פתיחת התפריט הראשי

שינויים

נוספו 16 בתים ,  17:41, 15 באוגוסט 2011
בשנת [[תשכ"ב]] נכנס הרב אשכנזי ללמוד ב'ישיבה קטנה' [[אחי תמימים ראשון לציון]] אצל ה[[משפיע]] הרב [[חיים שאול ברוק]] שעד סוף ימיו ראה בו מורו ורבו. בשנת [[תשכ"ה]], לאחר שסיים את לימודיו בישיבה קטנה, עבר ללמוד בישיבה גדולה [[תומכי תמימים כפר חב"ד]]. במהלך שהותו בכפר חב"ד, היה לומד ומשתמש את רבה הראשון של כפר חב"ד, הרב [[שניאור זלמן גרליק]]. בשנת [[תשכ"ח]] היה אמור לנסוע יחד עם בני כתתו לשנת ה[[קבוצה]] ב-[[770]], אך על פי בקשת הרבי נסע לחזק את ישיבת [[תורת אמת ירושלים]] ורק לאחר מכן, לקראת [[חג הפסח]] שנת [[תשכ"ט]], נסע לשנת ה[[קבוצה]] עד לחג הפסח שנת [[תש"ל]]. בתקופת שהותו ב-[[770]] [[סמיכה|הוסמך לרבנות]] על ידי ראש ישיבת [[תומכי תמימים המרכזית]] ב-[[‏770]], הרב [[ישראל יצחק פיקרסקי]]{{הערת שוליים|במהלך ה[[יחידות]] של זוגתו, דיבר [[הרבי]] אודות תפקיד בעלה בישיבה. באמצע חייך הרבי ואמר: "לבעלך יש הרי [[סמיכה]] לרבנות". כששמע על כך הרב אשכנזי, אמר שהוא חושש שיבוא יום שבו יצטרך לשמש ב[[רב|רבנות]].}}. בסיום שנת ה'קבוצה' חזר עם קבוצת שלוחים לישיבת תורת אמת ב[[ירושלים]].
בקייץ בשנת [[תשל''"ב בא בקשרי השידוכין עם רעיתו ברורי'ה תחי' אשכנזי ]] נישא לרעייתו ברוריה (לבית שיינר, ). היה מהבחורים הראשונים שנסעו לעשות את תקופת הכנה לחתונה אצל הרבי. אביו , הרב משה אשכנזי , שאל את הרבי ביחידות ב[[יחידות]] האם אפשר שבחתונת בנו הרב חיים יהיה כמעט שנה להמתין קרוב לשנה בין השידוכין ה"ווראט" לחתונה של בנו. על כך ענה הרבי ''באחסידישע : "אצל בחור חסידי, זה לא מזיק"{{הערה|בלשונו של [[הרבי]] ב[[אידיש]]: "ביי א חידישע בחורים שאט נישט'' אצל בחורים חסידיים לא יזיק".}}.
לאחר נישואיו למד בכולל בעיר לוד, ובשנת תשל''ד החל כמגיד שיעור לגרסא בישיבת תומכי תמימים לוד לאט לאט השתלב בצוות הישיבה עד שהפך למשגיח ראשי ,וכחמש עשרה שנה במסירות שימש כ[[משגיח]] ראשי ומשפיע בישיבת [[תומכי תמימים לוד]], במהלכה עברו דרכו אלפי תלמידים. בשלב מסוים פתחה הישיבה מחלקת 'מתיבתא' ולאחר תשובת הרבי לוודא שאין בזה משום השגת גבול, עבר לעבוד במסגרת זו. כעבור תקופה נסגרה ה'מתיבתא' והרב אשכנזי חזר לעבודת ההשגחה וההשפעה. בשנת הלימודים תשמ''ט עקב בעיות בריאותיות הוריד מעצמו את ההשגחה והתמקד בעיקר בהשפעה. במקביל היה גם נו"נ בישיבה. בשנת תשמ''א החל לעבוד בתור מחנך כיתה ה' ולאחר מכן כיתה ח' בבית הספר חב"ד בלוד. בתפקיד זה החזיק עד לסוף ימיו. בשנותיו האחרונות עבר לשמש כמשפיע בישיבת [[תומכי תמימים אור יהודה]] ומשפיע קהילות חב"ד ב[[רעננה]] ו[[כפר סבא]].