שלום מנחם מענדל סימפסון: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(←‏משפחתו: הוספתי תוכן)
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(81 גרסאות ביניים של 44 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:סימפסון.jpg|left|thumb|250px|הרב סימפסון]]
[[קובץ:הרב סימפסון נואם בכינוס.jpg|ממוזער|300px|שמאל|הרב סימפסון נואם ב[[כינוס השלוחים העולמי]] ב[[770]]]]
הרב '''שלום מנחם מענדל סימפסון''' הוא מזכירו של [[הרבי]] והממונה על ידו להנהלת [[מרכז לענייני חינוך]].
[[קובץ:הרב סימפסון.JPG|שמאל|ממוזער|250px|הרבי באמירת [[שיחה]] בעת [[קבלת פנים]] בחתונת הרב סימפסון]]
[[קובץ:סימפסון.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב סימפסון]]
הרב '''שלום מנחם מענדל סימפסון''' ([[כ"ט תמוז]] [[תרפ"ט]] - כ"ט תמוז [[תשע"ט]]) היה מזכירו של [[הרבי]], מנהל [[קופת רבינו]] וה[[מרכז לענייני חינוך]], יו"ר [[ועד כינוס השלוחים העולמי]] וחבר הנהלת [[אגודת חסידי חב"ד העולמית]] ו[[מחנה ישראל]].


== תולדות חיים ==
נולד לאביו הרב [[אליהו ייאכיל סימפסון]], מזכיר כ"ק [[אדמו"ר הריי"צ]].


== קורות חייו ==
זכה ש[[הרבי]] סידר קידושין בחתונתו עם מרת רחל בת ר' [[מרדכי דב טלישבסקי]].
הרב סימפסון הוא בנו של הרב [[אליהו סימפסון]], מזכיר [[אדמו"ר הריי"צ]]. בבחרותו ביקשו הרבי לעבוד ב[[מזכירות הרבי|מזכירות]]. במסגרת עבודתו עסק בניהול הכתבת ושליחת מכתבי הרבי ובניהול התכתובות השונות של [[מרכז לענייני חינוך]]. בד בבד, מונה, בהוראת הרבי, ל[[מרא דאתרא|רב קהילה]] בשכונת בריטן ביטש, [[ניו יורק]].


במשך השנים עסק הרב סימפסון במסגרת תפקידו במזכירות בעניינים ציבוריים שונים בכרם חב"ד. בין היתר, שימש כחבר ב[[מרכז לענייני חינוך]], עסק בניהול [[מעות חיטין]] של [[מחנה ישראל]] ובהוצאת והפצת ספרי [[הוצאת ספרים קה"ת]].
כבר בבחרותו ביקשו הרבי לעבוד ב[[מזכירות הרבי|מזכירות]], זאת בזכות אביו ששימש כמזכיר כ"ק אדמו"ר הריי"צ ומילא את עבודתו בנאמנות תוך שמירה מליאה על סודית כשמעולם לא גילה ממה ששמע ביחידויות של אנשים אחרים אצל הרבי הריי"צ. גם התנאי הראשון לעבודתו של הרב שלום מענדל במזכירות היה שעליו להיות איש סודי.


בשנת [[תשמ"ח]] מונה על ידי הרבי (ב'שטר צוואה') לחבר בהנהלה הראשית של מרכז לענייני חינוך (יחד עם הרב [[חיים מרדכי אייזיק חודקוב]] והרב [[ניסן מינדל]]). בשנת [[תש"נ]] מינה אותו הרבי בנוסף לכך לחבר רשמי בהנהלות [[אגודת חסידי חב"ד]] העולמית וב[[מחנה ישראל]]. עם ייסודה של [[קופת רבינו]], ב[[חשוון]] [[תשנ"ד]], מונה הרב סימפסון למנהל הקופה.  
במשך כמה שנים נשמרה בסוד עצם העובדה שהוא עובד במזכירות, עד שהסוד התגלה. במסגרת עבודתו עסק בניהול הכתבת העתקת ושליחת מכתבי הרבי. בתקופה הראשונה ממש היה עליו לעבוד בתוך חדרו הקדוש של הרבי בשעה שהרבי בחדר, כי הרבי רצה שלא להוציא את המכתבים וההעתקות מתוך החדר, והרב סימפסון תיאר שהדבר לא היה קל וההרגשה הייתה לא פשוטה. כעבור זמן מה קיבל הוא ארון קיר ליד ה[[זאל הקטן]] ובתוכו היה עומד שעות רבות לעשות את העבודה המוטלת עליו בהכנת המכתבים, ההעתקות וכו'. במשך הזמן, כאשר העבודה התרחבה עוד יותר התחיל הוא להשתמש בחדר שבו אביו היה כותב את ה[[פ"נ]] עבור אלו שבאו ליחידות לאדמו"ר הריי"צ. לאותו החדר היו נכנסים אנשים נוספים וגם שם נשמר הרב סימפסון שהכל יהיה בסודי סודיות.


עם פטירתו של הרב ניסן מינדל, בשנת [[תשנ"ח]], נותר הרב סימפסון כיחיד שמונה על ידי הרבי להנהלה הראשית של המרכז לענייני חינוך. כיוון שכך, לקח הרב סימפסון על עצמו את הנהלת המל"ח, הוא מארגן מידי שנה באנקעט של [[כינוס השלוחים העולמי]] ב-[[770]], מסייע כספית ל[[שליח|שלוחים]] רבים ומלווה אישית את פעילותם של רבים מהשלוחים.
במקביל לעבודתו במכתבי הרבי עסק הוא גם בניהול התכתובות השונות של ה[[מרכז לענייני חינוך]], וכן מונה, בהוראת הרבי, ל[[מרא דאתרא|רב הקהילה]] ב[[ביהכנ"ס]] וב[[ביהמ"ד]] ובימעש"ט, ד[[חב"ד אושן וויו דז'ואיש סנטר]] ופעל קרוב ליובל שנה במסירה ונתינה בטובתם דאנשי קהילתו בשכונת [[ברייטן ביטש]], [[ניו יורק]] - בגשמיות וברוחניות.
 
במשך השנים עסק הרב סימפסון במסגרת תפקידו במזכירות בעניינים ציבוריים שונים בכרם חב"ד. בין היתר, שימש כחבר ב[[מרכז לענייני חינוך]], עסק בניהול [[מעות חיטין]] ו[[חלוקת הש"ס]] מטעם [[מחנה ישראל]] ובהוצאת והפצת ספרי [[הוצאת ספרים קה"ת]]. לאור הוראת הרבי, מונה כנציג המל"ח בועד הבנין של הרחבת 770.
 
הרב סימפסון מונה ע"י הרבי לנהל את ארכיון המזכירות, בו שוכנים אגרות הקודש שכתב הרבי במשך השנים וכן מכתבי השואלים. בשנת [[תשמ"ז]] בהוראת הרב החלה סדרת ה[[אגרות קודש כ"ק אדמו"ר שליט"א]] לצאת לאור כשהרב סימפסון שותף להוצאת הסדרה בתור אחראי לבחור מן הארכיון את האגרות המתאימות וראויות לדפוס, ולבצע השמטות במידת הצורך וכדומה.
 
בשנת [[תשמ"ח]] מונה על ידי הרבי (ב'שטר צוואה') לחבר בהנהלה הראשית של מרכז לענייני חינוך (יחד עם הרב [[חיים מרדכי אייזיק חודקוב]] והרב [[ניסן מינדל]]). בשנת [[תש"נ]] מינה אותו הרבי בנוסף לכך לחבר רשמי בהנהלות [[אגודת חסידי חב"ד העולמית]] וב[[מחנה ישראל]]. עם ייסודה של [[קופת רבינו]], ב[[חשוון]] [[תשנ"ד]], מונה הרב סימפסון למנהל הקופה.
 
עם פטירתו של הרב ניסן מינדל, בשנת [[תשנ"ח]], נותר הרב סימפסון כיחיד שמונה על ידי הרבי להנהלה הראשית של המרכז לענייני חינוך. במסגרת זו, אירגן מדי שנה באנקעט של [[כינוס השלוחים העולמי]] ב-[[770]], סייע במימון פעילות ל[[שליח|שלוחים]] רבים וליווה אישית את פעילותם של רבים מהשלוחים. בנוסף, קיבל את אישורם של רבני קהילת [[קראון הייטס]] הרב [[יהודה קלמן מארלו]] והרב [[אברהם אזדבא]] להוציא לאור את ספרי [[הוצאת הספרים קה"ת]] ולהחליט בענייני המרכז לענייני חינוך{{הערה|[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=57696 שפל חדש בנסיונות להטעיית הציבור], בתמונה האחרונה.}}.
 
נפטר ביום הולדתו ה-הצדי"ק (90) לחייו ב[[כ"ט תמוז]] [[תשע"ט]], ונטמן בצמוד ל{{ה|אוהל}}.


==משפחתו==
==משפחתו==
רעייתו, הרבנית רחל סימפסון - נפטרה ט"ז אדר תשע"ה.
*אביו הרב [[אליהו יאכיל סימפסון]], מזכירו של [[אדמו"ר הריי"צ]].
*אביו הרב [[אליהו יאכיל סימפסון]], מזכירו של [[אדמו"ר הריי"צ]].
*בנו הרב [[יוסף יצחק סימפסון]] - מנהל [[ליובאוויטשער ישיבה]], [[קראון הייטס]].
*בנו הרב [[יוסף יצחק סימפסון]] - מנהל [[ליובאוויטשער ישיבה]], [[קראון הייטס]].
*בנו ר' אברהם סימפסון - קראון הייטס.
*בנו ר' [[אברהם סימפסון]] - קראון הייטס.
*בנו ר' שמשון אהרן סימפסון - קראון הייטס.
*בנו ר' שמעון אהרן סימפסון - קראון הייטס.
*חתנו ר' חיים אליהו ווילשאנסקי - קראון הייטס.
*בנו ר' דוד סימפסון - שיפסד ביי.
*חתנו ר' חיים אליהו וילשנסקי - קראון הייטס.
*חתנו ר' לוי בורנשטיין - קראון הייטס.
*חתנו ר' משה פרייגר - קראון הייטס.
 
==לקריאה נוספת==
*'''בשם כ"ק אדמו"ר שליט"א''', שבועון כפר חב"ד גליון 1819 עמוד 24


== קישורים חיצוניים ==
== קישורים חיצוניים ==
*[http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=26089 ראיון בלעדי עם הרב סימפסון מתוך בית משיח]
*[https://chabad.info/magazine/504905/ ראיון בלעדי עם הרב סימפסון על עבודתו הקדושה כמזכיר הרבי] {{אינפו}}
*[http://www.chabad.info/newvideo/video.php?id=2115 הנאום המלא של הרב סימפסון בכינוס] {{וידפו}}
*[http://old2.ih.chabad.info/newvideo/video.php?id=2115 הנאום המלא של הרב סימפסון בכינוס] {{אינפו}}
*[https://chabad.info/beis-medrash/608265/ כשהרבי חתם בשמו של המזכיר] • [https://chabad.info/bdh/504524/ כתבה נוספת] {{אינפו}}
*[https://chabad.info/in-focus/520905/ הוקמה המצבה על קברו של הרב סימפסון ע"ה] {{תמונה}} {{אינפו}}
*[https://chabad.info/in-focus/506355/ תמונות מחייו] {{תמונה}} {{אינפו}}
*[https://chabad.info/bdh/504766/ מאות ליוו למנוחות את המזכיר הרב סימפסון ע"ה] {{תמונה}} {{אינפו}}
*'''[https://chabad.info/video/news-video/kinus/858644 מה זה באופן המתקבל?'''] נאומו של הרב סימפסון בכינוס השלוחים [[תשס"ד]], מתוך תכנית [[ואביטה נפלאות]] {{וידפו}}
 
{{סדרה|הקודם=[[ניסן מינדל]]|רשימה=[[מרכז לעניני חינוך|יושב ראש מל"ח]]|שנה=מ[[תשנ"ט]]}}
{{נאמני בית רבינו}}
{{הערות שוליים}}
{{מיון רגיל: סימפסון שלום מענדל}}
{{מיון רגיל: סימפסון שלום מענדל}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:מזכירי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:מזכירי אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:חברי מרכז לעניני חינוך]]
[[קטגוריה:חברי מרכז לעניני חינוך]]
[[קטגוריה:רבנים שחתמו על הפסק דין שהרבי מלך המשיח]]
[[קטגוריה:רבנים שחתמו על הפסק דין שהרבי מלך המשיח]]
[[קטגוריה:חברי ועד קופת רבינו]]
[[קטגוריה:חברי ועד קופת רבינו]]
[[קטגוריה:חברי אגודת חסידי חב"ד בארצות הברית]]
[[קטגוריה:משפחת סימפסון]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרפ"ט]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשע"ט]]
[[קטגוריה:אישים הטמונים בבית העלמין מונטיפיורי]]
[[קטגוריה:אישים שהרבי סידר עבורם קידושין]]

גרסה אחרונה מ־08:00, 4 באוגוסט 2024

הרב סימפסון נואם בכינוס השלוחים העולמי ב770
הרבי באמירת שיחה בעת קבלת פנים בחתונת הרב סימפסון
הרב סימפסון

הרב שלום מנחם מענדל סימפסון (כ"ט תמוז תרפ"ט - כ"ט תמוז תשע"ט) היה מזכירו של הרבי, מנהל קופת רבינו והמרכז לענייני חינוך, יו"ר ועד כינוס השלוחים העולמי וחבר הנהלת אגודת חסידי חב"ד העולמית ומחנה ישראל.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד לאביו הרב אליהו ייאכיל סימפסון, מזכיר כ"ק אדמו"ר הריי"צ.

זכה שהרבי סידר קידושין בחתונתו עם מרת רחל בת ר' מרדכי דב טלישבסקי.

כבר בבחרותו ביקשו הרבי לעבוד במזכירות, זאת בזכות אביו ששימש כמזכיר כ"ק אדמו"ר הריי"צ ומילא את עבודתו בנאמנות תוך שמירה מליאה על סודית כשמעולם לא גילה ממה ששמע ביחידויות של אנשים אחרים אצל הרבי הריי"צ. גם התנאי הראשון לעבודתו של הרב שלום מענדל במזכירות היה שעליו להיות איש סודי.

במשך כמה שנים נשמרה בסוד עצם העובדה שהוא עובד במזכירות, עד שהסוד התגלה. במסגרת עבודתו עסק בניהול הכתבת העתקת ושליחת מכתבי הרבי. בתקופה הראשונה ממש היה עליו לעבוד בתוך חדרו הקדוש של הרבי בשעה שהרבי בחדר, כי הרבי רצה שלא להוציא את המכתבים וההעתקות מתוך החדר, והרב סימפסון תיאר שהדבר לא היה קל וההרגשה הייתה לא פשוטה. כעבור זמן מה קיבל הוא ארון קיר ליד הזאל הקטן ובתוכו היה עומד שעות רבות לעשות את העבודה המוטלת עליו בהכנת המכתבים, ההעתקות וכו'. במשך הזמן, כאשר העבודה התרחבה עוד יותר התחיל הוא להשתמש בחדר שבו אביו היה כותב את הפ"נ עבור אלו שבאו ליחידות לאדמו"ר הריי"צ. לאותו החדר היו נכנסים אנשים נוספים וגם שם נשמר הרב סימפסון שהכל יהיה בסודי סודיות.

במקביל לעבודתו במכתבי הרבי עסק הוא גם בניהול התכתובות השונות של המרכז לענייני חינוך, וכן מונה, בהוראת הרבי, לרב הקהילה בביהכנ"ס ובביהמ"ד ובימעש"ט, דחב"ד אושן וויו דז'ואיש סנטר ופעל קרוב ליובל שנה במסירה ונתינה בטובתם דאנשי קהילתו בשכונת ברייטן ביטש, ניו יורק - בגשמיות וברוחניות.

במשך השנים עסק הרב סימפסון במסגרת תפקידו במזכירות בעניינים ציבוריים שונים בכרם חב"ד. בין היתר, שימש כחבר במרכז לענייני חינוך, עסק בניהול מעות חיטין וחלוקת הש"ס מטעם מחנה ישראל ובהוצאת והפצת ספרי הוצאת ספרים קה"ת. לאור הוראת הרבי, מונה כנציג המל"ח בועד הבנין של הרחבת 770.

הרב סימפסון מונה ע"י הרבי לנהל את ארכיון המזכירות, בו שוכנים אגרות הקודש שכתב הרבי במשך השנים וכן מכתבי השואלים. בשנת תשמ"ז בהוראת הרב החלה סדרת האגרות קודש כ"ק אדמו"ר שליט"א לצאת לאור כשהרב סימפסון שותף להוצאת הסדרה בתור אחראי לבחור מן הארכיון את האגרות המתאימות וראויות לדפוס, ולבצע השמטות במידת הצורך וכדומה.

בשנת תשמ"ח מונה על ידי הרבי (ב'שטר צוואה') לחבר בהנהלה הראשית של מרכז לענייני חינוך (יחד עם הרב חיים מרדכי אייזיק חודקוב והרב ניסן מינדל). בשנת תש"נ מינה אותו הרבי בנוסף לכך לחבר רשמי בהנהלות אגודת חסידי חב"ד העולמית ובמחנה ישראל. עם ייסודה של קופת רבינו, בחשוון תשנ"ד, מונה הרב סימפסון למנהל הקופה.

עם פטירתו של הרב ניסן מינדל, בשנת תשנ"ח, נותר הרב סימפסון כיחיד שמונה על ידי הרבי להנהלה הראשית של המרכז לענייני חינוך. במסגרת זו, אירגן מדי שנה באנקעט של כינוס השלוחים העולמי ב-770, סייע במימון פעילות לשלוחים רבים וליווה אישית את פעילותם של רבים מהשלוחים. בנוסף, קיבל את אישורם של רבני קהילת קראון הייטס הרב יהודה קלמן מארלו והרב אברהם אזדבא להוציא לאור את ספרי הוצאת הספרים קה"ת ולהחליט בענייני המרכז לענייני חינוך[1].

נפטר ביום הולדתו ה-הצדי"ק (90) לחייו בכ"ט תמוז תשע"ט, ונטמן בצמוד לאוהל.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

רעייתו, הרבנית רחל סימפסון - נפטרה ט"ז אדר תשע"ה.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • בשם כ"ק אדמו"ר שליט"א, שבועון כפר חב"ד גליון 1819 עמוד 24

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הקודם:
ניסן מינדל
יושב ראש מל"ח
מתשנ"ט
הבא:

הערות שוליים