כינוס השלוחים העולמי: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 23: שורה 23:
פתיחתו הרשמית של הכינוס היא בשבת בצהריים, בשעה 13:30. אז מתחיל הכינוס בעת ה[[התוועדות עם הרבי|התוועדות של הרבי]]. בדרך כלל מתייחס הרבי ב[[התוועדות עם הרבי|התוועדות]] זו לתפקידם של השלוחים, ומקשר זאת ל[[פרשת חיי שרה|פרשת השבוע]].
פתיחתו הרשמית של הכינוס היא בשבת בצהריים, בשעה 13:30. אז מתחיל הכינוס בעת ה[[התוועדות עם הרבי|התוועדות של הרבי]]. בדרך כלל מתייחס הרבי ב[[התוועדות עם הרבי|התוועדות]] זו לתפקידם של השלוחים, ומקשר זאת ל[[פרשת חיי שרה|פרשת השבוע]].


המעמד המרכזי הוא ה'באנקעט' המפואר שמתקיים באחד האולמות בשכונה (מאז ה'תשנ"ט עד שנת [[תשע"ט]] הבאנקעט היה מתקיים ב-[[770]]{{הערה|בעקבות [[נגיף הקורונה]]: בשנת [[תשפ"א]] הבאנקעט התקיים באופן פיזי מצומצם יחסית ובשידור ישיר מ-[[770]], ובשנת [[תשפ"ב]] באוהל ענק מחוץ ל[[770]].}}) ב[[יום ראשון עד ה'תש"ס והחל מה'תשס"א במוצאי שבת]]{{הערה|בשנים [[תשפ"א]] ו[[תשפ"ב]], בעקבות [[נגיף הקורונה]], הבאנקעט התקיים ביום ראשון. וראו הערה קודמת.}}. אחד האירועים המיוחדים בבאנקעט הינו ה'רול - קול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רול - קול' פורצים השלוחים בשירה וריקודים.
המעמד המרכזי הוא ה'באנקעט' המפואר שמתקיים באחד האולמות בשכונה (מאז ה'תשנ"ט עד שנת [[תשע"ט]] הבאנקעט היה מתקיים ב-[[770]]{{הערה|בעקבות [[נגיף הקורונה]]: בשנת [[תשפ"א]] הבאנקעט התקיים באופן פיזי מצומצם יחסית ובשידור ישיר מ-[[770]], ובשנת [[תשפ"ב]] באוהל ענק מחוץ ל[[770]].}}) ביום ראשון עד ה'תש"ס והחל מה'תשס"א[[במוצאי שבת]]{{הערה|בשנים [[תשפ"א]] ו[[תשפ"ב]], בעקבות [[נגיף הקורונה]], הבאנקעט התקיים ביום ראשון. וראו הערה קודמת.}}. אחד האירועים המיוחדים בבאנקעט הינו ה'רול - קול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רול - קול' פורצים השלוחים בשירה וריקודים.


== ועד כינוס השלוחים העולמי ==
== ועד כינוס השלוחים העולמי ==

גרסה מ־04:12, 18 במאי 2023

המונח "כינוס השלוחים" מפנה לכאן. אם התכוונתם למשמעות אחרת, ראו כינוס השלוחים (פירושונים).

שלוחי הרבי בתמונה המסורתית

כינוס השלוחים העולמי הינו כינוס שנתי בו מתכנסים כל שלוחי הרבי מליובאוויטש מלך המשיח מרחבי העולם, על מנת לחזק את הקשר שלהם עם הרבי וכן לטכס עצה ולדון בנושאים עימם הם מתמודדים בעבודת השליחות. הכינוס מתקיים מידי שנה בשבת מברכים חודש כסלו ב-770.

היסטוריה

כינוס השלוחים החל בשנת תשד"מ כהתכנסות איזורית של השלוחים בארצות הברית. לאחר ארבע שנים, בשנת תשמ"ח - שהייתה שנת הקהל - הפך כינוס השלוחים לעולמי, ומאז הוא הולך וגדל מידי שנה.

במשך השנים

אלפי השלוחים בתמונה קבוצתית בחזית 770 במהלך הכינוס בשנת תשנ"ד

הכינוס

כינוס השלוחים העולמי תשפ"א

הכינוס מתקיים על ידי המרכז לעניני חינוך, ומנוהל בפועל ע"י ועד הכינוס שנבחר ע"י המרכז לעניני חינוך.

במהלך הכינוס מתקיימות סדנאות בנושאים שונים המסייעים לשליח בפעילויותיו השונות במקום מגוריו. כמו כן מתקיימים ירידים ומכירות של מוצרים המתאימים לשלוחים.

פתיחתו הרשמית של הכינוס היא בשבת בצהריים, בשעה 13:30. אז מתחיל הכינוס בעת ההתוועדות של הרבי. בדרך כלל מתייחס הרבי בהתוועדות זו לתפקידם של השלוחים, ומקשר זאת לפרשת השבוע.

המעמד המרכזי הוא ה'באנקעט' המפואר שמתקיים באחד האולמות בשכונה (מאז ה'תשנ"ט עד שנת תשע"ט הבאנקעט היה מתקיים ב-770[1]) ביום ראשון עד ה'תש"ס והחל מה'תשס"אבמוצאי שבת[2]. אחד האירועים המיוחדים בבאנקעט הינו ה'רול - קול', בו קמים השלוחים על-פי הכרזת המנחה את מקום שליחותם, כשבסיומו של ה'רול - קול' פורצים השלוחים בשירה וריקודים.

ועד כינוס השלוחים העולמי

את הוועד ניהל הרב שלום מנחם מענדל סימפסון מנהל המרכז לעניני חינוך עד פטירתו.

רשימת ממוני המרכז לעניני חינוך, חברי הוועד מרחבי העולם[3]:

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. בעקבות נגיף הקורונה: בשנת תשפ"א הבאנקעט התקיים באופן פיזי מצומצם יחסית ובשידור ישיר מ-770, ובשנת תשפ"ב באוהל ענק מחוץ ל770.
  2. בשנים תשפ"א ותשפ"ב, בעקבות נגיף הקורונה, הבאנקעט התקיים ביום ראשון. וראו הערה קודמת.
  3. נכון לשנת תשפ"ג.