אסף חנוך פרומר: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
שורה 47: שורה 47:


==קישורים חיצוניים==
==קישורים חיצוניים==
*[https://drive.google.com/drive/folders/0B2k04CfIOmXwcHFoM1pzMVlPYUE?resourcekey=0-Iy6UT5xU4a3V7rjqRa2wnA תיקיית דרייב עם חלק ממאמריו בבית משיח אותם כתב תחת השם א. אברהם] {{PDF|}}
*[https://drive.google.com/drive/folders/0B2k04CfIOmXwcHFoM1pzMVlPYUE?resourcekey=0-Iy6UT5xU4a3V7rjqRa2wnA תיקיית דרייב עם חלק מאמריו וטוריו (בעיקר בשבועון בית משיח)] {{PDF|}}
*[https://chabad.info/tag/א-אברהם/ מאמרי הגות (תחת השם א. אברהם)] באתר [[חב"ד אינפו]] {{אינפו}}
*[https://chabad.info/tag/א-אברהם/ מאמרי הגות (תחת השם א. אברהם)] באתר [[חב"ד אינפו]] {{אינפו}}
*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&tag=הרב%20אסף%20פרומר כתבות הקשורות עם הרב פרומר] באתר חב"ד אינפו {{אינפו}} {{קישור שבור|ב' סיון תשפ"ג}}
*[http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&tag=הרב%20אסף%20פרומר כתבות הקשורות עם הרב פרומר] באתר חב"ד אינפו {{אינפו}} {{קישור שבור|ב' סיון תשפ"ג}}

גרסה מ־22:41, 26 ביוני 2023

הרב אסף פרומר נואם בסיום הרמב"ם ב-770

הרב אסף חנוך פרומר (יליד שנת תשל"ד; כותב תחת שם העט א. אברהם) - הינו מרצה מבוקש המכהן כמשפיע בקהילת חב"ד בקריית שמואל, בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש חיפה. ייסד ומנהל בית חב"ד בטרמינל הנוסעים בעיר, סופר מוכשר בעל טור בשבועון בית משיח, מהעורכים של בית ההוצאה לאור ממש ומרבני סמינר 'בית חיה מושקא' בנוף הגליל.

תולדות חיים

נולד בקריית שמואל שבחיפה בט"ו אלול תשל"ד לאביו הרב שמואל פרומר ולאמו מרת דבורה. בצעירותו התחנך במוסדות החינוך המקומיים, ולאחר מכן המשיך את לימודיו בישיבות אחי תמימים ראשון לציון וחסידי חב"ד ליובאוויטש בצפת.

למשך כמעט שנה למד בישיבת תומכי תמימים במוריסטאון כדי להיות קרוב לרבי ולהשתתף בהתוועדויות ובחלוקות השונות ועוד. עוד קודם לימודו בישיבה זו קדמה תשובתו של הרבי לאביו להתייעץ עם הנהלת הישיבה.

שהותו בישיבה בסמיכות ל-770 בתקופה זו נמשכה עד יום ראשון כ"ד במנחם אב תנש"א שאז עבר בחלוקת דולרים ולאחר שקיבל דולר עם האיחול "ברכה והצלחה" (כרגיל) הודיע שנוסע באותו יום לארץ הקודש וביקש ברכה לחזור מהר ובתגובה לכך הרבי העניק לו הרבי דולר נוסף באומרו: "תתן לצדקה בכל המקומות שתהיה שם, הצלחה רבה". את דברים אלו נוהג הרב פרומר להזכיר בכל פעם שמגיע למקום חדש ולקיים את הוראת הרבי בנתינת צדקה.

בשנת תשנ"ד למד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 במסגרת שנת הקבוצה.

עם סיום לימודיו, נשא את רעייתו גיטל, בתו של הרב שלום דובער וולפא מביתר עלית, ועבר להתגורר בקהילת חב"ד בקריית שמואל.

פעילות ציבורית

בעת לימודו בישיבה במוריסטון בשנת תנש"א שימש כחבר מערכת 'הערות התמימם ואנ"ש'[1].

הרב פרומר נואם במעמד חגיגת הו"ל של כרך חדש מסדרת "הרמב"ם השלם"

בעת שהותו בחצרות קדשנו אחרי שנת הקבוצה היה חבר במערכת שבועון בית משיח ומפעילי מרכז חב"ד העולמי לקבלת פני משיח. הוא היה מהוגי ועורכי התכנים ששודרו ב'מעמד ההתאחדות העולמי' בסאטלייט שנערך בי' שבט תשנ"ו.

הרב פרומר משמש כמשפיע ראשי בישיבת חסידי חב"ד ליובאוויטש חיפה.

מספר שיחות מסדרת הלקוטי שיחות בתרגום ללשון הקודש שעל ידי מכון לוי יצחק תורגמו על ידו. כמו כן תרגם לשם הדפסה בעיתון בית משיח את מאמריו של הרב יהושע דוברבסקי ואת הסדרה 'אלה תולדות פרץ' - זכרונותיו וקורות חייו של הרב דוברבסקי כפי שנכתבו על ידו באידיש.

הרב פרומר הינו העורך של מערכת מאמר מבואר של את"ה המרכזי. כמו כן שימש כעורך הראשי של מכון ממ"ש. הרב פרומר כתב את המבוא של כמה מכרכי האגרות קודש וכן את המבוא של הספר מעשה מלך, ועוד. הרב פרומר כותב מאמרי הגות בעניינים אקטואליים העומדים על הפרק, בשבועון בית משיח תחת שם העט א. אברהם. מאמריו מתאפינים בשפה 'פנימית' ומרומזת, המובנת לעיתים רק למתמצאים בנבכי הסוגיות בהם הוא עוסק. מאפיין נוסף, הוא השימוש בהומור וסגנון כתיבה חופשי.

פעיל ומרצה במטה שבע מצוות לשבעים אומות.

בחודש אלול תשע"ג יזם את הקמת דוכן חב"ד בנמל הנוסעים של מפרץ חיפה, ממנו יוצאות ספינות תיירות עמוסות בנוסעים, ואף החל לפעול בתפעולו של המקום תחת הנהלת בית חב"ד המרכזי בחיפה[2].

משפחתו

  • חתנו - הרב מנחם מענדל הלפרין.

ספריו

ספרים בעריכתו:

ספרים שהיה שותף בעריכתם:

קישורים חיצוניים

הערות שוליים