אוצר החסידים

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המונח "אוצר החסידים" מפנה לכאן. לערך העוסק בסדרת ספרים הסוקרת את תולדות חייהם של גדולי החסידים בדור האחרון, ראו אוצר החסידים (ספר).

מערכת "אוצר החסידים" היא גוף העריכה המרכזי של חב"ד (בשונה מהוצאת קה"ת שהיא גוף ההוצאה לאור המרכזי של חב"ד).

המערכת נוסדה בשנת תש"ג.

תפקיד המערכת הוא להוציא לאור את כתבי רבותינו נשיאינו ותלמידיהם[1].

בשנותיה הראשונות של המערכת עמד בראשה הרבי בעצמו, בהוראת אדמו"ר הריי"צ.

"הרב אהרן חיטריק כיהן עשרות שנים כמנהל מערכת אוצר החסידים ועבודתו נעשתה בשקט וביסודיות. על תיפעול המערכת הקטנה בה ערכו את תורת רבותינו נשיאינו, סיפר אחד מחברי המערכת הרב שלום יעקב חזן: מי שנכנס למרתף הקטן בו נמצא חדר עבודתו של הרב חיטריק, התקשה להאמין שמדובר במקום משכנה של מערכת "אוצר החסידים" המהוללת. מחדרון זה – שמוקף בארונות ספרים מקיר לקיר ומרצפה לתקרה (נוסף על מה שמונח על השולחנות והכסאות...) – התנהלה במשך שנים רבות עבודת הכנתם לדפוס של ספרי אדמו"ר הזקן ואדמו"ר הצמח צדק. עשרות ספרים.

הרב אהרן חיטריק עצמו, הינו מומחה עצום ובר סמכא בענייני כתבי יד עתיקים עוד מימי בחרותו. כבחור צעיר ההדיר את כתבי הראשונים כמלאכים, והרבי התעניין כבר אז בכל פרט מעבודתו. לאחר שהרבי הכניס אותו לעבודת הקודש של הוצאת כתבי רבותינו נשיאנו לאור עולם – הוא עשה עשרות שנים בעבודת הקודש, כאן בחדר הזה. אם נרצה להקיף את כל הקשור בעבודתו של הרב חיטריק ואת כל ההוראות שקיבל מהרבי, נצטרך למלא כמה כרכים עבי כרס. זהו אולי המיוחד בעבודתו של הרב חיטריק: שום "יוזמות" או הצעות; הכל – פשוט הכל – בהוראה ישירה ומפורשת מלמעלה. מהרבי הייתה מגיעה ההוראה להוציא לאור ספר מסויים, אחר כך הוראות באיזו מתכונת עריכה וצורת הדפסה עד הפרט הקטן ביותר, ובסוף – תאריך יעד שבו הספר צריך להיות כבר כרוך"[2].


חברי המערכת במשך השנים

ראו גם

לקריאה נוספת

  • העבודה שתימשך גם אחרי ביאת משיח, הרב משה מרינובסקי, שבועון כפר חב"ד מס' 500 ע' 46-51.


  ערך זה הוא קצרמר בנושא מוסדות וארגונים. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.

הערות שוליים

  1. בשונה מהוצאת 'קה"ת' המוציאה לאור גם ספרי חינוך וכיוצא בזה. ראו לדוגמה: ספרנו.
  2. חוקר וחסיד ● קווים לדמותו של הרב חיטריק ע"ה קישור לשבועון בית משיח