הבדלים בין גרסאות בדף "מנחם מענדל זלמנוב (קוסטנאי)"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שורה 27: שורה 27:
 
*אלבום [[צבאות השם]] - תשע"ה.
 
*אלבום [[צבאות השם]] - תשע"ה.
 
במהלך השנים, שמש ככתב בשבועון בית משיח.
 
במהלך השנים, שמש ככתב בשבועון בית משיח.
 +
 +
===פעילות ציבורית===
 +
[[קובץ:עמאר ספר התמימים.jpg|שמאל|ממוזער|250px|מגיש את ספר התמימים ל[[הרבנות הראשית|הרב הראשי]] [[שלמה משה עמאר|הרב עמאר]] כנציג [[את"ה העולמי]]]]
 +
בשנת ה'קבוצה', הקים יחד עם כמה מחבריו את ארגון [[איגוד תלמידי הישיבות העולמי]], והפעיל מערך שיעורים עולמי בעניני משיח וגאולה, ויזם מבצעי לימוד נושאי פרסים בהיקף כולל של עשרות אלפי דולרים. בשנים אלה הניח את היסוד והתווה את דרכי הפעולה של הארגון, ובשנים שלאחר מכן המשיך לעמוד לימין הארגון בהכוונה וייעוץ, וביצירת קשרי חוץ.
 +
 +
במסגרת פעילותו בארגון, יצר קשר אישי עם הפילנתרופ החב"די ר' [[שלום בער דרייזין]], ורתם אותו לסייע במימון פעולות את"ה, מימון שהגיע לקנה מידה היסטורי במסגרת [[מבצע 'דור דעה']], בה מימן דרייזין את [[נסיעה לרבי|נסיעתם לרבי]] של אלפי בחורים.
 +
 +
בשנת [[תשס"ב]] יזם את הקמת [[ישיבת קיץ חיילי בית דוד|ישיבת הקיץ 'חיילי בית דוד']] ועמד בראשה במשך שלוש שנים.
 +
 +
בחודש סיוון [[תשס"ד]] [[נישואין|נשא]] את רעייתו פריידא דובא לאה, ביתם של השלוחים במילאנו הרב חיים משה מרדכי שייקביץ, ונכדתו של הרב [[גרשון מענדל גרליק]] שליח הרבי למילאנו ורב העיר.
 +
 +
לאחר נישואיו הצטרף למשפחת שלוחי הרבי במילאנו שבאיטליה, ובמקביל לפעילותו בעיר פתח מכון [[סמיכה]] יוקרתי, שמשך אליו תלמידים מכל העולם.
 +
 +
הרב ווילשאנסקי התפרסם בזכות כשרון ההסברה והנאום בו התברך, והוא מוזמן כמנחה אירועים כנואם וכמרצה לכל רחבי העולם, והוא נואם ב[[עברית]] ובאיטלקית.
 +
 +
לאחר שלוש שנים של עשייה חינוכית במוסדות החב"דיים הפועלים בעיר, מונה בשנת [[תשס"ט]] להנהלת הסמינר החב"די לבנות.
 +
 +
==משפחתו==
 +
*סבו, הרב  [[ישראל יצחק זלמנוב]] [[שו"ב]] - מפעילי צעירי אגודת חב"ד בארץ הקודש.
 +
*סבו, הרב [[זלמן טוביה אבלסקי]] - [[שליח]] [[הרבי]] ורבה הראשי של מדינת [[מולדובה]], ממיסדיי רשת אוהלי יוסף יצחק, וראשון השלוחים למדינות חבר העמים.
 +
*אביו, הרב [[משה זלמנוב]], משלוחי הרבי ל[[מגדל העמק]] ומנהל "מכון כשרות בהידור".
 +
 +
 +
 +
  
 
{{מיון רגיל:זלמנוב, מנחם מענדל}}
 
{{מיון רגיל:זלמנוב, מנחם מענדל}}
שורה 32: שורה 57:
 
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת חח"ל צפת]]
 
[[קטגוריה:בוגרי ישיבת חח"ל צפת]]
 
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים המרכזית 770]]
 
[[קטגוריה:בוגרי תומכי תמימים המרכזית 770]]
[[קטגוריה:קבוצה תש"ע]]
+
[[קטגוריה:קבוצה ה'תש"ע]]
 
[[קטגוריה:משפחת זלמנוב]]
 
[[קטגוריה:משפחת זלמנוב]]
 
[[קטגוריה:משפחת אבלסקי]]
 
[[קטגוריה:משפחת אבלסקי]]
 
[[קטגוריה:משפחת שובאוו]]
 
[[קטגוריה:משפחת שובאוו]]
 
[[קטגוריה:שלוחים בחבר העמים]]
 
[[קטגוריה:שלוחים בחבר העמים]]

גרסה מ־12:16, 16 באוקטובר 2017

Male no free image yet-he.svg.png

הרב מנחם מענדל זלמנוב (יליד שנת תש"נ, 1990) הוא שליח ורב העיר במחוז קוסטנאי קזחסטאן, חבר הנהלת 'עזרת אחים חב"ד ליובאוויטש' וסופר חסידי מחבר ספרים וכתבי עת תורניים.

תולדות חיים

נולד בל' חשוון תש"נ לאביו ר' משה זלמנוב משלוחי הרבי במגדל העמק.

בילדותו למד בתלמוד תורה חב"ד מגדל העמק, בשנת תשס"ד עבר לישיבה הקטנה בקריית שמואל שם שימש בשלוש שנות לימודיו כמנהל מערכת הערות התמימים ואנ"ש - קריות.

ובשנת תשס"ז עבר לישיבה הגדולה בצפת. בשנת תש"ע נסע במסגרת שנת ה'קבוצה' ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770, במשך כל שנות לימודיו בישיבות זכה בחודשי תשרי וניסן וימי בין הזמנים לנסוע לשליחות לקישינב ובירתה מולדובה בשליחות המלך עשרות בשנים.

בשנת תשע"א נסע לשליחות בישיבת תומכי תמימים חב"ד ליובאוויטש בקישינב, ועזר ויד ימינו של סבו ר' זלמן אבלסקי בשליחותו במולדובה, אז גם עזר למצוא ולשקם את קברו של ר' אברהם שניאורסון (חותן אדמו"ר הריי"צ) אשר טמון בקישינב, ופעולות רבות נוספות.

בשנת תשע"ב נסע ללמוד את לימודי הסמיכה בישיבת היכל מנחם שבמילאנו, איטליה. ובשנים שלאחר מכן הוסמך לרבנות על ידי סביו הרב זלמן אבעלסקי, ורבני מכון הסמיכה במילאנו בראשו השליח הרב גרשון מענדל גרליק.

בשנת תשע"ג נסע ופעל בשליחות בקייב אוקראינה ובקישינב ומולדובה.

לאחר שנשא את רעייתו לבית משפחת ויינר, בשנת תשע"ד התגוררו בכפר חב"ד ולמד בכולל אברכים בבית אגו"ח. בבד בבד המשיך לרכז את פעולות לשכת עזרת אחים ליוצאי חבר העמים, ופעילות בקרב יוצאי מולדובה. ונסיעות שליחות לקישינב ומולדובה.

בשנת תשע"ה עבר להתגורר בבית שמש ונמנה על צבא השלוחים בעיר כשמסייע לחמיו הרב אליעזר ויינר - משלוחי הרבי בעיר. כמו כן פעל בקרב יוצאי מולדובה ברחבי הארץ, והמשיך לרכז את פעולותיה של לשכת עזרת אחים.

בשנת תשע"ו יצא לשליחות בעיר ומחוז קוסטנאי שבצפון מדינת קזחסטאן בחבר העמים.

הוצאה לאור

  • "במחנה צבאות ה'" (מוסף בית משיח) - עורך שותף בשנת תש"ע.
  • "מי ארמיא אדמו"רא", תיעוד נפילת מסך הברזל והקמת לשכת עזרת אחים - תשע"ד.
  • "אורות במדינה", עלון לסיקור פעולות חב"ד במולדובה - ה'תש"ע - התשע"ה.
  • אלבום צבאות השם - תשע"ה.

במהלך השנים, שמש ככתב בשבועון בית משיח.

פעילות ציבורית

מגיש את ספר התמימים להרב הראשי הרב עמאר כנציג את"ה העולמי

בשנת ה'קבוצה', הקים יחד עם כמה מחבריו את ארגון איגוד תלמידי הישיבות העולמי, והפעיל מערך שיעורים עולמי בעניני משיח וגאולה, ויזם מבצעי לימוד נושאי פרסים בהיקף כולל של עשרות אלפי דולרים. בשנים אלה הניח את היסוד והתווה את דרכי הפעולה של הארגון, ובשנים שלאחר מכן המשיך לעמוד לימין הארגון בהכוונה וייעוץ, וביצירת קשרי חוץ.

במסגרת פעילותו בארגון, יצר קשר אישי עם הפילנתרופ החב"די ר' שלום בער דרייזין, ורתם אותו לסייע במימון פעולות את"ה, מימון שהגיע לקנה מידה היסטורי במסגרת מבצע 'דור דעה', בה מימן דרייזין את נסיעתם לרבי של אלפי בחורים.

בשנת תשס"ב יזם את הקמת ישיבת הקיץ 'חיילי בית דוד' ועמד בראשה במשך שלוש שנים.

בחודש סיוון תשס"ד נשא את רעייתו פריידא דובא לאה, ביתם של השלוחים במילאנו הרב חיים משה מרדכי שייקביץ, ונכדתו של הרב גרשון מענדל גרליק שליח הרבי למילאנו ורב העיר.

לאחר נישואיו הצטרף למשפחת שלוחי הרבי במילאנו שבאיטליה, ובמקביל לפעילותו בעיר פתח מכון סמיכה יוקרתי, שמשך אליו תלמידים מכל העולם.

הרב ווילשאנסקי התפרסם בזכות כשרון ההסברה והנאום בו התברך, והוא מוזמן כמנחה אירועים כנואם וכמרצה לכל רחבי העולם, והוא נואם בעברית ובאיטלקית.

לאחר שלוש שנים של עשייה חינוכית במוסדות החב"דיים הפועלים בעיר, מונה בשנת תשס"ט להנהלת הסמינר החב"די לבנות.

משפחתו