יואל כהן

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

הרב יואל כהן נולד בשנת תר"צ ברוסיה, לאביו הרב רפאל נחמן כהן. בשנת תרצ"ו עלה ארצה עם משפחתו ארצה והתגורר ברמת גן. בשנות צעירותו חי בקהילות החסידית שהתפתחו בארץ הקודש בתל אביב ורמת-גן, קהילות בהן חיו רבים מחשובי החסידים בדור ההוא.

במשך השנים למד בישיבת אחי תמימים תל אביב אצל המשפיע ר' חיים שאול ברוק ששימש כמשפיע גם בישיבה בלוד בעת ששכנה בפרדס והיה אחד המשפיעים הגדולים של חב"ד בארץ הקודש בשנים האחרונות, וכשהגיע לגיל 18, בשנת תש"י, נסע ללמוד ב-770 ליד אדמו"ר הריי"צ נ"ע. בבואו לארה"ב נודע לו מהסתלקותו, אך החליט בכל אופן - בעקבות הוראה שקיבל מכ"ק אדמו"ר מה"מ - להישאר והתקשר בכל עוזו ונפשו לכ"ק אדמו"ר שליט"א.

ימים ספורים לאחר אמירת מאמר קבלת הנשיאות "באתי לגני" פנה אליו כ"ק אדמו"ר שליט"א וביקשו להכין "הנחה" מהמאמר. וכך הוא החל לחזור את התוועדויותיו של כ"ק אדמו"ר שליט"א.

התחתן בשנת תשי"ד עם זוגתו מרת לובא לאה.

נודע בין החסידים בשילוב המיוחד בין זיכרון מדהים, יכולת העמקה ותפיסה בלתי רגילה וחוש הסברה מפותח. בשל כך ראה בו הרבי את האדם הראוי לכתיבת ספר הערכים חב"ד, אותו כתב יחד עם הרב חיים שלום דובער ליפסקר. כיום הוא עובד על עריכת הסדרה יחד עם הרב שלום חריטונוב, גם הוא מה'חוזרים' של הרבי מלך המשיח. כמו-כן מונה ר' יואל למשפיע ראשי בישיבת תומכי תמימים 770,

בין השאר, זכורה במיוחד האפיזודה מחג השבועות תשי"ב לפנות בוקר, כשר' יואל היה באותו זמן במקווה, וכ"ק אדמו"ר שליט"א לא התחיל באמירת המאמר עד שהגיע.

בתאריך ב' מנחם אב ה'תשס"ט, נתקל ר' יואל בעדר טירוריסטים, בראשות יהודה גינזבורג מחיפה (בין השאר נכחו עוד במקום הת' בצלאל הורנשטיין מכפר חב"ד וכלפון מצרפת) החוליה ניסתה לגרשו מהזאל הקטן בצעקות רמות ובנאצות, (זאת לאחר שקודמיהם בשנים עברו כבר הצליחו במזימתם השפלה וגירשוהו באמצעים אלימים מהזאל הגדול) ר' יואל, שכזכור, מנוסה במקרים כגון אלו שהתרחשו בעבר, כמו לדוגמא, בעת ה'תהלוכה' המפורסמת בשנת ה'תשל"ז בויליאמסבורג, הגיב בביטול לגידופיהם של הפורעים ומסר את שיעורו הקבוע במקום, יצויין עוד כי הטירוריסטים הנ"ל זוכים לגיבוי מלא מ'רבניהם' הידועים (או, עכ"פ, הסכמה שבשתיקה) שמעולם לא יצאו בקול מחאה על מעשי הטירור שיוצאים מבית מדרשם בצפת.

ספריו

  • ספר הערכים - חב"ד אנציקלופדיה לתורת החסידות 6 כרכים (כרכים נוספים בכתיבה) בהוצאת קה"ת.
  • מחשבת החסידות שני כרכים.
  • מהותם של ישראל לאור תורת החסידות.
  • מאי חנוכה - נס חנוכה על פי תורת החסידות.
  • שיעורים בתורת חב"ד שתי כרכים.
  • חוקים ומשפטים - מהותם של המצוות ע"פ שיחות הרבי מליובאוויטש.
  • שיעורי חסידות - גאולה.

קישורים חיצוניים

תבנית:ויקיפדיה