מבצע חינוך: הבדלים בין גרסאות בדף

מ (החלפת טקסט – "ראה עוד" ב־"ראו עוד")
 
(21 גרסאות ביניים של 9 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
{{מבצעי הרבי}}'''מבצע חינוך''' הוכרז על ידי [[הרבי]] בשנת [[תשל"ו]] - [[שנת החינוך]].
{{מבצעי הרבי}}'''מבצע חינוך''' הוא אחד מ[[עשרת המבצעים]] עליהם הכריז הרבי, על המבצע הכריז הרבי בשנת [[תשל"ו]] - [[שנת החינוך]].  


במסגרת "מבצע חינוך" על כל יהודי לדאוג לחינוך יהודי וכשר לא רק לילדיו, כי אם שכל ילד יהודי יקבל חינוך יהודי אמיתי.
במסגרת המבצע קרא הרבי לדאוג ל[[חינוך]] יהודי לכל ילד יהודי, שיקבל חינוך יהודי אמיתי במוסדות המחנכים ברוח המסורת היהודית. במסגרת המבצע גם החל עניין אמירת [[שנים עשר הפסוקים]].


במסגרת המבצע החל עניין אמירת [[שנים עשר הפסוקים]].
==היסטורית המבצע==
{{ציטוט צף|מכריזים על שנה זו כ'שנת החינוך' ו'מבצע חינוך', שעניין זה קשור לענין של 'והגדת לבנך' - ענין החינוך: שלא ישאר בן או בת שלא יקבלו חינוך יהודי. וזוהי ההכרזה, שהשנה תהיה הדגשה לראות שכל ילד יהודי יקבל חינוך על פי יהדות אמיתית|שיחת היסוד ל'מבצע חינוך', כ"ד [[ניסן]] תשל"ו}}
ב[[שבת]] פרשת אחרי מות, [[כ"ד ניסן]] [[תשל"ו]] [[שבת מברכים]] החודש אייר, הכריז הרבי על 'מבצע חינוך' ועל 'שנת החינוך', בדומה להכרזתו של הפרזידנט של ארצות הברית, שהכריז אף הוא על 'שנת החינוך'.


על פי הוראות הרבי, התרכזו הפעולות ברישום ילדים למחנות קיץ כשרים, ולרישום ילדים במוסדות המחנכים בחינוך יהודי אמיתי.


== ראו עוד ==
בנוסף, מנה הרבי בהתוועדויות הפתאומיות שערך בשבועות הסמוכים להכרזה על 'מבצע חינוך' שורת הוראות נוספות, ביניהם דרש שכל אחד ישתדל לא לפעול רק בעצמו, אלא להשתדל שגם אנשים נוספים יעסקו במבצע זה, קרא למנהלי המוסדות לקבל תלמידים נוספים גם כאשר ישנם קשיים כספיים, ושלל את האפשרות לפטר מורים ואנשי חינוך ממשרתם בשל מחסור כספי.
 
הרבי אף הדגיש את חשיבותו של מבצע זה בכך שהוא מהווה את היסוד לכל חיי הילדים, ו[[משפיע]] עליהם לכל ימי חייהם, והגדיר את מטרתו לדאוג שלא ישאר אף ילד יהודי שלא יקבל חינוך יהודי כשר.
 
באחד ממכתביו, כינה הרבי את המבצע: "מבצע כללי–גדול וכולל מבצעים הכלליים"{{הערה|מכתב לחג הסיום של ישיבת תומכי תמימים מונטריאול.}}.
 
===הפעילות לאור קריאת הרבי===
עיקר הפעילות בארץ, התחילה ב[[ל"ג בעומר]], אז נוהלה תעמולה נרחבת ב[[מירון]] בין העולים לציון הרשב"י, על ידי [[שלוחי הרבי לארץ הקודש]] שהגיעו מספר חודשים קודם לכן.
 
במקביל, ערך הרב [[אהרן אליעזר צייטלין]] מסע נרחב שכלל ביקורים במאות מוסדות חינוך באזור הצפון, ומפגש עם עשרות אלפי ילדים.
 
בארצות הברית, הוקם על ידי ארגון [[צעירי אגודת חב"ד המרכזית]] מטה טלפוני, שליווה את מסע התעמולה במהלכו התקשרו פעילים לאלפי משפחות יהודיות ברחבי ניו יורק והשפיעו עליהם לרשום את ילדיהם למוסדות חינוך יהודיים.
 
==יוזמות ברוח המבצע==
ארגון [[צעירי אגודת חב"ד בישראל|צעירי אגודת חב"ד]] מנהל מידי שנה קמפיין פרסום רחב היקף במגזר הציבורי, המעודד רישום למוסדות החינוך החב"דיים תחת הסיסמא 'חינוך חב"ד נותן יותר'.
 
בשנת [[תשע"ד]] נוסד המיזם 'טיפת חינוך יומית' על ידי [[וועדת החינוך החב"דית]], ובמסגרתו מקבלים עשרות אלפי הורים מידי יום קטע מתורת הרבי בנושאי חינוך.
 
== ראו גם ==
*[[חינוך]]
*[[חינוך]]
*[[ילדי ישראל]]
*[[ילדי ישראל]]
*[[שנת החינוך]]
*[[שנים עשר הפסוקים]]
*[[רגע של שתיקה]]
*[[ועדת החינוך החב"די]]
==לקריאה נוספת==
*'''מבצע חינוך - ראש כל הענינים אצל הרבי''', שבועון כפר חב"ד גליון 1894 עמוד 51 {{*}} גליון 1996 עמוד 42
==קישורים חיצוניים==
*שניאור זלמן לוין, '''[http://beismoshiachmagazine.org/katavot/2016/5/22/875767268059-1.html מבצע חינוך יוצא לדרך]''' - סקירה על פעילות 'מבצע חינוך' בניו יורק בשנותיו הראשונות, בתוך [[שבועון בית משיח]] [[אייר]] תשע"ו
{{הערות שוליים}}
{{הערות שוליים}}
[[קטגוריה:מבצעי הרבי]]
[[קטגוריה:עשרת המבצעים]]

גרסה אחרונה מ־07:23, 6 באוגוסט 2023

מבצע חינוך הוא אחד מעשרת המבצעים עליהם הכריז הרבי, על המבצע הכריז הרבי בשנת תשל"ו - שנת החינוך.

מבצעי הרבי
עשרת המבצעים
תפילין · תורה · מזוזה · צדקה · בית מלא ספרים · נש"ק · כשרות · טהרת המשפחה · חינוך · אהבת ישראל
מבצעים שונים
מסיבות שבת · שופר · לולב · חנוכה · פורים · מצה · והשיב לב אבות על בנים · ל"ג בעומר · עשרת הדברות · אות בספר התורה לילדי ישראל · אות בספר תורה הכללי . אות בספר תורה לחיילי צה"ל · הקהל · משיח · יום הולדת · הקהלת קהילות · הדפסת התניא · עידוד הילודה

במסגרת המבצע קרא הרבי לדאוג לחינוך יהודי לכל ילד יהודי, שיקבל חינוך יהודי אמיתי במוסדות המחנכים ברוח המסורת היהודית. במסגרת המבצע גם החל עניין אמירת שנים עשר הפסוקים.

היסטורית המבצעעריכה

" מכריזים על שנה זו כ'שנת החינוך' ו'מבצע חינוך', שעניין זה קשור לענין של 'והגדת לבנך' - ענין החינוך: שלא ישאר בן או בת שלא יקבלו חינוך יהודי. וזוהי ההכרזה, שהשנה תהיה הדגשה לראות שכל ילד יהודי יקבל חינוך על פי יהדות אמיתית "

– שיחת היסוד ל'מבצע חינוך', כ"ד ניסן תשל"ו

בשבת פרשת אחרי מות, כ"ד ניסן תשל"ו שבת מברכים החודש אייר, הכריז הרבי על 'מבצע חינוך' ועל 'שנת החינוך', בדומה להכרזתו של הפרזידנט של ארצות הברית, שהכריז אף הוא על 'שנת החינוך'.

על פי הוראות הרבי, התרכזו הפעולות ברישום ילדים למחנות קיץ כשרים, ולרישום ילדים במוסדות המחנכים בחינוך יהודי אמיתי.

בנוסף, מנה הרבי בהתוועדויות הפתאומיות שערך בשבועות הסמוכים להכרזה על 'מבצע חינוך' שורת הוראות נוספות, ביניהם דרש שכל אחד ישתדל לא לפעול רק בעצמו, אלא להשתדל שגם אנשים נוספים יעסקו במבצע זה, קרא למנהלי המוסדות לקבל תלמידים נוספים גם כאשר ישנם קשיים כספיים, ושלל את האפשרות לפטר מורים ואנשי חינוך ממשרתם בשל מחסור כספי.

הרבי אף הדגיש את חשיבותו של מבצע זה בכך שהוא מהווה את היסוד לכל חיי הילדים, ומשפיע עליהם לכל ימי חייהם, והגדיר את מטרתו לדאוג שלא ישאר אף ילד יהודי שלא יקבל חינוך יהודי כשר.

באחד ממכתביו, כינה הרבי את המבצע: "מבצע כללי–גדול וכולל מבצעים הכלליים"[1].

הפעילות לאור קריאת הרביעריכה

עיקר הפעילות בארץ, התחילה בל"ג בעומר, אז נוהלה תעמולה נרחבת במירון בין העולים לציון הרשב"י, על ידי שלוחי הרבי לארץ הקודש שהגיעו מספר חודשים קודם לכן.

במקביל, ערך הרב אהרן אליעזר צייטלין מסע נרחב שכלל ביקורים במאות מוסדות חינוך באזור הצפון, ומפגש עם עשרות אלפי ילדים.

בארצות הברית, הוקם על ידי ארגון צעירי אגודת חב"ד המרכזית מטה טלפוני, שליווה את מסע התעמולה במהלכו התקשרו פעילים לאלפי משפחות יהודיות ברחבי ניו יורק והשפיעו עליהם לרשום את ילדיהם למוסדות חינוך יהודיים.

יוזמות ברוח המבצעעריכה

ארגון צעירי אגודת חב"ד מנהל מידי שנה קמפיין פרסום רחב היקף במגזר הציבורי, המעודד רישום למוסדות החינוך החב"דיים תחת הסיסמא 'חינוך חב"ד נותן יותר'.

בשנת תשע"ד נוסד המיזם 'טיפת חינוך יומית' על ידי וועדת החינוך החב"דית, ובמסגרתו מקבלים עשרות אלפי הורים מידי יום קטע מתורת הרבי בנושאי חינוך.

ראו גםעריכה

לקריאה נוספתעריכה

  • מבצע חינוך - ראש כל הענינים אצל הרבי, שבועון כפר חב"ד גליון 1894 עמוד 51  •  גליון 1996 עמוד 42

קישורים חיצונייםעריכה

הערות שוליים

  1. מכתב לחג הסיום של ישיבת תומכי תמימים מונטריאול.