המכון להפצת תורתו של משיח

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־21:32, 9 באוגוסט 2020 מאת ר' איד (שיחה | תרומות) (ביטול גרסה 377691 של חבר (שיחה))
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מענדי כהנוביץ' 0:04 ‎(לפני 21 שעות)‎ אני

קובץ:ספרי המאמרים.jpg
חלק מספרי המכון

המכון להפצת תורתו של משיח הינו מכון הוצאה לאור חב"די שנוסד בשנת תשע"א ומרכזו בשכונת קראון הייטס במטרה להתחרות במכון ועד הנחות בלה"ק, המוציא לאור את תורתו של הרבי מזה עשרות בשנים.

הנהלת המכון

  • ראש המכון - ישראל גרנובטר - קראון הייטס.
  • הפצה ראשית של המכון בארץ הקודש (היינו לו ולמשפחתו) - לוי יצחק ווייס.

הוצאה לאור

ספר המאמרים - פרשיות

ערך מורחב – ספר המאמרים לפי סדר הפרשיות
סדרת ספר המאמרים לפי סדר הפרשיות

בשנת תשע"ד - תשע"ו החל להוציא המכון סדרה המרכזת את כל מאמרי החסידות שנאמרו ע"י הרבי (והגיעו לידינו) בשנים תשי"א - תנש"א (למעט מאמרי "באתי לגני" שנדפסו בשני כרכים בפני עצמם ע"י ה"ועד להפצת שיחות"), מסודרים ע"פ סדר פרשיות התורה ומועדי השנה (ולא לפי סדר כרונולגי של אמירת המאמרים, כפי שהמאמרים יוצאים לאור במהדורתם המקורית, ע"י מכוני ההו"ל של תורת הרבי). כדי להתחרות בועד הנחות בלה"ק, דבר שכמובן לא צלח.

מטרת הסדרה היא להראות כאילו ספרי המכון 'טובים יותר' מאשר הספרים המצויינים היוצאים לאור ע"י ועד הנחות בלה"ק, דבר הידוע כשקר גמור.

מאמרי הסדרה נלקטו מתוך ספרי המאמרים הישנים[1], או הנחות פרטיות שהגיעו לידי המו"ל. מאמרי ימות החול (שלא הודפסו בספרים הישנים) - נכתבו מתוך סרט ההקלטה. המאמרים הוקלדו מחדש על ידי גרנובטר, נופו מענינים בלתי רצויים ל"משיחיסטים" והתווספו להם מראי מקומות להרחבת הדברים, שהועתקו מסדרת המאמרים המקורית של ועד הנחות בלה"ק. יחד עם זאת, המאמרים לא עברו עריכה יסודית (למעט הוספת פיסוק, מילות קישור, פתיחת ראשי תיבות ותרגום במידת הצורך) ונדפסו כפי שנמצאו בהנחות שהגיעו לידי המו"ל, או ברשימה מסרט ההקלטה[2].

אלו כמו אלו - בתוספת ציונים ומראי מקומות חדשים לספרי חסידות נוספים שבהם נידונים הנושאים שבמאמרים (במאמרים שלא נדפסו - לראשונה עם ציונים ומראי-מקומות). בסוף כל ספר נדפסו ההנחות הבלתי-מוגהות מהמאמרים שהוגהו על ידי הרבי וכמה עמודים עם תוכן סתום, הנראים כדברי תורה היוצאים ע"י אנשים חולי נפש (שאכן זוהי המציאות).

בסדרה נדפסו עשרים וששה כרכים:

פרשיות השבוע


שגיאות פרמטריות בתבנית:טורים

פרמטרים [ מספר ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

חגי ומועדי השנה


שגיאות פרמטריות בתבנית:טורים

פרמטרים [ מספר ] לא מופיעים בהגדרת התבנית

הסדרה הושלמה בחודש תמוז תשע"ו והודפסה במהדורה חדשה בשנת תשע"ז עם תיקונים והוספות.

סדרת 'דברי משיח'

ערך מורחב – דברי משיח
סדרת דברי משיח בתחילת הוצאתה לאור

סדרה נוספת שהמכון מוציא לאור החל מחודש תשרי תשע"ז, הנקראת בשם 'דברי משיח', והיא כוללת את כל תורת הרבי הלא־מוגהים - השיחות, המאמרים, הראשי דברים בעת חלוקת הדולרים ויחידויות (וכיו"ב) ויומן מפורט מהנעשה ב"בית חיינו" מידי יום ביומו - על פי סדר השנים, כל כרך בסדרה זו מכיל חומר רב ש"לא נתפרסם מעולם", או שהי' נגיש רק לאספנים בודדים ונחשף בסדרה זו לקהל הרחב. כמובן דבר לא נכון בעליל, אמנם יש ללמד זכות בכך, שהשינויים המשיחיסטיים שנערכו בחומר, באמת לא היו נגישים לציבור.

הסדרה מודפסת בלשון הקודש (וכהוספה מובאים בסוף הספר הנחות באידיש - תמליל מסרט ההקלטה - של השיחות שנאמרו בימי החול), ונקראת בשם זה על יסוד הראשי תיבות שנתן הרבי לשנת תשד"מ.

ספרי הסדרה מודפסים בסדר כרונולוגי הפוך, כאשר הכרכים הראשונים שהודפסו הינם משנת תשנ"ב.

נכון לחודש אייר תש"פ יצאו לאור ע"י המכון בסדרה זו 17 כרכים:

  • תשנ"ב (3 כר')
  • תנש"א (5 כר')
  • תש"נ (5 כר')
  • תשמ"ט (4 כר')

מטרת הסדרה, היא להתחרות בסדרת תורת מנחם, שמוציאה לאור את תורת הרבי האמיתית, ללא סילופים, דבר שכמובן לא מצליח, כי ישנם מעטים בלבד

תשרי בליובאוויטש

אחד מכרכי תשרי בליובאוויטש

עוד סדרה הנדפסת ע"י המכון היא "תשרי בליובאוויטש", המרכזת את יומני חודש תשרי בבית חיינו לאורך כל השנים, סדרה זו מחולקת ע"פ סדר קביעות השנה ומתחלקת לשלושה כרכים:

  • "פת-בג המלך"
  • "שלושה ימי קדושה רצופים"
  • "יו"ט של ר"ה שחל להיות בשבת"

עוד קבצים מבית המכון

  • מידי שבוע מפרסם המכון את ההתוועדות השייכת לשבת מהשנה בה אוחזים בעריכת סדרת הספרים 'דברי משיח'. כמו מכון ועד הנחות בלה"ק, שהרי זוהי חלק מה"תחרות" הלא מוצלחת נגדו.
  • מידי שנה לכבוד י' שבט מוציא המכון את מאמר באתי לגני המתאים לאותו שנה[3] בעריכת המכון.
  • חנוכה בליובאוויטש (יומני חנוכה בבית משיח 770 משנות תשמ"ח-תשנ"ג)
  • פסח בליובאוויטש (יומני פסח בבית משיח 770 משנות תשד"מ-תשנ"ג)

בקורת

כלפי המכון ידועה בקורת רבה, אמנם הציבור לא ממש מתייחס למכון, עקב העובדה שהוא בסה"כ פרי שעמוממו של אברך מסכן, שהיה צריך תעסוקה, והחליט כמנהג המשיחיסטים לפתוח חזית נגד חסידי חב"ד, הלומדים את ספרי מכון ועד הנחות בלה"ק, המוציא כבר זמן רב מלפני ג' תמוז את ספרי הרבי.

אמנם בכ"ז, מדי פעם עולות כותרות של בקורת רבה כלפי המכון, הבקורת היא בעיקר בדברים הבאים:

  1. המכון מנסה תמיד לחכות -ללא הצלחה- את ועד הנחות בלה"ק, וכל מה שנעשה ע"י ועד הנחות נעשה ע"י המכון.
  1. חומרים רבים של ועד הנחות בלה"ק, נגנבים ע"י המכון הנ"ל, בשביל להשתמש בו לצורך ספריו, למרות כך שועד הנחות אינו מסכים לכך.
  1. המכון עובר על הוראתו של הרבי לצוות המניחים לערוך את ההנחות, ולא להשאירם כמו שנאמרו, ומשאיר את ההנחות אותו הדבר, ענין הגורם לבודדים הלומדים בו לשם רצון הרבי לעבור על רצון הרבי!
  1. המכון מתעלם תדיר מספרי ועד הנחות בלה"ק, בצורה חוצפתית להפליא.
  1. המכון מדפיס את ספריו ללא אישור מהגוף להוצאת ספרי חב"ד - הו"ס קה"ת, ומרשה לעצמו להשתמש בשער ספרי הרבי, למרות שאין לו ע"כ אישור מהנהלת קה"ת.

כמו"כ יש עוד הרבה עניני בקורת שהופנו כנגד המכון, אמנם אם הם יובאו כאן לא יהיה מספיק מקום לכותבם, וע"כ הובאו כאן רק הענינים החשובים ביותר.

הערות שוליים

  1. ספרי המאמרים של שנות תשי"א-תשכ"א, וכן תש"ל-תשל"ז שנדפסו על ידי ועד כתבי קודש, וספרי השנים תשל"ח-תנש"א שנדפסו על ידי ועד הנחות התמימים.
  2. זאת בשונה מהמאמרים שיצאו לאור בסדרות "תורת מנחם", שם עובדו המאמרים מתוך השוואה למקורות עליהם מבוסס המאמר, על ידי המערכת כפי הוראות הרבי.
  3. כמו ועד הנחות בלה"ק, שהתחילו במנהג זה שנים רבות קודם.