הבדלים בין גרסאות בדף "שלום דובער אליגולשוילי"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – "מסירות נפש " ב־"מסירות נפש ")
 
(30 גרסאות ביניים של 15 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
הרב '''שלום דובער אליגולשוילי''' ([[כ"ו כסלו]] [[תרצ"ח|תרח"צ]]-[[ו' אדר|ו' אדר ראשון]] [[תשע"ו]]) היה חסיד חב"ד שמסר את נפשו ב[[גרוזיה]] על חינוך ילדי ישראל, ולאחר עלייתו לארץ היה מאנשי החסד של [[נחלת הר חב"ד]]. התגורר במשך תקופה ב[[קראון הייטס]], וזכה לקירובים מהרבי.
+
[[קובץ:שלום_דובער_אליגולשוילי.jpg|שמאל|ממוזער|250px|הרב אליגולשוילי]]
 +
הרב '''שלום דובער אליגולשוילי''' ([[כ"ו כסלו]] [[תרח"צ]] [[ו' אדר|ו' אדר ראשון]] [[תשע"ו]]) היה חסיד חב"ד שמסר את נפשו ב[[גרוזיה]] על חינוך ילדי ישראל, ולאחר עלייתו לארץ היה מאנשי החסד של [[נחלת הר חב"ד]]. התגורר במשך תקופה ב[[קראון הייטס]], וזכה לקירובים מהרבי.
  
 
==תולדות חיים==
 
==תולדות חיים==
 
נולד ב[[כ"ו כסלו]] [[תרצ"ח|תרח"צ]] בכותאיס שב[[גרוזיה]] לאביו חכם יוסף אליגואשוילי ולאמו מרת רות.
 
נולד ב[[כ"ו כסלו]] [[תרצ"ח|תרח"צ]] בכותאיס שב[[גרוזיה]] לאביו חכם יוסף אליגואשוילי ולאמו מרת רות.
  
בילדותו, דאג אביו בקנאות שהוא ואחיו לא ילכו ללמוד בבית הספר הממשלתי בשבתות, על אף השכנה הכרוכה בדבר והלחץ מצד אנשי ה[[ק.ג.ב.]]. משפחתו זכתה לארח את שלוחיו של [[אדמו"ר הריי"צ]] לחיזוק הקהילות היהודיות בגרוזיה, בעקבות הוראת הרבי אליהם שיוכלו להתארח ולאכול בביתו של 'יוסף הקטן' מבלי חשש של בעיות בכשרות המאכלים.
+
בילדותו, הקפיד אביו על כך שהוא ואחיו לא יופיעו ללימודים בבית הספר הממשלתי בשבתות, על אף הסכנה הכרוכה בדבר והלחץ מצד אנשי ה[[ק.ג.ב.]]. משפחתו זכתה לארח את שליחיו של [[אדמו"ר הריי"צ]] לחיזוק הקהילות היהודיות בגרוזיה, בעקבות הוראת הרבי אליהם שיוכלו להתארח ולאכול בביתו של 'יוסף הקטן' מבלי חשש של בעיות בכשרות המאכלים.
  
כאשר נסע אביו לאדמו"ר הריי"צ ב[[מסירות נפש]] ורצה לתת לו כסף, השיב לו אדמו"ר הריי"צ: "יהודי שמגיע לפה בדמים, איך אפשר לקחת ממנו דמים", ובירך אותו שכל יוצאי חלציו ילכו בדרכו.
+
כאשר [[נסיעה לרבי|נסע אביו]] ל[[אדמו"ר הריי"צ]] ב[[מסירות נפש]] ורצה לתת לו כסף, השיב לו אדמו"ר הריי"צ: "יהודי שמגיע לפה בדמים, איך אפשר לקחת ממנו דמים", ובירך אותו שכל יוצאי חלציו ילכו בדרכו.
  
בבחרותו, למד במוסקבה בישיבתו של הרב שלייפר, וכאשר הגיע לגיל חתונה, נשא את רעייתו מרת זלפה, והחל לעבוד כמחנך ברשת ה[[תלמוד תורה|תלמודי תורה]] שהוקמו על ידי הרב [[יעקב דבראשווילי]] ברחבי כותאיס, ושימש כיד ימינו, תוך שהוא מוסר את נפשו עבור חינוך ילדי ישראל.
+
בבחרותו, למד ב[[מוסקבה]] בישיבתו של הרב שלייפר, וכאשר הגיע לגיל חתונה, [[נישואין|נשא]] את מרת זלפה, והחל לעבוד כמחנך ברשת ה[[תלמוד תורה|תלמודי תורה]] שהוקמו על ידי הרב [[יעקב דברשווילי]] ברחבי כותאיס, ושימש כיד ימינו, תוך שהוא מוסר את נפשו עבור חינוך ילדי ישראל.
  
 
בשנת [[תשל"א]] קיבל היתר יציאה מברית המועצות, ועקב סירובם של אנשי משרד הקליטה לשכן אותו ב[[נחלת הר חב"ד]], התגורר תקופה קצרה ב[[לוד]] ולאחר מכן עבר להתגורר בבית אחיו ר' [[אהרן אליגולשוילי]] בנחלת הר חב"ד, ורק כעבור שלושה חודשים קיבלה משפחתו דירה משלהם.
 
בשנת [[תשל"א]] קיבל היתר יציאה מברית המועצות, ועקב סירובם של אנשי משרד הקליטה לשכן אותו ב[[נחלת הר חב"ד]], התגורר תקופה קצרה ב[[לוד]] ולאחר מכן עבר להתגורר בבית אחיו ר' [[אהרן אליגולשוילי]] בנחלת הר חב"ד, ורק כעבור שלושה חודשים קיבלה משפחתו דירה משלהם.
  
לקראת תשרי [[תשל"ד]] נסע לרבי יחד עם בנו ר' שמואל, וזכה לקירובים מיוחדים.
+
לקראת [[תשרי]] [[תשל"ד]] נסע לרבי יחד עם בנו ר' שמואל, וזכה לקירובים מיוחדים.
  
כשנכנס ל[[יחידות]] בסוף חודש תשרי, והתייעץ עם הרבי להיכן לשלוח את בנו ללמוד, והרבי לאחר בירור קצר קבע שילמד ב[[תומכי תמימים אושען פארקווי]], ובעקבות כך נותר תקופה נוספת של שלוש שנים בארצות הברית כדי לעזור לבנו בהתאקלמות, כשבתקופה זו עבד במוסדות סאטמאר שבוויליאמסבורג.
+
כשנכנס ל[[יחידות]] בסוף חודש תשרי, ושאל בעצת הרבי להיכן לשלוח את בנו ללמוד, הרבי הורה לו שילמד ב[[תומכי תמימים אושען פארקווי]], בעקבות כך נותר תקופה נוספת של שלוש שנים ב[[ארצות הברית]] כדי לעזור לבנו בהתאקלמות, בתקופה זו עבד במוסדות סאטמר בוויליאמסבורג.
  
בשנת תשל"ו חזר למשפחתו בארץ הקודש ולמסלול החיים הרגילים, כשבמקביל לעבודתו הקדיש את זמנו לסייע בפעילות עזרה וחסד, ולעסוק במבצעי הרבי ובהפצת המעיינות.
+
בשנת תשל"ו חזר למשפחתו בארץ הקודש ולמסלול החיים הרגילים, כשבמקביל לעבודתו הקדיש את זמנו לסייע בפעילות עזרה וחסד, ולעסוק במבצעי הרבי וב[[הפצת המעיינות]].
  
לאחר שיצא לפנסיה בשנת תשנ"ט, הגביר את עיסוקיו בפעילויות הציבוריות שלו, וסייע רבות לרב [[בומי פרידלנד]].
+
לאחר פרישתו לגמלאות בשנת תשנ"ט, הגביר את פעילותו בעסקנות הציבורית, במסגרתה סייע רבות לרב [[בומי פרידלנד]].
  
עם פטירתה של רעייתו מנישואים ראשונים, נישא בשנית לרעייתו מרת יונה.
+
לאחר פטירת רעייתו, נשא את מרת יונה.
  
בחודשי החורף של שנת [[תשע"ו]] נפל למשכב, וכעבור חודשיים נפטר ביום שני [[ו' אדר|ו' אדר ראשון]] תשע"ו, ונטמן בבית העלמין בקרית מלאכי.
+
בחודשי החורף של שנת [[תשע"ו]] נפל למשכב, וכעבור חודשיים נפטר ביום שני [[ו' אדר|ו' אדר ראשון]] תשע"ו, ונטמן בבית העלמין בקריית מלאכי.
  
 
==משפחתו==
 
==משפחתו==
*אחיו, הרב אהרן אליגולשוילי
+
*אחיו, הרב אהרן אליגולשוילי.
*אחיו, הרב משה חיים אליגולשוילי
+
*אחיו, הרב משה חיים אליגולשוילי.
*בנו, שמואל אליסון - נחלת הר חב"ד
+
*בנו, שמואל אליסון - נחלת הר חב"ד.
*בתו מרת חנה, רעיית ר' אליהו קטשוילי - נחלת הר חב"ד
+
*בתו מרת חנה, רעיית ר' אליהו קטשוילי - נחלת הר חב"ד.
*בתו מרת שולה, רעיית ר' אברהם שמלה (שמלאשוילי)
+
*בתו מרת שולה, רעיית ר' אברהם שמלה (שמלאשוילי).
*אחיו, חכם אברהם אליגולשוילי (נתניה)
+
*אחיו, חכם אברהם אליגולשוילי (נתניה).
  
 
==קישורים חיצוניים==
 
==קישורים חיצוניים==
 
*שניאור ברגר, '''איש מסירות הנפש במחיצת הרבי''', שבועון בית משיח גליון 1010 י"ז אדר א' תשע"ו
 
*שניאור ברגר, '''איש מסירות הנפש במחיצת הרבי''', שבועון בית משיח גליון 1010 י"ז אדר א' תשע"ו
 
+
*שבועון בית משיח, גליון 1010.
 
{{מיון רגיל:אליגולשוילי, שלום דובער}}
 
{{מיון רגיל:אליגולשוילי, שלום דובער}}
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
 
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר הריי"צ]]
[[קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א]]
+
[[קטגוריה:חסידים בתקופת אדמו"ר שליט"א]]
[[קטגוריה:נחלת הר חב"ד: אישים]]
+
[[קטגוריה:אישים בנחלת הר חב"ד]]
 +
[[קטגוריה:אישים שנולדו בשנת תרצ"ח]]
 +
[[קטגוריה:אישים שנפטרו בשנת תשע"ו]]
 +
[[קטגוריה:חסידים שיצאו מרוסיה בשנות הלמ"דים]]
 +
[[קטגוריה:אישים בכותאיס]]

גרסה אחרונה מ־04:49, 26 בינואר 2024

הרב אליגולשוילי

הרב שלום דובער אליגולשוילי (כ"ו כסלו תרח"צו' אדר ראשון תשע"ו) היה חסיד חב"ד שמסר את נפשו בגרוזיה על חינוך ילדי ישראל, ולאחר עלייתו לארץ היה מאנשי החסד של נחלת הר חב"ד. התגורר במשך תקופה בקראון הייטס, וזכה לקירובים מהרבי.

תולדות חיים[עריכה]

נולד בכ"ו כסלו תרח"צ בכותאיס שבגרוזיה לאביו חכם יוסף אליגואשוילי ולאמו מרת רות.

בילדותו, הקפיד אביו על כך שהוא ואחיו לא יופיעו ללימודים בבית הספר הממשלתי בשבתות, על אף הסכנה הכרוכה בדבר והלחץ מצד אנשי הק.ג.ב.. משפחתו זכתה לארח את שליחיו של אדמו"ר הריי"צ לחיזוק הקהילות היהודיות בגרוזיה, בעקבות הוראת הרבי אליהם שיוכלו להתארח ולאכול בביתו של 'יוסף הקטן' מבלי חשש של בעיות בכשרות המאכלים.

כאשר נסע אביו לאדמו"ר הריי"צ במסירות נפש ורצה לתת לו כסף, השיב לו אדמו"ר הריי"צ: "יהודי שמגיע לפה בדמים, איך אפשר לקחת ממנו דמים", ובירך אותו שכל יוצאי חלציו ילכו בדרכו.

בבחרותו, למד במוסקבה בישיבתו של הרב שלייפר, וכאשר הגיע לגיל חתונה, נשא את מרת זלפה, והחל לעבוד כמחנך ברשת התלמודי תורה שהוקמו על ידי הרב יעקב דברשווילי ברחבי כותאיס, ושימש כיד ימינו, תוך שהוא מוסר את נפשו עבור חינוך ילדי ישראל.

בשנת תשל"א קיבל היתר יציאה מברית המועצות, ועקב סירובם של אנשי משרד הקליטה לשכן אותו בנחלת הר חב"ד, התגורר תקופה קצרה בלוד ולאחר מכן עבר להתגורר בבית אחיו ר' אהרן אליגולשוילי בנחלת הר חב"ד, ורק כעבור שלושה חודשים קיבלה משפחתו דירה משלהם.

לקראת תשרי תשל"ד נסע לרבי יחד עם בנו ר' שמואל, וזכה לקירובים מיוחדים.

כשנכנס ליחידות בסוף חודש תשרי, ושאל בעצת הרבי להיכן לשלוח את בנו ללמוד, הרבי הורה לו שילמד בתומכי תמימים אושען פארקווי, בעקבות כך נותר תקופה נוספת של שלוש שנים בארצות הברית כדי לעזור לבנו בהתאקלמות, בתקופה זו עבד במוסדות סאטמר בוויליאמסבורג.

בשנת תשל"ו חזר למשפחתו בארץ הקודש ולמסלול החיים הרגילים, כשבמקביל לעבודתו הקדיש את זמנו לסייע בפעילות עזרה וחסד, ולעסוק במבצעי הרבי ובהפצת המעיינות.

לאחר פרישתו לגמלאות בשנת תשנ"ט, הגביר את פעילותו בעסקנות הציבורית, במסגרתה סייע רבות לרב בומי פרידלנד.

לאחר פטירת רעייתו, נשא את מרת יונה.

בחודשי החורף של שנת תשע"ו נפל למשכב, וכעבור חודשיים נפטר ביום שני ו' אדר ראשון תשע"ו, ונטמן בבית העלמין בקריית מלאכי.

משפחתו[עריכה]

  • אחיו, הרב אהרן אליגולשוילי.
  • אחיו, הרב משה חיים אליגולשוילי.
  • בנו, שמואל אליסון - נחלת הר חב"ד.
  • בתו מרת חנה, רעיית ר' אליהו קטשוילי - נחלת הר חב"ד.
  • בתו מרת שולה, רעיית ר' אברהם שמלה (שמלאשוילי).
  • אחיו, חכם אברהם אליגולשוילי (נתניה).

קישורים חיצוניים[עריכה]

  • שניאור ברגר, איש מסירות הנפש במחיצת הרבי, שבועון בית משיח גליון 1010 י"ז אדר א' תשע"ו
  • שבועון בית משיח, גליון 1010.