פתיחת התפריט הראשי

שינויים

הוסרו 74 בתים ,  02:33, 12 בדצמבר 2017
'''שינה בסוכה''' היא פרט במצוות ישיבה ב[[סוכה]] שבה נצטוו מצווים עם ישראל ב[[חג הסוכות]]. שכשם שחובה לאכול בסוכה כך החובה לישן בה, ובפרטים מסוימים שינה בסוכה חמורה יותר אף מאכילה בסוכה. הפוסקים דנו בגדר חיוב השינהנחלקו הפוסקים: יש טוענים שהשינה אינה חיובהסבורים שאין מצוה עצמית לישון בסוכה, אלא שיש איסור שאסור לישון מחוץ לסוכה, ; ויש שסוברים הסבורים שהשינה עצמה היא מצווה, (אלא שגם לשיטתם עיקר הקביעות בסוכה נוצרת ותלויה על ידי האכילה).
בפרטים מסויימים חמורה חיוב השינה בסוכה מחיוב האכילה. יחד עם זאת, קהילות רבות עוד מימי ה[[ראשונים]] הקלו בשינה בסוכה, ומנהגם הוזכר בדברי הפוסקים. בספרות ההלכתית נמצאים טעמים שונים להקלה זו: יש שטענו שהיא הטוענים שהקלו מפני הקור השורר בחוץ בתקופה זו בארצות שונות, טעם המסתמך על הדין: "מצטער פטור מן הסוכה"; יש שטענו ויש הטוענים שאי היכולת לישון עם האישה בסוכה פוטרת את האדם מקיומה.
חסידי חב"ד נוהגים שלא לישון בסוכה. ונוהגים בזאת על פי דבריו של [[אדמו"ר האמצעי]], שאי השינה נובע מקדושת שקדושת הסוכה שאינה אינה מאפשרת לישן בתוכה. [[הרבי]] ב[[שיחות]]יו ביאר כמה פרטים בפתגמו של האדמו"ר האמצעי, ומהם: כיצד מתבאר בזה מנהג אותם החסידים שאינם חשים את הקדושה; איך יתכן שקדושת הסוכה תפריע לקיום המצווה; ואיך למרות זאת ישנו בסוכה גדולי הדורות שחשו את קדושתה.
==מקורו==
2,972

עריכות