יצחק יהודה ירוסלבסקי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 24: שורה 24:
בשנת [[תשכ"ט]] נשלח בהוראת הרבי, יחד עם משפחות נוספות, לייסד את שכונת [[נחלת הר חב"ד]] ב[[קריית מלאכי]]. הרב [[בנימין גורודצקי]] הציע לו לכהן כרב הקהילה ולאחר זמן קצר נענה להצעה. ב[[התוועדות]] ג' ד[[סליחות]] של אותה שנה הוכתר על ידי ה[[משפיע]] ר' [[מענדל פוטרפס]] לרב השכונה.
בשנת [[תשכ"ט]] נשלח בהוראת הרבי, יחד עם משפחות נוספות, לייסד את שכונת [[נחלת הר חב"ד]] ב[[קריית מלאכי]]. הרב [[בנימין גורודצקי]] הציע לו לכהן כרב הקהילה ולאחר זמן קצר נענה להצעה. ב[[התוועדות]] ג' ד[[סליחות]] של אותה שנה הוכתר על ידי ה[[משפיע]] ר' [[מענדל פוטרפס]] לרב השכונה.


כשהוקם [[בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש]] מונה הרב ירוסלבסקי לחבר בבית הדין יחד עם הרב [[דובער אליעזרוב]] והרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]] והרב [[דוד חנזין]] תחת אב בית הדין הרב [[שלמה יוסף זווין]]. לאחר שהרב [[אברהם חנוך גליצנשטיין]] פרש מתפקידו כמזכיר הבית דין נכנס לתפקיד הרב ירוסלבסקי.
כשהוקם [[בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש]] מונה הרב ירוסלבסקי לחבר בבית הדין יחד עם הרב [[דובער אליעזרוב]] והרב [[מרדכי שמואל אשכנזי]] והרב [[דוד חנזין]] תחת אב בית הדין הרב [[שלמה יוסף זווין]]. לאחר שהרב [[אברהם חנוך גליצנשטיין]] פרש מתפקידו כמזכיר הבית דין נכנס לתפקיד הרב ירוסלבסקי. ביחידות בשנת [[תשמ"א]], אמר לו הרבי כי עליו מוטל התפקיד לדאוג לכל ענייני ומוסדות חב"ד בארץ הקודש{{הערה|התקשרות, גיליון פ"ב.}}.  


בשנת [[תש"נ]] כתב לרבי כי ישנם מחרחרי ריב המציקים לו בעבודתו במקומו, הרבי הקיף את המילים "מחרחרי ריב" וכתב: "הרי מפורש '''בדא"ח''' שהם מדין הנלחמים בה' השם אחד"{{הערה|ליקוט מענות קודש תש"נ, מענה של"ו.}}.
בשנת [[תש"נ]] כתב לרבי כי ישנם מחרחרי ריב המציקים לו בעבודתו במקומו, הרבי הקיף את המילים "מחרחרי ריב" וכתב: "הרי מפורש '''בדא"ח''' שהם מדין הנלחמים בה' השם אחד"{{הערה|ליקוט מענות קודש תש"נ, מענה של"ו.}}. לאחר שהתלונן על כך פעם נוספת אמר הרבי למסור לו: "כבר כתבתי לו שכתבתי כו"כ פעמים בנוגע לעמלקים, והמדינים, וכיון שכתבתי זה לוועד רבני אנ"ש מובן ופשוט שכוונתי לאלה שנלחמים ומנגדים לוועד רבני אנ"ש"{{הערה|תשורה ירוסלבסקי, עמ' 52.}}.
 
בשנת [[תנש"א]] שימש הרב ירוסלבסקי כיועץ וחבר בוועד המייסד של [[אגודת רבני חבר העמים]].
 
בשנת [[תשע"ב]] מונה הרב ירוסלבסקי לרבה האשכנזי של העיר [[קריית מלאכי]]{{הערה|1={{קישור חבד און ליין|68610|מועצת קריית-מלאכי החליטה: הרב ירוסלבסקי ימונה לרב העיר}}}}. ב[[אלול]] [[תשפ"ב]] פורסם כי בעקבות מצבו הרפואי, הוא יפרוש מתפקידו בבית דין רבני חב"ד, ובמקומו ימונה בנו הרב [[שניאור זלמן ירוסלבסקי]] רב קהילת חב"ד אלעד{{הערה|[https://col.org.il/news/140668 הרב ירוסלבסקי ביקש: בני הרב זלמן ימלא את מקומי בבית הדין] {{חב"ד און ליין}}}}.


בשנת [[תנש"א]] שימש הרב ירוסלבסקי כיועץ וחבר בוועד המייסד של [[אגודת רבני חבר העמים]]. בשנת [[תשע"ב]] מונה הרב ירוסלבסקי לרבה האשכנזי של העיר [[קריית מלאכי]]{{הערה|1={{קישור חבד און ליין|68610|מועצת קריית-מלאכי החליטה: הרב ירוסלבסקי ימונה לרב העיר}}}}. ב[[אלול]] [[תשפ"ב]] פורסם כי בעקבות מצבו הרפואי, הוא יפרוש מתפקידו בבית דין רבני חב"ד, ובמקומו ימונה בנו הרב [[שניאור זלמן ירוסלבסקי]] רב קהילת חב"ד אלעד{{הערה|[https://col.org.il/news/140668 הרב ירוסלבסקי ביקש: בני הרב זלמן ימלא את מקומי בבית הדין] {{חב"ד און ליין}}}}.
==משפחתו==
==משפחתו==
*בנו, הרב [[אהרן בן ציון ירוסלבסקי]] - מו"צ בקהילת נחלת הר חב"ד ומלמד בתלמוד תורה חב"ד קריית מלאכי [[נחלת הר חב"ד]].
*בנו, הרב [[אהרן בן ציון ירוסלבסקי]] - מו"צ בקהילת נחלת הר חב"ד ומלמד בתלמוד תורה חב"ד קריית מלאכי [[נחלת הר חב"ד]].

גרסה מ־17:24, 6 באוקטובר 2022

המונח "הרב ירוסלבסקי" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו ירוסלבסקי (פירושונים).

הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי
[[קובץ:|250px]]
רבה של נחלת הר חב"ד ורב העיר קריית מלאכי
לידה ט' תשרי תש"ג
מקום פעילות נחלת הר חב"ד
תפקידים נוספים מזכיר בית דין רבני חב"ד

הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי (יליד שנת תש"ג, 1943) הוא רב שכונת נחלת הר חב"ד בקריית מלאכי, אב בית הדין ורב העיר של קריית מלאכי ומזכיר בית דין רבני חב"ד. חבר במטה לשלום העם והארץ ובקונגרס הרבנים למען השלום.

הרב ירוסלבסקי באירוע של מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח

תולדות חיים

נולד בט' תשרי תש"ג בתל אביב לאביו הרב משה זאב ירוסלבסקי ולאמו מרת חיה.

בילדותו למד בתלמוד תורה חב"ד בתל אביב. בבחרותו למד בישיבת תומכי תמימים לוד, ובמקביל סייע לאביו בהחזקת חדרי תורה אור.

בשנת תשכ"ב נסע ללמוד ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה' - שנת הקבוצה הראשונה.

נשא את מרת שולמית (בת הרב דב בעריש רוזנברג) ואחר החתונה עברו להתגורר בכפר חב"ד.

הרב ירוסלבסקי הוא בין היחידים שזכו לקבל סמיכה לרבנות מרבה הראשון של כפר חב"ד, הרב שניאור זלמן גרליק, שהוסמך לרבנות על ידי הרב הירש בער, רבה של ויטבסק, שקיבל סמיכה מאת הרב יצחק אייזיק בהר"ד מויטבסק, שהיה היחיד שזכה לקבל סמיכה לרבנות מאת אדמו"ר הזקן.

בשנת תשכ"ט נשלח בהוראת הרבי, יחד עם משפחות נוספות, לייסד את שכונת נחלת הר חב"ד בקריית מלאכי. הרב בנימין גורודצקי הציע לו לכהן כרב הקהילה ולאחר זמן קצר נענה להצעה. בהתוועדות ג' דסליחות של אותה שנה הוכתר על ידי המשפיע ר' מענדל פוטרפס לרב השכונה.

כשהוקם בית דין רבני חב"ד בארץ הקודש מונה הרב ירוסלבסקי לחבר בבית הדין יחד עם הרב דובער אליעזרוב והרב מרדכי שמואל אשכנזי והרב דוד חנזין תחת אב בית הדין הרב שלמה יוסף זווין. לאחר שהרב אברהם חנוך גליצנשטיין פרש מתפקידו כמזכיר הבית דין נכנס לתפקיד הרב ירוסלבסקי. ביחידות בשנת תשמ"א, אמר לו הרבי כי עליו מוטל התפקיד לדאוג לכל ענייני ומוסדות חב"ד בארץ הקודש[1].

בשנת תש"נ כתב לרבי כי ישנם מחרחרי ריב המציקים לו בעבודתו במקומו, הרבי הקיף את המילים "מחרחרי ריב" וכתב: "הרי מפורש בדא"ח שהם מדין הנלחמים בה' השם אחד"[2]. לאחר שהתלונן על כך פעם נוספת אמר הרבי למסור לו: "כבר כתבתי לו שכתבתי כו"כ פעמים בנוגע לעמלקים, והמדינים, וכיון שכתבתי זה לוועד רבני אנ"ש מובן ופשוט שכוונתי לאלה שנלחמים ומנגדים לוועד רבני אנ"ש"[3].

בשנת תנש"א שימש הרב ירוסלבסקי כיועץ וחבר בוועד המייסד של אגודת רבני חבר העמים.

בשנת תשע"ב מונה הרב ירוסלבסקי לרבה האשכנזי של העיר קריית מלאכי[4]. באלול תשפ"ב פורסם כי בעקבות מצבו הרפואי, הוא יפרוש מתפקידו בבית דין רבני חב"ד, ובמקומו ימונה בנו הרב שניאור זלמן ירוסלבסקי רב קהילת חב"ד אלעד[5].

משפחתו

לקריאה נוספת


הערות שוליים

  1. התקשרות, גיליון פ"ב.
  2. ליקוט מענות קודש תש"נ, מענה של"ו.
  3. תשורה ירוסלבסקי, עמ' 52.
  4. מועצת קריית-מלאכי החליטה: הרב ירוסלבסקי ימונה לרב העיר - באתר
  5. הרב ירוסלבסקי ביקש: בני הרב זלמן ימלא את מקומי בבית הדין