כינוס השלוחים העולמי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (שוחזר מעריכות של 88.213.229.249 (שיחה) לעריכה האחרונה של חסיד של הרבי)
תגית: שחזור
 
(115 גרסאות ביניים של 38 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:כינוס השלוחיםPictureFileName.jpg|left|thumb|250px|אלפי השלוחים בתמונה קבוצתית בחזית [[770]] במהלך הכינוס בשנת תשנ"ד]]
{{מפנה|כינוס השלוחים}}
'''כינוס השלוחים''' הינו כינוס בו מתכנסים כל שלוחי המלך די בכל אתר ואתר כדי לדון בבעיות העומדות בעת עבודת השליחות וכן בקבלת עצות ורעיונות איש מפי רעהו. כך החל למעשה כינוס השלוחים האזורי, כרעיון של כמה שלוחים מארצות הברית כדי לדון בדברים ואירועים העומדים על הפרק. הכינוס הראשון היה בשנת [[תשמ"ג]].
[[קובץ:כינוס השלוחים.jpg|ממוזער|שלוחי הרבי בתמונה המסורתית]]
'''כינוס השלוחים העולמי''' הינו כינוס שנתי בו מתכנסים כל [[שליחות|שלוחי]] [[הרבי מליובאוויטש מלך המשיח]] [[נצחיות חייו של הרבי|שליט"א]] מרחבי העולם, על מנת לחזק את הקשר שלהם עם הרבי וכן לטכס עצה ולדון בנושאים עימם הם מתמודדים בעבודת השליחות. הכינוס מתקיים מידי שנה ב[[שבת מברכים]] [[חודש כסלו]] ב-[[770]].


החל משנת [[תשמ"ח]], מתקיים כינוס השלוחים במתכונתו הנוכחית ומשתתפים בו בכל שנה אלפי שלוחים המגיעים מכל רחבי העולם. במהלך הכינוס מתקיימות סדנאות בנושאים שונים המסייעים ל[[שליח]] בפעילויותיו השונות במקום מגוריו, אך עיקר הכינוס הוא החל משבת בצהריים, אז מתחילה ה[[התוועדות]] של [[הרבי]] [[מלך המשיח]], וכלה במוצאי שבת אז מתקיים '[[באנקט]]' מפואר בבית רבינו שבבבל - [[770]].
==היסטוריה==
כינוס השלוחים החל בשנת [[תשד"מ]] כהתכנסות איזורית של השלוחים ב[[ארצות הברית]]. לאחר ארבע שנים, בשנת [[תשמ"ח]] - שהייתה [[שנת הקהל]] - הפך כינוס השלוחים לעולמי, ומאז הוא הולך וגדל מידי שנה.


בהתוועדות שקיים הרבי בשנת [[תשנ"ב]] לכבוד כינוס השלוחים, הציב הרבי לשלוחים את המטרה וה[[שליחות]] העיקרית והאחת והיחידה שנותרה לדורנו זה: [[קבלת פני משיח צדקנו]] בפועל ממש.
==במשך השנים==
[[קובץ:כינוס השלוחיםPictureFileName.jpg|שמאל|ממוזער|250px|אלפי השלוחים בתמונה קבוצתית בחזית [[770]] במהלך הכינוס בשנת תשנ"ד]]
* [[תשמ"ו]] - הרבי מעניק על ידי ה[[מזכירות]] 201$ לכל אחד מהשלוחים שהגיעו לכינוס.
* [[תשמ"ח]] - הרבי מחלק לשלוחים בלבד את [[קונטרס ר"ח כסלו תשמ"ח]].
* [[תשנ"ב]] - בהתוועדות השבת הרבי מודיע שעבודת השלוחים ב[[הפצת המעיינות]] הסתיימה, וכעת הדבר היחידה שנשאר בעבודת השליחות היא להכין את תושבי עירם וכל סביבתם ל[[קבלת פני משיח צדקנו]].
* [[תשנ"ג]] - הרבי יוצא בהפתעה למרפסת ב-770, באמצע מעמד הבנקט, ומעודד את שירת השלוחים "{{יחי}}". זו הייתה הפעם היחידה שבה השתתף הרבי בעצמו בבנקט. באותה שנה, בהמשך לכינוס השלוחים, נתלה שלט ה'יחי אדוננו' שהיה תלוי בכינוס השלוחים ב[[זאל הגדול]] של [[770]].
* [[תשנ"ד]] - השלוחים זוכים ל[[יחידות]] מיוחדת במהלכה הם עוברים על פני הרבי בפתח [[חדר הרבי|חדרו]], לאחר כשבועיים שבהם לא נראה כלל לקהל.


הכינוס מתקיים על ידי ה[[מרכז לעניני חינוך]] שבראשותו עומד [[מזכיר|מזכירו]] של הרבי הרב [[שלום מענדל סימפסון]].
==הכינוס==
[[קובץ:כינוס השלוחים העולמי תשפ"א.jpg|ממוזער|250px|באנקט כינוס השלוחים העולמי [[תשפ"א]]]]
הכינוס מתקיים על ידי ה[[מרכז לעניני חינוך]], ומנוהל בפועל ע"י [[ועד כינוס השלוחים העולמי|ועד הכינוס]] שנבחר ע"י ה[[מרכז לעניני חינוך]].


== הבאנקט ==
במהלך הכינוס מתקיימות סדנאות בנושאים שונים המסייעים ל[[שליח]] בפעילויותיו השונות במקום מגוריו. כמו כן מתקיימים ירידים ומכירות של מוצרים המתאימים לשלוחים.
הבאנקט הינו אירוע הסיום של כינוס השלוחים העולמי.  


אחד האירועים המיוחדים בבאנקט הינו ה'רולקול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רולקול' מנגנים השלוחים ניגון געגועים לכ"ק אדמו"ר זי"ע. במקביל לבאנקט הגדול מתקיים באנקט נוסף בהנהלת הרב סימפסון בבית חיינו.
פתיחתו הרשמית של הכינוס היא בשבת בצהריים, בשעה 1:30. אז מתחיל הכינוס בעת ה[[התוועדות עם הרבי|התוועדות של הרבי]]. בדרך כלל מתייחס הרבי ב[[התוועדות עם הרבי|התוועדות]] זו לתפקידם של השלוחים, ומקשר זאת ל[[פרשת חיי שרה|פרשת השבוע]].


==ראו גם==
המעמד המרכזי הוא ה'באנקעט' המפואר שמתקיים באחד האולמות בשכונה (עד שנת [[תשע"ט]] הבאנקעט היה מתקיים ב-[[770]]{{הערה|בעקבות [[נגיף הקורונה]]: בשנת [[תשפ"א]] הבאנקעט התקיים באופן פיזי מצומצם יחסית ובשידור ישיר מ-[[770]], ובשנת [[תשפ"ב]] באוהל ענק מחוץ ל[[770]].}}) במוצאי שבת, {{הערה|בשנים [[תשפ"א]] ו[[תשפ"ב]], בעקבות [[נגיף הקורונה]], הבאנקעט התקיים ביום ראשון. וראו הערה קודמת.}}. אחד האירועים המיוחדים בבאנקעט הינו ה'רול - קול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רול - קול' פורצים השלוחים בשירה וריקודים.
*[[כינוס השלוחים בארץ הקודש]]
 
== ועד כינוס השלוחים העולמי ==
 
את הוועד ניהל הרב [[שלום מנחם מענדל סימפסון]] מנהל ה[[מרכז לעניני חינוך]] עד פטירתו.
 
;רשימת ממוני ה[[מרכז לעניני חינוך]], חברי הוועד מרחבי העולם{{הערה|נכון לשנת [[תשפ"ג]].}}''':'''
 
{{טורים|תוכן=
* הרב [[נפתלי אסטולין]] - לוס אנג'לס, קליפורניה
* הרב [[גרשון אבצן]] - [[סינסנטי]], אוהיו
* הרב [[אליהו דוד בורנשטיין]] - בולוניה, [[איטליה]]
* הרב [[רחמים בנין]] - [[ונציה]], [[איטליה]]
* הרב [[מנחם מענדל בליניצקי (אגו"ח)|מנחם מענדל בלניצקי]] - [[כפר חב"ד]], [[ארץ הקודש]]
* הרב יעקב ביטון - סרסל, [[צרפת]]
* הרב [[שמשון גולדשטיין]] - פושקר, [[הודו]]
* הרב [[יוסף חיים גינזבורג]] - [[רמת אביב]] ב[[תל אביב]], [[ארץ הקודש]]
* הרב [[מנחם מענדל הענדל]] - [[קראון הייטס]], [[ניו יורק]]
* הרב ישעיה העכט - נורווק, קונטיקט
* הרב [[שלום יעקב חזן]] - [[קראון הייטס]], [[ניו יורק]]
* הרב מנחם מענדל טורין - ספרינגפילד, אילינו
* הרב [[יוסף יצחק לוי]] - מנילה, [[פיליפינים]]
* הרב [[משה חיים לוין]] - ברוקלין, ניו יורק
* הרב [[שניאור זלמן ליברוב]] - פלטבוש, [[ניו יורק]]
* הרב [[שלום בער קלמנסון]] - [[סינסנטי]], אוהיו
* הרב [[יוסף צבי קרליבך]] - ניו ברונזוויק, [[ניו ג'רזי]]
* הרב יהודה שפריצר - מונרו, [[ניו ג'רזי]]}}


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [http://www.kinus.info אתר כינוס השלוחים]
* '''[http://www.kinus.info דף הבית של כינוס השלוחים העולמי]''' שע"י ה[[מרכז לעניני חינוך]]
* [http://www.old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=72659 כינוס השלוחים העולמי תשע"ג], כתבה מסכמת {{אינפו}}
*[https://col.org.il/news/134552 החסידים פיזזו ב-770: הכנסת ספר תורה לבית חב"ד במרוקו] בכינוס השלוחים [[תשנ"ב]] {{וידיאו}} {{col}}
* [http://chabad.info/video/rebbe/מתחברים-יום-יום/יומן-וידאו-באנקעט-כינוס-השלוחים-בהשתת/ יומן וידאו: באנקעט כינוס השלוחים בהשתתפות הרבי] - תשנ"ג {{אינפו}}
* '[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=78446 כינוס השלוחים תשנ"ד: הכל חדור בגאולה ו"יחי"]', מתוך עיתון [[כפר חב"ד (שבועון)|כפר חב"ד]] {{אינפו}}
* [http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=72659 כינוס השלוחים העולמי תשע"ג], כתבה מסכמת {{אינפו}}
* [http://chabad.info/video/news-video/חבד-בראי-התקשורת/ערוץ-7-בסיקור-מיוחד-מכינוס-השלוחים-העול/ ערוץ 7 בסיקור מיוחד מכינוס השלוחים העולמי תשע"ו] {{וידפו}}
*'''[https://chabad.info/wp-content/uploads/2020/11/17-11-2020-18-28-54-תשפא.pdf?&~nfopt(fileDistorted=83402768407501) להביא לימות המשיח]''', תשורה בהוצאת ועד חיילי בית דוד הסוקרת את כינוסי השלוחים בשנים תשנ"ב - תשנ"ד, לרגל כינוס השלוחים העולמי ה'תשפ"א {{PDF}}{{אינפו}}
*'''[https://col.org.il/news/134323 הסודות של הכינוס: התאריך, המארש ולמה עושים "רול-קול"?]''' {{COL}}
*'''[https://77012.blogspot.com/2023/02/blog-post_25.html הוידאו המלא של הפאנל ההיסטורי 'התפילה בחיי השליחות' בכינוס השלוחים העולמי]''', באתר '[[לחלוחית גאולתית]]' {{לחלוחית}}
 
{{הערות שוליים}}


[[קטגוריה:כינוסים]]
[[קטגוריה:כינוסים]]
[[קטגוריה:שליחות]]
[[קטגוריה:כינוסים חב"דיים]]
[[קטגוריה:שליחות|*]]
[[קטגוריה:מושגים כלליים]]

גרסה אחרונה מ־23:59, 6 באוגוסט 2024

המונח "כינוס השלוחים" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו כינוס השלוחים (פירושונים).

שלוחי הרבי בתמונה המסורתית

כינוס השלוחים העולמי הינו כינוס שנתי בו מתכנסים כל שלוחי הרבי מליובאוויטש מלך המשיח שליט"א מרחבי העולם, על מנת לחזק את הקשר שלהם עם הרבי וכן לטכס עצה ולדון בנושאים עימם הם מתמודדים בעבודת השליחות. הכינוס מתקיים מידי שנה בשבת מברכים חודש כסלו ב-770.

היסטוריה[עריכה | עריכת קוד מקור]

כינוס השלוחים החל בשנת תשד"מ כהתכנסות איזורית של השלוחים בארצות הברית. לאחר ארבע שנים, בשנת תשמ"ח - שהייתה שנת הקהל - הפך כינוס השלוחים לעולמי, ומאז הוא הולך וגדל מידי שנה.

במשך השנים[עריכה | עריכת קוד מקור]

אלפי השלוחים בתמונה קבוצתית בחזית 770 במהלך הכינוס בשנת תשנ"ד

הכינוס[עריכה | עריכת קוד מקור]

באנקט כינוס השלוחים העולמי תשפ"א

הכינוס מתקיים על ידי המרכז לעניני חינוך, ומנוהל בפועל ע"י ועד הכינוס שנבחר ע"י המרכז לעניני חינוך.

במהלך הכינוס מתקיימות סדנאות בנושאים שונים המסייעים לשליח בפעילויותיו השונות במקום מגוריו. כמו כן מתקיימים ירידים ומכירות של מוצרים המתאימים לשלוחים.

פתיחתו הרשמית של הכינוס היא בשבת בצהריים, בשעה 1:30. אז מתחיל הכינוס בעת ההתוועדות של הרבי. בדרך כלל מתייחס הרבי בהתוועדות זו לתפקידם של השלוחים, ומקשר זאת לפרשת השבוע.

המעמד המרכזי הוא ה'באנקעט' המפואר שמתקיים באחד האולמות בשכונה (עד שנת תשע"ט הבאנקעט היה מתקיים ב-770[1]) במוצאי שבת, [2]. אחד האירועים המיוחדים בבאנקעט הינו ה'רול - קול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רול - קול' פורצים השלוחים בשירה וריקודים.

ועד כינוס השלוחים העולמי[עריכה | עריכת קוד מקור]

את הוועד ניהל הרב שלום מנחם מענדל סימפסון מנהל המרכז לעניני חינוך עד פטירתו.

רשימת ממוני המרכז לעניני חינוך, חברי הוועד מרחבי העולם[3]:

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. בעקבות נגיף הקורונה: בשנת תשפ"א הבאנקעט התקיים באופן פיזי מצומצם יחסית ובשידור ישיר מ-770, ובשנת תשפ"ב באוהל ענק מחוץ ל770.
  2. בשנים תשפ"א ותשפ"ב, בעקבות נגיף הקורונה, הבאנקעט התקיים ביום ראשון. וראו הערה קודמת.
  3. נכון לשנת תשפ"ג.