חיים ברוך הלברשטם

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־15:37, 11 בדצמבר 2024 מאת מ. רובין (שיחה | תרומות) (ביטול גרסה 723902 של מנחם בן שקוד (שיחה))
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חלוקת דולרים בי"א תשרי תשנ"ב לילדים מתחת לגיל בר מצווה בלבד. משמאל לימין עומדים:הרבי, המזכירים הרב יהודה לייב גרונר, הרב בנימין קליין, ובצד ימין עומד הצלם ר' חיים ברוך הלברשטם עם המצלמה הרגילה ומצלמת וידיאו

הרב חיים ברוך הלברשטם (יליד שנת תש"ח, 1948), מהאחראים על ועד בדק הבית בבית חיינו. סייע במשך מספר שנים כמשב"ק בביתו של הרבי והרבנית, וייסד את 'חדר השידורים' וחברת WLCC - 'מרכז שידורי חב"ד', שהפעילה את מערך הסרטות הוידאו והשידורים והקליטה את התוועדויות הרבי במשך כל השנים. בשנים האחרונות מכר את כל המאגר לחברת jem.

חיים ברוך הלברשטם ביחד עם שמעיה קרינסקי

תולדות חיים

נולד בישראל בג' בחשוון שנת תש"ח לאביו רבי מאיר הלברשטם, האדמו"ר מטשעקווא, כנין לרבי חיים הלברשטם, מייסד שושלת חסידות צאנז.

בצעירותו התקרב לחסידות חב"ד, ונכנס ללמוד בישיבת תומכי תמימים לוד, ובשנת תשכ"ו הגיע ללמוד בתומכי תמימים המרכזית 770[1]. בערב ראש השנה תשכ"ז התבקש על ידי ר' עמרם מלכא (שהיה משב"ק בבית הרב) לסייע בהכנות לחג, כשהרבנית נחמה דינה ראתה אותו בביתה שאלה אותו לשמו, אחרי שקראה את הפתק[2] אמרה לחיים ברוך שהם קרובי משפחה[3] והזמינה אותו לסעוד ארוחת בוקר בביתה, מאז הפך חיים ברוך לבן בית אצל הרבנית וסייע לה רבות. כך זכה גם להיות מהמשמשים בקודש בסעודות החג שהרבי היה עורך בביתו של הרבי הריי"צ.

הוא היה בטבעו ביישן, והרבנית אמרה לו שבכך הוא מזכיר לה את חניכי ישיבת נובהרדוק[4] שמרגישים מעצמם בעלי מדרגה, ועודדה אותו לחזק את הביטחון העצמי, הרבנית ואחותה החמיאו לו על כל עזרה שהעניק בבית הרב, הרבנית אף כינתה אותו הרב בן הרב.

נשא את רעייתו מרת מינדי בשנת תש"ל. אחר חתונתו קיבל מהרבנית חיה מושקא זוג פמוטים מכסף וסלסלה להנחת פירות מכסף. לכבוד חתונתו שיגרה אליו הרבנית מברק ברכה לאיטליה, שם נישא[5].

תקופה מסויימת אחר נישואיו עסק לפרנסתו במסעדת "עס און בענטש" שהפעיל בסמיכות ל-770, ביחד עם שותפו לימים בניהול מרכז שידורי חב"ד, ר' שלום בער הבר. כעבור זמן מה בעת שאביו נכנס ליחידות אצל הרבי, בין הדברים התאונן כי בנו עוסק לפרנסתו בעסקי מסעדה ואין זה לכבוד משפחת הלברשטאם, מצאצאי הדברי חיים. הרבי הגיב בתמיהה, וכי מה הבעיה בכך, והלא "גם לסבא שלנו היה מסעדה"[6]. האב לא הבין את כוונת דברי הרבי, שכן לא מצא אצל אבותיו במשפחת הלברשטאם מי שהפעיל מסעדה, אך הרבי הבהיר לו תיכף כוונתו, שהלא אברהם אבינו עסק בהכנסת אורחים והגיש מזון לכל מאן דבעי...[7].

בשנת תש"ל היה בין מארגני השידור הראשון של התוועדות של הרבי בשידור חי. במהלך השנים הוא שכלל ופיתח את מערך השידורים מ-770. באותה העת יסד את 'חדר השידורים' וחברת - 'מרכז שידורי חב"ד', שהפעילה את מערך הסרטות הווידאו והשידורים במשך כל השנים, הקליטה את התוועדויות הרבי, ואחר כך אף התפתחה והציבה ב-770 מצלמות וידאו, שתיעדו אלפי שעות ארוכות במחיצתו של הרבי. כמו כן, ר' חיים ברוך היה מצלם את כל העוברים בחלוקת הדולרים בימי ראשון, ובחלוקות המיוחדות, בווידאו ובתמונות. פעם כשר' חיים ברוך עלה למעלה ב-770 כשבידו מצלמה ומשהבחין בו הרבי אמר לו (תוכן): "אויכעט דא? נישט גענוג נידריג?"... [גם כאן? לא מספיק למטה?...].

הרבי מעניק לרב חיים ברוך את בקבוק הסמירנוף שלקח ממנו בעת שכרותו

בליל שמחת תורה תשמ"ג השתכר חיים ברוך מבקבוק סמירנוף ענק שאחז בידו. הוא ניגש לבימת הרבי וביקש מהרבי שימזוג לו עוד כוס. הרבי ניסה לחלץ את הבקבוק מידיו של חיים ברוך, אך חיים ברוך מתוך שכרותו משך את הבקבוק בחזרה אליו, אחד החסידים שהיה במקום, ר' חיים בלכמן, סייע לרבי וחילץ את הבקבוק מידיו. למחרת ירד הרבי להתוועדות עם הבקבוק לידו, ובחלוקת כוס של ברכה שחיים ברוך עבר אצל הרבי הביא לו הרבי את הבקבוק ואמר לו בחיוך "אל תשתה הכל לבדך, חלק זאת לכל הציבור..."[8].

בפרשת הספרים בשנת תשמ"ה הוא היה יחד עם ר' יצחק וילהלם ור' יצחק שפרינגר, שניסו לגלות את האחראי להיעלמות הספרים שגנבו מספריית ליובאוויטש. ולאחר שר' חיים ברוך התקין מצלמה נסתרת בתקרת הספרייה נחשף הגנב[9].

בסוף שנות הסמ"ך מכר לחברת 'מדיה חינוכית יהודית' את כל מאגר הווידאו והתמונות שהיו ברשותו כשהמאגר עמד על סך של אלפי תמונות ושעות וידאו.

בשנים האחרונות הפך את חדר השידורים לבית חב"ד פעיל עבור המבקרים הרבים הפוקדים את בית חיינו, לסיור באגפי הבניין, הסבר אודותיו ושלבי התפתחותו כמו גם לקיום מצוות תפילין ועוד.

הוא נמנה בין חברי הועד של קופת בדק הבית של 770.

בשנים האחרונות קנה בית בקווינס, ועבר לגור בסמיכות לאוהל אדמו"ר הריי"צ, ושם שוהה בשבתות וחגים.

משפחתו

  • אחיו הצעיר, ר' חס"ד הלברשטם, שימש כהמשב"ק של הרבי.
  • אח נוסף שלו, הרב שמואל הלברשטם, מכהן כמנכ"ל מפעל הש"ס העולמי.
  • גיסו הרב חיים פריד.
  • חתנו, הרב אברהם יהושע הערשל גורארי', שו"ב ומנהל מחנה 'פרדס חנה' במונטריאל, קאנאדא.
  • חתנו, הרב שמעון קריימער - שליח למעריק - לונג איילנד.
  • חתנו, הרב אליהו שיפרין - שליח בליטל נעק - קווינס.

לקריאה נוספת

ראו גם

קישורים חיצוניים


הערות שוליים

  1. נ"ח בפרשת נח, באתר חב"ד און ליין
  2. (הרבנית לא שמעה טוב והיו מתקשרים איתה באמצעות פתקים)
  3. בין משפחת בית רבי ומשפחת הלברשטאם יש קשר נישואין. על פי דבריו בכתבה ב'כפר חב"ד' גיליון 2045 למענדי קורטס
  4. הרבנית הכירה אותם מהסיוע שהיתה שולחת להם בתקופת מחסור, ראה בספר בכל ביתי נאמן הוא.
  5. מענדי קורטס, שבועון 'כפר חב"ד', גיליון 2045, ושם צילום המברק
  6. במקור (באידיש): "אונזער זיידע אויכעט געהאט א קרעטשמע"
  7. תשורה גולדשמיד - חן, תשפ"ב ע' 113
  8. זושא וולף, לשמך תן כבוד, עמ' 73, תשורה משמחת הבר מצווה של הת' אפרים וולף, ניסן תשע"ו. כשהרבי הוציא מידיו של ר' חיים ברוך 'סמירנוף' ענק ולקח לחדרו
  9. "כך חשפנו את גנב הספרים", באתר חב"ד אינפו