יעקב צבי הולצמן: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – " " ב־" ")
 
(59 גרסאות ביניים של 27 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[קובץ:Holtzman.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב יעקב צבי הולצמן]]
[[קובץ:Holtzman.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב יעקב צבי הולצמן]]
הרב '''יעקב צבי הולצמן''' שימש במשך שנים בתור [[משב"ק]] [[פרזידנט 1304|בבית של הרבי]], לאחר מכן נשלח על ידי הרבי ל[[שליח|שליחות]] ב[[אנטוורפן]] שבבלגיה. כיום הוא מתגורר ב[[קראון הייטס]].
הרב '''יעקב צבי הולצמן''' ([[ט"ז בשבט]] [[תרצ"ד]] – [[ד' אלול]] [[תשפ"א]]) זכה לשמש במשך שנים בתור [[משב"ק]] [[פרזידנט 1304|בבית של הרבי]], לאחר מכן נשלח על ידי הרבי ל[[שליח]]ות ב[[אנטוורפן]] שבבלגיה. בשנותיו האחרונות עבר לגור ב[[קראון הייטס]].


==קורות חייו==
==תולדות חיים==
הרב הולצמן נולד ביום חמישי, [[ט"ז בשבט]] [[תרצ"ד]] לאביו הרב יצחק מאניס הולצמן ב[[פריז]], [[צרפת]].
הרב הולצמן נולד ביום חמישי, [[ט"ז בשבט]] [[תרצ"ד]] לאביו הרב יצחק מאניס הולצמן ב[[פריז]], [[צרפת]].


במשך שנות [[השואה]] שהה הרב הולצמן ב[[פריז]]. בשנת [[תש"ז]] הגיע [[הרבי]] לפריז לפגוש את אימו, [[הרבנית חנה]]. הרבי ביקר אז במוסדות בפריז, שם זכה הרב הולצמן לראות בפעם הראשונה את הרבי, ואף נבחן על ידו.
במשך שנות [[השואה]] שהה הרב הולצמן ב[[פריז]]. בשנת [[תש"ז]] הגיע [[הרבי]] לפריז לפגוש את אימו, [[הרבנית חנה]]. הרבי ביקר אז במוסדות בפריז, שם זכה הרב הולצמן לראות בפעם הראשונה את הרבי, ואף נבחן על ידו.


בשנת [[תש"ט]] הגיע ל[[ארצות הברית]] ושם זכה לראות את כ"ק [[אדמו"ר הריי"צ]].
בשנת [[תש"ט]] הגיע ל[[ארצות הברית]] ושם זכה לראות את [[אדמו"ר הריי"צ]].


בסוף שנות היוד"ים נשא את אשתו מרת [[חיה ציפורה]] (נכדה של ה[[משפיע]] הנודע הרה"ח ר' [[שילם קוראטין]] והרה"ח ר' [[אברהם מז'עמבין]]).
הרב הולצמן זכה להיות האחרון שנכנס לחדר הרבי לפני קבלת הנשיאות ב[[תשי"א]]{{הערה|היה זה כאשר הרבי היה צריך משהו מהחדר, הרבי ביקש מהזכיר הרב [[יהודה לייב גרונר]] שיישאר לצדו, ושלח את הרב הולצמן. {{המזכיר - יומנו של הרב [[יהודה לייב גרונר ]]}}}}


במשך עשר שנים זכה להיות [[משב"ק]] ולשמש בביתו של כ"ק [[אדמו"ר שליט"א]] ו[[הרבנית חיה מושקא]].
בסוף שנות היוד"ים [[נישואין|נשא]] את אשתו מרת חיה ציפורה (נכדה של ה[[משפיע]] הנודע הרב [[שילם קוראטין]] והרב [[אברהם מז'עמבין]]).


בשלהי שנת [[תשכ"ו]] בהיותו ביחידות ציווה עליו [[הרבי]] לצאת לשליחות ל[[אנטוורפן]] שבבלגיה. לשונו של הרבי הייתה (ב[[ידיש]]): "דו גיי זיך פארנעמען מיט די מענער און די פרוי מיט די פרויען". וכך יצא ל[[שליח|שליחות]] ב[[חשון]] [[תשכ"ז]].
במשך עשר שנים זכה להיות [[משב"ק]] ולשמש בביתו של [[הרבי]] ו[[הרבנית חיה מושקא]].


באותו שעה גרו ב[[אנטוורפן]] מנין מצומצם של [[אנ"ש]] ביניהם בלט המשפיע הרב [[סעדיה ליברוב]]. הרב הולצמן פתח שם את המנין ה[[חב"ד]]י הראשון בעיר בשם בית הכנסת אנשי ליובאוויטש.
בשלהי שנת [[תשכ"ו]] בהיותו ב[[יחידות]] ציווה עליו [[הרבי]] לצאת לשליחות ל[[אנטוורפן]] שבבלגיה. לשונו של הרבי הייתה (ב[[יידיש]]): "דו גיי זיך פארנעמען מיט די מענער און די פרוי מיט די פרויען". וכך יצא ל[[שליח]]ות ב[[חשון]] [[תשכ"ז]].


במשך השנים פתח הרב הולצמן קעמפ חב"די, חנות למכירה ספרי חב"ד ועוד.
באותה שעה גרו ב[[אנטוורפן]] מניין מצומצם של [[אנ"ש]] ביניהם בלט ה[[משפיע]] הרב [[סעדיה ליברוב]]. הרב הולצמן פתח שם את המניין ה[[חב"ד]]י הראשון בעיר בשם [[בית הכנסת]] אנשי ליובאוויטש.


בשלהי [[תשל"ח]] לאחר הוראת הרבי להדפיס את [[ספר התניא]] בכל מקום שהספר טרם הודפס, אירגן הרב הולצמן את הדפסת ספר התניא הראשונה ב[[אנטוורפן]]. ב[[תשמ"ד]] לאחר שהרבי הוסיף והורה שישתדלות להדפיס ספר התניא (לא רק בכל מדינה אלא גם) בכל עיר ועיירה בה דרים יהודים, נסע הרב הולצמן עם משאית ממקום למקום והדפיס עשרות ספרי תניא.
במשך השנים פתח הרב הולצמן קעמפ חב"די, חנות למכירת ספרי חב"ד ועוד.


כשעבר פעם ב[[חלוקת דולרים]] בשנת [[תשנ"א]] נתן לו הרבי דולר נוסף, ואמר כי זה עבור כל בלגיה.
בשלהי [[תשל"ח]] לאחר הוראת הרבי להדפיס את [[ספר התניא]] בכל מקום שהספר טרם הודפס, אירגן הרב הולצמן את הדפסת ספר התניא הראשונה ב[[אנטוורפן]]. ב[[תשמ"ד]] לאחר שהרבי הוסיף והורה שישתדלו להדפיס ספר התניא (לא רק בכל מדינה אלא גם) בכל עיר ו[[עיירה]] בה דרים יהודים, נסע הרב הולצמן עם משאית ממקום למקום והדפיס עשרות ספרי תניא.
בשבט [[תשנ"ב]] פתח בית כנסת חב"ד בשם [[בית מנחם אנטוורפן]] בו מתקיים מידי שבת בשבתו מנינים והתוועדויות.


בשנים האחרונות עבר לגור ב[[ביתר עלית]], לאחר פטירת אישתו חזר לגור ב[[קראון הייטס]].
כשעבר פעם ב[[חלוקת דולרים]] בשנת [[תנש"א]] נתן לו הרבי דולר נוסף, ואמר כי זה עבור כל בלגיה.
בשבט [[תשנ"ב]] פתח בית כנסת חב"ד בשם "בית מנחם" [[אנטוורפן]] בו מתקיימים מידי שבת בשבתו מניינים והתוועדויות.
 
בשנים האחרונות עבר לגור ב[[ביתר עילית]], לאחר פטירת אשתו חזר לגור ב[[קראון הייטס]].
 
ב[[ד' אלול]] [[תשפ"א]] נהרג בתאונת דרכים, והוא בן 87{{הערה|1=[https://chabad.info/bdh/708270/ ידיעה באתר חב"ד אינפו].}}. מסע ההלוויה עבר ביום שישי ליד 770, בית הכנסת "רֵעים אהובים" ו[[ביתו הפרטי של הרבי]], ולאחר שַבת המשיך לארץ הקודש, שם נטמן ב[[חלקת חב"ד בבית העלמין בהר הזיתים]].


==משפחתו==
==משפחתו==
'''רעייתו''':
'''רעייתו''':
*מרת חיה ציפורה הולצמן, נפטרה [[כ"ה בתשרי]] [[תשס"ז]]. נקברה בחלקת כולל חב"ד שבהר הזיתים){{הערת שוליים|1=http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=23792}}.
*מרת חיה ציפורה הולצמן, נפטרה [[כ"ה בתשרי]] [[תשס"ז]]. נקברה ב[[חלקת חב"ד הר הזיתים]]{{הערה|1=[http://old2.ih.chabad.info/index.php?url=article_he&id=23792 ידיעה על פטירתה] באתר {{אינפו}}.}}.


'''בניו''':
'''בניו''':
* הרב [[יוסף יצחק הולצמן]] רב המרכז הרפואי 'סוני דאונסטייט', ומנהל 'יד ועזר' ב[[קראון הייטס]].
* הרב [[יוסף יצחק הולצמן]] רב המרכז הרפואי 'סוני דאונסטייט', ומנהל 'יד ועזר' ב[[קראון הייטס]].
* הרב [[אורי הולצמן]], נציג חב"ד וסגן ומ"מ ראש העיר בעיריית [[ביתר עילית]], ושליח בעיר ג'נבה שוויץ.
* הרב [[אורי הולצמן]], חבר עירייה לשעבר ויו"ר מוקד רפואי [[ביתר עילית]],
* הרב נח הולצמן [[קראון הייטס]].
* הרב [[נח הולצמן]] [[קראון הייטס]].
* הרב משולם הולצמן.
* הרב משולם הולצמן, [[בופאלו]], [[ניו יורק]].


'''בנותיו''':
'''בתו''':
* פרומע טריינא אשת הרב [[שמואל קראוס]], מזכיר [[בית דין צדק קראון הייטס]], וביבלוגרף נודע.
* פרומע טריינא אשת הרב [[שמואל קראוס]], מזכיר [[בית דין צדק קראון הייטס]], וביבלוגרף נודע.


==קישורים חיצוניים==
*'''[https://chabadpedia.co.il/images/0/04/%D7%91%D7%9F_%D7%91%D7%99%D7%AA_%D7%90%D7%A6%D7%9C_%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%99_%D7%95%D7%94%D7%A8%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA.pdf הרב יעקב צבי הולצמן ובניו בראיון לבית משיח: בן בית אצל הרבי והרבנית]'''
*'''[https://he.chabad.org/multimedia/media_cdo/aid/796339 ג'נטלמן וחכם]''' {{וידאו}}{{בית חבד}} הרב הולצמן בראיון לחברת המדיה החב"דית [[jem]]
*'''[https://chabad.info/magazine/709882/ בן בית אצל הרבי • קווים לדמותו של המשב"ק הרב הולצמן ע"ה] [[שבועון בית משיח]] {{אינפו}}
*מענדי קורטס, "כל הילדים הם הבנים של הרבי", ראיון עם בניו של הרב הולצמן, הרבנים יוסף יצחק ואורי הולצמן על ביקורים בבית הרבי והרבנית. כפר חב"ד, גליון 1996, עמ' 34-28.
*[http://www.teshura.com/teshurapdf/Holtzman-Mishulovin%20-%20Elul%2013%2C%205783.pdf ויעקב איש תם] - תולדות חייו של הרב החסיד ר' יעקב צבי הולצמן ע"ה -ט"ז שבט תרצ"ד - ד' אלול תשפ"א [תדפיס מקוצר]. "תשורה" הולצמן-מישולובין, אלול תשפ"ג.
{{נאמני בית רבינו}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}


[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ|הולצמן יעקב צבי]]
{{מיון רגיל: הולצמן יעקב צבי}}
[[קטגוריה: חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א|הולצמן יעקב צבי]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:משמשים בקודש אצל הרבי]]
[[קטגוריה:משפחת הולצמן]]
[[קטגוריה:שלוחים בבלגיה]]
[[קטגוריה:אישים בקראון הייטס]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרצ"ד]]
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשפ"א]]
[[קטגוריה:אישים בביתר עילית]]

גרסה אחרונה מ־00:54, 30 בדצמבר 2024

הרב יעקב צבי הולצמן

הרב יעקב צבי הולצמן (ט"ז בשבט תרצ"דד' אלול תשפ"א) זכה לשמש במשך שנים בתור משב"ק בבית של הרבי, לאחר מכן נשלח על ידי הרבי לשליחות באנטוורפן שבבלגיה. בשנותיו האחרונות עבר לגור בקראון הייטס.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב הולצמן נולד ביום חמישי, ט"ז בשבט תרצ"ד לאביו הרב יצחק מאניס הולצמן בפריז, צרפת.

במשך שנות השואה שהה הרב הולצמן בפריז. בשנת תש"ז הגיע הרבי לפריז לפגוש את אימו, הרבנית חנה. הרבי ביקר אז במוסדות בפריז, שם זכה הרב הולצמן לראות בפעם הראשונה את הרבי, ואף נבחן על ידו.

בשנת תש"ט הגיע לארצות הברית ושם זכה לראות את אדמו"ר הריי"צ.

הרב הולצמן זכה להיות האחרון שנכנס לחדר הרבי לפני קבלת הנשיאות בתשי"א[1]

בסוף שנות היוד"ים נשא את אשתו מרת חיה ציפורה (נכדה של המשפיע הנודע הרב שילם קוראטין והרב אברהם מז'עמבין).

במשך עשר שנים זכה להיות משב"ק ולשמש בביתו של הרבי והרבנית חיה מושקא.

בשלהי שנת תשכ"ו בהיותו ביחידות ציווה עליו הרבי לצאת לשליחות לאנטוורפן שבבלגיה. לשונו של הרבי הייתה (ביידיש): "דו גיי זיך פארנעמען מיט די מענער און די פרוי מיט די פרויען". וכך יצא לשליחות בחשון תשכ"ז.

באותה שעה גרו באנטוורפן מניין מצומצם של אנ"ש ביניהם בלט המשפיע הרב סעדיה ליברוב. הרב הולצמן פתח שם את המניין החב"די הראשון בעיר בשם בית הכנסת אנשי ליובאוויטש.

במשך השנים פתח הרב הולצמן קעמפ חב"די, חנות למכירת ספרי חב"ד ועוד.

בשלהי תשל"ח לאחר הוראת הרבי להדפיס את ספר התניא בכל מקום שהספר טרם הודפס, אירגן הרב הולצמן את הדפסת ספר התניא הראשונה באנטוורפן. בתשמ"ד לאחר שהרבי הוסיף והורה שישתדלו להדפיס ספר התניא (לא רק בכל מדינה אלא גם) בכל עיר ועיירה בה דרים יהודים, נסע הרב הולצמן עם משאית ממקום למקום והדפיס עשרות ספרי תניא.

כשעבר פעם בחלוקת דולרים בשנת תנש"א נתן לו הרבי דולר נוסף, ואמר כי זה עבור כל בלגיה. בשבט תשנ"ב פתח בית כנסת חב"ד בשם "בית מנחם" אנטוורפן בו מתקיימים מידי שבת בשבתו מניינים והתוועדויות.

בשנים האחרונות עבר לגור בביתר עילית, לאחר פטירת אשתו חזר לגור בקראון הייטס.

בד' אלול תשפ"א נהרג בתאונת דרכים, והוא בן 87[2]. מסע ההלוויה עבר ביום שישי ליד 770, בית הכנסת "רֵעים אהובים" וביתו הפרטי של הרבי, ולאחר שַבת המשיך לארץ הקודש, שם נטמן בחלקת חב"ד בבית העלמין בהר הזיתים.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

רעייתו:

בניו:

בתו:

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. היה זה כאשר הרבי היה צריך משהו מהחדר, הרבי ביקש מהזכיר הרב יהודה לייב גרונר שיישאר לצדו, ושלח את הרב הולצמן. {{המזכיר - יומנו של הרב יהודה לייב גרונר }}
  2. ידיעה באתר חב"ד אינפו.
  3. ידיעה על פטירתה באתר .