הבדלים בין גרסאות בדף "חיים אברהם שניאורי"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
(20 גרסאות ביניים של 12 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
ר' '''חיים אברהם שניאורי''' ([[אלול]] [[תקל"ז]] / [[תקל"ח]] -[[תר"ח]]{{הערת שוליים|1= בית רבי עמוד 114.}}) היה בנו של [[אדמו"ר הזקן]] ובעל [[חוש]]ים נפלאים. מעולם לא התעניין בשום דבר שחוץ ל[[תורה]] ו[[עבודה]] והיה מתמיד גדול ומאריך ב[[תפילה]]. תמיד היה מקבל כל [[אדם]] בסבר פנים יפות.
+
רבי '''חיים אברהם שניאורי''' ([[אלול]] [[תקל"ז]]{{הערה|או [[תקל"ח]]}} - [[כ"ט סיוון]] [[תר"ח]]{{הערה|בית רבי עמוד 114.}}) היה בנו של [[אדמו"ר הזקן]] ובעל [[חושים]] נפלאים. מעולם לא התעניין בשום דבר שחוץ ל[[תורה]] ו[[עבודה]] והיה מתמיד גדול ומאריך ב[[תפילה]]. תמיד היה מקבל כל [[אדם]] בסבר פנים יפות.
  
נולד לאביו כ"ק [[אדמו"ר הזקן]] בליאזנא. לאחר חגיגת [[ברית מילה|ברית המילה]], אמר [[אדמו"ר הזקן]] שהוא קרא לו בשם אברהם על שם מורו רבי [[אברהם המלאך]] ועל שם זקנו אבי אמו רבי אברהם.
+
==תולדות חיים==
 +
נולד לאביו כ"ק [[אדמו"ר הזקן]] ב[[ליאזנא]]. לאחר חגיגת [[ברית מילה|ברית המילה]], אמר אדמו"ר הזקן שהוא קרא לו בשם אברהם על שם מורו רבי [[אברהם המלאך]] ועל שם זקנו אבי אמו [[חיים אברהם מליאזנא|רבי אברהם]].
  
כאשר היה בן שלוש חלה, והיה בגדר חולה מסוכן, [[אדמו"ר הזקן]] קרא לארבעה מבחירי תלמידיו, וסיפר להם, כי מורו [[רבי אברהם המלאך]] בא אליו ב[[חלום]] ושאל אותו מדוע אינו מתפלל בעבור הילד הנושא את שמו, ואמר לו כי על שם הילד ישנו קפידא מאבי אמו, על ששמו הוא בהבלעה ולא נודע לרבים שקרוי על שמו. [[אדמו"ר הזקן]] השיב שעשה כדין, מכיון שנפסק ב[[שולחן ערוך]] שכבוד רבו וכבוד אביו כבוד רבו עדיף, ובפרט בענין ה[[שמות]] שידוע שזה לטובת ה[[נשמה]] והתפשטותה בנפש הנקרא בשם. אמנם, מכיון שנודע ל[[אדמו"ר הזקן]] ששם אבי אמו היה חיים אברהם הוא קרא לתלמידיו בכדי להוסיף לו את השם חיים{{הערת שוליים|1=כך נכתב ב[http://chabadlibrarybooks.com/pdfpager.aspx?req=15824&hilite=07e551c4-9303-4e23-bb69-fd51d1fca338&st=%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%94%D7%9D&pgnum=243 אוצר סיפורי חב"ד], ואילו ב[[ספר התולדות]] ל[[אדמו"ר המהר"ש]] נכתב, כי השם חיים התווסף היות ש[[אדמו"ר הזקן]] רצה שיהיה [[נשמה]] ולא מלאך.}}.
+
כאשר היה בן שלוש חלה, והיה בגדר חולה מסוכן, [[אדמו"ר הזקן]] קרא לארבעה מבחירי תלמידיו, וסיפר להם, כי מורו [[רבי אברהם המלאך]] בא אליו ב[[חלום]] ושאל אותו מדוע אינו מתפלל בעבור הילד הנושא את שמו, ואמר לו כי על שם הילד ישנו קפידא מאבי אמו, על ששמו הוא בהבלעה ולא נודע לרבים שקרוי על שמו. אדמו"ר הזקן השיב שעשה כדין, מכיון שנפסק ב[[שולחן ערוך]] שכבוד רבו וכבוד אביו כבוד רבו עדיף, ובפרט בענין ה[[שמות]] שידוע שזה לטובת ה[[נשמה]] והתפשטותה בנפש הנקרא בשם. אמנם, מכיון שנודע לאדמו"ר הזקן ששם אבי אמו היה חיים אברהם הוא קרא לתלמידיו בכדי להוסיף לו את השם חיים{{הערה|1=כך נכתב ב[http://chabadlibrarybooks.com/pdfpager.aspx?req=15824&st=&pgnum=243&hilite= אוצר סיפורי חב"ד], ואילו ב[[ספר התולדות]] ל[[אדמו"ר המהר"ש]] נכתב, כי השם חיים התווסף היות ש[[אדמו"ר הזקן]] רצה שיהיה [[נשמה]] ולא מלאך.}}.
  
ר' חיים אברהם היה בעל קומה גבוהה ומראה פניו היה דומה למראה פני אביו אדמו"ר הזקן. רוח של חן היה תמיד נסוך על פניו וכשהיו מסתכלים על רבי חיים אברהם - סיפרה [[הרבנית רבקה]] - היה נהיה [[טוב]] על ה[[לב]]. הוא היה חכם ונאה והיה ממעט בדיבור. לעיתים [[אדמו"ר האמצעי]] היה שולח אליו [[חסידים]]{{הערת שוליים|1=[http://chabadlibrarybooks.com/pdfpager.aspx?req=15886&hilite=22b41fc3-a04b-4143-92f8-7896dab3d065&st=%D7%97%D7%99%D7%99%D7%9D+%D7%90%D7%91%D7%A8%D7%94%D7%9D&pgnum=245 רשימות].}}.
+
ר' חיים אברהם היה בעל קומה גבוהה ומראה פניו היה דומה למראה פני אביו אדמו"ר הזקן. רוח של חן היה תמיד נסוך על פניו וכשהיו מסתכלים על רבי חיים אברהם - סיפרה [[הרבנית רבקה]] - היה נהיה [[טוב]] על ה[[לב]]. הוא היה חכם ונאה והיה ממעט בדיבור.
  
 
לאחר [[הסתלקות]] אדמו"ר הזקן, קיבלו את מרותו של אחיו - [[אדמו"ר האמצעי]] ולאחר-מכן של [[אדמו"ר הצמח צדק]].
 
לאחר [[הסתלקות]] אדמו"ר הזקן, קיבלו את מרותו של אחיו - [[אדמו"ר האמצעי]] ולאחר-מכן של [[אדמו"ר הצמח צדק]].
שורה 11: שורה 12:
 
שמו בא על החתום בהסכמת [[ספר התניא]] וכן בהקדמת השולחן ערוך.
 
שמו בא על החתום בהסכמת [[ספר התניא]] וכן בהקדמת השולחן ערוך.
  
נפטר בשנת [[תר"ח]] ומנוחתו כבוד ב[[ליובאוויטש]].
+
נפטר ב[[כ"ט סיוון]] בשנת [[תר"ח]] ומנוחתו כבוד ב[[ליובאוויטש]].
  
 
==משפחתו==
 
==משפחתו==
 
+
* בנו, הרב [[דובער שניאורסון (נכד אדמו"ר הזקן)|דובער שניאורסון]].
*בנו - הרב ברוך שמואל שניאורסון, מחותן עם ר' [[הלל מפאריטש]], בנו ר' [[רפאל מרדכי שניאורסון|רפאל מרדכי]] נשא את בתו של ר' הלל.
+
* בנו, הרב [[ברוך שמואל שניאורסון]], מחותן עם ר' [[הלל מפאריטש]], בנו ר' [[רפאל מרדכי שניאורסון|רפאל מרדכי]] נשא את בתו של ר' הלל.
 
+
* בתו, מרת גיטא רחל גינזבורג אשת{{הערה|בזיווג שני}} רבי [[נחמיה בירך מדוברובנה|נחמיה גינזבורג מדוברובנה]], בעל שו"ת [[דברי נחמיה]] והוספות לשו"ע, שקיל וטרי עם [[אדמו"ר הצמח צדק]] ורבי [[אייזיק מהומיל]].
*בנו - הרב דובער שניאורסון - בשנת תקס"ט התחתן ו[[אדמו"ר הזקן]] אמר בחתונתו [[מאמר דא"ח]] ד"ה [[מים]] רבים.{{הערת שוליים|ראה רשימת מאמרי אדמו"ר הזקן בתוך כרם חב"ד מס' 4 עמ' 400 הערה 21.}} בניו של רבי דובער היו החסידים הגבירים ר' לוי יצחק ור' יהושע אבלי שניאורסון, הנזכרים בהקדמת ה[[שולחן ערוך אדמו"ר הזקן|שו"ע]]{{הערה|1=[http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=29141&hilite=605d8efa-7fca-4e6f-a4c2-bb6f4f3a5575&st=%D7%90%D7%94%D7%A8%D7%9F+%D7%90%D7%9C%D7%9B%D7%A1%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%91 שם ושארית (44).]}}.
+
* בתו, מרת מוסיא הינדה פייגלסון אשת ר' [[שניאור זלמן פייגלסון]]{{הערה|בספר תולדות משפחת הרב מלאדי, כתוב ששמו היה ר' זלמן פניקלסון, אבל ב[[ספר הצאצאים]], מובא ששמו היה '''שניאור''' זלמן, ומשפחתו '''פייגלסון'''. וכותב שם בהערה, שכך נכדו סיפר, ולא כמו שכתוב בספר תולדות משפחת הרב מלאדי.}}.
 
+
* בתו, מרת [[ביילא רייזא שניאורסון]] אשת ר' [[ברוך (בן אדמו"ר האמצעי)|ברוך]], בן אחיו כ"ק [[אדמו"ר האמצעי]]{{הערה| מקור שמות בני משפחתו: [[ספר הצאצאים]], עמודים 104-105.}}.
* חתנו - רבי [[נחמיה גינזבורג]] מדוברובנה, בעל שו"ת [[דברי נחמיה]] והוספות לשו"ע, שקיל וטרי עם [[אדמו"ר הצמח צדק]] ורבי [[אייזיק מהומיל]], נפטר [[ט"ו שבט]] [[תרט"ו]].  
+
==לקריאה נוספת==
 
+
*דוב בער זקלס, '''סוד החיים: תולדות הרה"ק רבי חיים אברהם בן אדמו"ר הזקן''', בתוך [[היכל הבעש"ט]], גיליון מ"ג, עמ' של"ז - שס"ה.
*חתנו - ר' [[ברוך (בן אדמו"ר האמצעי)|ברוך]], בן אחיו כ"ק [[אדמו"ר האמצעי]].
 
 
 
 
{{הערות שוליים}}
 
{{הערות שוליים}}
 
{{בית רבי/אדמו"ר הזקן}}
 
{{בית רבי/אדמו"ר הזקן}}
[[קטגוריה:משפחת אדמו"ר הזקן|שניאורי חיים אברהם]]
+
{{מיון רגיל:שניאורי, חיים אברהם}}
 +
[[קטגוריה:משפחת אדמו"ר הזקן]]
 +
[[קטגוריה:צאצאי אדמו"ר הזקן]]

גרסה אחרונה מ־06:43, 25 באוגוסט 2023

רבי חיים אברהם שניאורי (אלול תקל"ז[1] - כ"ט סיוון תר"ח[2]) היה בנו של אדמו"ר הזקן ובעל חושים נפלאים. מעולם לא התעניין בשום דבר שחוץ לתורה ועבודה והיה מתמיד גדול ומאריך בתפילה. תמיד היה מקבל כל אדם בסבר פנים יפות.

תולדות חיים[עריכה]

נולד לאביו כ"ק אדמו"ר הזקן בליאזנא. לאחר חגיגת ברית המילה, אמר אדמו"ר הזקן שהוא קרא לו בשם אברהם על שם מורו רבי אברהם המלאך ועל שם זקנו אבי אמו רבי אברהם.

כאשר היה בן שלוש חלה, והיה בגדר חולה מסוכן, אדמו"ר הזקן קרא לארבעה מבחירי תלמידיו, וסיפר להם, כי מורו רבי אברהם המלאך בא אליו בחלום ושאל אותו מדוע אינו מתפלל בעבור הילד הנושא את שמו, ואמר לו כי על שם הילד ישנו קפידא מאבי אמו, על ששמו הוא בהבלעה ולא נודע לרבים שקרוי על שמו. אדמו"ר הזקן השיב שעשה כדין, מכיון שנפסק בשולחן ערוך שכבוד רבו וכבוד אביו כבוד רבו עדיף, ובפרט בענין השמות שידוע שזה לטובת הנשמה והתפשטותה בנפש הנקרא בשם. אמנם, מכיון שנודע לאדמו"ר הזקן ששם אבי אמו היה חיים אברהם הוא קרא לתלמידיו בכדי להוסיף לו את השם חיים[3].

ר' חיים אברהם היה בעל קומה גבוהה ומראה פניו היה דומה למראה פני אביו אדמו"ר הזקן. רוח של חן היה תמיד נסוך על פניו וכשהיו מסתכלים על רבי חיים אברהם - סיפרה הרבנית רבקה - היה נהיה טוב על הלב. הוא היה חכם ונאה והיה ממעט בדיבור.

לאחר הסתלקות אדמו"ר הזקן, קיבלו את מרותו של אחיו - אדמו"ר האמצעי ולאחר-מכן של אדמו"ר הצמח צדק.

שמו בא על החתום בהסכמת ספר התניא וכן בהקדמת השולחן ערוך.

נפטר בכ"ט סיוון בשנת תר"ח ומנוחתו כבוד בליובאוויטש.

משפחתו[עריכה]

לקריאה נוספת[עריכה]

  • דוב בער זקלס, סוד החיים: תולדות הרה"ק רבי חיים אברהם בן אדמו"ר הזקן, בתוך היכל הבעש"ט, גיליון מ"ג, עמ' של"ז - שס"ה.

הערות שוליים

  1. או תקל"ח
  2. בית רבי עמוד 114.
  3. כך נכתב באוצר סיפורי חב"ד, ואילו בספר התולדות לאדמו"ר המהר"ש נכתב, כי השם חיים התווסף היות שאדמו"ר הזקן רצה שיהיה נשמה ולא מלאך.
  4. בזיווג שני
  5. בספר תולדות משפחת הרב מלאדי, כתוב ששמו היה ר' זלמן פניקלסון, אבל בספר הצאצאים, מובא ששמו היה שניאור זלמן, ומשפחתו פייגלסון. וכותב שם בהערה, שכך נכדו סיפר, ולא כמו שכתוב בספר תולדות משפחת הרב מלאדי.
  6. מקור שמות בני משפחתו: ספר הצאצאים, עמודים 104-105.
עץ משפחת אדמו"רי חב"ד
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הרבנית סטערנא
 
 
 
שניאור זלמן - אדמו"ר הזקן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הרבנית שיינא
 
דובער - אדמו"ר האמצעי
 
חיים אברהם
 
משה
 
פריידא
 
דבורה לאה
 
רחל
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?
 
שפרה
 
אליהו
 
שלום שכנא אלטשולר
 
 
אברהם שיינס
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מנחם נחום
 
ברוך
 
שרה
 
ביילא
 
 
דבורה לאה
 
ברכה
 
מנוחה רחל
 
חיה שרה
 
אסתר מרים
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הרבנית חיה מושקא
 
 
 
 
 
מנחם מענדל - אדמו"ר הצמח צדק
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ברוך שלום
 
יהודה לייב
 
חיים שניאור זלמן
 
ישראל נח
 
יוסף יצחק
 
יעקב
 
 
ראדע פריידא
 
דבורה לאה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הרבנית שטערנא
 
 
 
שמואל - אדמו"ר המהר"ש
 
 
 
הרבנית רבקה
 
 
 
 
 
 
 
 
לוי יצחק
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
שניאור זלמן אהרן
 
 
אברהם סנדר
 
מנחם מענדל
 
דבורה לאה
 
חיה מושקא
 
ברוך שניאור זלמן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
שלום דובער - אדמו"ר הרש"ב
 
 
 
הרבנית שטערנא שרה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
רבי לוי יצחק
 
הרבנית חנה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
יוסף יצחק - אדמו"ר הריי"צ
 
 
 
הרבנית נחמה דינה
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
דובער
 
ישראל אריה לייב
 
 
 
 
 
 
חנה
 
 
 
 
שיינא
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מנחם מענדל - אדמו"ר שליט"א
 
 
חיה מושקא