כינוס השלוחים העולמי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המונח "כינוס השלוחים" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו כינוס השלוחים (פירושונים).

שלוחי הרבי בתמונה המסורתית

כינוס השלוחים העולמי הינו כינוס שנתי בו מתכנסים כל שלוחי הרבי מליובאוויטש מלך המשיח שליט"א מרחבי העולם ב-770, על מנת לחזק את הקשר שלהם עם הרבי וכן לטכס עצה ולדון בנושאים עימם הם מתמודדים בעבודת השליחות. הכינוס מתחיל מידי שנה בשבת מברכים חודש כסלו ב-770. הכינוס זכה להוראות וברכות מהרבי ומופק על ידי מרכז לענייני חינוך.

הכינוס[עריכה | עריכת קוד מקור]

באנקט כינוס השלוחים העולמי תשפ"א

הכינוס מתקיים על ידי המרכז לעניני חינוך, ומנוהל בפועל על ידי ועד הכינוס שנבחר על ידי המרכז לעניני חינוך. הרב מנחם מנדל הענדל הינו ממארגני הכינוס, ואש"ל ובית משיח בהנהלתו מעניקים שירות מיוחד לשלוחים המשתתפים בכינוס.

במהלך הכינוס מתקיימות סדנאות בנושאים שונים המסייעים לשליח בפעילויותיו השונות במקום מגוריו. כמו כן מתקיימים ירידים ומכירות של מוצרים המתאימים לשלוחים.

פתיחתו הרשמית של הכינוס היא בשבת מברכין כסליו בצהריים, בשעה 1:30. אז מתחיל הכינוס בעת ההתוועדות של הרבי. בדרך כלל מתייחס הרבי בהתוועדות זו לתפקידם של השלוחים, ומקשר זאת לפרשת השבוע.

בנקט[עריכה | עריכת קוד מקור]

המעמד המרכזי הוא ה'באנקעט' המפואר שמתקיים באחד האולמות בשכונה (עד שנת תשע"ט הבאנקעט היה מתקיים ב-770[1]) במוצאי שבת, [2].

הבנקט בו נוטלים חלק השלוחים ותורמים, מופק ברמה גבוהה במיוחד ובו נואמים רבני קראון הייטס, רבנים ושלוחים מכל העולם וגם נואמים אורחים וכן מוקרנים הפקות מולטימדיה מותאמות במיוחד לבנקט השלוחים.

אחד האירועים המיוחדים בבאנקעט הינו ה'רול - קול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רול - קול' פורצים השלוחים בשירה וריקודים.

תמונת השלוחים[עריכה | עריכת קוד מקור]

ביום ראשון בבוקר, למחרת שבת מברכין כסלו, מידי שנה מתאספים אלפי שלוחים לתמונה קבוצתית[3]

אירוח הכינוס[עריכה | עריכת קוד מקור]

בכינוס השלוחים העולמי בניין אש"ל הכנסת אורחים בניהולו של הרב מנחם מנדל הנדל מארח את השלוחים, מהם הלנים בבניין ולכולם מוגשות ארוחות מידי יום.

בימי הכינוס בבניין נערכות סדנאות[4] ומתקיימים חלק מאירועי כינוס השלוחים העולמי.

בנין אש"ל הכנסת אורחים

ועד כינוס השלוחים העולמי[עריכה | עריכת קוד מקור]

את הוועד ניהל הרב שלום מנחם מענדל סימפסון מנהל המרכז לעניני חינוך עד פטירתו.

רשימת ממוני המרכז לעניני חינוך, חברי הוועד מרחבי העולם[5]:

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

כינוס השלוחים החל בשנת תשד"מ כהתכנסות איזורית של השלוחים בארצות הברית. לאחר ארבע שנים, בשנת תשמ"ח - שהייתה שנת הקהל - הפך כינוס השלוחים לעולמי, ומאז הוא הולך וגדל מידי שנה.

במשך השנים[עריכה | עריכת קוד מקור]

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.
אלפי השלוחים בתמונה קבוצתית בחזית 770 במהלך הכינוס בשנת תשנ"ד

תשמ"ו[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרבי מעניק על ידי המזכירות 201$ לכל אחד מהשלוחים שהגיעו לכינוס.

תשמ"ח[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרבי מחלק לשלוחים בלבד את קונטרס ר"ח כסלו תשמ"ח.

תשנ"ב[עריכה | עריכת קוד מקור]

בהתוועדות השבת הרבי מודיע שעבודת השלוחים בהפצת המעיינות הסתיימה, וכעת הדבר היחידה שנשאר בעבודת השליחות היא להכין את תושבי עירם וכל סביבתם לקבלת פני משיח צדקנו.

תשנ"ג[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרבי יוצא בהפתעה למרפסת ב-770, באמצע מעמד הבנקט, ומעודד את שירת השלוחים "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד". זו הייתה הפעם היחידה שבה השתתף הרבי בעצמו בבנקט. באותה שנה, בהמשך לכינוס השלוחים, נתלה שלט ה'יחי אדוננו' שהיה תלוי בכינוס השלוחים בזאל הגדול של 770.

תשנ"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

השלוחים זוכים ליחידות מיוחדת במהלכה הם עוברים על פני הרבי בפתח חדרו, לאחר כשבועיים שבהם לא נראה כלל לקהל.

תשפ"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

כינוס השלוחים העולמי תשפ"ד, הוכרז בסימן 'להשבית אויב ומתנקם' כהזדהות עם פעילות חב"ד בארץ ישראל[6]. בכינוס נכחו בעיקר שלוחים בחו"ל בעקבות הוראת צעירי חב"ד בארץ הקודש ורשת אהלי יוסף יצחק לשלוחים ועובדי מוסדות החינוך להימנע מנסיעה לכינוס בגלל המצב.

לקראת הכינוס יצאה קריאה לאחד את שני כינוסי השלוחים. כצעד ראשון פורסם מאמרו של הרב גרשון אבצן הקורא לערוך כינוס מאוחד. בימים הבאים פורסם מכתב נוסף הקורא לכינוס מאוחד עליו חתומים הרב מענדי הנדל, הרב זלמן ליברוב ועוד.

השלום המיוחל לא הגיע ונערכו 2 כינוסים, אך ניצני האחדות נראו בשטח:

  • הרב יוסף ישעיה ברוין, נאם בשני הכינוסים.
  • הרבנים פיזם - שלוחי הרבי בשדרות, נאמו בשני הכינוסים, כל אחד נאם בכינוס אחר.

תשפ"ה[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב ישעיהו הרצל חבר בית דין רבני חב"ד באה"ק נואם בבאנקט כינוס השלוחים תשפ"ה
פאנל ניסים עם העיתונאים מתי טוכפלד והלל ביטון רוזן
יואב גלנט שר הביטחון במלחמת חרבות ברזל נואם בהתוועדות ר"ח כסלו כינוס השלוחים ב-770

הכינוס לע"נ השליח שנרצח[עריכה | עריכת קוד מקור]

כינוס השלוחים העולמי תשפ"ה, בגין מלחמת חרבות ברזל בארץ הקודש וגילויי האנטישמיות בעולם - הוקדש לעיסוק במבצעי הקודש של הרבי מלך המשיח, לשמירה הגנה והצלה על בני ישראל בארץ הקודש ובכל העולם, ומתוך דגש על פעולות לסיום השליחות היחידה שהטיל הרבי מלך המשיח בכינוס השלוחים תשנ"ב: הכנת העולם לקבלת פני משיח צדקנו בפועל ממש!

הבאנקעט המרכזי יתקיים בסימן "וישבתם לבטח בארצכם.. ואולך אתכם קוממיות". בערב הכינוס הוחלט להקדישו לעילוי נשמת השליח הרב צבי קוגן הי"ד שליח באבו דאבי, שנרצח על ידי מחבלים ערבים, מספר ימים לפני פתיחת הכינוס.

בבנקט השלוחים שהתקיים באולמי רז"ג בקראון הייטס, הרב שפילמן חמיו של השליח הרב קוגן הי"ד, אמר עם אלפי המשתתפים פרק תהילים לעילוי נשמת חתנו.

חבר בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש הרב ישעיהו הרצל רבה של נוף הגליל, קרא פרק תהילים להצלחת החיילים במלחמת חרבות ברזל, ולשחרור החטופים.

חבר בד"צ קראון הייטס הרב יוסף ישעיה ברוין מרבני קראון הייטס, דיבר על הרגע בו קיבל את הידיעה על החטיפה של הרב צבי קוגן הי"ד, ושלמרות כל החושך השורר בעולם אנחנו חיים בתקופה של ניסים ונפלאות וצריך להסתכל על הטוב ועם זה לפעול כדי להביא את הגאולה השלמה.

שמחה רוטמן: לשמור על שלימות הארץ[עריכה | עריכת קוד מקור]

ממשלת ישראל מדברת על נסיגות בצפון ובדרום כחלק מהסכמים עם חיזבאללה וחמאס, ובנושא זה חבר כנסת שמחה רוטמן יו"ר ועדת חוקה ומשפט נאם בבנקט, נאום תקיף ונחרץ אודות ג' השלימויות ושם דגש על שלימות הארץ[7].

עיתונאים בפאנל ניסים[עריכה | עריכת קוד מקור]

בבנקט הוצג פאנל חי של כתב חדשות וביטחון של ערוץ 14 הלל ביטון-רוזן עם כתב רדיו גלי ישראל ר' מתי טוכפלד על ניסי המלחמה, אותם מראה הקב"ה לעם ישראל[8].

שר הביטחון מודה על הניסים[עריכה | עריכת קוד מקור]

בהתוועדות ראש חודש כסלו ב770 בהשתתפות אלפי שלוחים, אורח הכבוד היה יואב גלנט מי שכיהן כשר הביטחון בתחילת המלחמה ובנאומו דיבר בהרחבה על הניסים שעשה הקב"ה במלחמת חרבות ברזל[9][10].

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. בעקבות נגיף הקורונה: בשנת תשפ"א הבאנקעט התקיים באופן פיזי מצומצם יחסית ובשידור ישיר מ-770, ובשנת תשפ"ב באוהל ענק מחוץ ל770.
  2. בשנים תשפ"א ותשפ"ב, בעקבות נגיף הקורונה, הבאנקעט התקיים ביום ראשון. וראו הערה קודמת.
  3. https://chabad.info/news/kinushashluchim/1155805/ הצבא בחזית: השלוחים מרחבי העולם נעמדו לתמונה המסורתית]
  4. נזכרים ונעשים: השלוחים בסדנאות ביום האחרון לכינוס
  5. נכון לשנת תשפ"ג.
  6. שבועון בית משיח 1382 ידיעה ומודעה
  7. [ https://chabad.info/video/news-video/kinus/1155944/ שלושת השלימויות: נאומו של ח"כ רוטמן בבאנקעט]
  8. פאנל ניסים בבנקט כינוס השלוחים תשפ"ה
  9. שר הביטחון לשעבר יואב גלנט הגיע להודות על הניסים ב-770
  10. גלנט: הנהגתי את המלחמה כשליח של הקב"ה, לא היה יכול להצליח בלי האמונה והתפילות