הבדלים בין גרסאות בדף "צבאות השם"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 23: שורה 23:
 
'''צבאות השם בארץ ישראל''' הוא סניף של הארגון [[צבאות השם]] העולמי ולה כ-200 מוקדים ב[[ארץ ישראל]] המשמשים כמועדני פעילות שבועיות, בהתאם לדרישות האוכלוסיה במקום. מרכז הארגון הוא ב[[נצרת עילית]]. הסניף נוסד בשנת [[תשמ"א]] על ידי הרב [[דוד נחשון]]. מנהל כללי, הוא הרב לוי נחשון.
 
'''צבאות השם בארץ ישראל''' הוא סניף של הארגון [[צבאות השם]] העולמי ולה כ-200 מוקדים ב[[ארץ ישראל]] המשמשים כמועדני פעילות שבועיות, בהתאם לדרישות האוכלוסיה במקום. מרכז הארגון הוא ב[[נצרת עילית]]. הסניף נוסד בשנת [[תשמ"א]] על ידי הרב [[דוד נחשון]]. מנהל כללי, הוא הרב לוי נחשון.
  
לסניף בארץ ישראל מחלקת הוצאה לאור המנפיקה עלון שבוע לילדים בשם "[[במחנה צבאות השם]]" ופעם בשנה גם ספרון חינוכי המחולק ב[[תהלוכת ל"ג בעומר|תהלוכות ל"ג בעומר]]. בעריכת הארגון יצאו לאור סדרת ספרי [[דבר מלכות לנוער]], "דבר מלכות לילדים" ו"בפקודת הרמטכ"ל" ( כיום במהדורה המחודשת "יום יום משיח וגאולה"). הארגון מפיק גם מוצרי מדיה בעלי מסר חינוכי-חסידי: [[הבית המסתורי]], [[מסיפורי רבותינו נשיאנו]], [[שרגא ושמשון בשושן הבירה]], [[המאסר והגאולה (דיסק)|המאסר והגאולה]]. דיסק לצפייה בשם [[הרפתקאה במצרים]] (בשיתוף עם [[ניצוצות של קדושה]]), [[שליחות באפריקה]]. הצגת [[המחזמר החסידי]] הראשון אורגנה אף היא על ידי צבאות השם. בשנת [[תשע"א]] יזם צבאות השם הקרנת הסרט [[מקום בטוח (סרט)|מקום בטוח]] על ידי בתי חב"ד, בכנסי צבאות השם וכדומה. בשנת תשע"ד התקיים "יום צבאות ה'" שמנה כ - 6000 חיילי צבאות השם מרחבי הארץ, כמו כן החלה מערכת צבאות ה' להפעיל את מערכת טלמסר צבאות ה' בו יכולים החיילים לבצע משימות , לענות על פתרונות ל"במחנה צבאות ה'", לשמוע ניגון חסידי וסיפור חודשי וכך לעלות במסלול הדרגות של צבאות ה'.
+
לסניף בארץ ישראל מחלקת הוצאה לאור המנפיקה עלון שבוע לילדים בשם "[[במחנה צבאות השם]]" ופעם בשנה גם ספרון חינוכי המחולק ב[[תהלוכת ל"ג בעומר|תהלוכות ל"ג בעומר]]. בעריכת הארגון יצאו לאור סדרת ספרי [[דבר מלכות לנוער]], "דבר מלכות לילדים" ו"בפקודת הרמטכ"ל" ( כיום במהדורה המחודשת "יום יום משיח וגאולה"). הארגון מפיק גם מוצרי מדיה בעלי מסר חינוכי-חסידי: [[הבית המסתורי]], [[מסיפורי רבותינו נשיאנו]], [[שרגא ושמשון בשושן הבירה]], [[המאסר והגאולה (דיסק)|המאסר והגאולה]]. דיסק לצפייה בשם [[הרפתקאה במצרים]] (בשיתוף עם [[ניצוצות של קדושה]]), [[שליחות באפריקה]]. הצגת [[המחזמר החסידי]] הראשון אורגנה אף היא על ידי צבאות השם. בשנת [[תשע"א]] יזם צבאות השם הקרנת הסרט [[מקום בטוח (סרט)|מקום בטוח]] על ידי בתי חב"ד, בכנסי צבאות השם וכדומה. בשנת תשע"ד התקיים "יום צבאות ה'" שמנה כ - 6000 (!) חיילי צבאות השם מרחבי הארץ בפעם הראשונה בתולדות צבאות ה', כמו כן החלה מערכת צבאות ה' להפעיל את מערכת טלמסר צבאות ה' בו יכולים החיילים לבצע משימות , לענות על פתרונות ל"במחנה צבאות ה'", לשמוע ניגון חסידי וסיפור חודשי וכך לעלות במסלול הדרגות של צבאות ה'.
  
 
==לקריאה נוספת==
 
==לקריאה נוספת==

גרסה מ־20:52, 14 באוקטובר 2014

סמליל "צבאות השם"

צבאות השם הוא שמה של תנועת ילדים ונוער יהודיים שמטרתו להחדיר בקרב הילדים את המודעות להגברת הצד הטוב ולמחלמה בצד הרע. נוסד בשנת תשמ"א על ידי הרבי. סיסמת הארגון הוא אנו רוצים משיח עכשיו!

רקע

'פקודת מבצע', עלון שהופץ בישראל לקראת פסח תשמ"א (1981), בשנת הקמתו של הארגון
Postscript-viewer-shaded.png ערך מורחב – צבאות השם (ישראל)

ארגון "צבאות השם" נוסד על ידי הרבי בשנת תשמ"א (1981), בכדי להתגבר על הקשיים הרבים בחינוך הילדים בעידן המודרני. הארגון מדמה את מלחמת היצר הטוב ביצר הרע כצבא לכל דבר כשהמטרה היא, להחדיר לילדים את המודעות להגברת הצד הטוב שלהם ועל ידי זה לרתום גם את הרע הקיים בתוכם, לקדושה. זאת באמצעות החינוך הבלתי פורמלי בו הופכים הילדים לחיילים בצבא ה', המודרכים על ידי מפקדים הקרובים להלך רוחם, שהשפעתה לפעמים יותר מהמורה וההורה.

שם הארגון מקורו בתורה[1]: "ויהי בעצם היום הזה יצאו כל צבאות השם מארץ מצרים". סיסמת הארגון כפי שניתנה על ידי הרבי[דרוש מקור], בשפה האנגלית - "ווי וואנט משיח נאו". הסיסמה מתורגמת לכל המדינות בהם יש לארגון סניף. בעברית התרגום הוא: "אנו רוצים משיח עכשיו".

בשנה הראשונה ליסוד הארגון היו חברים בו כ-5,000 ילדים וכיום (נכון לשנת תש"ע) חברים בו כ-500,000 ילדים. חברי הארגון הינם ילדים מכל גווני הקשת, מהחרדים ביותר ועד לכאלו שהקשר שלהם עם היהדות הוא קלוש והוא פועל במדינות רבות בעולם כארגון בת של המוסדות החב"דים המקומיים, המופעלים על ידי השלוחים המקומיים.

הילדים החברים בארגון נקראים חיילים והם מקבלים מקבלים משימות חודשיות שמעלה את דרגתם[2]". כמו כן, זכו ה"חיילים" לקבל יחס מיוחד מהרבי שהיה עורך מידי תקופה, כינוסים במיוחד עבור חיילי צבאות השם וכן זכו לקבל בשמחת תורה הקפה מיוחדת לילדי צבאות השם בו היו שרים את סיסמתם בניגון המקובל: "אנו רוצים משיח עכשיו".

צבאות השם ניו יורק

אחד מעלוני 'משיח טיימס'

צבאות השם בארצות הברית מפיק עיתון חודשי בשפה האנגלית, בשם 'Moshiach Times' (בעברית: "משיח טיימס" - זמני המשיח), בעריכת הרב דוד שלום פייפ. באמצע שנות הסמ"כים החל לצאת עלון חודשי נוסף בשם 'החייל'.

משרדיו המרכזיים של הארגון ממוקמים בשכונת קראון הייטס בניו יורק, בראשות ר' ירחמיאל בנימינסון.

צבאות השם בארץ ישראל

כרטיס רישום לארגון בשנותיו הראשונות

צבאות השם בארץ ישראל הוא סניף של הארגון צבאות השם העולמי ולה כ-200 מוקדים בארץ ישראל המשמשים כמועדני פעילות שבועיות, בהתאם לדרישות האוכלוסיה במקום. מרכז הארגון הוא בנצרת עילית. הסניף נוסד בשנת תשמ"א על ידי הרב דוד נחשון. מנהל כללי, הוא הרב לוי נחשון.

לסניף בארץ ישראל מחלקת הוצאה לאור המנפיקה עלון שבוע לילדים בשם "במחנה צבאות השם" ופעם בשנה גם ספרון חינוכי המחולק בתהלוכות ל"ג בעומר. בעריכת הארגון יצאו לאור סדרת ספרי דבר מלכות לנוער, "דבר מלכות לילדים" ו"בפקודת הרמטכ"ל" ( כיום במהדורה המחודשת "יום יום משיח וגאולה"). הארגון מפיק גם מוצרי מדיה בעלי מסר חינוכי-חסידי: הבית המסתורי, מסיפורי רבותינו נשיאנו, שרגא ושמשון בשושן הבירה, המאסר והגאולה. דיסק לצפייה בשם הרפתקאה במצרים (בשיתוף עם ניצוצות של קדושה), שליחות באפריקה. הצגת המחזמר החסידי הראשון אורגנה אף היא על ידי צבאות השם. בשנת תשע"א יזם צבאות השם הקרנת הסרט מקום בטוח על ידי בתי חב"ד, בכנסי צבאות השם וכדומה. בשנת תשע"ד התקיים "יום צבאות ה'" שמנה כ - 6000 (!) חיילי צבאות השם מרחבי הארץ בפעם הראשונה בתולדות צבאות ה', כמו כן החלה מערכת צבאות ה' להפעיל את מערכת טלמסר צבאות ה' בו יכולים החיילים לבצע משימות , לענות על פתרונות ל"במחנה צבאות ה'", לשמוע ניגון חסידי וסיפור חודשי וכך לעלות במסלול הדרגות של צבאות ה'.

לקריאה נוספת

קישורים חיצונים

הערות שוליים

  1. ספר שמות
  2. בשנה בה הוקם הארגון (תשמ"א) הורה הרבי לצבאות ה' להעלות ב'דרגה' ילד שלא הרגיש טוב והילד הבריא. המענה נדפס בספר אוצרות מלך - אגרת החינוך עמוד 131.