פורטל:חגים ומועדים: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(יצירת דף עם התוכן "{{פורטל בעבודה}} {{פורטל:חגים ומועדים/מסגרת מעוצבת עליונה|<big>פורטל {{שם הדף}}</big>|{{שם הדף המל...")
 
מאין תקציר עריכה
שורה 42: שורה 42:
{{{{שם הדף המלא}}/נבחרי הפורטל}}
{{{{שם הדף המלא}}/נבחרי הפורטל}}
{{פורטל:חגים ומועדים/מסגרת מעוצבת תחתונה}}
{{פורטל:חגים ומועדים/מסגרת מעוצבת תחתונה}}
</div>


{{פורטל:חגים ומועדים/מסגרת מעוצבת עליונה|קדימה, לעבודה!|{{שם הדף המלא}}/קדימה, לעבודה!}}
{{פורטל:חגים ומועדים/מסגרת מעוצבת עליונה|קדימה, לעבודה!|{{שם הדף המלא}}/קדימה, לעבודה!}}

גרסה מ־12:04, 17 באוגוסט 2015

נרות שבת

יום השבת הנו היום השביעי בשבוע, ביום זה מצווים עם ישראל במצוות עשה לשבות ממלאכה, ובמצוות לא תעשה שלא לעשות בו מלאכה. מלאכות אלו האסורות למדו חז"ל בדרך הדרש שהם המלאכות שנעשו בעת בניית המשכן נוסף עליהם מלאכות מדרבנן כמוקצה וגזירות נוספות מחשש שיבוא לידי מלאכה דאורייתא. כמו כן ישנו מצווה לכבד את יום השבת בבגדים מכובדים ולענגו במאכל ומשתה כפי היכולת.

טעם המצווה הוא שבשעה שברא הקב"ה את העולם בראו בששה ימים וביום השביעי - "וישבות ביום השביעי מכל מלאכתו אשר עשה", שלאחר ששת ימי הבריאה נח הקב"ה כביכול ממלאכתו. כמו כן נצטווינו אנו בתורה ש"וביום השביעי תשבות" וכן "לא תעשה כל מלאכה".

בקבלה ובחסידות מבואר כי אכן ביום השבת ישנה עליית העולמות שהאור והחיות שמחייה במשך השבוע את העולם מתעלה ביום השבת לשרשה ומקורה. ועל שם זה נקראת השבת בשם 'שבת' אותיות 'תשב', שענינה הוא שיבת האורות למקומם.

כמו כן מבואר שבימי החול עבודת האדם היא בעבודת הבירורים וכן הוא גם בספירות שספירת המלכות יורדת לעולמות בי"ע לברר את הניצוצות, משאין כן יום השבת שאין עניינה בירורים אלא שבה מתעלים הניצוצות שהובררו בעבודת הבירורים בימות החול להיכלל באצילות עצמה.

מבצע נרות שבת קודש מכונה גם מבצע נש"ק הוא אחד מעשרת המבצעים עליהם הכריז הרבי, הכרזת ופרסום המבצע היה בכ"ד אלול תשל"ד בעת השיחה השנתית לנשי ובנות חב"ד. תוכנו של המבצע, שכל אחת מנשי ובנות ישראל ואף הקטנות ביותר מגיל שלש ועוד קודם לכן ידליקו נר שבת לפני כניסת השבת.

בתקופה הראשונה למבצע חילק הרבי דולר לכל בת מישראל שקיבלה על עצמה להדליק נרות שבת ועודד פעולות רבות להפצה ולפרסום המצווה בקרב כל אוכלוסיות העם היהודי.

בשיחותיו ביאר הרבי את גודל המצווה להרבות באור בתקופתנו אנו בהתגברות חושך הגלות ואף הביא סימוכים לכך שעל ידי המבצע חזרו משפחות רבות לחיי תורה ומצוות.

פורטל:חגים ומועדים/חגי ישראל

חודש תשרי בחודש תשרי ישנם ריבוי מועדים עם ריבוי מצוות הקשורים לחגים אלו:

ראש השנה

ראש השנה הוא החג הראשון בחודש תשרי החל בימים א' וב' תשרי, ביום זה נברא האדם הראשון. יום זה יום הדין על כל מעשה האדם ובו ביום מקבלים בני ישראל את מלכותו על כל השנה כולה.

עשרת ימי תשובה

"אלו הם עשרה ימים שבין ראש השנה ליום הכיפורים" שבהם הזמן מסוגל לתשובה ולהתקרבות לה'.

יום הכיפורים.

הוא החג שבעשירי בתשרי הוא יום מחילה סליחה וכפרה, יום שמתפללים בו חמישה תפילות אסור בחמישה דברים ועל פי המבואר בחסידות הוא היום שמתגלה בו עצמיות נשמתו של יהודי.

חג הסוכות

הוא החג החל במחציתו השנייה של החודש החל מיום החמישה עשר בו למשך שבוע, בחג זה מצווים אנו לדור בסוכה ליטול ד' מינים ולשמוח יחד עם כל המשפחה.

שמיני עצרת ושמחת תורה.

הוא היום השמיני של חג הסוכות שבכמה פרטים הנו חג בפני עצמו, ביום זה מרבים לשמוח בשמחת סיום קריאת התורה ותחילתה מחדש יום זה הוא מעין סיום של כל חודש החגים ונתינת כח לכל השנה החדשה.

רוצים לעזור? הנה כמה משימות שבהן אתם יכולים לתרום:
רשימת הערכים המבוקשים
*פורטל:חגים ומועדים - פתוח לעריכה.

שבת

תבנית המלאכות: