חיה מושקא אשתו של הרבי, חדורה בענייני הגאולה (תקופה חדשה בדור השביעי), משולבת בתמונות, ומשניות ליום היארצייט.
- קובץ י"ג אייר[23] - הכולל סיפורים מחייו של ר' לוי יצחק שניאורסון, אביו של הרבי, משניות ותהילים אותיות השם, לקט מדברי הרבי על ההוראה בעבודת ה' הנלמדת משמו וכתי"ק הנוגעים אליו, תשס"ט
- מגילת ה' טבת[24] - סקירה על פרשת היום, תשע"א
- הנצחון המופלא[25][26] - ניסי מלחמת המפרץ מותאם לציבור הרחב, תשע"א
- תנופה חדשה[27] - סיפור הצלת הרבי והרבנית בליווי תמונות ומסמכים מרתקים, לקראת כ"ח סיון תשע"א
- אושר ועושר[28] - קובץ לעידוד הילודה במשנת הרבי, נלקט ונערך על ידי הרב יוסף יצחק סגל והרב מנחם מענדל ערד, תשע"ה
- ענינו של משיח - מאת הרב שלום דובער וולף, בשיתוף עם ארגון את"ה העולמי, תשע"ו
- חשיבה גאולתית - מאת הרב זלמן נוטיק. המדריך המעשי לחיים של חסיד בתקופתנו זו - ימות המשיח!
- סיפור המאסר והגאולה - השתלשלות חג הגאולה של אדמו"ר הזקן בי"ט כסלו
- נצחון האור - מהדורה חדשה של סיפור נצחון הרבי הריי"צ על משטר האימה שבברית המועצות.
- אבא של המלך - חוברת המתארת את סיפור חייו של ר' לוי יצחק שניאורסון, אביו של הרבי, חדורה בענייני הגאולה - הפסק דין שהוקרא על קברו ועוד. משולבת בתמונות ומשניות ליום היארצייט.
- אמא של המלך - חוברת מפוארת המתארת את סיפור חייה של אם המלכות הרבנית חנה שניאורסון, אמו של הרבי.
- בית רבינו שבבל - שמונים שנה - חוברת מהודרת המתארת את סיפור 770 מראשית קנייתו, השלבים באמצע , עד למצבו כיום. מלווה בסיפורים, תמונות, ומסמכים מיוחדים.
- לאו כפשוטו, אוסף טורים מפי ר' זושא פוזנר שהתפרסמו לאורך השנים בבטאון דרך המלך[29], אדר תשפ"א
פירסומים נוספים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- מכתב כללי - החל משנת תשס"ו חודש המנהג של פרסום המכתב כללי של הרבי לקראת החגים[30]. הארגון מפרסם את המכתב בעיתונים מרכזיים בארץ ישראל כישראל היום, ידיעות אחרונות, מעריב ובשבע[31] וצופים בו מדי שנה מליוני יהודים. בשנת תש"ע הוא נדפס גם בעיתונים ברחבי ארצות הברית וקנדה[32].
- כרטיס הקהל - בשנת הקהל פרסם הארגון כרטיסי הקהל במאות אלפי עותקים[33].
- מורה שיעור לרמב"ם - בשנת תשס"ז פרסם בקהילות חב"ד מורי שיעור לרמב"ם[34].
- קונטרס בית רבינו שבבבל - הודפס לעילוי נשמת גבריאל נח ורבקה הולצברג וחולק ב־6,000 בתי כנסת[35].
- מורה שיעור יומי בלימוד התורה אור וליקוטי תורה
- בית המקדש אז והיום - מגזין מקוון ללימוד הלכות בית המקדש בימי בין המצרים.
- !NOW - פרוייקט פרסום שעורר מחדש את ה'קאך' בדרישה להתגלות, ובו יצאה לאור החוברת "נאו!NOW" ופורסמה בכל קהילות אנ"ש בארה"ק[36].
צוות הארגון[עריכה | עריכת קוד מקור]
ניהול
- הרב עופר מיודובניק - ראש חברי ההנהלה
- הרב שמעון יהודה פיזם - מנכ"ל
- הרב לוי משה לרנר - סמנכ"ל
- הרב שלום זאב קרוגליאק - מנהל פרויקטים
- הרב שניאור זלמן ברנשטיין - הנה"ח ומשרד
חברי הנהלה
- הרב ראובן קופצ'יק - מזכיר אגו"ח באה"ק.
- הרב משה עבאד - משפיע בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת.
- הרב לוי יצחק נחשון - מנהל צבאות ה' בארץ הקודש ומשפיע בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש נצרת עילית (גדולה).
- הרב מנחם מענדל הראל - משגיח ור"מ בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת.
- הרב אברהם מיידנצ'יק - מאנשי אגו"ח בארה"ק משנת תשס"ג.
ועדה רוחנית
- הרב יצחק אהרון אקסלרוד - ראש ישיבת תומכי תמימים פתח תקווה.
- הרב עופר מיודובניק - משפיע בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת.
ועדת פיקוח של קרן חסדי שלמה ומשה
- הרב גדליה אקסלרוד
- הרב שלמה זלמן לבקיבקר
- הרב יוסף חיים גינזבורג
צוות הארגון
- הרב מנחם מענדל בן זכריה - משרד ומזכירות
- הרב מנחם מענדל תמרין - אחראי מחלקת הוצאה לאור
- הרב יעקב לנדא - אחראי תוכן
- הרב שניאור שחר - אחראי התאחדות בקהילות
- הרב יוסף יצחק הרוניין - ראש מטה הסברת ענינו של משיח בארגון.
- הרב מנחם מרטון - אחראי מחלקת המידע.
ועדה מייעצת
- הרב מנחם מענדל בליניצקי - מנהל הפרויקטים של אגודת חסידי חב"ד באה"ק ומנכ"ל "יד לילד המיוחד".
- הרב מאיר טרעגער - משגיח בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת.
- הרב שלום לבקיבקר - מנהל חינוכי בישיבת 'חנוך לנער' צפת.
- הרב יונה נבון - ר"מ בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש נצרת עילית (גדולה).
- הרב בנימין ערד - ר"מ בישיבת דעת רחובות.
- הרב פרץ פרידמן - מנכ"ל רשת מחנות הקיץ 'אורו של משיח' - גן ישראל באה"ק.
- הרב שניאור קופצ'יק - חבר אגף הפעילות, שליח הרבי בדלהי, הודו.
- הרב שניאור שחר - חבר אגף הפעילות, ר"מ בישיבת חנוך לנער צפת.
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- דף הבית של התאחדות החסידים לקבלת פני משיח
- מרכז מאושרים, באתר חב"ד אינפו
- דיווחים על פעולות הארגון (ארכיון דיווחים ישנים - באתר חב"ד אינפו)
- התאחדות החסידים - סיפורו של ארגון ה שבט התשע"ד (06.01.2014)
- רבעון גדוש בעשיה להבאת הגאולה - גליון המדווח על פעילות הארגון י"ג סיוון תשע"ד (11.06.2014)
- מגזין דרך המלך גליונות מספר: 20,21, 22, 23, באתר חב"ד אינפו
- משקיע ומקבל, תכנית הפלעדזש וסקירת הפעילות השנתית, שבועון בית משיח גליון 1229 עמוד 39
- ה' טבת בליובאוויטש: האירוע שחייבים להיות בו
- מגילת י"ט כסלו: מי כתב את מגילת י"ט כסלו?
- גם השנה בתקופת הקורונה: חוגגים ה' טבת בחיות ובשמחה
- נחת רוח לרבי ב"יום ההתקשרות" - י"ד כסלו.
- ה"פלעדזש" של 'התאחדות' יצא לדרך
- רשמים מחגיגות 'חג החגים' ה' טבת המרכזיות באה"ק • ה'תש"פ
- מאחורי הקלעים של ועידת מקושר בכל ה'תשע"ט
- ותחי רוח יעקב אביהם! • סקירה מלאה מחגיגות דידן נצח
- חג הניצחון והגאולה של דור השביעי נחוג ברוב פאר והדר • ה'תשע"ח
- כ"ח סיון: סדרת התוועדויות לחיזוק האמונה וההתקשרות
- מקושר בכל: מרתון הרצאות איכות בכנס יחודי
- התאחדות החסידים: גל אדיר של צימאון להיות עם הרבי בתשרי
- התאחדות החסידים: מיליון איש יחשפו למסר הקורונה
- ה"פלעדזש": שותפי התאחדות החסידים התוועדו והתגייסו בצפת
- לחיות בימות המשיח: פרויקט חדש של 'התאחדות החסידים'
- התאחדות החסידים יוצאת במיזם 'חסיד אינו בודד!'
- התאחדות החסידים: מבצע שמחה משפחתי לזירוז הגאולה
- "התאחדות החסידים": מבצע הכנה ליום הבהיר י'-י"א שבט
- התאחדות החסידים: נותנים מתנה לרבי ליום הנישואין
- מההתוועדויות בזמן הקורונה:'התאחדות החסידים' בתוכנית חגיגית לרגל י' כסלו
- מהתוכניות השבועיות בזמן הקורונה: התאחדות החסידים מציג: אירועי ט'-י' כסלו בתוכנית השבועית
- מורה שיעור ללימוד 'תורה אור' ו'לקוטי תורה'
- תכנית לימוד החסידות השבועית: 'התאחדות החסידים' מזמינה לתכנית לימוד חסידות מיוחדת עם הרב ברוך בועז יורקוביץ
- הרב שמעון פיזם, ה' טבת הוא י"ט כסלו של הדור השביעי, בתוך שבועון בית משיח גיליון 1098, ד' תמוז תשע"ח
ראו גם[עריכה | עריכת קוד מקור]
הערות שוליים
- ↑ נוסעים לרבי - עלון שבועי על חשיבות הנסיעה
- ↑ פרסום נרחב לעידוד הנסיעה לרבי
- ↑ יוזמה: הגרלה על טיסה לרבי בכל חודש
- ↑ 2 כרטיסי טיסה לרבי כל חודש!
- ↑ התאחדות החסידים במסע פרסום: נוסעים לרבי
- ↑ התאחדות החסידים בחלוקת ביגוד חם לתמימים, עשרות נעליים איכותיות חולקו לתמימים
- ↑ מיזם חדש: שוברי הנחה לרכישת משקפיים, משקפיים ב- 100 ש"ח לתלמידי הישיבות והכוללים
- ↑ היום ומחר: מבצע "חי להחיות"
- ↑ להבות בגן... / דיווח חם מהתוועדות ה' טבת
- ↑ חשיפת תוצאות הסקר המלא ● כל הנתונים
- ↑ דיווח על פתיחת המוקד כ"א שבט התשע"ד (22.01.2014), חשיפה: "קו הנייעס החדש של חב"ד"
- ↑ 2,000,000 איש יחשפו למכתב כללי ולכרטיס הקהל
- ↑ ה"הקהל" האחרון בצפת
- ↑ הוקם אתר אינטרנט ל'הקהל'
- ↑ קמפיין הוידאו של 'התאחדות': "לעורר את אנ"ש"
- ↑ הבית היהודי: איפה מסתתר עמלק בביתנו? • משיעורי הבית היהודי: לתת, זה בעצם לדעת לקבל!.
- ↑ משיעורי הרב אקסלרוד: למה יש קורונה?.
- ↑ משיעורי הרב י"א שיחי' פיזם: צתורת הצמח צדק: "ועבדתם את ה'.. וברך את לחמך".
- ↑ 'הרבי מבטיח': הזמר החב"די חיים נחמן בסינגל בכורה.
- ↑ ראה ספר "לאו כפשוטו" (הוצאת תשפ"ב) בפתח דבר
- ↑ ראה אור: חוברת נבואות הרבי במלחמת המפרץ
- ↑ הרבי שניצח את הקומוניסטים
- ↑ קובץ י"ג אייר ● להורדה
- ↑ מגילת ה' טבת ● להורדה
- ↑ הגרסה הקודמת:נפלאות במפרץ
- ↑ החוברת המרתקת "נפלאות במפרץ" ● לצפיה
- ↑ סיפור נס הצלתו של הרבי ● קובץ להורדה
- ↑ לראשונה: קובץ לעידוד הילודה במשנת הרבי
- ↑ דיווח על ההוצאה לאור של הספר
- ↑ מכתב כללי - מחדשים את פרסומו בעיתונים
- ↑ לקראת החג: מכתב כללי בנושא הקהל פורסם בעיתונות הארצית
- ↑ המכתב כללי לחנוכה פורסם בידיעות אמריקה
- ↑ "כרטיס הקהל" הופץ בעיתונות בכ-600 אלף עותקים
- ↑ יוזמה: מורה שיעור כיס - ללימוד הרמב"ם היומי, מורה השיעור החדש ● להורדה
- ↑ 90 אלף קונטרסים מופצים ב- 6000 בתי כנסת
- ↑ הקובץ בפורמט