חב"דפדיה:אולם דיונים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
 
שורה 1: שורה 1:
__NEWSECTIONLINK__
{{קיצור דרך|[[חב:אד]]}}
{{אולם דיונים}}
{{אולם דיונים}}
[[קטגוריה:חב"דפדיה - תחזוקה]]
[[קטגוריה:חב"דפדיה - קהילה]]
<!-- נא לא למחוק שורה זו ולא את השורות שמעליה – בבקשה כתבו רק מתחת לשורה זו. -->


== עיצוב חדש ==
<!-- נא לא למחוק שורה זו ולא את השורות שמעליה – בבקשה כתבו רק מתחת לשורה זו. !-->


לדעתי העיצוב באתר הוא מזעזע, ישן, משעמם משנות הסמ"כים. מה דעתכם על עיצוב מחדש של האתר ע"י גרפיקאי מומחה כדי שהאתר יראה יפה?[[משתמש:Авраам Дэвид Лоуут|A. D. Лават, да здравствует король]] - [[שיחת משתמש:Авраам Дэвид Лоуут|שיחה]], 20:48, כ"ז באב, ה'תש"ף 20:48, 17 באוגוסט 2020 (UTC)
:אתה מוזמן להביא אותו ~ [[משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">חב"דניק</span>''']] ~ [[שיחת משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">בית חב"ד פתוח</span>''']] ~ כ"ז באב [[תש"פ]]
::העיצוב הכללי הוא מהעיי"נים, ואותו כל אחד יכול לשנות לעצמו בהעדפות, יש שם כמה לבחירה, רק אציין שהעיצוב הזה הוא הכי נח ממה שהם מציעים. עם אתה רוצה עיצוב שונה לגמרי, אתה צריך לדבר עם מדיה-ויקי העולמית. אם אתה מתכוון לעיצוב של העמוד הראשי, אז תדע שאין ברשת עמוד ראשי יותר יפה משלנו | נכתב בשעה 21:18 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[כ"ז באב]] [[תש"פ]] מגיע משיח.<br>
:::בכל זאת אני חושב שכדי להחליף לעיצוב משוכלל ויפה, אולי להחליף גופן או משהו, אולי לשים עיטורים או לפאר ולעשות יותר צבע. זה יותר מדי משעמם[[משתמש:Авраам Дэвид Лоуут|A. D. Лават, да здравствует король]] - [[שיחת משתמש:Авраам Дэвид Лоуут|שיחה]], 21:21, כ"ז באב, ה'תש"ף 21:21, 17 באוגוסט 2020 (UTC)
::::אמרתי כבר, אין אפשרות, זה רק מה שמדיה ויקי מציעה | נכתב בשעה 21:26 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[כ"ז באב]] [[תש"פ]] מגיע משיח.
:אפשר לשנות סמלילים וצבעים, אבל כדאי שתכיר קודם את האתר, אח"כ תוכל לפתוח ארגז חול עם העתק של העמוד הראשי ולהציע בו שיפורים ושינויים. 22:05, 17 באוגוסט 2020 (UTC)
::מסכים עם חבר שהעמוד הראשי כאן הוא הכי יפה ברשת {{כל הכבוד}} ● [[משתמש: חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש: חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 22:38 • כ"ז באב תש"פ


==מאמר==
== עיצוב הדף הראשי ==
התחלתי כעת בכתיבת המאמר [[משתמש:שמואל חיים/פילים מאולפים בחנות חרסינה|על פילים בחנות חרסינה]], הוא עדיין בעבודה, אבל אשמח לקבל משוב--[[משתמש:שמואל חיים|שמואל חיים~יחי המלך]] - [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]], 18:27, כ"ח באב, ה'תש"ף 18:27, 18 באוגוסט 2020 (UTC)
:אם אני מבין נכון חלק מרכזי במאמר הוא הטענה שלמשתמשים חדשים ממהרים למחוק ערכים - במקרים שהם לא מוצדקים. בעוד שערכים קיימים נותרים על מקומם - למרות שגם הם לא מוצדקים. הכאב על היחס למשתמשים חדשים מובן, אך יש גם את הצד השני, של משתמשים ותיקים ואכפתיים שרואים משתמש שאינו זהיר, אינו מכיר את הכללים ופעולותיו פוגעות ברמת ואיכות המיזם ומטילות עבודה מיותרת על העורכים הותיקים. צריך לזכור שלפעמים גם ילדים נכנסים לכאן וכותבים. קשה מאוד למשתמש ותיק שרוצה לתרום למיזם, ונאלץ במקום זאת לשמש כחונך ולפעמים גם כגנן או משגיח על משתמשים חדשים שלא טורחים לפעול בהדרגתיות וללמוד את כללי המיזם.
:צריך אכן להשתדל ככל האפשר שהיחס לחדשים יהיה נעים ומסביר פנים אך אני תומך מאוד במחיקת מיידית של ערכים מיותרים. (אך אם ניכר שיוצר הערך התאמץ והשקיע, מומלץ להעביר את הערך לארגז חול של המשתמש, העובדה שהמילים עדיין מופיעות והעבודה לא נמחקה כלא הייתה, ממתנים את התחושה הלא נעימה)
:בנוסף, יש למחוק גם את הערכים המיותרים הקיימים. וכמובן שאם טעינו בעבר אין שום הצדקה לטעות שוב בהווה ולאפשר הכנסת ערכים חדשים כאלו. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח באב ה'תש"ף 22:15, 18 באוגוסט 2020 (UTC)
::אני כן מתחבר למשפטים: פחות לגעור יותר לעזור, ובכלל לפרויקט החממה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח באב ה'תש"ף 22:16, 18 באוגוסט 2020 (UTC)
:::[[משתמש:שיע.ק|שיע]], {{מצטרף}} לכל מילה. [[משתמש:אחדות לקבלת פני משיח|כיפת יחי]] ~ [[שיחת משתמש:אחדות לקבלת פני משיח|שיח סוד]] ~ 23:01, כ"ח באב, ה'תש"ף ''<font size="1">(18 באוג' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]]
::::טענתי שמשתמשים חדשים סובלים מאפליה אינה סתם, אלא יש לה מקור שאותו אפשר לראות במאמר שכתבתי, משמשים חדשים רואים את הערכים הישנים לא מבינים מה ההבדל בין הערכים שלהם לבין הערכים הישנים... בין כך ובין כך הבאתי בערך מקור לכך שהתקיים דיון אודות להשאיר ערכים ללא חשיבות ולכן יש ערכים כאילו, אולם משום מה כלל זה לא נהוג אצל משתמשים חדשים שאצלם אם זה ללא חשיבות נמחק ללא חשיבה--[[משתמש:שמואל חיים|שמואל חיים~יחי המלך]] - [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]], 06:23, כ"ט באב, ה'תש"ף 06:23, 19 באוגוסט 2020 (UTC)
::::: {{א|שמואל חיים}} דבריך גרמו לדגדוג מוכר בקצה אצבעותי, כשאסיים בלנ"ד אעלה בדף נוסף. • '''[[משתמש:כתית למאור|כתית למאור]] • [[שיחת משתמש:כתית למאור|בית הבד]]''' 09:49, כ"ט באב, ה'תש"ף ''<font size="1">(19 באוג' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]] 09:49, 19 באוגוסט 2020 (UTC)
::::::{{א|שמואל חיים}} ראה מה שכתבתי בדף הזה: [[משתמש:כתית למאור/סדר בליובאוויטש|סדר בליובאוויטש]], חם חם, טרי מהתנור. לאכול בזהירות.. • '''[[משתמש:כתית למאור|כתית למאור]] • [[שיחת משתמש:כתית למאור|בית הבד]]''' 13:37, כ"ט באב, ה'תש"ף ''<font size="1">(19 באוג' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]] 13:37, 19 באוגוסט 2020 (UTC)
:::::::זה נכון שעריכות של משתמשים חדשים מתקבלים ביותר חשדנות וזהירות, ולפעמים גם נמחקות בקלות, אבל זה מבוסס על העובדה שחלק גדול מהם אינו מנוסה, אינו מכיר את הכללים, ובמקרים רבים לא מגיע בכלל לתרום אלא באופן זמני ומסיבה צדדית. לכן אם משתמש חדש יכתוב ערך או משתמש ותיק, אפילו אם זה יהיה אותו ערך, החדש יקבל יחס יותר חשדן. דבר זה ראוי לדעתי, כי אין הצר שווה בנזק. מה שאפשר לשפר ולהוסיף, זה באדיבות, בצורת ההתייחסות בהסברים וכו'. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ט באב ה'תש"ף 16:04, 19 באוגוסט 2020 (UTC)


== ארכיון ==
ואם אנחנו כבר מתחדשים. אז הגיע הזמן לעיצוב מחודש של העמוד הראשי. מוזמנים להציע הצעות לשיפור על ידי גרסאות בדף הבא: [[עמוד ראשי/עיצוב]]. ולדון עליהם ב[[שיחה:עמוד ראשי/עיצוב]] [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ח בסיוון ה'תשפ"ד 12:56, 24 ביוני 2024 (IDT)
:העמוד ראשי באמת חייב שיפוץ. [[משתמש:חסיד של הרבי|{{עיצוב גופן|גודל=3|צבע=אינדיגו|גופן=נרקיסים|'''~ חסיד של הרבי ~'''}}]] {{*}} [[שיחת משתמש:חסיד של הרבי|פארבריינגען חסידי]] 18:59, 24 ביוני 2024 (IDT)
::אם כבר התחדשות עסקינן, אני חושב שיהיה ממש חזק לשים את העיצוב של וקטור 2022 כברירת המחדל באתר (בדומה למה שעשו בויקליפה) במקביל להחלפת הסמל של חב"דפדיה ו/או עיצוב מחודש של הדף הראשי. מתייג {{א|שיע.ק}} (בתקווה שלא נמאס לך כבר מהתיוגים החוזרים ונשנים ...) [[משתמש:חסיד של הרבי|{{עיצוב גופן|גודל=3|צבע=אינדיגו|גופן=נרקיסים|'''~ חסיד של הרבי ~'''}}]] {{*}} [[שיחת משתמש:חסיד של הרבי|פארבריינגען חסידי]] 02:16, 7 ביולי 2024 (IDT)
:::ואם כבר מתחדשים.... האם רק אצלי האתר כ"כ איטי? כמעט ולא ניתן לערוך בו! [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 21:43, ט' באב, ה'תשפ"ד 21:43, 13 באוגוסט 2024 (IDT)
::::לא רק אצלך וזה כבר הרבה זמן. זו הסיבה שאני לפחות עורך רק בדפי שיחה אין לי עצבים לערוך ערכים שלמים בשביל שהכל ימחק לי אחרי זה... אומרים שהמתכנת לא מצליח לטפל בבעיה הזו. [[משתמש:חסיד של הרבי|{{עיצוב גופן|גודל=3|צבע=אינדיגו|גופן=נרקיסים|'''~ חסיד של הרבי ~'''}}]] {{*}} [[שיחת משתמש:חסיד של הרבי|פארבריינגען חסידי]] 22:00, 13 באוגוסט 2024 (IDT)


אפשר כבר להעביר את הדף הזה לארכיון? הוא ארוךךךךךךך--[[משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|מאָזְשׁעֶשׁ דַּא נִיֶע כאָטְשׁעֶש - אִיר קעֶנְט אָבּעֶר נִישְׁט וועֶלְן - יְמוֹת הַמָשִׁיחַ ה&#39;תש&#34;ף]] - [[שיחת משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|שיחה]], 13:15, כ"ט באב, ה'תש"ף 13:15, 19 באוגוסט 2020 (UTC)<br>
== שנים ושיעוריהן ==
:בטעות יצרתי קטגוריה ששמה: ניגונים ביידיש, ועכשיו אני רואה את הקטגוריה בשגיאות כתיב תחת הכותרת: ניגונים באידיש, איך למזג את השינויים ולמחוק אחד מהדפים? אם מפעיל מערכת יכול לעשות זאת--[[משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|מאָזְשׁעֶשׁ דַּא נִיֶע כאָטְשׁעֶש - אִיר קעֶנְט אָבּעֶר נִישְׁט וועֶלְן - יְמוֹת הַמָשִׁיחַ ה&#39;תש&#34;ף]] - [[שיחת משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|שיחה]], 22:03, כ"ט באב, ה'תש"ף 22:03, 19 באוגוסט 2020 (UTC)


== עזרה בעריכה ==
בשוטטי בין ערכי השנים באתרנו, עלה בי הרעיון שאולי הי' כדאי - כראוי לאתר המיועד לכלול נושאים פנימיים בכל נושא אנציקלופדי - לסדר שבכל שנה (החל משנת [[תשי"א]]) יהי' כתוב ג"כ על מספר הפרק בהמשך באתי לגני ה'שי"ת אותו לומדים בשנה זו? (עד"מ - [[תשפ"ה]]: כנהוג בכל שנה, לקראת יו"ד שבט לומדים בשנה זו את פרק ט"ו מהמשך באתי לגני ה'שי"ת. כמו"כ נוהגים ללמוד גם את מאמרי הרבי הנושאים את דיבור המתחיל "באתי לגני" משנים תשכ"ה - תשמ"ה, המיוסדים (כנראה) '''בעיקר''' על פרק זה) ומה זה שונה מקביעות השנה הש"א, זח"א ועוד? [[משתמש:באלייכטן הכי גדול|ונזכה זעהן זיך מיט&#39;ן רבי&#39;ן דא למטה אין א גוף ולמטה מעשרה טפחים והוא יגאלנו!]] - [[שיחת משתמש:באלייכטן הכי גדול|שיחה]], 20:28, ט"ז בטבת, ה'תשפ"ה 20:28, 16 בינואר 2025 (IST)
:אולי אפשר לשלב את זה בערך [[באתי לגני]] או בערך [[ספר המאמרים (באתי לגני)]].  בברכה, יחי המלך המשיח [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 17:20, 19 בינואר 2025 (IST)
:רעיון יפה, להוסיף בכל פתיח ערך של שנה על אותה שנה. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:17, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ה)
::משום מה נראה לי שלימוד באתי לגני הוא נקודתי מדי בשביל לכלול בערך על שנה. זו הסיבה שאין אצלינו 'מאפייני לוח שנה' כמו בויקיפדיה וכד'. אפשר בהחלט לייצר תבנית שתכנס בערך באתי לגני ובה יהיה בהתאם הלימוד המתאים לשנה הנוכחית (לא כל השנים ביחד). ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:29, 7 בפברואר 2025 (IST)
:::ישר כח. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:13, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)


אשמח שתעזרו לי לערוך ב[[משתמש:ישראל לייב/טיוטה]]. חסיד ליבאוויטש אינני מבין מדוע מחקת שם קטעים? [[משתמש:ישראל לייב|&#32;ישראל לייב ~ אנו רוצים משיח עכשיו]] - [[שיחת משתמש:ישראל לייב|שיחה]], 07:50, ל' באב, ה'תש"ף 07:50, 20 באוגוסט 2020 (UTC)
== קטגוריות לפי מוצא עדתי ==
:מכיוון שהם מועתקים מאתרי ויקי וכדו'  ואינם ערוכים .--[[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה~עושים סדר בליובאוויטש]] - [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]], 08:20, ל' באב, ה'תש"ף 08:20, 20 באוגוסט 2020 (UTC)


==חידוש העיתון==
(להלן העברה מדף שיחתי לצורך המשך הדיון הציבורי במקומו המתאים [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ט בטבת ה'תשפ"ה 21:13, 29 בינואר 2025 (IST))
לאחר זמן רב שבו לא יצא עיתון הפצצת המעיינות, הנני שמח לבשר על הוצאת העיתון מחדש!
האם נכון ליצור קטגוריות (באישים) לפי עדות? אני חושב שזה יכול לעשות הרבה סדר באישים--[[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] - [[שיחת משתמש:מענדל סופר|שיחה]], 22:46, כ"ח בטבת, ה'תשפ"ה 22:46, 28 בינואר 2025 (IST)
:שאלה טובה וחשובה עם צדדים לכאן ולכאן, אתייעץ על זה, כדאי לכתוב גם באולם דיונים לשמוע עוד דעות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ט בטבת ה'תשפ"ה 01:55, 29 בינואר 2025 (IST)
::לעניות דעתי קודם כל שייכתב הערך על יחס הרבי לחילוקי העדות, ואחרי זה אם תהיה שאלה יהיה אפשר להכריע בה... לענ"ד השאלה תתייתר... [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 08:40, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ה 08:40, 29 בינואר 2025 (IST)
:::אב אחד לכולנו {{קריצה}}. לא חושב שיש צורך בחילוק שכזה. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (15:19, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ה)
::::הקטגוריות לא נועדו לפלג ולדרג, אלא בסה"כ להתמצאות טכנית. כמו לדוגמא הקטגורי' 'ילידי שנת פלונית' חלוקה טכנית לגמרי, בלי קשר לאב א' כו'...--[[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] - [[שיחת משתמש:מענדל סופר|שיחה]], 19:01, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ה 19:01, 29 בינואר 2025 (IST)
:::::{{א|שיע.ק}} מה נפסק? {{שכח|מענדל סופר}}
::::::להעיר שככל שעוברים הדורות יהיה יותר בלאגן מסדר. כך לדוגמא הילדים שלי הם לא ממוצא מוגדר, כל סבא/סבא רבה הגיע ממוצא אחר, אשכנז, מרוקו, תוניס, טריפולי, עיראק. אם תקטלג מישהו ככה, הקטלוג יהפך ליותר מסורבל מאשר לולא הקטלוג ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:21, 7 בפברואר 2025 (IST)
:::::::ביוחסין הולכים אחר האב (ואבי האב כו')...--[[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] - [[שיחת משתמש:מענדל סופר|שיחה]]
::::::::א. איני בטוח שכך נכון גם פה, לפעמים הקשר למוצא הסבא רבא מצד האבא בלבד הוא רחוק מלאפיין את האדם. מי שיחפש אדם בצורה הזו לא בהכרח יגיע למקום הנכון. ב. מלבד זאת וכתוצאה מכך, אני מאמין שברגע שהקטגוריות הנ"ל יהיו פזורות ברחבי האתר יהיו מלא שמות במספר מוצאים. לכן לדעתי קטגוריות אלו לא נצרכות. ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"א בשבט ה'תשפ"ה • 01:55, 9 בפברואר 2025 (IST)
:::::::::הקטלוג אינו רק לפי 'מאפייני' האדם, אלא מוצאו, וברור שיותר קל לחפש באופן טכני ע"פ שם משפחה כזה או כזה, בלי קשר למהות האדם (כמו ילידי שנת פלונית, קטגורי' שלא נועדה לקטלג מהות כלשהיא אלא למיון טכני בלבד), ע"פ מוצאו הידוע (שם משפחה) וללא צורך להתייחס לצדדים נוספים--[[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] - [[שיחת משתמש:מענדל סופר|שיחה]]
::::::::::{{א|מענדל סופר}} כרגע מתקיים דיון בפתיחת הקטגוריות, מדוע פתחת אותן לפני תום הדיון? עדיין אין הכרעה לגבי זה. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:13, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)
:::::::::::כל ערך על אישיות יכול להכנס 0 עד 1 פעמים לאחד הקטגוריות של 'נולדו בשנת'. ולכן אם תרצה לחפש מי בגיל של... יהיה קל למצוא וזה עלול לתרום למישהו. אבל אם בקטגוריות לפי מוצא תכנס כל אישיות בכמה קטגוריות זה לא יתרום למי שמחפש מוצא ספציפי, ואם תחליט להכניס רק לפי האבא זה עוד יותר לא יקל על המחפש מוצא ספציפי. רבים מאנ"ש ממוצא אחר (בכללות) מסבא/סבא רבא שלהם מצד האבא. ואם תחפש גרוזינים לצורך הדוגמא ותמצא שם כאלו שרק סבא רבא שלהם גרוזיני זה סתם יכביד ולא יעזור. אם היה אפשר ליצור כלל שרק מוצא (כמעט) שלם אפשר להכניס הייתי אולי מסכים שיהיה מי שזה יקל עליו, אבל מאחר ואי אפשר לקבוע כזה כלל מבלי לרדוף אחרי הקטגוריות האלו ללא הפסקה לדעתי כדאי לוותר עליהם. אשמח לשמוע דעות אחרות ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"ד בשבט ה'תשפ"ה • 01:00, 12 בפברואר 2025 (IST)
::::::::::::אתה צודק במידה מסוימת, אכן אישים כאלה אולי לא כדאי לכלול בקטגוריות אלו. עם זאת אני משוכנע שמרבית 'בני הגזעים המעורבים' עדיין מוכרים ומשויכים למוצא אחד עיקרי. אלו שהזכרת (סבא רבא גרוזיני וכה"ג) הינם חריגים בין חסידי חבד בני העדות הנ"ל--[[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] - [[שיחת משתמש:מענדל סופר|שיחה]]
:::::::::::::אגב גם בויקיפדיה ישנה חלוקה לקטגוריות כאלו--[[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] - [[שיחת משתמש:מענדל סופר|שיחה]]


[[חב"דפדיה:הפצצת מעיינות/רישום|הצטרפו לצוות הכותבים ו/או חתמו מנוי לעיתון]]
== יוסי ממילחייא ==


--[[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה~עושים סדר בליובאוויטש]] - [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]], 12:52, ל' באב, ה'תש"ף 12:52, 20 באוגוסט 2020 (UTC)
מי בעד מחיקת הערך? {{שכח|מענדל סופר}}
:הייתי מציע לאחל ברכת הצלחה בשקידה והתמדה בזמן אלול החדש לכלל התמימים שחוזרים לישיבות וכו', ואולי גם להקדיש את העלוןן לזכותם וכו--[[משתמש:טאפרו דא פלאחו|טאפרו דא פלאחו]] - [[שיחת משתמש:טאפרו דא פלאחו|שיחה]], 13:17, ל' באב, ה'תש"ף 13:17, 20 באוגוסט 2020 (UTC)
:הערך נמחק. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (12:00, ד' בשבט, ה'תשפ"ה)
::{{מצטרף}} אכן כן. בכל מקרה, נקווה שעד תחילת ה[[קבוצה]] כבר יהיו מוכנים הכתבים וחלק מהכתבות... '''[[משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|לאמטערנעצ&#39;יק]] ~ [[שיחת משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|ליקוטי דיבורים]]''', 17:40, ל' באב, ה'תש"ף


== רבי דרייב ==
== ניגונים בערכים ==


מותר להעלות לאתר תמונות מרבי דרייב?--[[משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|מאָזְשׁעֶשׁ דַּא נִיֶע כאָטְשׁעֶש - אִיר קעֶנְט אָבּעֶר נִישְׁט וועֶלְן. אָנִי שְׁלִיחַ שֶׁל הַרֶבֶּ&#39;ע.]] - [[שיחת משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|שיחה]], 13:13, ל' באב, ה'תש"ף 13:13, 20 באוגוסט 2020 (UTC)
מה דעתכם לשים בערכים שבהם הועלו כבר לאתר ביצועים של ניגונים, קישור לנגן מובנה של הניגון בגוף הערך במקום קישור שמוביל לדף אחר? האם כדאי לעשות זאת באופן נרחב? ראו דוגמה כאן [[ניגון ישן (אדמו"ר הזקן)#קישורים חיצוניים]]. זה יחליף גם מקומות שבהם יש את [[:תבנית:ק.שמע]] כמו כאן [[ניגון הורודישטשר#קישורים חיצוניים]]  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' בשבט ה'תשפ"ה 23:40, 1 בפברואר 2025 (IST)
:בפשטות כן (כך ראיתי שנוהגים וכך גם אני נוהג).--[[משתמש:טאפרו דא פלאחו|טאפרו דא פלאחו]] - [[שיחת משתמש:טאפרו דא פלאחו|שיחה]], 13:17, ל' באב, ה'תש"ף 13:17, 20 באוגוסט 2020 (UTC)
:אני נגד הוספת קישור שמע מובנה: א. בצורה זו, הטעינה של הקובץ איטית יותר. ב. אין דרך להוריד את הקובץ וע"כ חבל. לדעתי [[:תבנית:ק.שמע]] זו תבנית מעולה שאין צורך להחליפה (הטוב ביותר הוא לקשר ישירות לניגון, כמו לדוגמא ב[[ניגון אִי וְו ווָאדיֶע#קישורים חיצוניים]]). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (11:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ה)
::אם הם מסכימים להעתיק, באתר שלהם כתוב כל הזכויות שמורות. כדאי לשאול אותם באופן אישי על חב"דפדיה ● [[משתמש: חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש: חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 13:20 • ל' באב תש"פ
::בנוגע לטעינה והפעלה לא בדקתי, והנקודה של הורדת הקובץ באמת חשובה, אבל אני חושב שעוד לפני זה, זה פשוט לא אסתטי, לפחות לא בצורה שבה זה מופיע כעת. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 12:19, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:19, 2 בפברואר 2025 (IST)
:::אם לסמוך רק עם פי הדוגמאות ששיע הביא לא הבנתי מה הבעיה בהורדות פשוט זה נמצא באופציית מידע שמפנה לקובץ עצמו כמו בקובץ תמונה שיש אפשרות הורדה שם, לגבי הקישור מנסיון העבר עם אתרים כמו שטורעם ואינפו הישן אי אפשר לסמוך על זה בטווח ארוך, ובכלל לדעתי כשיש בקובץ הורדה פנימי לדעתי עדיף בכלל לוותר על קישורים לאתרים אחרים.
::::נ.ב. {{א|שיע.ק}} אגב אני רואה שעד היום לא תוקן משם מה עניין החתימה באולם דיונים [[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]] - [[שיחת משתמש:דוד קורצוג|שיחה]], 12:55, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:55, 2 בפברואר 2025 (IST)
:::::אכן עדיף להעלות את הקובץ עצמו באם אפשרי, ואז לקשר לקובץ שמע בחב"דפדיה עצמו. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 16:41, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 16:41, 2 בפברואר 2025 (IST)
::::::אנסה להסביר מדוע ואיך כדאי ואפשר לשלב נגן. א. זה זמין, נח והופך את האתר למושך יותר ושימושי. ב. קישור חיצוני מבלבל יותר (אפילו אם נתחיל לסמן בצורה ברורה איזה קישור מוביל ישירות לקובץ ואיזה לאתר חיצוני), מי שלא מכיר את האתר, יתקשה להבין איזה קישור מוביל ישירות לדף עם הקובץ ואיזה לא. ג. בדקתי וזה לא מאט את טעינת האתר. הטעינה היא מספיק חכמה כך שקודם נטען הדף עם הטקסט ואח"כ נטענת המדיה. ד. לגבי העיצוב, מבין את ההסתייגות אפשר לשלב תחת הכותרת 'להאזנה' או משהו אחר. ה. {{א|דוד קורצוג}} הוספתי את הבעיה ב[[חב"דפדיה:פיתוח#חתימה באולם הדיונים]]. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' בשבט ה'תשפ"ה 15:44, 3 בפברואר 2025 (IST)
:::::::אולי באותו סגנון עיצוב של תמונה, משוך לשמאל וכו'. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 18:42, ה' בשבט, ה'תשפ"ה 18:42, 3 בפברואר 2025 (IST)
::::::::מדוע לא להשתמש ב[https://chabadpedia.co.il/images/transcoded/6/6e/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3.ogg נגן הקודם והמוכר]? בצורה כזו הקובץ מופעל בצורה אוטומטית ומהירה והורדתו מתאפשרת בקלות רבה, כמו"כ כפי שכתב להתראות, רק טקסט מוכנס לערך ולא [[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]] קובץ שמע שתופס את כל העין. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:57, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
::::::::למה לא? א. כי הישן מוכר רק לחב"דפדים, לא לגולשים רגילים. למשתמש שאינו מכיר, ברור שקל יותר ללחוץ על נגן שמופיע בערך, מאשר על קישור שמוביל לדף אחר ובו הנגן. אגב, שום אתר שמכבד את עצמו לא אתר חדשות, ולא אתר ממשלתי וכיו"ב מחייב ללחוץ על קישור ולעבור דף כדי לשמוע או לראות מדיה. היום הכל מופיע בדף עצמו. ב. כי זה דווקא יתרון שערך מציג גם מדיה ולא רק טקסט, אנחנו בעידן שנדרש מאתר להיות כמה שיותר אינטארקטיבי. בן אדם יכול לשמוע את הניגון תוך כדי שהוא קורא את המידע עליו ומבלי לצאת מהדף. ג. אפשר להוסיף ליד כל נגן קישור פשוט שיהיה כתוב בו [https://chabadpedia.co.il/images/transcoded/6/6e/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3.ogg להורדה]. ד. אולי אני טועה אשמח לשמוע עוד דעות מנומקות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' בשבט ה'תשפ"ה 22:45, 3 בפברואר 2025 (IST)
:::::::::השתכנעתי, ישר כח. רק אשמח שהורדת הקובץ תוכל להתבצע בקלות מאוד (מבלי לצאת מהדף {{קריצה}}). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (22:53, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
::::::::::להעיר, שכאשר מכניסים לתוקף את הנגן החדש,  נוצרת כותרת חדשה של 'לשמיעת הניגון' ולא 'קישורים חיצוניים' כפי שיש כעת. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:20, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
:::::::::::בכל אופן, לא כדאי להשתמש בצורה <nowiki>[[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]]</nowiki> אלא ליצור תבנית מותאמת שרק היא תוכנס לערכים. מעבר לנוחות אח"כ לשנות ולמצוא את כל המקומות בהם התבנית מופיעה בקלות יהיה אפשרות להוסיף גם קישור להורדה אחרי לא בצורה ידנית. {{א|שיע.ק}}, לגבי החתימה באולם דיונים לדעתי כדאי להתקין את ההרחבה של 'תגובה' בדפי שיחה, יש שם מובנה חתימה בכל שיחה. ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:12, 7 בפברואר 2025 (IST)
יוסף בן מלמד אכן יהיה צורך להוסיף כותרת 'האזנה' או משהו בסגנון. חלוקת קונרסטים. דברי טעם. אתה יכול אולי להכין תבנית כזו? לגבי ההרחבה אתה מכיר אתר שבו היא מותקנת? תוכל לכתוב את שמה באנגלית, או לקשר אליה? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשפ"ה 23:00, 8 בפברואר 2025 (IST)
:כשתהיה החלטה איך רוצים שזה יראה אני יוכל להכין את זה. לגבי ההרחבה, הוספתי ב[[חב"דפדיה:פיתוח#הרחבות]]. בהצלחה! ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"א בשבט ה'תשפ"ה • 01:12, 9 בפברואר 2025 (IST)


== מנטרים ==
== דרושים לחב"דפדיה באנגלית ==
מנסח מחדש בקשה שעכשיו רלוונטית ודחופה: {{חב"דפדים פעילים}} ב"ה חב"דפדיה באנגלית כבר עושה את צעדיה הראשונים. בשלב זה אנחנו עובדים קשה על הוספת ערכים על ידי דוברי (כותבי) אנגלית, אך איננו מפרסמים אותה לציבור הרחב. כדי שנוכל לפתוח אותה, דרושים לנו בדחיפות משתמשים שיכולים להסתדר קצת עם אנגלית, לא להבין אבל כן לקרוא. כדי שהמיזם האדיר הזה יוכל לצאת לדרך. תחשבו אם חב"דפדיה בעברית יצרה כזו מהפכה, מה תעשה חב"דפדיה באנגלית... כיום רוב היהודים עדיין לא דוברי עברית, שלא לדבר על הגויים.


לפני שאני עוזב את האתר, ביום ראשון הבעל"ט בע"ה, ברצוני לעורר על הצורך החשוב בהוספת [[מנטר]]ים, וכל שאר התפקידים בדומים לאתר, דבר הנצרך מאד, כיוון שאין אף אחד פעיל בתחומים אלו מחד, ומאידך יש כמה שעושים זאת בצורה בלתי רשמית... ~ [[משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">חב"דניק</span>''']] ~ [[שיחת משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">בית חב"ד פתוח</span>''']] ~ 15:58, ל' באב, ה'תש"ף
'''מה אנחנו מחפשים מכם דוברי העברית?
:מלבד מפעילי המערכת, יש שלושה כאלה שהוגדרו מנטרים. שתיים הם גם מפעילים, ועוד אחד '''לצערנו''' כבר לא פעיל. אני נכנס לדפים ורואה שם דברים שכתובים בצורה...... מתחת לכל ביקורת! צריך באתר כזה 20 מנטרים! | נכתב בשעה 07:45 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[א' באלול]] [[תש"פ]] מגיע משיח.
'''
::האמת היא שהייתי ממליץ דבר ראשון את הרב {{א|חבר}} למנטר, הוא עובד רבות בתואר הזה בצורה לא רשמית כידוע ליודעים... ~ [[משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">חב"דניק</span>''']] ~ [[שיחת משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">בית חב"ד פתוח</span>''']] ~ 10:28, א' באלול, ה'תש"ף
א. משתמשים שיכולים לתרום לחב"דפדיה באנגלית דברים טכניים תמונות, תבניות וכו'. לצורך כך לא נדרש ידע רציני באנגלית מספיק ידע בסיסי בלבד (ואפשר גם באמצעות תרגום גוגל). במיוחד בשלבי ההקמה של האתר זה נחוץ מאוד. ברגע שהאתר מכיל כמות נתונים בסיסית, אפשר לפרסם אותו ולמשוך אנשים שיכתבו בו.  
:::{{הסמקה}} | נכתב בשעה 10:31 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[א' באלול]] [[תש"פ]] מגיע משיח.
::::חחח, לפחות אני שמח שאינך מסרב... ~ [[משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">חב"דניק</span>''']] ~ [[שיחת משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">בית חב"ד פתוח</span>''']] ~ 10:34, א' באלול, ה'תש"ף
:::::גם אני {{בעד חזק}} למנות את {{א|חבר}}, וגם בכללי להוסיף פה עוד '''המון''' מנטרים זה תלוי ב{{א|שיע.ק}}, אם הוא יסכים--[[משתמש:שמואל חיים|שמואל חיים~יחי המלך]] - [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]], 12:55, א' באלול, ה'תש"ף 12:55, 21 באוגוסט 2020 (UTC)
::::::זה בהחלט תפקיד חשוב וחיוני באתר. אך דרישות המינימום שלו הן היכרות עם האתר, כלליו וצורת הכתיבה שלו, וידע לשוני שימנע אישור של טעויות לשון מביכות. היות שאיני מכיר את המשתמשים מספיק אני לא יכול להכריע בכך. אבקש מהמשתמשים להציע מועמדים מתאימים. ובעז"ה מועמדים שתהיה עליהם הסכמה רחבה (כלומר שלא יהיו משתמשים ותיקים ותורמים שסבורים שאינם מתאימים) הם ימונו לכך. אני רוצה להוסיף ולציין שזה תפקיד טכני, משעמם ולא זוהר כמו כתיבת ערכים (אי אפשר לכתוב אח"כ בדף השיחה בדקתי ואישרתי 10,000 תרומות) אבל הוא נצרך מעין כמוהו והוא זה שעושה את ההבדל בין אתר ברמה ירודה לאנציקלופדיה אמינה ואיכותית. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' באלול ה'תש"ף 18:53, 23 באוגוסט 2020 (UTC)
:::::::כפי שנאמר פה {{א|שיע.ק}}, {{א|חבר}} הוא המעומד הכי טוב לתפקיד! אולי תעשה פה בחירות לתפקיד הזה--[[קובץ:שמואל חיים 2.png]]- [[שיחת משתמש:שמואל חיים|יחי המלך]] 17:17, 24 באוגוסט 2020 (UTC)
{{שבירה}} קל למצוא משתמשים אשר עוברים על כל השינויים האחרונים. אך הקשה בלמצוא מנטר הוא אשר לא בשבוע אחד פעיל מאוד ובשבוע האחר אפילו לא עונה על תגובות שכותבים לו בדף שיחה.--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • ט' באלול ה'תש"ף • 23:54, 29 באוגוסט 2020 (UTC)
:ובנדו"ד {{א|חבר}} לא ענה לי על הודעה שכתבתי לו בדף שיחה ביום ראשון שעבר ---'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • ט' באלול ה'תש"ף • 23:57, 29 באוגוסט 2020 (UTC)
::ראיתי לאחרונה כמה שכתבו שצריך 'המון' מנטרים וכד', אך באמת אין צורך ביותר מנטרים ממשתמשים.. וגם לא כמות של רבע מהמשתמשים הפעילים. תפקיד המנטרים הוא לראות שאין השחתות בין המשתמשים החדשים והאנונימיים (השאר לא משחיתים אם לא נחסמו), בשביל זה לא צריך יותר ממנטר פעיל אחד לכל 5 משתמשים פעילים.
::בנוסף, אין תפקיד המנטרים להתחייב לעבור על כל השינויים האחרונים, מספיק שיעברו כשהם פעילים ויחד יקיפו את השינויים האחרונים.
::יש גם לשים לב שכעת רב המשתמשים הפעילים במצב שצריך מנטר כדי שינטר אותם (לא מהשחתות מכוונות אלא מטעויות), היינו שצריך משתמש שהוא לא שווה לשאר המשתמשים בידע של סגנון עריכה וכללי האתר (ולכן '''פחות''' נוגע כאן הכמות עריכות/ערכים), וכל משתמש יכול לבחון את עצמו אם היה צריך לשחזר אותו, האם זה היה מוצדק והאם החזירו לאחר דיון את העריכה שלו. בהצלחה! ● [[משתמש: חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש: חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 00:41 • י' באלול תש"פ


== צאתכם לשלום ==
כל מי שמתאים או שיכול לרתום לעניין אנשים אחרים, נא לפנות אלי במייל או בטלפון +972548147703  shia.wik - gmail.com


גם [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|אנוכי]], נאלץ לעזוב מעט את האתר, בשל לימודי בישיבה .
כמו כן אני שוקל לעשות מפגש זום איתי ועם שרגא קרומבי בנושא. האם יש משתמשים שזה מדבר אליהם? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ו' בשבט ה'תשפ"ה 01:15, 4 בפברואר 2025 (IST)
:{{א|שיע.ק}} אליי זה מדבר יש לי ידע בסיסי באנגלית ואשמח שתעשה זום כדי להבין יותר במה מדובר. בברכה, [[משתמש:חב"ד בדרך לגאולה|חב"ד בדרך לגאולה]] ~ [[שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה|שיחה]] ~ [[יחי|'''יחי המלך המשיח''']]  13:31, 4 בפברואר 2025 (IST)
::ישר כח. אם לא יהיו עוד מצטרפים אצור איתך קשר בפרטי. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ז' בשבט ה'תשפ"ה 01:24, 5 בפברואר 2025 (IST)
:::אני מצטרף גם. למעשה כבר התחלתי לתרום, אך חשוב שתהיה התדברות כדי שלא יהיו התנגשויות. כדאי למנות דובר אנגלית כשפת אם לוודא שמשתמשים דוברי עברית לא יקלקלו במקום לתרום וכן להדריכם באופן כללי (אפשר גם ליצור דף לדוברי עברית בו יוכלו לשאול את דוברי האנגלית עניינים לשוניים בשפה האנגלית). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (01:48, ז' בשבט, ה'תשפ"ה)
::::{{א|שיע.ק}} הייתי מציע לשאול את {{א|עקשן להבאת הגאולה}} הוא גר בחו"ל יודע טוב אנגלית. בברכה,  | [[משתמש:תמים של הרבי|תמים של הרבי]] - [[שיחת משתמש:תמים של הרבי|שיחה]]  11:40, 5 בפברואר 2025 (IST)


בהצלחה לכולם, דאגו למשתמשים החדשים ותתיחסו אליהם בהתאם, התנהגו באהבת ישראל ובאחדות כרצון הרבי,
== תבנית:בעלי ידע ==
{{חב"דפדים פעילים}} מה אתם אומרים על תבנית בעלי ידע כמו שיש בויקיפדיה והמכלול.  בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - [[משתמש:מ. רובין|דף משתמש]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 19:58, 6 בפברואר 2025 (IST)
:{{בעד}} [[משתמש:ב. א. א.|ב. א. א.]] - [[שיחת משתמש:ב. א. א.|שיחה]], 02:43, ט' בשבט, ה'תשפ"ה
::ובכל תבניות הידע יהיו אותם אנשים? או שבכל תבנית ידע יהיה משתמש אחד שתיים? תבניות ידע זה פחות מתאים למספר משתמשים קטן... ואם הרצון בתיוג אפשר לתייג את הפעילים כפי שעשית. בכל אופן אני לא בטוח שגם הפעילים יש צורך מהסיבה שהפעילים עוברים פחות או יותר על העריכות האחרונות, לפחות אלו שמגדירים את עצמם 'בעלי הידע' ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:00, 7 בפברואר 2025 (IST)
:::אז סתם שתדע שיש קרוב ל150 משתמשים פעילים וחוץ מזה שבתבניות יהיו בעלי ידע מורחב בנושא לא כל מי שיודע קצת.  בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - [[משתמש:מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 17:28, 9 בפברואר 2025 (IST)
::::[https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93:%D7%9E%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9%D7%99%D7%9D_%D7%A4%D7%A2%D7%99%D7%9C%D7%99%D7%9D יש 129 משתמשים פעילים], אבל זה לא אומר כלום, רובם עם פחות מ-50 פעולות, משתמשים עם מעל ל-50 פעולות (שזה לא הרבה כ"כ) יש כ-10. בכ"מ חב"דפדיה עוסקת בגדול בנושא אחד - חסידות חב"ד, אמנם הוא מחולק לתתי נושאים ורמות שונות, אך עדיין לא הגענו לשלב של קבוצות משתמשים, במקרה ויש דיון מסויים, כולם רואים אותו. (אגב, אתה המשתמש הפעיל ביותר {{קריצה}}). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:07, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)
:::::[[מיוחד:סטטיסטיקות|כאן]] רשום 147 ו[[מיוחד:משתמשים פעילים|מתוכם]] 15 משתמשים שערכו למעלה מ50 עריכות.  בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - [[משתמש:מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 16:42, 11 בפברואר 2025 (IST)
::::::לדפי הסטטיסטיקות אני מודע גם כשאני מחוץ לאתר... והם עדין לא סותרים את מה שכתבתי. ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"ד בשבט ה'תשפ"ה • 01:06, 12 בפברואר 2025 (IST)
:::::::מה הכוונה בזה שאמרת שאתה מודע לדפי הסטטיסטיקות מחוץ לאתר?.  בברכה, יחי המלך המשיח!!! - [[חב"דפדיה:מיזמים/הערך ה-12k|הערך ה12k]]!!! - [[משתמש:מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 15:40, 19 בפברואר 2025 (IST)


והמשיכו להפיץ את המעיינות!
== אפליקציה לחב"דפדיה ==
{{מפעילי מערכת}} מה אתם אומרים על הקמת אפליקציה של חב"דפדיה לפלאפון?
לדעתי זה יועיל ויקפיץ את החיפושים בחב"דפדיה, אם כי זה דבר יקר מאוד אז אולי הגיוני יותר שזה יקרה בעוד כמה שנים. לבנתיים אני מניח את זה כאן.
[[משתמש:ב. א. א.|ב. א. א.]] - [[שיחת משתמש:ב. א. א.|שיחה]], 02:47, ט' בשבט, ה'תשפ"ה
:דובר על זה בעבר. כעת ניתן להוסיף את הדף הראשי של האתר לדף הבית בפלאפון באמצעות לחיצה על 3 הנקודות בדפדפן. העלות של פיתוח אפליקציה לדעתי לא שווה את פער הנוחות בין מה שכבר יש לאפליקציה כי הפער די קטן. בהצלחה! ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 08:57, 7 בפברואר 2025 (IST)
::יש פיצ'ר של 'הורדת אפליקצייה לנייד', זה אמנם עובד על גבי הדפדפן אך מאוד נוח ומדמה אפליקצייה לכל דבר, אם יש לך מושג איך עושים זאת, זה יהיה מועיל לתועלת הגולשים. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:09, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)
:::{{חב"דפדים פעילים}}, לצורך בדיקה, מי שמעוניין להוריד אליו אפליקציה בגרסת בטא שירשום כאן מייל שמחובר למכשיר שלו. אם יהיו מעל 10, בע"ה תהיה אפליקציה. (כל משתמש מייל אחד על מכשיר אחר) ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ח בשבט ה'תשפ"ה • 22:47, 26 בפברואר 2025 (IST)
::::770byy@gamil.com. תודה. [[משתמש:מאיר דקל|מאיר דקל]] - [[שיחת משתמש:מאיר דקל|שיחה]], 23:09, כ"ח בשבט, ה'תשפ"ה 23:09, 26 בפברואר 2025 (IST)
:::::חלוקת קונטרסים זו יוזמה נפלאה ואני חושב שהיא תוסיף רבות לחב"דפדיה. יכול להיות שיש משתמשים שמעדיפים לא לכתוב את המייל שלהם בדף פומבי שגלוי כמובן גם לכל עובר אורח ולא רק למשתמשי האתר. אולי עדיף שישלחו אלייך (או, אם אתה מעדיף אפשר אלי) את כתובת המייל, כל מי שיוכל להכנס ולהוריד את האפליקציה באמצעות סמרטפון? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ח' באדר ה'תשפ"ה
::::::אין בעיה, ניתן לשלוח לי גם ישירות ל{{משתמש:חלוקת קונטרסים/מייל}} או לשיע.ק. כשיצטברו 10 מיילים יתקבל עדכון נוסף ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"ד באדר ה'תשפ"ה • 01:52, 14 במרץ 2025 (IST)


'''(אם תראו עריכות שלי באתר בזמן הקרוב, דעו שזה עריכות של אחיי הקטונים מן הסתם..... עד שאשנה את סיסמתי....)'''
== חב"דפדיה באנגלית ==


להתראות חב"דפדים!--[[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה~ עושים סדר בליובאוויטש!]] - [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]], 10:48, א' באלול, ה'תש"ף 10:48, 21 באוגוסט 2020 (UTC)
בעתיד הקרוב לכבוד י"א ניסן מערכת החב"דפדיה מתכונן להשיק פרויקט חדש וגדול של chabapedia באנגלית, עד כה יש לנו למעלה מ-1000 עמודים שתורגמו, אבל אנחנו עדיין רחוקים מלהיות מוכנים להשיק את הפרויקט, אנו קוראים לכל מי שרוצה לעזור ויש לו תשוקה להפצת המעיינות בבקשה לבוא ולעזור לנו בפרויקט המדהים הזה, המשימות שצריך לעשות עכשיו כוללות: הוספתת תמונות, בניית תבניות, והכנת קטגוריות, כל זה חייב להיעשות באנגלית המיועדת לחסידי חב"ד דוברי אנגלית, האתר הוא chabadpedia.com תודה רבה. {{אנונימי}}
 
:אולי אפשר להשיק ביחד עם [[חב"דטקטס]] ו[[חב"דציטוט]].  בברכה, יחי המלך המשיח!!! - [[חב"דפדיה:מיזמים/הערך ה-12k|הערך ה12k]]!!! - [[משתמש:מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 19:45, 11 במרץ 2025 (IST)
:כנ"ל--[[משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|מאָזְשׁעֶשׁ דַּא נִיֶע כאָטְשׁעֶש - אִיר קעֶנְט אָבּעֶר נִישְׁט וועֶלְן. אָנִי שְׁלִיחַ שֶׁל הַרֶבֶּ&#39;ע.]] - [[שיחת משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|שיחה]], 10:51, א' באלול, ה'תש"ף 10:51, 21 באוגוסט 2020 (UTC)
::כנ"ל... אני חושש מאד, עוזבים המון את האתר, אני ביום ראשון... ~ [[משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">חב"דניק</span>''']] ~ [[שיחת משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">בית חב"ד פתוח</span>''']] ~ 10:56, א' באלול, ה'תש"ף
:::כנ"ל, אך לא להרבה זמן | נכתב בשעה 11:24 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[א' באלול]] [[תש"פ]] מגיע משיח.
::::כנ"ל. טַיֶיערֶע בְּרִידֶער, מִיר וֶועלְן זִיך וַייטֶער זֶעהְן!--[[משתמש:טאפרו דא פלאחו|טאפרו דא פלאחו]] - [[שיחת משתמש:טאפרו דא פלאחו|שיחה]], 20:03, ב' באלול, ה'תש"ף 20:03, 22 באוגוסט 2020 (UTC)
:::::ישארו כאן רק משתמשים בודדים... ~ [[משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">חב"דניק</span>''']] ~ [[שיחת משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">בית חב"ד פתוח</span>''']] ~ 20:43, ב' באלול, ה'תש"ף
::::::נשתדל להמשיך להחזיק את האתר עד לשובכם, עד לשוב [[אדמו"ר שליט|הרבי מה"מ]] ב[[גאולה]] האמיתית [[בית המקדש השלישי|והשלמה]]! מחכים לשובכם {{בכי}} '''[[משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|לאמטערנעצ&#39;יק]] ~ [[שיחת משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|ליקוטי דיבורים]]''', 13:54, ג' באלול, ה'תש"ף
:::::::הציבור מודה לך, רק אל-תעשה שטויות בבקשה... וד"ל... ~ [[משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">חב"דניק</span>''']] ~ [[שיחת משתמש:חב"דניק|'''<span style="color: blue;;">בית חב"ד פתוח</span>''']] ~ 14:21, ג' באלול, ה'תש"ף
{{שבירה}}{{א|לאמטערנעצ'יק}} אולי גם אתה רוצה לקחת חופשה? זה יעזור לנו מאד... {{חחח}}--[[משתמש:יוסי מ.|&#39;&#39;&#39;יוסי מ. *יחי המלך המשיח*&#39;&#39;&#39;]] - [[שיחת משתמש:יוסי מ.|שיחה]], 15:11, ג' באלול, ה'תש"ף 15:11, 23 באוגוסט 2020 (UTC)
:{{א|חסיד ליובאוויטש}} אני לא יודע אם התבדחת כשכתבת: "(אם תראו עריכות שלי באתר בזמן הקרוב, דעו שזה עריכות של אחיי הקטונים מן הסתם..... עד שאשנה את סיסמתי". אבל אם אכן זה המצב, זו הפרה של הכללים. אין לאפשר למישהו אחר לערוך בשימך ובאחריותך להחליף את הסיסמה אם היא נחשפה בפני מישהו אחר. זה ממש לא נושא לבדיחות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' באלול ה'תש"ף 19:36, 23 באוגוסט 2020 (UTC)
::בעזרת ה' אני עוד מעט חוזר מהחופשה החב"דפדית לאתר (כשיתחילו הישיבות..) ● [[משתמש: חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש: חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 19:58 • ג' באלול תש"פ
{{א|יוסי מ.}}, אתה לא 'תמים' במקרה? אין לך ישיבה בקרוב? (הצעה: גם אם יש לך משהו (או שאתה פגוע...) נגד אחד מ{{א|לאמטערנעצ'יק|המשתמשים}} של חב"דפדיה (אני אתן לך רמז: [[יודל' קרינסקי]]...), אין להראות זאת באתר. זה נוגד לחוקים...), בתקווה להבנה ולחופשת'''{{א|יוסי מ.|ך}}''' הקרובה... '''[[משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|לאמטערנעצ&#39;יק]] - [[שיחת משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|ליקוטי דיבורים]]''', 13:43, ד' באלול, ה'תש"ף
:::אנא לשמור על שפה נקיייה {{לשון הרע}}--[[קובץ:שמואל חיים 2.png]]- [[שיחת משתמש:שמואל חיים|יחי המלך]] 15:27, 24 באוגוסט 2020 (UTC)
::::נשתדל, נשתדל '''[[משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|לאמטערנעצ&#39;יק]] ~ [[שיחת משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|ליקוטי דיבורים]]''', 16:03, ד' באלול, ה'תש"ף
 
== טייערע ברידער ==
 
[[טייערע ברידער]] מיר וועלן זיך ווייטער זעהן!!! להתראות תמימים!!!!--[[משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|מאָזְשׁעֶשׁ דַּא נִיֶע כאָטְשׁעֶש - אִיר קעֶנְט אָבּעֶר נִישְׁט וועֶלְן. אָנִי שְׁלִיחַ שֶׁל הַרֶבֶּ&#39;ע.]] - [[שיחת משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|שיחה]], 20:43, ד' באלול, ה'תש"ף 20:43, 24 באוגוסט 2020 (UTC)
 
[[משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|מאָזְשׁעֶשׁ דַּא נִיֶע כאָטְשׁעֶש - אִיר קעֶנְט אָבּעֶר נִישְׁט וועֶלְן. אָנִי שְׁלִיחַ שֶׁל הַרֶבֶּ&#39;ע.]] - [[שיחת משתמש:מאזשעש דא ניע כאטשעש|שיחה]], 20:44, ד' באלול, ה'תש"ף
 
Прощай, подруга
 
Goodbye girlfriend
 
== שדרוג ==
 
שימו לב, האתר יחסם כעת לעריכה לצורך שדרוג תוכנת מדיה ויקי, עמכם הסליחה על אי הנעימות ותודה על הסבלנות {{חיוך}} [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תש"ף 13:46, 25 באוגוסט 2020 (UTC)
:{{א|שיע.ק|שיע}}, ממתי ולמשך כמה זמן? האם כל האתר ייחסם לעריכה, ואם לא אז מה? '''[[משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|לאמטערנעצ&#39;יק]] ~ [[שיחת משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|ליקוטי דיבורים]]''', 13:51, ה' באלול, ה'תש"ף
::השדרוג הסתיים בהצלחה, כל מי שמוצא בעיה כלשהי נא לעדכן בדף הבא [[שיחת חב"דפדיה:פיתוח]] [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תש"ף 15:43, 25 באוגוסט 2020 (UTC)
:::מזל טוב! ניכר שגם בעיית התמונות פותרה בהצלחה! בברכה, [[משתמש:בא מועד|בא מועד (אב"ק)]] • [[שיחת משתמש:בא מועד|שו"ת]] • ה' באלול ה'תש"ף ליצירה 17:34, 25 באוגוסט 2020 (UTC)
 
==דייוח על תקלות לאחר השדרוג==
אם אתם חושבים שנתקלתם בתקלה בעקבות השדרוג, נא כיתבו אותה בתת פסקה כאן. תודה [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תש"ף 17:49, 25 באוגוסט 2020 (UTC)
=== יישר כוח עצום!!! ===
 
על השידרוג המיוחל, בהחלט עבודה טובה {{א|שיע.ק}}.
 
אך כמו בכל עבודה טובה, תמיד יש את הבעיות הקטנות...
 
אין אפשרות להעלות תמונות משום מה. אבקש לטפל בהקדם בזה בבקשה. תודה--[[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה]]  · [[הכחלת ערכים|עושים סדר בליובאוויטש]]· [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] 17:35, 25 באוגוסט 2020 (UTC)
:יטופל בעז"ה, תודה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תש"ף 17:49, 25 באוגוסט 2020 (UTC)
::{{טופל}} [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תש"ף 19:50, 25 באוגוסט 2020 (UTC)
:::יישר כוח. ואוסיף עוד משהו: אמנם זה היה גם לפני השדרוג, אבל הדבר מאוד מעיק. בשביל לחתום בלוח מודעות או באולם הדיונים וכו' צריך לכתוב בעצמנו, ואין אפשרות של חתימה אוטמטית. אשמח אם תטפלו בכך.--[[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה]]  · [[הכחלת ערכים|עושים סדר בליובאוויטש]]· [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] 07:28, 26 באוגוסט 2020 (UTC)
::::{{א|שיע.ק}}, נראה לי שזה קשור [https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94_%D7%95%D7%99%D7%A7%D7%99:%D7%A1%D7%A7%D7%A8%D7%99%D7%A4%D7%98%D7%99%D7%9D/46.js לזה] ● [[משתמש: חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש: חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 07:42 • ו' באלול תש"פ
 
===קישורים שימושיים בדף השינויים אחרונים===
עד לשדרוג היה מאוד נוח ומסייע הקישורים השימושיים שהופיעו בתיבת בחלק העליון של דף השינויים. אם יהיה אפשר להחזיר את זה באיזו-שהיא צורה, או לחילופין - לעשות דף חדש שבו תופיע התיבה הזו, ויהיה קישור אליו בקישורים מימין (עמוד ראשי, ברוכים הבאים, אולי דיונים וכו'), זה יהיה לתועלת גדולה. יישר כח! [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 06:33, ו' באלול, ה'תש"ף 06:33, 26 באוגוסט 2020 (UTC)
:יש לך את זה תחת הלשונית "כלי סקירה אחרים" בצד ימין של הדף. '''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]'''  •  '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|ליקוטי דיבורים]]''' 00:37, 27 באוגוסט 2020 (UTC)
 
===שינויים אחרונים===
אני לא יודע אם זה רק אצלי, אך מאחר השדרוג, לפעמים לוקח לאתר זמן, עד שהוא פותח את השינויים אחרונים. יש איך לסדר את זה?--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • י"ב באלול ה'תש"ף • 02:31, 1 בספטמבר 2020 (UTC)
:לוקח קצת יותר זמן כי האתר נהיה יותר כבד, בויקיפדיה לוקח יותר זמן.. ● [[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 03:30 • י"ב באלול תש"פ
 
==הידעת==
לאחרונה התגלה לי שבעבר היה ויקיפדיה חב"דית עוד לפני [[חב"דפדיה]]! שאותה הפעיל [[חב"ד און ליין]] עיינו [https://col.org.il/news/15409 כאן] <font color="{{#בחר:ירוק|
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
ליים=Lime|
ירוק בהיר=Lime|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple|
#ברירת מחדל=ירוק}}
">שמואל</font> <font color="{{#בחר:ירוק בהיר|
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
ליים=Lime|
ירוק בהיר=Lime|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple|
#ברירת מחדל=ירוק בהיר}}
">חיים</font> ✡ [[שיחת משתמש:שמואל חיים|משיח נאו!]]  ✡ [[משתמש:שמואל חיים|יחי המלך!]] 13:44, 27 באוגוסט 2020 (UTC)
==תואר הרב==
חברים כיוון שאנחנו חב"דפדיה, קודם כל חב"ד ואז פדיה, לפי עניות דעתי צריך להוסיף תואר הרב/רבי לכל מי שהוא שליח/רב/משפיע/אדמו"ר (לגבי המדיניות הברורה אפשר לעשות בהמשך דיון), '''זה בושה שאנו כאתר חרדי ויותר מזה חב"די לא מכבד רבנים!''' <font color="{{#בחר:ירוק|
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
ליים=Lime|
ירוק בהיר=Lime|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple|
#ברירת מחדל=ירוק}}
">שמואל</font> <font color="{{#בחר:ירוק בהיר|
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
ליים=Lime|
ירוק בהיר=Lime|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple|
#ברירת מחדל=ירוק בהיר}}
">חיים</font> ✡ [[שיחת משתמש:שמואל חיים|משיח נאו!]]  ✡ [[משתמש:שמואל חיים|יחי המלך!]] 14:10, 27 באוגוסט 2020 (UTC)
:אנחנו מכבדים אותם בכך שאנחנו כותבים עליהם ערך. וכמובן כותבים עליהם הרב בתוך הערך ● [[משתמש: חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש: חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 17:08 • ז' באלול תש"פ
::צריך להכניס את תואר הרב בתור הערך עצמו שלערך יקראו [[הרב מרדכי שמואל אשכנזי]], [[הרב יהודה לייב גרונר]] וכו' <font color="{{#בחר:ירוק|
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
ליים=Lime|
ירוק בהיר=Lime|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple|
#ברירת מחדל=ירוק}}
">שמואל</font> <font color="{{#בחר:ירוק בהיר|
שחור=black|
לבן=white|
אדום=red|
ארגמן=Crimson|
מג'נטה=Magenta|
ורוד=pink|
כתום=orange|
צהוב=yellow|
זהב=Gold|
ירוק=green|
ליים=Lime|
ירוק בהיר=Lime|
חאקי=khaki|
חום=brown|
ערמון=Maroon|
אפור=Gray|
כסף=silver|
טורקיז=turquoise|
כחול=blue|
אינדיגו=indigo|
שזיף=Plum|
סגול=purple|
#ברירת מחדל=ירוק בהיר}}
">חיים</font> ✡ [[שיחת משתמש:שמואל חיים|משיח נאו!]]  ✡ [[משתמש:שמואל חיים|יחי המלך!]];
::ראה מה כתב {{א|חלוקת קונטרסים}} ל{{א|א בוחער}}. אני יעשה להם עכשיו הפניה. '''[[משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|לאמטערנעצ&#39;יק ● כתיבה וחתימה טובה, לשנה טובה ומתוקה!]] ● [[שיחת משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|ליקוטי דיבורים]]''', 10:10, ח' באלול, ה'תש"ף
 
== העירני אדם חכם אחד ==
 
בעיית הסמלים הענקיים נפתרה, רק לאחר שרוב ה[[משתמש:מחאת הסמלים הענקיים|"מוחים"]] עזבו או יצאו לחופשה בחב"דפדיה... {{צחוק}}--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]'''  •  '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|ליקוטי דיבורים]]''' 15:08, 27 באוגוסט 2020 (UTC)
 
== תואר - לשעבר ==
 
אנוכי שם לב לאחרונה, שבערכים על אישים, כתוב מה היה תפקידם בעבר. לדעתי הציונים הללו מיותרים ויש למוחקם.
 
הנה כמה דוגמאות:
 
*[[מאיר אשכנזי (כפר חב"ד)|הרב מאיר אשכנזי]] - כתוב שלפני שאביו נפטר היה חלק מצוות חינוך של הסמינר וכו'.
 
*[[יצחק אייזיק לנדא| הרב יצחק לנדא]] - כתוב שלפני שאביו נפטר שימש כר"מ בצפת.
 
לדעתי רק על אישים של"ע ר"ל נפטרו, יש לציין מה היה תפקידם, עך על אישים שליט"א, אין צורך, אלא רק מה שעוסקים כעת.--[[אלול| כתיבה וחתימה טובה, לשנה טובה ומתוקה! ]] ~ [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה]]  [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם|עושים סדר בליובאוויטש]] ~  [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]]  16:52, 27 באוגוסט 2020 (UTC)
:כאן הכל בתור עבר, גם ערכים על אנשים חיים נכתבים בתור דבר עובדתי שקרה ופחות בתור הווה, לכן יש להכניס את אותם דברים גם באנשים שחיים. ● [[משתמש: חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש: חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 17:06 • ז' באלול תש"פ
==חידה==
{{משתמש:שמואל חיים/חידות}}
'''משועממים?'''
 
'''הפרויקט הזה בדיוק בשבילכם!'''
 
במהלך החודשיים הקרוביים החל מיום שני [[י"א אלול]] יחל מיזם חדש שבו יפורסם כל שבוע חידה חדשה, ובכל יום יוסף רמז שיעזור לכם לזהות את הפיתרון, במהלך הפיתרון תצטרכו לעבור בין ערכים שונים שיעזרו לכם לפתור אותה!
 
משתמשים שיפתרו יקבלו עיטור מיוחד!
 
===פרסום===
משתמשים הרוצים לפרסם את החידות יוכלו לעשות זאת ע"י הקלדת הקוד <nowiki>{{משתמש:שמואל חיים/חידות}}</nowiki>.
 
 
''הפרויקט בחסות:[[קובץ:שמואל חיים 2.png]]''
:שייך ללוח מודעות.--[[אלול| כתיבה וחתימה טובה, לשנה טובה ומתוקה! ]] ~ [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה]]  [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם|עושים סדר בליובאוויטש]] ~  [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]]  08:13, 30 באוגוסט 2020 (UTC)
::מיזם יפה (כנראה לקחו את הרעיון מהמכלול, אשר מתפרסם שם כל יום חידה). [[משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|לאמטערנעצ&#39;יק ● כתיבה וחתימה טובה, לשנה טובה ומתוקה!]] - [[שיחת משתמש:לאמטערנעצ&#39;יק|ליקוטי דיבורים]]''', 12:15, י' באלול, ה'תש"ף
:::חחח.. כנראה אתה באמת משועמם {{קריצה}} <span class="mw-userlink">[[משתמש:חסיד של הרבי|חסיד של הרבי]]</span> <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> [[שיחת משתמש:חסיד של הרבי|פארבריינגען חסידי]] <span style="white-space:nowrap; font-weight:bold;">&nbsp;•&nbsp;</span> [[חב"דפדיה:עלון|חב"ד על הזמן שלנו!]] 09:57, 31 באוגוסט 2020 (UTC)
 
== האם [[חיים ולדר]] זכאי לערך? ==
 
מצד אחד, הוא [[מתנגד|ליטוואק]], אך מצד שני, ידוע שיש אי אלו קשרים עם/לחסידי חב"ד... מה דעת המשתמשים שליט"א? '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 11:58, י"א באלול, ה'תש"ף
:הוקם עליו ערך והוחלט למחוק [[קובץ:שמואל חיים 2.png|קישור=משתמש:שמואל חיים]]●        [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]] ● ''[[חב"דפדיה:חממה|בואו לעזור למשתמשים חדשים>>]]'' 12:42, 31 באוגוסט 2020 (UTC)
::ראה: [[משתמש:חסיד ליובאוויטש/חיים ולדר]]. --[[אלול| כתיבה וחתימה טובה, לשנה טובה ומתוקה! ]] ~ [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|ליובאוויטשפדיה]]  [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם|עושים סדר בליובאוויטש]] ~  [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]]  12:51, 31 באוגוסט 2020 (UTC)
:::אין לו מספיק קשר לחב"ד בשביל ערך ● [[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 22:17 • י"א באלול תש"פ
::::מה מגדיר קשר חב"די? '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 10:36, י"ב באלול, ה'תש"ף
:::::מה [[חב"דפדיה:עקרונות וקווים מנחים ליצירת ערכי אישים|שהמדיניות]] קובעת ● [[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 16:18 • י"ג באלול תש"פ
 
== שמתי לב למשהו מוזר קצת... ==
 
אני רואה שלמרות שמשתמשים הולכים ומתווספים, בכל זאת תמיד נשאר: '''משתמשים פעילים: 55'''. איך זה ולמה זה? '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 11:06, י"ב באלול, ה'תש"ף
:או שהמשתמשים שמתווספים כבר ערכו בחודש האחרון באתר או שכבר עבר חודש מאז שמשתמשים מסויימים הפסיקו לערוך ● [[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 16:19 • י"ג באלול תש"פ
::אבל למה זה לא משתנה? {{א|חלוקת קונטרסים|כבודו}} יודע? '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 12:25, י"ד באלול, ה'תש"ף
 
== האם המושג '''חרדי''' זכאי לערך? ==
 
(מובן שאין מערבים שם שום חומר פוליטי וכדו' בשום פנים ואופן אלא רק המושג עצמו). '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 12:36, י"ד באלול, ה'תש"ף
:תתחיל לכתוב בטיוטה ואז נגיד לך [[קובץ:שמואל חיים 4.png|קישור=משתמש:שמואל חיים]] ● [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]] ● [[חב"דפדיה:חממה|בואו לעזור למשתמשים חדשים]] 12:46, 3 בספטמבר 2020 (UTC)
::בסדר '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 13:27, י"ד באלול, ה'תש"ף
:::לכאורה "חרדי" אינו מושג העומד בזכות עצמו. כשאומרים "חרדי" הכוונה שאינו דתי־לאומי ולא רפורמי, לא צדוקי ולא קראי, לא חילוני ולא חופשי. מה הוא כן? הוא סתם יהודי מקורי אורגינלי ושורשי, כמו שהיו הנביאים, התנאים, האמוראים, הראשונים והאחרונים וכל קהילות ישראל בכל רחבי תבל ממתן תורה עד ימינו. בימי בית שני נקראו החרדים פרושים בניגוד לצדוקים, וכיום הם נקראים חרדים בניגוד לכל הכיתות האחרות. "חרדיות" אינה תנועה שהוקמה בשום שלב בתולדות ישראל, אלא היהדות המקורית ללא כחל ושרק. ערך שעוסק בחרדי, נותן למעשה במה ומקום לכל שאר הכיתות והזרמים, דבר שאינו ראוי ואינו נכון. [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 13:41, י"ד באלול, ה'תש"ף 13:41, 3 בספטמבר 2020 (UTC)
::::זה ברור שהמושג "חרדי" כביכול, נכתב רק אחר שנכנסה תנועת ה'השכלה', ושאר מרעין בישין, והיא היהדות המקורית, האותנטית, האמיתית וכו' וכו'. אז בנוגע לדעת{{א|נרקיס|ך}}, נגיד השתכנעתי. אז לקרוא לערך "היהדות הנאמנה"? "היהדות החרדית"? '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 14:13, י"ד באלול, ה'תש"ף
:::::ממש לא, יש כמה יהדויות? נהוגים כאן ערכים עם קשר רציף לחב"ד שהיא כמובן ה[[יהדות]] והאנשים שבה נקראים [[יהודי]]ים (בני ישראל), ופחות קשורים ערכים של המסביב כמו [[דתי]], [[חרדי]], [[מסורתי]].. וכן בנוגע להשתייכויות [[ליטאי]] וכד' אבל יש ערכים הקשורים ב[[חסידי חב"ד]], [[מתנגד]] וכד' ● [[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 15:45 • י"ד באלול תש"פ
::::::כמדומני ש[[הרבי שליט"א|הרבי]] הדגיש ש[[ליובאוויטש|אנחנו]] [[חרדי|חרדים]] {{דרוש מקור}}, לא {{הערה|לא זוכר איפה ומתי, אך שמעתי על זה מתישהו ואיפשהו}}? אפשר לקשר את זה...{{קריצה}} '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 11:33, ט"ו באלול, ה'תש"ף
:::::::קודם תמצא איפה הרבי אומר ואחר כך נדון (אני אישית בחיים לא ראיתי כזה ביטוי)--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • ט"ו באלול ה'תש"ף • 15:29, 4 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::::אני לא בטוח שהרבי אמר את זה (תראה ששמתי {{תב|דרוש מקור}}, וכתבתי שאני לא בטוח, וכו' וכו'. אני שמעתי שהרבי אמר את זה ללא מקור. ואם אני לא אמצא, עדיין לא חסר דברים שהרבי אמר. [[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]], 17:57, ט"ז באלול, ה'תש"ף
:::::::::לא אמרתי שאנחנו לא חרדים כי אנחנו כן, ואנחנו גם דתיים.., וגם אם הרבי אמר שאנחנו חרדים וזה לא מופרך לא סותר את מה שכתבתי ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style="color:FFFF00"><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 19:14 • ט"ז באלול תש"פ
{{הערות שוליים פסקה|}}
 
==פורטל==
רלוונטי לעשות [[פורטל:ערכים מומלצים ומובחרים]]? [[קובץ:שמואל חיים 4.png|קישור=משתמש:שמואל חיים]] ● [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]] ● [[חב"דפדיה:חממה|בואו לעזור למשתמשים חדשים]] 12:12, 4 בספטמבר 2020 (UTC)
:לא נראה לי שיש צורך עם יש לזה כבר קטגוריות וכדו'. '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 12:53, ט"ו באלול, ה'תש"ף
::{{בעד חזק|}} אף אחד לא פותח קטגוריות, אדם שיפתח את העמוד ראשי ויראה פורטל ערכים מובחרים בודאי יפתח אותו--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • ט"ו באלול ה'תש"ף • 15:27, 4 בספטמבר 2020 (UTC)
:::גם אם יהיה כזה הוא לא יהיה בעמוד הראשי, בנוגע לפועל, כבר דובר על פתיחת פורטלים חדשים... (אזכיר, אין טעם בפתיחת עוד פורטלים כשאלה שקיימים הם במצב הכי מביש שיכול להיות, יש הרבה מה להוסיף ולעצב בהם) ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style="color:FFFF00"><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח שליט"א]] • 19:18 • ט"ז באלול תש"פ
::::{{א|חלוקת קונטרסים|חלוקת}}, לקחת לי את המילים מהפה, זה מה שבאתי להגיד. רוב הפורטלים לא נמצאים בקישורים שמתחת סמל, אא רק המרכזיים ({{א|יוסי מ.|תוכל}} לראות בעצמך. ומלבד זאת שיש פורטלים שנמצאים במצב מבייש ביותר... ומלבד זאת, ברור שפותחים קטגוריות, מניין {{א|יוסי מ.|לך}} שלא? '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 13:08, י"ז באלול, ה'תש"ף
 
== כבוד הזולת ==
 
אמנם אני חדש כאן, אך אשמח להטיף מעט מוסר, ואקווה שיקבלו אותו בברכה:
 
בתור חסידים של הרבי אנו אמונים על קיום מצות אהבת ישראל בתכלית ההידור, היינו שלא לפגוע בשום אופן שהוא בזולת, ואני רואה שכאן בין משתמש לזולתו לפעמים ייתכנו יחסים שהם בגדר "היפך הטוב", בואו נתאחד לתת כבוד לרבי, ונעזוב את המריבות, אותם נשאיר למתנגדים על התארים אצלם!!! לחיים!!! '''[[משתמש:זייט מקושר!!!|חסידים - בואו נתקשר לרבי]]''' --- ''[[שיחת משתמש:זייט מקושר!!!|בית וועד לחסידים]]'' --- 15:33, י"ז באלול, ה'תש"ף
:ל[[חסידישעפדיה|א חסידשע פבריינגן]]/[[חב"דפדיה:לוח מודעות|לוח מודעות]]. תבחר {{קריצה}} [[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]], 15:37, י"ז באלול, ה'תש"ף
 
== העתקה מהאתר ==
 
מה דינו של המעתיק מהאתר תכנים לעיתונים למשל?
 
האם מחויב לכתוב קרדיט? --[[קובץ:155.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] ● [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] ● [[תשפ"א|כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה]] 08:17, 7 בספטמבר 2020 (UTC)
:חובה, במקרה שמצאת מישהו שעשה זאת רשום את זה ב[[חב"דפדיה:ציטוטים מחב"דפדיה]] [[קובץ:שמואל חיים 4.png|קישור=משתמש:שמואל חיים]] ● [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]] ● [[חב"דפדיה:חממה|בואו לעזור למשתמשים חדשים]] 10:51, 7 בספטמבר 2020 (UTC)
::אם אפשר מקור באתר בבקשה.--[[קובץ:155.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] ● [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] ● [[תשפ"א|כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה]] 11:33, 7 בספטמבר 2020 (UTC)
:::[[חב"דפדיה:זכויות יוצרים]]. כדאי לציין ב[[חב"דפדיה:ציטוטים מחב"דפדיה]] גם אם כן הביאו קרדיט ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 22:15 • י"ח באלול תש"פ
 
== ח"י אלול ==
 
12 ימים, 12 חודשים.
 
12 ימים נותרו לראש השנה הבעל"ט, תשפ"א, תהא שנת פלאות אראנו.
 
עם עזיבת המשתמשים התמימים לישיבות, ותחילת זמן אלול, הומעטו העריכות באתר.
 
עכשיו יש לנו 12 ימים לתחילת השנה, כנגד 12 החודשים בשנה שלנו.
 
זה הזמן לתקן כל חודש אשר היו בו מעט עריכות, ולהרבות עריכות בו...
 
בעז"ה שיתחדש עלינו שנה טובה ומתוקה, ושיבוא משיח צדקנו בקרוב ממש, אמן. --[[קובץ:155.png ‏|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] ● [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] ● [[תשפ"א|כתיבה וחתימה טובה לשנה טובה ומתוקה]] 15:43, 7 בספטמבר 2020 (UTC)
 
== כותרת במודגש ==
 
האם שמתם לב, שכאשר יש בכותרת ערך את האות "כ" היא תהיה במודגש?--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • י"ט באלול ה'תש"ף • 02:30, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
:לא, או שלא הבנתי מה התכוונת ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 03:26 • י"ט באלול תש"פ
::שמתי לב עכשיו, שזה רק ממכשיר מסוים שאני עובד ממנו--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • י"ט באלול ה'תש"ף • 14:26, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
 
== קטגורית חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א ==
 
מה זה אומר? חסידים מתקופת הרבי שלפני ג' תמוז ? או עד עצם היום הזה. זה מבלבל. אם גם מהיום אז יש לכתוב בצורה אחרת , למשל : קטגורית חסידי חב"ד. ואם זה מלפני ג' תמוז אז יש למצוא שם שגם חסידים החושבים אחרת יבינו את המשמעות. שיובן, איני רוצה לעסוק במחלוקת , אלא אך ורק עניינית , שיובן התואר לכולם. זה מאוד מבלבל--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 12:24, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
:אכן חב"דפדיה נועדה בין השאר כדי לבלבל חסידים שחושבים אחרת... זה יעשה להם רק טוב... [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 13:37, י"ט באלול, ה'תש"ף 13:37, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
::את בדיחות הדעת תשאיר לאדר... וברצינות?.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 13:47, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
:::שמע, אתה היחיד שהתבלבלת בזה כי אצלך בראש מונח אחרת. חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א, לכאורה הם חסידים מתש"י עד היום, מה שכן לא ברור האם להכניס את כל ערכי אישים כיום לזה--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • י"ט באלול ה'תש"ף • 14:24, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
::::אולי לא הזמן לבדיחות הדעת, אך גם לא להיתממות... מטרתה המוצהרת של חב"דפדיה מנוסחת היטב בדף הראשי, ובאה לידי יישום גם בקטגוריה הזו. [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 14:36, י"ט באלול, ה'תש"ף 14:36, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
:::::למרות בקשתי אתה מוציא את דבריי מהקשרם. שאלתי שאלה פשוטה: האם הקטגוריה מתכוונת לחסידי חב"ד מלפני ג' תמוז או אחרי. (מכיוון שחלקכם חולקים על הנושא השמטתי את המילה 'התסלקות', למי שלא הואיל בטובו להשכיל)--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]]14:53, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::בפשטות הקטגוריה מתייחסת לחסידים מכל משך אורך התקופה שבה הרבי נקרא "אדמו"ר שליט"א" בהתאם למנהג המקום ולדעה אותה מייצגת חב"דפדיה בגאון ובמוצהר. בקיצור: גם לפני וגם אחרי. אם זה לא מתקבל על דעתך, נחכה להתייחסות מפורשת של מפעילי האתר. [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 20:13, י"ט באלול, ה'תש"ף 20:13, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
:::::::כמובן שנכנסים כל אלו שנמצאים בדור השביעי - תקופת נשיאותו של כ"ק אדמו"ר שליט"א (לכל הדעות), אכן הניסוח קצת בעייתי ושאלתי לפני יותר משבוע ב[[שיחת קטגוריה:חסידים מתקופת אדמו"ר שליט"א|דף השיחה של הקטגוריה]] אם להחליף כפי שהציעו שם ל'קטגוריה:חסידים '''ב'''תקופת אדמו"ר שליט"א' שנשמע קצת יותר טוב ואף אחד לא ענה.. אני יחליף בהזדמנות. ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 01:39 • כ' באלול תש"פ
::::::::יישר כוח חלוקת על התגובה העניינית.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 16:24, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
 
== באג? ==
 
משום מה, מאז השדרוג האחרון, כל פעם שאני רוצה לחזור אחורה באתר, אני נתקל בדף עם כיתוב טכני באנגלית המראה על תקלה. האם זה רק אצלי?--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 15:56, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
:אולי זה קורה לך כשאתה חוזר לדף שהיית באמצע עריכתו?--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • י"ט באלול ה'תש"ף • 15:59, 8 בספטמבר 2020 (UTC)
 
== העלאת קבצי ניגונים ==
 
האם נראה לכם כדאי להחליף את כל הקישורים לניגונים בקבצים שאעלה לאתר? (יש לי מאגר לא קטן..)--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ' באלול ה'תש"ף • 00:01, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
:ודאי שעדיף שתעלה לאתר אבל תשתדל להעלות דברים שלא ישתמשו בהם, היינו: מה שאתה מעלה תדאג שיכנס לאחד הערכים. המשקל של האתר עולה אח"כ בתחזוקה שלו. ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 01:32 • כ' באלול תש"פ
::וכמובן, לא להעלות קבצים שמוגנים בזכויות יוצרים ושהעלתם פוגעים בפרנסה של חב"דניקים (וכל אחד אחר) שעמל עליהם [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ' באלול ה'תש"ף 15:20, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
:::מצטרף, ומוסיף שגם פרנסה של יהודים אחרים חשובה ואין לפגוע בהם ח"ו ולעבור על גזילה. --[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]]15:35, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
::::ברור, אך ידוע שיש כל מניני זמרים וקלידנים {{הערה|כדוגמת [[אברהם פריד]] ו[[אלאור ולנר]]}} שכן נותנים מפעם לפעם, ואולי הם יסכימו{{הערה|מלבד זאת שאפשר לשלם להם סכום סימלי או להגיד להם שזה יתן להם פירסום וכו' וכו'}} '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 15:44, כ' באלול, ה'תש"ף
:::::כמובן שלא אשתמש בזה ללא רשות. פשוט צריך להשיג מייל ולבקש יפה והם יסכימו (כמו שהסכימו לאינפו) גם נדגיש שלא יהיה אפשר להוריד את השירים מהאתר.--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ' באלול ה'תש"ף • 15:50, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::וכן לא נראה לי בכלל ששייך לשלם כי אם כבר, אז זה לא יהיה סכום סמלי אלא מדובר בהרבה מאד (אלא אם כן מקושר יתנדב לתרום...)--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ' באלול ה'תש"ף • 15:52, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
:::::::זה היה אמור להצחיק? בכל אופן, אפשר מהתרומות של חב"דפדיה (ואני יודע שתורמים, זה לא הבעייה...), ואם הם לא יסכימו, אז מה הבעייה בסכום סימלי? נסביר שזה [[הפצת המעיינות]] וכו' וכו'{{הערה|נקווה שהם לא יותר מידי [[חיצון|חיצוניים]]{{קריצה}}...}} '''[[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]]''', 16:28, כ' באלול, ה'תש"ף
::::::::הבעיה היא שיש יותר הוצאות באתר מאשר הכנסות(או בשמם היפה - תרומות). ניכר על דבריך שאתה לא מבין כ"כ בענייני תשלום על ניגונים. במיוחד אם זה משהו ציבורי המפורסם באתר אינטרנטי.  ובכלל, לא שייך לשלם על ניגונים, במיוחד שהאתר הוא לא מאגר ניגונים חינמיים לכל מי שמתחשק אלא מאגר ידע אנקצילופדי יהודי חסידי המפיץ את המעיינות. הערה אישיתי: סטיתם מהנושא העיקרי של המיזם. תתמקדו קודם במיזם עצמו, בהוספת ידע וכדו', מאשר בניגונים. יותר חשיבות. בהצלחה רבה!--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 16:35, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
{{שבירה}}אני לא רואה בדיוק איפה סטיתי מהעיקר של המיזם, הרי בלי שיהיה אפשר לשמוע הערך גרוע ביותר. {{א|חלוקת קונטרסים}} נראה לך שאתה יכול לשלוח מייל רשמי מחב"דפדיה,לוולנר אולי לפריד (אצלו לא נראה לי שמפריע) ולבקש מהם שישחררו?--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ' באלול ה'תש"ף • 22:44, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
:אין לי גישה למייל של חב"דפדיה. אין סיבה שמי שמפרסם את השירים שלו באינטרנט לא ירצה שנכניס את השירים שלו לאתר (גם אברהם פריד), צריך פשוט לבקש, יש אנשים שמשלמים (לא לוקחים) כסף על פרסום. בסופו של דבר מי שנותן אישור צריך לדעת שזה פתוח לכולם לשמיעה והורדה - ככל האתר ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 22:59 • כ' באלול תש"פ
::אכן כן. לבקש משיע שישלח מייל בקשה?--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ' באלול ה'תש"ף • 23:18, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
:::כדאי שתקרא שוב מה ש{{א|חלוקת קונטרסים}} כתב. אם הם פרסמו את זה באינטרנט, מסתמא שלא יהיה להם בעייה לפרסם את זה בחב"דפדיה [[משתמש:מקושר|מקושר]] - [[שיחת משתמש:מקושר|שיחה]], 11:24, כ"ב באלול, ה'תש"ף
{{הערות שוליים פסקה|}}
 
== הראלי ==
אולי כדאי שמישהו יכנס לערך על תוכנית הראלי, הוספתי שם המון מידע, אבל אני לא יודע כ"כ לערוך, כדאי שמישהו שמבין ייכנס לערוך. [[משתמש:מקושר לרבי|מקושר לרבי]] - [[שיחת משתמש:מקושר לרבי|שיחה]], 14:19, כ' באלול, ה'תש"ף 14:19, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
:יישר כוח על הוספת המידע. ערכתי ושיפצתי את מה שהוספת (ואף הוספתי לשם כמה דברים לפי הנדרש). ממליץ לך להיכנס לדפי [[חב"דפדיה:מדיניות וכללי כתיבה]], ולדפים דומים לזה. אם לא הבנת את הנאמר שם והסתבכת, תכינס  למיזם ה[[חב"דפדיה:חממה|חממה]], שם תוכל לשאול ולהחכים בענייני האתר. בהצלחה רבה באתר!--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 16:19, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
 
== השתמשות  בתוארים באנקצילופדיה ==
 
לתשומת המשתמשים החדשים ואלו שלא יודעים.
כבר דובר רבות בנושא, אך עדיין ממשיכים. כפי שדובר, לא נהוג לכתוב בתור ערך על נשיאי חב"ד ורבנים תוארים כגון: "הגה"ח" "הגר"ח" וכו'. וגם לא "ע"ה", "זצ"ל", "זצוקלל"ה", "נבג"מ", "זי"ע" וכדו'.
 
בהצלחה רבה!--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 17:00, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
::ומה עם התיאורים: לשונו '''הקדוש''' או כתב ידו '''הקדושה'''?[[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 23:02, כ' באלול, ה'תש"ף 23:02, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
 
== תואר הרבי  ==
 
מכיוון שחב"דפדיה היא מקום להעשרת הידע היהודי לכל אדם באשר הוא, (ולא מרכז להעסקת חסידי חב"ד{{קריצה}}) לענ"ד יש צורך להחליף את תואר הרבי ל- [[הרבי מליובאוויטש]], המוכר לכל אדם. 'הרבי' 'כ"ק אדמו"ר' - לא ברור ליהודי שאינו חסיד חב"ד מיהו הרבי.
 
מה דעתכם?--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 18:38, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
:זה כבר הוגדר מזמן לאחר דיונים. ולא כדאי לך לדחוף לשנות, כי אם כבר אז ישנו ל"הרבי מלך המשיח" או לפחות ל"הרבי שליט"א" {{חיוך רחב}}--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ' באלול ה'תש"ף • 22:40, 9 בספטמבר 2020 (UTC)
::"הרבי" מוכר גם בעולם שהכוונה לרבי שליט"א. כ"ק אדמו"ר באמת צריך להחליף להרבי ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 23:01 • כ' באלול תש"פ
:::לאו דווקא חלוקת. וגם אם כן, האתר צריך להיות רשמי יותר. ויוסי, אוסיף ואומר ש'מלך המשיח' זה נקרא גם תיאור, ויש להוריד אותו (לא בגלל הסיבות השנויות במחלוקת, אל תכניסו אותי לזה, תודה).--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 09:41, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
::::ויקיפדיה תוכיח ש"הרבי" נמצא שם בדף פירושונים... ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 10:11 • כ"א באלול תש"פ
 
== פורטלים ==
 
ראשית, ישר כח למשתמש שמואל חיים על שהשקיע וסידר את כל הפורטלים. שנית, אני אישית יותר אהבתי את העיצוב הקודם שלהם, הוא היה מרובע ומסודר רק שהיה צריך להשלים אותו. החוסר עדין נשאר שכן לא ממש התווסף תוכן {{מונחון|חדש|לא מועתק}} ערוך בפורטלים ולאידך העיצוב לדעתי ירד. אשמח לשמוע את דעת שאר המשתמשים ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 01:54 • כ"א באלול תש"פ
:גם אני אוהב יותר איך שזה במרובעים. אבל מה שאני חושב שנצרך בשביל שיראה יפה זה לשחק עם הצבעים (כפי שכבר התחלת לעשות).--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ"א באלול ה'תש"ף • 02:07, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
::סידרתי את זה בצורה במקובלת בויקיפדיה, העיצוב הקודם היה עיצוב ישן ולא מקובל, אני ינסה גם לשחק עם הצבעים [[קובץ:שמואל חיים 4.png|קישור=משתמש:שמואל חיים]] ● [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]] ● [[חב"דפדיה:חממה|בואו לעזור למשתמשים חדשים]] 09:48, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
:::את פורטל:ניגוני חב"ד הרחבתי גם, את שאר הפורטלים אני ירחיב בהמשך גם [[קובץ:שמואל חיים 4.png|קישור=משתמש:שמואל חיים]] ● [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]] ● [[חב"דפדיה:חממה|בואו לעזור למשתמשים חדשים]] 10:13, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
::::{{א|שמואל חיים}}, תעשה יותר בהיר שיצליחו לראות מה כתוב בצורה ברורה ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 10:14 • כ"א באלול תש"פ
:::::את מה? {{א|חלוקת קונטרסים}} [[קובץ:שמואל חיים 4.png|קישור=משתמש:שמואל חיים]] ● [[שיחת משתמש:שמואל חיים|שיחה]] ● [[חב"דפדיה:חממה|בואו לעזור למשתמשים חדשים]] 10:15, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::את הצבעים שהחלפת בפורטלים אולי את הצבעים הקודמים שהיו יחסית בסדר ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 10:16 • כ"א באלול תש"פ
 
== עיצוב פורטלים ==
 
דעתי שכל פורטל צריך להיות בעיצוב אחיד, (אם מורבע אז מרובע, אם צהוב אז צהוב) וגם הצבע.
 
ולענ"ד, כל הפורטלים צריכים להיות בצבעי הגוון ירוק, כיוון שכך הלוגו של האתר והלוגו של הפורטלים.
 
מה דעתכם?--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 12:12, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
:אין בעיה שכל פורטל יהיה בצבע אחר ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 12:18 • כ"א באלול תש"פ
::לא אמרתי שיש בעיה, אלא פשוט כך זה יותר מתאים.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 12:39, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
 
== ערכים על חסידויות נוספות וכד' ==
 
ראיתי באתר ערכים על חסידויות נוספות, ברסלב, אמשינוב, בבאבוב וכד', לדעתי צריך למחוק את זה. באנציקלופדיות מורחבות זה מתאים, אבל אנחנו אנציקלופדיה חב"דית שדוגלת להכניס ולכתוב ערכים רק על בתי חב"ד, שלוחים, משפיעים וכד'. (אולי כדאי לעשות הצבעה על כך...) [[משתמש:מקושר לרבי|מקושר לרבי]] - [[שיחת משתמש:מקושר לרבי|שיחה]], 17:33, כ"א באלול, ה'תש"ף 17:33, 10 בספטמבר 2020 (UTC)
:כל העניין הוא להביאת יחס חב"ד ורבו"נ אליהם, כדי להקיף את כל הידע החב"די | נכתב בשעה 17:43 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[כ"א באלול]] [[תש"פ]] מגיע משיח.
::אז אולי לקרוא לערך "הקשר בין רבותינו נשיאנו לחסידי ברסלב" (לדוגמא)..[[משתמש:מקושר לרבי|מקושר לרבי]] - [[שיחת משתמש:מקושר לרבי|שיחה]], 11:50, כ"ב באלול, ה'תש"ף 11:50, 11 בספטמבר 2020 (UTC)
:::אולי לערך הזה נקרא "הקשר בין רבותינו נשיאנו לאולם הדיונים".. ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 12:24 • כ"ב באלול תש"פ
 
== קטגוריה:ערכים הדרושים ביאור חסידי==
 
מה דעתכם על הקטגוריה? לענ"ד נחוץ ביותר לאתר, שמטרתו היא הפצת המעיינות, הפצת תורת החסידות. --[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 17:53, 12 בספטמבר 2020 (UTC)
:לדעתי אין טעם בקטגוריה שיכולים להיכנס אליה יותר מ-250 ערכים ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 20:54 • כ"ג באלול תש"פ
::אין בעיה שיהיו שם מלא ערכים על דרך הקטגוריה <nowiki>[[קטגוריה:חב"דפדיה: ערכים הדורשים השלמה]]</nowiki>, הכוללת 421 דפים! ולאט לאט אנחנו מתכוונים לגאול את כולם משם.--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ"ג באלול ה'תש"ף • 23:30, 12 בספטמבר 2020 (UTC)
:::אתה משווה קטגוריה שהיא לא באמת קטגוריה, היא תבנית שמקבצת את כל המקומות שהיא נמצא לדף אחד לצורך טכני. קטגוריות רגילות אין כאלו. ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 00:20 • כ"ד באלול תש"פ
::::האמת שכעת ראיתי שיש 3 קטגוריות עם יותר אבל גם הם מאותו סוג וחשיבותם יחסית מודגשת אם כי גם הם לא הכי מסודות ויש מה להוריד מהם (הקטגוריות 'חסידים מתקופת..') ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 00:36 • כ"ד באלול תש"פ
 
== דיון והצבעה. ==
 
באתרינו הנכבד קיימים ערכים אשר פלא בעיני חסיד חב"ד ויהודי אשר נשמתו נופחת בו, אשר יש למוחקם מיידית ואין לאפשר להקימם עוד.
 
ערכים כגון: [[נצרות]], [[ישו הנוצרי|אותו האיש]] יש למחוקם מיידית ואין להם מקום באתר של הפצת המעיינות.
 
יהודי לא צריך ולא ראוי לדעת עליהם ובטח לא לקרוא אותם כערך.
:דוקא יש מה לכתוב. בשביל להסביר למה הם לא נכונים. (אם מוחקים גם את קרינסקי, אני משנה את הקול שלי לחיובי {{קריצה}}...)--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ"ד באלול ה'תש"ף • 20:09, 13 בספטמבר 2020 (UTC)
::אינכם מבינים שבתפקידה של אנציקלופדיה זאת היא להביא את מכלול הידע החב"די? אינכם מבינים שיש חשיבות בהבאת המידע האמיתית בנושאים שונים? אתמהה! | נכתב בשעה 20:17 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[כ"ד באלול]] [[תש"פ]] מגיע משיח.
:::כמו שהתורה לא תרצה לכתוב על פרעה חלילה...--'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ"ד באלול ה'תש"ף • 21:53, 13 בספטמבר 2020 (UTC)
::::כמובן שההצבעה צריכה להיות אחרי דיון של שבוע בו המשתמשים ילבנו את הדיון ואולי ישתכנעו גם בלעדיה ולא במחטף (וגם ההצבעה לאחמ"כ צריכה לארוך שבוע). ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 05:54 • כ"ה באלול תש"פ
:::::אכן חלוקת. אם אני לא מבין? יכול להיות.יש דברים שאיני מבינם, אך מה שברור לי, שכל בר דעת יודע את שיחותיו ודבריו של הרבי בנושאים כללו, אשר אמר שאין לעסוק בהם כלל וכלל, כת כזאת אינה שווה ערך באנקצילופדיה חב"דית. האתר החל להשתנות בשנים האחרונות, ויש דברים שלצערינו לרעה. נא לפנות מיידית לוועדה הרוחנית - ואם היא לא הוקמה אז אני אלך לפנות לרבנים אחרים. עם פסק של רבני חב"ד באתר זה לא יוכל להיות  ערך כזה, ואם כן אז זה לא אתר חב"די לצערינו.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 06:19, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::אם זה היה ברור לכולם אתה צודק אבל כפי שנראה זה לא ברור לכולם ולכן יש זמן של שבוע לדיון. הערכים שאתה מדבר עליהם לא נרשמו בשנים האחרונות (תש"ע, תשע"ג) ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 07:09 • כ"ה באלול תש"פ
:::::::חלוקת, אתה אוחז בדיון כאן? לא דובר בכלל על זמן הדיון.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 07:17, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::::ראיתי על מה דובר, על זה אני דיברתי. ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 07:21 • כ"ה באלול תש"פ
:::::::::ניכר שלא--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 07:23, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::::::מה לך כי נטפלת דוקא ל[[נצרות]] ולא ל[[אבולוציה]] למשל. יש לדעתך הבדל ביניהם? [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 07:33, כ"ה באלול, ה'תש"ף 07:33, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
:::::::::::תשאל את הרבי, מה הוא 'נטפל' לנושאים כאלה ולמה אמר שאין לעסוק בהם. שאלה שלא במקום. אתה מוזמן גם להוסיף את זה לדיון הנ"ל.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 07:40, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
:::::::::::מעבר לכך שהרבי אמר שלא לעסוק בוויכוחים עם נוצרים, ידוע לך שהוא הורה שלא לעסוק בעניינים הקשורים להלכה להיסטוריה יהודית ולהוראות שלו עצמו? זה נראה שלא קראת את הערך. [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 08:01, כ"ה באלול, ה'תש"ף 08:01, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::::::::קראתי את הערך הנ"ל, וב"ה הוא לפחות  לא עובד על עבודה זרה ר"ל, אך באתר חב"די - אין שום מקום לערך כזה, בכל מקרה, אינני מתכנן לבזבז את זמני בדיונים, כי מה שיכריע בסופו של דבר זה הכרעת רבני חב"ד, שאותם אני שוקל לערב בעניין.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 08:03, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
:::::::::::::כלומר, אף על פי שהערך אינו עוסק בוויכוחים, ואינו נוגד את דעת הרבי, בכל זאת אתה סבור שיש למחוק אותו, למרות החומר העשיר המצוי בערך, בהלכה ובתולדות עם ישראל, כולל הוראות הרבי שלא לעסוק בוויכוחים. אתה מסביר את עמדתך ברגש חסידי, אבל אין כאן נימוק ענייני. בכל מקרה, לא נבזבז את זמנך. אך אם אינך מעוניין בדיון? בטל בבקשה גם את ההצבעה. חבל על הזמן של כולנו. [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 08:37, כ"ה באלול, ה'תש"ף 08:37, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
::::::::::::::עיינתי כעת בערך על "אותו האיש" והוא ערך תורני לכל דבר ועניין. הערך מסכם את סוגיות הש"ס השונות עם כל המקורות והפירושים, כולל תורת חב"ד. ערך כזה מוסיף כבוד לאתר, ולא להיפך, חלילה. [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 08:54, כ"ה באלול, ה'תש"ף 08:54, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
{{שבירה}}
נא לא לסלף את דבריי, הדיון נצרך.  ויש לשמוע את דעת המשתמשים. זה שהערך תורני, זה לא נותן לעצמו זכות. אפשר בקלות לכתוב את תוכן הערך בערכים שונים בנושא, אך לא כערך בני עצמו.  הערך נוגד את דעת הרבי, ידוע הוויכוח בין חב"ד לקרליבך, דבר שאפשר להבדיל להשוות לכאן. קרליבך 'קירב' יהודים, לפעמים באמצעות שמרחיק את עצמו. מטרתו היא טובה, לקרב יהודים, אבל האמצעות לא. האתר נועד למטרה יחידה, להפצת המעיינות. הבאת ערכים גם שכתנם הוא בסדר, אך הערכים לא , אין להם מקום כאן. מעניין מה יהיה דעת חסידי חב"ד על פסיקת רבני חב"ד בנושא. בערכים כאלו, אולי בכלל משתמשים לא יכולים לקבוע. אם בערכים של 'יחי' וכו' לא, בוודאי לא בערכים של הלכה.--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 09:00, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
:הדיון הוא באמת נצרך, אך ההצבעה לא נצרכת כל עוד לא הוסברו צדדי המחלוקת והבנת כלל המשתמשים את שני הצדדים שלה. הצבעה היא הבעת עמדה ולא בחירה באקראי ועדי שמשתמש יוכל להביע עמדה הוא צריך להבין את דעת שני הצדדים על סברותיהם. ● </font>&nbsp;[[User:חלוקת קונטרסים|<span style=><font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • 11:50 • כ"ה באלול תש"פ
::שם ערך אינו מביע חיוב או שלילה, כמו למשל הערכים הבאים: [[כישוף]], [[אולימפיאדה]], [[אתחלתא דגאולה]], [[מדינת ישראל]], [[אבולוציה]], [[צה"ל]], [[צמחונות]], [[כפירה]], [[גילוי עריות]]. פותח הדיון מתמקד בשם הערך ורואה בו חזות הכל. הוא גם קובע שזה נוגד את דעת הרבי. אבל הסבר משכנע עוד לא קיבלנו. [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 13:55, כ"ה באלול, ה'תש"ף 13:55, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
 
===הצבעה===
'''בעד מחיקת הערכים'''
#--[[קובץ:סמליל.png|קישור=משתמש:חסיד ליובאוויטש]] [[משתמש:חסיד ליובאוויטש|חסיד ליובאוויטש]] · [[שיחת משתמש:חסיד ליובאוויטש|שיחה]] · [[חב"דפדיה:הצטרפו למיזם| עושים סדר בליובאוויטש]] 19:44, 13 בספטמבר 2020 (UTC)
#'''[[משתמש:מקושר|'''<span style="color: blue;;">מקושר</span>''']] ~ אין באפשרותך ליסוע ל770 ה[[תשפ"א|שנה]]? [[חב"דפדיה:תשרי בליובאוויטש|הצטרף למיזם!]] ~ [[שיחת משתמש:מקושר|'''<span style="color: blue;;">וועד המקושרים</span>''']]'''
#[[משתמש:ישראל לייב|ישראל לייב]] - [[שיחת משתמש:ישראל לייב|הפצת המעיינות]] 18:22, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
'''בעד השארת הערכים'''
#-'''[[משתמש:יוסי מ.|יוסי מ.]]''' • '''[[שיחת משתמש:יוסי מ.|וקרא זה אל זה]]''' • כ"ד באלול ה'תש"ף • 20:09, 13 בספטמבר 2020 (UTC)
#| נכתב בשעה 20:17 ע"י [[משתמש:חבר|חבר]] ([[שיחת משתמש:חבר|שיחה]]) - היום, [[כ"ד באלול]] [[תש"פ]] מגיע משיח.
# [[משתמש:ד.ר|יחי המלך המשיח ד.ר]] - [[שיחת משתמש:ד.ר|שיחה]], 23:00, כ"ד באלול, ה'תש"ף
# [[משתמש:נרקיס|נרקיס]] - [[שיחת משתמש:נרקיס|שיחה]], 08:59, כ"ה באלול, ה'תש"ף 08:59, 14 בספטמבר 2020 (UTC)
 
 
אני העלתי את הנושא הזה כבר ומשום מה אז לא התיחסו לזה כמו כאן. ודעתי בנושא שאפשר למצוא לכל דבר קשר לרבי וחב"ד אך כאן יש מקום רק לדברים הקשורים באמת חוץ מזה שזה עלול להביא לדברים לא טובים בכך שזה עלול לגרות את הסקרנות וכו'[[משתמש:ישראל לייב|ישראל לייב]] - [[שיחת משתמש:ישראל לייב|הפצת המעיינות]] 18:24, 14 בספטמבר 2020 (UTC)

גרסה אחרונה מ־01:53, 14 במרץ 2025

הגעתם לאולם הדיונים המרכזי של חב"דפדיה.

המקום מיועד לדיונים בין האורחים, העורכים והמפעילים.


אם יש לך בקשות מיוחדות המיועדות למפעילי המערכת, תוכלו לעשות זאת כאן.

אם ברצונכם לבקש ערך החסר בחב"דפדיה, תוכלו לעשות זאת כאן. תוכלו גם לבקש תמונות כאן, וגרפיקה כאן.

אם ברצונך לכתוב איזו אימרה חסידית או סתם להתוועד.. תוכל לעשות זאת כאן.

אם ברצונכם להתנדב להשלמת פרוייקטים לשיפור חב"דפדיה, או להציע אחד כזה תוכלו לעשות זאת כאן.


תיבת ארכיון

כיתוב תמונה

ארכיוני אולם הדיונים
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132סמלילנוכחי
חב"דפדיה: פיתוח טכני



כדי להגיע לתחתית הדף, לחצו כאן.


עיצוב הדף הראשי[עריכת קוד מקור]

ואם אנחנו כבר מתחדשים. אז הגיע הזמן לעיצוב מחודש של העמוד הראשי. מוזמנים להציע הצעות לשיפור על ידי גרסאות בדף הבא: עמוד ראשי/עיצוב. ולדון עליהם בשיחה:עמוד ראשי/עיצוב שיעשיחה י"ח בסיוון ה'תשפ"ד 12:56, 24 ביוני 2024 (IDT)

העמוד ראשי באמת חייב שיפוץ. ~ חסיד של הרבי ~  •  פארבריינגען חסידי 18:59, 24 ביוני 2024 (IDT)
אם כבר התחדשות עסקינן, אני חושב שיהיה ממש חזק לשים את העיצוב של וקטור 2022 כברירת המחדל באתר (בדומה למה שעשו בויקליפה) במקביל להחלפת הסמל של חב"דפדיה ו/או עיצוב מחודש של הדף הראשי. מתייג שיע.ק (בתקווה שלא נמאס לך כבר מהתיוגים החוזרים ונשנים ...) ~ חסיד של הרבי ~  •  פארבריינגען חסידי 02:16, 7 ביולי 2024 (IDT)
ואם כבר מתחדשים.... האם רק אצלי האתר כ"כ איטי? כמעט ולא ניתן לערוך בו! שלום עליכם - שיחה, 21:43, ט' באב, ה'תשפ"ד 21:43, 13 באוגוסט 2024 (IDT)
לא רק אצלך וזה כבר הרבה זמן. זו הסיבה שאני לפחות עורך רק בדפי שיחה אין לי עצבים לערוך ערכים שלמים בשביל שהכל ימחק לי אחרי זה... אומרים שהמתכנת לא מצליח לטפל בבעיה הזו. ~ חסיד של הרבי ~  •  פארבריינגען חסידי 22:00, 13 באוגוסט 2024 (IDT)

שנים ושיעוריהן[עריכת קוד מקור]

בשוטטי בין ערכי השנים באתרנו, עלה בי הרעיון שאולי הי' כדאי - כראוי לאתר המיועד לכלול נושאים פנימיים בכל נושא אנציקלופדי - לסדר שבכל שנה (החל משנת תשי"א) יהי' כתוב ג"כ על מספר הפרק בהמשך באתי לגני ה'שי"ת אותו לומדים בשנה זו? (עד"מ - תשפ"ה: כנהוג בכל שנה, לקראת יו"ד שבט לומדים בשנה זו את פרק ט"ו מהמשך באתי לגני ה'שי"ת. כמו"כ נוהגים ללמוד גם את מאמרי הרבי הנושאים את דיבור המתחיל "באתי לגני" משנים תשכ"ה - תשמ"ה, המיוסדים (כנראה) בעיקר על פרק זה) ומה זה שונה מקביעות השנה הש"א, זח"א ועוד? ונזכה זעהן זיך מיט'ן רבי'ן דא למטה אין א גוף ולמטה מעשרה טפחים והוא יגאלנו! - שיחה, 20:28, ט"ז בטבת, ה'תשפ"ה 20:28, 16 בינואר 2025 (IST)

אולי אפשר לשלב את זה בערך באתי לגני או בערך ספר המאמרים (באתי לגני). בברכה, יחי המלך המשיח מ. רובין - שיחה 17:20, 19 בינואר 2025 (IST)
רעיון יפה, להוסיף בכל פתיח ערך של שנה על אותה שנה. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:17, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ה)
משום מה נראה לי שלימוד באתי לגני הוא נקודתי מדי בשביל לכלול בערך על שנה. זו הסיבה שאין אצלינו 'מאפייני לוח שנה' כמו בויקיפדיה וכד'. אפשר בהחלט לייצר תבנית שתכנס בערך באתי לגני ובה יהיה בהתאם הלימוד המתאים לשנה הנוכחית (לא כל השנים ביחד). ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:29, 7 בפברואר 2025 (IST)
ישר כח. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (18:13, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)

קטגוריות לפי מוצא עדתי[עריכת קוד מקור]

(להלן העברה מדף שיחתי לצורך המשך הדיון הציבורי במקומו המתאים שיעשיחה כ"ט בטבת ה'תשפ"ה 21:13, 29 בינואר 2025 (IST)) האם נכון ליצור קטגוריות (באישים) לפי עדות? אני חושב שזה יכול לעשות הרבה סדר באישים--מענדל סופר - שיחה, 22:46, כ"ח בטבת, ה'תשפ"ה 22:46, 28 בינואר 2025 (IST)

שאלה טובה וחשובה עם צדדים לכאן ולכאן, אתייעץ על זה, כדאי לכתוב גם באולם דיונים לשמוע עוד דעות. שיעשיחה כ"ט בטבת ה'תשפ"ה 01:55, 29 בינואר 2025 (IST)
לעניות דעתי קודם כל שייכתב הערך על יחס הרבי לחילוקי העדות, ואחרי זה אם תהיה שאלה יהיה אפשר להכריע בה... לענ"ד השאלה תתייתר... להתראות - שיחה, 08:40, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ה 08:40, 29 בינואר 2025 (IST)
אב אחד לכולנו . לא חושב שיש צורך בחילוק שכזה. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (15:19, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ה)
הקטגוריות לא נועדו לפלג ולדרג, אלא בסה"כ להתמצאות טכנית. כמו לדוגמא הקטגורי' 'ילידי שנת פלונית' חלוקה טכנית לגמרי, בלי קשר לאב א' כו'...--מענדל סופר - שיחה, 19:01, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ה 19:01, 29 בינואר 2025 (IST)
שיע.ק מה נפסק? -- נכתב ע"י מענדל סופר ששכח לחתום את שמו.
להעיר שככל שעוברים הדורות יהיה יותר בלאגן מסדר. כך לדוגמא הילדים שלי הם לא ממוצא מוגדר, כל סבא/סבא רבה הגיע ממוצא אחר, אשכנז, מרוקו, תוניס, טריפולי, עיראק. אם תקטלג מישהו ככה, הקטלוג יהפך ליותר מסורבל מאשר לולא הקטלוג ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:21, 7 בפברואר 2025 (IST)
ביוחסין הולכים אחר האב (ואבי האב כו')...--מענדל סופר - שיחה
א. איני בטוח שכך נכון גם פה, לפעמים הקשר למוצא הסבא רבא מצד האבא בלבד הוא רחוק מלאפיין את האדם. מי שיחפש אדם בצורה הזו לא בהכרח יגיע למקום הנכון. ב. מלבד זאת וכתוצאה מכך, אני מאמין שברגע שהקטגוריות הנ"ל יהיו פזורות ברחבי האתר יהיו מלא שמות במספר מוצאים. לכן לדעתי קטגוריות אלו לא נצרכות. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • י"א בשבט ה'תשפ"ה • 01:55, 9 בפברואר 2025 (IST)
הקטלוג אינו רק לפי 'מאפייני' האדם, אלא מוצאו, וברור שיותר קל לחפש באופן טכני ע"פ שם משפחה כזה או כזה, בלי קשר למהות האדם (כמו ילידי שנת פלונית, קטגורי' שלא נועדה לקטלג מהות כלשהיא אלא למיון טכני בלבד), ע"פ מוצאו הידוע (שם משפחה) וללא צורך להתייחס לצדדים נוספים--מענדל סופר - שיחה
מענדל סופר כרגע מתקיים דיון בפתיחת הקטגוריות, מדוע פתחת אותן לפני תום הדיון? עדיין אין הכרעה לגבי זה. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (18:13, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)
כל ערך על אישיות יכול להכנס 0 עד 1 פעמים לאחד הקטגוריות של 'נולדו בשנת'. ולכן אם תרצה לחפש מי בגיל של... יהיה קל למצוא וזה עלול לתרום למישהו. אבל אם בקטגוריות לפי מוצא תכנס כל אישיות בכמה קטגוריות זה לא יתרום למי שמחפש מוצא ספציפי, ואם תחליט להכניס רק לפי האבא זה עוד יותר לא יקל על המחפש מוצא ספציפי. רבים מאנ"ש ממוצא אחר (בכללות) מסבא/סבא רבא שלהם מצד האבא. ואם תחפש גרוזינים לצורך הדוגמא ותמצא שם כאלו שרק סבא רבא שלהם גרוזיני זה סתם יכביד ולא יעזור. אם היה אפשר ליצור כלל שרק מוצא (כמעט) שלם אפשר להכניס הייתי אולי מסכים שיהיה מי שזה יקל עליו, אבל מאחר ואי אפשר לקבוע כזה כלל מבלי לרדוף אחרי הקטגוריות האלו ללא הפסקה לדעתי כדאי לוותר עליהם. אשמח לשמוע דעות אחרות ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • י"ד בשבט ה'תשפ"ה • 01:00, 12 בפברואר 2025 (IST)
אתה צודק במידה מסוימת, אכן אישים כאלה אולי לא כדאי לכלול בקטגוריות אלו. עם זאת אני משוכנע שמרבית 'בני הגזעים המעורבים' עדיין מוכרים ומשויכים למוצא אחד עיקרי. אלו שהזכרת (סבא רבא גרוזיני וכה"ג) הינם חריגים בין חסידי חבד בני העדות הנ"ל--מענדל סופר - שיחה
אגב גם בויקיפדיה ישנה חלוקה לקטגוריות כאלו--מענדל סופר - שיחה

יוסי ממילחייא[עריכת קוד מקור]

מי בעד מחיקת הערך? -- נכתב ע"י מענדל סופר ששכח לחתום את שמו.

הערך נמחק. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (12:00, ד' בשבט, ה'תשפ"ה)

ניגונים בערכים[עריכת קוד מקור]

מה דעתכם לשים בערכים שבהם הועלו כבר לאתר ביצועים של ניגונים, קישור לנגן מובנה של הניגון בגוף הערך במקום קישור שמוביל לדף אחר? האם כדאי לעשות זאת באופן נרחב? ראו דוגמה כאן ניגון ישן (אדמו"ר הזקן)#קישורים חיצוניים. זה יחליף גם מקומות שבהם יש את תבנית:ק.שמע כמו כאן ניגון הורודישטשר#קישורים חיצוניים שיעשיחה ג' בשבט ה'תשפ"ה 23:40, 1 בפברואר 2025 (IST)

אני נגד הוספת קישור שמע מובנה: א. בצורה זו, הטעינה של הקובץ איטית יותר. ב. אין דרך להוריד את הקובץ וע"כ חבל. לדעתי תבנית:ק.שמע זו תבנית מעולה שאין צורך להחליפה (הטוב ביותר הוא לקשר ישירות לניגון, כמו לדוגמא בניגון אִי וְו ווָאדיֶע#קישורים חיצוניים). בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (11:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ה)
בנוגע לטעינה והפעלה לא בדקתי, והנקודה של הורדת הקובץ באמת חשובה, אבל אני חושב שעוד לפני זה, זה פשוט לא אסתטי, לפחות לא בצורה שבה זה מופיע כעת. להתראות - שיחה, 12:19, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:19, 2 בפברואר 2025 (IST)
אם לסמוך רק עם פי הדוגמאות ששיע הביא לא הבנתי מה הבעיה בהורדות פשוט זה נמצא באופציית מידע שמפנה לקובץ עצמו כמו בקובץ תמונה שיש אפשרות הורדה שם, לגבי הקישור מנסיון העבר עם אתרים כמו שטורעם ואינפו הישן אי אפשר לסמוך על זה בטווח ארוך, ובכלל לדעתי כשיש בקובץ הורדה פנימי לדעתי עדיף בכלל לוותר על קישורים לאתרים אחרים.
נ.ב. שיע.ק אגב אני רואה שעד היום לא תוקן משם מה עניין החתימה באולם דיונים דוד קורצוג - שיחה, 12:55, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:55, 2 בפברואר 2025 (IST)
אכן עדיף להעלות את הקובץ עצמו באם אפשרי, ואז לקשר לקובץ שמע בחב"דפדיה עצמו. להתראות - שיחה, 16:41, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 16:41, 2 בפברואר 2025 (IST)
אנסה להסביר מדוע ואיך כדאי ואפשר לשלב נגן. א. זה זמין, נח והופך את האתר למושך יותר ושימושי. ב. קישור חיצוני מבלבל יותר (אפילו אם נתחיל לסמן בצורה ברורה איזה קישור מוביל ישירות לקובץ ואיזה לאתר חיצוני), מי שלא מכיר את האתר, יתקשה להבין איזה קישור מוביל ישירות לדף עם הקובץ ואיזה לא. ג. בדקתי וזה לא מאט את טעינת האתר. הטעינה היא מספיק חכמה כך שקודם נטען הדף עם הטקסט ואח"כ נטענת המדיה. ד. לגבי העיצוב, מבין את ההסתייגות אפשר לשלב תחת הכותרת 'להאזנה' או משהו אחר. ה. דוד קורצוג הוספתי את הבעיה בחב"דפדיה:פיתוח#חתימה באולם הדיונים. שיעשיחה ה' בשבט ה'תשפ"ה 15:44, 3 בפברואר 2025 (IST)
אולי באותו סגנון עיצוב של תמונה, משוך לשמאל וכו'. להתראות - שיחה, 18:42, ה' בשבט, ה'תשפ"ה 18:42, 3 בפברואר 2025 (IST)
מדוע לא להשתמש בנגן הקודם והמוכר? בצורה כזו הקובץ מופעל בצורה אוטומטית ומהירה והורדתו מתאפשרת בקלות רבה, כמו"כ כפי שכתב להתראות, רק טקסט מוכנס לערך ולא קובץ שמע שתופס את כל העין. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (18:57, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
למה לא? א. כי הישן מוכר רק לחב"דפדים, לא לגולשים רגילים. למשתמש שאינו מכיר, ברור שקל יותר ללחוץ על נגן שמופיע בערך, מאשר על קישור שמוביל לדף אחר ובו הנגן. אגב, שום אתר שמכבד את עצמו לא אתר חדשות, ולא אתר ממשלתי וכיו"ב מחייב ללחוץ על קישור ולעבור דף כדי לשמוע או לראות מדיה. היום הכל מופיע בדף עצמו. ב. כי זה דווקא יתרון שערך מציג גם מדיה ולא רק טקסט, אנחנו בעידן שנדרש מאתר להיות כמה שיותר אינטארקטיבי. בן אדם יכול לשמוע את הניגון תוך כדי שהוא קורא את המידע עליו ומבלי לצאת מהדף. ג. אפשר להוסיף ליד כל נגן קישור פשוט שיהיה כתוב בו להורדה. ד. אולי אני טועה אשמח לשמוע עוד דעות מנומקות. שיעשיחה ה' בשבט ה'תשפ"ה 22:45, 3 בפברואר 2025 (IST)
השתכנעתי, ישר כח. רק אשמח שהורדת הקובץ תוכל להתבצע בקלות מאוד (מבלי לצאת מהדף ). בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (22:53, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
להעיר, שכאשר מכניסים לתוקף את הנגן החדש, נוצרת כותרת חדשה של 'לשמיעת הניגון' ולא 'קישורים חיצוניים' כפי שיש כעת. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:20, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
בכל אופן, לא כדאי להשתמש בצורה [[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]] אלא ליצור תבנית מותאמת שרק היא תוכנס לערכים. מעבר לנוחות אח"כ לשנות ולמצוא את כל המקומות בהם התבנית מופיעה בקלות יהיה אפשרות להוסיף גם קישור להורדה אחרי לא בצורה ידנית. שיע.ק, לגבי החתימה באולם דיונים לדעתי כדאי להתקין את ההרחבה של 'תגובה' בדפי שיחה, יש שם מובנה חתימה בכל שיחה. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:12, 7 בפברואר 2025 (IST)

יוסף בן מלמד אכן יהיה צורך להוסיף כותרת 'האזנה' או משהו בסגנון. חלוקת קונרסטים. דברי טעם. אתה יכול אולי להכין תבנית כזו? לגבי ההרחבה אתה מכיר אתר שבו היא מותקנת? תוכל לכתוב את שמה באנגלית, או לקשר אליה? שיעשיחה י' בשבט ה'תשפ"ה 23:00, 8 בפברואר 2025 (IST)

כשתהיה החלטה איך רוצים שזה יראה אני יוכל להכין את זה. לגבי ההרחבה, הוספתי בחב"דפדיה:פיתוח#הרחבות. בהצלחה! ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • י"א בשבט ה'תשפ"ה • 01:12, 9 בפברואר 2025 (IST)

דרושים לחב"דפדיה באנגלית[עריכת קוד מקור]

מנסח מחדש בקשה שעכשיו רלוונטית ודחופה: חב"דפדים פעילים ‏ ב"ה חב"דפדיה באנגלית כבר עושה את צעדיה הראשונים. בשלב זה אנחנו עובדים קשה על הוספת ערכים על ידי דוברי (כותבי) אנגלית, אך איננו מפרסמים אותה לציבור הרחב. כדי שנוכל לפתוח אותה, דרושים לנו בדחיפות משתמשים שיכולים להסתדר קצת עם אנגלית, לא להבין אבל כן לקרוא. כדי שהמיזם האדיר הזה יוכל לצאת לדרך. תחשבו אם חב"דפדיה בעברית יצרה כזו מהפכה, מה תעשה חב"דפדיה באנגלית... כיום רוב היהודים עדיין לא דוברי עברית, שלא לדבר על הגויים.

מה אנחנו מחפשים מכם דוברי העברית? א. משתמשים שיכולים לתרום לחב"דפדיה באנגלית דברים טכניים תמונות, תבניות וכו'. לצורך כך לא נדרש ידע רציני באנגלית מספיק ידע בסיסי בלבד (ואפשר גם באמצעות תרגום גוגל). במיוחד בשלבי ההקמה של האתר זה נחוץ מאוד. ברגע שהאתר מכיל כמות נתונים בסיסית, אפשר לפרסם אותו ולמשוך אנשים שיכתבו בו.

כל מי שמתאים או שיכול לרתום לעניין אנשים אחרים, נא לפנות אלי במייל או בטלפון +972548147703 shia.wik - gmail.com

כמו כן אני שוקל לעשות מפגש זום איתי ועם שרגא קרומבי בנושא. האם יש משתמשים שזה מדבר אליהם? שיעשיחה ו' בשבט ה'תשפ"ה 01:15, 4 בפברואר 2025 (IST)

שיע.ק אליי זה מדבר יש לי ידע בסיסי באנגלית ואשמח שתעשה זום כדי להבין יותר במה מדובר. בברכה, חב"ד בדרך לגאולה ~ שיחה ~ יחי המלך המשיח 13:31, 4 בפברואר 2025 (IST)
ישר כח. אם לא יהיו עוד מצטרפים אצור איתך קשר בפרטי. שיעשיחה ז' בשבט ה'תשפ"ה 01:24, 5 בפברואר 2025 (IST)
אני מצטרף גם. למעשה כבר התחלתי לתרום, אך חשוב שתהיה התדברות כדי שלא יהיו התנגשויות. כדאי למנות דובר אנגלית כשפת אם לוודא שמשתמשים דוברי עברית לא יקלקלו במקום לתרום וכן להדריכם באופן כללי (אפשר גם ליצור דף לדוברי עברית בו יוכלו לשאול את דוברי האנגלית עניינים לשוניים בשפה האנגלית). בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (01:48, ז' בשבט, ה'תשפ"ה)
שיע.ק הייתי מציע לשאול את עקשן להבאת הגאולה הוא גר בחו"ל יודע טוב אנגלית. בברכה, | תמים של הרבי - שיחה 11:40, 5 בפברואר 2025 (IST)

תבנית:בעלי ידע[עריכת קוד מקור]

חב"דפדים פעילים ‏ מה אתם אומרים על תבנית בעלי ידע כמו שיש בויקיפדיה והמכלול. בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - דף משתמש - שיחה 19:58, 6 בפברואר 2025 (IST)

בעד ב. א. א. - שיחה, 02:43, ט' בשבט, ה'תשפ"ה
ובכל תבניות הידע יהיו אותם אנשים? או שבכל תבנית ידע יהיה משתמש אחד שתיים? תבניות ידע זה פחות מתאים למספר משתמשים קטן... ואם הרצון בתיוג אפשר לתייג את הפעילים כפי שעשית. בכל אופן אני לא בטוח שגם הפעילים יש צורך מהסיבה שהפעילים עוברים פחות או יותר על העריכות האחרונות, לפחות אלו שמגדירים את עצמם 'בעלי הידע' ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:00, 7 בפברואר 2025 (IST)
אז סתם שתדע שיש קרוב ל150 משתמשים פעילים וחוץ מזה שבתבניות יהיו בעלי ידע מורחב בנושא לא כל מי שיודע קצת. בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - משתמש:מ. רובין - שיחה 17:28, 9 בפברואר 2025 (IST)
יש 129 משתמשים פעילים, אבל זה לא אומר כלום, רובם עם פחות מ-50 פעולות, משתמשים עם מעל ל-50 פעולות (שזה לא הרבה כ"כ) יש כ-10. בכ"מ חב"דפדיה עוסקת בגדול בנושא אחד - חסידות חב"ד, אמנם הוא מחולק לתתי נושאים ורמות שונות, אך עדיין לא הגענו לשלב של קבוצות משתמשים, במקרה ויש דיון מסויים, כולם רואים אותו. (אגב, אתה המשתמש הפעיל ביותר ). בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (18:07, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)
כאן רשום 147 ומתוכם 15 משתמשים שערכו למעלה מ50 עריכות. בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - משתמש:מ. רובין - שיחה 16:42, 11 בפברואר 2025 (IST)
לדפי הסטטיסטיקות אני מודע גם כשאני מחוץ לאתר... והם עדין לא סותרים את מה שכתבתי. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • י"ד בשבט ה'תשפ"ה • 01:06, 12 בפברואר 2025 (IST)
מה הכוונה בזה שאמרת שאתה מודע לדפי הסטטיסטיקות מחוץ לאתר?. בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - משתמש:מ. רובין - שיחה 15:40, 19 בפברואר 2025 (IST)

אפליקציה לחב"דפדיה[עריכת קוד מקור]

מפעילי מערכת מה אתם אומרים על הקמת אפליקציה של חב"דפדיה לפלאפון? לדעתי זה יועיל ויקפיץ את החיפושים בחב"דפדיה, אם כי זה דבר יקר מאוד אז אולי הגיוני יותר שזה יקרה בעוד כמה שנים. לבנתיים אני מניח את זה כאן. ב. א. א. - שיחה, 02:47, ט' בשבט, ה'תשפ"ה

דובר על זה בעבר. כעת ניתן להוסיף את הדף הראשי של האתר לדף הבית בפלאפון באמצעות לחיצה על 3 הנקודות בדפדפן. העלות של פיתוח אפליקציה לדעתי לא שווה את פער הנוחות בין מה שכבר יש לאפליקציה כי הפער די קטן. בהצלחה! ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 08:57, 7 בפברואר 2025 (IST)
יש פיצ'ר של 'הורדת אפליקצייה לנייד', זה אמנם עובד על גבי הדפדפן אך מאוד נוח ומדמה אפליקצייה לכל דבר, אם יש לך מושג איך עושים זאת, זה יהיה מועיל לתועלת הגולשים. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (18:09, י"א בשבט, ה'תשפ"ה)
חב"דפדים פעילים ‏, לצורך בדיקה, מי שמעוניין להוריד אליו אפליקציה בגרסת בטא שירשום כאן מייל שמחובר למכשיר שלו. אם יהיו מעל 10, בע"ה תהיה אפליקציה. (כל משתמש מייל אחד על מכשיר אחר) ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ"ח בשבט ה'תשפ"ה • 22:47, 26 בפברואר 2025 (IST)
770byy@gamil.com. תודה. מאיר דקל - שיחה, 23:09, כ"ח בשבט, ה'תשפ"ה 23:09, 26 בפברואר 2025 (IST)
חלוקת קונטרסים זו יוזמה נפלאה ואני חושב שהיא תוסיף רבות לחב"דפדיה. יכול להיות שיש משתמשים שמעדיפים לא לכתוב את המייל שלהם בדף פומבי שגלוי כמובן גם לכל עובר אורח ולא רק למשתמשי האתר. אולי עדיף שישלחו אלייך (או, אם אתה מעדיף אפשר אלי) את כתובת המייל, כל מי שיוכל להכנס ולהוריד את האפליקציה באמצעות סמרטפון? שיעשיחה ח' באדר ה'תשפ"ה
אין בעיה, ניתן לשלוח לי גם ישירות למייל או לשיע.ק. כשיצטברו 10 מיילים יתקבל עדכון נוסף ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • י"ד באדר ה'תשפ"ה • 01:52, 14 במרץ 2025 (IST)

חב"דפדיה באנגלית[עריכת קוד מקור]

בעתיד הקרוב לכבוד י"א ניסן מערכת החב"דפדיה מתכונן להשיק פרויקט חדש וגדול של chabapedia באנגלית, עד כה יש לנו למעלה מ-1000 עמודים שתורגמו, אבל אנחנו עדיין רחוקים מלהיות מוכנים להשיק את הפרויקט, אנו קוראים לכל מי שרוצה לעזור ויש לו תשוקה להפצת המעיינות בבקשה לבוא ולעזור לנו בפרויקט המדהים הזה, המשימות שצריך לעשות עכשיו כוללות: הוספתת תמונות, בניית תבניות, והכנת קטגוריות, כל זה חייב להיעשות באנגלית המיועדת לחסידי חב"ד דוברי אנגלית, האתר הוא chabadpedia.com תודה רבה. -- הודעה זו הושארה על ידי אנונימי/ת.

אולי אפשר להשיק ביחד עם חב"דטקטס וחב"דציטוט. בברכה, יחי המלך המשיח!!! - הערך ה12k!!! - משתמש:מ. רובין - שיחה 19:45, 11 במרץ 2025 (IST)