הבדלים בין גרסאות בדף "ראובן ריבלין"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 29: שורה 29:
  
 
==עמדותיו==
 
==עמדותיו==
בפגישה  עם רבני פיקוח נפש הצהיר מר ריבלין ברורות כי לעולם לא ייתן יד ולא יסכים ל[[שלימות הארץ|פגיעה בארץ ישראל]] ובפרט בירושלים עיר הקודש הערה| יוסי שוורץ,{{COL}}[http://www.col.org.il/show_news.rtx?artID=83278: הרבנים לריבלין: "המשך להילחם למען שלימות ארץ ישראל"] י"ג סיון התשע"ד
+
בפגישה  עם רבני פיקוח נפש הצהיר מר ריבלין ברורות כי לעולם לא ייתן יד ולא יסכים ל[[שלימות הארץ|פגיעה בארץ ישראל]] ובפרט בירושלים עיר הקודש {{מקור}}  
  
  

גרסה מ־19:19, 19 ביוני 2014

ראובן ריבלין עם שלוחי הרבי מליובאוויטש, הרב דוד נחשון והרב ראובן אסמן - רבה הראשי של אוקראינה

ראובן (רובי) ריבלין (יליד שנת תרצ"ט, 1939) הוא הפרזידנט העשירי של מדינת ישראל, החל משנת תשע"ד. קודם לבחירתו היה חבר הכנסת מטעם תנועת הליכוד, ובעבר שימש כיושב ראש הכנסת ושר התקשורת. עורך דין בהכשרתו.

ריבלין נמצא בקשר אישי קרוב עם שלוחי ועסקני חב"ד. במהלך תפקידיו הציבוריים ביקר פעמים רבות בבתי-חב"ד בעולם ונחשף לפעילות העצומה. בביקור במוזיאון גוש קטיף[דרושה הבהרה], התבטא על תוכנית הגירוש: "זו הייתה החלטה נוראה ואיומה, ועלינו ללמוד את הלקח" והבטיח שימשיך להילחם למען שלימות ארץ ישראל.

תולדות חייו

ראובן ריבלין נולד בכ"ה באלול תרצ"ט בירושלים להוריו יוסף יואל ורחל "ריי" ריבלין, שניהם בני משפחת ריבלין, שעלתה לירושלים בעליית תלמידי הגר"א, אביו היה פרופסור למזרחנות.

ריבלין הוא צאצא של אדמו"ר הזקן, וכן של הגאון מוילנא. למד בצעירותו בגימנסיה העברית, שירת כקצין מודיעין והשתתף בכיבוש העיר העתיקה במלחמת ששת הימים אחרי שהשתחרר משירותו בצה"ל בדרגת רב סרן, הלך ללמוד משפטים.

בעבר כיהן בתפקידים: חבר מועצת העיר ירושלים, חבר מועצת המנהלים של אל-על, יו"ר המוסד לבטיחות ולגיהות, יו"ר סניף תנועת החירות בירושלים, יו"ר ארגון הליכוד.

לפני שנבחר לכנסת כיהן כסגן ראש עיריית ירושלים לצדו של ראש העיר טדי קולק.

בשנת תשס"ג נבחר לכהן כיושב ראש הכנסת בכנסת ה-16, ובתשס"ט נבחר לכהן בשנית כיו"ר הכנסת בכנסת ה-18 בה שימש גם יושב ראש ועדת הפירושים.

בשנת תשס"ז התמודד על תפקיד הפרזידנט של מדינת ישראל והפסיד בבחירות למועמד שמעון פרס ובבחירות שנערכו בשנת תשע"ד התמודד שוב מול ארבעה מועמדים ולאחר ניצחונו נבחר לכהן כפרזידנט העשירי של המדינה.

ריבלין נשוי לנחמה ואב לארבעה מתגורר בנוף הרים ירושלים.

קשריו עם חב"ד

ריבלין הינו צאצא למשפחת ריבלין החב"דית, שראשה הרב אליהו יוסף ריבלין מחסידי אדמו"ר הצמח צדק עלה לארץ והתיישב בירושלים. בהזדמנות סיפר על כך: "אני אישית צאצא למשפחת ריבלין החב"דית שהגיעה לחברון וקשורה לרבנית מנוחה-רחל, שכונתה 'אם היישוב היהודי' בעיר האבות. דם חב"די זורם בעורקיי"[1].

הוא משתתף בהרבה מסיבות וטקסים שעורכים חב"ד ובכל פעם מדגיש שהוא נרגש מהפעילות הברוכה של חב"ד ושיש לו הערכה מאוד גדולה לרבי, לחב"ד ולשלוחי חב"ד בעולם.

באזכרה של דב שילנסקי שהתקיימה בכנסת לצדם של ראש הממשלה שרים וחברי כנסת נשא נאום מרגש הוא סיפר סיפור על שילנסקי, בשמו של שליח באודסה הרב אברהם וולף.

ריבלין שמר על קשרי ידידות עם הרב שלמה מיידנצ'יק ע"ה.

עמדותיו

בפגישה עם רבני פיקוח נפש הצהיר מר ריבלין ברורות כי לעולם לא ייתן יד ולא יסכים לפגיעה בארץ ישראל ובפרט בירושלים עיר הקודש [דרוש מקור]


קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. יוסי שוורץ, בשבע ברכות היוקרתי, גילה היו"ר: דם חב"די בעורקיי, באתר אינפו.jpg , ח' אלול התשע"א (07.09.2011)