שלמה זלמן לבקיבקר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(המשפט באמת לא תקין, אין כזה דבר להיות פעיל באגרות קודש - לא פעילים בספר אלא בכתיבה ביטול גרסה 682148 של חב"ד בדרך לגאולה (שיחה))
תגית: ביטול
אין תקציר עריכה
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
שורה 36: שורה 36:
הרב לבקיבקר מוסר קורסים בהלכה באתר מכון הלכה חב"ד,  
הרב לבקיבקר מוסר קורסים בהלכה באתר מכון הלכה חב"ד,  
כמו כן הוא שיעור קבוע בבוקר ב[[בית הכנסת]] [[היכל לוי יצחק]] בצפת בבוקר ב[[חסידות]], ובערב לפני [[תפילת ערבית]] מוסר שיעור בענייני [[משיח וגאולה]].
כמו כן הוא שיעור קבוע בבוקר ב[[בית הכנסת]] [[היכל לוי יצחק]] בצפת בבוקר ב[[חסידות]], ובערב לפני [[תפילת ערבית]] מוסר שיעור בענייני [[משיח וגאולה]].
כמו כן הרבה פעיל ב[[אגרות קודש]], ומציע לאנשים לקבל את ברכתו של ה[[רבי]]{{הערה|{{שבועון בית משיח}} ז' אדר א' תשפ"ד גיליון מס' 1398.}}{{הבהרה}}.


==משפחתו==
==משפחתו==

גרסה מ־22:57, 18 במאי 2024

הרב שלמה זלמן לבקיבקר (תשפ"ד)

הרב שלמה זלמן לבקיבקר (יליד שנת תש"ט, 1949) הוא משלוחי הרבי לעיר צפת. מראשי ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת ומכהן כמשגיח הראשי של הישיבה ומשמש גם כר"מ בישיבה, דיין מורה צדק ומשפיע בקהילת חב"ד בצפת, חבר הנהלת מטה משיח בארץ הקודש, משמש גם כשליח ביישוב דובב, מראשי הנהלת "קופת רבינו" בארץ הקודש, חבר הועדה הרוחנית של חב"דפדיה, וחבר ההנהלה הרוחנית של מכון הלכה חב"ד.

תולדות חייו

הרב לבקיבקר נואם בכינוס הקהל 'משיח בכיכר', תשע"ו

נולד בט"ו במנחם אב תש"ט בפרדס חנה לאביו הרב אברהם לבקיבקר (נפטר ו' אלול תשנ"ז) ולאמו מרת חיה חנטשא (נפטרה י"ד טבת ה'תשע"ה).

כבר בצעירותו ניכרה עליו שקידתו והתמדתו, ומגיל צעיר זכה לסיים את הש"ס מספר פעמים.

בבחרותו למד תחילה (מסיבה רפואית) בישיבת פונוביז' בבני ברק וכעבור תקופה עבר לישיבת חב"ד בלוד, משם המשיך לישיבה גדולה בכפר חב"ד.

בזמן לימודו בישיבת תומכי תמימים כפר חב"ד זכה לקבל הדרכות פרטניות בעבודת ה' מהמשפיע הנודע ר' שלמה חיים קסלמן.

על פי הוראת הרבי בסיום הישיבה נסע לשליחות בישיבת תורת אמת ירושלים ולקראת חג הפסח שנת תשכ"ט נסע ל-770 לשנת הקבוצה, שם שהה עד לאחר חג הפסח תש"ל.

בסיום שנת הקבוצה חזר בהוראת הרבי לשליחות לישיבת תורת אמת בירושלים.

בשנת תשל"א השתדך עם מרת אילה ע"ה[1] למשפחת הרב יעקב פלס ונכנס על זה לרבי ליחידות.

שליחות לעיה"ק צפת

בשנת תשל"ג ביקש הרבי מהרב אריה לייב קפלן שיארגן עשרה שלוחים ישראלים שיפעלו בעיר צפת והרב קפלן הכין רשימת שמות. את הרשימה הוא הכניס לרבי שיבחר מתוכה את אלו שיצאו לשליחות ובין אלו שהקיף הרבי היה שמו של הרב לבקיבקר.

בשנת תשל"ז ייסד, יחד עם הרב אריה לייב קפלן והרב יוסף יצחק וילשנסקי, את ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש בצפת בה מכהן כאחד מראשי הישיבה, ר"מ ומשגיח כללי.

פסק דין שהרבי הוא מלך המשיח

בשנת תנש"א הצטרף לרב יצחק ליפש והרב דוד נחשון בהחתמת רבנים על הפסק דין שהרבי מלך המשיח, והיה חבר בבית הדין שפסק שהרבי צריך לבוא ולגאול את עם ישראל, וכ"ג בשנת תשס"ו פעל יחד עם גיסו הרב אברהם גולדברג בהחתמת רבנים על הפסק דין שהרבי מלך המשיח,

בשנת תשע"ו הצטרף לרבני 'מכון הלכה - חב"ד'.

בשנת תשפ"א מונה לחבר הוועדה הרוחנית של האתר חב"דפדיה.

בנוסף משמש כחבר בועדת הפיקוח של קרן חסדי שלמה ומשה מטעם ארגון התאחדות החסידים

הרב לבקיבקר מוסר קורסים בהלכה באתר מכון הלכה חב"ד, כמו כן הוא שיעור קבוע בבוקר בבית הכנסת היכל לוי יצחק בצפת בבוקר בחסידות, ובערב לפני תפילת ערבית מוסר שיעור בענייני משיח וגאולה.

משפחתו

אחיו

בניו

  • הרב שלום דובער - משלוחי הרבי וחבר צוות מדרשת אור חיה בערד.
  • הרב מנחם מענדל - קראון הייטס.
  • הרב שמואל - נחלת הר חב"ד.

גיסיו:

  • הרב חיים לוי יצחק גינזבורג ע"ה, כיהן כמשפיע בישיבות תומכי תמימים כפר חב"ד ותומכי תמימים ראשון לציון, חבר הנהלת מטה משיח, שימש בתפקידים מרכזיים בארגון צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש.
  • הרב טוביה פלס ע"ה, עסקן חסידי שעסק בהפצת הוראותיו ותורותיו של הרבי בעיקר בדבר מלכות.
  • הרב מנחם פרלשטיין מייסד ומנהל ארגון מרכז את"ה בארץ הקודש, כפר חב"ד.
  • הרב אברהם גולדברג ממייסדי ועסקני הקהילה החב"דית בצפת. פעיל נמרץ בהפצת המעיינות והפצת בשורת הגאולה. ממייסדי ישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת, מכון בית חנה ומהפעילים הגדולים עם עולי חבר העמים.

קישורים חיצונים

הערות שוליים

  1. נפטרה אור לכ' כסלו תשפ"ג.