הבדלים בין גרסאות בדף "משה אורנשטיין"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(ביטול גרסה 441966 של 37.60.47.101 (שיחה))
תגית: ביטול
(הגהה, החזרה של הורדת פרטים)
שורה 5: שורה 5:
  
 
==תולדות חיים==
 
==תולדות חיים==
נולד ב[[כ"ח בתמוז]] [[תשכ"ט]] לאביו עורך דין ר' מאיר אורנשטיין.
+
נולד ב[[כ"ח בתמוז]] [[תשכ"ט]] לאביו, עורך דין ר' מאיר אורנשטיין, מ[[חסיד]]י [[חב"ד]] ב[[בני ברק]].
 +
 
 
בצעירותו למד ב[[תלמוד תורה תורת אמת]] ובבני ברק, לאחר מכן למד בישיבה קטנה [[תומכי תמימים לוד]], לאחריה למד כשנה בישיבת "[[בית הר"מ]]" ב[[נחלת הר חב"ד]]. לאחר מכן המשיך בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. באותן שנים קיים חילופי מכתבים, פלפולי תורה המיוסדים על תורת הרבי, עם הגאון ר' [[שלמה זלמן אויערבך]], שהתפעל ממנו{{הערה|עפ"י עדות אחיינו הר"ר אברהם רוחמקין}}.
 
בצעירותו למד ב[[תלמוד תורה תורת אמת]] ובבני ברק, לאחר מכן למד בישיבה קטנה [[תומכי תמימים לוד]], לאחריה למד כשנה בישיבת "[[בית הר"מ]]" ב[[נחלת הר חב"ד]]. לאחר מכן המשיך בישיבת [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. באותן שנים קיים חילופי מכתבים, פלפולי תורה המיוסדים על תורת הרבי, עם הגאון ר' [[שלמה זלמן אויערבך]], שהתפעל ממנו{{הערה|עפ"י עדות אחיינו הר"ר אברהם רוחמקין}}.
  
בשנת [[תשמ"ט]] נסע ללמוד אצל הרבי במסגרת שנת ה[[קבוצה]]{{הערה|השנה התארכה לכדי 4 שנים}}. היה אז בין הבודדים שזכו להיכנס מידי יום לכל שלושת התפילות שהתקיימו בביתו הקדוש של הרבי. נהג אז לפרסם מידי שבוע פלפול בליקוטי שיחות החדש שי"ל, וכן כתב יומן מהנעשה על פני תקופה בבית חיינו.  
+
בשנת [[תשמ"ט]] נסע ללמוד בישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[770]] במסגרת שנת ה[[קבוצה]] ונשאר ללמוד בה למשך 4 שנים. היה אז בין הבודדים שזכו להיכנס מידי יום לכל שלושת התפילות שהתקיימו בביתו הקדוש של הרבי. נהג אז לפרסם מידי שבוע פלפול בקובץ [[ליקוטי שיחות]] החדש שיצא לאור, וכן כתב [[יומן]] מהמתרחש ב-770.
 +
 
 +
בשנת [[תנש"א]] נשלח על ידי [[הרבי]] לעיר [[חרסון]] שב[[אוקראינה]], שם פעל רבות עם חבירו הרב [[מאיר אשכנזי (כפר חב"ד)|מאיר אשכנזי]], רבה של [[כפר חב"ד]], ואף ייסד שם סניף ישיבת תומכי תמימים, ישיבה שהניבה מספר בעלי תשובה.  
  
בשנת [[תנש"א]] נשלח על ידי [[הרבי]] לעיר חרסון שבאוקראינה, שם פעל רבות עם חבירו הרב [[מאיר אשכנזי (כפר חב"ד)|מאיר אשכנזי]], רבה של [[כפר חב"ד]], ואף ייסד שם סניף ישיבת תומכי תמימים, ישיבה שהניבה מספר בעלי תשובה.  
+
באותה שנה אף הדפיס ספר חידושים וביאורים על [[מסכת גיטין]], הכולל שיחות של הרבי על מסכת גיטין, עם ביאורים ופלפולים שלו בשיחות הרבי. הספר זכה לברכתו מהרבי.  
  
באותה שנה אף הדפיס ספר חידושים וביאורים על [[מסכת גיטין]], הכולל שיחות של הרבי על מסכת גיטין, עם ביאורים ופלפולים שלו בשיחות הרבי. הספר זכה לברכתו הקדושה של הרבי.  
+
עם השלמת מסלול לימודיו והסמכתו לרבנות על ידי רבי [[שמחה עלברג]] והגאון מדרבצין, [[נישואין|נשא]] את מרת נחמה דינה בת הרב [[חיים בן ציון וישצקי]].
  
עם השלמת מסלול לימודיו והסמכתו לרבנות על ידי רבי שמחה עלברג והגאון מדרבצין, נשא את מרת נחמה דינה בת הרב חיים בנציון וישצקי.
 
 
===פעילות ציבורית===
 
===פעילות ציבורית===
בשנת [[תשנ"ד]] נקרא על ידי השליח לעיר נתניה הרב [[מנחם וולפא]] לעמוד בראש ישיבת [[תומכי תמימים נתניה]], ומאז עומד בראשה.
+
בשנת [[תשנ"ג]] שימש כ[[ר"מ]] בישיבת [[אחי תמימים ראשון לציון|אחי תמימים בכפר חב"ד]].
 
שיעוריו מיוסדים על תורתו של הרבי. כמו כן, מוסר באופן סדיר שיעורים נפלאים וייחודיים בספר [[היום יום]] ובספר הגדה של פסח של הרבי.
 
  
נודע גם בזכות התוועדויותיו המרתקות, כשהמפורסמת שבהן היא ההתוועדות הגדולה בה' טבת, אליה מגיעים בדרך כלל בוגרים רבים. מידי ליל שבת מתוועד עם תלמידיו משיעור א' בביתו.
+
בשנת [[תשנ"ד]] נקרא על ידי השליח לעיר נתניה הרב [[מנחם וולפא]] לעמוד בראש ישיבת [[תומכי תמימים נתניה]], בה הוא הנהיג כמה עניינים חשובים בעולם ישיבות [[תומכי תמימים]], כגון: אי לימוד לימודי חול, גם כשהדבר גובל בהעדר תקצוב מהמדינה, הקפדה על שלוש שעות לימוד חסידות מידי יום בכל מצב, כפי שננהג על ידי רבותינו נשיאנו ב[[תומכי תמימים בליובאוויטש]].
  
בשנת [[תשע"ג]] נקלעה הישיבה לחובות אדירים והישיבה הייתה בסכנת סגירה, אז התבקש הרב אורנשטיין ליטול על עצמו את ניהול הצד הגשמי.
+
שיעוריו בישיבה מיוסדים על תורתו של הרבי והוא מוסר באופן סדיר שיעורים בספר [[היום יום]] וב[[הגדה של פסח עם לקוטי טעמים ומנהגים|הגדה של פסח של הרבי]]. מידי ליל שבת הוא [[התוועדות חסידים|מתוועד]] בביתו עם תלמידי שיעור א'.
  
ב[[ו' תשרי]] נוסעים כל בחורי הישיבה לציון הרבנית חנה, וב[[י"ג אייר]] נוסעים כל הבחורים לציון של ר' [[ישראל אריה לייב שניאורסהון]].  
+
בשנת [[תשע"ג]] נקלעה הישיבה לחובות גדולים והייתה בסכנת סגירה, אז התבקש הרב אורנשטיין ליטול על עצמו גם את ניהול הצד הגשמי בו החל לטפל יחד עם בניו.
  
יזם פרויקטים חינוכיים מקוריים, שהמפורסם ביניהם הוא המבצע תורה המקורי והמהפכני ששם את הדגש על עיון וחשיבה, ודורש מהתלמידים יגיעה והעמקה.  
+
כמו כן ייסד מיני ישיבת קיץ באתר נופש על פני שבוע ימים בזמן הלימודים, בשילוב תוכניות ייחודיות.
  
כמו כן ייסד מיני ישיבת קיץ על פני שבוע ימים בזמן הלימודים, באתר נופש קסום, משולב בתוכניות ייחודיות ומרתקות. ייסד יום הורים שנתי.
+
משמש גם כרב בית הכנסת האשכנזי 'ישורון' וקהילת חב"ד בשכונת דורה שב[[נתניה]] ומוסר שם מערך שיעורים. במשך השנים שיפץ את בית הכנסת ובנה מקווה לצידו.
  
משמש גם כרב בית הכנסת האשכנזי 'ישורון' וקהילת חב"ד בשכונת דורא נתניה. מוסר שם מערך שיעורים. במשך השנים שיפץ את בית הכנסת ובנה מקווה לצידו.
+
במרוצת השנים פרסם מאות רבות של מאמרי הגות וסיפורים מעוררי השראה על הרבי. רבים ממאמריו פורסמו בשבועון 'כפר חב"ד'. ספרו 'אבא' יצא לאור ביותר מעשר מהדורות ונמצא בעבודת תרגום למספר שפות.
מרצה וסופר. במרוצת השנים פרסם מאות רבות של מאמרי הגות וסיפורים מעוררי השראה על הרבי. רבים ממאמריו פורסמו בשבועון 'כפר חב"ד'. ספרו 'אבא' יצא כבר לאור ביותר מעשר מהדורות ונמצא בעבודת תרגום למספר שפות.
 
  
 
===משפחתו===
 
===משפחתו===
שורה 41: שורה 40:
 
===ספריו===
 
===ספריו===
 
*'''חידושים וביאורים על מסכת גיטין''' - שיחות הרבי על הדפים הנלמדים בישיבה עם הערות ופלפולים על השיחות
 
*'''חידושים וביאורים על מסכת גיטין''' - שיחות הרבי על הדפים הנלמדים בישיבה עם הערות ופלפולים על השיחות
*'''האמונה השלמה''' - ספר מענה לספר 'יתבררו ויתלבנו' של הרב [[יחזקאל סופר]]
+
*'''[[האמונה השלימה]]''' - תשובה לספר 'יתבררו ויתלבנו' של הרב [[יחזקאל סופר]], [[מכון אורו של משיח]], [[תשנ"ו]].
*'''רבות מופתי''' - סיפורים על הרבי
+
*'''[[רבות מופתי]]''' - סיפורי מופתים על [[הרבי]], [[ג' בתמוז]] [[תשס"ד]].
*'''אבא''' - סיפורים על הרבי
+
*'''אבא''' - סיפורים על הרבי, [[אשכילה (בית הוצאה לאור)|אשכילה]], [[תשע"ב]].
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==

גרסה מ־02:06, 29 בדצמבר 2020

הרב משה אורנשטיין

הרב משה אורנשטיין (יליד שנת תשכ"ט, 1969) הינו ראש ישיבת תומכי תמימים נתניה. בנוסף לתפקידו כראש ישיבה, מכהן כרב בית הכנסת וקהילת 'ישורון' בשכונת דורא בעיר נתניה, וכסופר חסידי.

תולדות חיים

נולד בכ"ח בתמוז תשכ"ט לאביו, עורך דין ר' מאיר אורנשטיין, מחסידי חב"ד בבני ברק.

בצעירותו למד בתלמוד תורה תורת אמת ובבני ברק, לאחר מכן למד בישיבה קטנה תומכי תמימים לוד, לאחריה למד כשנה בישיבת "בית הר"מ" בנחלת הר חב"ד. לאחר מכן המשיך בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד. באותן שנים קיים חילופי מכתבים, פלפולי תורה המיוסדים על תורת הרבי, עם הגאון ר' שלמה זלמן אויערבך, שהתפעל ממנו[1].

בשנת תשמ"ט נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 במסגרת שנת הקבוצה ונשאר ללמוד בה למשך 4 שנים. היה אז בין הבודדים שזכו להיכנס מידי יום לכל שלושת התפילות שהתקיימו בביתו הקדוש של הרבי. נהג אז לפרסם מידי שבוע פלפול בקובץ ליקוטי שיחות החדש שיצא לאור, וכן כתב יומן מהמתרחש ב-770.

בשנת תנש"א נשלח על ידי הרבי לעיר חרסון שבאוקראינה, שם פעל רבות עם חבירו הרב מאיר אשכנזי, רבה של כפר חב"ד, ואף ייסד שם סניף ישיבת תומכי תמימים, ישיבה שהניבה מספר בעלי תשובה.

באותה שנה אף הדפיס ספר חידושים וביאורים על מסכת גיטין, הכולל שיחות של הרבי על מסכת גיטין, עם ביאורים ופלפולים שלו בשיחות הרבי. הספר זכה לברכתו מהרבי.

עם השלמת מסלול לימודיו והסמכתו לרבנות על ידי רבי שמחה עלברג והגאון מדרבצין, נשא את מרת נחמה דינה בת הרב חיים בן ציון וישצקי.

פעילות ציבורית

בשנת תשנ"ג שימש כר"מ בישיבת אחי תמימים בכפר חב"ד.

בשנת תשנ"ד נקרא על ידי השליח לעיר נתניה הרב מנחם וולפא לעמוד בראש ישיבת תומכי תמימים נתניה, בה הוא הנהיג כמה עניינים חשובים בעולם ישיבות תומכי תמימים, כגון: אי לימוד לימודי חול, גם כשהדבר גובל בהעדר תקצוב מהמדינה, הקפדה על שלוש שעות לימוד חסידות מידי יום בכל מצב, כפי שננהג על ידי רבותינו נשיאנו בתומכי תמימים בליובאוויטש.

שיעוריו בישיבה מיוסדים על תורתו של הרבי והוא מוסר באופן סדיר שיעורים בספר היום יום ובהגדה של פסח של הרבי. מידי ליל שבת הוא מתוועד בביתו עם תלמידי שיעור א'.

בשנת תשע"ג נקלעה הישיבה לחובות גדולים והייתה בסכנת סגירה, אז התבקש הרב אורנשטיין ליטול על עצמו גם את ניהול הצד הגשמי בו החל לטפל יחד עם בניו.

כמו כן ייסד מיני ישיבת קיץ באתר נופש על פני שבוע ימים בזמן הלימודים, בשילוב תוכניות ייחודיות.

משמש גם כרב בית הכנסת האשכנזי 'ישורון' וקהילת חב"ד בשכונת דורה שבנתניה ומוסר שם מערך שיעורים. במשך השנים שיפץ את בית הכנסת ובנה מקווה לצידו.

במרוצת השנים פרסם מאות רבות של מאמרי הגות וסיפורים מעוררי השראה על הרבי. רבים ממאמריו פורסמו בשבועון 'כפר חב"ד'. ספרו 'אבא' יצא לאור ביותר מעשר מהדורות ונמצא בעבודת תרגום למספר שפות.

משפחתו

  • חתנו, ר' מנחם מענדל גורליק - משפיע בתומכי תמימים אור יהודה
  • בנו, ר' אברהם אורנשטיין
  • בנו, ר' מנחם מענדל אורנשטיין, כפר חב"ד
  • בנו, הת' אהרון ישראל אורנשטיין - מנהל גשמי בתומכי תמימים נתניה

ספריו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. עפ"י עדות אחיינו הר"ר אברהם רוחמקין