לדלג לתוכן

חב"דפדיה:אולם דיונים – הבדלי גרסאות

הוספת נושא
מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
תגובה אחרונה: אתמול בשעה 15:33 מאת מ.רובין בנושא מרחב טיוטה
מ. רובין (שיחה | תרומות)
 
שורה 1: שורה 1:
{{אולם דיונים}}
{{/פתיח}}
{{ארכיון|מספר ארכיון= [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 1|1]] • [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 2|2]] • [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 3|3]] • [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 4|4]] • [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 5|5]] • [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 6|6]] • [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 7|7]] • [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 8|8]]}}
{{דיווח מצב}}
[[קטגוריה:חב"דפדיה תחזוקה]]


<!-- נא לא למחוק שורה זו ולא למחוק את השורות שמעליה – בבקשה כתבו רק מתחת לשורה זו. -->
== ניגונים בערכים ==


מה דעתכם לשים בערכים שבהם הועלו כבר לאתר ביצועים של ניגונים, קישור לנגן מובנה של הניגון בגוף הערך במקום קישור שמוביל לדף אחר? האם כדאי לעשות זאת באופן נרחב? ראו דוגמה כאן [[ניגון ישן (אדמו"ר הזקן)#קישורים חיצוניים]]. זה יחליף גם מקומות שבהם יש את [[:תבנית:ק.שמע]] כמו כאן [[ניגון הורודישטשר#קישורים חיצוניים]]  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' בשבט ה'תשפ"ה 23:40, 1 בפברואר 2025 (IST)
:אני נגד הוספת קישור שמע מובנה: א. בצורה זו, הטעינה של  הקובץ איטית יותר. ב. אין דרך להוריד את הקובץ וע"כ חבל. לדעתי [[:תבנית:ק.שמע]] זו תבנית מעולה שאין צורך להחליפה (הטוב ביותר הוא לקשר ישירות לניגון, כמו לדוגמא ב[[ניגון אִי וְו ווָאדיֶע#קישורים חיצוניים]]). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (11:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ה)
::בנוגע לטעינה והפעלה לא בדקתי, והנקודה של הורדת הקובץ  באמת חשובה, אבל אני חושב שעוד לפני זה, זה פשוט לא אסתטי, לפחות לא בצורה שבה זה מופיע כעת. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 12:19, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:19, 2 בפברואר 2025 (IST)
:::אם לסמוך רק עם פי הדוגמאות ששיע  הביא לא הבנתי מה הבעיה בהורדות פשוט זה נמצא באופציית מידע שמפנה לקובץ עצמו כמו בקובץ תמונה שיש אפשרות הורדה שם, לגבי הקישור מנסיון העבר עם אתרים כמו שטורעם ואינפו הישן אי אפשר לסמוך על זה בטווח ארוך, ובכלל לדעתי כשיש בקובץ הורדה פנימי לדעתי עדיף בכלל לוותר על קישורים לאתרים אחרים.
::::נ.ב. {{א|שיע.ק}} אגב אני רואה שעד היום לא תוקן משם מה עניין החתימה באולם דיונים [[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]] - [[שיחת משתמש:דוד קורצוג|שיחה]], 12:55, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:55, 2 בפברואר 2025 (IST)
:::::אכן עדיף להעלות את הקובץ עצמו באם אפשרי, ואז לקשר לקובץ שמע בחב"דפדיה עצמו. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 16:41, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 16:41, 2 בפברואר 2025 (IST)
::::::אנסה להסביר מדוע ואיך כדאי ואפשר לשלב נגן. א. זה זמין, נח והופך את האתר למושך יותר ושימושי. ב. קישור חיצוני מבלבל יותר (אפילו אם נתחיל לסמן בצורה ברורה איזה קישור מוביל ישירות לקובץ ואיזה לאתר חיצוני), מי שלא מכיר את האתר, יתקשה להבין איזה קישור מוביל ישירות לדף עם הקובץ ואיזה לא. ג. בדקתי וזה לא מאט את טעינת האתר. הטעינה היא מספיק חכמה כך שקודם נטען הדף עם הטקסט ואח"כ נטענת המדיה. ד. לגבי העיצוב, מבין את ההסתייגות אפשר לשלב תחת הכותרת 'להאזנה' או משהו אחר. ה. {{א|דוד קורצוג}} הוספתי את הבעיה ב[[חב"דפדיה:פיתוח#חתימה באולם הדיונים]]. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' בשבט ה'תשפ"ה 15:44, 3 בפברואר 2025 (IST)
:::::::אולי באותו סגנון עיצוב של תמונה,  משוך לשמאל וכו'. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 18:42, ה' בשבט, ה'תשפ"ה 18:42, 3 בפברואר 2025 (IST)
::::::::מדוע לא להשתמש ב[https://chabadpedia.co.il/images/transcoded/6/6e/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3.ogg נגן הקודם והמוכר]? בצורה כזו הקובץ מופעל בצורה אוטומטית ומהירה והורדתו מתאפשרת בקלות רבה, כמו"כ כפי שכתב להתראות, רק טקסט מוכנס לערך ולא [[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]] קובץ שמע שתופס את כל העין. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:57, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
::::::::למה לא? א. כי הישן מוכר רק לחב"דפדים, לא לגולשים רגילים. למשתמש שאינו מכיר, ברור שקל יותר ללחוץ על נגן שמופיע בערך, מאשר על קישור שמוביל לדף אחר ובו הנגן. אגב, שום אתר שמכבד את עצמו לא אתר חדשות, ולא אתר ממשלתי וכיו"ב מחייב ללחוץ על קישור ולעבור דף כדי לשמוע או לראות מדיה. היום הכל מופיע בדף עצמו. ב. כי זה דווקא יתרון שערך מציג גם מדיה ולא רק טקסט, אנחנו בעידן שנדרש מאתר להיות כמה שיותר אינטארקטיבי. בן אדם יכול לשמוע את הניגון תוך כדי שהוא קורא את המידע עליו ומבלי לצאת מהדף. ג. אפשר להוסיף ליד כל נגן קישור פשוט שיהיה כתוב בו [https://chabadpedia.co.il/images/transcoded/6/6e/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3/%28%D7%99%D7%90%29_%D7%A0%D7%99%D7%92%D7%95%D7%9F_%D7%99%D7%A9%D7%9F.mp3.ogg להורדה]. ד. אולי אני טועה אשמח לשמוע עוד דעות מנומקות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' בשבט ה'תשפ"ה 22:45, 3 בפברואר 2025 (IST)
:::::::::השתכנעתי, ישר כח. רק אשמח שהורדת הקובץ תוכל להתבצע בקלות מאוד (מבלי לצאת מהדף {{קריצה}}). בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (22:53, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
::::::::::להעיר, שכאשר מכניסים לתוקף את הנגן החדש,  נוצרת כותרת חדשה של 'לשמיעת הניגון' ולא 'קישורים חיצוניים' כפי שיש כעת. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:20, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
:::::::::::בכל אופן, לא כדאי להשתמש בצורה <nowiki>[[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]]</nowiki> אלא ליצור תבנית מותאמת שרק היא תוכנס לערכים. מעבר לנוחות אח"כ לשנות ולמצוא את כל המקומות בהם התבנית מופיעה בקלות יהיה אפשרות להוסיף גם קישור להורדה אחרי לא בצורה ידנית. {{א|שיע.ק}}, לגבי החתימה באולם דיונים לדעתי כדאי להתקין את ההרחבה של 'תגובה' בדפי שיחה, יש שם מובנה חתימה בכל שיחה. ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:12, 7 בפברואר 2025 (IST)
יוסף בן מלמד אכן יהיה צורך להוסיף כותרת 'האזנה' או משהו בסגנון. חלוקת קונרסטים. דברי טעם. אתה יכול אולי להכין תבנית כזו? לגבי ההרחבה אתה מכיר אתר שבו היא מותקנת? תוכל לכתוב את שמה באנגלית, או לקשר אליה? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשפ"ה 23:00, 8 בפברואר 2025 (IST)
:כשתהיה החלטה איך רוצים שזה יראה אני יוכל להכין את זה. לגבי ההרחבה, הוספתי ב[[חב"דפדיה:פיתוח#הרחבות]]. בהצלחה! ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"א בשבט ה'תשפ"ה • 01:12, 9 בפברואר 2025 (IST)
::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] מה נסגר בסוף לגבי הניגונים? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 14:45, 19 באוקטובר 2025 (IDT)
:::רק עכשיו רואה את הדיון. @[[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] אשמח שתכין. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח בחשוון ה'תשפ"ו 14:39, 19 בנובמבר 2025 (IST)
::::רואה שיצרת את [[תבנית:שמע|התבנית שמע בעבר]], אפשר להשתמש בה. או ש{{א|שיע.ק|התכוונת}} למשהו אחר? ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ז בכסלו ה'תשפ"ו • 09:34, 17 בדצמבר 2025 (IST)
:::::שכחתי ממנה. נראה לי בעייתי בתבנית - שלא ברור איך להפעיל את השמע, וגם שכשלוחצים על השמעה אין שום לחצנים או אינדיקציה איך לעצור את השמע...  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ח' בטבת ה'תשפ"ו 03:49, 28 בדצמבר 2025 (IST)
::::::לכן כתבתי שצריך קודם להחליט איך רוצים שזה יראה כדי שיהיה אפשר ליצור את התבנית. מה אמור להיות כתוב לפני הלחיצה ומה אחריה, והאם בכלל השמע צריך להיות מיד או במעבר דף וכד'.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • י"ז בטבת ה'תשפ"ו • 00:00, 6 בינואר 2026 (IST)
:::::::@[[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]]. זה צריך להיות שיהיה נגן בדומה לתבנית הנוכחית שיש בה את המאפיינים הבאים: כפתור המאפשר הפעלה ועצירה של הנגינה. כפתור שליטה על העוצמה. וכפתור המאפשר מעבר לחלק הרצוי בקובץ השמע (כלומר קדימה אחורה).
:::::::בנוסף צריך למצוא דרך שתענה על הבעיות שהוצגו לעיל? שזה יהיה אסטתי, ושיהיה ברור שם הקובץ, וכפתור הורדה (בקשת יוסף בן מלמד שתהיה אפשרות להורדה בלי לעבור דף, נראה לי לא אפשרית, גם כיום וגם בתבנית עתידית). [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ט בטבת ה'תשפ"ו 02:43, 8 בינואר 2026 (IST)
::::::::לכל המשתתפים בדיון @[[משתמש:דוד קורצוג|דוד קורצוג]]@[[משתמש:להתראות|להתראות]]@[[משתמש:מ.רובין|מ.רובין]]@
::::::::אני חושב שהתבנית הבאה, נותנת פתרון די טוב. מה דעתכם: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA:%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA_%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94
::::::::[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ט בטבת ה'תשפ"ו 02:49, 8 בינואר 2026 (IST)
:::::::::חושבני שאפשרות להורדה היא דווקא כן פרקטית ותעזור המון, (בעבר היו 3 נקודות בצד הימני של הקובץ עם אפשרות ישירה להורדה). כמו כן, תבנית זו שהצעת נמצאת (קצת בשינוי) בדף [[משתמש:יוסף בן מלמד/כל ניגוני חב"ד להאזנה ישירה]] והיא מעולה . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:54, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו) 23:54, 8 בינואר 2026 (IST)
::::::::::לא חושב שצריך קישור להורדה בערכים, אפשר בקלות להיכנס לקובץ עצמו ומשם להוריד. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 00:20, 9 בינואר 2026 (IST)
::::::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]], אתה בעצם רוצה תבנית אותו דבר כמו התבנית הקיימת רק בצבע אחר שפחות תופס את העין? בדומה לגרסה הישנה? כי אי אפשר שזה יהיה בתור טקסט ויהיה אפשרות שליטה בעוצמה או מעבר לחלק אחר של השיר בלחיצה. נראה לי שאם התבנית השחורה תכנס זה יכביד על הערכים ויזואלית ויקשה על הקריאה. וגם בקישור שהבאת מוויקיפדיה זה לדעתי פחות יפה בתוך הערכים עצמם (אולי לכן הם לא שמו אותה בכל ערכי השירים). אולי בתור תמונה שיר אחד אם יש מקום פנוי וזה ממש קשור לערך המנגינה בביצוע הזה. כי אם יהיה עכשיו בכל ערך רשימת השמעות של מלא ביצועים לכל ניגון זה לדעתי כבר לא יפה. ודווקא התבנית {{תב|שמע}} נראית לי ממש נחמדה להכנסה לגוף הערך בתוך טקסט ואפשר להכניס אותה לכל ביצוע בנפרד - זה לא נראה מכביד. כמובן שמי שרוצה שליטה בעוצמה או העברה יכול להכנס לקובץ הניגון.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ' בטבת ה'תשפ"ו • 10:54, 9 בינואר 2026 (IST)
:::::::::בקיצור מבין שדעת הרוב כאן להשתמש בתבנית 'שמע'. מקבל.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 15:08, 11 בינואר 2026 (IST)
::::::::::עדיף {{תב|רשימת מדיה}}, אבל זה קצת יותר מורכב להכניס בערכים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 15:16, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::אם אני מנסה לסכם, יוסף וחלוקת בעד תבנית שמע, ונגד נגן מובנה בערכים. (הן באמצעות קישור לקובץ עצמו, והן באמצעות  (תבנית רשימת מדיה).  יוסף בעד יצירת כפתור מובנה להורדה (אני גם בעד אבל לא יודע אם זה אפשרי טכנית).
:::::::::::שיע ורובין בעד 'רשימת מדיה'. גם להתראות, היה בעד אם זה יראה כמו תמונה (במסגרת ומיושר לשמאל) שזה בעצם מה ש'רשימת מדיה' עושה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 16:57, 11 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::שיניתי את תבנית שמע. כך שיהיה כתוב ברור 'לחצו להאזנה' כך:  {{שמע|קובץ=ניגון הורודישטשר.mp3}}
::::::::::::מה אומרים? נסתפק בזה וזהו?  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה בטבת ה'תשפ"ו 20:08, 14 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::נראה מעולה . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (17:11, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו) 17:11, 15 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::אחלה, אם זה משהו שולי כמו ביצוע מסויים לניגון אז אפשר להשאיר ככה וזה יפה להכנסה בקישורים חיצוניים וכד'. אם זה משהו משמעותי שקשור ישירות לערך הביצוע הזה באופן ספציפי אפשר להכניס ברשימת מדיה כתמונה. תודה שיע  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:12, 18 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::::לדעתי ביצוע לניגון זה ממש לא שולי, אלא מרכזי ועיקרי '''בכל''' ערכי הניגונים. ויתכן מאוד שזה הדבר העיקרי שמבוקש בערכים אלו, אבל התפשרתי על הנ"ל.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בשבט ה'תשפ"ו 16:13, 19 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::::כנראה שלא הבנת את כוונתי, אני יקצין את המקרה: דמיין שילד מקליט את עצמו בפלאפון שר ניגון ומכניס את זה בתור רשימת מדיה כתמונה... יש ביצועים נחשבים יותר ונחשבים פחות, את המרכזיים שבהם (אם בכלל) נכון להכניס כתמונה, את כל השאר, בקישורים חיצוניים או בהערות. הגיוני?  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 13:11, 27 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::::::הבנתי. גם לדעתי לא כל ביצוע צריך להכנס. ואפילו במקרה של שפע ביצועים טובים, יש לצמצם את הגלריה לכמות מוגבלת (האם לקבוע כלל למקסימום?) [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשפ"ו 20:39, 28 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::אז יוצא שיש פה רוב גדול בעד רשימת מדיה (של קבצים נבחרים ולא של כולם) [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בשבט ה'תשפ"ו 20:45, 28 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::::::::אז תכלס {{תב|שמע}} או {{תב|רשימת מדיה}}? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 10:48, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::::הוספתי ב[[עזרה:העלאת קובץ מדיה#ערכים העוסקים בניגונים|עזרה:העלאת קובץ מדיה#]] את הפסקה הבאה:
:::::::::::::::::::בערכים העוסקים בניגונים, מקובל בחב"דפדיה לקשר לביצועים של הניגון שניתן להאזין להם. כאשר מדובר בביצועים שניתן להעלות אותם לחב"דפדיה כקובץ (שהם הופצו לציבור ללא הפרת זכויות יוצרים), מומלץ לעשות זאת.
:::::::::::::::::::בערך, ניתן להציג רשימה מצומצמת של ביצועים נבחרים. באמצעות התבנית {{תב|רשימת מדיה}} שמציגה נגן מלא של הקבצים. בנוסף ניתן לקשר לרשימת ביצועים באמצעות {{תב|תבנית:שמע}} שמציגה סמליל קטן המאפשר נגינה של הקובץ. מומלץ להציג לא יותר מ-4 ניגונים נבחרים, ואם ישנם ביצועים נוספים להציג אותם באמצעות התבנית {{תב|שמע}}. לתשומת לבכם: הקבצים ב'רשימת מדיה' מוצגים באופן בולט ולכן אין לבחור ביצועים איזוטריים, שוליים, או עיבודים שאינם נאמנים למקור. במקרה שאין ביצועים מתאימים, יש לוותר על התבנית.
:::::::::::::::::::עד כאן. כמובן ניתן לערוך שם, להעיר או לשפר לפי דעת שאר המשתמשים. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ג בשבט ה'תשפ"ו 22:52, 10 בפברואר 2026 (IST)


==עוד מאה ועשר ערכים==
רבותי, אנחנו מתקרבים מאוד לערך החמשת אלפים! נותרו עוד מאה ועשר ערכים בלבד.


אשמח מאוד אם כל מושך במקלדת יוכל להצטרף לכתוב ולערוך את הכתבה לבית משיח [[משתמש:זוננשיין/ארגז חול|בארגז החול שלי]].
== ערכי מלחמות ==
כגון מלחמת לבנון השני', חרבות ברזל וכו' (שאחרי ג' תמוז), שהינם כמעט ללא שום קשר חב"די - מה החשיבות? בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 15:06, 15 ביוני 2025 (IDT)
:א. יש הקשר חב"די ב. אפשר להוסיף. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 11:23, 16 ביוני 2025 (IDT)
::אין (ולא יהי') הקשר '''משמעותי'''. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 11:30, 16 ביוני 2025 (IDT)
:::::אכן, אבל יועיל באם מישהוא יחפש את דעת הרבי בנידון, (בחיפוש:"חרבות ברזל - חב"ד", וןכיצ"ב). ע"ה שבויקיקליפע כמובן יותר מפורט וכו', יוכלו כאן למצוא את דעת הרבי (הכללית אמנם, אבל אנן סהדי שלא יחפש את מלחמת ששת הימים-מל' יוה"כ ויקיש לזמנינו...).
:::::לכן לדעתי כדאי בערך קצר ותמציתי.
::: בטח שיש אפשר לכתוב על פעילות חב"ד במלחמה ועל טיסת החטופים לרבי וכו' וכו' [[משתמש:איקס|איקס  ]] - [[שיחת משתמש:איקס|שיחה]], 15:35, כ' בסיוון, ה'תשפ"ה 15:35, 16 ביוני 2025 (IDT)
::::::אפשר א"כ לסכם בערך מקוצר 'מלחמות ישראל' (ורק על ששת הימים, יוכ"פ וכו' לעשות גם ערך מורחב). בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 16:12, 16 ביוני 2025 (IDT)
:::::::אין התנגדות? בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 12:28, 17 ביוני 2025 (IDT)
::::::::אם - כי שלא יהי' מורחב מידי. די בערך קצר, עם הרחבה אודות עמדת חב"ד\שיטת הרבי\וכה"ג (מה שבטוחני שיהיו אזלכע ... שידאגו למלאת א"ז בכל פרט אפשרי..)[[שיחת משתמש:שפי"ץקייט]] ונזכה זע'הן זיך מיט'ן רבי'ן בב"א. 23:32, 17 ביוני 2025 (IDT)
:::::::::וקריינא דאגרתא כו'.. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 23:36, 17 ביוני 2025 (IDT)
::::::::::אין אפשרות לכתוב ערכים שההקשר החב"די שלהם יהיה: עמדת / שיטת הרבי על מלחמות שהתרחשו בתקופה בה לא שומעים דברים חדשים מהרבי. אם רוצים לכתוב עמדת / שיטת הרבי על נושאים מסוימים זה צריך להיות בערכים כלליים כגון 'שלמות הארץ' 'הסכמי שלום וכו'. צריך לראות האם יש מספיק הקשר עדכני במובן של אירועים במלחמה שקשורים בחב"ד. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ג בסיוון ה'תשפ"ה 00:37, 19 ביוני 2025 (IDT)
::::::::::::::ישנם הקשרים נוספים, כמו למשל פעולות חסידי חב"ד בקשר למלחמה ופעילות חסידות חב"ד במלחמה זאת, פגיעות בחסידי חב"ד, כמו שניתן לראות בהרחבה בערך על [[מלחמת חרבות ברזל]]. לדעתי ערכים כאלו שנכתבו כראוי ועם הרחבה רבה להקשר החבדי אין כל הצדקה למחקם. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 04:12, כ"ז בסיוון, ה'תשפ"ה 04:12, 23 ביוני 2025 (IDT)
:::::::::::::::@[[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] מסכים איתך. תגובתי התייחסה רק לרעיון שהובא לעיל. ליצור ערך שההקשר החב"די שלו מתבסס על שיחות מהרבי משנים עברו וקישורם למאורעות עכשווים. שעל זה הגבתי שזה יכול להכנס רק בערך כללי בנושא שלמות הארץ וכו'.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 17:00, 11 בינואר 2026 (IST)


כמו כן, לכאורה אפשר להעלות מחר ידיעה ש"בקרוב מגיעים ל..." וכיו"ב (ואחרי שבוע - "עוד שבעים ערכים", "חמישים", וכן הלאה), ולנצל את המומנטום בכמה כתבות עוקבות, וזאת בכדי: א) לחשוף אנשים נוספים למיזם ולכמות האדירה של המידע שיש בו. ב) לנסות לעלות על הגל ולצרף אנשים נוספים לתרום.
== נכדים בקטגוריית משפחות ==
האם גם מי שהוא נכד של אדם למשפחה מסוימת שכבר לא נושא את שם המשפחה ראוי להיכלל תחת הקטגוריה. א"כ האם גם בעל\אישה של אדם כזה צריך להיות בקטגוריה. [[משתמש:גג|גג]] - [[שיחת משתמש:גג|שיחה]], 12:46, כ"ב בסיוון, ה'תשפ"ה 12:46, 18 ביוני 2025 (IDT)
:בוודאי שכן, הוא  הרי חלק מהמשפחה. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 12:52, כ"ב בסיוון, ה'תשפ"ה 12:52, 18 ביוני 2025 (IDT)
:: בפועל לא נהוג כך. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 12:56, 18 ביוני 2025 (IDT)
::: כמדומני ש[[משתמש:יוסף בן מלמד]] כתב שלא ואף הסיר בפועל קטגוריות שהוספו לנכדים. [[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] [[שיחת משתמש:ברכת הגאולה|שיחה]]  23:44, כ"ג בסיוון, ה'תשפ"ה 23:44, 19 ביוני 2025 (IDT)
:::: בויקיקליפה הקטנה (המכלול) וכנראה גם בויקיקליפה הגדולה נהוג כמו שכתבתי. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 03:26, כ"ט בסיוון, ה'תשפ"ה 03:26, 25 ביוני 2025 (IDT)
:::::אם כך, אין לדבר סוף. בעבר הוסכם לצרף לקטגוריה רק בנים וחתנים. בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:22, ב' באב, ה'תשפ"ה)
::::::אני חושב שצריך לעשות כמו 'המכלול' ולצרף גם נכדים וכו', גם אם אין לדבר סוף משתמשים רוצים לראות מי המשפחה (ולא רק המשפחה המצומצמת) [[משתמש:חבדניק 111|חבדניק 111]] - [[שיחת משתמש:חבדניק 111|שיחה]], 00:11, י"ב בכסלו, ה'תשפ"ו 00:11, 2 בדצמבר 2025 (IST)
:::::::מסכים. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 14:00, 11 בינואר 2026 (IST)


תגובתכם ועזרתכם חשובה בכהנ"ל. עה  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  ה' באייר ה'תשע"ג   23:08, 15 באפריל 2013 (IDT)
== מספר הצפיות בדפים ==
רק עכשיו אני רואה שניתן סו"ס לראות את מספר הצפיות בכל דף. אחרי שנים שלא היה אפשר. המספרים שרואים עכשיו זה ממתי? מזמן הקמת האתר? ממתי שתיקנו? למישהו יש מושג? [[משתמש:אליהו ב.|אליהו ב.]] - [[שיחת משתמש:אליהו ב.|שיחה]], 01:14, יבתמוז, ה'תשפ"ה
:ממתי שהתקינו, לפני מס' חודשים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 13:50, 14 ביולי 2025 (IDT)
::ב"ה. כי זה דיי נמוך.. [[משתמש:אליהו ב.|אליהו ב.]] - [[שיחת משתמש:אליהו ב.|שיחה]], 19:03, י"ט בתמוז, ה'תשפ"ה
:::מה פתאום? הצפיות מאז הקמת האתר. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 19:35, 15 ביולי 2025 (IDT)
::::מה יודעים לומר בנושא מפעילי המערכת? [[משתמש:אליהו ב.|אליהו ב.]] - [[שיחת משתמש:אליהו ב.|שיחה]], 21:08, י"ט בתמוז, ה'תשפ"ה
:::::אם הצפיות היו מאז הקמת האתר היה כמה מאות מליוני צפיות. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 23:20, 15 ביולי 2025 (IDT)
:::::היכן ניתן לראות כמה צפו? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:39, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:39, 15 בדצמבר 2025 (IST)
::::::אם שאלתך על צפיות מהקמת האתר, זה אבד במרוצת מעברים ושידרוגים במהלך השנים... [[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 19:37, 11 בינואר 2026 (IST)


=== הצעת פיתוח לרגל הערך ה-5000 ===
== קטגוריות אישים שנולדו בשנת____ ==
עיצוב האתר הנוכחי הוא ישן. הצעתי לקראת הערך ה-5000 לחדש את העיצוב לעיצוב הנוכחי בויקי (העיצוב קיים בהגדרות המשתמש, אבל אינו עובד כראוי ועלול להשבית לחלוטין את אפשרויות העריכה של המשתמש, כפי שקרה לא אחת). ובחידוש גופא אפשר לעשות חידושים ושיפורים נוספים כיד ה' הטובה.


העיצוב החדש ירענן את האתר, גם לעובדים וגם לגולשים. יעיד כאלף עדים על ההתפתחות המרשימה של האתר. מומלץ בחום (עוד בקיץ!) [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • ו' באייר ה'תשע"ג 00:02, 16 באפריל 2013 (IDT)
מה דעתכם להחליף את כל הקטגוריות בילידי____? כמובן שיבוצע ע"י בוט. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 22:52, 28 ביולי 2025 (IDT)
:ההצעה מצויינת, אך יש הבדל בין עיצוב לבין ממשק תוכנת הויקי, הממשק קשור למתכנת, העיצוב קשור למשתמשים. ממשק אני יכול לבדוק אם יש מי שיוכל לעשות לנו את זה, עיצוב צריך מישהו מכאן. יש מישהו אם ידע מספק בנושא? חיים שכבר לא ממש כאן, עשה זאת בעבר. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ז' באייר ה'תשע"ג 16:33, 17 באפריל 2013 (IDT)
:מה הבעי' בניסוח הנכחי? בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 22:58, 28 ביולי 2025 (IDT)
::עיצוב אתרים שונה במהותו מעיצוב רגיל. צריך עיצוב וקטורי, נקי וחלק. אני לא מכיר אף אחד כזה...  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ז' באייר ה'תשע"ג  •  17:01, 17 באפריל 2013 (IDT)
::ארוך תמיד עדיף לקצר כמה שאפשר כך גם בוויקיפדיה. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 23:01, 28 ביולי 2025 (IDT)
:::אי אפשר להעתיק את העיצוב מויקי? '''עוד רגע וזה כאן, הערך ה-5000''' [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • ז' באייר ה'תשע"ג 23:48, 17 באפריל 2013 (IDT)
:::מה דעת @[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]]? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 13:07, 17 באוגוסט 2025 (IDT)
::::עקרונית אפשר, אם לא מחליפים שום דבר חוץ מטקסט. אבל, וכאן מגיע האבל הגדול (ואני אומר את זה בלי לדעת מה קורה בויקי): אצלנו יש את הסמלים של הקטגוריות, שאם רוצים לחדש גם אותם, צריך מישהו שיודע לעצב וקטורי, יש ריבועים שיש שם ואצלנו לא יהיה להם שימוש וצריך לתכנן בצורה נכונה מה לשים במקום ואיך, וכן הלאה. בקיצור - בהצלחה.   '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ח' באייר ה'תשע"ג  •  01:52, 18 באפריל 2013 (IDT)
::::אני בעד. כדאי לשמוע עוד דיעות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ד באב ה'תשפ"ה 02:58, 18 באוגוסט 2025 (IDT)
:::::בתקווה שנוסח "ילידי" לא יחליט מאן-דהו לכתוב את שם הרך הנולד, אחיו וכו' [[משתמש:קול השופר|קול השופר]] - [[שיחת משתמש:קול השופר|שיחה]], 18:02, כ"ו באב, ה'תשפ"ה 18:02, 20 באוגוסט 2025 (IDT)
::::::{{חב"דפדים פעילים}} יש התנגדות? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:45, 4 בספטמבר 2025 (IDT)
:לדעתי זה ניסוח לא נכון, כי המושג 'ילידים' מזכיר את המושג (נותן קונוטציא) של ילידים מקומיים. לדוגמא: 'פלוני הינו יליד גרמניא'. ופעמים רבות מצוי שהמילה 'ילידים' מזכירה במיוחד בהקשר של 'שבטים' שונים ומשונים לדוגמא: 'ילידים אינדיאנים' וכיוצ"ב)...
:נכון שלהבדיל אלף אלפי הבדלות מאוד מצוי באג"ק שרואים שהרבי מברך "נחת מכל ילידיהם שיחיו", אבל זה כתוב בסגנון של לה"ק (לא עברית) ובטח שאם מתבטאים בסגנון של אנציקלופדיא (עברית) אז צריך לשים לב שלא לתת קונוטציא לדברים שאנחנו לא רוצים לתת... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:34, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:34, 15 בדצמבר 2025 (IST)
:::::::לא. {{בעד חזק}} ● <font face="Narkisim" size="3"> [[User:יונה זאב סטמבלר| יונה זאב סטמבלר]] ●   [[שיחת משתמש:יונה זאב סטמבלר|שיחה]] ● [[ט"ו באלול]] [[ה'תשפ"ה]] ''<font size="1">(8 בספט' למניינם)</font>''</font>
{{שבירה}} @[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] אני חושב כבר אפשר לבצע את ההחלפות. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:07, 5 באוקטובר 2025 (IDT)


האם מתקדם משהו בקשר לחידוש הממשק? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • ט' באייר ה'תשע"ג 21:29, 19 באפריל 2013 (IDT)
:הניסוח הגיע מההשוואה לאישים לפי מיקום, אישים לפי פטירה ואישים לפי ילודה. כך שאם משנים יש לשים לב לכמה דברים: א. לקחת בחשבון שאישים לפי מוצא כבר לא יהיה דומה. ב. בגלל שבמקרה שלנו מדובר בשנה עברית ולא במספר יהיה נכון יותר להוסיף את המילה 'שנת' כך שיהיה כתוב 'ילידי שנת תשפ"ו' וכד'. ג. לשנות גם את אישים שנפטרו בשנת... ל'נפטרי שנת...'. ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ב בתשרי ה'תשפ"ו • 23:23, 14 באוקטובר 2025 (IDT)
:וכאן המקום להעיר, שלום פתח דף לעיצוב החדש של העמוד הראשי. נראה לי שכולם יכולים לתת יד ברעיונות וכו'. הדף הוא: [[משתמש:שלום/עמוד ראשי]]. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • ט' באייר ה'תשע"ג 21:30, 19 באפריל 2013 (IDT)
::א. עדיין יש יתרון לקיצור. ב. לא הצלחתי להבין למה אי אפשר ילידי תשפ"ו - בלי שנת. ג. בעד. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:49, 11 בינואר 2026 (IST)
:::ב. כי חשבתי שאם תכתוב ילידי תר"ח - הקורא החיצוני עלול לחשוב שמדובר בר"ת כלשהם ולא בשנה עברית. אם לדעתך זה לא עלול לבלבל אפשר להוריד גם את 'שנת'  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:37, 18 בינואר 2026 (IST)


== התוועדות או התוועדות חסידית ==


באשר הדיון בדף השיחה הוזנח מזה זמן רב, אני מעלה אותו שוב כאן. נא לציין את דעתכם, גם אם זו הובעה כבר בדף השיחה.
== מושגים בחסידות ==


=== התוועדות ===
לאחרונה אני מגלה עוד ועוד ערכים רבים העוסקים במושגים בחסידות כפולים או כמעט כפולים (בשינוי קטן בשם הערך), מהם קיימים כבר כו"כ שנים וא"א לא שם לב (!), מהם רבים הממשיכים להיווצר עד לתקופה האחרונה ממש. בחיפוש קצר של שם המושג על שלל הטיותיו ושמותיו ניתן למנוע בקלות תופעה מצערת זובברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 14:39, 31 ביולי 2025 (IDT)
*{{בעד}} --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ו' באייר ה'תשע"ג, למניינם 02:50, 16 באפריל 2013 (IDT)
* {{בעד חלש}} {{כתב קטן|נכון אין תבנית, אבל אולי זה יעורר...}} --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ז' באייר ה'תשע"ג 16:32, 17 באפריל 2013 (IDT)
*{{נגד חלש}} {{כתב קטן|עכשיו כבר יש תבנית, וזה הזמן להסביר את עצמי (לא מאהבת מרדכי, אלא משנאת המן; התרגזתי שיש יותר מידי ירוק בעיניים, אז החלטתי לכתוב את דעתי באופן של 'נגד הבעד'...)}}: התוועדות אמיתית היא התוועדות חסידית. ככה בכתבי רבותינו נשיאינו, וכן הוא האמת. סתם לשבת ולהיוועד יחד - זו גם מעלה, וגם היא מבוארת בכתבי אדמו"ר הריי"צ, אבל לא זהו תוכן הערך (ואגב, כאן המקום לעורר: נצרך מישהו שיוסיף לבאר שם בטוב טעם מהי התוועדות, ומהי התוועדות חסידית!).   • '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ח' באייר ה'תשע"ג  •  02:03, 18 באפריל 2013 (IDT)


=== התוועדות חסידית ===
:ישר כח. אנא שימו לבכם לפני יצירת ערך. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט' באב ה'תשפ"ה 17:00, 3 באוגוסט 2025 (IDT)
*{{בעד}} ההתוועדות היא '''התוועדות חסידית''', וזה מקורה. (בנוסף, יש מעלה נפלאה כשאדם מבחוץ נכנס לערך ורואה את שמה 'התוועדות חסידית' ולא סתם 'התוועדות'). [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • ו' באייר ה'תשע"ג 00:37, 16 באפריל 2013 (IDT)
::אשמח לדוגמאות קונקרטיות. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 00:20, י' באב, ה'תשפ"ה 00:20, 4 באוגוסט 2025 (IDT)
*{{בעד}} התוועדות הוא כמו ועידה, לעומת התוועדות חסידית שפירושה: ועידה חסידית בנוגע לעניני החסידות. וגם ביידיש שאומרים פארבריינגען פירושו הוא בילוי, ורק כשאומרים "א חסידישע פארבריינגען" הכוונה היא לבילוי חסידי של הנשמה.--[[משתמש:כתית למאור|מ'דארף צוטרייסלט זיך א ביסל]] - [[שיחת משתמש:כתית למאור|לאמיר פארבריינגען א ביסל]] 17:20, 16 באפריל 2013 (IDT)
:::[[העלאה והמשכה]], [[אור ישר/אור חוזר]], [[יחודא תתאה]], [[דעת עליון]], ועוד הרבה ערכים שכבר נמחקו. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 00:26, 4 באוגוסט 2025 (IDT)
*{{בעד}} לא זכיתי להבין את עומק הסברות של כולם כאן ואת ההבדל הגורלי בין שתי האפשרויות (אולי עקב השעה המאוחרת ויומיים בלי שינה) אבל כך זה נשמע יותר חסידי...--[[משתמש:יוסי ג|יוסי ג]] - [[שיחת משתמש:יוסי ג|שיחה]] 00:47, 19 באפריל 2013 (IDT)
::::לא הבנתי. תן דוגמאות לערך המיותר והערך הקרוב אליו שהוא כפול ומיותר עם שם כמעט זהה. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 15:19, י"ג באב, ה'תשפ"ה 15:19, 7 באוגוסט 2025 (IDT)
:::::[[המשכה]] - [[העלאה והמשכה]], [[אור ישר/אור חוזר]] - [[אור ישר]] ו[[אור חוזר]], [[יחודא תתאה]] - [[יחודא עילאה ויחודא תתאה]], [[דעת עליון]] - [[דעת עליון ודעת תחתון]]. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 15:22, 7 באוגוסט 2025 (IDT)
::::::תבורך על הרעיון (ועל הביצוע?).
::::::להעיר: ספציפית הערך [[יחודא תתאה]] לענ"ד לא דורש איחוד. למרות שמו, הפתיח ורוב התוכן עוסק בעיקר ב[[יחוד זו"ן]]. לכן יש להעביר לשם זה, להשמיט את החלק העוסק ביחודא תתאה, ולציין לאיזה מקום המבאר שיחוד זו"ן הוא יחודא תתאה (ראיתי מציינים ללקו"ת פקודי ה, ג), אבל יש מקום לשני הערכים בנפרד למרות שהמושג חופף. -- [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 15:03, ט"ז באב ה'תשפ"ה 15:03, 10 באוגוסט 2025 (IDT)


{{בוצע}} כדעת הרוב --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ט' באייר ה'תשע"ג, למניינם 17:52, 19 באפריל 2013 (IDT)
== עריכות שעשיתי עם כתובת ה-IP שלי ==


==תמונות==
אם ערכתי בלי להתחבר לחשבון שלי, האם ניתן "להעביר" את העריכות שלי מכתובת ה-IP שלי לחשבון שלי? [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 12:52, כבאלול, ה'תשפ12:52, 21 בספטמבר 2025 (IDT)
האם אפשר להעלות תמונות מהאתרים COL וSTUREM?--[[משתמש:כתית למאור|מ'דארף צוטרייסלט זיך א ביסל]] - [[שיחת משתמש:כתית למאור|לאמיר פארבריינגען א ביסל]] 00:16, 17 באפריל 2013 (IDT)
:לא. יוצאים מהכלל, אם ברור שהתמונה אינה שייכת להם, כגון תמונה שמקורה בעיתונות כללית, תמונה עתיקה שאין עליה בכלל זכויות יוצרים וכו'. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ז' באייר ה'תשע"ג 16:26, 17 באפריל 2013 (IDT)
::מה הגדר של תמונה עתיקה ללא זכויות יוצרים? '''עוד רגע וזה כאן, הערך ה-5000'''  • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • ז' באייר ה'תשע"ג 23:49, 17 באפריל 2013 (IDT)
:::תמונה ממעמד הר סיני לדוגמא {{קריצה}} (כשהקלדתי, היה כתוב בטעות "קרציה"...).  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ח' באייר ה'תשע"ג  •  01:50, 18 באפריל 2013 (IDT)
::::אאל"ט 70 שנה --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ח' באייר ה'תשע"ג, למניינם 03:20, 18 באפריל 2013 (IDT)
:::::לא צריך שיעברו שבעים שנה ממות היוצר? אז בד"כ פוקעות זכויות יוצרים.--[[משתמש:יוסי ג|יוסי ג]] - [[שיחת משתמש:יוסי ג|שיחה]] 00:50, 19 באפריל 2013 (IDT)
:::נכון, ממות היוצר (או מפטירתו, במקרה שהאמין בי"ג עיקרים) --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ט' באייר ה'תשע"ג, למניינם 03:19, 19 באפריל 2013 (IDT)


== הערך ה5000 ==
:אין כזו אפשרות . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:12, כ"ח באלול, ה'תשפ"ה) 23:12, 21 בספטמבר 2025 (IDT)
::"למה החשבון שלי מתנתק מעצמו כל עשר דקות?" [[משתמש:אנו רוצים משיח|אנו רוצים משיח]] - [[שיחת משתמש:אנו רוצים משיח|שיחה]], 19:19, ז' בתשרי, ה'תשפ"ו 19:19, 29 בספטמבר 2025 (IDT)
:::אולי כי לא סימנת בוי את תיבת לזכור שנכנסתי . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (12:49, ח' בתשרי, ה'תשפ"ו) 12:49, 30 בספטמבר 2025 (IDT)
::::זה באג ישן. @[[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] זכור לי שדיווחת עליו. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 20:59, 5 באוקטובר 2025 (IDT)


כפי הנראה כולם מתכוננים להשקת הערך ה5000. ובכן באתי בזה להודיע שבאם יצטרפו לשני המיזמים שלי: 1. [[משתמש:כתית למאור/מספרים]]. 2. [[משתמש:כתית למאור/הערות]]. עד סוף שבוע זה יעברו את המספר הנ"ל.


בברכת גוט שבת ויחי המלך!--[[משתמש:כתית למאור|מ'דארף צוטרייסלט זיך א ביסל]] - [[שיחת משתמש:כתית למאור|לאמיר פארבריינגען א ביסל]] 16:38, 19 באפריל 2013 (IDT)
== הפניות ==


:בלי לזלזל חס ושלום בעבודתך המאומצת, המשימה אינה להגיע לערך ה-5,000 במהירות האפשרית, אלא המשימה היא להרחיב את חב"דפדיה למספר גדול ככל האפשר של ערכים '''איכותיים'''. בשל כך, אין שום ענין לרוץ ולפתוח עשרות ערכים בלי להשקיע בהם כדבעי, ולדאוג שכל ערך יהיה מלא בתוכן, ערוך לשונית, וכו'.   •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]''' •  ט' באייר ה'תשע"ג  •  17:11, 19 באפריל 2013 (IDT)
כאשר ישנם ב' ערכים על ב' אישים בעלי אותו שם, לאיזה ערך כדאי לקשר (והב' לשים במפנה) - את האישיות הקדומה יותר או המפורסמת (והמקושרת יותר, מן הסתם) יותר? בהגיון מסתבר כהאפשרות הב', אך מרפרוף קל באתר נראה שהאפשרות הראשונה היא הנהוגה והמקובלת יותר בהווה. דוגמא לדילמה זו: הערך [[ישראל שמעון קלמנסון]]. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] [[שיחת משתמש:ספרא רבא|ספרא וסייפא]] 23:11, 5 בנובמבר 2025 (IST)
::אדרבה, לכן אני מודיע שאין כוונתי סתם כך לרוץ במרוץ הערכים, אך בכדי שערכים אלו יהיו מוכנים נדרשת עבודה לא רק שלי. ולכן הודעתי זאת. והתמריץ בזה הוא ה5000!!!--[[משתמש:כתית למאור|מ'דארף צוטרייסלט זיך א ביסל]] - [[שיחת משתמש:כתית למאור|לאמיר פארבריינגען א ביסל]] 17:51, 19 באפריל 2013 (IDT)


==העלאת תמונות==
:שאלה טובה, דוגמה פחות טובה. שני הדברים שכתבת לא ברורים בהקשר זה - הערך על קלמנסון השוחט גם נצפה הרבה יותר פעמים, וגם מקושר להרבה יותר ערכים - אבל אני לא בטוח שהאחרון אכן מוכר יותר. בכל אופן בדרך הטבע ומכיוון שהאתר ותיק למדי ערכים על אישים צעירים נכתבים אחרי שהשם כבר נתפס על ידי הדמות המבוגרת יותר.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו בטבת ה'תשפ"ו 21:42, 4 בינואר 2026 (IST)
בחודש האחרון הוסיפו כאן את תבנית 'אין תמונה'. כרגע, התבנית לא אפקטיבית היות והיא מפנה לדף 'שגיאת הרשאה', וממילא - אדם שאין ברשותו הרשאה לא יודע מה לעשות, ופשוט לא מעלה את התמונה ואנחנו מפסידים.


אני מציע שהלחיצה על התבנית (למי שאין לו הרשאה) תפנה לדף כתיבת אימייל וצירוף תמונה לא' ממפעילי המערכת וכיו"ב, או לחילופין - שתפנה לדף בו תורשה העלאת תמונות גם למשתמשים לא רשומים, ולדף זה לא תהיה גישה לאנשים אחרים, או כיו"ב.
== היכן ניתן לשלב ==


מה שלא יהיה, המצב הנוכחי הוא מבדח למדי...  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י"א באייר ה'תשע"ג  •  21:19, 21 באפריל 2013 (IDT)
מידע אינצקלופדי רב שאין עליו ערך מוגדר?


:קישרתי משם לדף [[עזרה:העלאת תמונות]]. לא ידוע לי על אפשרות שהקישור יעבוד רק למשתמשים מסוג מסויים --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"א באייר ה'תשע"ג, למניינם 21:21, 21 באפריל 2013 (IDT)


::זו אמנם התקדמות, אבל חוששני שגם כך, אדם שרואה כמות כזו של טקסט, נבהל ובורח. אולי כדאי ליצור דף חדש במיוחד לצורך זה, בו יהיה כתוב משהו בסגנון של: "אנו שמחים שברצונך לתרום לחב"דפדיה... אם עדיין אינך רשום ואין ברצונך להירשם, אנא שלח את התמונה לכתובת... אם עדיין אינך רשום וברצונך להירשם...(וכאן להוסיף הערה שגם לאחרי ההרשמה צריך לבקש אישור העלאה), אם הינך משתמש רשום, חזור לדף ממנו הגעת...  - '''מה דעתך?'''  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י"א באייר ה'תשע"ג  •  21:26, 21 באפריל 2013 (IDT)
(לדוגמה - מאמרים ןשיחות שהוגהו ע"י הרבי יותר מפ"א (לדוגמה - לא היו ימים טובים ל"ה, קידוש החודש, חלק מ'), בתבנית דומה לזו שבמפתח.[[משתמש:למך|למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 22:07, ט"ו בחשוון, ה'תשפ"ו 22:07, 6 בנובמבר 2025 (IST)
:::{{בוצע}} [[תבנית:אין תמונה/עזרה]] --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ב באייר ה'תשע"ג, למניינם 05:27, 22 באפריל 2013 (IDT)
::::לכאורה הפסקא האחרונה שם מיותרת, וזאת משום שאני טוען שצריך להיות כמה שפחות טקסט. מה שאנחנו יכולים לעשות בכוחות עצמינו, עדיף "לא להטיל את העבודה על אחרים".   •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י"ב באייר ה'תשע"ג  •  14:38, 22 באפריל 2013 (IDT)
:::::{{בוצע}} --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ב באייר ה'תשע"ג, למניינם 21:01, 22 באפריל 2013 (IDT)


== קביעת מדיניות - ערכים מתאימים לחב"דפדיה ==
:שולב בשיחת המשתמש שלי.[[משתמש:למך|איכות או ציבור? משתמש: למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 21:23, י"ז בחשוון, ה'תשפ"ו 21:23, 8 בנובמבר 2025 (IST)
::יש"כ. כל דבר לגופו. על הגהה יותר מפעם אחת לכאורה אפשר להכניס ב[[מוגה]].  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו בטבת ה'תשפ"ו 21:24, 4 בינואר 2026 (IST)
:::מקום נוסף לאפיזודות ועובדות מעניינות שלא שייך לכתוב עליהן ערך, זה 'הידעת' שמופיע במקום מכובד בדף הראשי. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ח' בשבט ה'תשפ"ו 00:46, 26 בינואר 2026 (IST)


ברצוני לדון, ולהגיע לגיבוש מדיניות מסודרת בכל הנוגע לערכים המתאימים לחב"דפדיה או לא. ראשית אמקד את הדיון בערכים יהודיים, שאין בהם תוכן הקשור/המיוחד לחב"ד דווקא. לדוגמה [[רבי דוסא בן הרכינס]] --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ' באייר ה'תשע"ג 11:06, 30 באפריל 2013 (IDT)
== עשרה ניגונים, באופן שיגרתי או לא? ==


=== ערכים יהודיים בלי קשר לחב"ד ===
בעמוד של עשרה ניגונים כתוב כך:
מה מקומם של ערכים יהודיים בלי קשר ישיר לחב"ד:


'''דיון:'''
יש הנוהגים לא לנגן [[ניגונים]] אלו באופן שגרתי כי-אם בעיתים מזומנים או בשעת הכושר, בנוגע לניגון [[ד' בבות (ניגון)|ארבע בבות]] זהו לא רק מנהג חסידים אלא הוראה מפורשת מ[[פורטל:נשיאי חב"ד|רבותינו נשיאינו]].
נראה לי שאין חולק שמושגי בסיס, (כמו למשל, בריאת העולם, מעמד הר סיני, גמרא ועוד), חייבים שיהיו. ערכים פחות מרכזיים ובסיסיים, כמו תנאים שונים וכו', אין צורך בהם.{{ש}}
גופא: בתורת החסידות יש אין ספור הסברים על פי החסידות (ובפרט בתורתו של הרבי) לדברים השונים (כמו הדברים הנ"ל), שחייבים להכניס אותם. וזה מה שיהפוך אותם לערכים חב"דיים.{{ש}}
::בקשר לתנאים: לדוגמא, רבי עקיבא, חייב שיהיה. יש הרבה מה לכתוב עליו מתורת החסידות וכו'. תנאים אחרים - לא. {{שכח|שנוזל}}
:::אני סבור שגם ערכים שלא ידוע לנו על הקשר חב"די אליהם, חשוב שיהיו פה. ואסביר במשל: בעל מכולת אמר פעם, שהוא לא מרוויח על הלחם והחלב, כי מחיריהם מפוקחים ותאריך התפוגה שלהם קצר, והם רק יוצרים כאב ראש. אז למה הוא מחזיק אותם, כי כשב"א קונה לחם, הוא עלול לקנות איתו מעדן. ואידך זיל גמור. ב"ה יש לנו מיקום מכובד למדי בדירוג של גוגל. ואדם עלול להגיע אלינו גם דרך ערכים מעין אלו. אמנה גם סיבות נוספות: א. במקרים רבים, הערכים אמנם אינם מכילים תוכן 'חב"די' אך הם מגישים מידע משלים לערכים שכן מכילים תוכן חב"די. ב. נראה לי שכמעט לכל ערך יהודי אפשר למצוא וימצא בעז"ה אזכור והקשר בתורת חב"ד. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א באייר ה'תשע"ג 16:26, 1 במאי 2013 (IDT)
::::אני מסכים עם שיע, ובהוספה שלכאורה [[הפצת המעיינות]] כוללת גם מעיינות היהדות בכלל. מצד שני מובן שרק עניינים מרכזיים וחשובים (לפי ערך) ראויים לערך אם אין להם קשר ישיר לחב"ד.--[[משתמש:יוסי ג|יוסי ג]] - [[שיחת משתמש:יוסי ג|שיחה]] 22:46, 1 במאי 2013 (IDT)


=== נשים ===
מה מקומם של ערכים על נשות חב"ד בפדיה החב"דית:


'''דיון:'''
מי מהיודעים האם יש מקור להוראה זו בהקשר לעשרת הניגונים?  
ב[[שיחה:צירה לבנוני|דף השיחה של הערך צירה לבנוני]] נראה שדעת הרוב בעד ערכים על נשים, אבל כמובן בלי להכניס תמונות.
:לגבי תמונות נאמר שם שאין להכניס על נשים חיות. אני חושב שגם על נשים שנפטרו, לא כל תמונה תוכל להיכנס (פשוט, לא?). • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • כ"א באייר ה'תשע"ג 00:33, 1 במאי 2013 (IDT)
::כפשוט. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א באייר ה'תשע"ג 16:18, 1 במאי 2013 (IDT)


== תבניות ==
והאם באמת כך המנהג?


שלום לכולם, יש כאן תקלה עם התבניות [[תבנית:למחוק]], [[תבנית:עריכה]] ו[[תבנית:שכתוב]] ואולי עוד. [[משתמש:ר&#39;ובן|ר&#39;ובן]] - [[שיחת משתמש:ר&#39;ובן|שיחה]] 16:59, 2 במאי 2013 (UTC)
תודה מראש
:כנראה שיש בעיה באחת מהתבניות הכלליות שמהן מורכבות התבניות הנ"ל  --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ג באייר ה'תשע"ג, למניינם 00:23, 3 במאי 2013 (UTC)
::צריך לטפל בבעיה הזו בדחיפות, זה ממש נורא. כל התבניות משובשות, וזה פוגע בערכים. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • כ"ג באייר ה'תשע"ג 05:33, 3 במאי 2013 (UTC)
:::נראה לי שהבנתי!! כתובת חב"דפדיה שונתה ביומיים האחרונים ל cp.ih.chabad וגו'. כל הכתובות ב'לערוך אותו' וכד' (בתבניות) לא נכונות, ולכן זה נראה כך. איך פותרים בעיה כזאת??!! {{כתב קטן|ובכלל, למה שינו את הכתובת?}} • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ג באייר ה'תשע"ג 05:54, 3 במאי 2013 (UTC)
::::גם הכתובת הנוכחית היא זמנית בלבד. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ג באייר ה'תשע"ג 10:47, 3 במאי 2013 (UTC)
:::::למסדר התבנית עריכה, אם תוכל לסדר גם את ה[[תבנית:קצרמר]]. יישר כוח! • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה באייר ה'תשע"ג 02:20, 5 במאי 2013 (UTC)
::::::::הבעיה סודרה (כמו שהגיעה  ללא הסבר ברור) --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ה באייר ה'תשע"ג, למניינם 04:09, 5 במאי 2013 (UTC)


:::::::::ניסיתי להעלות קובץ, ולא הצלחתי. קיבלתי הודעה ש"האתר נתקל בשגיאה בעת אחזור של http://cp.ih.chabad.info/index.php?title=%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%97%D7%93:%D7%94%D7%A2%D7%9C%D7%90%D7%94.
[[משתמש:מכון שירו למלך|מכון שירו למלך]] - [[שיחת משתמש:מכון שירו למלך|שיחה]], 23:24, יבכסלו, ה'תשפ"ו 23:24, 3 בדצמבר 2025 (IST)
:::::::::{{כתב מחוק|קובץ אחר כן הצלחתי להעלות (הקובץ האחרון שעלה). יכול להיות שזה אותו שורש בעיה? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה באייר ה'תשע"ג 07:15, 5 במאי 2013 (UTC)}}
::::::::::{{כתב מחוק|עכשיו אני רואה שהקובץ כן עלה, רק שאי אפשר לראות אותו. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה באייר ה'תשע07:18, 5 במאי 2013 (UTC)}}
:::::::::::{{כתב מחוק|עליתי גירסה חדשה, בשם אחר, וזה הצליח. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה באייר ה'תשע"ג 07:24, 5 במאי 2013 (UTC)}}


בשאר התבניות הבעיה עדיין קיימת. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה באייר ה'תשע"ג 07:32, 5 במאי 2013 (UTC)
:אני מבין שמסתמא מדובר על עשרת הניגונים של אדמו"ר הזקן.
:גם בתבנית העריכה התבניות לפסקאות עדיין פגומות. [[משתמש:ר&#39;ובן|ר&#39;ובן]] - [[שיחת משתמש:ר&#39;ובן|שיחה]] 09:42, 5 במאי 2013 (UTC)
:פעם ראשונה שאני שומע על מנהג כזה... גם לא לימדונו דבר כזה לא בחיידר ולא בישיבות תו"ת בהם למדתי...
::הסרתי את הבעיה, על ידי הסרת הקוד לכפתור שאיפשר את עריכת/מחיקת הערך, הישר מן התבנית. כמובן שזהו פתרון זמני. כשיסיימו להעביר את האתר לכתובת הקבועה שלו (לא יודע בדיוק אבל משהו כמו חב"דפדיה.קום, ובעז"ה הבעיה תיפתר באופן סופי, אחזיר את הקוד. השארתי את הקוד בתבנית פסקאות לצורך בקרה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה באייר ה'תשע"ג 17:22, 5 במאי 2013 (UTC)
:מעניין גם לדעת מי הם ה'יש נוהגים'... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:06, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:06, 15 בדצמבר 2025 (IST)


=== מקור התקלה ===
== למה חב"דטקסט לא נקראת "מאגר טקסטים חב"דיים"?? ==
{{כתב מחוק|מקור התקלה ככל הנראה הוא ב[[תבנית:פסקה חדשה]]. למבינים, נא לתקן שם • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • א' בסיוון ה'תשע"ג 07:16, 10 במאי 2013 (UTC)}}


== חידוש המיזם - ערכים מומלצים ==
למה חב"דטקסט נקראת "'''מאגר טקסטים חופשיים'''" ולא "'''מאגר טקסטים חב"דיים'''" או משהו בסגנון... {{אנונימי}}


'''{{גודל|3|פשוט - ובלי מאמץ}}'''
:א. "חופשיים" זה ס'פאסט נישט. ב. "חופשיים" זה גם לא נכון עובדתית... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:58, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 19:58, 15 בדצמבר 2025 (IST)


לפני מעט זמן עלה הרעיון לחדש את המיזם של 'ערכים מומלצים', ותכל'ס ראינו שאין לנו מספיק כוח אדם להשקיע בזה.
:מה הבעי'ה בזה? זה חופשי לעריכה אז קוראים לזה חופשי... [[מיוחד:תרומות/95.86.80.239|95.86.80.239]] 01:04, 19 בדצמבר 2025 (IST)
::אני אסביר: חופשי זה אומר שאפשר לכתוב מה שרוצים, וזה לא נכון!, כי חב"דטקסט זה רק ספרי חסידות וספרים תורניים. זה לא משהו שהעורך כותב לפי דעתו אלא רק את מה שכתבו בספרים -ספרי קודש (!). (אני לא מדבר על אולם דיונים ודפי שיחה).
::מילא על חב"דפדי'ה זה עוד נכון לומר 'חופשי' כי באמת כל אחד יכול לערוך וליצור בעצמו לפי מה שהוא מבין - יש איזה כללים כלליים אבל תכל'ס זה יצירה שכל אחד מתבטא בה כפי דעתו סגנונו והבנתו. אבל חב"דטקסט זה לא ככה.
::דבר שני המושג 'ספרים חופשיים' או 'ספריה חופשית' הוא מושג בלתי רצוי כידוע ליודעים (לימודי חול או גרוע מכך ה"י)... אז ברור שלספרי'ה של ספרי קודש - חב"דטקסט - לא מתאים לקרוא בכינוי כזה. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:44, ב' בטבת, ה'תשפ"ו 19:44, 22 בדצמבר 2025 (IST)
:::דף שיחה (בנושא) זה, נערך בשנית על ידי {{א|המכריז}}. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 21:10, י"א בטבת, ה'תשפ"ו 21:10, 31 בדצמבר 2025 (IST)
::::@[[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]]. מה דעתך בענין? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:37, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:37, 8 בינואר 2026 (IST)
:::::בכדי להבדיל מוויקיטקסט אז היא נקראת מאגר טקסטים חב"דיים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 00:12, 9 בינואר 2026 (IST)
::::::@[[משתמש:מ.רובין|מ.רובין]] ברור שלזה התכוונתי. שיהי' כתוב חב"דיים ולא כמו שכתבו חופשיים (בתבנית של מיזמי חב"דפדי') [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:06, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 22:06, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::אגב, אותו ענין צריך לתקן על חב"דציטוט. שיהי' כתוב "מאגר ציטוטים חב"די" וכיוצ"ב. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:16, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 22:16, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::שיניתי. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 22:18, 11 בינואר 2026 (IST)


עלה לי רעיון חדש,{{ש}}
== מרחב טיוטה ==
נוכל לבחור ערכים מומלצים, בלי להשקיע בהם! '''איך?''' - פשוט מאוד, לאחרונה עלו לאתר מספר גדול מאוד של ערכים חדשים, חלקם, איך אומרים, פשוט מושלמים. אז בלי צורך לחפש ערכים, ולהשקיע בהם עד להמלצה, נוכל לבחור את אלו שאנו מכירים ויודעים שהם סוג של מושלמים, ולהריץ אותם להמלצה.


דוגמאות:
{{חב"דפדים פעילים}} לפני כשנתיים העלה המשתמש צוברענגען משיח הצעה להקמת מרחב טיוטה, אך הדיון הסתיים ללא הכרעה.
*[[תומכי תמימים יצהר]] - מלא וממצה, כולל תמונות.
*[[גזירת הקנטוניסטים]] - ערך עשיר. אולי כדאי להוסיף תמונות קשורות וקישורים.
*[[אסיפת הרבנים עת"ר]] -
*[[נסיעה לרבי]] - ערך מושקע מאוד.
*[[חיים גראביצר]] -
*[[איצ'ה שפרינגר]] -


אז נכון שבעז"ה כשהאתר יהיה פעיל הרבה יותר, אולי ה'מומלצים' כבר לא יענו על הפרמטרים, אז (במלעיל ובמלירע) יהיה אפשר לשפר אותם עוד, או להסיר את ההמלצה.
לדעתי, כיום הצורך במרחב כזה ברור אף יותר: ישנם עשרות, ואולי אף מאות, ערכים שאינם בשלים למרחב הערכים ונמצאים בדפי שיחה, ללא מסגרת מסודרת שתאפשר עבודה רציפה והבשלה אמיתית של הערכים.


ולצורך השכנוע נספר, שכך נהגו בויקי בתחילת הדרך, עד לדורות האחרונים ממש. אגב, זה יעזור לנו גם בשיפור פני ה'עמוד הראשי'.
אשמח לשמוע את דעת המשתמשים בנושא. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 13:24, 6 בינואר 2026 (IST)


=== תכל'ס. איך מתקדמים? ===
:{{בעד}} ~ [[משתמש:א.י.ל.|א.י.ל.]] <small>({{#שווה:|כן|[[שיחת משתמש:א.י.ל.|ש]]<nowiki>|</nowiki>[[מיוחד:תרומות/א.י.ל.|ת]]|[[שיחת משתמש:א.י.ל.|שיחה]] <nowiki>|</nowiki> [[מיוחד:תרומות/א.י.ל.|תרומות]]}})</small> 16:35, 6 בינואר 2026 (IST)
אז ככה, כנסו לדף [[חב"דפדיה:מיזמי חב"דפדיה/ערכים מומלצים]] {{כתב קטן|אני ממליץ לשנות את שם הדף ל[[חב"דפדיה:ערכים מומלצים]], אבקש זאת בדף הבקשות ממפעיל}}. יש שם את ה[[חב"דפדיה:מיזמי חב"דפדיה/ערכים מומלצים#דרך להמלצה|דרך להמלצה]], ו[[חב"דפדיה:מיזמי חב"דפדיה/ערכים מומלצים#קריטריונים לערך מומלץ|קריטריונים לערך מומלץ]].
::כנ"ל בברכה, [[יחי המלך|יחי המלך המשיח!]] - [[משתמש:נסיעה לרבי|נסיעה לרבי]] - [[שיחת משתמש:נסיעה לרבי|שיחה]]. 16:50, 6 בינואר 2026 (IST)
::@[[משתמש:מ.רובין|מ.רובין]]. אילו ערכים לדוגמא? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:52, י"ז בטבת, ה'תשפ"ו 19:52, 6 בינואר 2026 (IST)
:::[[שיחה:הוד מנחם אהרון]], [[שיחה:אברהם מאיר אייזנשטיין]], [[שיחה:שמואל גינזבורג]], [[שיחה:סאטעלייט י' שבט תשע"ה]], [[שיחה:פנחס וולך]], [[שיחה:מנחם מענדל חסקינד]], [[שיחה:דוד אקסלרוד]], [[שיחה:שלמה יעקב וילהלם]], [[שיחה:חיים מאיר זלמנוב]], [[שיחה:שלום דובער טל]].
:::ועוד המון... [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:46, 6 בינואר 2026 (IST)
::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 11:46, 8 בינואר 2026 (IST)
:בעד [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:59, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 20:59, 8 בינואר 2026 (IST)
:אשמח להסבר קצת יותר מפורט על מהו מרחב טיוטה, ומה נרוויח אם נעשה אותו. תודה. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 22:24, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:24, 8 בינואר 2026 (IST)
::כנראה שמי שהציע מרחב טיוטה לא לגמרי הבין מה זה אומר.
::מרחב טיוטה הוא המקום בו מכינים ערך חדש לפני שהוא מושלם וראוי למרחב הערכים. באם לאחר סיומו הוחלט שאין לו חשיבות הוא לא נשאר במרחב טיוטה אלא מועבר למרחב האישי. לאחר חצי שנה (בויקי) אם השתנו הנסיבות והערך נהיה יותר חשוב, ניתן לשחזר אותו למרחב טיוטה ולהוסיף בו פרטים ולאחר הסכמה שהוא ראוי לערך ניתן להוציא אותו למרחב הראשי.
::וכאן לענייננו, אם הכוונה ליצור מרחב טיוטה שיכיל את כל הערכים שנקבע בהם חוסר חשיבות אז היתה חסרה בהבנה מהו מרחב טיוטה וראה לעיל.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ' בטבת ה'תשפ"ו • 11:13, 9 בינואר 2026 (IST)
:::חלוקת. מה מפריע לנו שיהיה מרחב כזה, ושכל הערכים הלא שלמים ישארו בו בלי הגבלת זמן? (אגב, בלי קשר לזה שאנו יכולים לקבוע כללים שונים, אם נראה לנכון, לא הצלחתי למצוא בויקיפדיה את הכלל של חצי שנה). ומעניין לעניין האם גם לדעתך כדאי שיהיה מרחב טיוטה רק שימוש באופן שונה, או שלדעתך עדיף בלי? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:38, 11 בינואר 2026 (IST)
::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]]. אני {{בעד}}. אם יהי' מרחב טיוטה כמו שתיארתם - מקום בו מקובצים כל הערכים שעדיין זקוקים לעריכה ולא יצאו לאוויר חב"דפדיא - אני חושב שזה יעשה סדר בעבודה: כל עורך שמחפש ערכים שדרושים שיפור, ימצא אותם בקלות. [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 18:23, כ"ה בטבת, ה'תשפ"ו 18:23, 14 בינואר 2026 (IST)
::::אם המטרה היא כמו בויקי שם עובדים על הערכים במרחב טיוטה ולאחר השלמתם יצאו למרחב הראשי - אז יש בה צורך, אבל כמו שאני מבין זה לא הרצון, הרצון הוא להכניס לשם "ערכים שאינם בשלים למרחב הערכים ונמצאים בדפי שיחה" - הדפים שנמצאים בדפי שיחה לרוב הם כאלו שהיו במרחב הראשי ונקבע עבורם חוסר חשיבות. אם הם יעברו למרחב טיוטה על מנת להישאר שם כ"מקום של ערכים לא מושלמים" אז לדעתי המרחב מיותר. זה לא נכון לשמור באתר ערכים חסרי חשיבות על בסיס קבוע.
::::לכן, אם המדובר בערכים שעדין לא הוגדרו כחסרי חשיבות ויש מחשבה להתחיל ליצור אותם במרחב טיוטה על מנת להיעזר בשאר החברים אז זה רעיון מבורך (אם כי אני לא מאמין שזה יקרה - כמות הנסיונות לבקש ממשתמשים מסויימים להתחיל יצירה במרחב האישי ואחרי הסיום להעביר למרחב הראשי עלו בתהו). ואילו אם המדובר אודות הערכים ש"נמצאים בדפי שיחה" (כלשון ההצעה) אז לדעתי זה עלול להזיק  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:54, 18 בינואר 2026 (IST)
:::::ישנם ערכים רבים שנמצאים בשלבים שונים של עריכה, אבל מכיוון שהם במרחב של משתמש מסויים - משתמשים אחרים לא שמים לב לערך ולא משפרים אותו ולכן הוא נשאר תקוע [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 16:06, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ו 16:06, 18 בינואר 2026 (IST)
::::::אז שוב, אם המטרה היא לערוך יחד ערכים ראויים, זה רעיון טוב, אם המטרה להעביר את הערכים שנמחקו עקב חוסר חשיבות לדפי טיוטה אז יצא שכרנו בהפסדנו  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 12:47, 27 בינואר 2026 (IST)
:::::[[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]]. אמרת ש"כמות הנסיונות לבקש ממשתמשים מסויימים להתחיל יצירה במרחב האישי ואחרי הסיום להעביר למרחב הראשי עלו בתהו". יכול להיות שזה קורה '''דווקא''' כי אין מרחב טיוטה... ר"ל: לא תמיד משתמש אחד יודע איך לסיים את העבודה. כמו שכתב כאן [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] "(על הערכים בדפי שיחה): "מכיוון שהם במרחב של משתמש מסויים - משתמשים אחרים לא שמים לב לערך ולא משפרים אותו ולכן הוא נשאר תקוע". (ובינינו, בעיקרון לפי המדיניות אסור לערוך דברים שנמצאים במרחב אישי של משתמש אחר...) אם תנתן האפשרות לכל אחד לסיים ערכים לא מושלמים, אז זה יכול מאוד לזרז את סיום עריכת הערכים.
:::::דבר נוסף: כתבת ([[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת]]) ש"אם המדובר אודות הערכים ש"נמצאים בדפי שיחה" (כלשון ההצעה) אז לדעתי זה עלול להזיק". אני מבין מדבריך שהסיבה לכך היא: כי אם ישנם ערכים שלא מעוניינים לפרסמם בכלל, אז אין ענין לשבץ אותם במקום המיועד לערכים שמכינים אותם לפרסום - כי לא מעוניינים לפרסם אותם...
:::::(אגב, במאמר המוסגר: תוכל לתת דוגמאות לערכים כאלו שאינם חשובים ונמצאים בדפי שיחה?)
:::::למרות זאת דעתי היא, <u>שטוב להכניס, את כל הערכים הדורשים עריכה, כולל אותם הערכים שנמצאים בדפי השיחה - לדף הטיוטה.</u> כי בין כך מה זה משנה אם הערך חשוב או לא? כל עוד הוא לא מפורסם לעיני כל בגלוי במרחב הראשי, אין שום בעי'. ע"ד כמו שכתב [[משתמש:שיע.ק|שיע]]: "מה מפריע לנו שיהיה מרחב כזה, ושכל הערכים הלא שלמים ישארו בו בלי הגבלת זמן?" [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 18:58, א' בשבט, ה'תשפ"ו 18:58, 19 בינואר 2026 (IST)
::::::הסיבה שהיה קשה למשתמשים רבים להתחיל במרחב האישי היתה חוסר הבנה בחשיבות של המרחב הראשי והרצון למלא את הדף האישי בעוד ערכים שהם כתבו...
::::::לגבי מה שכתב שולם עניתי לו.
::::::לגבי ההיזק הבנת נכון - יש ערכים ששמו עליהם תבנית חשיבות ולא ניתנה בדף שיחתם חשיבות, או שהוחלט על פי רוב למחוק את הערך. אך מאחר שבפועל היה תוכן בערך, הנוהג היה (ואולי עדין) להעביר אותו למרחב האישי של יוצר הערך או במקרה שמדובר במשתמש אנונימי לדף השיחה על מנת שיהיה אפשר למצוא אותו לאחר מכן.
::::::בפועל, הקושי למצוא ערך במרחב אישי שווה לקושי למצוא אותו במרחב טיוטה, כך שהחיסרון הקיים לא גדול.
::::::ושוב, אני לא חושב שיש בעיה במרחב טיוטה כאשר הוא מנוהל נכון והמשתמשים עורכים יחד במרחב וכל ערך שעולה עם חוסר מועבר לשם ומיד אחרי החלטה הוא יוצא למרחב הראשי או האישי..., אני כן חושב שאם הוא לא מנוהל נכון ויכניסו לשם ערכים חסרי חשיבות שיישארו שם לנצח עדיף שלא יהיה מלכתחילה.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 13:03, 27 בינואר 2026 (IST)
:::::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] אולי אפשר לערוך הצבעה בעניין? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 22:40, ט"ז בשבט, ה'תשפ"ו 22:40, 3 בפברואר 2026 (IST)
::::::::לא נראה לי שצריך הצבעה. חלוקת מעלה נקודות שאפשר לפתור על ידי כללים. למשל: במרחב הטיוטה הכללי ניתן להשאיר רק ערכים שנושאם ראוי לערך והסיבה שאינם מועברים למרחב הערכים היא רק בשל תוכנם/ניסוחם. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ז בשבט ה'תשפ"ו 00:14, 4 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::אז אפשר להתקין את המרחב? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 16:39, 5 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::הוא הותקן. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:20, 17 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::מזל טוב! היכן הוא נמצא? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 20:28, ל' בשבט, ה'תשפ"ו 20:28, 17 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::@[[משתמש:שיע.ק|שיע.ק]] איפה ניתן למצוא את מרחב הטיוטה וכיצד ניתן להעביר אליו דפים? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 21:04, ל' בשבט, ה'תשפ"ו 21:04, 17 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::המרחב לא הותקן תקין. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 18:28, 19 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::{{א|שיע.ק}}, המרחב טיוטה הותקן ב"שיחת טיוטה", והמרחב עצמו לא הותקן. בנוסף יש לבקש שהמספר של המרחב יהיה 118 ו119 כפי שמוגדר באתר ולא 3009 כמו עכשיו. זה יפתור את השגיאות שם [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 09:59, 22 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::אעביר [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באדר ה'תשפ"ו 20:42, 22 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::::אם אפשר לשחזר את [[טיוטה:הוד מנחם אהרון]], [[טיוטה:דיי קעמפ חיילי משיח קריות]], [[טיוטה:טבילת עזרא]] ו[[טיוטה:התוספות יום טוב]]. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 15:33, 1 במרץ 2026 (IST)


פתחתי דף חדש בשם [[חב"דפדיה:ערכים מומלצים/דיונים]] {{כתב קטן|(בתקווה שישמעו לעצתי לשנות את שם הדף. במקרה ולא, צריך לעשות את זה <nowiki>[[חב"דפדיה:מיזמי חב"דפדיה/ערכים מומלצים/דיונים]]</nowiki>)}}, שם יערכו הדיונים על ערכים להמלצה.
== חב"דציטוט - חסום? ==


'''שימו לב''' ל'''{{קו תחתון|כל}}''' הפרטים שבדף החדש (נהלים וכו').
לתשומת לב - אתר חב"ד ציטוט חסום ב'הגנה הרמטית' של אינטרנט רימון. כדאי לטפל בזה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:57, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 20:57, 8 בינואר 2026 (IST)


למען הסדר הטוב והטלת היררכיה בכל הנוגע לערכים מומלצים, כדאי לנהוג כנהוג בויקי, שלמשתמש אחד בלבד ניתנת הסמכות להניח את ה[[תבנית:ערך מומלץ]] בערך הנבחר. נראה לי שאם [[משתמש:chabadnik]] יסכים לקבל את האחריות זה יהיה נפלא. {{כתב קטן|גם הרווחנו עוד תורם לחב"דפדיה...}}.
:לי עובד, תנסה לבקש שיפתחו לך. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 21:38, 8 בינואר 2026 (IST)
::לכאורה - אם זה חסום לי, זה חסום גם לאנשים אחרים [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 22:35, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:36, 8 בינואר 2026 (IST)
:::החסימה מותקנת כאפליקציה על המכשיר? . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:46, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו) 23:46, 8 בינואר 2026 (IST)
::::גם לי חסום. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 09:50, 9 בינואר 2026 (IST)
::::לא. חסימה רגילה של רימון - על האינטרנט [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:31, כ"א בטבת, ה'תשפ"ו 20:31, 10 בינואר 2026 (IST)
:::::כשהחסימה לא מותקנת על המכשיר אכן האתר לא יפתח . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (22:23, כ"א בטבת, ה'תשפ"ו) 22:23, 10 בינואר 2026 (IST)
::::::כמה שיותר אנשים שיפנו, זה יעזור שיפתחו את זה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:37, 11 בינואר 2026 (IST)
:::::::האתר '''אינו''' חסום . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:36, ג' בשבט, ה'תשפ"ו) 23:36, 21 בינואר 2026 (IST)
::::::::יישר כח [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 18:33, ד' בשבט, ה'תשפ"ו 18:33, 22 בינואר 2026 (IST)
:::::::::אצלי עדיין חסום.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 18:44, 22 בינואר 2026 (IST)
::::::::::מאחר והחסימה לא מותקנת במכשיר . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (18:54, ד' בשבט, ה'תשפ"ו) 18:54, 22 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::אצלי החסימה לא מותקנת במכשיר. לפני כמה ימים היה חסום ועכשיו לא [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 19:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ו 19:57, 22 בינואר 2026 (IST)
::::::::::::מעניין . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (01:34, ה' בשבט, ה'תשפ"ו) 01:34, 23 בינואר 2026 (IST)
:::::::::::::אצלי זה חסום <small>•[[משתמש:נעם|נעם12]]•[[שיחת משתמש:נעם|💬]]•אינטרנט רימון [[כלומר, אני לא יכול לפתוח אתרי חדשות (ואתרים בכלל) מלבד כמה בודדים|הרמטית]]•</small> 19:28, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::למרות שמותקנת חסימה? . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (19:58, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 19:58, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::@[[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] אולי כדאי לטפל בזה? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:01, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו 20:01, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::לא מותקנת, אבל שולם אמר שעובד גם אם לא מותקנת <small>•[[משתמש:נעם|נעם12]]•[[שיחת משתמש:נעם|💬]]•אינטרנט רימון [[כלומר, אני לא יכול לפתוח אתרי חדשות (ואתרים בכלל) מלבד כמה בודדים|הרמטית]]•</small> 20:30, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::::אצלי מותקנת ועדיין חסום.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 20:57, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::רימון או אתרוג? . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:15, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 23:15, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::::::רימון הרמטית. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 23:35, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::::::::::::אפשר לפנות אליהם בקשר לסינון תכנים בוואצאפ במספר 052-5525720. לי יש טלפון פשוט, אז אני לא יכול <small>•[[משתמש:נעם|נעם12]]•[[שיחת משתמש:נעם|💬]]•אינטרנט רימון [[כלומר, אני לא יכול לפתוח אתרי חדשות (ואתרים בכלל) מלבד כמה בודדים|הרמטית]]•</small> 23:50, 12 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::::::::::::אוקי, שלחתי פניה גם לרימון וגם לאתרוג (כנראה באתרוג אין בעייה ממה שאני שאני מבין) . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (23:56, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 23:56, 12 בפברואר 2026 (IST)


==== שיפור דפי המשנה ====
== אי כתיבת פרטים חשובים בערכים ==
בכל הנוגע לדפים הקשורים לערכים מומלצים, יש מקום להרחיב ולשפץ אותם. נוכל להיעזר בויקי.


• [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • א' בסיוון ה'תשע"ג 07:29, 10 במאי 2013 (UTC)
נראה שהרוח בחבדפדיה היא לא לכתוב דברים לא טובים על אותו איש. .
כלומר, יש כל מיני פרטים שהם בגדר נייעס וכו' שמכיון כבודו של האיש לא כותבים את זה בערך.. למרות שזה דברים חשובים על האדם.


== רוקדים ובוכים (ספר) ==
אני יתן פירוט קצר..


האם שייך ומתאים לכתוב ערך על ספר זה? [[משתמש:הוגה בתורה|די למנוחה - קדימה לעבודה!]] - [[שיחת משתמש:הוגה בתורה|שיחה]] 05:57, 7 במאי 2013 (UTC)
1. יוסף בלוי (היה עוזר של אפי וולף במ"ט באירגון הגג) לא מוזכר במילה על מעלליו באירגון ואף בחוסר ידע ואחיזה בקרקע המשיחיסטית מפנים לסדרת כתבות שבניו כתבו עליו בכדי שיווצר מצב שאכן הוא חסיד גדול...
:תחילה אכתוב דעתי מדוע אפשר לכתוב, כעיקרון שייך לכתוב כאן על כל דבר שקשור לחב"ד ופומביותו אינה נוגדת את דיני התורה וכבוד ליובאוויטש. הספר כבר מפורסם ולכן אין טעם לצנזר את זה כאן. אבל, והוא העיקר, איני רואה '''שום טעם''' בכתיבת ערך כזה, איזו תועלת רוחנית / הפצת המעיינות תצמח מכך? לא עדיף בזמן הזה לכתוב או לשפר ערכים אחרים? --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' בסיוון ה'תשע18:39, 12 במאי 2013 (UTC)
2. אברהם מאיור דרייזין לא מוזכר במילה על שהותו אצל הרבי שליטא מהמ למרות שהרבי שליטא לא רצה שיגיע ואף לא התייחסו אליו.
3. ח. גוראריה - לא הייתה מרוצה שהרבי שליטא מהמ נבחר להיות רבי למרות שהרשגדול ממנו (זה נכתב בצורה גסה אבל זה האמת ומוזר שלא כתוב בערך..)


== חב"דפדיה בחיפוש גוגל ==
אשמח לתגובה.. [[משתמש:זמן הגאולה|זמן הגאולה]] - [[שיחת משתמש:זמן הגאולה|שיחה]], 02:42, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 02:42, 15 בינואר 2026 (IST)
:לחב"דפדיה יש מטרה והיא הפצת תורת החסידות וקירוב משיח צדקינו. לא כל התבוססות ברוע משרתת את המטרה. הזכרת הפרטים שאמרת לא מביאים כבוד לא להקב"ה, לא לרבי ולא לחב"ד, חלק מהם מתאימים לצהובונים. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 03:08, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 03:08, 15 בינואר 2026 (IST)
::אבל לתת לו כבוד זה בסדר?
::אם הרבי שליטא מהמ התנהג ככה האם יש הווא אמינא לחלול השם? [[משתמש:זמן הגאולה|זמן הגאולה]] - [[שיחת משתמש:זמן הגאולה|שיחה]], 03:28, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 03:28, 15 בינואר 2026 (IST)
:::אף אחד לא הופך למכובד גדול יותר אם כותבים עליו ערך.
:::ובכלל ידוע ענין הזהירות ע"פ שו"ע מלה"ר וההיתר אם יש תועלת באמירתו אינו קיים בנדו"ד וד"ל.  [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 21:30, י' בשבט, ה'תשפ"ו 21:30, 28 בינואר 2026 (IST)
1. בהמשך לדברי שלום עליכם. אם יש לך מקור, תוסיף בבקשה, או שתכתוב בדף השיחה של הערך את המקור כדי שאחרים יוכלו להכניס. 2. לא מכיר את הסיפור, אבל נראה לי שהוא עונה לכלל הוא שלא כותבים על עניינים אישים ופרטיים. 3. לא 'מתעסקים' עם בית הרב. מוזר שאתה לא יודע את זה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח בטבת ה'תשפ"ו 23:24, 17 בינואר 2026 (IST)


בתוצאות גוגל לערכים הנמצאים בחב"דפדיה, זה נראה כך: '''חב"דפדיה - Chabad Info | חב"ד אינפו - חדשות חב"ד'''. כותרת התוצאה ארוכה, וקשה להבחין שמדובר באנציקלופדיה. ראו למשל את ההבדל בתוצאות המפנות לויקיפדיה.
:על פי הנ"ל צריך למחוק את הביקורת בערך של הרב יודל קרינסקי ובארגון הפנסאים [[משתמש:תלמוד בבלי|נכתב על-ידי העורך תלמוד בבלי ♦]] - [[שיחת משתמש:תלמוד בבלי|שיחה]], 22:40, י' בשבט, ה'תשפ"ו 22:40, 28 בינואר 2026 (IST)


לא יודע איך, האם אפשר, ואם יש מה לדבר על זה בכלל - אבל לדעתי כדאי מאוד מאוד לדאוג (זה עניין טכני) שזה לא ייראה כך בתוצאות החיפוש. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • א' בסיוון ה'תשע"ג 08:32, 10 במאי 2013 (UTC)
== קישור ל'ביצועים' של ניגונים ==
:ובכל זאת, אני חושב שכדאי לעשות משהו. אולי לכבוד הכתובת החדשה (והלא מובנת..) שקיבלנו • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ד בסיוון ה'תשע"ג 07:53, 23 במאי 2013 (UTC)
::אנחנו עדיין לא בכתובת הסופית, לכשנגיע אליה. אברר בעז"ה מה אפשר לעשות... --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בסיוון ה'תשע"ג 15:51, 23 במאי 2013 (UTC)


== בעיה בהצבת תבנית ערך מומלץ ==
שלום חברים, בהמשך לדיון הקודם. עלתה בי מחשבה, שיהיה נכון ליצור כותרת חדשה בערכי ניגונים, 'להאזנה' או משהו דומה, ובה תהיה רשימת הביצועים שניתן להאזין להם ולהוריד אותם מתוך חב"דפדיה (באמצעות {{תב|תבנית:שמע}}). ולאחרי כותרת זו, תופיע הכותרת קישורים חיצוניים, עם קישורים לביצועים שנמצאים באתרים אחרים (אינפו וכיו"ב). ולא כמו היום שכל הביצועים, מופיעים תחת הכותרת 'קישורים חיצוניים' למרות שחלקם קישורים פנימיים. מלבד העניין שזה נכון יותר, זה גם יהיה מסודר ופרקטי יותר שיש חלוקה בין ביצועים שאפשר להאזין להם מיידית בלי לצאת מחב"דפדיה. דעתכם? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו בשבט ה'תשפ"ו 00:40, 2 בפברואר 2026 (IST)


אחרי הבעת התרגשותי הכנה מכך שהערך המומלץ הראשון בחב"דפדיה הינו ערך שהוספתי בעצמי ועמלתי עליו בעשר אצבעותי, הריני להתריע על כך שבהצבת התבנית (עכ"פ במחשב עליו אני עובד) כל תבניות הניווט קופצות מטה מטה עד אין קץ ותכלית. לאנשי המיחשוב פתרונים. שנוזל ושלום - הצילו.   •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י"ג בסיוון ה'תשע"ג  •  05:37, 22 במאי 2013 (UTC)
:אני בעד. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 16:39, 5 בפברואר 2026 (IST)
:כפי שכתבתי ב[[שיחה:נסיעה לרבי#בעיה טכנית בערך|דף השיחה שם]], הבעיה היא יחידנית לערך הזה - ואיני יודע מה היא. כפי שתוכל לבדוק ב[http://cp.ih.chabad.info/index.php?title=%D7%94%D7%91%D7%A2%D7%9C_%D7%A9%D7%9D_%D7%98%D7%95%D7%91&diff=135273&oldid=129643 גרסאות קודמות בערך הבעל שם טוב] תראה שעשיתי בדיקה לראות האם הבעיה בתבנית של הערך המומלץ. הבדיקה הוכיחה שהבעיה היא אלמונית - ולא בתבנית. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ג בסיוון ה'תשע"ג 13:51, 22 במאי 2013 (UTC)
::אבל ע"מ לבצע א"ז נזדקק לביצועים שאין עליהם זכויות יוצרים...
::הבעיה נמצאת גם בדף [[תבנית:דף ארכיון]]!. [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • טבסיוון ה'תשע"ג 00:03, 24 במאי 2013 (UTC)
::או שיתרמו לחב"דפדיה {{קריצה}}...[[משתמש:למך|איכות או ציבור? משתמש: למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 00:28, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 00:28, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::רעיון מעולה. (באמת מעניין מה עושים עם זכויות היוצרים, בכ"מ יש גם ביצועים ללא זכויות יוצרים) . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (13:57, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 13:57, 8 בפברואר 2026 (IST)
::::בעזרת השם לפי קצב ההתקדמות הנוכחית, בתוך זמן לא ארוך יהיה אפשר לבקש מגברת בינה תליט"א ליצור עבורנו קובץ מקורי של ביצוע הניגון עם סוגי כלים שנבחר ובאיזה סגנון שנבחר.... [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 15:54, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 15:54, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::::לפחות כרגע, Suno לא יודע לייצר ניגונים מדוייקים על פי כללי הנגינה - מה שחשוב מאוד בניגונים שהרצון הוא להוציאם בדיוק המירבי . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (15:59, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 15:59, 8 בפברואר 2026 (IST)
::::::יש ערוץ יוטיוב שכולו ניגוני חב״ד בביצוע AI, אך חלקים גדולים ממנו לא מדוייקים . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (16:02, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 16:02, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::::::כמו הרבה מכלי הAI אחרי שלמדו את העיקרון, תוך מספר שבועות / חודשים המודלים השתפרו והצליחו להוציא תחת ידיהם עבודות מדוייקות, ובחינם. הוא אשר דייקתי וכתבתי שבעזרת השם לפי הקצב הנוכחי '''בעתיד''' הלא רחוק '''יהיה''' אפשר לעשות זאת. [[משתמש:להתראות|להתראות]] - [[שיחת משתמש:להתראות|שיחה]], 09:00, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 09:00, 9 בפברואר 2026 (IST)
::::::::אני מקווה שאכן כן יהיה בעז"ה . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (14:30, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו) 14:30, 9 בפברואר 2026 (IST)
:::::::::יש ב"ה גם כיום שפע ביצועים שאפשר להעלות תוך ייחוס ליוצרים.
:::::::::אבהיר רק, שאין להעלות ביצועים של יוצרים שמוכרים את שיריהם, כמו הרב עמר, או פרוייקט 'צמאה'. אלא אם כן משתמש פונה אליהם ומקבל את רשותם (לא מופרך לי שיאשרו, כמו שהם מעלים ליוטיוב וכיו"ב).
:::::::::אבל יוצרים רבים מעלים את הניגונים שלהם לאינפו ואתרים אחרים כיו"ב, ואז אפשר להוריד ולהעלות כאן כקובץ שמע, עם ייחוס למקור בדף השיחה וכיו"ב. היות שמי שהעלה לשם, אין בכוונתו ובאפשרותו להרוויח מההשמעות אלא רק לפרסם את עצמו וכו'. (מלבד מי שמוכר כנ"ל, שאז גם אם פרסם, מטרתו שאנשים יכירו וירכשו הדיסק). [[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ג בשבט ה'תשפ22:26, 10 בפברואר 2026 (IST)
::::::::::https://chabad.info/musicnews/1295622/ . בברכה, [[משתמש:יוסף בן מלמד|יוסף בן מלמד]] ~ [[שיחת משתמש:יוסף בן מלמד|יחי המלך המשיח!]] ~ (00:40, ו' באדר, ה'תשפ"ו) 00:40, 23 בפברואר 2026 (IST)


===הערך הראשון?===
== 2 מילים במקום 7 ==
לא נעים לי לקלקל את השמחה, אך האמת והשלום אהבו {{חיוך}} הערך המומלץ הראשון בחב"דפדיה הוא של [[שמחה עלברג]], עליו עמל וטרח ידידנו חיים נהר. רק שכשעודכנה תבנית המומלץ, שכחו לעדכן זאת בערך ההוא. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בסיוון ה'תשע"ג 15:49, 23 במאי 2013 (UTC)
:וכמדומה שגם [[ספר התניא]] שנכתב על ידי חיים, מומלץ. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ד בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 17:15, 23 במאי 2013 (UTC)
::לא כפי שהוא כעת. מאז הוא עבר שינויים מפליגים, וכעת הוא ממש לא מומלץ. אם כי, בקלות ממש אפשר להחזירו לכך. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ד בסיוון ה'תשע"ג 23:56, 23 במאי 2013 (UTC)
:::לא נורא, אסתפק בכך שהדיונים העכשווים על ערכים מומלצים הינם על ערכים שיצרתי, כך שיש סיכוי ש(אם שייע ישקיע בעריכתם...) אצליח 'לשבור' שיא של ערכים מומלצים שכתבתי בעצמי. {{קריצה}}  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ט"ו בסיוון ה'תשע"ג  •  01:32, 24 במאי 2013 (UTC)


== קטגורית ספרים מתורגמים ==
הערה חשובה לגבי נישואין, הכתיבה בערך אנציקלופדי צריכה להיות אינפורמטיבית וממוקדת ואין טעם בקישוטי לשון וניסוח ספרותי, לכן אין לכתוב: '''בהגיעו לגיל נישואין, התחתן עם רעייתו מרת''' אלא יש לכתוב '''התחתן עם'''. (2 מילים - במקום 7, שלא מוסיפות שום מידע). כל מי שרואה ניסוחים כאלו, מומלץ לתקן... [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה בשבט ה'תשפ"ו 19:41, 12 בפברואר 2026 (IST)


האם לדעתכם נצרך לפתוח קטגוריה חדשה שתאחד תחתיה ספרים מתורגמים, דוגמת ספר הזכרונות, לקוטי דיבורים, ועוד?   • '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י"ג בסיוון ה'תשע"ג  •  18:15, 22 במאי 2013 (UTC)
:לא צ"ל "נשא את"? כך זכור לי שהוחלט בעבר. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 19:56, 12 בפברואר 2026 (IST)
:לא ברור לי מה יכלל בקטגוריה, הרי לא נכתוב 2 ערכים 1 ללקו"ש באידיש, ואחד למתורגם, כנ"ל ספר הזכרונות וכו'. דבר נוסף שאיני מבין, במה תועיל הקטגוריה הזו? --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בסיוון ה'תשע"ג 15:39, 23 במאי 2013 (UTC)
::@[[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] אם כך, אתקן בעזרת הבוט. בכל אופן תיקנתי בינתים רבים מהאזכורים של בהגיעו לגיל נישואין' באמצעות הבוט אבל לא ימלט שיש גרסאות וניסוחים שהבוט לא קלט. אז חשוב לשים לב. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה בשבט ה'תשפ"ו 20:29, 12 בפברואר 2026 (IST)
:::הוחלט "נשא את" אבל אני חושב "שהתחתן עם" יותר מתאים. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 18:52, 19 בפברואר 2026 (IST)
::::אם הוחלט, למה לשנות? וזה גם 3 אותיות במקום 5... [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 19:04, ב' באדר, ה'תשפ"ו 19:04, 19 בפברואר 2026 (IST)
:::::העניין כבר נדון באריכות, על כל הניסוחים למיניהם.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 21:28, 19 בפברואר 2026 (IST)


== י"ט כסליו ==
== בוטים חכמים בתורת רבותינו נשיאנו  ==


האם יום [[י"ט כסליו]] לא יזכה לערך רגיל - על היום, עם 'היום יום', 'אירועים', 'נולדו' ו'נפטרו'? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ד בסיוון ה'תשע"ג 08:27, 23 במאי 2013 (UTC)
הוספתי היום בערך ספר הליקוטים בוט מבוסס notebooklm שמכיל את ספרי הליקוטים.
:קיים כבר [[י"ט בכסלו]]. וזה צריך להיות דף פירושונים, אשנה בהתאם. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בסיוון ה'תשע"ג 15:34, 23 במאי 2013 (UTC)


== שינוי שם קטגוריה ==
מדובר בכלי עזר שמנגיש את כל הערכים שנמצאים בספר. ניתן לתשאל אותו בכל נושא בתורת החסידות ולקבל מיידית את המראי מקומות + ביאורים וסיכומים.


המצב העכשווי בקטגוריית ספרי רבותינו נשיאינו הוא בעייתי: מצד אחד ישנם ריבוי כתבים וקונטרסים שאינם ראויים להיכלל בתואר "'''ספרי''' רבותינו נשיאינו", אך מצד שני גם התואר "'''כתבי''' רבותינו נשיאינו" אינו מדוייק, שהרי ישנם שיחות ומאמרים שלא נכתבו על ידם אלא על ידי תלמידיהם.
אני מציע להוסיף הפניה בדף הראשי לדף שבו קישורים לבוטים שכאלו, שיחילו בנפרד בוט עבור כל אדמו״ר מרבתינו נשיאנו. ניתן גם לייצר בוטים משניים כגון בוט רק עבור מאמרי הרבי , בוט עבור הליקוטי שיחות, וכו׳


מה דעתכם על התואר "תורת רבותינו נשיאינו"? (תורת אדמו"ר הזקן, תורת אדמו"ר האמצעי, וכו'). נכון אמנם שלפעמים ההגדרה הזו לא ממצה, אבל בתור חסידים שמסתכלים על כל דבר מהרבי כתורה מסיני וכקודש קודשים גם אם מדובר בסיפור בעלמא, הרי שחושבני שתואר זה כן הולם את כל סוגות הספרות שיצאו לאור בקשר עם רבותינו נשיאינו.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י"ד בסיוון ה'תשע"ג  •  11:14, 23 במאי 2013 (UTC)
כל מה שנדרש כדי לצור בוט שכזה הוא העלאת המקורות כpdf או כטקסט לתוך הבוט ומתן הרשאות.
:{{בעד}} --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ד בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 11:52, 23 במאי 2013 (UTC)
:{{וי}} • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ד בסיוון ה'תשע"ג 11:55, 23 במאי 2013 (UTC)
:{{בעד}} --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בסיוון ה'תשע"ג 15:31, 23 במאי 2013 (UTC)
:{{בעד}} [[משתמש:ר&#39;ובן|ר&#39;ובן]] - [[שיחת משתמש:ר&#39;ובן|שיחה]] 17:04, 23 במאי 2013 (UTC)


אם יש מתנדב לעבור ערך ערך מהקטגוריה הנוכחית ולשנות, אשריו ואשרי אמו יולדתו. אני מעריך שלא יהיה כזה, ועל כן צריך 'בוט החלפות'. (שאין עדיין מישהו שיודע איך מפעילים כזה). • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • יבסיוון ה'תשע"ג 23:57, 23 במאי 2013 (UTC)
מיד אחר כך הבוט ניהיה נגיש לכל. [[משתמש:איש ימיני|איש ימיני]] - [[שיחת משתמש:איש ימיני|שיחה]], 19:10, כבשבט, ה'תשפ"ו 19:10, 11 בפברואר 2026 (IST)
:כפשוט, זה נכון לגבי כל הקיטלוג המחודש של דף הקטגוריות שאתה עמל עליו כל כך, וכמו שאתה מאמין שעבודתך אינה לחינם, ובסופו של דבר יימצא החסיד בעל ידע מספק שיסכים לקחת אחריות על בוט ההחלפות, כך גם היתה דעתי ברגע שהעליתי את השאלה לדיון. וכאן אנו פונים אל מנהלי המערכת: '''אנא! השקיעו בצד הטכני של חב"דפדיה, שיהיה כיף להשקיע כאן...'''  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  טבסיוון ה'תשע"ג  •  01:34, 24 במאי 2013 (UTC)
: לגבי [https://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%A0%D7%A8_%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%94_%D7%95%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%90%D7%95%D7%A8&curid=8137&diff=825521&oldid=810951 עריכותיך בדף נר מצוה ותורה אור], ניכר שהשתמשת בבינה. הוחלט ([https://chabadpedia.co.il/index.php/%D7%97%D7%91%22%D7%93%D7%A4%D7%93%D7%99%D7%94:%D7%90%D7%95%D7%9C%D7%9D_%D7%93%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%90%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%95%D7%9F_34#%D7%AA%D7%A9%D7%AA%D7%9E%D7%A9%D7%95_%D7%91%D7%91%D7%99%D7%A0%D7%94_%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%9B%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%AA!]) שלא להשתמש ללא זהירות ומשנה בדיקות
[[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] [[שיחת משתמש:ברכת הגאולה|שיחה]]   16:44, כבשבט, ה'תשפ"ו 16:44, 13 בפברואר 2026 (IST)


== לאט לכם ==
:@[[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] ישר כח על תשומת הלב. העריכות הנ"ל שוחזרו, והסברתי את הסיבה לכך ב[[שיחת משתמש:איש ימיני]]. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:19, 17 בפברואר 2026 (IST)
::@[[משתמש:איש ימיני|איש ימיני]]. לדעתי זה לא יהיה נכון להתחיל לקשר מכל ערך (למשל לקו"ש או אגרות קודש) לבוט מסוג זה, גם מכיון שזה לא עניינה של חב"דפדיה. וגם מכיון שזה תחום מתפתח ומשתנה. מחודש לחודש ולפעמים גם מיום ליום. זה לא כמו לקשר לאתר יציב ומוכר = מקור מידע קביל. גם זה שמדובר בבוטים פרטיים ולא משהו ציבורי או מוסדי זה בעייתי. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ו' באדר ה'תשפ"ו 00:01, 23 בפברואר 2026 (IST)


{{כתב קטן|הועתק מתוך הדף [[חב"דפדיה:ערכים מומלצים/דיונים]]:}}
==AI==
מה אתם אומרים להכניס דף של AI - כלומק דף שיוכ לעזור למשתמשים, למפעילים ולתיירים באתר. הוא יודע את כל האינטרנט בע"פ - יכול לעזור למשתמשים. אפשר לתת לו את קוד האתר לעריכה ושדרוג, או לחפש אחר בעיות באתר (מפעיל מערכת). ולתיירים - הוא מכיר את האתר, הוא יכול לחפש להם יותר טוב דברים או אפילו להיות צ'אטבוט אישי באתר! [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 19:53, כ"ז בשבט, ה'תשפ"ו 19:53, 14 בפברואר 2026 (IST)


משתמשים יקרים. אנא קבלו דברי הבאים כפי שהם, אני מעריך מאוד את עבודתו של כל אחד מכם, הן הכללית והן התחומים המיוחדים לכל אחד כשלעצמו. אך לדעתי התנהלות בדיון הייתה לא מקצועית ונחפזת.  
:יש פה כמה תחומים שונים, שלא נראה לי נכון לקשר ביניהם. ובכל מקרה לא מכיר אפשרות טכנית ליישום. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:08, 17 בפברואר 2026 (IST)


בפועל הומלץ בינתיים  רק ערך אחד ולכן אתמקד בו. הערך חסר מבחינות רבות, הן בניסוח הן בסידור פסקאות וכותרות (ראו שינויים שביצעתי בשורות הראשונות או את הכותרת 'תוכן הנסיעה', שהמשפט הפותח שלה עוסקת בהיסטוריה של הנסיעה). אני מרגיש שיש לי את היכולת והחובה להעיר על כך, שכן  אני עוסק בכתיבה באופן מקצועי. עד כאן דעתי האישית.
תתן לג'מיני את הקוד של האתר נראה כיצד הוא ישרג את האתר או שתבקש ממנו להוסיף כלים נוספים (כמובן שיהיה זה בטיוטה...), ועוד לא הבנתי מה הבעיה בכלי AI, הוא יכול לעזור בחיפוש, ביצירת תוכן למשתמשים, בהבאת מקורות - הוא יכול להשלים את החסר! [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 15:57, ב' באדר, ה'תשפ"ו 15:56, 19 בפברואר 2026 (IST)


ועכשיו לבעיות העקרוניות. (אגב, עמלתי היום כדי לסדר את הכללים, ואת הדפים השונים הקשורים ב'מומלצים' כך שיהיה קל לעבור ביניהם) בהצבעה שהתקיימה עליו לא התקיימו רבים מהקריטריונים: עליו לעמוד בדרישות התחביריות והסגנוניות של השפה העברית. עליו להיות מקיף; לכלול את הטרמינולוגיה ההכרחית להבנת הנושא, ולהיות ערוך כך שהקורא יוכל לקבל סקירה מלאה של נושא הערך מבלי להיזקק לקריאת ערכים נוספים.
:@[[משתמש:יוצר חב"די|יוצר חב"די]], תוכל לתת דוגמאות מפורטות איך הבינה מלאכותית יכולה לעזור לחב"דפדי'? [[משתמש:המכריז|המכריז]] - [[שיחת משתמש:המכריז|שיחה]], 18:11, ב' באדר, ה'תשפ"ו 18:11, 19 בפברואר 2026 (IST)
::הקוד של האתר מפותח על ידי 'מדיה ויקי' העולמית, ואנחנו עושים לו התאמות לפי הצורך על ידי מתכנת שעובד עבורנו. לכן אין לי אפשרות 'לתת את הקוד שלו'. כדי להקים צ'אטבוט אישי באתר (דבר שאיני בטוח שנצרך), נצטרך מישהו שיתכנת את זה ויטמיע באתר, ובנוסף לשלם לחברת AI שתהיה המנוע מאחוריו. בקיצור לא נראה לי נחוץ כרגע, אבל כמו כל הפיתוחים שהיו עד כה באתר, אם יהיו עוד תומכים ברעיון כזה או אחר, אנסה להביא אותו לפועל עם המתכנת. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' באדר ה'תשפ"ו 03:12, 20 בפברואר 2026 (IST)


גם לגבי עצם ההצבעה, תמהני, כמה מתוך הממליצים קראו את הערך מתחילתו ועד סופו בעין ביקורתית? איך זה שבהיסטורית הגרסאות של המומלץ יש רק 2 עורכים?
א. אז תבקש ממנו את הקוד! ב. לא צריך בינה מלאכותית שעבודת על כסף - הכל בחינם! (סטודיו AI, ג'מיני ועוד) [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 13:34, ג' באדר, ה'תשפ"ו 13:34, 20 בפברואר 2026 (IST)
:::א. אני לא לא רואה אפשרות מעשית כזו. להרחבה תתקשר. ב. כנ"ל. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ד' באדר ה'תשפ"ו 20:58, 21 בפברואר 2026 (IST)
:את הקוד אתה יכול לקחת לבד מהאתר של מדיה ויקי. אתה כנראה לא מודע לזה שזה לא קוד של כמה שורות שאפשר לשלוח לג'מיני וגם לא כמה עשרות אלפי שורות... מדובר בעץ תיקייות ענק. מצד שני אם אתה חושב שזה ממש נצרך אתה יכול להכין הרחבה פשוטה ולעשות את זה לבד... לפחות במשתמש שלך. אחרי שזה יעבוד אצלך תוכל לשכנע אותנו יותר בקלות לקבל את זה גם.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] • [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 10:09, 22 בפברואר 2026 (IST)


כל האמור לעיל נועד כדי למנוע הצבעות נוספות בסגנון זה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בסיוון ה'תשע"ג 21:14, 23 במאי 2013 (UTC)
אני לא מבין גדול בזה, ולא הייטקיסט מושבע, סה"כ הצעתי ולא כ"כ הבנתי את רעיונך. אם אין זה פרקטי אין על מה להתווכח יותר; א פריילעכן פורים!! [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 17:49, ה' באדר, ה'תשפ"ו 17:49, 22 בפברואר 2026 (IST)


:{{כתב קטן|מותר לי להגיב הפך מדעתי האישית?}} ישנם אנשים פרפקטציוניסטים, שמציבים לעצמם ולאחרים רף גבוה מידי, ובמקרה בו הם יודעים שהם לא יצליחו להגיע אליו, הם פשוט לא מתחילים.
:זה דווקא נשמע לי הגיוני ומעניין אם תהיה הרחבה כזו (גאדג'ט לדוגמא), אבל זה עולם בלי סוף שלכן קשה למנהל לומר לך "כן, אני ידבר עם המתכנת שיכניס". לכן הצעתי שתכין את מה שאתה מתכוון (בעזרת AI) וכשזה יהיה מוכן זה יהיה יותר מבוסס ויהיה אפשר להכניס את זה לא כמשהו פרטי אלא בהרחבה של כל המשתמשים ואולי אפילו משהו שיעלה כחלק מהטעינה של האתר  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 22:09, 22 בפברואר 2026 (IST)
:נכון להיום, חב"דפדיה הינה מיזם שבקושי מצליח לסחוב את עצמו הלאה, ועלינו להכיר בכך ולא לחפש את השלימות, אלא להתקדם צעד אחר צעד. ברגע שישנם ערכים מומלצים שיש בהם שלימות מסויימת, הם נקראים יותר, ובזכות זה בסופו של דבר גם נערכים יותר ומגיעים לשלימות, אם יש רק אחד שמכוון ודוחף לכיוון הנכון.
:לעניות דעתי, במצב העכשווי צריך לתת דחיפות וכו', ורק ככה נצליח לגרום ליותר אנשים לכתוב ולערוך גם אם הם לא יגיעו לשלימות. {{כתב קטן|וכאן המקום להעיר שאמנם בילדותי הייתי פרפקטציוניסט, אבל משהו צפת כן הצליחה לפעול עלי...}}. ברוח טובה ובשמחה אמיתית.  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  טבסיוון ה'תשע"ג    01:39, 24 במאי 2013 (UTC)


::מסכים עם שניכם.
== קישורים שבורים לשטורעם ==
::ברור שהערכים המומלצים צריכים להיות מושלמים, ונכון גם שאף אחד לא ניסה לעמוד בקריטריונים (לפחות אני..). וההסבר הוא פשוט: בלי פתיחת הדפים הרלוונטיים, והרצת דיונים להמלצת ערכים, זה מעולם לא היה קורה. היה צריך להתחיל עם זה, רק כדי שיראו שזה אפשרי וזה כאן. '''ברוך השם השלב הראשון עבר בהצלחה מסחררת!'''
::עכשיו אפשר ללחוץ ברקס ולהתחיל לעמוד בסטנדרטים. לכן אני מציע, שהערכים עליהם יש כעת דיון יועברו שלב אחורה, לרשימת ההמתנה, ומשם נמשיך כפי החוקים, כשמפעילי המערכת יהוו כשוטרי תנועה..
::אגב, שיע, כששיפרת את דפי הדיונים השונים, השארת את ה[[תבנית:אחראי על הערכים המומלצים]]. באחד מהדיונים הקודמים העיר שלום שמשתמש חב"דניק לא כל כך פעיל פה, ולכן כדאי שמפעילי המערכת ישמשו בתפקיד הזה. אפשר או להסיר את התבנית ולכתוב 'משתמשי מערכת בלבד', או שבתבנית יהיה קישור אל מפעילי המערכת, שיע ושלום.
::עד כאן בקיצור. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • ט"ו בסיוון ה'תשע"ג 14:42, 24 במאי 2013 (UTC)
:::הערה חשובה - למרות שנטלנו את כל הכללים מויקיפדיה, יש לשים לב לכך שאנו לא ויקיפדיה, אין לנו מאות משתמשים ביום אלא סה"כ 5-6 משתמשים. כבר ניסינו להתחיל עם התקנות המחמירות של ויקיפדיה כפי שדרש חיים נהר, והתוצאות ידועות לכולם. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ט"ו בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 14:56, 24 במאי 2013 (UTC)
::::למרות שבדרך כלל אני משתדל לא לקרר, הפעם אני נאלץ להצטרף לדעתו של שייע שהערך עליו הוא דיבר דורש עריכה לשונית מעט יותר מאשר קלה וגם קצת יותר סדר (דוגמה קטנה: מה עושה מיד בתחילת הערך תת פסקה בשם "אופן הנסיעה" עוד לפני ששמענו על המקורות לענין ועוד ריבוי פרטים עניניים יותר?). לכאורה אין סיבה שערכים מועמדים אחרים יהיו שונים.
::::מכיון שאין לי גישה סדירה לאינטרנט ב"ה ואני לא יכול לגשת לכאן בצורה מסודרת, ומצד שני הכתיבה אצלי לא זורמת מספיק טוב ולעומת זאת בעריכה אני עוסק רבות, אני מוכן לקבל ע"ע בלי נדר לערוך לשונית (בלבד! על השאר אני לא מתחייב וגם לא על הזמן שזה ייקח) לערכים שיישלחו אלי למייל--[[משתמש:יוסי ג|יוסי ג]] - [[שיחת משתמש:יוסי ג|שיחה]] 18:47, 25 במאי 2013 (UTC)
:::::בכלל לא הבנתי את הלחץ הגדול להמליץ על ערך, בהחלט עדיף להצמד לכללים של ויקיפדיה על פני ערכים שאינם ראויים לתואר. [[משתמש:ר&#39;ובן|ר&#39;ובן]] - [[שיחת משתמש:ר&#39;ובן|שיחה]] 19:02, 25 במאי 2013 (UTC)
::::::1. זה נכון שאין לנו מאגר משתמשים גדול, אבל זה לא מצדיק {{מונחון|הגחכה|מלשון גיחוך}} שלנו, כאשר ערך שאנחנו ממליצים עליו, לא היה עובר אישור אפילו של עורך עיתון, שלא לדבר על אנציקלופדיה. העובדה שאנחנו פועלים בתנאים לא קלים, לא הופכת ערך סתמי למומלץ ואם נסמן אותו ככזה, גם אם נעשה זאת בליווי סמלילים מתנופפים בארבע פינותיו, הוא ישאר ערך לא מומלץ ותעודת קלון. 2. לגבי הכללים, הם דווקא כן עברו התאמה חלקית לחב"דפדיה. יתכן שהם צריכים עדכון נוסף, ואולי כדאי להעמיד זאת למשאל כאן. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ז בסיוון ה'תשע"ג 20:39, 25 במאי 2013 (UTC)


== עד מתי? ==
[https://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%90%D7%A9%D7%A8%D7%99_%D7%AA%D7%91%D7%97%D7%A8_%D7%AA%D7%A9%D7%98%22%D7%96&curid=25272&diff=827199&oldid=727162] הוחלט להסירם? [[משתמש:ברכת הגאולה|ברכת הגאולה]] [[שיחת משתמש:ברכת הגאולה|שיחה]]  06:01, ה' באדר, ה'תשפ"ו 06:01, 22 בפברואר 2026 (IST)


מישהו הולך לתקן את הבעיות שצצות לאחרונה ([[חב"דפדיה:אולם דיונים#תבניות|בעיה באתר]], [[חב"דפדיה:אולם דיונים#בעיה בהצבת תבנית ערך מומלץ|בעיה נוספת]])? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ז בסיוון ה'תשע"ג 03:44, 26 במאי 2013 (UTC)
:בעיקרון יש תבנית קישור שבור בדיוק בשביל זה. יש להוסיף בו תאריך כמובן. במקביל אפשר לפתוח דיון כמה זמן אחרי קישור שבור דינו להימחק.  ● [[User:חלוקת קונטרסים|<font face="Guttman yad-brush" size="2.5">חלוקת קונטרסים</font>]] • [[שיחת משתמש:חלוקת קונטרסים|שיחה]] [[יחי|יחי המלך המשיח]] • ה' באדר ה'תשפ"ו • 10:12, 22 בפברואר 2026 (IST)
:תוכלו לשים לב, שהאתר עבר ב"ה לכתובתו הסופית http://chabadpedia.co.il. ככל הנראה החלפת הדומיין יצרה את הבעיה, וכעת נבקש מהמתכנת לפתור אותה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ז בסיוון ה'תשע"ג 13:12, 26 במאי 2013 (UTC)
::היה דיון על זה [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 30#האתר שטורעם.נט]]. לא יודע אם הוכרע. בכל אופן מציע את הכללים הבאים. כמובן זו רק הצעה פתוחה לדיון. הכנסתי בינתיים ב[[תבנית:קישור שבור#טיפול בקישורים שבורים]]. בסוף הדיון פה, אפשר לעדכן שם.
::סליחה על הבורות. מה היתה הכתובת הקודמת? ולשם מה בוצעה ההעברה?  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]''' •  י"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  01:54, 27 במאי 2013 (UTC)
::'''טיפול בקישורים שבורים'''
:::'''בשעה טובה!''' הכתובת הקודמת הייתה דרך אינפו, ועכשיו ב"ה זה נראה טוב יותר. מקווה שזה השתפר גם במנוע החיפוש של גוגל (עליה הערתי כמה פסקאות קודם). [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ח בסיוון ה'תשע"ג 06:44, 27 במאי 2013 (UTC)
::* קישור שניתן למצוא לו תחליף, יש להחליף את הקישור בקישור אחר תקין.
::::בגוגל זה עדיין לא השתנה, ומופיעים הכתובות הישנות. כנראה שהסיבה נעוצה בהסבר הארוך אותו זכיתי לקבל הבוקר מזוננשיין, על דרך הפעולה של מנוע החיפוש הגדול בעולם. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ח בסיוון ה'תשע"ג 06:45, 27 במאי 2013 (UTC)
::* קישור שאין לו תחליף, אך עותק ממנו קיים בארכיון האינטרנט, יש לקשר לשם.
:::::שנוזל, תתרגש. העכביש של גוגל ביקר אצלנו לפני כמה דקות, כפי שתוכל להיווכח בחיפוש קצר בגוגל שכל הכתובות 'עודכנו' לכתובת החדשה. מה שמוזר לי הוא מדוע הדפים החדשים שנוספו בזמן הכי אחרון לא מופיעים בחיפוש גוגל, והאפשרות היחידה שעולה בדעתי היא שברגעים אלו ממש העכביש סורק את הדפים ומכניס אותם למאגר, ועד שאסיים את כתיבת ההודעה היא כבר לא תהיה רלוונטים כי אכן יופיעו גם הדפים החדשים. {{חיוך}}  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כבסיוון ה'תשע"ג  •  06:01, 30 במאי 2013 (UTC)
::* קישור שאין לו תחליף, אך נראה שהמידע שהיה בו שולי ואינו בעל חשיבות משמעותית ניתן להסירו.  
::* קישור שאין לו תחליף, אך מספק עדות למידע משמעותי, יש להשאירו עם התבנית קישור שבור, זאת למטרת תיעוד המקור גם אם אין אליו גישה.
::[[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באדר ה'תשפ"ו 21:25, 22 בפברואר 2026 (IST)
:::יש אפשרות כניסה ל(חלק מ)שטורעם, כאן. <nowiki>https://web.archive.org/web/20220616041901/http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=99630</nowiki>.
:::אינני יודע עד כמה יהיה ניתן לשוטט בו בקישורים פנימיים וכו.[[משתמש:למך|איכות או ציבור? משתמש: למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 23:26, יבאדר, ה'תשפ"ו 23:26, 28 בפברואר 2026 (IST)


התוצאה הראשונה בחיפוש עדיין לא עודכנה. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"א בסיוון ה'תשע"ג 09:43, 30 במאי 2013 (UTC)
== חב"דמונח ==
:וגם אם תכתוב 'יצחק סנדרוי' התוצאה הראשונה אמנם חב"דית, אבל יחד עם אינפו • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"א בסיוון ה'תשע"ג 09:44, 30 במאי 2013 (UTC)
::ועוד הרבה דברים אחרים... ובחלק זה עדיין בכתובת הישנה. בקיצור, עוד לא. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"א בסיוון ה'תשע"ג 09:56, 30 במאי 2013 (UTC)
:::כבר כתבתי שזה רק באופן חלקי והוא לא סרק את כל האתר. בעזרת ה' בקרוב הכל יראה כמו שצריך. השאלה העיקרית שלי היא מדוע מאז שהעבירו את האתר לכתובת החדשה, מספר הצפיות בחב"דפדיה פחת לחצי אם לא למטה מזה?!  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"א בסיוון ה'תשע"ג  •  14:41, 30 במאי 2013 (UTC)
::::יש לך מספרים? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ב בסיוון ה'תשע"ג 02:31, 31 במאי 2013 (UTC)
:::::מתוך מה שכתבתי לשיע ק. לפני כחודש {{כתב קטן|עם תיקון טעויות הכתיב שהשתרבבו}} {{קריצה}}:
::::::אני לא יודע האם זה קשור, וכנראה שכן.


::::::בחודש האחרון אני עוקב אחרי מספר הצפיות בחב"דפדיה. היממה האחרונה המספר ירד בצורה דרסטית. לתשומת ליבך.
מה דעת הפעילים שליט"א לעשות מאגר מונחים חבדיים, ליצור כעין מילון למונחים, מושגים, קודים וביטויים חבדיים? [[משתמש:א. טראכט|א. טראכט]] - [[שיחת משתמש:א. טראכט|שיחה]], 07:01, ו' באדר, ה'תשפ"ו 07:01, 23 בפברואר 2026 (IST)
::::::אני מצרף כאן את המעקב של השבוע האחרון, כדי שתוכל להיווכח בעצמך.


::::::ראשון ל"ג בעומר, 9:51 - ''38,186,453''
:לדוגמא?[[משתמש:למך|איכות או ציבור? משתמש: למך]] - [[שיחת משתמש:למך|שיחה]], 23:22, יבאדר, ה'תשפ"ו 23:22, 28 בפברואר 2026 (IST)
::::::שני, י"ט אייר 8:00 - ''38,265,207'' (60,000 מהפעם הקודמת, במשך יממה).
::::::שלישי, כ' אייר 10:19 - ''38,340,626'' (70,000 מהפעם הקודמת, במשך יממה).
::::::רביעי,כ"א אייר 7:27 - ''38,408,849'' (60,000 מהפעם הקודמת, במשך יממה).
::::::ליל שישי כ"ג, 11:11 - ''38,452,942'' ('''44,000''' מהפעם הקודמת, במשך '''41 שעות'''... - תעשה לבד את חישוב האחוזים).
::::::'''וככה זה ממשיך ואין ענין להעמיס על הדף'''.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ב בסיוון ה'תשע"ג  •  12:34, 31 במאי 2013 (UTC)
::::::::סביר מאוד שזה בגלל שבמחשבים רבים של יהודים שומרי תורה ומצוות ושמחשבם אינו פרוץ, הכתובת החדשה עדיין "חסומה" מכיון שלא אושרה על ידי מנהל "הרשימה הלבנה" (גם אצלי היה חסום בשבוע האחרון), סביר למשל שגם משתמשי חברת "נתיב" יש להם אותה בעיה. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ו בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 04:32, 4 ביוני 2013 (UTC)
:::::::::אכן, גם באתרוג, חב"דפדיה היה פתוח עד כה, וכעת סגור. כדי לפתוח הם מבקשים שבעל החשבון יצטרף למסלול חב"ד, דבר שלא היה עד כה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ז בסיוון ה'תשע"ג 19:40, 5 ביוני 2013 (UTC)
:::::::::::השאלה היא מדוע הכתובת הועברה והאם לקחו בחשבון את הבעיות העלולות להתעורר? הרי לקחו לנו כאן מליוני צפיות! --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ח בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 00:13, 6 ביוני 2013 (UTC)
 
אי אפשר לבקש מ'אתרוג' והחברות הדומות להכניס לרשימת האתרים המותרים את חב"דפדיה? אני בטוח שאין להם שום בעיה רוחנית עם האתר... • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ח בסיוון ה'תשע"ג 05:01, 6 ביוני 2013 (UTC)
 
== קטגוריות - חסידים ==
 
בעקבות [[חב"דפדיה:לוח מודעות#בוט|ההודעה בלוח המודעות]] יש צורך [[שיחת משתמש:שנוזל/עץ קטגוריות#חסידים מתקופת אדמו"ר|לעורר מחדש את הדיון]] על שם הקטגוריה. האם "חסידים מתקופת" או "חסידי אדמו"ר". למרות ששם הוחלט "חסידי אדמו"ר", צריך לקחת בחשבון שיש בקטגוריות הקיימות (להערכתי) קרוב לאלפיים ערכים, שידרשו עדכון קטגוריה - '''ידנית'''.
 
בשביל זה צריך הסכמה רחבה של המשתמשים, להירתם בצורה מיוחדת באופן חד פעמי להשלים את המלאכה המרובה הזו (מה שנקרא בויקי "אַסַם"). • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • י"ט בסיוון ה'תשע"ג 13:41, 28 במאי 2013 (UTC)
 
== קטגוריות למתנגדים ומשכילים ==
 
איזו קטגוריה מתאימה ל'מתנגדים{{הערה|לדוגמא; [[יהושע צייטלין]] {{,}} [[נטע נטקין]]}}' ו'משכילים{{הערה|לדוגמא; [[אברהם פרץ]] {{,}} [[יהודה ליב נווחוביץ']]}}'. כשמם? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ד בסיוון ה'תשע"ג 13:34, 2 ביוני 2013 (UTC)
:מחוּסר עזרה אעשה כפי שעולה לי ראשונה בראש. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה בסיוון ה'תשע"ג 21:00, 3 ביוני 2013 (UTC)
::היי, אל תאיים עלינו. לא מתאים לכנות בשם 'מתנגד' כל מי שלא היה חסיד במלוא מובן המילה. רק מי שמהותו היתה שהוא התנגד לחסידות, כגון אביגדור מפינסק, וכדומה (את הגר"א לדוגמא לא הייתי מכניס בקטגוריה הזו, על אף שהוא איפשר ביחס שהוא שידר כלפי עדת החסידים את רציחתם של שישה מבחירי עדת החסידים).  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ה בסיוון ה'תשע"ג  •  22:42, 3 ביוני 2013 (UTC)
:::וודאי שלא. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ו בסיוון ה'תשע"ג 05:33, 4 ביוני 2013 (UTC)
 
 
=== ערים מתנגדיות ===
יש [[:קטגוריה:עיירות חסידיות]]. איך צריכה להיקרא הקטגוריה על הערים המתנגדיות? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ה בסיוון ה'תשע"ג 21:00, 3 ביוני 2013 (UTC)
:לדעתי צריך להחליף את שם הקטגוריה לעיירות יהודיות. גם יותר מדוייק וגם פחות מתסבך.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ה בסיוון ה'תשע"ג  •  22:42, 3 ביוני 2013 (UTC)
::אני רואה צורך בקטגוריה 'עיירות חסידיות'. אולי אפשר לעשות קטגוריה '''עיירות יהודיות''' ובתוכה קטגוריה נוספת '''עיירות חסידיות'''. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ו בסיוון ה'תשע"ג 05:33, 4 ביוני 2013 (UTC)
:::א'. מצטרף להצעת שנוזעל ל'עיירות יהודיות'. השאלה היא כדאי לעשות תת קטגוריה ל'עיירות חסידיות'? {{שכח|שיע.ק}}
::::התכוונת הצעת זוננשיין? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ז בסיוון ה'תשע"ג 22:12, 5 ביוני 2013 (UTC)
:::::הוא התכוין לאחד מהצמד הידוע ולא זכר בדיוק למי משניהם. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ח בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 00:12, 6 ביוני 2013 (UTC)
עם כל המעלות בצמד החמד - על מנת שהוא לא יהפך לפרד, אנא לא לפגוע בבסיס השלד, ולהתייחס בראש כובד, אחרת אנו נפרוץ במרד.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  05:19, 6 ביוני 2013 (UTC)
:התכוונתי להצעת זוננשיין 'יהודיות'. ונראה שהיא מקובלת על הכל. בעינה נותרה השאלה בנוגע לחסידיות, דעתכם? {{שכח|שיע.ק}}
{{הערות שוליים|0}}
 
== לוח מודעות ==
 
האם למישהו יש התנגדות שיארכבו את הלוח מודעות? לדעתי רוב הכתוב שם בהחלט עשוי לעניין אותנו או אחרים בהמשך. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ח בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 03:20, 6 ביוני 2013 (UTC)
:לא מתנגד, ואדרבא. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ח בסיוון ה'תשע"ג 05:00, 6 ביוני 2013 (UTC)
::וכן לאמור. {{בעד}}  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  05:17, 6 ביוני 2013 (UTC)
:::{{בעד}} (לאחר מעשה) --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח בסיוון ה'תשע"ג 15:22, 6 ביוני 2013 (UTC)
 
== קטגוריה:בעלי תשובה/חוזרים בתשובה ==
 
? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ח בסיוון ה'תשע"ג 05:18, 6 ביוני 2013 (UTC)
:אני בעד, כי בתור בן גאה, אני טוען שזו לא תואר גנאי, אלא אדרבה, עיטור גבורה שאדם זרק את הכל, ובחר בדרך הקשה והאמיתית, ומי כמוני יודע. אך לצערי לא כולם רואים זאת בעין יפה, ולכן לענ"ד יש להפנות השאלה לועדה הרוחנית של האתר (שכעת עסוקה בהפרכת השמועות בקשר ל'נכס הנדל"ן המטופש ביותר בניו יורק'?...).  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  05:20, 6 ביוני 2013 (UTC)
::זו אכן שאלה רצינית. אפנה לוועדה בעז"ה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח בסיוון ה'תשע"ג 15:21, 6 ביוני 2013 (UTC)
 
== יום הבהיר כ"ח ניסן ==
 
האם לדעתכם מתאים להוסיף לימי חב"ד את יום כ"ח ניסן תשע"ב, בו זכה [[משתמש:הוגה בתורה]] לעלות על מטוס מצרפת ולהגיע לארה"ב, ביאתו צלחה (אמנם הוא לא הגיע יחד עם אמו, וגם הקביעות בימי השבוע לא תאמה במדוייק, אבל שמועות של יודעי דבר מספרות שהוא יצא מהמלון בו התארח כ"ק אד"ש בימי שהותו בפריז בשנת תש"ז). {{קריצה}}  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  05:22, 6 ביוני 2013 (UTC)
{{חיוך רחב}} --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בתמוז ה'תשע"ג 13:39, 9 ביוני 2013 (UTC)
 
== קטגוריה:רמים בישיבות ==
 
או משהו כזה. יש צורך? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • כ"ח בסיוון ה'תשע"ג 07:27, 6 ביוני 2013 (UTC)
:נשמע שכן, אולי 'צוות (ישיבות)'? --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ח בסיוון ה'תשע"ג 15:20, 6 ביוני 2013 (UTC)
::{{נגד}}, זה בערך כמו לאגד בקטגוריה את כל טכנאי המחשבים (וסליחה על ההשוואה), קטגוריה לא מענינת, היא קטגוריה מיותרת לענ"ד, ולמיטב הבנתי, קטגוריה זו לא עלולה לעניין אף אחד.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  22:37, 6 ביוני 2013 (UTC)
 
== פולמוס המשיחיות בחב"ד ==
 
כמדומני שהגיע הזמן, שנעלה ערך בנושא, בדומה לערך הקיים בויקיפדיה. כמובן שתידרש עריכה והתאמה, אך מדובר בנושא מרכזי מאוד בחב"ד ואין סיבה שהתייחסות נרחבת אליו תעדר מחב"דפדיה. לטובת מי שלא מכיר העתקתי {{מונחון|בעמל|להסיר או להוסיף את כל הקישורים של מנגנון הספאם..}} את הערך, כדי שיוכל לעיין בו [[שיע.ק/פולמוס]]. כמובן שלא נכניס אותו כמו שהוא, ואם צריך נכתוב לגמרי מחדש.  --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בתמוז ה'תשע"ג 13:38, 9 ביוני 2013 (UTC)
:בוודאי ראית את מה שהתחלתי לעבוד על ערך [[משתמש:יצחק ב/ארגז חול/הרבי כמלך המשיח|הרבי מלובביץ כמלך המשיח]]. התכנית היא, לעשות ערך ענק (שיגיע לרמה של ערך מומלץ (כמובן כמו בוויקפדיה ולא בחב"דפדיה...{{קריצה}})) שירכז את כל המידע סביב הנושא עם כל המקורות. לדעתי, אין עניין להכנס לכל הנושא של הפולמוס, אלא כמישהו יחפש בגוגל (אולי אפילו קישור בוויקפדיה) "הרבי מלך המשיח"  הוא יגיע לכאן ויחשף לדעת הרבי בעניין. --בברכה, '''[[משתמש:יצחק ב|יצחק]] - [[שיחת משתמש:יצחק ב|שיחת הגאולה]]''' 19:13, 9 ביוני 2013 (UTC)
::ליצחק, אין זהות בין ערך אודות הרבי כמלך המשיח לבין הפולמוס. נכון שיש נקודות חופפות, אך ערך 'הפולמוס' עניינו לתאר אנציקלופדית, עניינית וכמובן מנקודת מבט חב"דית חסידית תוך היצמדות לשיחות הרבי, את הפולמוס בחב"ד.
::אני מבין את החשש  לגעת בנושא, קל יותר פשוט להתעלם ממנו, אך בכך הוא לא יעלם. לדעתי אין לנו את הפריבילגיה לטאטא את העובדה שבחב"ד יש 2 דעות, ואין שום הצדקה שאנשים ישאבו את המידע על הפולמוס ממקורות מוטעים כגון ויקיפדיה, שמציגים כביכול תמונה מאוזנת ובפועל מסתירים ומעוותים את האמת. אנחנו צריכים להציג את הפולמוס את טענות שני הצדדים, וכמובן את האמת הברורה על פי דעת תורה ושיחותיו של הרבי מלך המשיח. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ב' בתמוז ה'תשע"ג 20:09, 10 ביוני 2013 (UTC)
:::לדעתי ערך כזה (שלדעתי השם הזה לא שייך בכלל, אבל גם עם שם אחר) יגרור אחריו מלחמות עריכה רבות לאין ספור ועלול אף להוות חומר מלחמתי לכמה אתרים שיפרסמו כאילו חב"דפדיה הולך נגד אנשים חשובים (לסוגיהם...) ונלחם בקדוש להם.
:::אפשר לעשות ערך "חי וקיים" וכיוצ"ב (ע"ד מה שכתב העורך הראשי (?) בחב"דפדיה מר זוננשין) שמסביר את כך שנצחיות חיוו של הרבי שליט"א היא ברורה ומוכחת ממספר שיחות ומקורות בנגלה.
:::(א. האמונה בכל מה שאומרים חכמים אפילו ימין שהיא שמאל. ב. אתפשטותא דמשה בכל דרא. ג. שיחת שמות כ"ו. ד. דברי הרבי על החידוש של הדור התשיעי. ועוד רבות וטובות). [[משתמש:בערלה|בערלה]] - [[שיחת משתמש:בערלה|שיחה]] 20:15, 10 ביוני 2013 (UTC)
::::לשיע, כשאתה אומר חב"ד, למה אתה מתכוון? מי הוא הקובע מה יקרא חב"ד? ובכן, הרבי הוא חב"ד וחב"ד זה הרבי, לענ"ד באנציקלופדיה חבדית אין מקום לדברים שלא בקו ישר עם דברי הרבי, בדיוק כמו שלא נעשה פולמוס הדתות ונביא את הצדדים לכך. אז מה ההבדל?
::::מה שכן, בערך על הרבי כמלך המשיח, יהיה אפשר להביא, על דרך השלילה, מעשים וכדו' שמנגדים לעניין תוך התייחסות של הרבי או של רבנים בעניין. לדוגמא: המענה של הרבי לשמואלי וכדו'. --בברכה, '''[[משתמש:יצחק ב|יצחק]] - [[שיחת משתמש:יצחק ב|שיחת הגאולה]]''' 20:53, 10 ביוני 2013 (UTC)
 
== מתכנת לחב"דפדיה ==
 
שלום לכולם יצרתי קשר אם משתמשים בויקיפדיה שנראה שעוסקים בחינוך, ואחד מהם ענה לי שכבר פנה אליו מישהו מחב"דפדיה בבקשה דומה. מי שעשה זאת, ראשית יש"כ על היוזמה, שנית בבקשה ליצור איתי קשר כדי שנעבוד בתיאום ולא נבצע פניות כפולות (אפשר גם במייל) תודה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בתמוז ה'תשע"ג 19:07, 9 ביוני 2013 (UTC)
 
== וולף ==
 
;העברה מדף בקשות ממפעיל מערכת
[[שלום דובער וולף]] ל[[שלום דובער וולף (קרית מלאכי)]], ו[[שלום בער וולף]] ל[[שלום בער וולף (צפת)]].  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  12:01, 6 ביוני 2013 (UTC)
:ממה נפשך האם שמם שווה או לא? דובער או בער? --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ"ט בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 04:58, 7 ביוני 2013 (UTC)
::אודה ואתוודה שלא הייתי נוכח בברית המילה שלהם, אבל זה לא ממש משנה. דובער ודב בער זה לא משהו שאנשים זוכרים, ואנשים מכירים אותם בשם הכינוי שלהם (בערק'ה לקרית מלאכי, ובערל'ה לצפת). אם ביקשתי כנראה שאני יודע למה אני מבקש...  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  כ"ט בסיוון ה'תשע"ג  •  18:23, 7 ביוני 2013 (UTC)
:::אני חושב שזה ממש לא מוצדק. וולף קרית מלאכי הוא הוולף המוכר, וככזה אין צורך להוסיף את עיר מגוריו בסוגריים, לכל היותר אפשר להוסיף בתחילת הערך שלו תבנית 'אם התכוונתם לוולף צפת ראו...' --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בתמוז ה'תשע"ג 14:40, 9 ביוני 2013 (UTC)
:אז תחזיר. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' א' בתמוז ה'תשע"ג, למניינם 18:09, 9 ביוני 2013 (UTC)
::אני לא רוצה לפעול בלי לשמוע מה דעתכם. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בתמוז ה'תשע"ג 20:29, 9 ביוני 2013 (UTC)
:::'וולף המוכר' הוא "ברק'ה וולף". כשמישהו כותב שלום דובער וולף, לאו דוקא בכלל שהוא מתכוון ל'וולף המוכר'. אם תשים לב, ברק'ה וולף אכן מפנה לברק'ה הידוע. ובכלל, אולי זה נשמע לך מוזר שאדם בכזה גיל הספיק להשתרש בתודעה יותר מברק'ה, אבל בתוך עמי אנוכי יושבת, וזו המציאות. זו רק דעתי ואתם רשאים לפעול בניגוד אליה.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  א' בתמוז ה'תשע"ג  •  22:56, 9 ביוני 2013 (UTC)
::::כשאתה אומר בתוך עמי, אתה מתכוון לכלל חסידי חב"ד, או לתלמידי התמימים קבוצה ס"ב יוצאי חח"ל צפת ואילך? ללא כל ספק הפער בין מספר האנשים שיודעים בכלל על קיומו של (צפת) לעומת אלו שלא רק יודעים אלא שמעו רבות על (נחל'ה) הוא גדול מאוד. וב'עמי', הכלל נא גם את כל אלו שלא למדו בישיבה הנ"ל או שעברו את הגיל הנ"ל (אני דווקא כן למדתי בצפת). וסליחה על הבוטות. זו כמובן רק דעתי. אשמח אם מישהו נוסף יביע דעתו ולכן אני העברתי זאת לאולם הדיונים. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ב' בתמוז ה'תשע"ג 09:15, 10 ביוני 2013 (UTC)
:::::עדיין לא ענית לטענתי בכך שהוא מוכר בשמו "ברק'ה" ולא בשמו "שלום דובער".  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ב' בתמוז ה'תשע"ג  •  13:48, 10 ביוני 2013 (UTC)
::::::נכון, אך תקן אותי אם אני טועה צפת מוכר כ'בערל'ה', לא? --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ב' בתמוז ה'תשע"ג 20:00, 10 ביוני 2013 (UTC)

גרסה אחרונה מ־15:35, 1 במרץ 2026

הגעתם לאולם הדיונים המרכזי של חב"דפדיה.

המקום מיועד לדיונים בין האורחים, העורכים והמפעילים.


אם יש לך בקשות מיוחדות המיועדות למפעילי המערכת, תוכלו לעשות זאת כאן.

אם ברצונכם לבקש ערך החסר בחב"דפדיה, תוכלו לעשות זאת כאן. תוכלו גם לבקש תמונות כאן, וגרפיקה כאן.

אם ברצונך לכתוב איזו אימרה חסידית או סתם להתוועד.. תוכל לעשות זאת כאן.

אם ברצונכם להתנדב להשלמת פרוייקטים לשיפור חב"דפדיה, או להציע אחד כזה תוכלו לעשות זאת כאן.

ארכיוני אולם הדיונים
1234567891011121314151617181920212223242526272829303132סמליל3334נוכחי
חב"דפדיה: פיתוח טכני

מעבר לתחתית הדף

לראש הדף
לתחתית הדף
סה"כ דיונים ללא תבנית מצב
20 20
100% 100%
פירוט

ניגונים בערכים[עריכת קוד מקור]

מה דעתכם לשים בערכים שבהם הועלו כבר לאתר ביצועים של ניגונים, קישור לנגן מובנה של הניגון בגוף הערך במקום קישור שמוביל לדף אחר? האם כדאי לעשות זאת באופן נרחב? ראו דוגמה כאן ניגון ישן (אדמו"ר הזקן)#קישורים חיצוניים. זה יחליף גם מקומות שבהם יש את תבנית:ק.שמע כמו כאן ניגון הורודישטשר#קישורים חיצוניים שיעשיחה ג' בשבט ה'תשפ"ה 23:40, 1 בפברואר 2025 (IST)תגובה

אני נגד הוספת קישור שמע מובנה: א. בצורה זו, הטעינה של הקובץ איטית יותר. ב. אין דרך להוריד את הקובץ וע"כ חבל. לדעתי תבנית:ק.שמע זו תבנית מעולה שאין צורך להחליפה (הטוב ביותר הוא לקשר ישירות לניגון, כמו לדוגמא בניגון אִי וְו ווָאדיֶע#קישורים חיצוניים). בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (11:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ה)
בנוגע לטעינה והפעלה לא בדקתי, והנקודה של הורדת הקובץ באמת חשובה, אבל אני חושב שעוד לפני זה, זה פשוט לא אסתטי, לפחות לא בצורה שבה זה מופיע כעת. להתראות - שיחה, 12:19, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:19, 2 בפברואר 2025 (IST)תגובה
אם לסמוך רק עם פי הדוגמאות ששיע הביא לא הבנתי מה הבעיה בהורדות פשוט זה נמצא באופציית מידע שמפנה לקובץ עצמו כמו בקובץ תמונה שיש אפשרות הורדה שם, לגבי הקישור מנסיון העבר עם אתרים כמו שטורעם ואינפו הישן אי אפשר לסמוך על זה בטווח ארוך, ובכלל לדעתי כשיש בקובץ הורדה פנימי לדעתי עדיף בכלל לוותר על קישורים לאתרים אחרים.
נ.ב. שיע.ק אגב אני רואה שעד היום לא תוקן משם מה עניין החתימה באולם דיונים דוד קורצוג - שיחה, 12:55, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 12:55, 2 בפברואר 2025 (IST)תגובה
אכן עדיף להעלות את הקובץ עצמו באם אפשרי, ואז לקשר לקובץ שמע בחב"דפדיה עצמו. להתראות - שיחה, 16:41, ד' בשבט, ה'תשפ"ה 16:41, 2 בפברואר 2025 (IST)תגובה
אנסה להסביר מדוע ואיך כדאי ואפשר לשלב נגן. א. זה זמין, נח והופך את האתר למושך יותר ושימושי. ב. קישור חיצוני מבלבל יותר (אפילו אם נתחיל לסמן בצורה ברורה איזה קישור מוביל ישירות לקובץ ואיזה לאתר חיצוני), מי שלא מכיר את האתר, יתקשה להבין איזה קישור מוביל ישירות לדף עם הקובץ ואיזה לא. ג. בדקתי וזה לא מאט את טעינת האתר. הטעינה היא מספיק חכמה כך שקודם נטען הדף עם הטקסט ואח"כ נטענת המדיה. ד. לגבי העיצוב, מבין את ההסתייגות אפשר לשלב תחת הכותרת 'להאזנה' או משהו אחר. ה. דוד קורצוג הוספתי את הבעיה בחב"דפדיה:פיתוח#חתימה באולם הדיונים. שיעשיחה ה' בשבט ה'תשפ"ה 15:44, 3 בפברואר 2025 (IST)תגובה
אולי באותו סגנון עיצוב של תמונה, משוך לשמאל וכו'. להתראות - שיחה, 18:42, ה' בשבט, ה'תשפ"ה 18:42, 3 בפברואר 2025 (IST)תגובה
מדוע לא להשתמש בנגן הקודם והמוכר? בצורה כזו הקובץ מופעל בצורה אוטומטית ומהירה והורדתו מתאפשרת בקלות רבה, כמו"כ כפי שכתב להתראות, רק טקסט מוכנס לערך ולא קובץ שמע שתופס את כל העין. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (18:57, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
למה לא? א. כי הישן מוכר רק לחב"דפדים, לא לגולשים רגילים. למשתמש שאינו מכיר, ברור שקל יותר ללחוץ על נגן שמופיע בערך, מאשר על קישור שמוביל לדף אחר ובו הנגן. אגב, שום אתר שמכבד את עצמו לא אתר חדשות, ולא אתר ממשלתי וכיו"ב מחייב ללחוץ על קישור ולעבור דף כדי לשמוע או לראות מדיה. היום הכל מופיע בדף עצמו. ב. כי זה דווקא יתרון שערך מציג גם מדיה ולא רק טקסט, אנחנו בעידן שנדרש מאתר להיות כמה שיותר אינטארקטיבי. בן אדם יכול לשמוע את הניגון תוך כדי שהוא קורא את המידע עליו ומבלי לצאת מהדף. ג. אפשר להוסיף ליד כל נגן קישור פשוט שיהיה כתוב בו להורדה. ד. אולי אני טועה אשמח לשמוע עוד דעות מנומקות. שיעשיחה ה' בשבט ה'תשפ"ה 22:45, 3 בפברואר 2025 (IST)תגובה
השתכנעתי, ישר כח. רק אשמח שהורדת הקובץ תוכל להתבצע בקלות מאוד (מבלי לצאת מהדף ). בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (22:53, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
להעיר, שכאשר מכניסים לתוקף את הנגן החדש, נוצרת כותרת חדשה של 'לשמיעת הניגון' ולא 'קישורים חיצוניים' כפי שיש כעת. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:20, ה' בשבט, ה'תשפ"ה)
בכל אופן, לא כדאי להשתמש בצורה [[קובץ:(יא) ניגון ישן.mp3|(יא) ניגון ישן.mp3]] אלא ליצור תבנית מותאמת שרק היא תוכנס לערכים. מעבר לנוחות אח"כ לשנות ולמצוא את כל המקומות בהם התבנית מופיעה בקלות יהיה אפשרות להוסיף גם קישור להורדה אחרי לא בצורה ידנית. שיע.ק, לגבי החתימה באולם דיונים לדעתי כדאי להתקין את ההרחבה של 'תגובה' בדפי שיחה, יש שם מובנה חתימה בכל שיחה. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ה • 09:12, 7 בפברואר 2025 (IST)תגובה

יוסף בן מלמד אכן יהיה צורך להוסיף כותרת 'האזנה' או משהו בסגנון. חלוקת קונרסטים. דברי טעם. אתה יכול אולי להכין תבנית כזו? לגבי ההרחבה אתה מכיר אתר שבו היא מותקנת? תוכל לכתוב את שמה באנגלית, או לקשר אליה? שיעשיחה י' בשבט ה'תשפ"ה 23:00, 8 בפברואר 2025 (IST)תגובה

כשתהיה החלטה איך רוצים שזה יראה אני יוכל להכין את זה. לגבי ההרחבה, הוספתי בחב"דפדיה:פיתוח#הרחבות. בהצלחה! ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • י"א בשבט ה'תשפ"ה • 01:12, 9 בפברואר 2025 (IST)תגובה
@שיע.ק מה נסגר בסוף לגבי הניגונים? מ. רובין (שיחה | תרומות) 14:45, 19 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
רק עכשיו רואה את הדיון. @חלוקת קונטרסים אשמח שתכין. שיעשיחה כ"ח בחשוון ה'תשפ"ו 14:39, 19 בנובמבר 2025 (IST)תגובה
רואה שיצרת את התבנית שמע בעבר, אפשר להשתמש בה. או שהתכוונת למשהו אחר? ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ"ז בכסלו ה'תשפ"ו • 09:34, 17 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
שכחתי ממנה. נראה לי בעייתי בתבנית - שלא ברור איך להפעיל את השמע, וגם שכשלוחצים על השמעה אין שום לחצנים או אינדיקציה איך לעצור את השמע... שיעשיחה ח' בטבת ה'תשפ"ו 03:49, 28 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
לכן כתבתי שצריך קודם להחליט איך רוצים שזה יראה כדי שיהיה אפשר ליצור את התבנית. מה אמור להיות כתוב לפני הלחיצה ומה אחריה, והאם בכלל השמע צריך להיות מיד או במעבר דף וכד'. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • י"ז בטבת ה'תשפ"ו • 00:00, 6 בינואר 2026 (IST)תגובה
@חלוקת קונטרסים. זה צריך להיות שיהיה נגן בדומה לתבנית הנוכחית שיש בה את המאפיינים הבאים: כפתור המאפשר הפעלה ועצירה של הנגינה. כפתור שליטה על העוצמה. וכפתור המאפשר מעבר לחלק הרצוי בקובץ השמע (כלומר קדימה אחורה).
בנוסף צריך למצוא דרך שתענה על הבעיות שהוצגו לעיל? שזה יהיה אסטתי, ושיהיה ברור שם הקובץ, וכפתור הורדה (בקשת יוסף בן מלמד שתהיה אפשרות להורדה בלי לעבור דף, נראה לי לא אפשרית, גם כיום וגם בתבנית עתידית). שיעשיחה י"ט בטבת ה'תשפ"ו 02:43, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
לכל המשתתפים בדיון @דוד קורצוג@להתראות@מ.רובין@
אני חושב שהתבנית הבאה, נותנת פתרון די טוב. מה דעתכם: https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%AA:%D7%A8%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%AA_%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%94
שיעשיחה י"ט בטבת ה'תשפ"ו 02:49, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
חושבני שאפשרות להורדה היא דווקא כן פרקטית ותעזור המון, (בעבר היו 3 נקודות בצד הימני של הקובץ עם אפשרות ישירה להורדה). כמו כן, תבנית זו שהצעת נמצאת (קצת בשינוי) בדף משתמש:יוסף בן מלמד/כל ניגוני חב"ד להאזנה ישירה והיא מעולה . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:54, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו) 23:54, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
לא חושב שצריך קישור להורדה בערכים, אפשר בקלות להיכנס לקובץ עצמו ומשם להוריד. מ. רובין (שיחה | תרומות) 00:20, 9 בינואר 2026 (IST)תגובה
@שיע.ק, אתה בעצם רוצה תבנית אותו דבר כמו התבנית הקיימת רק בצבע אחר שפחות תופס את העין? בדומה לגרסה הישנה? כי אי אפשר שזה יהיה בתור טקסט ויהיה אפשרות שליטה בעוצמה או מעבר לחלק אחר של השיר בלחיצה. נראה לי שאם התבנית השחורה תכנס זה יכביד על הערכים ויזואלית ויקשה על הקריאה. וגם בקישור שהבאת מוויקיפדיה זה לדעתי פחות יפה בתוך הערכים עצמם (אולי לכן הם לא שמו אותה בכל ערכי השירים). אולי בתור תמונה שיר אחד אם יש מקום פנוי וזה ממש קשור לערך המנגינה בביצוע הזה. כי אם יהיה עכשיו בכל ערך רשימת השמעות של מלא ביצועים לכל ניגון זה לדעתי כבר לא יפה. ודווקא התבנית {{שמע}} נראית לי ממש נחמדה להכנסה לגוף הערך בתוך טקסט ואפשר להכניס אותה לכל ביצוע בנפרד - זה לא נראה מכביד. כמובן שמי שרוצה שליטה בעוצמה או העברה יכול להכנס לקובץ הניגון. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ' בטבת ה'תשפ"ו • 10:54, 9 בינואר 2026 (IST)תגובה
בקיצור מבין שדעת הרוב כאן להשתמש בתבנית 'שמע'. מקבל. שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 15:08, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
עדיף {{רשימת מדיה}}, אבל זה קצת יותר מורכב להכניס בערכים. מ. רובין (שיחה | תרומות) 15:16, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
אם אני מנסה לסכם, יוסף וחלוקת בעד תבנית שמע, ונגד נגן מובנה בערכים. (הן באמצעות קישור לקובץ עצמו, והן באמצעות (תבנית רשימת מדיה). יוסף בעד יצירת כפתור מובנה להורדה (אני גם בעד אבל לא יודע אם זה אפשרי טכנית).
שיע ורובין בעד 'רשימת מדיה'. גם להתראות, היה בעד אם זה יראה כמו תמונה (במסגרת ומיושר לשמאל) שזה בעצם מה ש'רשימת מדיה' עושה. שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 16:57, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
שיניתי את תבנית שמע. כך שיהיה כתוב ברור 'לחצו להאזנה' כך: ‏לחצו להאזנה
מה אומרים? נסתפק בזה וזהו? שיעשיחה כ"ה בטבת ה'תשפ"ו 20:08, 14 בינואר 2026 (IST)תגובה
נראה מעולה . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (17:11, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו) 17:11, 15 בינואר 2026 (IST)תגובה
אחלה, אם זה משהו שולי כמו ביצוע מסויים לניגון אז אפשר להשאיר ככה וזה יפה להכנסה בקישורים חיצוניים וכד'. אם זה משהו משמעותי שקשור ישירות לערך הביצוע הזה באופן ספציפי אפשר להכניס ברשימת מדיה כתמונה. תודה שיע ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:12, 18 בינואר 2026 (IST)תגובה
לדעתי ביצוע לניגון זה ממש לא שולי, אלא מרכזי ועיקרי בכל ערכי הניגונים. ויתכן מאוד שזה הדבר העיקרי שמבוקש בערכים אלו, אבל התפשרתי על הנ"ל. שיעשיחה א' בשבט ה'תשפ"ו 16:13, 19 בינואר 2026 (IST)תגובה
כנראה שלא הבנת את כוונתי, אני יקצין את המקרה: דמיין שילד מקליט את עצמו בפלאפון שר ניגון ומכניס את זה בתור רשימת מדיה כתמונה... יש ביצועים נחשבים יותר ונחשבים פחות, את המרכזיים שבהם (אם בכלל) נכון להכניס כתמונה, את כל השאר, בקישורים חיצוניים או בהערות. הגיוני? ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 13:11, 27 בינואר 2026 (IST)תגובה
הבנתי. גם לדעתי לא כל ביצוע צריך להכנס. ואפילו במקרה של שפע ביצועים טובים, יש לצמצם את הגלריה לכמות מוגבלת (האם לקבוע כלל למקסימום?) שיעשיחה י' בשבט ה'תשפ"ו 20:39, 28 בינואר 2026 (IST)תגובה
אז יוצא שיש פה רוב גדול בעד רשימת מדיה (של קבצים נבחרים ולא של כולם) שיעשיחה י' בשבט ה'תשפ"ו 20:45, 28 בינואר 2026 (IST)תגובה
אז תכלס {{שמע}} או {{רשימת מדיה}}? מ. רובין (שיחה | תרומות) 10:48, 8 בפברואר 2026 (IST)תגובה
הוספתי בעזרה:העלאת קובץ מדיה# את הפסקה הבאה:
בערכים העוסקים בניגונים, מקובל בחב"דפדיה לקשר לביצועים של הניגון שניתן להאזין להם. כאשר מדובר בביצועים שניתן להעלות אותם לחב"דפדיה כקובץ (שהם הופצו לציבור ללא הפרת זכויות יוצרים), מומלץ לעשות זאת.
בערך, ניתן להציג רשימה מצומצמת של ביצועים נבחרים. באמצעות התבנית {{רשימת מדיה}} שמציגה נגן מלא של הקבצים. בנוסף ניתן לקשר לרשימת ביצועים באמצעות {{שמע}} שמציגה סמליל קטן המאפשר נגינה של הקובץ. מומלץ להציג לא יותר מ-4 ניגונים נבחרים, ואם ישנם ביצועים נוספים להציג אותם באמצעות התבנית {{שמע}}. לתשומת לבכם: הקבצים ב'רשימת מדיה' מוצגים באופן בולט ולכן אין לבחור ביצועים איזוטריים, שוליים, או עיבודים שאינם נאמנים למקור. במקרה שאין ביצועים מתאימים, יש לוותר על התבנית.
עד כאן. כמובן ניתן לערוך שם, להעיר או לשפר לפי דעת שאר המשתמשים. שיעשיחה כ"ג בשבט ה'תשפ"ו 22:52, 10 בפברואר 2026 (IST)תגובה


ערכי מלחמות[עריכת קוד מקור]

כגון מלחמת לבנון השני', חרבות ברזל וכו' (שאחרי ג' תמוז), שהינם כמעט ללא שום קשר חב"די - מה החשיבות? בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 15:06, 15 ביוני 2025 (IDT)תגובה

א. יש הקשר חב"די ב. אפשר להוסיף. מ. רובין - שיחה 11:23, 16 ביוני 2025 (IDT)תגובה
אין (ולא יהי') הקשר משמעותי. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 11:30, 16 ביוני 2025 (IDT)תגובה
אכן, אבל יועיל באם מישהוא יחפש את דעת הרבי בנידון, (בחיפוש:"חרבות ברזל - חב"ד", וןכיצ"ב). ע"ה שבויקיקליפע כמובן יותר מפורט וכו', יוכלו כאן למצוא את דעת הרבי (הכללית אמנם, אבל אנן סהדי שלא יחפש את מלחמת ששת הימים-מל' יוה"כ ויקיש לזמנינו...).
לכן לדעתי כדאי בערך קצר ותמציתי.
בטח שיש אפשר לכתוב על פעילות חב"ד במלחמה ועל טיסת החטופים לרבי וכו' וכו' איקס - שיחה, 15:35, כ' בסיוון, ה'תשפ"ה 15:35, 16 ביוני 2025 (IDT)תגובה
אפשר א"כ לסכם בערך מקוצר 'מלחמות ישראל' (ורק על ששת הימים, יוכ"פ וכו' לעשות גם ערך מורחב). בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 16:12, 16 ביוני 2025 (IDT)תגובה
אין התנגדות? בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 12:28, 17 ביוני 2025 (IDT)תגובה
אם - כי שלא יהי' מורחב מידי. די בערך קצר, עם הרחבה אודות עמדת חב"ד\שיטת הרבי\וכה"ג (מה שבטוחני שיהיו אזלכע ... שידאגו למלאת א"ז בכל פרט אפשרי..)שיחת משתמש:שפי"ץקייט ונזכה זע'הן זיך מיט'ן רבי'ן בב"א. 23:32, 17 ביוני 2025 (IDT)תגובה
וקריינא דאגרתא כו'.. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 23:36, 17 ביוני 2025 (IDT)תגובה
אין אפשרות לכתוב ערכים שההקשר החב"די שלהם יהיה: עמדת / שיטת הרבי על מלחמות שהתרחשו בתקופה בה לא שומעים דברים חדשים מהרבי. אם רוצים לכתוב עמדת / שיטת הרבי על נושאים מסוימים זה צריך להיות בערכים כלליים כגון 'שלמות הארץ' 'הסכמי שלום וכו'. צריך לראות האם יש מספיק הקשר עדכני במובן של אירועים במלחמה שקשורים בחב"ד. שיעשיחה כ"ג בסיוון ה'תשפ"ה 00:37, 19 ביוני 2025 (IDT)תגובה
ישנם הקשרים נוספים, כמו למשל פעולות חסידי חב"ד בקשר למלחמה ופעילות חסידות חב"ד במלחמה זאת, פגיעות בחסידי חב"ד, כמו שניתן לראות בהרחבה בערך על מלחמת חרבות ברזל. לדעתי ערכים כאלו שנכתבו כראוי ועם הרחבה רבה להקשר החבדי אין כל הצדקה למחקם. שלום עליכם - שיחה, 04:12, כ"ז בסיוון, ה'תשפ"ה 04:12, 23 ביוני 2025 (IDT)תגובה
@שלום עליכם מסכים איתך. תגובתי התייחסה רק לרעיון שהובא לעיל. ליצור ערך שההקשר החב"די שלו מתבסס על שיחות מהרבי משנים עברו וקישורם למאורעות עכשווים. שעל זה הגבתי שזה יכול להכנס רק בערך כללי בנושא שלמות הארץ וכו'. שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 17:00, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה

נכדים בקטגוריית משפחות[עריכת קוד מקור]

האם גם מי שהוא נכד של אדם למשפחה מסוימת שכבר לא נושא את שם המשפחה ראוי להיכלל תחת הקטגוריה. א"כ האם גם בעל\אישה של אדם כזה צריך להיות בקטגוריה. גג - שיחה, 12:46, כ"ב בסיוון, ה'תשפ"ה 12:46, 18 ביוני 2025 (IDT)תגובה

בוודאי שכן, הוא הרי חלק מהמשפחה. שלום עליכם - שיחה, 12:52, כ"ב בסיוון, ה'תשפ"ה 12:52, 18 ביוני 2025 (IDT)תגובה
בפועל לא נהוג כך. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 12:56, 18 ביוני 2025 (IDT)תגובה
כמדומני שמשתמש:יוסף בן מלמד כתב שלא ואף הסיר בפועל קטגוריות שהוספו לנכדים. ברכת הגאולה שיחה 23:44, כ"ג בסיוון, ה'תשפ"ה 23:44, 19 ביוני 2025 (IDT)תגובה
בויקיקליפה הקטנה (המכלול) וכנראה גם בויקיקליפה הגדולה נהוג כמו שכתבתי. שלום עליכם - שיחה, 03:26, כ"ט בסיוון, ה'תשפ"ה 03:26, 25 ביוני 2025 (IDT)תגובה
אם כך, אין לדבר סוף. בעבר הוסכם לצרף לקטגוריה רק בנים וחתנים. בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:22, ב' באב, ה'תשפ"ה)
אני חושב שצריך לעשות כמו 'המכלול' ולצרף גם נכדים וכו', גם אם אין לדבר סוף משתמשים רוצים לראות מי המשפחה (ולא רק המשפחה המצומצמת) חבדניק 111 - שיחה, 00:11, י"ב בכסלו, ה'תשפ"ו 00:11, 2 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
מסכים. שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 14:00, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה

מספר הצפיות בדפים[עריכת קוד מקור]

רק עכשיו אני רואה שניתן סו"ס לראות את מספר הצפיות בכל דף. אחרי שנים שלא היה אפשר. המספרים שרואים עכשיו זה ממתי? מזמן הקמת האתר? ממתי שתיקנו? למישהו יש מושג? אליהו ב. - שיחה, 01:14, י"ח בתמוז, ה'תשפ"ה

ממתי שהתקינו, לפני מס' חודשים. מ. רובין - שיחה 13:50, 14 ביולי 2025 (IDT)תגובה
ב"ה. כי זה דיי נמוך.. אליהו ב. - שיחה, 19:03, י"ט בתמוז, ה'תשפ"ה
מה פתאום? הצפיות מאז הקמת האתר. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 19:35, 15 ביולי 2025 (IDT)תגובה
מה יודעים לומר בנושא מפעילי המערכת? אליהו ב. - שיחה, 21:08, י"ט בתמוז, ה'תשפ"ה
אם הצפיות היו מאז הקמת האתר היה כמה מאות מליוני צפיות. מ. רובין - שיחה 23:20, 15 ביולי 2025 (IDT)תגובה
היכן ניתן לראות כמה צפו? המכריז - שיחה, 20:39, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:39, 15 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
אם שאלתך על צפיות מהקמת האתר, זה אבד במרוצת מעברים ושידרוגים במהלך השנים... שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 19:37, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה

קטגוריות אישים שנולדו בשנת____[עריכת קוד מקור]

מה דעתכם להחליף את כל הקטגוריות בילידי____? כמובן שיבוצע ע"י בוט. מ. רובין (שיחה | תרומות) 22:52, 28 ביולי 2025 (IDT)תגובה

מה הבעי' בניסוח הנכחי? בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 22:58, 28 ביולי 2025 (IDT)תגובה
ארוך תמיד עדיף לקצר כמה שאפשר כך גם בוויקיפדיה. מ. רובין (שיחה | תרומות) 23:01, 28 ביולי 2025 (IDT)תגובה
מה דעת @שיע.ק? מ. רובין (שיחה | תרומות) 13:07, 17 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
אני בעד. כדאי לשמוע עוד דיעות. שיעשיחה כ"ד באב ה'תשפ"ה 02:58, 18 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
בתקווה שנוסח "ילידי" לא יחליט מאן-דהו לכתוב את שם הרך הנולד, אחיו וכו' קול השופר - שיחה, 18:02, כ"ו באב, ה'תשפ"ה 18:02, 20 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
חב"דפדים פעילים ‏ יש התנגדות? מ. רובין (שיחה | תרומות) 21:45, 4 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה
לדעתי זה ניסוח לא נכון, כי המושג 'ילידים' מזכיר את המושג (נותן קונוטציא) של ילידים מקומיים. לדוגמא: 'פלוני הינו יליד גרמניא'. ופעמים רבות מצוי שהמילה 'ילידים' מזכירה במיוחד בהקשר של 'שבטים' שונים ומשונים לדוגמא: 'ילידים אינדיאנים' וכיוצ"ב)...
נכון שלהבדיל אלף אלפי הבדלות מאוד מצוי באג"ק שרואים שהרבי מברך "נחת מכל ילידיהם שיחיו", אבל זה כתוב בסגנון של לה"ק (לא עברית) ובטח שאם מתבטאים בסגנון של אנציקלופדיא (עברית) אז צריך לשים לב שלא לתת קונוטציא לדברים שאנחנו לא רוצים לתת... המכריז - שיחה, 20:34, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:34, 15 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
לא. בעד חזק יונה זאב סטמבלרשיחהט"ו באלול ה'תשפ"ה (8 בספט' למניינם)

──────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────── @שיע.ק אני חושב כבר אפשר לבצע את ההחלפות. מ. רובין (שיחה | תרומות) 21:07, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה

הניסוח הגיע מההשוואה לאישים לפי מיקום, אישים לפי פטירה ואישים לפי ילודה. כך שאם משנים יש לשים לב לכמה דברים: א. לקחת בחשבון שאישים לפי מוצא כבר לא יהיה דומה. ב. בגלל שבמקרה שלנו מדובר בשנה עברית ולא במספר יהיה נכון יותר להוסיף את המילה 'שנת' כך שיהיה כתוב 'ילידי שנת תשפ"ו' וכד'. ג. לשנות גם את אישים שנפטרו בשנת... ל'נפטרי שנת...'. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ"ב בתשרי ה'תשפ"ו • 23:23, 14 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה
א. עדיין יש יתרון לקיצור. ב. לא הצלחתי להבין למה אי אפשר ילידי תשפ"ו - בלי שנת. ג. בעד. שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:49, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
ב. כי חשבתי שאם תכתוב ילידי תר"ח - הקורא החיצוני עלול לחשוב שמדובר בר"ת כלשהם ולא בשנה עברית. אם לדעתך זה לא עלול לבלבל אפשר להוריד גם את 'שנת' ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:37, 18 בינואר 2026 (IST)תגובה


מושגים בחסידות[עריכת קוד מקור]

לאחרונה אני מגלה עוד ועוד ערכים רבים העוסקים במושגים בחסידות כפולים או כמעט כפולים (בשינוי קטן בשם הערך), מהם קיימים כבר כו"כ שנים וא"א לא שם לב (!), מהם רבים הממשיכים להיווצר עד לתקופה האחרונה ממש. בחיפוש קצר של שם המושג על שלל הטיותיו ושמותיו ניתן למנוע בקלות תופעה מצערת זו. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 14:39, 31 ביולי 2025 (IDT)תגובה

ישר כח. אנא שימו לבכם לפני יצירת ערך. שיעשיחה ט' באב ה'תשפ"ה 17:00, 3 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
אשמח לדוגמאות קונקרטיות. להתראות - שיחה, 00:20, י' באב, ה'תשפ"ה 00:20, 4 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
העלאה והמשכה, אור ישר/אור חוזר, יחודא תתאה, דעת עליון, ועוד הרבה ערכים שכבר נמחקו. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 00:26, 4 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
לא הבנתי. תן דוגמאות לערך המיותר והערך הקרוב אליו שהוא כפול ומיותר עם שם כמעט זהה. להתראות - שיחה, 15:19, י"ג באב, ה'תשפ"ה 15:19, 7 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
המשכה - העלאה והמשכה, אור ישר/אור חוזר - אור ישר ואור חוזר, יחודא תתאה - יחודא עילאה ויחודא תתאה, דעת עליון - דעת עליון ודעת תחתון. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 15:22, 7 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
תבורך על הרעיון (ועל הביצוע?).
להעיר: ספציפית הערך יחודא תתאה לענ"ד לא דורש איחוד. למרות שמו, הפתיח ורוב התוכן עוסק בעיקר ביחוד זו"ן. לכן יש להעביר לשם זה, להשמיט את החלק העוסק ביחודא תתאה, ולציין לאיזה מקום המבאר שיחוד זו"ן הוא יחודא תתאה (ראיתי מציינים ללקו"ת פקודי ה, ג), אבל יש מקום לשני הערכים בנפרד למרות שהמושג חופף. -- קרייזי אבאוט משיחמביאים אותו ביחד - 15:03, ט"ז באב ה'תשפ"ה 15:03, 10 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

עריכות שעשיתי עם כתובת ה-IP שלי[עריכת קוד מקור]

אם ערכתי בלי להתחבר לחשבון שלי, האם ניתן "להעביר" את העריכות שלי מכתובת ה-IP שלי לחשבון שלי? אנו רוצים משיח - שיחה, 12:52, כ"ח באלול, ה'תשפ"ה 12:52, 21 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

אין כזו אפשרות . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:12, כ"ח באלול, ה'תשפ"ה) 23:12, 21 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה
"למה החשבון שלי מתנתק מעצמו כל עשר דקות?" אנו רוצים משיח - שיחה, 19:19, ז' בתשרי, ה'תשפ"ו 19:19, 29 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה
אולי כי לא סימנת בוי את תיבת לזכור שנכנסתי . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (12:49, ח' בתשרי, ה'תשפ"ו) 12:49, 30 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה
זה באג ישן. @יוסף בן מלמד זכור לי שדיווחת עליו. מ. רובין (שיחה | תרומות) 20:59, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה


הפניות[עריכת קוד מקור]

כאשר ישנם ב' ערכים על ב' אישים בעלי אותו שם, לאיזה ערך כדאי לקשר (והב' לשים במפנה) - את האישיות הקדומה יותר או המפורסמת (והמקושרת יותר, מן הסתם) יותר? בהגיון מסתבר כהאפשרות הב', אך מרפרוף קל באתר נראה שהאפשרות הראשונה היא הנהוגה והמקובלת יותר בהווה. דוגמא לדילמה זו: הערך ישראל שמעון קלמנסון. בברכה, ספרא רבאספרא וסייפא 23:11, 5 בנובמבר 2025 (IST)תגובה

שאלה טובה, דוגמה פחות טובה. שני הדברים שכתבת לא ברורים בהקשר זה - הערך על קלמנסון השוחט גם נצפה הרבה יותר פעמים, וגם מקושר להרבה יותר ערכים - אבל אני לא בטוח שהאחרון אכן מוכר יותר. בכל אופן בדרך הטבע ומכיוון שהאתר ותיק למדי ערכים על אישים צעירים נכתבים אחרי שהשם כבר נתפס על ידי הדמות המבוגרת יותר. שיעשיחה ט"ו בטבת ה'תשפ"ו 21:42, 4 בינואר 2026 (IST)תגובה

היכן ניתן לשלב[עריכת קוד מקור]

מידע אינצקלופדי רב שאין עליו ערך מוגדר?


(לדוגמה - מאמרים ןשיחות שהוגהו ע"י הרבי יותר מפ"א (לדוגמה - לא היו ימים טובים ל"ה, קידוש החודש, חלק מ'), בתבנית דומה לזו שבמפתח.למך - שיחה, 22:07, ט"ו בחשוון, ה'תשפ"ו 22:07, 6 בנובמבר 2025 (IST)תגובה

שולב בשיחת המשתמש שלי.איכות או ציבור? משתמש: למך - שיחה, 21:23, י"ז בחשוון, ה'תשפ"ו 21:23, 8 בנובמבר 2025 (IST)תגובה
יש"כ. כל דבר לגופו. על הגהה יותר מפעם אחת לכאורה אפשר להכניס במוגה. שיעשיחה ט"ו בטבת ה'תשפ"ו 21:24, 4 בינואר 2026 (IST)תגובה
מקום נוסף לאפיזודות ועובדות מעניינות שלא שייך לכתוב עליהן ערך, זה 'הידעת' שמופיע במקום מכובד בדף הראשי. שיעשיחה ח' בשבט ה'תשפ"ו 00:46, 26 בינואר 2026 (IST)תגובה

עשרה ניגונים, באופן שיגרתי או לא?[עריכת קוד מקור]

בעמוד של עשרה ניגונים כתוב כך:

יש הנוהגים לא לנגן ניגונים אלו באופן שגרתי כי-אם בעיתים מזומנים או בשעת הכושר, בנוגע לניגון ארבע בבות זהו לא רק מנהג חסידים אלא הוראה מפורשת מרבותינו נשיאינו.


מי מהיודעים האם יש מקור להוראה זו בהקשר לעשרת הניגונים?

והאם באמת כך המנהג?

תודה מראש

מכון שירו למלך - שיחה, 23:24, י"ג בכסלו, ה'תשפ"ו 23:24, 3 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

אני מבין שמסתמא מדובר על עשרת הניגונים של אדמו"ר הזקן.
פעם ראשונה שאני שומע על מנהג כזה... גם לא לימדונו דבר כזה לא בחיידר ולא בישיבות תו"ת בהם למדתי...
מעניין גם לדעת מי הם ה'יש נוהגים'... המכריז - שיחה, 20:06, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 20:06, 15 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

למה חב"דטקסט לא נקראת "מאגר טקסטים חב"דיים"??[עריכת קוד מקור]

למה חב"דטקסט נקראת "מאגר טקסטים חופשיים" ולא "מאגר טקסטים חב"דיים" או משהו בסגנון... ―אנונימי לא חתםמש:אנונימי 00:00, 10 בינואר 2000 (IST)

א. "חופשיים" זה ס'פאסט נישט. ב. "חופשיים" זה גם לא נכון עובדתית... המכריז - שיחה, 19:58, כ"ה בכסלו, ה'תשפ"ו 19:58, 15 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
מה הבעי'ה בזה? זה חופשי לעריכה אז קוראים לזה חופשי... 95.86.80.239 01:04, 19 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
אני אסביר: חופשי זה אומר שאפשר לכתוב מה שרוצים, וזה לא נכון!, כי חב"דטקסט זה רק ספרי חסידות וספרים תורניים. זה לא משהו שהעורך כותב לפי דעתו אלא רק את מה שכתבו בספרים -ספרי קודש (!). (אני לא מדבר על אולם דיונים ודפי שיחה).
מילא על חב"דפדי'ה זה עוד נכון לומר 'חופשי' כי באמת כל אחד יכול לערוך וליצור בעצמו לפי מה שהוא מבין - יש איזה כללים כלליים אבל תכל'ס זה יצירה שכל אחד מתבטא בה כפי דעתו סגנונו והבנתו. אבל חב"דטקסט זה לא ככה.
דבר שני המושג 'ספרים חופשיים' או 'ספריה חופשית' הוא מושג בלתי רצוי כידוע ליודעים (לימודי חול או גרוע מכך ה"י)... אז ברור שלספרי'ה של ספרי קודש - חב"דטקסט - לא מתאים לקרוא בכינוי כזה. המכריז - שיחה, 19:44, ב' בטבת, ה'תשפ"ו 19:44, 22 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
דף שיחה (בנושא) זה, נערך בשנית על ידי המכריז. המכריז - שיחה, 21:10, י"א בטבת, ה'תשפ"ו 21:10, 31 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
@מ. רובין. מה דעתך בענין? המכריז - שיחה, 22:37, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:37, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
בכדי להבדיל מוויקיטקסט אז היא נקראת מאגר טקסטים חב"דיים. מ. רובין (שיחה | תרומות) 00:12, 9 בינואר 2026 (IST)תגובה
@מ.רובין ברור שלזה התכוונתי. שיהי' כתוב חב"דיים ולא כמו שכתבו חופשיים (בתבנית של מיזמי חב"דפדי') המכריז - שיחה, 22:06, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 22:06, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
אגב, אותו ענין צריך לתקן על חב"דציטוט. שיהי' כתוב "מאגר ציטוטים חב"די" וכיוצ"ב. המכריז - שיחה, 22:16, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 22:16, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
שיניתי. מ. רובין (שיחה | תרומות) 22:18, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה

מרחב טיוטה[עריכת קוד מקור]

חב"דפדים פעילים ‏ לפני כשנתיים העלה המשתמש צוברענגען משיח הצעה להקמת מרחב טיוטה, אך הדיון הסתיים ללא הכרעה.

לדעתי, כיום הצורך במרחב כזה ברור אף יותר: ישנם עשרות, ואולי אף מאות, ערכים שאינם בשלים למרחב הערכים ונמצאים בדפי שיחה, ללא מסגרת מסודרת שתאפשר עבודה רציפה והבשלה אמיתית של הערכים.

אשמח לשמוע את דעת המשתמשים בנושא. מ. רובין (שיחה | תרומות) 13:24, 6 בינואר 2026 (IST)תגובה

בעד ~ א.י.ל. (שיחה | תרומות) 16:35, 6 בינואר 2026 (IST)תגובה
כנ"ל בברכה, יחי המלך המשיח! - נסיעה לרבי - שיחה. 16:50, 6 בינואר 2026 (IST)תגובה
@מ.רובין. אילו ערכים לדוגמא? המכריז - שיחה, 19:52, י"ז בטבת, ה'תשפ"ו 19:52, 6 בינואר 2026 (IST)תגובה
שיחה:הוד מנחם אהרון, שיחה:אברהם מאיר אייזנשטיין, שיחה:שמואל גינזבורג, שיחה:סאטעלייט י' שבט תשע"ה, שיחה:פנחס וולך, שיחה:מנחם מענדל חסקינד, שיחה:דוד אקסלרוד, שיחה:שלמה יעקב וילהלם, שיחה:חיים מאיר זלמנוב, שיחה:שלום דובער טל.
ועוד המון... מ. רובין (שיחה | תרומות) 21:46, 6 בינואר 2026 (IST)תגובה
@שיע.ק מ. רובין (שיחה | תרומות) 11:46, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
בעד שולם ס. - שיחה, 20:59, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 20:59, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
אשמח להסבר קצת יותר מפורט על מהו מרחב טיוטה, ומה נרוויח אם נעשה אותו. תודה. המכריז - שיחה, 22:24, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:24, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
כנראה שמי שהציע מרחב טיוטה לא לגמרי הבין מה זה אומר.
מרחב טיוטה הוא המקום בו מכינים ערך חדש לפני שהוא מושלם וראוי למרחב הערכים. באם לאחר סיומו הוחלט שאין לו חשיבות הוא לא נשאר במרחב טיוטה אלא מועבר למרחב האישי. לאחר חצי שנה (בויקי) אם השתנו הנסיבות והערך נהיה יותר חשוב, ניתן לשחזר אותו למרחב טיוטה ולהוסיף בו פרטים ולאחר הסכמה שהוא ראוי לערך ניתן להוציא אותו למרחב הראשי.
וכאן לענייננו, אם הכוונה ליצור מרחב טיוטה שיכיל את כל הערכים שנקבע בהם חוסר חשיבות אז היתה חסרה בהבנה מהו מרחב טיוטה וראה לעיל. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ' בטבת ה'תשפ"ו • 11:13, 9 בינואר 2026 (IST)תגובה
חלוקת. מה מפריע לנו שיהיה מרחב כזה, ושכל הערכים הלא שלמים ישארו בו בלי הגבלת זמן? (אגב, בלי קשר לזה שאנו יכולים לקבוע כללים שונים, אם נראה לנכון, לא הצלחתי למצוא בויקיפדיה את הכלל של חצי שנה). ומעניין לעניין האם גם לדעתך כדאי שיהיה מרחב טיוטה רק שימוש באופן שונה, או שלדעתך עדיף בלי? שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:38, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
@שיע.ק. אני בעד. אם יהי' מרחב טיוטה כמו שתיארתם - מקום בו מקובצים כל הערכים שעדיין זקוקים לעריכה ולא יצאו לאוויר חב"דפדיא - אני חושב שזה יעשה סדר בעבודה: כל עורך שמחפש ערכים שדרושים שיפור, ימצא אותם בקלות. המכריז - שיחה, 18:23, כ"ה בטבת, ה'תשפ"ו 18:23, 14 בינואר 2026 (IST)תגובה
אם המטרה היא כמו בויקי שם עובדים על הערכים במרחב טיוטה ולאחר השלמתם יצאו למרחב הראשי - אז יש בה צורך, אבל כמו שאני מבין זה לא הרצון, הרצון הוא להכניס לשם "ערכים שאינם בשלים למרחב הערכים ונמצאים בדפי שיחה" - הדפים שנמצאים בדפי שיחה לרוב הם כאלו שהיו במרחב הראשי ונקבע עבורם חוסר חשיבות. אם הם יעברו למרחב טיוטה על מנת להישאר שם כ"מקום של ערכים לא מושלמים" אז לדעתי המרחב מיותר. זה לא נכון לשמור באתר ערכים חסרי חשיבות על בסיס קבוע.
לכן, אם המדובר בערכים שעדין לא הוגדרו כחסרי חשיבות ויש מחשבה להתחיל ליצור אותם במרחב טיוטה על מנת להיעזר בשאר החברים אז זה רעיון מבורך (אם כי אני לא מאמין שזה יקרה - כמות הנסיונות לבקש ממשתמשים מסויימים להתחיל יצירה במרחב האישי ואחרי הסיום להעביר למרחב הראשי עלו בתהו). ואילו אם המדובר אודות הערכים ש"נמצאים בדפי שיחה" (כלשון ההצעה) אז לדעתי זה עלול להזיק ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • כ"ט בטבת ה'תשפ"ו • 14:54, 18 בינואר 2026 (IST)תגובה
ישנם ערכים רבים שנמצאים בשלבים שונים של עריכה, אבל מכיוון שהם במרחב של משתמש מסויים - משתמשים אחרים לא שמים לב לערך ולא משפרים אותו ולכן הוא נשאר תקוע שולם ס. - שיחה, 16:06, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ו 16:06, 18 בינואר 2026 (IST)תגובה
אז שוב, אם המטרה היא לערוך יחד ערכים ראויים, זה רעיון טוב, אם המטרה להעביר את הערכים שנמחקו עקב חוסר חשיבות לדפי טיוטה אז יצא שכרנו בהפסדנו ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 12:47, 27 בינואר 2026 (IST)תגובה
חלוקת קונטרסים. אמרת ש"כמות הנסיונות לבקש ממשתמשים מסויימים להתחיל יצירה במרחב האישי ואחרי הסיום להעביר למרחב הראשי עלו בתהו". יכול להיות שזה קורה דווקא כי אין מרחב טיוטה... ר"ל: לא תמיד משתמש אחד יודע איך לסיים את העבודה. כמו שכתב כאן שולם ס. "(על הערכים בדפי שיחה): "מכיוון שהם במרחב של משתמש מסויים - משתמשים אחרים לא שמים לב לערך ולא משפרים אותו ולכן הוא נשאר תקוע". (ובינינו, בעיקרון לפי המדיניות אסור לערוך דברים שנמצאים במרחב אישי של משתמש אחר...) אם תנתן האפשרות לכל אחד לסיים ערכים לא מושלמים, אז זה יכול מאוד לזרז את סיום עריכת הערכים.
דבר נוסף: כתבת (חלוקת) ש"אם המדובר אודות הערכים ש"נמצאים בדפי שיחה" (כלשון ההצעה) אז לדעתי זה עלול להזיק". אני מבין מדבריך שהסיבה לכך היא: כי אם ישנם ערכים שלא מעוניינים לפרסמם בכלל, אז אין ענין לשבץ אותם במקום המיועד לערכים שמכינים אותם לפרסום - כי לא מעוניינים לפרסם אותם...
(אגב, במאמר המוסגר: תוכל לתת דוגמאות לערכים כאלו שאינם חשובים ונמצאים בדפי שיחה?)
למרות זאת דעתי היא, שטוב להכניס, את כל הערכים הדורשים עריכה, כולל אותם הערכים שנמצאים בדפי השיחה - לדף הטיוטה. כי בין כך מה זה משנה אם הערך חשוב או לא? כל עוד הוא לא מפורסם לעיני כל בגלוי במרחב הראשי, אין שום בעי'. ע"ד כמו שכתב שיע: "מה מפריע לנו שיהיה מרחב כזה, ושכל הערכים הלא שלמים ישארו בו בלי הגבלת זמן?" המכריז - שיחה, 18:58, א' בשבט, ה'תשפ"ו 18:58, 19 בינואר 2026 (IST)תגובה
הסיבה שהיה קשה למשתמשים רבים להתחיל במרחב האישי היתה חוסר הבנה בחשיבות של המרחב הראשי והרצון למלא את הדף האישי בעוד ערכים שהם כתבו...
לגבי מה שכתב שולם עניתי לו.
לגבי ההיזק הבנת נכון - יש ערכים ששמו עליהם תבנית חשיבות ולא ניתנה בדף שיחתם חשיבות, או שהוחלט על פי רוב למחוק את הערך. אך מאחר שבפועל היה תוכן בערך, הנוהג היה (ואולי עדין) להעביר אותו למרחב האישי של יוצר הערך או במקרה שמדובר במשתמש אנונימי לדף השיחה על מנת שיהיה אפשר למצוא אותו לאחר מכן.
בפועל, הקושי למצוא ערך במרחב אישי שווה לקושי למצוא אותו במרחב טיוטה, כך שהחיסרון הקיים לא גדול.
ושוב, אני לא חושב שיש בעיה במרחב טיוטה כאשר הוא מנוהל נכון והמשתמשים עורכים יחד במרחב וכל ערך שעולה עם חוסר מועבר לשם ומיד אחרי החלטה הוא יוצא למרחב הראשי או האישי..., אני כן חושב שאם הוא לא מנוהל נכון ויכניסו לשם ערכים חסרי חשיבות שיישארו שם לנצח עדיף שלא יהיה מלכתחילה. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ט' בשבט ה'תשפ"ו • 13:03, 27 בינואר 2026 (IST)תגובה
@שיע.ק אולי אפשר לערוך הצבעה בעניין? שולם ס. - שיחה, 22:40, ט"ז בשבט, ה'תשפ"ו 22:40, 3 בפברואר 2026 (IST)תגובה
לא נראה לי שצריך הצבעה. חלוקת מעלה נקודות שאפשר לפתור על ידי כללים. למשל: במרחב הטיוטה הכללי ניתן להשאיר רק ערכים שנושאם ראוי לערך והסיבה שאינם מועברים למרחב הערכים היא רק בשל תוכנם/ניסוחם. שיעשיחה י"ז בשבט ה'תשפ"ו 00:14, 4 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אז אפשר להתקין את המרחב? מ. רובין (שיחה | תרומות) 16:39, 5 בפברואר 2026 (IST)תגובה
הוא הותקן. שיעשיחה ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:20, 17 בפברואר 2026 (IST)תגובה
מזל טוב! היכן הוא נמצא? המכריז - שיחה, 20:28, ל' בשבט, ה'תשפ"ו 20:28, 17 בפברואר 2026 (IST)תגובה
@שיע.ק איפה ניתן למצוא את מרחב הטיוטה וכיצד ניתן להעביר אליו דפים? שולם ס. - שיחה, 21:04, ל' בשבט, ה'תשפ"ו 21:04, 17 בפברואר 2026 (IST)תגובה
המרחב לא הותקן תקין. מ. רובין (שיחה | תרומות) 18:28, 19 בפברואר 2026 (IST)תגובה
שיע.ק, המרחב טיוטה הותקן ב"שיחת טיוטה", והמרחב עצמו לא הותקן. בנוסף יש לבקש שהמספר של המרחב יהיה 118 ו119 כפי שמוגדר באתר ולא 3009 כמו עכשיו. זה יפתור את השגיאות שם ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ה' באדר ה'תשפ"ו • 09:59, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אעביר שיעשיחה ה' באדר ה'תשפ"ו 20:42, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אם אפשר לשחזר את טיוטה:הוד מנחם אהרון, טיוטה:דיי קעמפ חיילי משיח קריות, טיוטה:טבילת עזרא וטיוטה:התוספות יום טוב. מ. רובין (שיחה | תרומות) 15:33, 1 במרץ 2026 (IST)תגובה

חב"דציטוט - חסום?[עריכת קוד מקור]

לתשומת לב - אתר חב"ד ציטוט חסום ב'הגנה הרמטית' של אינטרנט רימון. כדאי לטפל בזה שולם ס. - שיחה, 20:57, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 20:57, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה

לי עובד, תנסה לבקש שיפתחו לך. מ. רובין (שיחה | תרומות) 21:38, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
לכאורה - אם זה חסום לי, זה חסום גם לאנשים אחרים שולם ס. - שיחה, 22:35, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו 22:36, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
החסימה מותקנת כאפליקציה על המכשיר? . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:46, י"ט בטבת, ה'תשפ"ו) 23:46, 8 בינואר 2026 (IST)תגובה
גם לי חסום. בברכה, ספרא רבאשיחה 09:50, 9 בינואר 2026 (IST)תגובה
לא. חסימה רגילה של רימון - על האינטרנט שולם ס. - שיחה, 20:31, כ"א בטבת, ה'תשפ"ו 20:31, 10 בינואר 2026 (IST)תגובה
כשהחסימה לא מותקנת על המכשיר אכן האתר לא יפתח . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (22:23, כ"א בטבת, ה'תשפ"ו) 22:23, 10 בינואר 2026 (IST)תגובה
כמה שיותר אנשים שיפנו, זה יעזור שיפתחו את זה. שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:37, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
האתר אינו חסום . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:36, ג' בשבט, ה'תשפ"ו) 23:36, 21 בינואר 2026 (IST)תגובה
יישר כח שולם ס. - שיחה, 18:33, ד' בשבט, ה'תשפ"ו 18:33, 22 בינואר 2026 (IST)תגובה
אצלי עדיין חסום. בברכה, ספרא רבאשיחה 18:44, 22 בינואר 2026 (IST)תגובה
מאחר והחסימה לא מותקנת במכשיר . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (18:54, ד' בשבט, ה'תשפ"ו) 18:54, 22 בינואר 2026 (IST)תגובה
אצלי החסימה לא מותקנת במכשיר. לפני כמה ימים היה חסום ועכשיו לא שולם ס. - שיחה, 19:57, ד' בשבט, ה'תשפ"ו 19:57, 22 בינואר 2026 (IST)תגובה
מעניין . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (01:34, ה' בשבט, ה'תשפ"ו) 01:34, 23 בינואר 2026 (IST)תגובה
אצלי זה חסום נעם12💬•אינטרנט רימון הרמטית 19:28, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
למרות שמותקנת חסימה? . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (19:58, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 19:58, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
@יוסף בן מלמד אולי כדאי לטפל בזה? שולם ס. - שיחה, 20:01, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו 20:01, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
לא מותקנת, אבל שולם אמר שעובד גם אם לא מותקנת נעם12💬•אינטרנט רימון הרמטית 20:30, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אצלי מותקנת ועדיין חסום. בברכה, ספרא רבאשיחה 20:57, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
רימון או אתרוג? . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:15, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 23:15, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
רימון הרמטית. בברכה, ספרא רבאשיחה 23:35, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אפשר לפנות אליהם בקשר לסינון תכנים בוואצאפ במספר 052-5525720. לי יש טלפון פשוט, אז אני לא יכול נעם12💬•אינטרנט רימון הרמטית 23:50, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אוקי, שלחתי פניה גם לרימון וגם לאתרוג (כנראה באתרוג אין בעייה ממה שאני שאני מבין) . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (23:56, כ"ה בשבט, ה'תשפ"ו) 23:56, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה

אי כתיבת פרטים חשובים בערכים[עריכת קוד מקור]

נראה שהרוח בחבדפדיה היא לא לכתוב דברים לא טובים על אותו איש. . כלומר, יש כל מיני פרטים שהם בגדר נייעס וכו' שמכיון כבודו של האיש לא כותבים את זה בערך.. למרות שזה דברים חשובים על האדם.

אני יתן פירוט קצר..

1. יוסף בלוי (היה עוזר של אפי וולף במ"ט באירגון הגג) לא מוזכר במילה על מעלליו באירגון ואף בחוסר ידע ואחיזה בקרקע המשיחיסטית מפנים לסדרת כתבות שבניו כתבו עליו בכדי שיווצר מצב שאכן הוא חסיד גדול... 2. אברהם מאיור דרייזין לא מוזכר במילה על שהותו אצל הרבי שליטא מהמ למרות שהרבי שליטא לא רצה שיגיע ואף לא התייחסו אליו. 3. ח. גוראריה - לא הייתה מרוצה שהרבי שליטא מהמ נבחר להיות רבי למרות שהרש"ג גדול ממנו (זה נכתב בצורה גסה אבל זה האמת ומוזר שלא כתוב בערך..)

אשמח לתגובה.. זמן הגאולה - שיחה, 02:42, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 02:42, 15 בינואר 2026 (IST)תגובה

לחב"דפדיה יש מטרה והיא הפצת תורת החסידות וקירוב משיח צדקינו. לא כל התבוססות ברוע משרתת את המטרה. הזכרת הפרטים שאמרת לא מביאים כבוד לא להקב"ה, לא לרבי ולא לחב"ד, חלק מהם מתאימים לצהובונים. שלום עליכם - שיחה, 03:08, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 03:08, 15 בינואר 2026 (IST)תגובה
אבל לתת לו כבוד זה בסדר?
אם הרבי שליטא מהמ התנהג ככה האם יש הווא אמינא לחלול השם? זמן הגאולה - שיחה, 03:28, כ"ו בטבת, ה'תשפ"ו 03:28, 15 בינואר 2026 (IST)תגובה
אף אחד לא הופך למכובד גדול יותר אם כותבים עליו ערך.
ובכלל ידוע ענין הזהירות ע"פ שו"ע מלה"ר וההיתר אם יש תועלת באמירתו אינו קיים בנדו"ד וד"ל. המכריז - שיחה, 21:30, י' בשבט, ה'תשפ"ו 21:30, 28 בינואר 2026 (IST)תגובה

1. בהמשך לדברי שלום עליכם. אם יש לך מקור, תוסיף בבקשה, או שתכתוב בדף השיחה של הערך את המקור כדי שאחרים יוכלו להכניס. 2. לא מכיר את הסיפור, אבל נראה לי שהוא עונה לכלל הוא שלא כותבים על עניינים אישים ופרטיים. 3. לא 'מתעסקים' עם בית הרב. מוזר שאתה לא יודע את זה. שיעשיחה כ"ח בטבת ה'תשפ"ו 23:24, 17 בינואר 2026 (IST)תגובה

על פי הנ"ל צריך למחוק את הביקורת בערך של הרב יודל קרינסקי ובארגון הפנסאים נכתב על-ידי העורך תלמוד בבלי ♦ - שיחה, 22:40, י' בשבט, ה'תשפ"ו 22:40, 28 בינואר 2026 (IST)תגובה

קישור ל'ביצועים' של ניגונים[עריכת קוד מקור]

שלום חברים, בהמשך לדיון הקודם. עלתה בי מחשבה, שיהיה נכון ליצור כותרת חדשה בערכי ניגונים, 'להאזנה' או משהו דומה, ובה תהיה רשימת הביצועים שניתן להאזין להם ולהוריד אותם מתוך חב"דפדיה (באמצעות {{שמע}}). ולאחרי כותרת זו, תופיע הכותרת קישורים חיצוניים, עם קישורים לביצועים שנמצאים באתרים אחרים (אינפו וכיו"ב). ולא כמו היום שכל הביצועים, מופיעים תחת הכותרת 'קישורים חיצוניים' למרות שחלקם קישורים פנימיים. מלבד העניין שזה נכון יותר, זה גם יהיה מסודר ופרקטי יותר שיש חלוקה בין ביצועים שאפשר להאזין להם מיידית בלי לצאת מחב"דפדיה. דעתכם? שיעשיחה ט"ו בשבט ה'תשפ"ו 00:40, 2 בפברואר 2026 (IST)תגובה

אני בעד. מ. רובין (שיחה | תרומות) 16:39, 5 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אבל ע"מ לבצע א"ז נזדקק לביצועים שאין עליהם זכויות יוצרים...
או שיתרמו לחב"דפדיה ...איכות או ציבור? משתמש: למך - שיחה, 00:28, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 00:28, 8 בפברואר 2026 (IST)תגובה
רעיון מעולה. (באמת מעניין מה עושים עם זכויות היוצרים, בכ"מ יש גם ביצועים ללא זכויות יוצרים) . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (13:57, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 13:57, 8 בפברואר 2026 (IST)תגובה
בעזרת השם לפי קצב ההתקדמות הנוכחית, בתוך זמן לא ארוך יהיה אפשר לבקש מגברת בינה תליט"א ליצור עבורנו קובץ מקורי של ביצוע הניגון עם סוגי כלים שנבחר ובאיזה סגנון שנבחר.... להתראות - שיחה, 15:54, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 15:54, 8 בפברואר 2026 (IST)תגובה
לפחות כרגע, Suno לא יודע לייצר ניגונים מדוייקים על פי כללי הנגינה - מה שחשוב מאוד בניגונים שהרצון הוא להוציאם בדיוק המירבי . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (15:59, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 15:59, 8 בפברואר 2026 (IST)תגובה
יש ערוץ יוטיוב שכולו ניגוני חב״ד בביצוע AI, אך חלקים גדולים ממנו לא מדוייקים . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (16:02, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו) 16:02, 8 בפברואר 2026 (IST)תגובה
כמו הרבה מכלי הAI אחרי שלמדו את העיקרון, תוך מספר שבועות / חודשים המודלים השתפרו והצליחו להוציא תחת ידיהם עבודות מדוייקות, ובחינם. הוא אשר דייקתי וכתבתי שבעזרת השם לפי הקצב הנוכחי בעתיד הלא רחוק יהיה אפשר לעשות זאת. להתראות - שיחה, 09:00, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 09:00, 9 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אני מקווה שאכן כן יהיה בעז"ה . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (14:30, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו) 14:30, 9 בפברואר 2026 (IST)תגובה
יש ב"ה גם כיום שפע ביצועים שאפשר להעלות תוך ייחוס ליוצרים.
אבהיר רק, שאין להעלות ביצועים של יוצרים שמוכרים את שיריהם, כמו הרב עמר, או פרוייקט 'צמאה'. אלא אם כן משתמש פונה אליהם ומקבל את רשותם (לא מופרך לי שיאשרו, כמו שהם מעלים ליוטיוב וכיו"ב).
אבל יוצרים רבים מעלים את הניגונים שלהם לאינפו ואתרים אחרים כיו"ב, ואז אפשר להוריד ולהעלות כאן כקובץ שמע, עם ייחוס למקור בדף השיחה וכיו"ב. היות שמי שהעלה לשם, אין בכוונתו ובאפשרותו להרוויח מההשמעות אלא רק לפרסם את עצמו וכו'. (מלבד מי שמוכר כנ"ל, שאז גם אם פרסם, מטרתו שאנשים יכירו וירכשו הדיסק). שיעשיחה כ"ג בשבט ה'תשפ"ו 22:26, 10 בפברואר 2026 (IST)תגובה
https://chabad.info/musicnews/1295622/ . בברכה, יוסף בן מלמד ~ יחי המלך המשיח! ~ (00:40, ו' באדר, ה'תשפ"ו) 00:40, 23 בפברואר 2026 (IST)תגובה

2 מילים במקום 7[עריכת קוד מקור]

הערה חשובה לגבי נישואין, הכתיבה בערך אנציקלופדי צריכה להיות אינפורמטיבית וממוקדת ואין טעם בקישוטי לשון וניסוח ספרותי, לכן אין לכתוב: בהגיעו לגיל נישואין, התחתן עם רעייתו מרת אלא יש לכתוב התחתן עם. (2 מילים - במקום 7, שלא מוסיפות שום מידע). כל מי שרואה ניסוחים כאלו, מומלץ לתקן... שיעשיחה כ"ה בשבט ה'תשפ"ו 19:41, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה

לא צ"ל "נשא את"? כך זכור לי שהוחלט בעבר. בברכה, ספרא רבאשיחה 19:56, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
@ספרא רבא אם כך, אתקן בעזרת הבוט. בכל אופן תיקנתי בינתים רבים מהאזכורים של בהגיעו לגיל נישואין' באמצעות הבוט אבל לא ימלט שיש גרסאות וניסוחים שהבוט לא קלט. אז חשוב לשים לב. שיעשיחה כ"ה בשבט ה'תשפ"ו 20:29, 12 בפברואר 2026 (IST)תגובה
הוחלט "נשא את" אבל אני חושב "שהתחתן עם" יותר מתאים. מ. רובין (שיחה | תרומות) 18:52, 19 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אם הוחלט, למה לשנות? וזה גם 3 אותיות במקום 5... המכריז - שיחה, 19:04, ב' באדר, ה'תשפ"ו 19:04, 19 בפברואר 2026 (IST)תגובה
העניין כבר נדון באריכות, על כל הניסוחים למיניהם. בברכה, ספרא רבאשיחה 21:28, 19 בפברואר 2026 (IST)תגובה

בוטים חכמים בתורת רבותינו נשיאנו[עריכת קוד מקור]

הוספתי היום בערך ספר הליקוטים בוט מבוסס notebooklm שמכיל את ספרי הליקוטים.

מדובר בכלי עזר שמנגיש את כל הערכים שנמצאים בספר. ניתן לתשאל אותו בכל נושא בתורת החסידות ולקבל מיידית את המראי מקומות + ביאורים וסיכומים.

אני מציע להוסיף הפניה בדף הראשי לדף שבו קישורים לבוטים שכאלו, שיחילו בנפרד בוט עבור כל אדמו״ר מרבתינו נשיאנו. ניתן גם לייצר בוטים משניים כגון בוט רק עבור מאמרי הרבי , בוט עבור הליקוטי שיחות, וכו׳

כל מה שנדרש כדי לצור בוט שכזה הוא העלאת המקורות כpdf או כטקסט לתוך הבוט ומתן הרשאות.

מיד אחר כך הבוט ניהיה נגיש לכל. איש ימיני - שיחה, 19:10, כ"ד בשבט, ה'תשפ"ו 19:10, 11 בפברואר 2026 (IST)תגובה

לגבי עריכותיך בדף נר מצוה ותורה אור, ניכר שהשתמשת בבינה. הוחלט ([1]) שלא להשתמש ללא זהירות ומשנה בדיקות

ברכת הגאולה שיחה 16:44, כ"ו בשבט, ה'תשפ"ו 16:44, 13 בפברואר 2026 (IST)תגובה

@ברכת הגאולה ישר כח על תשומת הלב. העריכות הנ"ל שוחזרו, והסברתי את הסיבה לכך בשיחת משתמש:איש ימיני. שיעשיחה ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:19, 17 בפברואר 2026 (IST)תגובה
@איש ימיני. לדעתי זה לא יהיה נכון להתחיל לקשר מכל ערך (למשל לקו"ש או אגרות קודש) לבוט מסוג זה, גם מכיון שזה לא עניינה של חב"דפדיה. וגם מכיון שזה תחום מתפתח ומשתנה. מחודש לחודש ולפעמים גם מיום ליום. זה לא כמו לקשר לאתר יציב ומוכר = מקור מידע קביל. גם זה שמדובר בבוטים פרטיים ולא משהו ציבורי או מוסדי זה בעייתי. שיעשיחה ו' באדר ה'תשפ"ו 00:01, 23 בפברואר 2026 (IST)תגובה

AI[עריכת קוד מקור]

מה אתם אומרים להכניס דף של AI - כלומק דף שיוכ לעזור למשתמשים, למפעילים ולתיירים באתר. הוא יודע את כל האינטרנט בע"פ - יכול לעזור למשתמשים. אפשר לתת לו את קוד האתר לעריכה ושדרוג, או לחפש אחר בעיות באתר (מפעיל מערכת). ולתיירים - הוא מכיר את האתר, הוא יכול לחפש להם יותר טוב דברים או אפילו להיות צ'אטבוט אישי באתר! יוצר חב"די - שיחה, 19:53, כ"ז בשבט, ה'תשפ"ו 19:53, 14 בפברואר 2026 (IST)תגובה

יש פה כמה תחומים שונים, שלא נראה לי נכון לקשר ביניהם. ובכל מקרה לא מכיר אפשרות טכנית ליישום. שיעשיחה ל' בשבט ה'תשפ"ו 20:08, 17 בפברואר 2026 (IST)תגובה

תתן לג'מיני את הקוד של האתר נראה כיצד הוא ישרג את האתר או שתבקש ממנו להוסיף כלים נוספים (כמובן שיהיה זה בטיוטה...), ועוד לא הבנתי מה הבעיה בכלי AI, הוא יכול לעזור בחיפוש, ביצירת תוכן למשתמשים, בהבאת מקורות - הוא יכול להשלים את החסר! יוצר חב"די - שיחה, 15:57, ב' באדר, ה'תשפ"ו 15:56, 19 בפברואר 2026 (IST)תגובה

@יוצר חב"די, תוכל לתת דוגמאות מפורטות איך הבינה מלאכותית יכולה לעזור לחב"דפדי'? המכריז - שיחה, 18:11, ב' באדר, ה'תשפ"ו 18:11, 19 בפברואר 2026 (IST)תגובה
הקוד של האתר מפותח על ידי 'מדיה ויקי' העולמית, ואנחנו עושים לו התאמות לפי הצורך על ידי מתכנת שעובד עבורנו. לכן אין לי אפשרות 'לתת את הקוד שלו'. כדי להקים צ'אטבוט אישי באתר (דבר שאיני בטוח שנצרך), נצטרך מישהו שיתכנת את זה ויטמיע באתר, ובנוסף לשלם לחברת AI שתהיה המנוע מאחוריו. בקיצור לא נראה לי נחוץ כרגע, אבל כמו כל הפיתוחים שהיו עד כה באתר, אם יהיו עוד תומכים ברעיון כזה או אחר, אנסה להביא אותו לפועל עם המתכנת. שיעשיחה ג' באדר ה'תשפ"ו 03:12, 20 בפברואר 2026 (IST)תגובה

א. אז תבקש ממנו את הקוד! ב. לא צריך בינה מלאכותית שעבודת על כסף - הכל בחינם! (סטודיו AI, ג'מיני ועוד) יוצר חב"די - שיחה, 13:34, ג' באדר, ה'תשפ"ו 13:34, 20 בפברואר 2026 (IST)תגובה

א. אני לא לא רואה אפשרות מעשית כזו. להרחבה תתקשר. ב. כנ"ל. שיעשיחה ד' באדר ה'תשפ"ו 20:58, 21 בפברואר 2026 (IST)תגובה
את הקוד אתה יכול לקחת לבד מהאתר של מדיה ויקי. אתה כנראה לא מודע לזה שזה לא קוד של כמה שורות שאפשר לשלוח לג'מיני וגם לא כמה עשרות אלפי שורות... מדובר בעץ תיקייות ענק. מצד שני אם אתה חושב שזה ממש נצרך אתה יכול להכין הרחבה פשוטה ולעשות את זה לבד... לפחות במשתמש שלך. אחרי שזה יעבוד אצלך תוכל לשכנע אותנו יותר בקלות לקבל את זה גם. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ה' באדר ה'תשפ"ו • 10:09, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה

אני לא מבין גדול בזה, ולא הייטקיסט מושבע, סה"כ הצעתי ולא כ"כ הבנתי את רעיונך. אם אין זה פרקטי אין על מה להתווכח יותר; א פריילעכן פורים!! יוצר חב"די - שיחה, 17:49, ה' באדר, ה'תשפ"ו 17:49, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה

זה דווקא נשמע לי הגיוני ומעניין אם תהיה הרחבה כזו (גאדג'ט לדוגמא), אבל זה עולם בלי סוף שלכן קשה למנהל לומר לך "כן, אני ידבר עם המתכנת שיכניס". לכן הצעתי שתכין את מה שאתה מתכוון (בעזרת AI) וכשזה יהיה מוכן זה יהיה יותר מבוסס ויהיה אפשר להכניס את זה לא כמשהו פרטי אלא בהרחבה של כל המשתמשים ואולי אפילו משהו שיעלה כחלק מהטעינה של האתר ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ה' באדר ה'תשפ"ו • 22:09, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה

קישורים שבורים לשטורעם[עריכת קוד מקור]

[2] הוחלט להסירם? ברכת הגאולה שיחה 06:01, ה' באדר, ה'תשפ"ו 06:01, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה

בעיקרון יש תבנית קישור שבור בדיוק בשביל זה. יש להוסיף בו תאריך כמובן. במקביל אפשר לפתוח דיון כמה זמן אחרי קישור שבור דינו להימחק. ● חלוקת קונטרסיםשיחהיחי המלך המשיח • ה' באדר ה'תשפ"ו • 10:12, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה
היה דיון על זה חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 30#האתר שטורעם.נט. לא יודע אם הוכרע. בכל אופן מציע את הכללים הבאים. כמובן זו רק הצעה פתוחה לדיון. הכנסתי בינתיים בתבנית:קישור שבור#טיפול בקישורים שבורים. בסוף הדיון פה, אפשר לעדכן שם.
טיפול בקישורים שבורים
  • קישור שניתן למצוא לו תחליף, יש להחליף את הקישור בקישור אחר תקין.
  • קישור שאין לו תחליף, אך עותק ממנו קיים בארכיון האינטרנט, יש לקשר לשם.
  • קישור שאין לו תחליף, אך נראה שהמידע שהיה בו שולי ואינו בעל חשיבות משמעותית ניתן להסירו.
  • קישור שאין לו תחליף, אך מספק עדות למידע משמעותי, יש להשאירו עם התבנית קישור שבור, זאת למטרת תיעוד המקור גם אם אין אליו גישה.
שיעשיחה ה' באדר ה'תשפ"ו 21:25, 22 בפברואר 2026 (IST)תגובה
יש אפשרות כניסה ל(חלק מ)שטורעם, כאן. https://web.archive.org/web/20220616041901/http://www.shturem.net/index.php?section=news&id=99630.
אינני יודע עד כמה יהיה ניתן לשוטט בו בקישורים פנימיים וכו.איכות או ציבור? משתמש: למך - שיחה, 23:26, י"א באדר, ה'תשפ"ו 23:26, 28 בפברואר 2026 (IST)תגובה

חב"דמונח[עריכת קוד מקור]

מה דעת הפעילים שליט"א לעשות מאגר מונחים חבדיים, ליצור כעין מילון למונחים, מושגים, קודים וביטויים חבדיים? א. טראכט - שיחה, 07:01, ו' באדר, ה'תשפ"ו 07:01, 23 בפברואר 2026 (IST)תגובה

לדוגמא?איכות או ציבור? משתמש: למך - שיחה, 23:22, י"א באדר, ה'תשפ"ו 23:22, 28 בפברואר 2026 (IST)תגובה