משתמש:קודש לנשיא הדור/יוסף יצחק שגלוב

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרב יוסף יצחק הלוי שגלוב הוא חסיד חב"ד המתגורר בקליפורניה, חבר מטה משיח העולמי, מחבר ספרים ופעיל נמרץ בהפצת תורת הרבי ועניני גאולה ומשיח.

מהחלוצים בתחום הפצת היהדות באינטרנט.

תולדות חיים[עריכה]

נולד לאביו הרב שניאור זלמן שגלוב מעסקני קראון הייטס ולאמו אסתר שיינדל.

למד בישיבת תומכי תמימים מונטריאול שם היה מקורב למשפיע הרב יצחק מאיר גוראריה. בלמדו במונטריאול היה מבקר בביתו של הרב גוראריה, לו היה ארכיון מסודר של מאמרי, שיחות ואגרות הרבי שלא היו נפוצים באותם שנים, טרם יצאו לאור הסדרות שיחות קודש, אגרות קודש וספר המאמרים. שגלוב ערך בעזרת הארכיון רשימה של תורת הרבי, הכוללת את מאמריו שיחותיו ומכתביו שהיו ברי השגה כלשהי, וגם אלו הנדירים. עם השנים התגבש אצלו קטלוג מסודר, והוא החל לפרסמו.

בשנת תשל"ג בעת לימודיו בישיבת אהלי תורה, אז היו ימי הבראשית של כתיבת הערות התמימים ואנ"ש היה מהחלוצים בנושא. הוא היה חבר מערכת הקובץ "שו"ת התלמידים" שפורסם מטעם הישיבה (המהדורה המוקדמת של הערות וביאורים) ופירסם הערות רבות משלו בקבצים השונים.

נישא לרעייתו גיטל רחל וקבע את מגוריו בשכונת קראון הייטס.

עם הקמת מטה משיח העולמי היה מפעיליו המרכזיים. עוד בשנת תשנ"ב היה מהעוסקים בהפצת בשורת הגאולה במיוחד לעיוורים[1].

לאחר ג' תמוז תשנ"ד סייע לרב שלום יעקובסון בהמשך הדפסת הלקוטי שיחות. כמו כן סייע בהקמת העלון יחי המלך וחוברות 'קובץ אהלי תורה'. בשנת תשנ"ח? הקים אתר בשם torah4blind, אחד האתרים החב"דיים הראשונים ברשת אליו הוא מעלה מידי שבוע חוברות לקוטי שיחות, דבר מלכות, העלון שיחת הגאולה ועוד. החוברות מתוך האתר מתפרסמות גם בחב"ד אינפו. בשנים האחרונות מנהל קבוצות ברשתות החברתיות בהן מפרסם את החומר.

בשנים האחרונות מתגורר בלוס אנג'לס, קליפורניה שם הוא מפיץ בגופו את החוברות, ואף שולח אותם לבתי כנסיות, רבנים וראשי ישיבות חשובים שלא נמנים על חסידי חב"ד, עמם הוא בקשר ואף משוחח איתם בתורת הנגלה ומראה להם את עומק חידושיו של הרבי בסוגיות.

אחרי פרוץ מלחמת חרבות ברזל הקים אתר בשם truepeace.com (שלום אמיתי) במטרה להנגיש את דברי הרבי בנושא שלימות הארץ.

ספריו[עריכה]

בשנות לימודיו בישיבת אהלי תורה החל לערוך רשימה מביאורי הרבי בפירוש רש"י על התורה ופירסם חוברת ראשונית ממנה בשנת תשל"ט. רשימה זו שימשה בהמשך את עורכי הספר ביאורים לפירוש רש"י[2][3]. בשנת תשמ"ו החל הרבי לבאר את השאלות המועלות בפירוש רש"י מתוך קבצי ההערות[4], והביע את אי שביעות רצונו מכך שמציעים שאלות שכבר דן בהם הרבי בעבר[5]. על מנת לחסוך בחיפוש פירסמה מערכת הערות וביאורים מידי שבוע רשימה מביאורי הרבי בשנים הקודמות על רש"י בפרשת השבוע, מתוך הקטלוג של הרב שגלוב, בעריכה מחודשת על ידו לצורך פרסום הרשימות השבועיות[2]. הוציא לאור מפתח - רשימה של ביאורי הרבי ברש"י על התורה.

בשנת תש"מ פירסם לראשונה בהסכמת הרבי את הספר 'מפתח מאמרים שיחות ומכתבים של כ"ק אדמו"ר שליט"א' מתוך רשימותיו, בהוצאת קה"ת, כשהרבי הגיה את הפתח דבר וכתב את התאריך ג' תמוז. במשך השנים הוציא ארבע חוברות מילואים. כשיצאה לאור סידרת שיחות קודש בשנת תשמ"ז נעזרו ברשימתו, וכן כל המכונים המוציאים לאור את תורת הרבי לאחר מכן.

במהלך השנים אגר חידושים על היום יום, וגילה שהרב מיכאל אהרן זליגסון (שהיה אז בחור) אף הוא עוסק בנושא. יחד הם עמלו על היום יום עם הערות וציונים כשהרבי עונה לשאלותיהם בפרטיות ומעודדם. עבור הספר הרב שגלוב עידכן את שלשלת היחס של הרבי, והרבי הסכים להגיה את הרשימה ותיקן והוסיף בה הספר יצא לאור בשנת תשמ"א. בשנת תשנ"? פירסם את ההגהות. בכרך השלישי? נפרד הרב שגלוב מעריכת ספרי היום יום והרב זליגסון המשיך לבדו.

במהלך השנים פירסם כמה חוברות ליקוט משיחות הרבי בנושאים שונים.

קישורים חיצוניים[עריכה]

הערות שוליים

  1. יומן בית רבינו שבבבל מס' 14, י"ז אלול תשנ"ב.
  2. 2.0 2.1 הערות וביאורים - ספר היובל עמוד לז - לח.
  3. ראו בפתח-דבר לספר.
  4. ראו התוועדויות תשמ"ו חלק ב' עמוד 674. הערות וביאורים - ספר היובל עמוד לד ואילך.
  5. שיחת שבת מטות ומסעי תשמ"ו.