משתמש:שמואל חיים/ פורטל 770: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (שמואל חיים העביר את הדף משתמש:שמואל חיים/770 לשם פורטל:770 בלי להשאיר הפניה: ללא קישורים אדומים)
מ (קרייזי אבאוט משיח העביר את הדף פורטל:770 לשם משתמש:שמואל חיים/ פורטל 770 בלי להשאיר הפניה: נא להעביר אחרי שתיגמר הבניה)
 
(אין הבדלים)

גרסה אחרונה מ־00:41, 10 בדצמבר 2020

חזית בנין 'מרכז חב"ד העולמי - 770'
חזית בנין 'מרכז חב"ד העולמי - 770'

770 - מרכז חב"ד העולמי (שם רשמי: בית אגודת חסידי חב"ד העולמי - אוהל יוסף יצחק ליובאוויטש. כינוי: סֶעוֶון סֶעוֶוענְטִי) הוא בית מדרשו של הרבי מליובאוויטש, מרכזה העולמי של חסידות חב"ד והשלוחים. 770 הוא מקום התפילה וההתוועדות של הרבי בו אומר שיחות ומאמרים, קיבל הרבי אנשים ליחידות ובשנים מאוחרות יותר נערך בו מעמד חלוקת הדולרים.

המקום מהווה מוקד עליה לחסידי חב"ד וליהודים מכל רחבי העולם, בעיקר בחודש תשרי ובתאריכים בהם אירעו מאורעות חב"דיים. המקום משמש גם כמוקד משיכה תיירותי לכאלה שאינם יהודים. המבנה ממוקם בבנין מספר 770 שבשדרת 'אִיסְטֶרְן פַּארְקְוֵויי' בשכונת קראון הייטס בברוקלין שבעיר ניו יורק.

הרבי הסביר שאף מספר הבית 770 השגחה פרטית מראה על ענינו ומעלתו ומהותו של המקום, וביאר רמזים שישנם במספר 770, בעבודת ה', ומהם ש-770 בגימטריא "ופרצת". כלומר, מבניין זה "פורצים" חסידי חב"ד לעולם כולו, להפיץ את היהדות. וכן ביאר הרמז ש-"770" הוא בגימטריא גם "בית משיח", ועוד.

כמו כן ביאר הרבי שבגאולה האמיתית והשלימה, כאשר בית המקדש השלישי יתגלה תחילה ב"בית רבינו שבבבל" - "770", ומשם יועתק למקומו בירושלים.


ממוזער
ממוזער

ביום שלישי ט' באדר ב' ת"ש הגיע אדמו"ר הריי"צ לארצות הברית, לאחר שעזב את אירופה שהלכה ונכבשה על ידי הנאצים בבואו לארצות הברית והשתכן במלון גרייסטון שבמנהטן. החסידים החלו בחיפושים אחר מבנה מתאים שישמש לאגודת חסידי חב"ד בארצות הברית וכבית פרטי למגורי הרבי. לאחר חיפושים רבים נמצא בניין מספר 770 בשדרת 'איסטרן פארקוויי' שבשכונת קראון הייטס.

ביום י"ט באלול נכנס אדמו"ר הריי"צ להשתכן במבנה ויומיים אחר כך, ביום כ"א באלול, נערכה חגיגה רשמית של "חנוכת הבית" בה אמר אדמו"ר הריי"צ מאמר ד"ה "על שלושה דברים העולם עומד".

מאותו היום עברה "חצר ליובאוויטש" מ"עשרה הגליות" מזמן אדמו"ר הזקן, למקומה הקבועה, שממנו אמר הרבי תעבור ליובאוויטש לארץ הקודש, בביאת המשיח.

גודל המבנה הספיק, באותה תקופה, לכל הצרכים של אגודת חסידי חב"ד בארצות הברית ואף לצרכיו הפרטיים של אדמו"ר הריי"צ. המבנה בשעת קנייתו כלל שלוש קומות וחנייה: הקומה הראשונה נועדה לבית מדרש עבור החסידים. הקומה השניה - בית מגורים לאדמו"ר הריי"צ. הקומה השלישית - בית מגורים לחתנו הראשון של אדמו"ר הריי"צ, הרב שמריהו גוראריה.

מלבד בניית מרפסת לסוכה בדירת אדמו"ר הריי"צ, בקומה השנייה, שלא יצטרך לרדת למטה בחג הסוכות כדי לאכול בסוכה - לא נערכו שינויים במבנה. במהלך השנים גדל הצורך במקום נוסף על כן נרכשו מבנים סמוכים נוספים ונערכו שיפוצים משמעותיים בחניה ובמרתף המבנה.

לערך המלא


הקומה הראשונה - בקומה זו שוכן חדרו של הרבי, גן עדן התחתון וכן הזאל הקטן. כמו כן שימש המקום למשרדים שונים. חדר נוסף בקומת הכניסה היה מרכז שידורי חב"ד. לערך המלא.

הקומה השנייה - בקומה זו החל משנת ת"ש שוכן דירתו של אדמו"ר הריי"צ. נכון לשנת תשע"ג, הגישה לקומה זו מותנת לעובדי התחזוקה. כמו כן מידי פעם מארגנים סיורים לקומה זו.לערך המלא.

הקומה השלישית - בקומה זו שוכן דירתו של הרש"ג, לאחר פטירתו הפך המקום לאולם תצוגת הספרים.לערך המלא

קומת בית הכנסת (האולם הגדול)

קומת בית הכנסת, הינה הקומה בה מתקיימים התפילות. במשך השנים עברה הקומה שיפוצים והרחבות.


ממוזער
ממוזער

הרחבות 770:

בסביבות שנת תשי"ד, בעקבות ריבוי המשתתפים בתפילותיו והתוועדויות של הרבי, לא הספיק ה"זאל הקטן" שבקומה הראשונה להכיל את האנשים ועברו להשתמש ב"שאלאש", שהיה גדול מה"זאל הקטן", להתוועדויות ולתפילות הימים הנוראים. ההתוועדויות הגדולות של י"ט בכסלו, י' בשבט וחג הפורים, נערכו באולמות אחרים גדולים יותר באזור קראון הייטס.

עם השנים התרבו המשתתפים וגבר הצורך להרחיב את המקום. בית הכנסת הורחב לכיוון הבנין הסמוך שבכתובת 784-788 איסטרן פארקווי. וכן לכיון יוניון סט.

לערך המלא

ניהול 770

בית הכנסת מנוהל על ידי גבאים נבחרים על ידי הציבור, הגבאים אחראים על החזקת המקום ועל ניהול התפילות, הגבאים כפופים לרבני השכונה.

הרבי נתן כבוד מיוחד לגבאים, והזכיר פעמים רבות את תפקידם בניהול בית הכנסת בשינוי סדר בקשת רשותם, ומקשיב להכרזותיהם, אומר להם גוט שבת בליל שבת, לשלם על העליות שנצרך ועוד ריבוי התייחסות שהביע בהזדמנויות רבות את אחריותם לניהול בית הכנסת.

בשנת תש"ל התקיימו לראשונה בחירות לגבאי 770 לאחר פטירתו של אחד הגבאים, משנת תשמ"ז עד לתש"ע התקיימו בחירות נוספות.

בשנת תשס"ה פנה הרב חיים יהודה קרינסקי התביעה לבית המשפט ש770 יעבור לניהולו, בד' אייר תש"פ פסק בית המפשט ש770 יעקב לניהול אגו"ח אולם הגבאים הגישו ערעור על כך.

לערך המלא


התפילות:

התפילות ב770 מתרחשים ב"זאל הגדול", הרבי הרבה להדגיש את המלע להתפלל במקום, בעת שאדמו"ר הריי"צ הגיע ל770 הוא אמר:"
שגיאות פרמטריות בתבנית:מונחון

לא נמצא templatedata תקין
יהי רצון אז די תפילות זאלן זיין מיט א פנימות און עס זאל זיך דאווענען מיט דעם אמת עבודה פנימיות'דיקן געשמאק"
.

ספרי התורה

ב770 ישנם ספרי תורה רבים, וביניהם ספרי תורה עם היסטוריה מיוחדת, המיוחדים שבהם זה:ספר תורה של משיח וספר תורה של הרבי.

ההתוועדויות

ב770 נערכים התוועדויות רבות, במשך השנים היה הרבי אומר שיחה בהתוועדויות אילו, החל משנת תשמ"ח נערכו ההתוועדויות גם בימות החול.


הרבי הסביר פעמים רבות את מעלת 770.

הרבי הסביר שמספר הבית '770', מראה בהשגחה פרטית על ענינו, מעלתו ומהותו של המקום, ואף ביאר רמזים שונים שניתן ללמוד מהמספר 770 בענייני בעבודת ה', ומהם ש-770 עולה בגימטריא "ופרצת". כלומר, שמבניין זה "פורצים" חסידי חב"ד לעולם כולו, להפיץ את אור היהדות. כן ביאר הרבי את הרמז בכך שהמספר "770" הוא בגימטריא "בית משיח", ועוד.

כמו כן ביאר הרבי שבגאולה האמיתית והשלימה, כאשר בית המקדש השלישי יתגלה, יהיה זה תחילה ב"770" - "בית רבינו שבבבל", ומשם יועתקו שניהם למקום המקדש בירושלים.

ביום כ' חשוון תשנ"ב הוציא הרבי את קונטרס "בית רבינו שבבל" שבו ביאר את מעלת 770.



רוצים לעזור? הנה כמה משימות שבהן אתם יכולים לתרום:
רשימת הערכים המבוקשים
*בית הכנסת - 770