חב"דפדיה:קצרמר

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

קְצַרְמָר הוא כינוי לערך קצרצר בחב"דפדיה שאינו מכיל די מידע בקשר לנושא בו הוא עוסק ודרושה בו הרחבה רבה. בדרך כלל יכיל הקצרמר הגדרה מילונית בלבד, או מספר משפטים מועט. מטרתו של הקצרמר היא להנחות חב"דפדים אחרים על מנת שיוסיפו עליו ויערכו אותו.

המונח 'קצרמר' הוא 'הלחם' של שתי המילים: "קצר" ו"מאמר".

לעתים ערך אינו קצרמר, אך עדיין חסר בו מידע מהותי. למצב כזה משמשת התבנית {{להשלים}}.

מעלות וחסרונות[עריכת קוד מקור]

בכתיבת קצרמר יש מעלות וחסרונות, כדאי תמיד לקחת בחשבון את השיקולים הבאים:

יתרונותיהם של קצרמרים

קצרמר מהווה פיסת מידע ראשונית בנושא. זה עדיף מלא כלום. קצרמר יכול להכיל קישורים מועילים על הנושא שהוא עוסק בו. קצרמר מספק התחלה כלשהי, או נקודת מוצא, לכתיבת ערך מלא. חב"דפדים שרוצים לתרום מזמנם ומן הידע שלהם, עשויים לעבור על רשימת הקצרמרים בקטגוריית הקצרמרים ולעבוד לפיה.

חסרונותיהם של קצרמרים

קוראים בחב"דפדיה יצטערו כאשר יגיעו לקצרמר, שהרי חיפשו ערך אנציקלופדי. בקצרמר חסר תוכן וחסר קישורים אין הרבה תועלת. לעיתים קרובות כותב הקצרמר אינו בקיא בנושא הנידון, אחרת הוא יכול היה להרחיב עליו. התוצאה היא שגם בערך הקצר יכולות ליפול טעויות גסות. קישור אדום מתוך ערכים מושך יותר תשומת לב מאשר קישור כחול, שאי אפשר לדעת מה תוכנו. כאשר אינכם יוצרים קצרמר, יותר אנשים ישימו לב שחסר מידע ויוסיפו אותו, בצורה מלאה ומפורטת. כאשר קיים קצרמר, התורמים עשויים לחשוב שערך אמיתי עומד מאחורי הקישור, כאשר לרוב אין שם ולו פסקה אחת.

הוספת תבנית[עריכת קוד מקור]

בסוף כל קצרמר תבוא הודעה המבהירה למעיין שלא מדובר בערך אנציקלופדי ומפנה אותו לעמוד זה לשם הבהרה. הודעת קצרמר הנראית כך:

  ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.

כדי ליצור את הודעת הקצרמר, הוסף בסוף הקצרמר את הטקסט הבא: {{קצרמר}}

על מנת להקל על מרחיבי הקצרמרים למצוא קצרמרים בנושאים מסוימים, ישנן גם תבניות קצרמרים ספציפיות לנושאים מסוימים, ומומלץ תמיד להעדיף את השימוש בהן. אופן השימוש בהן: {{קצרמר|סוג הקצרמר}} כאשר הפרמטר "סוג הקצרמר" יכיל את הנושא הספציפי בו עוסק הערך כמו אישים, גאולה ומשיח, חסידות, מוסדות וארגונים, ניגונים, ספרים, חגים ומועדים או קראון הייטס.

שימו לב, כדאי לא ליצור חלוקה גדולה מידי של נושאי קצרמרים.