חיים ברוך הלברשטם
חיים ברוך הלברשטם (יליד שנת תש"ח, 1948), מהאחראים על ועד בדק הבית בבית חיינו. סייע במשך מספר שנים כמשב"ק בביתו של הרבי והרבנית, וייסד את 'חדר השידורים' וחברת WLCC - 'מרכז שידורי חב"ד', שהפעילה את מערך הסרטות הוידאו והשידורים והקליטה את התוועדויות הרבי במשך כל השנים. בשנים האחרונות מכר את כל המאגר לחברת jem.
תולדות חיים
ר' חיים ברוך נולד בישראל בג' בחשוון שנת תש"ח לאביו רבי מאיר הלברשטם, האדמו"ר מטשעקווא, כנין לרבי חיים הלברשטם, מייסד שושלת חסידות צאנז.
בצעירותו התקרב לחסידות חב"ד, ונכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד, ובשנת תשכ"ו הגיע ללמוד בתומכי תמימים המרכזית 770[1]. בערב ראש השנה תשכ"ז התבקש על ידי ר' עמרם מלכא (שהיה משב"ק בבית הרב) לסייע בהכנות לחג, כשהרבנית נחמה דינה ראתה אותו בביתה שאלה אותו לשמו, אחרי שקראה את הפתק[2] אמרה לחיים ברוך שהם קרובי משפחה[3] והזמינה אותו לסעוד ארוחת בוקר בביתה, מאז הפך חיים ברוך לבן בית אצל הרבנית וסייע לה רבות. כך זכה גם להיות מהמשמשים בקודש בסעודות החג שהרבי היה עורך בביתו של הרבי הריי"צ.
ר' חיים ברוך נשא את רעייתו מרת מינדי בשנת תש"ל.
תקופה מסויימת אחר נישואיו עסק לפרנסתו במסעדת "עס און בענטש" שהפעיל בסמיכות ל-770, ביחד עם שותפו לימים בניהול מרכז שידורי חב"ד, ר' שלום בער הבר. כעבור זמן מה בעת שאביו נכנס ליחידות אצל הרבי, בין הדברים התאונן כי בנו עוסק לפרנסתו בעסקי מסעדה ואין זה לכבוד משפחת הלברשטאם, מצאצאי הדברי חיים. הרבי הגיב בתמיהה, וכי מה הבעיה בכך, והלא "גם לסבא שלנו היה מסעדה"[4]. האב לא הבין את כוונת דברי הרבי, שכן לא מצא אצל אבותיו במשפחת הלברשטאם מי שהפעיל מסעדה, אך הרבי הבהיר לו תיכף כוונתו, שהלא אברהם אבינו עסק בהכנסת אורחים והגיש מזון לכל מאן דבעי...[5].
בפרשת הספרים בשנת תשמ"ה הוא היה יחד עם ר' יצחק וילהלם ור' יצחק שפרינגר, שניסו לגלות את האחראי להיעלמות הספרים שגנבו מספריית ליובאוויטש. ולאחר שר' חיים ברוך התקין מצלמה נסתרת בתקרת הספרייה נחשף הגנב[6].
בשנת תש"ל היה ר' חיים ברוך בין מארגני השידור הראשון של התוועדות של הרבי בשידור חי. במהלך השנים הוא שכלל ופיתח את מערך השידורים מ-770. באותה העת יסד את 'חדר השידורים' וחברת - 'מרכז שידורי חב"ד', שהפעילה את מערך הסרטות הווידאו והשידורים במשך כל השנים, הקליטה את התוועדויות הרבי, ואחר כך אף התפתחה והציבה ב-770 מצלמות וידאו, שתיעדו אלפי שעות ארוכות במחיצתו של הרבי. כמו כן, ר' חיים ברוך היה מצלם את כל העוברים בחלוקת הדולרים בימי ראשון, ובחלוקות המיוחדות, בווידאו ובתמונות. פעם כשר' חיים ברוך עלה למעלה ב-770 כשבידו מצלמה ומשהבחין בו הרבי אמר לו (תוכן): "אויכעט דא? נישט גענוג נידריג?"... [גם כאן? לא מספיק למטה?...].
בסוף שנות הסמ"ך מכר חיים ברוך לחברת 'מדיה חינוכית יהודית' את כל מאגר הווידאו והתמונות שהיו ברשותו כשהמאגר עמד על סך של אלפי תמונות ושעות וידאו.
בשנים האחרונות הפך ר' חיים ברוך את חדר השידורים לבית חב"ד פעיל עבור המבקרים הרבים הפוקדים את בית חיינו, לסיור באגפי הבניין, הסבר אודותיו ושלבי התפתחותו כמו גם לקיום מצוות תפילין ועוד.
ר' חיים ברוך נמנה בין חברי הועד של קופת בדק הבית של 770.
משפחתו
אחיו הצעיר, ר' חס"ד הלברשטם, שימש גם הוא כמשב"ק של הרבי.
אח נוסף שלו, הרב שמואל הלברשטם, מכהן כמנכ"ל מפעל הש"ס העולמי.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- ר' חיים ברוך בצעירתו
- תורת חיים בשידור חי, בראיון לגליון השבועי של חברת המדיה החב"דית jem, פרשת אחרי-קדושים תש"פ
- כך החלו השידורים בהפקת jem
- כשמנהל חדר השידורים הציע לרכוש תחנת רדיו. כך הגיב הרבי
- רגעים מרוממים משמחת תורה תשמ"ג: הבקבוק שהרבי שמר יממה
הערות שוליים
- ↑ נ"ח בפרשת נח, באתר חב"ד און ליין
- ↑ (הרבנית לא שמעה טוב והיו מתקשרים איתה באמצעות פתקים)
- ↑ (בין משפחת בית רבי ומשפחת הלברשטאם יש קשר נישואין)
- ↑ במקור (באידיש): "אונזער זיידע אויכעט געהאט א קרעטשמע"
- ↑ תשורה גולדשמיד - חן, תשפ"ב ע' 113
- ↑ "כך חשפנו את גנב הספרים", באתר חב"ד אינפו