בחירות מקומיות בישראל: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(132 גרסאות ביניים של 17 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''בחירות מקומיות בישראל''' - מתקיימות פעם בחמש שנים. בכמה ממערכות ה[[בחירות]] בשנים מוקדמות יותר, התקיימו מערכות הבחירות לכנסת ולרשויות ביום אחד. הרבי הורה להצביע בבחירות לרשויות המקומיות, ולהשפיע על כל מי שאפשר להצביע לרשימה "החרדית ביותר".
[[קובץ:בחירות צפת תשנג.jpg|ממוזער|שמאל|הרבי לצפת: הנהלת קרית חב"ד בצפת תבחר הנציגים לעירייה]]
'''בחירות מקומיות בישראל''' - מתקיימות פעם בחמש שנים. בכמה ממערכות ה[[בחירות]] בשנים מוקדמות יותר, התקיימו מערכות הבחירות לכנסת ולרשויות ביום אחד. הרבי הורה להצביע בבחירות לרשויות המקומיות, ולהשפיע על כל מי שאפשר להצביע לרשימה "החרדית ביותר". ובשנים מאוחרות יותר היו הוראות מהרבי בקשר לנציגי חב"ד בעירייה, ומאז החלו להתמודד נציגים מטעם בתי חב"ד מוסדות וקהילות חב"ד{{הערה| יוסי סלומון [[שבועון בית משיח]] 1401 עמוד 25}} וזאת בתמיכת רבנים, משפיעים ועסקני ציבור, הדואגים להרחבת מוסדות חב"ד ופעילות בתי חב"ד ברחבי ארץ הקודש.
[[קובץ:מענה הרבי לבחירות בקרית מלאכי.jpeg|שמאל|ממוזער|מענה הרבי לבחירות בקרית מלאכי]]


== נציגי חב"ד ברשויות המקומיות==
== נציגי חב"ד ברשויות המקומיות==
בשנות המ', הרבי נתן הוראות כיצד לשלוח נציגים לעירייה מטעם קהילות חב"ד ומאז החלו קהילות חב"ד בהכוונת רבנים ועסקנים להריץ מפלגה חב"דית או להכניס נציג בתוך רשימה אחרת והכל כדי לקבל תמיכה בעניינים הרוחניים והגשמיים, בדוגמת הרחבת מוסדות חינוך וארגוני חסד ותמיכה בכל ענייני הדת.
משנת [[תשל"ג]] כיהנו נציגי חב"ד בעיריית ירושלים. בתחילה היה זה הרב [[שמואל אלעזר שאולזון]] משנת תשל"ג עד [[תש"מ]] והרב [[דב רבינוביץ]] מ[[תשד"מ]]. ובתשד"מ נבחר הרב [[אריה לייב קפלן]] כנציג חב"ד בעיריית צפת לפי תשובה מהרבי. מתשובה זו של הרבי הובן, כי אין דינם של הבחירות הכלליות לבחירות לעירייה, וכי מותר להיות חלק מהמשחק הפוליטי-עירוני, במידה וזה עוזר לקהילה. במערכות הבחירות המוניציפליות בשנים האחרונות, ויותר ויותר רווחת התופעה של נציגי חב"ד המתמודדים למועצות הערים השונות במטרה לפעול בתוככי העירייה ולהשפיע מבפנים לטובת צרכי הקהילות, המוסדות, שלוחים ובתי חב"ד{{הערה| יוסי סלומון [[שבועון בית משיח]] 1401 עמוד 25}}.
במשך השנים, הרבי נתן הוראות נוספות למקומות בודדים כיצד לשלוח נציגים לעירייה מטעם קהילות חב"ד ומאז החלו קהילות חב"ד בהכוונת רבנים ועסקנים להריץ מפלגה חב"דית או להכניס נציג בתוך רשימה אחרת והכל כדי לקבל תמיכה במוסדות חינוך וארגוני חסד ותמיכה בכל ענייני הדת.


עם השנים בכל קהילות חב"ד הגדולות יש נציגים חב"דיים בעירייה והנציגים הוכיחו את הצלחתם בהתפתחות הקהילות והמוסדות.
בתקופה מוקדמת יותר היו תקציבים ומבנים מגיעים מתקציב משרדי ממשלה, שם לראשי ארגוני חב"ד היו קשרים ועם השנים תקציבי החינוך החלו זורמים דרך העירייה, ומפאת שינויים באופי הפעילות, כל בית חב"ד דואג בעצמו ולעצמו לתקציבים ומבנים לבתי חב"ד, בתי כנסת ומוסדות וכדי שהעירייה תעניק לבתי חב"ד ומוסדות את המגיע להם, הוברר כי יש צורך בחברי עירייה חב"דיים. נציגי חב"ד בעירייה בערי ארץ הקודש, הוכיחו את הצלחתם בהתפתחות הקהילות והמוסדות{{הערה| יוסי סלומון [[שבועון בית משיח]] גיליון 1401 '''הנבחרים החב"דיים''' ראיונות עם ארבעה נבחרים לסיכום ההצלחה החב"דית במערכת הבחירות המקומיות תשפ"ד. מרואיינים הרב [[יורם מעודה]], הרב [[אריק ליפסקר]], הרב [[מנחם גנדל]] והרב [[ישראל שטיפל]]}}.


===צפת===
===ירושלים===
[[קובץ:בחירות צפת תשנג.jpg|ממוזער|שמאל|הרבי לצפת: הנהלת קרית חב"ד בצפת תבחר הנציגים לעירייה]]
[[קובץ:חסידי חב"ד מתכוננים לבחירות בירושלים.jpeg|ממוזער|שמאל| חב"ד בהכנות לבחירות בירושלים. תשפ"ד]]
ב[[ירושלים]], משנת תשל"ג נציגי חב"ד מכהנים כחברי עירייה בירושלים, והללו קיבלו עידודים מהרבי{{הבהרה}}. הנציגים דואגים לתקציבים והקצאות לעשרות בתי חב"ד ולמוסדות וארגונים חב"דיים.


לאחר ששליח הרבי ל[[צפת]] הרב [[אריה לייב קפלן]] שאל את הרבי בעקבות קשיים שהתעוררו בנוגע למוסדות חב"ד בקבלת תקציבים מהעירייה, האם לשלוח מטעם חב"ד נציג לעירייה? מענה הרבי היה אז (תוכן): בהתייעצות עם העסקנים יחליטו על אתר. על פי תשובת הרבי, הקים הרב קפלן את ועדת מנהלי המוסדות, והחלטתם הייתה אכן לרוץ לעירייה. הרב קפלן כתב על כך דו"ח לרבי, בדו"ח אף הכניס את שמותם של חברי הועדה, ולאחר מכן שאל הרב קפלן את הרבי בשם ועד המנהלים האם ללכת בשם חב"ד.
בשנת [[תשל"ו]] הרב [[שמואל אלעזר שאולזון]], נציג חב"ד וסגן ראש עיריית ירושלים, היה בהתוועדות אצל הרבי, והרבי קרא לו בעיצומה של ההתועדות ואמר לו: {{ציטוטון|דו ביסט דאך א שטיקל בעה"ב אויף ירושלים, צו דען וער איז דער בעה"ב, טדי?}} (תרגום: אתה הרי קצת בעל הבית על ירושלים. וכי מיהו הבעל הבית, טדי? ([[טדי קולק]], ראש עיריית [[ירושלים]]){{הערה|שניאור זלמן לוין, '''אתה הרי קצת בעל הבית על ירושלים''' - תולדות נציג חב"ד בעיריית ירושלים הרב שמואל אלעזר שאולזון, [[שבועון בית משיח]] גיליון 231 עמוד 30-31}}. ולאחר פטירתו כתב הרבי אודות הרב שאולזון: "עסקן שפעל פעולותיו לטובת הרבים"{{הערה|תשורה דורון תש"ע עמוד 32. צילום האגרת}}.  


חברי ועד מנהלי המוסדות במהלך השנים:
במהלך השנים נציגי חב"ד בעיריית ירושלים, הקימו שורה ארוכה של מוסדות חינוך והיטו כתף לעשרות בתי חב"ד ברחבי ירושלים.


*הרב [[אריה לייב קפלן]]
====נציגי חב"ד בעירייה====
*הרב [[שניאור זלמן הענדל]]
*הרב [[אברהם גולדברג]]
*הרב [[יוסף יצחק ווילשאנסקי]]
*הרב [[יוסף יצחק לבקיבקר]]
*הרב [[אהרן אליעזר צייטלין]]
*הרב [[שאול לייטר]]
*הרב [[רמי אנטיאן]]
*הרב [[יוסף רוזנפלד]]
*הרב [[יוסף יצחק חיטריק]]
*הרב [[חיים קפלן]] נכנס אחר פטירת אביו


===בני ברק===
*הרב [[שמואל אלעזר שאולזון]] [[תשל"ג]] עד [[תש"מ]]
לקראת [[בחירות מקומיות בישראל|הבחירות לעירייה]] בשנת תשפ"ד, התפצלה קהילת חב"ד ב[[בני ברק]] לתמיכה בשתי מפלגות.
*הרב [[דב רבינוביץ]] מ[[תשד"מ]] עד [[תשס"א]]
אנשי מוסדות 'בנות חנה' ועוד מאנ"ש בני ברק - תומכים בדגל התורה, בגין סיוע רב לאנ"ש ומוסדות חבבבני ברק, וגם הסכמתם לבחירת הרב לנדא כרב העיר יחד עם הרב שבח רוזנבלט.
*הרב [[יעקב שנור]] בשנות הס'
הנהלת מוסדות עטרת חיה וחסידים נוספים ובהם הרב בלינוב תומכים במפלגת אגודת ישראל, בגלל עזרתם למוסדות חב"ד.
*הרב [[יעקב הלפרין]] משנת [[תשמ"ט]] עד [[תשפ"ד]].{{הערה|בשנת תשפהתמודד לעירייה אך לא נכנס לאחר ש[[אגודת ישראל]] קיבלה שלוש מנדטים והוא שובץ במקום הרביעי}}


===רחובות===
===צפת===
ב[[רחובות]] התקבלו הוראות לפיהן נשלח נציג חב"די להתמודד למועצת העירייה{{הבהרה}}{{הערה|[https://col.org.il/news/78453 הרב מנחם מענדל גלוכובסקי מגלה: המענה שקיבלתי מהרבי בנוגע לבחירות] {{COL}}}}
[[קובץ:שניאור ליפסקר.jpg|ממוזער|הרב ליפסקר (קיצוני משמאל) מלווה את שר הדתות ר' יואב בן צור בביקורו ב[[מוסדות חנוך לנער]], יחד עם ראש ישיבת חנוך לנער הרב [[חיים אליעזר וילשנסקי]]]]
במערכות הבחירות במשך השנים, ר' אריק ליפסקר התמודד מטעם קהילת חב"ד במסגרת מפלגות שונות בעיר, אך שובץ במקום לא ריאלי. 
שליח הרבי ל[[צפת]] הרב [[אריה לייב קפלן]] שאל את הרבי בעקבות קשיים בקבלת תקציבים מהעירייה למוסדות בתי חב"ד וארגונים חב"דיים, האם לשלוח מטעם חב"ד נציג לעירייה? מענה הרבי (תוכן): בהתייעצות עם העסקנים יחליטו על אתר. על פי תשובת הרבי, הקים הרב קפלן את ועדת מנהלי המוסדות{{הערה|חברי ועד מנהלי המוסדות במהלך השנים: הרב [[אריה לייב קפלן]], הרב [[שניאור זלמן הענדל]], הרב [[אברהם גולדברג]], הרב [[יוסף יצחק ווילשאנסקי]], הרב [[יוסף יצחק לבקיבקר]], הרב [[אהרן אליעזר צייטלין]], הרב [[שאול לייטר]], הרב [[רמי אנטיאן]], הרב [[יוסף רוזנפלד]], הרב [[יוסף יצחק חיטריק]], הרב [[חיים קפלן]] נכנס אחר פטירת אביו}} והחלטתם הייתה לרוץ לעירייה. הרב קפלן כתב לרבי את החלטת העסקנים לרוץ כסיעה עצמאית מתוך הבלטה שהסיעה היא של חב"ד, אך האותיות המופיעות על פתק ההצבעה לבחירות לא יישאו את השם חב"ד, הרבי הגיב לדו"ח במענה שתוכנו היה אזכיר על הציון{{הערה|ראה בארוכה בסקירה שנדפסה בחוברת 'מערכת הבחירות המוניציפאליות של סיעת חב"ד צפת', אדר תשפ"ד.}}.  
לקראת בחירות תשפ"ד, לראשונה בקהילת חב"ד ברחובות, הוגשה רשימת חב"ד לבחירות למועצת העיר רחובות. הרשימה קיבלה את האותיות 'חי' על פתק ההצבעה הלבן. 5 המועמדים מטעם הרשימה: ר' אריה ליפסקר, ר' רפאל חממי, ר' אברהם ביטקין, ר' מנחם קעניג, ור' ג'ארד (לייבל) גולדפארב{{הערה|'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}}}.


כמו כן קהילת חב"ד בראשות הרב גלוכובסקי תומכים במועמד לראשות העיר מתן דיל.
בעבר קיבלה הרשימה נציג אחד ואת מקומו מלאו ברוטציה הרב [[שלמה רסקין (צפת)|שלמה רסקין]] ור' משה אוחיון.  


===נחלת הר חב"ד===
בבחירות בשנת [[תשס"ט]] ו[[תשע"ד]] קיבלה הרשימה שני נציגים: ר' משה אוחיון ור' יום טוב סבח
ב[[נחלת הר חב"ד]] אשר [[קרית מלאכי]], עשרות שנים בכל מערכת בחירות, אנשי [[ועד נחלת הר חב"ד]] בגיבוי הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] רבה של נחלת הר חב"ד, ממנים נציגי חב"ד לעירייה, ומספר הנציגים הנבחרים משתנה בין 1 ל-2, המשתלבים בתוך מפלגות שונות, ומתוקף הסכמים עם אנשי חב"ד, בקדנציות האחרונות נציג חב"ד מכהן בתפקיד בכיר בעירייה - כמו סגן ראש העיר בשכר וממלא מקום ראש העיר בשכר. ומלבד זאת אנשי חב"ד שומרים על קשרי ידידות קרובים עם ראש העיר והנהלת העירייה, ודרכם דואגים להתפתחות שכונת נחלת הר חב"ד, מוסדות חב"ד ופעילות חב"דית בקרב חסידי חב"ד ופעילות המיועדת לכלל תושבי קרית מלאכי.
הרבי עודד כל השנים את הקשר בין ועד נחלת הר חב"ד בפרט ואנשי חב"ד בכלל, עם ראשי עיריית קרית מלאכי, והרבי אף שיגר אגרות לראשי העירייה.


====בחירות תשד"מ====
בבחירות [[תשע"ט]] ו[[תשפ]] נבחרו 2 - הרב [[שניאור זלמן ליפסקר (צפת)|שניאור זלמן ליפסקר]], הרב יורם מעודה.
לקראת בחירות תשד"מ התקבל מענה ארוך וחריף, השולל מינוי נציגי חב"ד לעירייה. אמנם עד היום לא התפרסם רקע למענה, אך מתוכנו משמע כי היתה תוכנית למנות נציגי חב"ד לעירייה, אך דווקא בתוך אנשי חב"ד בנחלת הר חבהיו שהתנגדו לכך בחריפות, והיו שטענו כי גם אם התוכנית למינוי נציגים לעירייה יצליח הרי אלו שסייעו עד עתה מצד העירייה, ינקטו בצד קיצוני הפוך ולא יעניקו סיוע לנחלת הר חב"ד. ועל כך השיב הרבי כי תוכנית כזו כמובן לא מתאימה, ותיצור מצב שחב"ד תיחשב לגוף פוליטי, יהיו מחלוקות ועלולים להפסיד הכל ועל כך הרבי השיב:


"בתימהון גדול ובצער קראתי מכתבם כי תוכנו ג' נקודות - שאלות:
בבחירות [[תשפ]] חב"ד תמכו במועמד יוסי קקון, והוא נבחר לראש העיר
א. הישתנה חבויעשה גוף פוליטי.
ב. היעשו צעד חדש שקרוב לודאי שיכניס מחלוקת גדולה בין אנשי חב"ד, וגם הזהירו אותם בפירוש על זה.
ג. בעניין סברות לכאן ולכאן - יעשו צעד חריף שאין להם כל ניסיון בו, שאין איש יכול להבטיח כלל התוצאות לבד תוצאה אחת - שאלו שסייעו להם עד עתה ולפעמים רבות בסבר פנים יפות, ומבלי להתערב כלל ברוחניות, יהפכו להיפך וסיוע וכו'.
מהנעשה על ידי מכתבם כיון שבכהנ״ל יש הוראות ברורות מנשיאנו ז״ל – רק אחת, שפרסמו (מיט א טראסק כמובן) שכתבו אלי ובמילא אני הפוליטיקאי וכו׳ וכו׳"
[[קובץ:מענה הרבי לבחירות בקרית מלאכי.jpeg|שמאל|ממוזער|מענה הרבי לבחירות בקרית מלאכי]]


====בחירות תשמ"ט====
===רמלה===
לקראת מערכת הבחירות הבאה, בשנת [[תשמ"ט]], [[ועד נחלת הר חב"ד]] שאל את [[הרבי]] האם למנות נציג חב"ד והרבי הורה: "שייך לעסקני אנ"ש על אתר".


והעסקנים החליטו להריץ נציג חב"די{{הערה|ראה צילום בערך זה}}.
בבחירות תשפ"ד, השליח הראשי ל[[רמלה]] הרב אברהם מדוויל הריץ את רשימת חב"ד ברמלה, בראשה עמד הרב יעקב ישראל מדוויל (בן השליח הראשי), שליח בשכונת נאות שמיר רמלה.


לאחר החלטת ועד נחלת הר חב"ד למנות נציג חב"ד ברשימת ראש העיר מר יוסף ונונו, הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] שלח מכתב לתושבי נחלת הר חב"ד והסביר את ההחלטה כתוצאה ממענה הרבי:
הרשימה קיבלה קולות השווים כמעט מנדט.


"הנה על פי המענה שנתקבל מכבוד קדושת אדמו"ר שליט"א ש"שייך לעסקני אנ"ש על אתר" אשר על פי זה עשו, והחליטו לתמוך במר יוסף ונונו שי' לראשות המועצה, ולרשימתו (הקריה בתנופה, שסימנה "דף") למועצה.
===מגדל העמק===
הנה החלטה זו מחייבת את כל אחד ואחת מתושבי נחלת הר חב"ד. וכל מי שלא ישמע לה – לדעתי הוא לוחם רחמנא ליצלן בנחלת הר חב"ד וכו'. עם כל המשתמע מזה, כי יש מנהיג לבירה זו [הוא הרבי], אשר יסדה וכו', והוראותיו והדרכותיו מחייבות את כל אחד ואחת שיחיו"{{הערה|על פי צילום המתפרסם בערך זה}}.
נציג חב"ד בשם מוסדות חב"ד ושלוחי הרבי [[מגדל העמק]], ושלוחי הרבי: הרב ברוך אביסרור מנהל בפועל של מוסדות חב"ד מגדל העמק.


====נציג חב"ד====
===גבעת זאב===
*נציג חב"ד כיום (תשפ"ד): הרב [[בצלאל מזרחי]] - ממלא מקום ראש עיריית קרית מלאכי, מכהן בעירייה שתי קדנציות, ולא ממשיך למערכת הבחירות תשפ"ד.
נציג חב"ד בעירייה ר' זאב ליפסקר.


====בחירות נחלת הר חב"ד תשפ"ד====
===בית שמש===
[[קובץ:ראש העיר קרית מלאכי ללו זוהר מקוה מי משה נחלת הר חב"ד.jpeg|שמאל|ממוזער|ראש העיר בו חב"ד תומכים בבחירות ללו זוהר נואם בחנוכת [https://chabad.info/news/866244/ מקוה מי משה המפואר] בנחלת הר חב"ד]]
[[קובץ:גופין גרינברג ויינר שלומי אמונים.jpeg|ממוזער|שמאל|המשפיע הרב [[זלמן גופין]], מנהל בית חב"ד בית שמש הרב [[אליעזר ויינר]] עם מועמד דגל התורה, הרב שמואל גרינברג וחברי שלומי אמונים]]
כתוצאה מקשיים בקבלת מבנים ותקציבים, חסידי חב"ד ב[[בית שמש]] תומכים בבחירת נציגי חב"ד לעירייה.המייצג של  חב"ד בעירייה כיום (לאחר שר' [[ישראל מנדלסון]] לא נכנס) :הרב שמעון גולדברג.


לאור התפתחות ושגשוג שכונת נחלת הר חב"ד במהירות מדהימה והצורך החיוני והדחוף בהרחבת מוסדות חינוך ובתי הכנסת, הוחלט על ידי ועד נחלת הר חב"ד לקראת [[בחירות]] המוניציפליות בשנת תשפ"ד, להקים מפלגה נפרדת לחב"ד בשם "ואהבת" ובה הוצבו ארבעה מתושבי השכונה{{הערה|[https://chabad.info/news/1007355/ נחלת הר חב"ד: הוגשה רשימת חב"ד לבחירות הקרובות]}}:
===אלעד===
*עו"ד ר' יהודה קריספין דירקטור בחברה לפיתוח קרית מלאכי
{{להשלים}}
*ר' לוי רסקין (בן הרב [[שלמה רסקין]] שכיהן כנציג חב"ד בעיריית צפת)
בבחירות מקומיות שהתקיימו ב[[חודש חשון]] [[תשס"ט]] נבחר ר' מני אמיתי לחבר מועצה בעיר.
*ר' יוסי סעדי (חתן הרב [[יוסף לדיוב]]) מעסקני נחלת הר חב"ד ומראשי בית הכנסת "בליז'נסקי שול".
*ר' [[חיים שטיינר]] - פרויקטור ועד נחלת הר חב"ד, סגן ראש עיריית קרית מלאכי לשעבר


רשימת חב"ד זכתה לתמיכת רבני ומשפיעי נחלת הר חב"ד: הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] - רבה של נחלת הר חב"ד, הרב [[מנדל וכטר]] - משפיע, הרב [[מיכאל מישולבין]] - משפיע דנחלת הר חב"ד, הרב חיימוב - רב עולי בוכרה, הרב מיכאלי - רב לעדת הגרוזינים, הרב [[שלום בער כהן]] ראש ישיבת חב"ד, הרב [[יחזקאל כהן]] - ראש כולל, הרב [[יצחק אקסלרוד]] - משפיע וראש ישיבה, הרב [[משה הבר]] - רב בית כנסת צעירים, הרב [[אליהו וילהלם]] - רב בית כנסת חב"דניצע, הרב [[אברהם אלתר הבר]] - משפיע ומזכיר הועד לשעבר, הרב [[משה הלל]] מגיד שיעור בית כנסת תפארת אליעזר, הרב [[יוסף יצחק פרידמן]] - משפיע ישיבת תומכי תמימים (קוזלינר), הרב [[שלום פש]] - רב ומנהל בית משיח בקרית מלאכי, והרב [[יוסף יצחק וישנפסקי]].
בבחירות מקומיות שהתקיימו בשנת [[תשע"ט]] נבחר ר' [[אורן מזרחי]] לחבר מועצה בעיר.


אישי ציבור: הרב [[אלימלך הרצל]] מנהל מועדוני נוער ובית ספר למלאכה נחלת הר חב, ד"ר [[טל ניר]], הזמר [[יוני שלמה]], ר' [[אברהם קנלסקי]].
בבחירות מקומיות שהתקיימו בשנת [[תשפ"ד]] נבחר שוב ר' אורן מזרחי לחבר מועצה בעיר והתמנה לתפקיד משנה לראש העיר.


לראשות העיר הודיעו הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] יחד עם ועד נחלת הר חבעל תמיכה בללו זוהר, ראש העיר המכהן, אשר נמצא בקשרי ידידות עם חבוסייע רבות בקדנציה האחרונה למוסדות חב"ד ולבניית [https://chabad.info/news/866244/ מקוה מי משה המפואר], והעניק תקציבים נדיבים למוסדות וארגוני חב"ד. כל המפלגות הגדולות ובתוכן חבוגם כמה מהקטנות חתמו על הסכמי תמיכה בראש העיר המכהן, כך שיש לו רוב גדול אוטומטי. ישנו מועמד נוסף לראשות העיר, אליאור עמר, אשר נמצא בקשרי ידידות עם חסידי חב"ד, ואף ביקר ב-770 מספר פעמים, אך דיעותיו ופועלו אינם קשורים לענייני דת ולא עסק בתמיכה במוסדות וארגונים חב"דיים{{הערה|'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}}}.
===רחובות===
[[קובץ:בחירות חי בחברחובות.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב גלוכבסקי מצביע בבחירות (תשפ)]]
ב[[רחובות]] התקבלו הוראות לפיהן נשלח נציג חב"די להתמודד למועצת העירייה{{הבהרה}}{{הערה|[https://col.org.il/news/78453 הרב מנחם מענדל גלוכובסקי מגלה: המענה שקיבלתי מהרבי בנוגע לבחירות] {{COL}}}}
במערכות הבחירות. במשך השנים, ר' אריק ליפסקר ור' מנחם קעניג, התמודדו מטעם קהילת חב"ד בראשות השליח הרב גלוכובסקי, במסגרת מפלגות שונות בעיר, אך שובצו במקום לא ריאלי.
לקראת בחירות תשפ"ד, לראשונה בקהילת חב"ד ברחובות, הוגשה רשימת חב"ד לבחירות למועצת העיר רחובות. הרשימה קיבלה את האותיות 'חי'{{הערה|'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}}} והכניסה נציג אחד הרב [[אריה ליפסקר]] - חבר הנהלת [[צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש]] ולאחר הבחירות מונה למשנה ראש העיר ומחזיק תיק לוגיסטיקה.
למשרת ראש העיר נבחר ברוב קולות מועמד החרדים{{הערה|וחב"ד בינהם}} מר מתן דיל.


====נציגי חב"ד בעירייה בעבר====
===נחלת הר חב"ד===
*ר' אלי בן אהרן - משנת [[תשמ"ט]]
ב[[נחלת הר חב"ד]] אשר ב[[קרית מלאכי]], חברי [[ועד נחלת הר חב"ד]] בגיבוי הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] רבה של [[נחלת הר חב"ד]], ממנים נציגי חב"ד לעירייה, ומספר הנציגים הנבחרים משתנה בין 1 ל-2, המשתלבים בתוך מפלגות שונות, ומתוקף הסכמים עם אנשי חב"ד, בקדנציות האחרונות נציג חב"ד כיהן בתפקיד בכיר בעירייה - כמו סגן ראש העיר בשכר וממלא מקום ראש העיר בשכר. מלבד זאת אנשי חבלפי הוראות שהתקבלו מהרבי במהלך השנים, שומרים על קשרי ידידות קרובים עם ראש העיר והנהלת העירייה, ודרכם דואגים להתפתחות שכונת נחלת הר חב"ד, מוסדות חב"ד  בתי חב"ד ופעילות חב"דית בקרב חסידי חב"ד ופעילות המיועדת לכלל תושבי קרית מלאכי.
*ר' אפרים משעל
*הרב [[משה לרנר]] בן הרב [[צבי הירש לרנר]]
*הרב יוסף יוזביץ בן הרב [[יהושע יוזביץ]]  
*הרב משה מלייב
*הרב [[חיים שטיינר]]
*הרב [[אברהם יוסף הרשקופ]], מנהל הרשקופ שול
*ר' מוטי יעקובוב (נציג סיעת הבוכרים בסיעת חב"ד. לקראת בחירות תשפעבר לש"ס)


===ירושלים===
לקראת בחירות [[תשד"מ]] התקבל מענה ארוך וחריף, השולל מינוי נציגי חב"ד לעירייה. אמנם עד היום לא התפרסם רקע למענה{{הערה|אך מתוכנו משמע כי היתה תוכנית למנות נציגי חב"ד לעירייה, אך דווקא בתוך אנשי חב"ד בנחלת הר חב"ד היו שהתנגדו לכך בחריפות, והיו שטענו כי גם אם התוכנית למינוי נציגים לעירייה יצליח הרי אלו שסייעו עד עתה מצד העירייה, ינקטו בצד קיצוני הפוך ולא יעניקו סיוע לנחלת הר חב"ד. ועל כך השיב הרבי כי תוכנית כזו כמובן לא מתאימה, ותיצור מצב שחבתיחשב לגוף פוליטי, יהיו מחלוקות ועלולים להפסיד הכל ועל כך הרבי השיב: "בתימהון גדול ובצער קראתי מכתבם כי תוכנו ג' נקודות - שאלות:
[[קובץ:חסידי חב"ד מתכוננים לבחירות בירושלים.jpeg|ממוזער|שמאל| חב"ד בהכנות לבחירות בירושלים. תשפ]]
א. הישתנה חב"ד ויעשה גוף פוליטי. ב. היעשו צעד חדש שקרוב לודאי שיכניס מחלוקת גדולה בין אנשי חב"ד, וגם הזהירו אותם בפירוש על זה. ג. בעניין סברות לכאן ולכאן - יעשו צעד חריף שאין להם כל ניסיון בו, שאין איש יכול להבטיח כלל התוצאות לבד תוצאה אחת - שאלו שסייעו להם עד עתה ולפעמים רבות בסבר פנים יפות, ומבלי להתערב כלל ברוחניות, יהפכו להיפך וסיוע וכו'. מהנעשה על ידי מכתבם כיון שבכהנ״ל יש הוראות ברורות מנשיאנו ז״ל – רק אחת, שפרסמו (מיט א טראסק כמובן) שכתבו אלי ובמילא אני הפוליטיקאי וכו׳ וכו׳"}}
ב[[ירושלים]], משנות הל' נציגי חב"ד מכהנים כחברי עירייה בירושלים, והללו קיבלו עידודים מהרבי. ובמהלך השנים הקימו שורה ארוכה של מוסדות חינוך והיטו כתף לעשרות בתי חב"ד ברחבי ירושלים.


====נציגי חב"ד בעירייה====
לקראת מערכת הבחירות הבאה, בשנת [[תשמ"ט]], [[ועד נחלת הר חב"ד]] שאל את [[הרבי]] האם למנות נציג חב"ד והרבי הורה: "שייך לעסקני אנ"ש על אתר". והעסקנים החליטו להריץ נציג חב"די{{הערה|ראה צילום בערך זה}}.


נציגים בעבר:
לאחר החלטת ועד נחלת הר חב"ד למנות נציג חב"ד ברשימת ראש העיר מר יוסף ונונו, הרב [[יצחק יהודה ירוסלבסקי]] שלח מכתב לתושבי נחלת הר חב"ד והסביר את ההחלטה כתוצאה ממענה הרבי  {{הערה|"הנה על פי המענה שנתקבל מכבוד קדושת אדמו"ר שליט"א ש"שייך לעסקני אנ"ש על אתר" אשר על פי זה עשו, והחליטו לתמוך במר יוסף ונונו שי' לראשות המועצה, ולרשימתו (הקריה בתנופה, שסימנה "דף") למועצה. הנה החלטה זו מחייבת את כל אחד ואחת מתושבי נחלת הר חב"ד. וכל מי שלא ישמע לה – לדעתי הוא לוחם רחמנא ליצלן בנחלת הר חב"ד וכו'. עם כל המשתמע מזה, כי יש מנהיג לבירה זו [הוא הרבי], אשר יסדה וכו', והוראותיו והדרכותיו מחייבות את כל אחד ואחת שיחיו"}}


*הרב [[שמואל אלעזר שאולזון]] תחילת שנות הל' עד מ'
בבחירות תשפ"ד, הוקמה רשימת חב"ד{{הערה|[https://chabad.info/news/1007355/ נחלת הר חב"ד: הוגשה רשימת חב"ד לבחירות הקרובות]}}, שגרפה 4 מנדטים למועצה.
*הרב [[דב רבינוביץ]] באמצע שנות הנ'
והרב יצחק יהודה ירוסלבסקי הכריז על תמיכה בראש העיר המכהן ללו זוהר, והוא נבחר לראש העיר.
*הרב [[יעקב שנור]] בשנות הס'


כיום:
====נציגי חב"ד בעירייה בעבר ובהווה====
*הרב [[יעקב הלפרין]] מכהן כחבר עיריית ירושלים משנת תשמ"ט. זוכה לתמיכת כלל בתי חב"ד ומוסדות חבבירושלים{{הערה|[
*ר' אלי בן אהרן - משנת [[תשמ"ט]].
https://col.org.il/news/41787 בתי חב"ד ומוסדות חב"ד תומכים ברב הלפרין]}}.
*ר' אפרים משעל.
*הרב [[משה לרנר]]
*הרב יוסף יוזביץ 
*הרב משה מלייב.
*הרב [[אברהם יוסף הרשקופ]], מנהל הרשקופ שול.
*הרב [[בצלאל מזרחי]] - ממלא מקום ראש עיריית קרית מלאכי, כיהן בעירייה שתי קדנציות, עד תשפ"ד.
*ר' מוטי יעקובוב (נציג סיעת הבוכרים בסיעת חב"ד. לקראת בחירות תשפעבר לש"ס).
*ר' יהודה קריספין
*ר' [[לוי רסקין (נחלת הר חב"ד)]]
*ר' יוסי סעדי
*ר' [[חיים שטיינר]] כיהן כסגן ראש עיר בשכר, וזמן קצר כראש עיר בפועל.


===לוד===
===לוד===
במהלך השנים חב"ד הביעה תמיכה ברשימות שונות, ולקראת בחירות תשפ"ד בהסכמת רב הקהילה הרב [[ברוך בועז יורקוביץ]] נציג חב"ד ישולב בררשימת חזית חרדית בראשות הרב בני סיתאלכיל, ובה מתאחדים שס דגל התורה וחב"ד. נציג חב"ד הרב שמואל בורקיס יקבל את המקום השלישי המכובד והריאלי וזאת אחרי ששנים רבות חב"ד הסתמכה על נציגים של מפלגות שונות (בחלק מהפעמים תמכו ביוסי הרוש, הבית היהודי) ולא הכניסה נציג מטעמה, דבר שהוביל ליחס אליה כאל גלגל חמישי.
במהלך השנים חב"ד הביעה תמיכה ברשימות שונות, ולקראת בחירות תשפ"ד בהסכמת רב הקהילה הרב [[ברוך בועז יורקוביץ]] נציג חב"ד ר' שמואל בורקיס שולב ברשימת חזית חרדית. וחב"ד תמכו ביאיר רביבו לראשות העיר.


במהלך ההבנות וההסכם בין חב"ד ש"ס ודגל התורה, הושגו הבנות על הנושאים הנחוצים לצרכי הקהילה והצבת חברי קהילה בתפקידים ביצועיים. לראשות העיר חסידי חב"ד יתמכו, אך ככל הנראה יתמכו בראש העיר המכהן עו"ד יאיר רביבו{{הערה|'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}}}.
נציג חב"ד בעירייה: ר' שמוליק בורקיס.
 
בקדנציה הנוכחית, הנציג החב"די ר' יוסי לויטין סגר עם ראש סיעת הבית היהודי יוסי הרוש על ריצה משותפת בסיעתו במקום השלישי, אך ברגע האחרון הסיכום השתנה ובמקומו נכנסה מועמדת של ציבור אחר, מה שלמעשה הותיר את חב"ד ללא ייצוג בפועל במועצה.
 
יש לציין שלמרות שר' יוסי לויטין לא כיהן רשמית כחבר מועצה, סייע ככל יכולתו לקהילה מבחוץ והביא שורת הישגים יפה ועל כך תודת הקהילה והערכתה הרבה נתונה לו.
 
בקדנציה קודם לכן בבחירות 2013, חב״ד רצה גם עם יוסי הרוש במסגרת רשימת הבית היהודי ור' שמוליק סופר הוצב במקום הרביעי שהיה לא ריאלי. הבית היהודי הכניס אז רק שני מנדטים והנציג החב"די נותר בחוץ.
 
בקדנציות קודמות נוספות, ר' שבתי קטשוילי רץ כמועמד עצמאי ברשית "צ' - כוח צעיר במועצת העיר" ובבחירות קודם לכן הרב [[יעקב גלויברמן]] רץ במסגרת סיעת ש"ס.
 
 
בשלהי חודש אלול האחרון, ועד הקהילה חתם על הסכם ריצה משותף עם סיעת ש"ס. והוחלט כי ר' שמוליק בורקיס הוא המועמד המתאים ביותר מבין חברי הועד לרוץ כנציג הועד והקהילה למועצת העיר. כמו כן הייתה התלבטות האם לרוץ ברשימה עצמאית של חב"ד, אך הרב יורקוביץ' הכריע שעדיף לפעול בתוך 'חזית דתית מאוחדת' כהוראת הרבי, וכך נרקם ההסכם עם סיעת ש"ס. לפי ההסכם שנחתם בתחילה, נקבע כי ש"ס תקבל את המקום הראשון והשלישי, חב"ד תקבל את מקומות 2 ו-4.
 
בהמשך, הצטרפו למגעים נציגי דגל התורה בשכונת גני איילון, המייצגים ציבור חרדי גדול ומשמעותי. לכך סוכם כי ש"ס תקבל את המקומות הראשון והשני, ואילו חב"ד את השלישי. דגל התורה מגני איילון יקבלו את המקומות הרביעי והחמישי, ובכך למעשה קמה לה 'חזית חרדית' בלעדית בעיר לוד שסיכוייה טובים לקבל 4 מנדטים לפחות.  הגוש החרדי שהתגבש תחת מטריית רשימת ש"ס בשיתוף דגל התורה וחב"ד, רץ יחד כחזית כפי הוראת הרבי{{הערה|[https://col.org.il/news/160719 חזית חרדית בלוד]}}


===כפר חב"ד===
===כפר חב"ד===
====ועד כפר חב"ד====
====ועד כפר חב"ד====
לפי הוראות הרבי, [[כפר חב"ד]] מתנהל על ידי ועד כפר חב"ד בו חברים שבעה אנשים הבוחרים את ראש הועד. אחת לכמה שנים נערכות בחירות, אך פעמים והרב קורא לתושבים לאסיפה כללית, ועל פי הצבעה - מאריכים את כהונת הוועד הנוכחי (ללא בחירות).
{{ערך מורחב|ערך=[[ועד כפר חב"ד]]}}
לפי הוראות הרבי, [[כפר חב"ד]] מתנהל על ידי ועד כפר חב"ד בו חברים שבעה אנשים הבוחרים את ראש הועד. אחת לכמה שנים נערכות בחירות, אך לפעמים והרב קורא לתושבים לאסיפה כללית, ועל פי הצבעה - מאריכים את כהונת הוועד הנוכחי (ללא בחירות).


====מועצה איזורית שדות דן====
====מועצה אזורית שדות דן====
לפי הוראות  הרבי, נציגי חב"ד מ[[כפר חב"ד]] מתמודדים בבחירות ונבחרים לחברי מועצה האיזורית שדות דן (עמק לוד לשעבר). וגם בוחרים את ראש המועצה האיזורית.  
לפי הוראות  הרבי, נציגי חב"ד מ[[כפר חב"ד]] מתמודדים בבחירות ונבחרים לחברי מועצה האזורית שדות דן (עמק לוד לשעבר). וגם בוחרים את ראש המועצה האיזורית.  


היו מקרים בהם הרבי שלל הקמת מפלגה חב"דית בבחירות המקומיות{{הערה|[https://col.org.il/news/78422 זעקת הרבי נגד התערבות חב"ד בבחירות המקומיות]{{קישור שבור}}. [https://col.org.il/news/78857 הרב אשכנזי מוחה על השימוש בשם חב"ד בבחירות המקומיות] {{COL}}{{קישור שבור}}.מענות ב[[קריית מלאכי]] וב[[אופקים]] [http://4ysc01p1vhw140bqmvpyqhpw.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2018/09/20-09-2018-18-30-21-chabad_bilti_miflagtit.pdf קונטרס "חב"ד בלתי מפלגתית" עמ' 26 והילך]}}.
היו מקרים בהם הרבי שלל הקמת מפלגה חב"דית בבחירות המקומיות{{הערה|[https://col.org.il/news/78422 זעקת הרבי נגד התערבות חב"ד בבחירות המקומיות]. [https://col.org.il/news/78857 הרב אשכנזי מוחה על השימוש בשם חב"ד בבחירות המקומיות] {{COL}}.מענות ב[[קריית מלאכי]] וב[[אופקים]] [http://4ysc01p1vhw140bqmvpyqhpw.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2018/09/20-09-2018-18-30-21-chabad_bilti_miflagtit.pdf קונטרס "חב"ד בלתי מפלגתית" עמ' 26 והילך]}}.


===קרית גת===
===קרית גת===
נציג חב"ד בעיריית [[קרית גת]]: ר' [[זלמן הכט]] מחזיק תיק הרווחה.
לקראת הבחירות לרשויות המקומיות בשנת תשמ"ט, החליטה הנהלת מוסדות חב"ד בקרית גת בראשות הרב [[שלום בער וולפא]], להקים מפלגה חב"דית למועצת העיר כדי למנף את ההשפעה של חב"ד בעיר. ודובר כי הרב וולפא יוצב במקום הראשון ור' חיים שלום מחסידי חב"ד המוכרים בעיר במקום השני. ההצעה להקים מפלגה כזו נשלחה לרבי והתקבל מענה: "להתמודד, בהצלחה רבה ומופלגה". המפלגה החב"דית זכתה בשני מנדטים, ונכנסה לקואוליציה בראשות ראש העיר זאב בוים, ור' חיים שלום מונה לסגן ראש העיר ובתפקיד זה כיהן למעלה מעשרים שנה{{הערה|מנדי דיקשטיין '''חיים ושלום יוסיפו לך''', שבועון {{בית משיח}} 1422 עמוד 30}}.


לקראת בחירות תשפהוחלט על בשילוב של סיעת חב, הסיעה הכלל-חסידית שמייצגת את הקהילות החסידיות בעלז, סלונים, באיאן, נדבורנא והציבור הכלל-חסידי.
ר' [[זלמן הכט]], כיהן כנציג קהילת חבוהישיבות בראשות הרב [[משה הבלין]]. בבחירות תשפשובץ במקום השני ברשימה יחד עם עוצמה יהודית שקבלה מנדט אחד והוא לא נכנס למועצה.


בתחילת הרשימה שולבו נציג חבהרב זלמן הכט המחזיק בתיק הרווחה ומוכר מאוד בעיר בתחום ומייצג את מוסדות חב"ד והקהילה ההולכת ומתפתחת, ולאחריו הרב אהרן קליין מחסידות בעלז כנציג הציבור הכלל-חסידי{{הערה|'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}}}.
לקראת בחירות תשפהוחלט על שילוב של סיעת חב"ד, הסיעה הכלל-חסידית שמייצגת את הקהילות החסידיות בעלז, סלונים, באיאן, נדבורנא והציבור הכלל-חסידי אך יומיים לפני החבירות הם הודיעו על הסרת תמיכתם ברשימה.
 
בפועל הרב זלמן הכט ששימש כנציג חב"ד בעיריית קרית גת, לא נכנס לעירייה.
לראשות העיר חב"ד תמכה בראש העיר אבירם דהרי, והוא הפסיד בבחירות.


===ביתר עילית===
===ביתר עילית===
[[קובץ:פריימריז_ביתר.jpg|שמאל|ממוזער|250px|חסידי חב"ד בביתר בפריימריז פנימיים לבחירת נציג חבבעירייה (תשע"ג)]]
[[קובץ:ביתר עילית תשפ"ד רבנים ומשפיעים.jpeg|ממוזער|שמאל|רבנים ומשפיעים תומכים בר' מאיר בר לב ור' מאיר רובינשטיין (תשפ"ד)]]
במשך כעשר שנים כיהן כנציג חב"ד בעיריית [[ביתר עילית]], הרב [[אורי הולצמן]], שרץ לבחירות מטעם חסידי חב"ד בעיר. מתוקף תפקידו סייע רבות לטובת המוסדות, כשהוא אף מסייע לחסידי חב"ד לעבור את וועדת הקבלה של העירייה, ולהשיג אישור לרכישת בתים בעיר.


לקראת הבחירות המוניציפליות לעיריות ברחבי הארץ של חורף [[תשע"ד]], הודיע הרב הולצמן על פרישתו מהתמודדות נוספת לייצוג חסידי חב"ד בעיר בתוך איחול הצלחה לנציגים שיבואו אחריו.
במשך כעשר שנים כיהן כנציג חב"ד בעיריית [[ביתר עילית]], הרב [[אורי הולצמן]].


בבחירות פנימיות שנערכו כשבוע לאחר מכן בקרב חסידי חבבעיר נבחר ר' [[יעקי הרשקופ]] ברוב הקולות למלא את מקומו של הולצמן, לעומת המתמודד הנוסף ר' [[יעקב מיוחס]] שזכה לכמעט חצי מהקולות, כשבפועל שימש מיוחס כעוזרו של הרשקופ במהלך כהונתו לאחר מכן בעירייה.
בבחירות [[תשע]], נבחרו ר' [[יעקי הרשקופ]], ר' יעקב טורנהיים  והרב אורי הולצמן.  


לצד הנציג החב"די היו חברים בעירייה חסידי חב"ד נוספים - ר' יעקב טורנהיים המנהל את אגף התרבות, והרב אורי הולצמן חבר אופוזיציה.
בבחירות תשע"ט, נבחר ר' [[משה כהנא]] ראש רשימת קהילות הקודש.


לקראת הבחירות בשנת תשע"ט, התקיימו פריימריז נוספים, בהם גבר ר' משה כהנא על הרשקופ.
בבחירות תשפ"ד, נבחר ר' מאיר בר לב, כמקום רביעי באגודת ישראל.
 
כהנא עמד בבחירות בראש רשימת 'קהילות הקודש' ונבחר לעירייה, וכיום חבר במועצת העיר וחבר בוועד קהילת חבביתר.
 
באותם הבחירות בעיר יעקי הרשקופ התמודד בראש רשימה עצמאית בשם 'אנשים' ונבחר, לאחר זמן התפטר מהמועצה במסגרת הסכמי רוטציה.
 
בשנת [[תשפ"ג]] לקראת בחירות תשפ"ד החליטה וועדת רבנים ובכירים באנ"ש בעיר לבחור בר' מאיר ברלב כמתמודד לבחירות לעירייה מטעם חב"ד.


===נוף הגליל===
===נוף הגליל===
נציג חב"ד בעירייה - ר' [[מנחם גנדל]].
נציג חב"ד בעירייה - ר' [[מנחם גנדל]].


לקראת בחירות תשפ"ד, נציגי הקהילות הדתיות והחרדיות בנוף הגליל, הגישו את הרשימה המשותפת לועדת הבחירות. הכוללת את קהילת חב"ד, הגרעין התורני ציוני, קהילות הר יונה ג', גרעין תורת החיים, הקהילה הספרדית, הקהילה הליטאית, נציגי בתי הכנסת והצעירים בעיר ועוד.
לקראת בחירות תשפ"ד, נציגי הקהילות הדתיות והחרדיות בנוף הגליל, הגישו את הרשימה המשותפת לועדת הבחירות. הכוללת את קהילת חב"ד.
 
הרשימה זכתה לתמיכת מפלגות הציונות הדתית, ש"ס ודגל התורה, והוביל אותה חבר מועצת העיר החב"די ר' מנחם גנדל שבקדנציה האחרונה פעל וסייע לכלל הציבור בעיר והרשימה תמכה בראש העיר המכהן רונן פלוט, לקדנציה נוספת בראשות העיר. רבני העיר בירכו על האחדות החשובה שבוודאי תביא לתוספת וחיזוק היהדות בנוף הגליל וחיזקו את חברי הרשימה שיזכו לקדש שם שמים{{הערה|'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}}}.
את הרשימה הזוכה לתמיכת מפלגות הציונות הדתית, ש"ס ודגל התורה, מוביל חבר מועצת העיר החב"די ר' מנחם גנדל שבקדנציה האחרונה פעל וסייע לכלל הציבור בעיר והיא תתמוך בראש העיר המכהן רונן פלוט, לקדנציה נוספת בראשות העיר. רבני העיר בירכו על האחדות החשובה שבוודאי תביא לתוספת וחיזוק היהדות בנוף הגליל וחיזקו את חברי הרשימה שיזכו לקדש שם שמים{{הערה|'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}}}.
 
==בחירות מקומיות תשפ"ד==
 
לראשונה ברחובות וקרית מלאכי, חב"ד מריצה רשימה עצמאית.
 
לראשונה חב"ד סגרה דילים עם דגל התורה. בבני ברק מנהלי מוסדות בראשות הרב מרגליות מצביעים לדגל התורה ובלוד הוקמה חזית חרדית - שס דגל התורה וחב"ד.
 
====ערים מתמודדות====
בי"ח [[אדר א']] [[תשפ"ד]] ייערכו בחירות מוניצפליות בכל ארץ הקודש.
נציגי חב"ד מתמודדים במקומות רבים: [[ירושלים]], [[לוד]], [[נחלת הר חב"ד]], [[צפת]], [[ביתר עילית]], [[רחובות]], [[קרית גת]] [[מועצה איזורית שדות דן]] ועוד.
 
במקומות נוספים, חב"ד תומכת בנציג לא חב"די ובהם: [[חיפה]]  ו[[בני ברק]].
 
ב[[כפר חב"ד]] ייערכו בחירות ל[[מועצה האיזורית שדות דן]], ויש שתי רשימות חב"דיות המתמודדות למועצה.
 
====פרסום בכלי התקשורת החב"דיים====
 
השבועונים החב"דיים (בית משיח וכפר חב"ד) אינם מפרסמים מאומה על בחירות אלו. ומצד שני אתרי חב"ד ([[חב"ד אינפו]], [[חב"ד און ליין]]) ו[[ידיעון הכפר]], מפרסמים מידע, מכתבים, תמונות ופרסומות בחירות.
 
[[חב"ד אינפו]], פירסם פודקאסט ראשון בסדרה ופודקאסט ראשון לחב"ד אינפו, עם נציג חב"ד בביתר עילית, ר' מאיר ברלב, והמראיינים הם כתב חב"ד אינפו הרב [[שניאור אלפנביין]], וכתב כיכר השבת ר' [[ארי טננבוים]]{{הערה|[https://chabad.info/elections/1057935/ פודקאסט בחירות מוניציפליות, ביתר עילית]{{אינפו}}}}.


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
* [https://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=78482 מענה הרבי לצפת - הנהלת המוסדות בוחרת נציגים]
*'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}
*'''[https://chabad.info/elections/1055453/ חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות]''' {{אינפו}}
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מושגים כלליים]]
[[קטגוריה:מושגים כלליים]]

גרסה אחרונה מ־23:43, 18 באוגוסט 2024

הרבי לצפת: הנהלת קרית חב"ד בצפת תבחר הנציגים לעירייה

בחירות מקומיות בישראל - מתקיימות פעם בחמש שנים. בכמה ממערכות הבחירות בשנים מוקדמות יותר, התקיימו מערכות הבחירות לכנסת ולרשויות ביום אחד. הרבי הורה להצביע בבחירות לרשויות המקומיות, ולהשפיע על כל מי שאפשר להצביע לרשימה "החרדית ביותר". ובשנים מאוחרות יותר היו הוראות מהרבי בקשר לנציגי חב"ד בעירייה, ומאז החלו להתמודד נציגים מטעם בתי חב"ד מוסדות וקהילות חב"ד[1] וזאת בתמיכת רבנים, משפיעים ועסקני ציבור, הדואגים להרחבת מוסדות חב"ד ופעילות בתי חב"ד ברחבי ארץ הקודש.

מענה הרבי לבחירות בקרית מלאכי

נציגי חב"ד ברשויות המקומיות[עריכה | עריכת קוד מקור]

משנת תשל"ג כיהנו נציגי חב"ד בעיריית ירושלים. בתחילה היה זה הרב שמואל אלעזר שאולזון משנת תשל"ג עד תש"מ והרב דב רבינוביץ מתשד"מ. ובתשד"מ נבחר הרב אריה לייב קפלן כנציג חב"ד בעיריית צפת לפי תשובה מהרבי. מתשובה זו של הרבי הובן, כי אין דינם של הבחירות הכלליות לבחירות לעירייה, וכי מותר להיות חלק מהמשחק הפוליטי-עירוני, במידה וזה עוזר לקהילה. במערכות הבחירות המוניציפליות בשנים האחרונות, ויותר ויותר רווחת התופעה של נציגי חב"ד המתמודדים למועצות הערים השונות במטרה לפעול בתוככי העירייה ולהשפיע מבפנים לטובת צרכי הקהילות, המוסדות, שלוחים ובתי חב"ד[2]. במשך השנים, הרבי נתן הוראות נוספות למקומות בודדים כיצד לשלוח נציגים לעירייה מטעם קהילות חב"ד ומאז החלו קהילות חב"ד בהכוונת רבנים ועסקנים להריץ מפלגה חב"דית או להכניס נציג בתוך רשימה אחרת והכל כדי לקבל תמיכה במוסדות חינוך וארגוני חסד ותמיכה בכל ענייני הדת.

בתקופה מוקדמת יותר היו תקציבים ומבנים מגיעים מתקציב משרדי ממשלה, שם לראשי ארגוני חב"ד היו קשרים ועם השנים תקציבי החינוך החלו זורמים דרך העירייה, ומפאת שינויים באופי הפעילות, כל בית חב"ד דואג בעצמו ולעצמו לתקציבים ומבנים לבתי חב"ד, בתי כנסת ומוסדות וכדי שהעירייה תעניק לבתי חב"ד ומוסדות את המגיע להם, הוברר כי יש צורך בחברי עירייה חב"דיים. נציגי חב"ד בעירייה בערי ארץ הקודש, הוכיחו את הצלחתם בהתפתחות הקהילות והמוסדות[3].

ירושלים[עריכה | עריכת קוד מקור]

חב"ד בהכנות לבחירות בירושלים. תשפ"ד

בירושלים, משנת תשל"ג נציגי חב"ד מכהנים כחברי עירייה בירושלים, והללו קיבלו עידודים מהרבי[דרושה הבהרה]. הנציגים דואגים לתקציבים והקצאות לעשרות בתי חב"ד ולמוסדות וארגונים חב"דיים.

בשנת תשל"ו הרב שמואל אלעזר שאולזון, נציג חב"ד וסגן ראש עיריית ירושלים, היה בהתוועדות אצל הרבי, והרבי קרא לו בעיצומה של ההתועדות ואמר לו: "דו ביסט דאך א שטיקל בעה"ב אויף ירושלים, צו דען וער איז דער בעה"ב, טדי?" (תרגום: אתה הרי קצת בעל הבית על ירושלים. וכי מיהו הבעל הבית, טדי? (טדי קולק, ראש עיריית ירושלים)[4]. ולאחר פטירתו כתב הרבי אודות הרב שאולזון: "עסקן שפעל פעולותיו לטובת הרבים"[5].

במהלך השנים נציגי חב"ד בעיריית ירושלים, הקימו שורה ארוכה של מוסדות חינוך והיטו כתף לעשרות בתי חב"ד ברחבי ירושלים.

נציגי חב"ד בעירייה[עריכה | עריכת קוד מקור]

צפת[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב ליפסקר (קיצוני משמאל) מלווה את שר הדתות ר' יואב בן צור בביקורו במוסדות חנוך לנער, יחד עם ראש ישיבת חנוך לנער הרב חיים אליעזר וילשנסקי

שליח הרבי לצפת הרב אריה לייב קפלן שאל את הרבי בעקבות קשיים בקבלת תקציבים מהעירייה למוסדות בתי חב"ד וארגונים חב"דיים, האם לשלוח מטעם חב"ד נציג לעירייה? מענה הרבי (תוכן): בהתייעצות עם העסקנים יחליטו על אתר. על פי תשובת הרבי, הקים הרב קפלן את ועדת מנהלי המוסדות[7] והחלטתם הייתה לרוץ לעירייה. הרב קפלן כתב לרבי את החלטת העסקנים לרוץ כסיעה עצמאית מתוך הבלטה שהסיעה היא של חב"ד, אך האותיות המופיעות על פתק ההצבעה לבחירות לא יישאו את השם חב"ד, הרבי הגיב לדו"ח במענה שתוכנו היה אזכיר על הציון[8].

בעבר קיבלה הרשימה נציג אחד ואת מקומו מלאו ברוטציה הרב שלמה רסקין ור' משה אוחיון.

בבחירות בשנת תשס"ט ותשע"ד קיבלה הרשימה שני נציגים: ר' משה אוחיון ור' יום טוב סבח

בבחירות תשע"ט ותשפ"ד נבחרו 2 - הרב שניאור זלמן ליפסקר, הרב יורם מעודה.

בבחירות תשפ"ד חב"ד תמכו במועמד יוסי קקון, והוא נבחר לראש העיר

רמלה[עריכה | עריכת קוד מקור]

בבחירות תשפ"ד, השליח הראשי לרמלה הרב אברהם מדוויל הריץ את רשימת חב"ד ברמלה, בראשה עמד הרב יעקב ישראל מדוויל (בן השליח הראשי), שליח בשכונת נאות שמיר רמלה.

הרשימה קיבלה קולות השווים כמעט מנדט.

מגדל העמק[עריכה | עריכת קוד מקור]

נציג חב"ד בשם מוסדות חב"ד ושלוחי הרבי מגדל העמק, ושלוחי הרבי: הרב ברוך אביסרור מנהל בפועל של מוסדות חב"ד מגדל העמק.

גבעת זאב[עריכה | עריכת קוד מקור]

נציג חב"ד בעירייה ר' זאב ליפסקר.

בית שמש[עריכה | עריכת קוד מקור]

המשפיע הרב זלמן גופין, מנהל בית חב"ד בית שמש הרב אליעזר ויינר עם מועמד דגל התורה, הרב שמואל גרינברג וחברי שלומי אמונים

כתוצאה מקשיים בקבלת מבנים ותקציבים, חסידי חב"ד בבית שמש תומכים בבחירת נציגי חב"ד לעירייה.המייצג של חב"ד בעירייה כיום (לאחר שר' ישראל מנדלסון לא נכנס) :הרב שמעון גולדברג.

אלעד[עריכה | עריכת קוד מקור]

פרק זה לוקה בחסר. אנא תרמו לחב"דפדיה והשלימו אותו. יתכן שיש על כך פירוט בדף השיחה.

בבחירות מקומיות שהתקיימו בחודש חשון תשס"ט נבחר ר' מני אמיתי לחבר מועצה בעיר.

בבחירות מקומיות שהתקיימו בשנת תשע"ט נבחר ר' אורן מזרחי לחבר מועצה בעיר.

בבחירות מקומיות שהתקיימו בשנת תשפ"ד נבחר שוב ר' אורן מזרחי לחבר מועצה בעיר והתמנה לתפקיד משנה לראש העיר.

רחובות[עריכה | עריכת קוד מקור]

הרב גלוכבסקי מצביע בבחירות (תשפ"ד)

ברחובות התקבלו הוראות לפיהן נשלח נציג חב"די להתמודד למועצת העירייה[דרושה הבהרה][9] במערכות הבחירות. במשך השנים, ר' אריק ליפסקר ור' מנחם קעניג, התמודדו מטעם קהילת חב"ד בראשות השליח הרב גלוכובסקי, במסגרת מפלגות שונות בעיר, אך שובצו במקום לא ריאלי.

לקראת בחירות תשפ"ד, לראשונה בקהילת חב"ד ברחובות, הוגשה רשימת חב"ד לבחירות למועצת העיר רחובות. הרשימה קיבלה את האותיות 'חי'[10] והכניסה נציג אחד הרב אריה ליפסקר - חבר הנהלת צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש ולאחר הבחירות מונה למשנה ראש העיר ומחזיק תיק לוגיסטיקה. למשרת ראש העיר נבחר ברוב קולות מועמד החרדים[11] מר מתן דיל.

נחלת הר חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

בנחלת הר חב"ד אשר בקרית מלאכי, חברי ועד נחלת הר חב"ד בגיבוי הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי רבה של נחלת הר חב"ד, ממנים נציגי חב"ד לעירייה, ומספר הנציגים הנבחרים משתנה בין 1 ל-2, המשתלבים בתוך מפלגות שונות, ומתוקף הסכמים עם אנשי חב"ד, בקדנציות האחרונות נציג חב"ד כיהן בתפקיד בכיר בעירייה - כמו סגן ראש העיר בשכר וממלא מקום ראש העיר בשכר. מלבד זאת אנשי חב"ד לפי הוראות שהתקבלו מהרבי במהלך השנים, שומרים על קשרי ידידות קרובים עם ראש העיר והנהלת העירייה, ודרכם דואגים להתפתחות שכונת נחלת הר חב"ד, מוסדות חב"ד בתי חב"ד ופעילות חב"דית בקרב חסידי חב"ד ופעילות המיועדת לכלל תושבי קרית מלאכי.

לקראת בחירות תשד"מ התקבל מענה ארוך וחריף, השולל מינוי נציגי חב"ד לעירייה. אמנם עד היום לא התפרסם רקע למענה[12]

לקראת מערכת הבחירות הבאה, בשנת תשמ"ט, ועד נחלת הר חב"ד שאל את הרבי האם למנות נציג חב"ד והרבי הורה: "שייך לעסקני אנ"ש על אתר". והעסקנים החליטו להריץ נציג חב"די[13].

לאחר החלטת ועד נחלת הר חב"ד למנות נציג חב"ד ברשימת ראש העיר מר יוסף ונונו, הרב יצחק יהודה ירוסלבסקי שלח מכתב לתושבי נחלת הר חב"ד והסביר את ההחלטה כתוצאה ממענה הרבי [14]

בבחירות תשפ"ד, הוקמה רשימת חב"ד[15], שגרפה 4 מנדטים למועצה. והרב יצחק יהודה ירוסלבסקי הכריז על תמיכה בראש העיר המכהן ללו זוהר, והוא נבחר לראש העיר.

נציגי חב"ד בעירייה בעבר ובהווה[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • ר' אלי בן אהרן - משנת תשמ"ט.
  • ר' אפרים משעל.
  • הרב משה לרנר
  • הרב יוסף יוזביץ
  • הרב משה מלייב.
  • הרב אברהם יוסף הרשקופ, מנהל הרשקופ שול.
  • הרב בצלאל מזרחי - ממלא מקום ראש עיריית קרית מלאכי, כיהן בעירייה שתי קדנציות, עד תשפ"ד.
  • ר' מוטי יעקובוב (נציג סיעת הבוכרים בסיעת חב"ד. לקראת בחירות תשפ"ד עבר לש"ס).
  • ר' יהודה קריספין
  • ר' לוי רסקין (נחלת הר חב"ד)
  • ר' יוסי סעדי
  • ר' חיים שטיינר כיהן כסגן ראש עיר בשכר, וזמן קצר כראש עיר בפועל.

לוד[עריכה | עריכת קוד מקור]

במהלך השנים חב"ד הביעה תמיכה ברשימות שונות, ולקראת בחירות תשפ"ד בהסכמת רב הקהילה הרב ברוך בועז יורקוביץ נציג חב"ד ר' שמואל בורקיס שולב ברשימת חזית חרדית. וחב"ד תמכו ביאיר רביבו לראשות העיר.

נציג חב"ד בעירייה: ר' שמוליק בורקיס.

כפר חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

ועד כפר חב"ד[עריכה | עריכת קוד מקור]

ערך מורחב – ועד כפר חב"ד

לפי הוראות הרבי, כפר חב"ד מתנהל על ידי ועד כפר חב"ד בו חברים שבעה אנשים הבוחרים את ראש הועד. אחת לכמה שנים נערכות בחירות, אך לפעמים והרב קורא לתושבים לאסיפה כללית, ועל פי הצבעה - מאריכים את כהונת הוועד הנוכחי (ללא בחירות).

מועצה אזורית שדות דן[עריכה | עריכת קוד מקור]

לפי הוראות הרבי, נציגי חב"ד מכפר חב"ד מתמודדים בבחירות ונבחרים לחברי מועצה האזורית שדות דן (עמק לוד לשעבר). וגם בוחרים את ראש המועצה האיזורית.

היו מקרים בהם הרבי שלל הקמת מפלגה חב"דית בבחירות המקומיות[16].

קרית גת[עריכה | עריכת קוד מקור]

לקראת הבחירות לרשויות המקומיות בשנת תשמ"ט, החליטה הנהלת מוסדות חב"ד בקרית גת בראשות הרב שלום בער וולפא, להקים מפלגה חב"דית למועצת העיר כדי למנף את ההשפעה של חב"ד בעיר. ודובר כי הרב וולפא יוצב במקום הראשון ור' חיים שלום מחסידי חב"ד המוכרים בעיר במקום השני. ההצעה להקים מפלגה כזו נשלחה לרבי והתקבל מענה: "להתמודד, בהצלחה רבה ומופלגה". המפלגה החב"דית זכתה בשני מנדטים, ונכנסה לקואוליציה בראשות ראש העיר זאב בוים, ור' חיים שלום מונה לסגן ראש העיר ובתפקיד זה כיהן למעלה מעשרים שנה[17].

ר' זלמן הכט, כיהן כנציג קהילת חב"ד והישיבות בראשות הרב משה הבלין. בבחירות תשפ"ד שובץ במקום השני ברשימה יחד עם עוצמה יהודית שקבלה מנדט אחד והוא לא נכנס למועצה.

לקראת בחירות תשפ"ד הוחלט על שילוב של סיעת חב"ד, הסיעה הכלל-חסידית שמייצגת את הקהילות החסידיות בעלז, סלונים, באיאן, נדבורנא והציבור הכלל-חסידי אך יומיים לפני החבירות הם הודיעו על הסרת תמיכתם ברשימה.

בפועל הרב זלמן הכט ששימש כנציג חב"ד בעיריית קרית גת, לא נכנס לעירייה. לראשות העיר חב"ד תמכה בראש העיר אבירם דהרי, והוא הפסיד בבחירות.

ביתר עילית[עריכה | עריכת קוד מקור]

רבנים ומשפיעים תומכים בר' מאיר בר לב ור' מאיר רובינשטיין (תשפ"ד)

במשך כעשר שנים כיהן כנציג חב"ד בעיריית ביתר עילית, הרב אורי הולצמן.

בבחירות תשע"ד, נבחרו ר' יעקי הרשקופ, ר' יעקב טורנהיים והרב אורי הולצמן.

בבחירות תשע"ט, נבחר ר' משה כהנא ראש רשימת קהילות הקודש.

בבחירות תשפ"ד, נבחר ר' מאיר בר לב, כמקום רביעי באגודת ישראל.

נוף הגליל[עריכה | עריכת קוד מקור]

נציג חב"ד בעירייה - ר' מנחם גנדל.

לקראת בחירות תשפ"ד, נציגי הקהילות הדתיות והחרדיות בנוף הגליל, הגישו את הרשימה המשותפת לועדת הבחירות. הכוללת את קהילת חב"ד. הרשימה זכתה לתמיכת מפלגות הציונות הדתית, ש"ס ודגל התורה, והוביל אותה חבר מועצת העיר החב"די ר' מנחם גנדל שבקדנציה האחרונה פעל וסייע לכלל הציבור בעיר והרשימה תמכה בראש העיר המכהן רונן פלוט, לקדנציה נוספת בראשות העיר. רבני העיר בירכו על האחדות החשובה שבוודאי תביא לתוספת וחיזוק היהדות בנוף הגליל וחיזקו את חברי הרשימה שיזכו לקדש שם שמים[18].

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]

הערות שוליים

  1. יוסי סלומון שבועון בית משיח 1401 עמוד 25
  2. יוסי סלומון שבועון בית משיח 1401 עמוד 25
  3. יוסי סלומון שבועון בית משיח גיליון 1401 הנבחרים החב"דיים ראיונות עם ארבעה נבחרים לסיכום ההצלחה החב"דית במערכת הבחירות המקומיות תשפ"ד. מרואיינים הרב יורם מעודה, הרב אריק ליפסקר, הרב מנחם גנדל והרב ישראל שטיפל
  4. שניאור זלמן לוין, אתה הרי קצת בעל הבית על ירושלים - תולדות נציג חב"ד בעיריית ירושלים הרב שמואל אלעזר שאולזון, שבועון בית משיח גיליון 231 עמוד 30-31
  5. תשורה דורון תש"ע עמוד 32. צילום האגרת
  6. בשנת תשפ"ד התמודד לעירייה אך לא נכנס לאחר שאגודת ישראל קיבלה שלוש מנדטים והוא שובץ במקום הרביעי
  7. חברי ועד מנהלי המוסדות במהלך השנים: הרב אריה לייב קפלן, הרב שניאור זלמן הענדל, הרב אברהם גולדברג, הרב יוסף יצחק ווילשאנסקי, הרב יוסף יצחק לבקיבקר, הרב אהרן אליעזר צייטלין, הרב שאול לייטר, הרב רמי אנטיאן, הרב יוסף רוזנפלד, הרב יוסף יצחק חיטריק, הרב חיים קפלן נכנס אחר פטירת אביו
  8. ראה בארוכה בסקירה שנדפסה בחוברת 'מערכת הבחירות המוניציפאליות של סיעת חב"ד צפת', אדר תשפ"ד.
  9. הרב מנחם מענדל גלוכובסקי מגלה: המענה שקיבלתי מהרבי בנוגע לבחירות
  10. חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות
  11. וחב"ד בינהם
  12. אך מתוכנו משמע כי היתה תוכנית למנות נציגי חב"ד לעירייה, אך דווקא בתוך אנשי חב"ד בנחלת הר חב"ד היו שהתנגדו לכך בחריפות, והיו שטענו כי גם אם התוכנית למינוי נציגים לעירייה יצליח הרי אלו שסייעו עד עתה מצד העירייה, ינקטו בצד קיצוני הפוך ולא יעניקו סיוע לנחלת הר חב"ד. ועל כך השיב הרבי כי תוכנית כזו כמובן לא מתאימה, ותיצור מצב שחב"ד תיחשב לגוף פוליטי, יהיו מחלוקות ועלולים להפסיד הכל ועל כך הרבי השיב: "בתימהון גדול ובצער קראתי מכתבם כי תוכנו ג' נקודות - שאלות: א. הישתנה חב"ד ויעשה גוף פוליטי. ב. היעשו צעד חדש שקרוב לודאי שיכניס מחלוקת גדולה בין אנשי חב"ד, וגם הזהירו אותם בפירוש על זה. ג. בעניין סברות לכאן ולכאן - יעשו צעד חריף שאין להם כל ניסיון בו, שאין איש יכול להבטיח כלל התוצאות לבד תוצאה אחת - שאלו שסייעו להם עד עתה ולפעמים רבות בסבר פנים יפות, ומבלי להתערב כלל ברוחניות, יהפכו להיפך וסיוע וכו'. מהנעשה על ידי מכתבם כיון שבכהנ״ל יש הוראות ברורות מנשיאנו ז״ל – רק אחת, שפרסמו (מיט א טראסק כמובן) שכתבו אלי ובמילא אני הפוליטיקאי וכו׳ וכו׳"
  13. ראה צילום בערך זה
  14. "הנה על פי המענה שנתקבל מכבוד קדושת אדמו"ר שליט"א ש"שייך לעסקני אנ"ש על אתר" אשר על פי זה עשו, והחליטו לתמוך במר יוסף ונונו שי' לראשות המועצה, ולרשימתו (הקריה בתנופה, שסימנה "דף") למועצה. הנה החלטה זו מחייבת את כל אחד ואחת מתושבי נחלת הר חב"ד. וכל מי שלא ישמע לה – לדעתי הוא לוחם רחמנא ליצלן בנחלת הר חב"ד וכו'. עם כל המשתמע מזה, כי יש מנהיג לבירה זו [הוא הרבי], אשר יסדה וכו', והוראותיו והדרכותיו מחייבות את כל אחד ואחת שיחיו"
  15. נחלת הר חב"ד: הוגשה רשימת חב"ד לבחירות הקרובות
  16. זעקת הרבי נגד התערבות חב"ד בבחירות המקומיות. הרב אשכנזי מוחה על השימוש בשם חב"ד בבחירות המקומיות .מענות בקריית מלאכי ובאופקים קונטרס "חב"ד בלתי מפלגתית" עמ' 26 והילך
  17. מנדי דיקשטיין חיים ושלום יוסיפו לך, שבועון קישור לשבועון בית משיח 1422 עמוד 30
  18. חב"ד בוחרת תשפ"ד: מפת נציגי חב"ד המתמודדים לרשויות המקומיות