פסוקי דזמרה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
שורה 4: שורה 4:
==ביאור==
==ביאור==
{{להשלים|פסקה=כן}}
{{להשלים|פסקה=כן}}
מבואר כי פסוקי דזמרה הוא מלשון "כרמך לא תזמור" שעל ידי פסוקים אלו נכרתים ה[[חיצונים]] ונתפרדים מן הקדושה. וזהו מה שנאמר "רוממות אל בגרונם וחרב פיפיות בידם", שעל ידי "רוממות אל בגרונם" נעשה בבחינת "חרב פיפיות בידם" להכרית את החיצונים.
מבואר כי פסוקי דזמרה הוא מלשון "כרמך לא תזמור" שעל ידי פסוקים אלו נכרתים ה[[חיצונים]] ונתפרדים מן הקדושה. וזהו מה שנאמר "רוממות א-ל בגרונם וחרב פיפיות בידם", שעל ידי "רוממות א-ל בגרונם" נעשה בבחינת "חרב פיפיות בידם" להכרית את החיצונים.


פסוקי דזמרה הם בבחינת חקיקה חיצונית, להכרית את החיצונים שיניקתם סביב הקדושה מבחוץ, ו[[קריאת שמע]] הוא בבחינת חקיקה פנימית לעשותו כלי קיבול.
פסוקי דזמרה הם בבחינת חקיקה חיצונית, להכרית את החיצונים שיניקתם סביב הקדושה מבחוץ, ו[[קריאת שמע]] הוא בבחינת חקיקה פנימית לעשותו כלי קיבול.

גרסה אחרונה מ־13:30, 26 בפברואר 2024

פסוקי דזמרה הינו אחד מחלקי תפילת שחרית, המהווה הקדמה לקריאת שמע ולשמונה עשרה. בחלק זה נאמרים פסוקים ופרקים העוסקים בשבחו של הקדוש ברוך הוא. פסוקי דזמרה הם מתקנת אנשי כנסת הגדולה, ומבואר כי ענינם הוא הכנה לקריאת שמע, להקדים שבחו של מקום כדי שיתפעל הלב.[1]

חלקי התפילה[עריכה | עריכת קוד מקור]

פסוקי דזמרה מתחלת עם ברוך שאמר. אחר ברוך שאמר אומרים מזמור לתודה, אחרי זה אומרים כמה פסוקים המהווים תפילה הנקראת 'יהי כבוד'. אחר כך אומרים מאשרי עד סוף ספר תהילים. אחר כך אומרים בעמידה כמה פסוקים מספר דברי הימים ונחמיה. אחר כך אומרים שירת הים וגומרים בברכת ישתבח.

ביאור[עריכה | עריכת קוד מקור]

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

מבואר כי פסוקי דזמרה הוא מלשון "כרמך לא תזמור" שעל ידי פסוקים אלו נכרתים החיצונים ונתפרדים מן הקדושה. וזהו מה שנאמר "רוממות א-ל בגרונם וחרב פיפיות בידם", שעל ידי "רוממות א-ל בגרונם" נעשה בבחינת "חרב פיפיות בידם" להכרית את החיצונים.

פסוקי דזמרה הם בבחינת חקיקה חיצונית, להכרית את החיצונים שיניקתם סביב הקדושה מבחוץ, וקריאת שמע הוא בבחינת חקיקה פנימית לעשותו כלי קיבול.


הערות שוליים