חס"ד הלברשטם: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאין תקציר עריכה
אין תקציר עריכה
 
(90 גרסאות ביניים של 48 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
[[תמונה:חסד.jpg|left|thumb|200px]]
[[קובץ:חסד תשעד.jpg|שמאל|ממוזער|250px|ר' חס"ד מתוועד ב[[770]]]]
הרב '''חנניה סיני דוד (חס"ד) הלברשטאם''' הוא [[משב"ק]] של [[הרבי]], אשר שימשו במשך כ18 שנה.
[[קובץ:ארי-הלברשטאם-בל"ג-בעומר-תש"מ.jpeg|250px|ממוזער|שמאל|ר' חס"ד הלברשטאם עם בנו ארי הי"ד לצד הרבי בפאראד ל"ג בעומר תש"מ]]
הרב '''חנניה סיני דוד הלברשטאם''' (מכונה בשם '''חס"ד הלברשטם''', יליד שנת [[תשי"א]], 1951) הינו [[חסיד חב"ד]], ובעבר [[משב"ק]] של [[הרבנית חיה מושקא שניאורסון]], אשר שימש בתפקיד זה במשך כ-18 שנה.


הוא גם אחיו של ר' חיים ברוך הלברשטאם, שהיה גם משב"ק של הרבי.
==תולדות חיים==
נולד בארץ הקודש ב[[כ"ג מנחם אב]] [[תשי"א]] לאביו רבי מאיר הלברשטאם, האדמו"ר מטשעקווא, כנין ונצר לרבי חיים הלברשטאם, מייסד שלשלת [[חסידות צאנז]], ונקרא על שם סבו מצד אביו, האדמו"ר מז'ימיגראד.


== אהרן הלברשטאם ==
בצעירותו, התקרב בעקבות אחיו הבכור [[חיים ברוך הלברשטאם|חיים ברוך]] לחסידות חב"ד, ובשנת [[תש"ל]] הגיע ללמוד ב[[ישיבת תומכי תמימים המרכזית]] בחצר [[הרבי]] ב-[[770]]. ר' חס"ד החליף את אחיו, ששימש בבית [[אדמו"ר הריי"צ]], בתפקידו לאחר נישואיו{{הערה|1=[http://www.chabad.info/bm/index.php?magazine=bm_&status=goto_id&id=1450 בבית אדמו"ר הריי"צ] {{אינפו}}}}, והוא החל לשמש כ[[משב"ק]] בביתו של אדמו"ר הריי"צ בסעודות החגים.


בנו '''אהרן יוסף הלברשטאם''' נרצח בפיגוע ירי, ביום כ"ג [[אדר]] [[תשנ"ד]].
מאוחר יותר, נכנס לעבודה ב[[ביתו הפרטי של הרבי]], ובזה התמקדה עבודתו. בשל כך היה נמצא בקשר שוטף עם הרבנית הצדקנית מרת [[הרבנית חיה מושקא שניאורסון|חיה מושקא]]. חסנחשב כמי שהיה אחד הקרובים ביותר לרבנית, ששימש כנהגה האישי וסייע לה במשך שנים רבות, והיא העניקה יחס מיוחד לרעייתו ולבנו [[ארי הלברשטם]] שהיה נחשב אצלה כבן בית של ממש.


בשנת [[תש"ן]] הגה שמעון פרס את "[[התרגיל המסריח]]"  על ידו תכנן להתמנות כראש הממשלה, במקומו של יצחק שמיר. לאור קריאתו של [[הרבי]] חזרו בהם ברגע האחרון שנים מחכ"י [[אגודת ישראל]], ותוכניתו נפלה. לאחר מכן הוקמה בעידודו של הרבי ממשלה צרה בראשותו של יצחק שמיר.
בפעם הראשונה שהרבי שמע שהרבנית קוראת לו "בחורציק" אמר לה הרבי שהוא צאצא של הצאנזער רב (רב חיים מצאנז) ואת קוראת לו בחורצ'יק, תקראי לו רבאי הלברשטאם וכך קראה לו מאותו היום למרות שהיה צעיר מאוד.


ארגוני החמאס והטירור למיניהם תיכננו באותה עת להתנקש בחייו של מי ששיבש את תוכניתם לקבל חלקים נרחבים מארץ ישראל על ידי התרגיל המבריק, ותיכננו לעשות זאת כנגד [[הרבי]] לאחר  שעבר ניתוח בעיניו בבית הרפואה 'בית ישראל' שבמנהטן, בדרכו לבית חיינו - [[770]], אך לאחר שהשם הפיר עצת גוים, החליט המרצח במחשבה של רגע וכתגובת אכזבה לירות לעבר קבוצה של חסידי [[חב"ד]] שנסעו ללוות את הרבי ברכב. בירי נפגע ארי הלברשטאם, ולאחר יומיים מת מפצעיו לצער.
בנו, הבחור [[ארי הלברשטם]], נרצח בידי מחבל לבנוני על גשר ברוקלין כאשר חזר מ[[בית הרפואה]] "בית ישראל" שבמנהטן, שם שהה הרבי לכמה שעות בשל טיפול בעינו הק', כשבנו ארי נמצא ברכב של תמימים שליווה את [[הרבי]] בנסיעה{{הערה|יחד עם תמימים נוספים שנפצעו באירוע, חלקם באורח קשה.}}. הרצח זעזע את [[חסידי חב"ד]] והעיר [[ניו יורק]], ופעולות רבות נעשו להנצחת זכרו, וכן חקיקת חוקים חדשים בקשר להחזקת נשק.


לאחרי הרצח נקבעו שלטים שנקבעו במקום הרצח, בעליה לגשר ברוקלין. השלטים הוצבו במקומות בולטים, לכל אורך העליה שנקראה על שמו של ארי.  
כיום, מתגורר בקווינס ובימות החול מגיע לעיתים ל[[קראון הייטס]].
 
לפעמים תכופות, כמו ביום ה[[יארצייט]] של הרבנית, [[התוועדות|מתוועד]] ב-[[770]] ומספר סיפורים מכלי ראשון שראה אצל הרבנית.
 
==משפחתו==
*אחיו הבכור, הרב [[חיים ברוך הלברשטאם]], מנהל [[מכון WLCC]] וחבר בדק הבית של [[770]].
*אחיו, הרב שמואל הלברשטאם, מכהן כמנכ"ל מפעל הש"ס העולמי.
*בנו, הת' [[ארי הלברשטאם]] הי"ד.
*בנו, הרב יהושע הלברשטאם.
*בנו, הרב מענדל הלברשטאם.
*בתו, מרת חנה אפפלבאום.
*בתו, מרת שרה גוטניק.


ככל שהשנים חולפות וזכרון הרצח נחלש, נעשה קשה מלאכת השארת השלטים במקומם. אימו של ארי, גב' הלברשטם מספרת על מספר פעמים בהם הוסרו חלק מהשלטים על מנת לקבוע שלטים שונים במקום, ואפילו על נסיון להחליף את שם העליה. אלא שבעזרת קשריה ועקשנות יהודית טיפוסית, כל השלטים נותרו על מקומם<REF>[http://chabad.info/index.php?url=article_he&id=52083 חב"ד אינפו]</REF>.
== לקריאה נוספת ==
== לקריאה נוספת ==
* הרב הלברשטאם מספר על שנותיו בשימוש הרבי - שבועון "[[בית משיח]]" גליון 470
* זכרונות המשב"ק הרב [[חס"ד הלברשטאם]] אודות הרבנית חיה מושקא, [[עטרת חיה]] מוסף [[שבועון בית משיח]] גיליון 1396
==קישורים חיצוניים==
*'''[https://www.hageula.com/vid/farbrengen/21667.htm כ"ב שבט / הרב חס"ד הלברשטאם: סיפורי הרבנית]''' {{הגאולה}}{{וידאו}}


*'''על הכוונת''', ספר מיוחד מתאר את סיפור הרצח.
{{נאמני בית רבינו}}
== קישורים ==
*מספר על שנותיו בשימוש הרבי [http://www.chabad.info/bm/index.php?magazine=bm_&status=goto_id&id=1450 שבועון בית משיח 470]
*[http://www.arihalberstam.com/php/index.php האתר על שם ארי]
*[http://www.hageula.com/news/chabad/3338.html מתוועד]
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
{{מיון רגיל: הלברשטם חס"ד}}
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:משמשים בקודש אצל הרבי]]
[[קטגוריה:משפחת הכט]]
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תשי"א]]
[[קטגוריה:משפחת הלברשטאם]]

גרסה אחרונה מ־21:01, 18 ביוני 2024

ר' חס"ד מתוועד ב770
ר' חס"ד הלברשטאם עם בנו ארי הי"ד לצד הרבי בפאראד ל"ג בעומר תש"מ

הרב חנניה סיני דוד הלברשטאם (מכונה בשם חס"ד הלברשטם, יליד שנת תשי"א, 1951) הינו חסיד חב"ד, ובעבר משב"ק של הרבנית חיה מושקא שניאורסון, אשר שימש בתפקיד זה במשך כ-18 שנה.

תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]

נולד בארץ הקודש בכ"ג מנחם אב תשי"א לאביו רבי מאיר הלברשטאם, האדמו"ר מטשעקווא, כנין ונצר לרבי חיים הלברשטאם, מייסד שלשלת חסידות צאנז, ונקרא על שם סבו מצד אביו, האדמו"ר מז'ימיגראד.

בצעירותו, התקרב בעקבות אחיו הבכור חיים ברוך לחסידות חב"ד, ובשנת תש"ל הגיע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית בחצר הרבי ב-770. ר' חס"ד החליף את אחיו, ששימש בבית אדמו"ר הריי"צ, בתפקידו לאחר נישואיו[1], והוא החל לשמש כמשב"ק בביתו של אדמו"ר הריי"צ בסעודות החגים.

מאוחר יותר, נכנס לעבודה בביתו הפרטי של הרבי, ובזה התמקדה עבודתו. בשל כך היה נמצא בקשר שוטף עם הרבנית הצדקנית מרת חיה מושקא. חס"ד נחשב כמי שהיה אחד הקרובים ביותר לרבנית, ששימש כנהגה האישי וסייע לה במשך שנים רבות, והיא העניקה יחס מיוחד לרעייתו ולבנו ארי הלברשטם שהיה נחשב אצלה כבן בית של ממש.

בפעם הראשונה שהרבי שמע שהרבנית קוראת לו "בחורציק" אמר לה הרבי שהוא צאצא של הצאנזער רב (רב חיים מצאנז) ואת קוראת לו בחורצ'יק, תקראי לו רבאי הלברשטאם וכך קראה לו מאותו היום למרות שהיה צעיר מאוד.

בנו, הבחור ארי הלברשטם, נרצח בידי מחבל לבנוני על גשר ברוקלין כאשר חזר מבית הרפואה "בית ישראל" שבמנהטן, שם שהה הרבי לכמה שעות בשל טיפול בעינו הק', כשבנו ארי נמצא ברכב של תמימים שליווה את הרבי בנסיעה[2]. הרצח זעזע את חסידי חב"ד והעיר ניו יורק, ופעולות רבות נעשו להנצחת זכרו, וכן חקיקת חוקים חדשים בקשר להחזקת נשק.

כיום, מתגורר בקווינס ובימות החול מגיע לעיתים לקראון הייטס.

לפעמים תכופות, כמו ביום היארצייט של הרבנית, מתוועד ב-770 ומספר סיפורים מכלי ראשון שראה אצל הרבנית.

משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]

  • אחיו הבכור, הרב חיים ברוך הלברשטאם, מנהל מכון WLCC וחבר בדק הבית של 770.
  • אחיו, הרב שמואל הלברשטאם, מכהן כמנכ"ל מפעל הש"ס העולמי.
  • בנו, הת' ארי הלברשטאם הי"ד.
  • בנו, הרב יהושע הלברשטאם.
  • בנו, הרב מענדל הלברשטאם.
  • בתו, מרת חנה אפפלבאום.
  • בתו, מרת שרה גוטניק.

לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]

קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]


הערות שוליים

  1. בבית אדמו"ר הריי"צ
  2. יחד עם תמימים נוספים שנפצעו באירוע, חלקם באורח קשה.