יצחק אהרן אקסלרוד
הרב יצחק אהרן אקסלרוד (יליד שנת תש"ל, 1970) הינו ראש ישיבה קטנה כפר חב"ד (ישיבת 'הבוכרים'), ומשפיע בישיבה גדולה ליובאוויטש בבית שמש וחבר הוועדה הרוחנית של ארגון התאחדות החסידים לקבלת פני משיח צדקנו.
תולדות חיים[עריכה | עריכת קוד מקור]
נולד בח' אב תש"ל ברמת גן, לאביו הרב גדליהו אקסלרוד ולאמו מרת ציפורה פייגא.
בישיבה קטנה למד בישיבת תומכי תמימים לוד ולאחר מכן עבר ללמוד בישיבה בבית הר"מ בנחלת הר חב"ד שם למד כחצי שנה ואחר כך למד שלושה חודשים בתורת אמת.
הפעם הראשונה שזכה לשהות במחיצתו של הרבי הייתה בחודש תשרי תשמ"ו.
החל מחודש אלול תשמ"ז זכה לשהות ב770 בד' אמותיו של הרבי כשהוא לומד בישיבת אהלי תורה אליה התקבל באופן חריג[1] בהשתדלותו של המשפיע הרב מנחם מענדל פוטרפס שניגש עימו אל מנהל הישיבה בהפצירו בו לקבלו בהיותו נכד של הרב משה אקסלרוד - מהתמימים בליובאוויטש. בשנות שהותו בחצר הרבי נקנו בנפשו התקשרות ורגשות מיוחדים אל הרבי[2].
בהסכמת וברכת הרבי[3] נסע בחורף תש"נ ביחד עם קבוצת תמימים מאהלי תורה כתלמיד שליח בשליחות הרבי לישיבה גדולה בסידני שבאוסטרליה למשך כשנה וחצי ללמוד ולפעול במקום בהפצת היהדות ומעיינות החסידות כשהוא שב יחד עם הקבוצה ל-770 לקראת כ"ח סיון תנש"א[4].
בחורף תשנ"ב היה ממארגני 'מבצע בשורות טובות' לדאוג שהתמימים מכל רחבי תבל יבשרו לרבי בשורות טובות רבות ככל האפשרי, כשהמארגנים וכן המשתתפים זוכים לקבל על כך עידוד מהרבי.
בקיץ תשנ"ב חזר לארץ הקודש ובחודש מנחם אב בא בקשרי השידוכין עם רעייתו מרת חיה, בתו של החוקר והסופר החב"די ר' יהושע מונדשיין. לאחר מכן שב ל770 עד נישואיו בחודש כסלו תשנ"ג.
לאחר נישואיו[עריכה | עריכת קוד מקור]
לאחר נישואיו המשיך את השליחות באוסטרליה כשהוא פותח בית חב"ד למטייל בסידני ומנהלו לצד עבודה כמשגיח בישיבה בעיר. כשליח זכה לעבור בפני הרבי על פתח חדרו הקדוש יחד עם השלוחים בראש חודש כסלו תשנ"ד - מאורע שלמפרע התגלה שהינו הפעם האחרונה (לעת-עתה) שניתנה לקהל החסידים האפשרות להתראות עם הרבי.
לאחר שובו ארצה בשלהי שנות הנו"נים, כיהן מספר שנים כמשגיח ומשפיע בישיבת תומכי תמימים לוד, ובהמשך כיהן כמשפיע בתומכי תמימים בני ברק, בישיבת חב"ד רמת אביב ובתומכי תמימים אור יהודה.
באלול תשע"ו הקים הרב אקסלרוד ישיבת תומכי תמימים בעיר פתח תקווה והחל לעמוד בראשה[5]. בשנת תשפ"א עברה הישיבה למתחם ישיבת הבוכרים בכפר חב"ד שם היא ממשיכה להתנהל בצורה עצמאית ותחת הנהלה נפרדת בראשות הרב אקסלרוד. החל משנת הלימודים תשפ"ג החל לשמש כמשפיע לשיעור א' בסדרי חסידות ערב בישיבה גדולה ליובאוויטש בית שמש במקביל לראשות הישיבה בכפר חב"ד[6].
התוועדויותיו של הרב אקסלרוד ידועות בסגנונם המרתק והמיוחד והוא מוזמן רבות להתוועד כ'משפיע אורח' בישיבות תות"ל ברחבי הארץ, בקהילות אנ"ש ובתי חב"ד, ובשבתונים שונים.
מתגורר כיום בנחלת הר חב"ד ונמנה על קהילת חסידי חב"ד בעיר. בעבר התגורר בירושלים.
משפחתו[עריכה | עריכת קוד מקור]
- חתנו, ר' נחום מרכוס - נחלת הר חב"ד
- חתנו, ר' אברהם מאן - מונטריאול, קנדה
- חתנו, הרב ברוך שניאור נחשון - כפר חב"ד
לקריאה נוספת[עריכה | עריכת קוד מקור]
- "כשהרבי יתגלה נראה את התמונה המלאה": ראיון עם הרב אקסלרוד בקשר לג' תמוז ולנדרש מאיתנו כיום
- חידוש ישיבתי בעולם הישיבות החב"די, שבועון בית משיח כ"ד טבת תשפ"א עמוד 36
- העולם מביט בנו וממתין לראות אותנו 'גאולתיים', ראיון בשבועון בית משיח ש"פ חוקת תשפ"ב
קישורים חיצוניים[עריכה | עריכת קוד מקור]
- ידיעות וחדשות אודות 'הרב יצחק אקסלרוד'
- וידאו מדבריו הסוערים של הרב אקסלרוד בפני אלפי התמימים בחודש תשרי על הלהט הנדרש בקשר להתגלות הרבי וביטויו באהבה ואחדות בין חסידים
- הגדודים של ז'וקוב: הרב אקסלרוד מתוועד בוידאו על סוד התמימים בדורנו
- איך מתחילים להתפלל באריכות? הרב יצחק אקסלרוד בהדרכה מעשית, באתר 'לחלוחית גאולתית'
הערות שוליים
- ↑ ישראלים לא התקבלו בדרך כלל לישיבה בשנים אלו.
- ↑ במכתבו מח' תמוז תשמ"ח אל אחד מידידיו התמימים שלמד בארץ הוא מתאר את האווירה המיוחדת ותחושותיו בד' אמותיו של הרבי: "תדע שפה זה באמת "עולם אחר", להיות כאן סמוכים על שולחן אביהם, ובאמת לא לתאר כפשוטו, איזה הרגשה להיות כאן ליד הרבי . אם היו יודעים את זה בארץ, לא הייתם יכולים להחזיק מעמד, אבל הקב"ה עשה שרק אחר שנמצאים כאן מתחילים להעריך את גודל הענין והזכות באמת, אשרינו מה טוב חלקנו. לדעתי בתשרי אי אפשר לשים לב לזה כ"כ, להחויה בהתוועדות, מכל הבאלאגן והצפיפות, מה שאין כן כל השנה שבת שבת זה פשוט נפלא... רק פה מתחילים לראות שיש רבי שליט"א. רק כשתגיע לכאן תתחיל לראות את זה. ואם מתחילים קצת לעבוד [על עצמך, בעבודת ה'] וכו', פשוט זה "גאָר אנדערש"" (תשורה בר מצווה הרצל י' סיון תשפ"ג ע' 14 - 15).
- ↑ רשימת התלמידים השלוחים הוכנסה אל הרבי והרבי ענה בי"ד כסלו תש"נ: "הסכמה וברכה אזכיר על הציון.". במענה על ההודעה ע"ד הגעת תלמידים השלוחים לישיבה כתב הרבי (כסלו תש"נ): "אזכיר על הציון ויבשרו טוב בכל זה."
- ↑ להעיר שבכ"ח סיון זה היה מבין הבחורים שהתחילו לנגן את הניגון לר' מיכל מזלוטשוב בכניסתו של הרבי לתפילת שחרית וזכו לעידוד בידו הק' (מבעל המעשה).
- ↑ ישיבה קטנה תיפתח בשנה הבאה מאחורי היוזמה עומד הרב יצחק אקסלרוד .
- ↑ הרב אקסלרוד מצטרף לישיבה גדולה בבית שמש