לדלג לתוכן

שיחת משתמש:שיע.ק – הבדלי גרסאות

הוספת נושא
מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
תגובה אחרונה: ביום שני בשעה 19:19 מאת שולם ס. בנושא חשיבות
מ גלריה מוסתרת: אתה עסוק לאחרונה ושוכח לחתום...
שולם ס. (שיחה | תרומות)
חשיבות: תגובה
 
שורה 1: שורה 1:
{{משתמש:שיע.ק/תבנית ארכיון|מספר ארכיון=[[שיחת משתמש:שיע.ק/ארכיון 1|א]] - [[שיחת משתמש:שיע.ק/ארכיון 2|ב]] - [[שיחת משתמש:שיע.ק/ארכיון 3|ג]]}}
[[en:User:Shia.k]]
{{/פתיח}}
<!--ב"ה. שלום וברוכים הבאים. אם ברצונכם לכתוב לי הודעה, נא כיתבו אותה מתחת לשורה זו-->


== ביקורת? ==
שלום וברכה!


רציתי בבקשה להבין עניין מסויים:


{| class="userboxes" style="float: em; margin-bottom: center; margin: {{{bottom|0.5}}}em; width: {{{width|248}}}px; border: {{{bordercolor|#99B3FF}}} solid {{{solid|1}}}px; clear:  color: {{{textcolor|#000000}}}; {{{extra-css|}}}"
ב[[חב"דפדיה:ועדה רוחנית]], מובא '''שאלה''' שנשאלה בזה הלשון:
|-
! style="background-color: {{{color|inherit}}}; text-align: center" colspan="10" |{{{header|[[יחי אדוננו מורנו ורבנו מלך המשיח לעולם ועד]]}}}
|}<noinclude>
{| class="userboxes" style="float: em; margin-bottom: center; margin: {{{bottom|0.5}}}em; width: {{{width|450}}}px; border: {{{bordercolor|#cc3333}}} solid {{{solid|1}}}px; clear:  color: {{{textcolor|#001234}}}; {{{extra-css|}}}"
|-
! style="background-color: {{{color|inherit}}}; text-align: center" colspan="10" | {{מצב דף שיחה}}
|}<noinclude>


שלום וברוכים הבאים
"מעת לעת מתעוררים דיונים בנוגע לפסקאות ביקורת בערכים שונים (דוגמת [[ועד תלמידי התמימים]], [[ארגון הפנסאים]], ועוד), האם מקומם בחב"דפדיה.


כדי לשוחח עימי בנושא חדש {{פסקה חדשה|לחצו כאן}} נושאים ישנים הועברו לתיבת הארכיון
כמובן שעיקר ענינינו בהפצת אור, ולכן כדאי ככל האפשר להמעיט בפסקאות ביקורת, השאלה אם נכון להידרש לביקורת אידיאלוגית ולא פרסונלית על ארגון/אישיות שפעילותם עומדת בסתירה מובהקת וחד משמעית ליסודות המשמעותיים ביותר שאנו מאמינים בהם כחסידים האמונים על שיחות הדבר מלכות והשליחות היחידה, דברים המעוגנים בקווי היסוד של האנציקלופדיה החב"דית ברשת חב"דפדיה.


== הורדת מספר המשתמשים ==
מצד אחד ייתכן שזהו המקום היחיד בו ניתן להעביר ביקורת מאופקת המנוסחת בזהירות על הארגון, ומצד שני ייתכן שזהו כלל לא העניין שלנו, ואנו מתמקדים רק באור."
למיטב זכרוני לא הייתה הכרעה לשום צד - בדיון האם להסיר את מספר הרשומים בחב"דפדיה. [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • י"ז בניסן ה'תשע"ג 21:18, 28 במרץ 2013 (IST)
:השאלה היא בעצם אם שיע מכליל את עצמו ברשימת התומכים בהסרה כי או אז יש להם רוב של 2 נגד 4. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' כ' בניסן ה'תשע"ג, למניינם 18:25, 31 במרץ 2013 (IDT)
::אני אכן בעד הסרה, וכך גם זוננשיין וראובן. חשבתי שגם שלום בעד, כי הוא הציע את האופציה שם, אך גם אם לא יש שלושה תומכים. יוסי לא הביע דעה. ושנוזעל היחיד שהתנגד. כך שנראה שאכן יש רוב להסרה. כמובן אם יתברר שטעיתי אשחזר. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] - [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] 16:30, 2 באפריל 2013 (IDT)


== שנה עברית ==
'''תשובת''' הועדה כפי שמובאת שם:
ראיתי שבח' אדר השתא החלפת את התאריך של תיבת הפתגם היומי בעמוד הראשי. תוכל לשנות את מספר השנה לקוד:<nowiki>[[{{#time:xhxjY}}]]</nowiki> וזה לא יקרה שוב בעז"ה. דוגמה:[[{{#time:xhxjY}}]]. --[[שיחת משתמש:שמואליק | שמואליק]] -''' »[[יחי]] [[הרבי שליט"א מלך המשיח | מלכנו!]]«''' - יום שישי י"ח ניסן ה'תשע"ג, 04:50pm.
:למדתי וביצעתי, תודה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] - [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] 04:43, 31 במרץ 2013 (IDT)


==איך נהוג לציין קרדיט?==
{{ציטוטון|אין מניעה מציון העובדות בצורה אנציקלופדית, או מהדגשת השוני בין ארגונים וכיוצא בזה, אך יש להשמיט ולהימנע מהצגת הדברים כביקורת.}}
ראיתי בערך על [[עוזיאל חזנוב]] שהקרדיט מצויין בצורה מאוד מודגשת. לפי מה שידוע לי, את הקרדיט מציינים בדף השיחה, ואילו בגוף הערך רק מציינים ל'לקריאה נוספת' או ב'קישורים חיצוניים'. אשמח להבהרה בנושא.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ל' בניסן ה'תשע"ג  •  16:38, 10 באפריל 2013 (IDT)
:בעבר, היה מקובל פה לציין קרדיט בגוף הערך. כיום לא. ואכן אם אתה רואה כזה דבר ויש לך הרצון/הכח, צריך להעביר הקרדיט לדף השיחה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' בניסן ה'תשע"ג 18:22, 10 באפריל 2013 (IDT)


== הידעת ==
'''אם''' איני טועה בהבנת תשובת הועדה - הועדה ענתה ש'''אין''' להציג הדברים כביקורת.


איך מוסיפים קטעים ל'הידעת'? [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • א' באייר ה'תשע"ג 17:33, 11 באפריל 2013 (IDT)
אשר לפי זה לא הבנתי מדוע בערך [[ועד תלמידי התמימים]], [[ארגון הפנסאים]], ומסתמא בעוד ערכים - מופיעה פיסקת ביקורת.
:ב[[חב"דפדיה:הידעת?/ארכיון 1]], נותרו עוד 2 תבניות ריקות (99 - 100) ואם הוא מתמלא עוברים לארכיון 2 וכו'. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' באייר ה'תשע"ג 17:28, 11 באפריל 2013 (IDT)
::זה מתעדכן לבד? [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • א' באייר ה'תשע"ג 17:33, 11 באפריל 2013 (IDT)
:::שאלתך אם הקטע היומי מתחלף אוטומטית? התשובה היא כן. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ב' באייר ה'תשע"ג 01:45, 12 באפריל 2013 (IDT)
:::::קטעי הידעת אינם יומיים ואינם מתחלפים אוטומטית. תשובתו של שיע אינה ברורה לי. --'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' ב' באייר ה'תשע"ג, למניינם 02:21, 12 באפריל 2013 (IDT)
::::::מה שלא יהיה, כדאי להתחיל להחליפם ביום יום (אולי בוט או משכ"ז) - בעז"ה אשתדל להכניס קטעי הידעת נוספים. ווודאי שמשתמשים אחרים יצטרפו. [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • ב' באייר ה'תשע"ג 07:14, 12 באפריל 2013 (IDT)
:::::::חשבתי שהם מתחלפים אוטומטית. אך לא בדקתי שאכן כך. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' באייר ה'תשע"ג 22:17, 13 באפריל 2013 (IDT)


=== ארכיון 2 ===
יש"כ. בברכה, [[משתמש:613770|613770]] - [[שיחת משתמש:613770|שיחה]], 08:53, כ"ב באב, ה'תשפ08:53, 9 באוגוסט 2023 (UTC)
ארכיון 1 מלא וגדוש, ב"ה. פתחתי את ארכיון 2 - ולאחר כתיבת הידעת שמתי לב שהוא לא בנוי כמו ארכיון 1. כרגע זה נשאר כמו שפתחתי, אך צריך לסדר אותו כמו ארכיון 1. ניסיתי לעשות זאת בעצמי, ללא הצלחה. אם תוכל לטפל בזה, תבורך! [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • ב' באייר ה'תשע"ג 09:46, 12 באפריל 2013 (IDT)
:תזכורת. תודה מראש.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ד' באייר ה'תשע"ג  •  17:03, 14 באפריל 2013 (IDT)
::בדקתי קצת, וטרם מצאתי את תצורה מניחה את הדעת. אנסה בעז"ה בימים הבאים ואעדכן. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ד' באייר ה'תשע"ג 18:14, 14 באפריל 2013 (IDT)
:::יישר כח.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ד' באייר ה'תשע"ג  •  18:16, 14 באפריל 2013 (IDT)
::::רגע, אולי בכלל אפשר להאריך את הדף הראשון של 'הידעת' עצמו, שיהיה בו מקום לשלוש מאות תיבות במקום למאה?  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ד' באייר ה'תשע"ג  •
:::::טוב לחצת עלי {{חיוך}}. עשיתי את ארכיון שתיים תמשיך לפי מה שעשיתי. תבדוק אם אתה מבין לפי מה ששמתי שם [[משתמש:שיע.ק/הידעת]]. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ד' באייר ה'תשע"ג 18:35, 14 באפריל 2013 (IDT)
::::::הי, הי, לא הבטחתי שום דבר. {{קריצה}}.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  ד' באייר ה'תשע"ג  •  18:52, 14 באפריל 2013 (IDT)
:::::::אולי באמת עדיף להשקיע בינתיים בהידעת עצמם... בכל מקרה יקח זמן נכבד למלאות את ארכיון 2 --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ד' באייר ה'תשע"ג 22:50, 14 באפריל 2013 (IDT)
::::::::להעיר שבויקפדיה קטעי הידעת מסודרים לפי ימים (כמו להבדיל אלף וכו' הבדלות ההיום יום), ולכן אולי כדאי לסדר משהו כזה גם כאן...ולא באתי אלא להעיר..[[משתמש:כתית למאור|מ'דארף צוטרייסלט זיך א ביסל]] - [[שיחת משתמש:כתית למאור|לאמיר פארבריינגען א ביסל]] 16:31, 15 באפריל 2013 (IDT)
:::::::::זה פרוייקט מורכב , שדורש (מלבד בניה טכנית של התבניות והדפים שיחליפו את הידעת לפי היום) סידור  של הקטעים לפי ההקשרים השונים. אך לפני כן, חובה להרחיב ולהעשיר את המאגר. שכן 100 קטעים לא מספיקים ליותר מ-300 ימי השנה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באייר ה'תשע"ג 16:37, 15 באפריל 2013 (IDT)
== נא התייחסותך ==
נא הסתכל בדפים הבאים: [[שיחה:עמוד ראשי#תמונה שבועית]] ו- [[חב"דפדיה:אולם דיונים#תמונות בעמוד הראשי]] וראה במה אתה יכול לעזור. [[חב"דפדיה|הפצצת המעיינות]] • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|בוא נתוועד]] • ה' באייר ה'תשע"ג 09:19, 15 באפריל 2013 (IDT)
:עניתי. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באייר ה'תשע"ג 17:52, 15 באפריל 2013 (IDT)
==הרשאה==
האם תוכל להעניק לי הרשאה להעלאת תמונות?--[[משתמש:כתית למאור|מ'דארף צוטרייסלט זיך א ביסל]] - [[שיחת משתמש:כתית למאור|לאמיר פארבריינגען א ביסל]] 19:10, 15 באפריל 2013 (IDT)
:לא. אך אפנה לחב"דניק. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באייר ה'תשע20:04, 15 באפריל 2013 (IDT)


== עדכון אוטומטי בימי חב"ד ==
=== אשמח כבר לתשובה ===


בויקי האירועים בתבניות (אירועים בלוח העברי והדומה) מעודכנים אוטומטית על ידי תבנית. תוכל לראות שם ב: ויקיפדיה:אירועים בלוח העברי (או בלחיצה על התבנית בעמוד הראשי). זה דומה ל'הידעת' אצלנו.
אשמח בבקשה שכבר תענה לי לגבי מה ששאלתי אצלך בדף שיחה שלך בפיסקה "ביקורת?".


אם זה מתעדכן אוטומטית, אפשר לעשות זאת גם כאן בשביל ה'ימי חב"ד' וה'ידעת'. אולי גם לתמונה שבועית. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • י"ד באייר ה'תשע"ג 08:59, 24 באפריל 2013 (IDT)
ענית על דברים שאחרי זה ואילו על זה לא ענית..
:אבדוק בשבוע הבא בעז"ה. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א באייר ה'תשע"ג 16:15, 1 במאי 2013 (IDT)


== מדיניות בנושא המחיקה ==
בברכה ובתודה, [[משתמש:613770|613770]] - [[שיחת משתמש:613770|שיחה]], 05:26, ט"ו באלול, ה'תשפ"ג 05:26, 1 בספטמבר 2023 (UTC)
:שלום לך  613770, ישר כח על העלאת הנושא, הוא בהחלט חשוב ואצטרך לבחון אותו לעומק כולל פניה לוועדה במקרה הצורך. הבחנת יפה שענית על דברים אחרים. בזמן המוגבל שיש לי בחב"דפדיה, אני בוחר להתמקד בדברים מסויימים, לפעמים משיקולי חשיבות, לפעמים משיקולי זמן ולפעמים משיקולי עניין אישי. יחד עם זאת נושאים שלא טופלו מחכים בדף השיחה שלי ובעז"ה יגיע גם זמנם. למשל [[שיחת משתמש:שיע.ק/ארכיון 17#פורטל:הפצת המעיינות]] כאן תוכל לראות פניה מלפני זמן רב שטופלה רק בימים האחרונים בברכה [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ז באלול ה'תשפ"ג 20:59, 2 בספטמבר 2023 (UTC)
::יישר כח! תודה רבה! בברכה, [[משתמש:613770|613770]] - [[שיחת משתמש:613770|שיחה]], 05:06, כ"ז באלול, ה'תשפ"ג 05:06, 13 בספטמבר 2023 (UTC)


מה קורה עם ה[[שיחה:רבי דוסא בן הרכינס|מדיניות המדוברת]] לעניין מחיקת ערכים? אני שואל בקשר לערך [[רבי דוסא בן הרכינס]] שלכאורה מן הראוי למחיקה, ולא נמחק בגלל המדיניות שאינה קיימת. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • כ' באייר ה'תשע"ג 00:27, 30 באפריל 2013 (IDT)
:פתחתי דיון באולם. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א באייר ה'תשע"ג 16:15, 1 במאי 2013 (IDT)


== בוט החלפות ==
== הפרת זכויות יוצרים  ==
האתר [[COL]] ממשיך להעתיק מחב"דפדיה ללא ציון קרדיט גם לאחר שכמדומני שלחו להם מכתב אזהרה תוכל לראות ב[[חב"דפדיה:ציטוטים מחב"דפדיה]] שהם ממשיכים להעתיק ללא מתן קרדיט --[[משתמש:חיים כ|חיים כ]] - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">מסמ ציכל</span>]] - י"ח בחשוון  13:22, 2 בנובמבר 2023 (UTC)
:{{מצטרף}} ל{{א|חיים כ}}, אכן נראה שהם לא מבינים אזהרות.. מבחינתי למשל כשאני משקיע בכתיבת ערך ויושב על יצירתו שעות רבות ביום - ולאחר כמה זמן פתאום הוא מופיע באתרים ללא כל ציון קרדיט זה קצת יותר ממתסכל, אם לא בשביל אמינות האתר אז לפחות בשביל המשתמשים. אני לא מוצא סיבה להשקיע בכתיבת ערכים בחב"דפדיה בשביל יצירת כתבות בcol. [[משתמש:חסיד של הרבי|{{עיצוב גופן|גודל=3|צבע=חום|גופן=נרקיסים|'''~ חסיד של הרבי ~'''}}]] {{*}} [[שיחת משתמש:חסיד של הרבי|פארבריינגען חסידי]] {{*}} [[עד מתי|{{עיצוב גופן|גודל=4|צבע=שחור|גופן=נרקיסים|טקסט='''עד מתי?!'''}}]] [[מבצע תפילין|{{ציטוטון|וראו כל עמי הארץ כי שם הוי' נקרא עליך, '''<big>ויראו ממך!</big>'''}}]] 15:30, 4 בדצמבר 2023 (UTC)
::שיע, אולי אפשר לפנות לרשויות בנידון ולתבוע אותם? הרי כתוב "טוב מאוחר מאף פעם לא" בברכה,  [[משתמש:חב"ד בדרך לגאולה]] ~ [[שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה]] ~ [[יחי|'''יחי המלך המשיח''']]  17:08, 2 בספטמבר 2024 (IDT)


עם התקדמות יצירת 'עץ הקטגוריות' החדש, נולד הצורך ליצירת בוט החלפות לכמה וכמה דברים (כמו, מ-'חסידים מתקופת אדמו"ר' ל-'חסידי אדמו"ר', ועוד רבים). כיצד ניתן ליצור כזה? נדרש ידע טכני רב, פשוט, ובכלל, ביכולתנו ליצור כזה? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • כ"א באייר ה'תשע"ג 07:45, 1 במאי 2013 (IDT)
==בוט==
:כנ"ל בשבוע הבא בעז"ה, בשלישי רביעי. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א באייר ה'תשע"ג 16:15, 1 במאי 2013 (IDT)
{{החלפת טקסט|נצרת עילית|נוף הגליל}}
{{החלפת טקסט| ע"ה| }}
[[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 15:45, 13 ביוני 2025 (IDT)
:בוצע. תודה.[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ט בסיוון ה'תשפ"ה 15:17, 15 ביוני 2025 (IDT)
{{החלפת טקסט|נשא את|נישא ל}} - לשמירה על נוסח אחיד. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 21:30, 21 ביוני 2025 (IDT)
:{{א|מענדל סופר}} [[חב"דפדיה:אולם דיונים/ארכיון 15#נישא לרעייתו|ראה]]. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 21:49, 21 ביוני 2025 (IDT)
::מה הוכרע שם (לא בדיוק הבנתי)? בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 01:25, 22 ביוני 2025 (IDT)
:::שכותבים 'נשא את' כי האיש נושא את האשה (ביהדות לפחות...) [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ו בסיוון ה'תשפ"ה 01:32, 22 ביוני 2025 (IDT)
::::א"כ אפשר לשנות בהיפוך. בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 01:33, 22 ביוני 2025 (IDT)


איך עושים ש'ראו גם' וכד' בתבניות, לא יכנס לדפים נושאי התבנית? (כעת מצאתי את זה ב[[תבנית:ארכיון]]). • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|?!]] • כ"א באייר ה'תשע"ג 16:28, 1 במאי 2013 (IDT)
== זהירות מבינה מלאכותית ==
:מכניסים אותם בין תגיות noinclude, כפי שביצעתי שם. אלו קובעות שהטקסט שבתוכם לא יכלל בתבנית. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א באייר ה'תשע"ג 16:32, 1 במאי 2013 (IDT)


== מקור התקלה בתבניות ==
בהמשך לתבנית המחיקה שהצבתי על הערך [[פסח מצרים]], שנכתב ע"י [[בינה מלאכותית]] ללא הגהה אנושית (בטוחני שגם אתה תזהה זאת תוך פחות מ-30 שניות), רציתי להסב את תשומת לבך לנושא. אני מעריך שיש כאן לא מעט ערכים נוספים כאלו, בהתחשב בפיתוי של יצירת ערך "מושלם" בלי מאמץ, אבל לא טרחתי לחפש. אם לא ייקבעו כללים ברורים בנושא, ובעיקר - ייאכפו בנחישות, חב"דפדיה תוכל להגיע בקלות ל-50,000 ערכים, אלא שיידרש מהקורא מאמץ כביר למצוא ביניהם את הערכים בעלי התוכן האמיתי, ובעצם לא תהיה סיבה לגלוש כאן (במקום להתכתב עם הבינה וזהו). אני חושב שיש כאן סכנה אמיתית שכדאי להערך אליה (וכמובן, ביחד עם זה גם הזדמנות - למצוא את הדרך לשלב את הבינה המלאכותית יחד עם המאמץ האנושי בצורה הנכונה).  -- [[משתמש:קרייזי אבאוט משיח|קרייזי אבאוט משיח]] • [[שיחת משתמש:קרייזי אבאוט משיח|מביאים אותו ביחד]] - 00:48, כ"ט בסיוון ה'תשפ"ה
:ועוד על סכנת המידע השגוי בבינה מלאכותית כתבתי באולם הדיונים. זהו כלי שברוב המקרים נזקו רב על תועלתו, ככל ומדובר באדם שמעוניין לדעת מידע בעל משמעות, ולא מידע סתמי. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 03:28, כ"ט בסיוון, ה'תשפ"ה 03:28, 25 ביוני 2025 (IDT)
:: בלחיצה על דף תרומות האנונימי שיצר את הערך [[פסח מצרים]] ניתן לראות ערכים נוספים שיצר באותו אופן. [[הפסק טהרה ושבעה נקיים]] ו[[חתן]].
:::קראת את הערך 'חתן' ו'הפסק' אכן ניכר שהם נסמכים על 'AI' אבל עברו התאמה די טובה לחב"דפדיה. הייתי שמח לניסוח טוב יותר, במיוחד בכל הקשר להקשר החסידי אבל גם במצב הנוכחי הערכים במצב די טוב וראויים לטעמי להישאר באתר. (יש בהם את כל המאפיינים הטכניים של קישורים טובים, קטגוריות, כותרות וכו'.). זה נכון שחשוב לקבוע כללים, מקווה שיהיה לי זמן לזה, ובכל מקרה כל משתמש יכול להתחיל ונוכל יחד לחשוב ולהגדיר קווי פעולה [[חב"דפדיה:מדיניות שימוש בבינה מלאכותית]] [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' בתמוז ה'תשפ"ה 03:26, 29 ביוני 2025 (IDT)
::::{{א|שיע.ק}}, התחלתי בכתיבה של [[חב"דפדיה:מדיניות שימוש בבינה מלאכותית]], אשמח שתעיף מבט על הטיוטה. --~ [[משתמש:חיים כ| חיים כ]] ~ - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">שיחה</span>]] - [[יחי| יחי המלך המשיח!]] ג' בתמוז  21:09, 29 ביוני 2025 (IDT)


מקור התקלה, ככל הנראה, הוא ב[[תבנית:פסקה חדשה]]. אתה מתמצא שם? • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • א' בסיוון ה'תשע"ג 07:17, 10 במאי 2013 (UTC)
== תיקון הערך חיים קפלן ==
:איך הגעת למסקנה הזו? לדעתי זה ממש לא. זוהי תבנית שולית שאין לה שום השפעה על שאר התבניות. ומקור התקלה הוא כפי שציינתי באולם הדיונים. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] א' בסיוון ה'תשע"ג 15:21, 10 במאי 2013 (UTC)
::צודק ב-100 אחוז. לא קראתי נכון את התבנית. • [[משתמש:שנוזל|שנוזעל]] - [[שיחת משתמש:שנוזל|שיחה]] • א' בסיוון ה'תשע"ג 18:28, 10 במאי 2013 (UTC)


== [[חב"דפדיה:ערכים מומלצים/דיון]] ==
[[משתמש:שיע.ק|שיע]] היקר.{{ש}}
כתבתי הסבר ברור ומפורט בדף הנידון לשינויים שצריכים להיעשות לדעתי. אשמח שתתייחס לכך בהקדם ותשנה את הנ"ל. ובאם יש לך השגות על כך הרי אתה יכול לכתוב אותם ואענה לך על כך בשמחה.
--[[יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]]! . [[משתמש:דבר מלכות פנחס|דבר מלכות פנחס]] [[שיחת משתמש:דבר מלכות פנחס|שיחה]] 19:42, 8 ביולי 2025 (IDT)
:אענה שם. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ג בתמוז ה'תשפ"ה 23:33, 9 ביולי 2025 (IDT)
:: עניתי לך. אשמח לתיקון או קבלת מענה הולם --[[יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]]! . [[משתמש:דבר מלכות פנחס|דבר מלכות פנחס]] [[שיחת משתמש:דבר מלכות פנחס|שיחה]] 23:34, 19 ביולי 2025 (IDT)
:::???
:::אני חושב שמן הראוי שתתנהג על פי הכללים של חבדפדיה וכאשר יש משתמש שמביא טענה מסויימת ואין לך מענה עליה, חובתך כמחזיק בחסימת הערך לשנות את הערך - אלא אם כן יש לך תשובה, ואם כן אז תכתוב אותה. אך כל עוד אין לך אנא פעל על פי הכללים ותקן את הערך [[יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד]]! . [[משתמש:דבר מלכות פנחס|דבר מלכות פנחס]] [[שיחת משתמש:דבר מלכות פנחס|שיחה]] 21:30, 31 ביולי 2025 (IDT)
::::שלום דבר מלכות פנחס. הדף שם ארוך ומלא בדיונים ובהם גם תגובות שלך, כך שאיני יודע למה מכוונים דבריך. אנא פתח פסקה חדשה (בסוף הדף), וכתוב בה את הדרוש תיקון לדעתך ותייג אותי. (כמובן אתה יכול לעשות העתבק ממה שכבר כתבת). [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד באב ה'תשפ"ה 14:46, 8 באוגוסט 2025 (IDT)


--'''[[משתמש:שלום|שָׁלוֹם]] - [[שיחת משתמש:שלום|יְהוּדִים מְשׂוֹחֲחִים]]''' י"ג בסיוון ה'תשע"ג, למניינם 03:42, 22 במאי 2013 (UTC)
==שאלה==
:לאחר תקופה לחוצה בזמן שבתי. אביע דעתי שם. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בסיוון ה'תשע"ג 16:23, 23 במאי 2013 (UTC)
יש לך מושג למה יש באג ב{{תב|AI}}? וליצור את הדף [[מדיה ויקי:Gadget-tracking-category.css]]. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - [[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] 15:38, 10 ביולי 2025 (IDT)
:א. לא. מצטער! ב. יצרתי הדף. יש"כ על תרומותיך הנרחבות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד בתמוז ה'תשפ"ה 18:53, 10 ביולי 2025 (IDT)
ע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א בתמוז ה'תשפ"ה 19:57, 17 ביולי 2025 (IDT)


== חת"ת (ספר) ==
== מסנן ההשחתות ==


נא תגובתך והתערבותך ב[[חב"דפדיה:בקשות ממפעיל מערכת|דיון זה]]. מה שלא תחליט יהיה מקובל על כל הצדדים, העיקר שיתקדם משהו.  •  '''[[משתמש:זוננשיין|זוננשיין]] - [[שיחת משתמש:זוננשיין|תמיד בשמחה]]'''  •  י"ח בסיוון ה'תשע"ג  •  17:30, 27 במאי 2013 (UTC)
אפשרי להפעיל אותו בחב"דפדיה? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small>({{#שווה:|כן|[[שיחת משתמש:מ. רובין|ש]]<nowiki>|</nowiki>[[מיוחד:תרומות/מ. רובין|ת]]|[[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] <nowiki>|</nowiki> [[מיוחד:תרומות/מ. רובין|תרומות]]}})</small> 16:45, 21 ביולי 2025 (IDT)
:סומך עליך, ונוטל את החירות לישם כראות עיני {{חיוך}}. --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ט בסיוון ה'תשע"ג 19:15, 28 במאי 2013 (UTC)


== גלריה מוסתרת ==
== חתימה באולם דיונים ==


אולי אתה יודע מדוע זה לא נותן להסתיר את הגלריה [[משתמש:יצחק ב/ארגז חול/הרבי כמלך המשיח#מעמד קבלת המלכות|כאן]]? תודה.--בברכה, '''[[משתמש:יצחק ב|יצחק]] - [[שיחת משתמש:יצחק ב|שיחת הגאולה]]''' 15:43, 6 ביוני 2013 (UTC)
הנושא הזה עלה כבר כמה פעמים לאורך השנים – כפתור החתימה לא מופיע באולם הדיונים, כי הדף מוגדר כדף מיזם ולא כדף שיחה. חשבתי, שאולי במקום שהמתכנת יצטרך לנסות להילחם במדיה־ויקי בשביל להחיל על דף מיזם כל מיני פונקציות של דף שיחה, אולי אפשר פשוט להעביר את הדף לדף השיחה שלו ([[שיחת חב"דפדיה:אולם דיונים]]) ותיפתר הבעיה מאליה.
:יש תקלה בתבנית. מקווה שהיא תסודר בהמשך. אני מחפש כעת מתכנת שישדרג לנו את האתר...{{שכח|שיע.ק}}
יש סיבה למה מעדיפים שלא לעשות את זה? --~ [[משתמש:חיים כ| חיים כ]] ~ - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">שיחה</span>]] - [[יחי| יחי המלך המשיח!]] כ"ו בתמוז  12:46, 22 ביולי 2025 (IDT)
:אז תעביר. [[משתמש:חב&#34;דפדי גאולתי|חב&#34;דפדי גאולתי]] - [[שיחת משתמש:חב&#34;דפדי גאולתי|שיחה]], 17:13, כ"ו בתמוז, ה'תשפ"ה 17:13, 22 ביולי 2025 (IDT)
::{{א|שיע.ק}}?--~ [[משתמש:חיים כ| חיים כ]] ~ - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">שיחה</span>]] - [[יחי| יחי המלך המשיח!]] כ"ז בתמוז  13:15, 23 ביולי 2025 (IDT)
:::אנסה לבדוק עם המתכנת אם זה משהו שאפשר לפתור בקלות. כמו שבויקיפדיה יש חתימה גם בדפים הנ"ל. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ז בתמוז ה'תשפ"ה 16:06, 23 ביולי 2025 (IDT)
::::{{לייק}}--~ [[משתמש:חיים כ| חיים כ]] ~ - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">שיחה</span>]] - [[יחי| יחי המלך המשיח!]] כ"ז בתמוז  18:00, 23 ביולי 2025 (IDT)
 
== אימות מייל ==
 
ניסיתי לאמת את כתובת האימייל שלי, קיבלתי שגיאה:
<code>SMTP Error (535): Incorrect authentication data</code> מקווה שתוכל לטפל בזה. דרך אגב הAI עוזר עם דברים כאלו. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small>({{#שווה:|כן|[[שיחת משתמש:מ. רובין|ש]]<nowiki>|</nowiki>[[מיוחד:תרומות/מ. רובין|ת]]|[[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] <nowiki>|</nowiki> [[מיוחד:תרומות/מ. רובין|תרומות]]}})</small> 18:17, 22 ביולי 2025 (IDT)
:גם אצלי המייל לא עובד, אותה שגיאה 535.--~ [[משתמש:חיים כ| חיים כ]] ~ - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">שיחה</span>]] - [[יחי| יחי המלך המשיח!]] כ"ו בתמוז  18:51, 22 ביולי 2025 (IDT)
::בטיפול המתכנת. מקווה שזה יהיה מהיר. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ז בתמוז ה'תשפ"ה 01:59, 23 ביולי 2025 (IDT)
 
== תבניות חשיבות ==
 
לאחרונה חזרה המגמה של הצפת האתר בתבניות חשיבות (במקום לטפל באיכות הערכים שקיימים כבר). אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לערכים שנמצאים שם, זה יועיל לכולם, הציבור רוצה לשמוע את דעתך. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 03:13, כ"ט בתמוז, ה'תשפ"ה 03:13, 25 ביולי 2025 (IDT)
 
==מאמרים==
נצרך מאד ליצור מדיניות וכללי חשיבות ברורים לערכי מאמרים, דבר שיפתור ויסדר הרבה עניינים. בתודה מראש בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 23:27, 3 באוגוסט 2025 (IDT)
הוספתי כעת ב[[חב"דפדיה:עקרונות וקווים מנחים לכתיבת ערכים/ספרים#קריטריונים ספציפיים]]:
 
'''[[מאמר]]י חסידות''' - יש לכתוב ערכים רק על מאמרים בעלי חשיבות מיוחדת. הבחינה לכך יכולה להיות האם ניתן לכתוב פסקה (אפילו קצרה) על חשיבותו האנצי' של המאמר לדוגמה ראו בפתיח של הערכים [[וידעת תרנ"ז - מוסקבה]], [[ביום עשתי עשר תשל"א]]. במילים אחרות: אין לכתוב ערכים על מאמר , אם כל עניינם הוא 'סיכום' / 'תקציר' המאמר.
 
הערות יתקבלו בברכה.[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ד באב ה'תשפ"ה 14:36, 8 באוגוסט 2025 (IDT)
 
:כלומר, מה דעתך למעשה על הערכים האחרונים? אגב יש לציין למה שכתבו העורכים החשובים בדף השיחה של הערך וידעת שם. ייש"כ  בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 20:57, 9 באוגוסט 2025 (IDT)
::צריך לקיים דיון מסודר במקום אחד, אפשר להעתיק לשם דעות שנכתבו בערכים אחרים: [[שיחת חב"דפדיה:עקרונות וקווים מנחים לכתיבת ערכים/ספרים#מאמרי חסידות]] [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ו באב ה'תשפ"ה 22:44, 9 באוגוסט 2025 (IDT)
 
== העלאת קבצים לשרת ==
 
בעיצוב החדש של האתר (יש"כ גדול!), אין את הלשונית של העלאת קבצים בשורת התפריט. מאוד חשוב להחזיר לשונית זו. ~ נכתב ע"י [[משתמש:חב"דפדי פעיל|'''חב"דפדי פעיל''']] ([[שיחת משתמש:חב"דפדי פעיל|שיחה]]) • בשעה 22:15, י"ב באב, ה'תשפ"ה ''<font size="1">(6 באוג' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]] • '''יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!'''
:[[משתמש:חב"דפדי פעיל|'''חב"דפדי פעיל''']] יש לך את זה תחת הלשונית '''כלים''' בצד שמאל של הסרגל העליון של הדף.--~[[משתמש:חיים כ| חיים כ]] ~ - [[שיחת משתמש:חיים כ|<span style="color:#40E0D0;">שיחה</span>]] - [[יחי|יחי המלך המשיח!]] י"ב באב 22:32, 6 באוגוסט 2025 (IDT)
::לא ראיתי את האפשרות הזו.. תודה רבה ~ נכתב ע"י [[משתמש:חב"דפדי פעיל|'''חב"דפדי פעיל''']] ([[שיחת משתמש:חב"דפדי פעיל|שיחה]]) • בשעה 22:56, י"ב באב, ה'תשפ"ה ''<font size="1">(6 באוג' למניינם)</font>'', [[בשורת הגאולה|ימות המשיח]] • '''יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!'''
 
== בקשה ==
 
תוכל להתקין את [https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:Phonos Phonos] לצורך {{תב|שמע}} [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 20:05, 14 באוגוסט 2025 (IDT)
 
:הותקן. ישר כח. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה באב ה'תשפ"ה 01:35, 19 באוגוסט 2025 (IDT)
 
== תבניות חשיבות ==
 
שיע היקר. לאחרונה ישנה מגמה גוברת והולכת להניח תבניות חשיבות כמעט על כל ערך שאינו בחשיבות שאין עליה עוררין (וגם על ערכים כאלו יש לפעמים תבניות חשיבות). אין בידי לנהל ויכוחים ודיונים על כל ערך, ואם אתה חושב שהמחיקות ותבניות החשיבות הם לפי הכללים, אדרבה. באתי לעזור, ואם אתה חושב שזה בסדר, גם מצידי הכל בסדר. רק כדאי שתעיף מבט מדי פעם על הערכים שבקטגוריית החשיבות. בידך הדבר כמי שקובע הלכה למעשה את הגדרים הלא ברורים של כללי החשיבות. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 22:21, כ"ד באב, ה'תשפ"ה 22:21, 18 באוגוסט 2025 (IDT)
 
:תודה על ההפניה, הגבתי היכן שהייתה לי דיעה. תקוותי שהכללים ישתפרו ויהפכו לברורים, ושהמשתמשים יצליחו לדון ולהכריע בכוחות עצמם. ועוד והוא '''העיקר''' שיפסיקו לכתוב ערכים גבוליים ושוליים ויעסקו בשיפור הקיימים. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ה באב ה'תשפ"ה 02:04, 19 באוגוסט 2025 (IDT)
 
== הרחבת TemplateStyles ==
תוכל להתקין? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 13:16, 19 באוגוסט 2025 (IDT)
:ביקשתי מהמתכנת. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תשפ"ה 17:08, 29 באוגוסט 2025 (IDT)
== רשימה לבנה ==
נא להוסיף לרשימה הלבנה את האתר: chabadlive.org.
 
תודה רבה מראש!
--[[משתמש:לגאולת עולמים|לגאולת עולמים]] - [[שיחת משתמש:לגאולת עולמים|שיחה]], 20:19, כ"ה באב, ה'תשפ"ה 20:19, 19 באוגוסט 2025 (IDT)
 
:הוספתי. כוח"ט.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תשפ"ה 17:17, 29 באוגוסט 2025 (IDT)
 
== עמוד ראשי ==
 
כדאי לערוך את הקישור (ל') '''באב''' שבסוף העמוד הראשי של חב"דפדיה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 21:54, כ"ט באב, ה'תשפ"ה 21:54, 23 באוגוסט 2025 (IDT)
 
:@[[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] כבר ניסיתי ולא הצלחתי, אולי @[[משתמש:חלוקת קונטרסים|חלוקת קונטרסים]] יודע לטפל בזה. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 22:15, 23 באוגוסט 2025 (IDT)
::כתבתי את זה כאן כי חשבתי שאולי שיע יכול לטפל בזה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 23:40, כ"ט באב, ה'תשפ"ה 23:40, 23 באוגוסט 2025 (IDT)
:::אם אני מבין נכון אתם מבקשים לערוך את [[תבנית:ל' באב]]. מה צריך לערוך שם? --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ל' באב ה'תשפ"ה 01:54, 24 באוגוסט 2025 (IDT)
::::המילה 'אב' מפנה לדף פירושונים במקום לערך "חודש מנחם אב" [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 11:26, ל' באב, ה'תשפ"ה 11:26, 24 באוגוסט 2025 (IDT)
:::::תודה שלום על ההפניה. זה דורש את עריכת [[תבנית:אירועים בלוח העברי]]. עשיתי שם תיקון, אבל לא יודע איך לבדוק את זה לפני חודש אב תשפ"ו. (כלומר לא יודע אם יש דרך לבדוק אם הבעיה נפתרה, לפני שיגיע החודש ואז התבנית תציג אותו). [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ב' באלול ה'תשפ"ה 23:13, 26 באוגוסט 2025 (IDT)
::::::ראיתי שהבעיה נפתרה באותו יום (ל' באב) [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 13:07, ג' באלול, ה'תשפ"ה 13:07, 27 באוגוסט 2025 (IDT)
:::::::@[[משתמש:מ.רובין|מ.רובין]] פתר את זה באמצעות מחיקת ההפניה. אני שיניתי את התבנית והחזרתי את ההפניה.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' באלול ה'תשפ"ה 23:33, 27 באוגוסט 2025 (IDT)
::::::::יישר כח [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 11:41, ד' באלול, ה'תשפ"ה 11:41, 28 באוגוסט 2025 (IDT)
:::::::::כשנכנסים לערך "[[אב (חודש)]]", ניתן לראות בתבנית (בצד שמאל למעלה) את ההפניה - הלא תקינה - לפירושונים [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 22:39, ח' באלול, ה'תשפ"ה 22:39, 1 בספטמבר 2025 (IDT)
::::::::::זו בעיה דומה אבל בדף אחר: [[תבנית:חודש אב]] --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט' באלול ה'תשפ"ה 03:41, 2 בספטמבר 2025 (IDT)
:::::::::::תוכל לטפל בה? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 12:09, ט' באלול, ה'תשפ"ה 12:09, 2 בספטמבר 2025 (IDT)
 
== שינוי שם ==
 
{{שינוי שם משתמש|א גרויסע חסיד|אי"ל}}
- [[משתמש:א גרויסע חסיד|א גרויסע חסיד]] - [[שיחת משתמש:א גרויסע חסיד|שיחה]] '''היום ד' באלול ה'תשפ"ה [[הרבי]] [[הרבי כמלך המשיח|מלך המשיח]] מתגלה!''' 17:25, 28 באוגוסט 2025 (IDT)
:שלום א גרויסע חסיד, עדיף לך לבחור שם ללא סימן ר"ת כלומר ללא גרשיים כפולות, זה יכול לגרום לך בעיות טכניות שונות. מה אומר?  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' באלול ה'תשפ"ה 14:44, 29 באוגוסט 2025 (IDT)
::אז
::{{שינוי שם משתמש|א גרויסע חסיד|א.י.ל.|}}
::~ [[משתמש:א גרויסע חסיד|א גרויסע חסיד]] - [[שיחת משתמש:א גרויסע חסיד|שיחה]] '''היום ה' באלול ה'תשפ"ה [[הרבי]] [[הרבי כמלך המשיח|מלך המשיח]] מתגלה!''' 14:52, 29 באוגוסט 2025 (IDT)
:::בוצע. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט' באלול ה'תשפ"ה 03:43, 2 בספטמבר 2025 (IDT)
 
== ניסוח תקין ==
 
רציתי לשאול האם הניסוח (על [[רבי מנחם מענדל שניאורסון (כ"ק אדמו"ר שליט"א)|הרבי]] וכדו') -ידיו הק'- קולו הק'- וכו' - הוא ניסוח מקובל ב[[חב"דפדיה]], או שעדיף לכתוב "ידיו הקדושות", "קולו הקדוש", או פשוט "קולו", "ידיו" - בלי תואר? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 16:00, ט"ו באלול, ה'תשפ"ה 16:00, 8 בספטמבר 2025 (IDT)
 
:שולם שלום. זה ניסוח לא אנצי' וממילא לא תקין. ובלי קשר קיצור כמו: הק' לא רצוי. אנחנו רוצים שזה יהיה קריא גם למי שלא בקיא בשפה תורנית. אשמח להפניה לערך בו מופיע התיאור, כדי להבין ולחשוב טוב יותר כיצד מתאים לנסח.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ט באלול ה'תשפ"ה 02:35, 12 בספטמבר 2025 (IDT)
::דוגמא: [[דוד אוקינוב#התייחסות הרבי לרצח והקמת "אהל דוד"]] - "במהלך המאמר והשיחה שלאחריו נחנק קולו הקדוש בבכי נורא" [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 09:44, י"ט באלול, ה'תשפ"ה 09:44, 12 בספטמבר 2025 (IDT)
 
== ערכים חדשים ==
 
ערכתי 6 ערכים על מועצות אזוריות: [[מועצה אזורית לב השרון]], [[מועצה אזורית עמק חפר]], [[מועצה אזורית חוף השרון]], [[מועצה אזורית דרום השרון]], [[מועצה אזורית מטה יהודה]] ו[[מועצה אזורית חוף הכרמל]], אבל אף אחד מהם לא מופיע ב"ערכים חדשים" שבעמוד הראשי. אשמח להבין מדוע? תודה רבה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 09:54, י"ט באלול, ה'תשפ"ה 09:54, 12 בספטמבר 2025 (IDT)
 
:ישר כח על הערכים המושקעים. זה נראה שעות של עבודה. {{כפיים}}. תפנה בבקשה ל @[[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] - הוא מתחזק את העדכונים האלו באמצעות בוט. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב באלול ה'תשפ"ה 02:04, 15 בספטמבר 2025 (IDT)
 
==שינוי שם משתמש==
{{שינוי שם משתמש|מענדל סופר|ספרא רבא|נוחיות ופרטיות}}
בברכה, [[משתמש:מענדל סופר|מענדל סופר]] • [[שיחת משתמש:מענדל סופר|ספר וסיפור]] 19:37, 14 בספטמבר 2025 (IDT)
:בוצע. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב באלול ה'תשפ"ה 01:52, 15 בספטמבר 2025 (IDT)
 
== [[פורטל:חסידות חב"ד]] ==
 
אפשר לשים את הפורטל בקישורים בצד לצד שאר הפורטלים האחרים? {{ש}}{{יישור טקסט|שמאל|[[משתמש:א.י.ל.|א.י.ל.]] - [[שיחת משתמש:א.י.ל.|שיחה]] '''היום {{תאריך עברי}} [[הרבי]] [[הרבי כמלך המשיח|מלך המשיח]] מתגלה!'''}}
:כנ"ל גם ב[[פורטל:מלך המשיח]]
 
==משה אהרן ברוורמן==
 
אפשר לדעת מדוע נמחק הערך "משה אהרן ברוורמן"?, ומדוע לא הודיעו לי על זה מראש?! [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 22:13, ה' בתשרי, ה'תשפ"ו 22:13, 27 בספטמבר 2025 (IDT)
:עליך לעקוב אחר דף השיחה, ואין צורך להודיע לך על הנעשה בו. [[משתמש:שלום עליכם|שלום עליכם]] - [[שיחת משתמש:שלום עליכם|שיחה]], 09:20, ו' בתשרי, ה'תשפ"ו 09:20, 28 בספטמבר 2025 (IDT)
 
יש דרך לשחזר ולקבל את הדף (לפחות לעצמי)? [[משתמש:יוצר חב&#34;די|יוצר חב&#34;די]] - [[שיחת משתמש:יוצר חב&#34;די|שיחה]], 11:10, ו' בתשרי, ה'תשפ"ו 11:10, 28 בספטמבר 2025 (IDT)
:{{בוצע}}. ראה גם [[שיחת משתמש:יוצר חב"די]]. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ו' בתשרי ה'תשפ"ו 18:07, 28 בספטמבר 2025 (IDT)
 
== [[ערוץ חב"ד לילדים]] ==
 
משתמש א.י.ל. משחזר את עריכתי ללא התייחסות למה שכתבתי בתקציר עריכה. [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 18:57, 29 בספטמבר 2025 (IDT)
 
:אתייחס להפרת הכללים שלו בדף שיחתו. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט' בתשרי ה'תשפ"ו 01:15, 1 באוקטובר 2025 (IDT)
 
== אייקון\שאלה ==
 
האם מותר להשתמש באותו אייקון לכמה פורטלים ואיך יוצרים אייקון חדש.
 
איך ממזערים אייקון [[משתמש:מכריזים יחי המלך|מכריזים יחי המלך]] - [[שיחת משתמש:מכריזים יחי המלך|שיחה]], 19:55, י"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 19:55, 5 באוקטובר 2025 (IDT)
 
:גוט מועד. אם זה פורטל שמתאים לעמוד הראשי רצוי שלא. באמצעות עורך קוד המקור. אפשר להגדיר בגודל של כמה פיקסלים תוצג התמונה. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ח בתשרי ה'תשפ"ו 15:07, 10 באוקטובר 2025 (IDT)
 
== ביקורת בערך זמרוני ==
 
שלום ר' שיע, אשמח להתייחסותך ב[[שיחה:זמרוני זליג ציק]]. אם הפני' לועדה הרוחנית כ"כ קשה עליך, אשמח לקבל את המייל שלהם ולפנות אליהם (אפי') בעצמי. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|ספרא וסייפא]] 17:18, 5 בנובמבר 2025 (IST)
 
:מקווה לטפל בהקדם. אעדכן.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א בחשוון ה'תשפ"ו 20:17, 12 בנובמבר 2025 (IST)
::תזכורת. בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 12:42, 7 בדצמבר 2025 (IST)
:::אפשר בבקשה לקבל כתובת מייל של א' מחברי הועדה? תודה מראש.  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 23:29, 29 בדצמבר 2025 (IST)
::::כפשוט, אין אפשרות שכל משתמש יפנה לוועדה הרוחנית. אחרת לא יהיה לדבר סוף.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י' בטבת ה'תשפ"ו 23:29, 30 בדצמבר 2025 (IST)
:::::רק אצטט כאן דברים שנכתבו ע"י מתמש אחר באולם דיונים לפני כו"כ שנים: ראיתי להאיר (אף שמפני סיבות אינני פעיל כ"כ באתר זה), שבאנציקלופדיה 'המכלול' יש ג"כ ועדה רוחנית שנועדה לפתור מחלוקות על אופן הצגת הדברים כפי שמתאים לתורתנו הק', אלא ששם ישנה אפשרות לכל עורך לפנות באופן אישי לועדה הרוחנית על מנת להציג את טענותיו. ואני כותב זאת משום שבכמה מהערכים החשובים כאן (כגון [[האוהל]]) הוכרעה מחלוקת הכתיבה על ידי פניה לועדה הרוחנית ללא שניתן לכל אחד מהעורכים להסביר את דבריו. פשוט שאף מפעיל מערכת אינו חף מנטיה אישית ולא יתכן שיצליח להסביר לועדה הרוחנית את דברי הצד השני טוב יותר מכפי שיעשה זאת הצד השני עצמו. עכ"ל  בברכה, [[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]] • [[שיחת משתמש:ספרא רבא|שיחה]] 14:41, 31 בדצמבר 2025 (IST)
::::::הפניה לוועדה הרוחנית יכולה להיעשות על ידי כל משתמש כפי שמוסבר בכללים, (שכל אחד יכול לכתוב את דעתו) אך אני זה שמעביר אותה, וזאת כדי למנוע מצב של הצפה של פניות אצל חברי הוועדה. אגב מבחינתי כל מפעיל מערכת אחר מוזמן אף הוא למלא את התפקיד.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"א בטבת ה'תשפ"ו 21:40, 31 בדצמבר 2025 (IST)
==למה מחקת?==
[[https://chabadpedia.co.il/index.php?title=%D7%A2%D7%AA%D7%99%D7%93%D7%99%D7%9F_%D7%90%D7%99%D7%9C%D7%A0%D7%99_%D7%A1%D7%A8%D7%A7_%D7%A9%D7%99%D7%AA%D7%A0%D7%95_%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA&diff=prev&oldid=724020 כאן]]
[[משתמש:ר.ז.|ר.ז.]] - [[שיחת משתמש:ר.ז.|שיחה]], 11:50, כ"א בחשוון, ה'תשפ"ו 11:50, 12 בנובמבר 2025 (IST)
 
:כבר לא זוכר. אבל נראה כמו טעות. יש"כ על תשומת הלב.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"א בחשוון ה'תשפ"ו 20:15, 12 בנובמבר 2025 (IST)
 
== כתיבת ערך על הרב אלעזר מרדכי קעניג ==
 
אשמח אם תוכל לעזור לי בכתיבת הערך על הרב [[משתמש:שולם ס./אלעזר מרדכי קעניג|אלעזר מרדכי קעניג]] (אבא של הרב [[אלכסנדר דוד זושא קעניג|אלכסנדר דוד זושא]] והרב [[ירחמיאל משה קעניג|ירחמיאל משה]]), או להפנות אותי למקורות שמהם אוכל לקבל מידע
 
תודה רבה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 12:41, כ"ד בכסלו, ה'תשפ"ו [[שיחת משתמש:ש. סלומון#c-שולם ס.-20251214104100-כתיבת ערך על הרב אלעזר מרדכי קעניג|12:41, 14 בדצמבר 2025 (IST)]]
 
[[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 12:52, כ"ד בכסלו, ה'תשפ"ו 12:52, 14 בדצמבר 2025 (IST)
:שלום {{א|שולם ס.}} לצערי לא מצאתי מידע על מקורות נוספים, עוד אעיר, שמכיוון שלא מדובר בחסיד חב"ד, לא בטוח שיש הצדקה לכתוב אודותיו ערך בחב"דפדיה. בערכים כגון זה, ראשית צריך לבדוק אם יש אפשרות למצוא הקשר חב"די משמעותי אחרת זו תהיה עבוד לחינם... --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ה' בטבת ה'תשפ"ו 03:29, 25 בדצמבר 2025 (IST)
::אוקיי [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 03:44, ה' בטבת, ה'תשפ"ו 03:44, 25 בדצמבר 2025 (IST)
::תוכל - אם כן - למחוק את [[משתמש:שולם ס./אלעזר מרדכי קעניג|דף הטיוטה שפתחתי]]? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 03:46, ה' בטבת, ה'תשפ"ו 03:46, 25 בדצמבר 2025 (IST)
 
== חב"דזציה ==
 
צריכים לכתוב א-ל, או קל? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 15:37, כ"ו בכסלו, ה'תשפ"ו 15:37, 16 בדצמבר 2025 (IST)
::שאלה טובה  לכאורה א-ל. כי 'קל' יהיה מבלבל עם המילה: קַל (בפתח). [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ג' בטבת ה'תשפ"ו
:::תודה רבה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 22:18, ג' בטבת, ה'תשפ"ו 22:18, 23 בדצמבר 2025 (IST)
 
== ביקורת ==
 
האם יש צורך ב[[בית מנחם מענדל צפת#ביקורת|ביקורת]] בערך [[בית מנחם מענדל צפת]]? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 10:07, ה' בטבת, ה'תשפ"ו 10:07, 25 בדצמבר 2025 (IST)
 
:אענה בדף השיחה שם.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ו' בטבת ה'תשפ"ו 13:32, 26 בדצמבר 2025 (IST)
::ראיתי. תודה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 14:59, ו' בטבת, ה'תשפ"ו 14:59, 26 בדצמבר 2025 (IST)
 
 
== שיחזור ערך שנמחק ==
 
[[משתמש:ספרא רבא]] מחק את הערך [[הלכתא למשיחא (שו"ת)]] שלא ע"פ הכללים (להציב תבנית שבוע מראש וכו'). אני לא מוצא את ההיסטוריה של ערך זה בשינויים אחרונים. אתה יכול לעזור לי לשחזר את הערך?--[[משתמש: יוסף יצחק קעניג|יוסף יצחק קעניג]] 09:51, 31 בדצמבר 2025 (IST)
 
:שלום יוסף יצחק ויש"כ על ההשקעה בערך. צריך לדייק משתמש @[[משתמש:ספרא רבא|ספרא רבא]], לא מחק את הערך אלא איחד אותו לערך [[ישיבה גדולה ליובאוויטש בית שמש]]. ובכך פעל לפי הכללים ב[[חב:ספרים]]. יחד עם זאת שיחזרתי את הערך למרחב הפרטי שלך ב[[משתמש:יוסף יצחק קעניג\הלכתא למשיחא (שו"ת)]].
:שוב יש"כ על תרומתך להפצת המעיינות. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"א בטבת ה'תשפ"ו 21:38, 31 בדצמבר 2025 (IST)
::אני חושב שהוא כן מתאים לכללים, אלא שרק התחלתי לכתוב אותו וניתן להוסיף לו עוד הרבה תוכן. הסיבה שהעליתי אותו למרחב ולא השארתי אותו בטיוטה, כדי שעוד בחורים יוכלו לסייע בכתיבת הערך. [[משתמש: יוסף יצחק קעניג|יוסף יצחק קעניג]] 00:51, 1 בינואר 2026 (IST)
:::עכשיו עברתי על הקטגוריה של ספרי גאולה ומשיח וראיתי שהרבה מאד מספרי הגאומ"ש שיש להם ערך אינם ארוכים יותר מהערך של [[הלכתא למשיחא (שו"ת)]] (ספר שנתקבל באהדה אצל ריבוי אנשים וחוגים, רבנים חשובים וכו', וכפי שארחיב בערך בהמשך בעז"ה). האם זה שהספר נכתב ע"י תלמידים של ישיבה פלונית ולא ע"י אדם נשוי הינו סיבה לא לתת לספר זה ערך בפני עצמו?
:::ואולי סברו שזהו סוג של קובץ הערות, אך באמת זהו חלק מספרות גאומ"ש, נעשה בשיתוף פעולה עם [[מכון הלכה חב"ד]] שכבר העלו את חלק מהתשובות לאתר שלהם, כמו"כ בקבצי "שונה הלכות" שהם מוציאים מזמן לזמן יש להם טור קבוע בו הם מפרסמים תשובה מהקבצים הנ"ל, ואכ"מ להאריך.
:::בקיצור: אין לי עניין לעשות מלחמת עריכה ולהחזיר ערך זה למרחב, ולאח"ז ימחקו אותו שוב. אשמח שתאשר שערך זה יעלה למרחב. [[משתמש: יוסף יצחק קעניג|יוסף יצחק קעניג]] 01:14, 1 בינואר 2026 (IST)
::::ענייני גאומ"ש, הם דבר עיקרי וחשוב באתר, ואשמח מאוד שהערך יתווסף לאתר אבל כרגע הוא לא מתאים. בחורים יוכלו לעורך אותו גם כפי שהוא כעת במרחב האישי שלך. העובדה שיש ערכים רבים שאינם עומדים בכללים ופוגעים ברמת האתר אינה הצדקה להמשיך בהתנהלות הזו, להפך. אין שום קשר לזהות הכותב וכו'. לפחות לא מבחינתי.
::::עכשיו לעיקר 'ועשה טוב'. איך אפשר לשפר את הערך? העניין הוא שכרגע אין בערך כמעט מידע. אולי תוסיף מידע על התוכן של הקבצים, על החידוש שבהם (כלומר האם יש בהם תוכן שלא היה קיים קודם, או שהחידוש הוא בפורמט, במקור השאלות וכו') כשהערך יהיה עם 'בשר' נשמח מאוד שיעבור למרחב הערכים.  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] י"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:05, 1 בינואר 2026 (IST)
 
== בחירות למפעילי מערכת ==
 
האם צפויות בחירות למפעילי מערכת בזמן הקרוב / הרחוק? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:17, י"ז בטבת, ה'תשפ"ו 20:17, 6 בינואר 2026 (IST)
 
:לפי הנהלים כל שנתיים. כאמור כאן: [[חב"דפדיה:מפעיל מערכת/בחירות 5]]. הבחירות הבאות יתקיימו אי"ה ב[[א' אב]] [[תשפ"ו]]. [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 19:44, 11 בינואר 2026 (IST)
::יישר כח [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 20:34, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 20:34, 11 בינואר 2026 (IST)
 
== הרחבה ==
 
תוכל להתקין את הרחבת SandboxLink? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 13:51, 7 בינואר 2026 (IST)
 
:לכמה אנשים אתה חושב שזה יהיה שימושי? [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ז בטבת ה'תשפ"ו 15:49, 16 בינואר 2026 (IST)
::אני שואל בגלל שלא אני מתקין, אלא מתכנת...  [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] כ"ז בטבת ה'תשפ"ו 15:50, 16 בינואר 2026 (IST)
:::כל מי שרוצה לפתוח [[מיוחד:הדף שלי/טיוטה]] [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 19:30, 21 בינואר 2026 (IST)
 
== מספר הצפיות בחב"דפדיה ==
 
המספרים ב[[חב"דפדיה:ציוני דרך|ציוני דרך]] קצת מוגזמים - [[שיחת חב"דפדיה:ציוני דרך#מספר הצפיות|קישור לשיחה]] [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 21:53, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 21:53, 11 בינואר 2026 (IST)
 
:למה מוגזמים? [[משתמש:מ. רובין|מ. רובין]] <small class="plainlinks">([[שיחת משתמש:מ. רובין|שיחה]] | [[מיוחד:תרומות/מ.רובין|תרומות]])</small> 22:04, 11 בינואר 2026 (IST)
::עיין ב[[שיחת חב"דפדיה:ציוני דרך]] (שיע ק. ענה לי שם) [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 19:54, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ו 19:54, 18 בינואר 2026 (IST)
 
== רשימת הדפסות התניא ==
הועבר ל[[שיחה:רשימת דפוסי התניא]] --[[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ח' בשבט ה'תשפ"ו 21:03, 26 בינואר 2026 (IST)
 
== חשיבות ==
 
אתה חושב שיש חשיבות לערך הזה - [[ניסיון פיגוע הדריסה ב-770 (תשפ"ו)]]? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 06:03, ט"ז בשבט, ה'תשפ"ו 06:03, 3 בפברואר 2026 (IST)
 
:עניתי שם: [[שיחה:ניסיון פיגוע הדריסה ב-770 (תשפ"ו)]] [[משתמש:שיע.ק|שיע]] • [[שיחת משתמש:שיע.ק|שיחה]] ט"ז בשבט ה'תשפ"ו 23:56, 3 בפברואר 2026 (IST)
::מה ההבדל בינו לבין [[פיגוע הדקירה ב-770]]? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 15:26, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 15:26, 8 בפברואר 2026 (IST)
:::א' אני חושב שיש הבדל בין פיגוע שנועד במטרה להרוג חב"דניקים לבין שיכור משוגע שהחליט לנסות להכנס ל770 עם הרכב ב' דעתו של שיע עומדת גם לגבי הערך שהזכרת (ראה: [[שיחה:פיגוע הדקירה ב-770]] --[[משתמש:איקס|איקס  ]] - [[שיחת משתמש:איקס|שיחה]], 14:08, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 14:08, 9 בפברואר 2026 (IST)
::::זה הוכח (שהוא לא היה שפוי)? [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 15:53, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 15:53, 9 בפברואר 2026 (IST)
:::::אני חושב שכן בהתחשב בעובדה שהתפרסמה תמונה שלו מניח תפילין ב770 לפני כמה שבועות והוא טען שהוא רצה להתגייר וכו' [[משתמש:איקס|איקס  ]] - [[שיחת משתמש:איקס|שיחה]], 16:24, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 16:24, 9 בפברואר 2026 (IST)
::::::זו השערה ולא הוכחה [[משתמש:שולם ס.|שולם ס.]] - [[שיחת משתמש:שולם ס.|שיחה]], 19:19, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 19:19, 9 בפברואר 2026 (IST)

גרסה אחרונה מ־19:19, 9 בפברואר 2026

en:User:Shia.k

יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד
תיבת ארכיון

א - ב - ג - ד - ה - ו - ז - - ח - ט - י - י"א - י"ב - י"ג - י"ד - ט"ו - ט"ז - י"ז - י"ח - י"ט - כ'

מעבר לתחתית הדף שלום וברוכים הבאים, לפניה בנושא חדש לחצו כאן ליצירת פסקה חדשה. במקרים דחופים ניתן לפנות אלי במסרון בטלפון +972548147703 וכמובן במייל shia.wik - gmail.com

שלום וברכה!

רציתי בבקשה להבין עניין מסויים:

בחב"דפדיה:ועדה רוחנית, מובא שאלה שנשאלה בזה הלשון:

"מעת לעת מתעוררים דיונים בנוגע לפסקאות ביקורת בערכים שונים (דוגמת ועד תלמידי התמימים, ארגון הפנסאים, ועוד), האם מקומם בחב"דפדיה.

כמובן שעיקר ענינינו בהפצת אור, ולכן כדאי ככל האפשר להמעיט בפסקאות ביקורת, השאלה אם נכון להידרש לביקורת אידיאלוגית ולא פרסונלית על ארגון/אישיות שפעילותם עומדת בסתירה מובהקת וחד משמעית ליסודות המשמעותיים ביותר שאנו מאמינים בהם כחסידים האמונים על שיחות הדבר מלכות והשליחות היחידה, דברים המעוגנים בקווי היסוד של האנציקלופדיה החב"דית ברשת חב"דפדיה.

מצד אחד ייתכן שזהו המקום היחיד בו ניתן להעביר ביקורת מאופקת המנוסחת בזהירות על הארגון, ומצד שני ייתכן שזהו כלל לא העניין שלנו, ואנו מתמקדים רק באור."

תשובת הועדה כפי שמובאת שם:

"אין מניעה מציון העובדות בצורה אנציקלופדית, או מהדגשת השוני בין ארגונים וכיוצא בזה, אך יש להשמיט ולהימנע מהצגת הדברים כביקורת."

אם איני טועה בהבנת תשובת הועדה - הועדה ענתה שאין להציג הדברים כביקורת.

אשר לפי זה לא הבנתי מדוע בערך ועד תלמידי התמימים, ארגון הפנסאים, ומסתמא בעוד ערכים - מופיעה פיסקת ביקורת.

יש"כ. בברכה, 613770 - שיחה, 08:53, כ"ב באב, ה'תשפ"ג 08:53, 9 באוגוסט 2023 (UTC)

אשמח כבר לתשובה[עריכת קוד מקור]

אשמח בבקשה שכבר תענה לי לגבי מה ששאלתי אצלך בדף שיחה שלך בפיסקה "ביקורת?".

ענית על דברים שאחרי זה ואילו על זה לא ענית..

בברכה ובתודה, 613770 - שיחה, 05:26, ט"ו באלול, ה'תשפ"ג 05:26, 1 בספטמבר 2023 (UTC)

שלום לך 613770, ישר כח על העלאת הנושא, הוא בהחלט חשוב ואצטרך לבחון אותו לעומק כולל פניה לוועדה במקרה הצורך. הבחנת יפה שענית על דברים אחרים. בזמן המוגבל שיש לי בחב"דפדיה, אני בוחר להתמקד בדברים מסויימים, לפעמים משיקולי חשיבות, לפעמים משיקולי זמן ולפעמים משיקולי עניין אישי. יחד עם זאת נושאים שלא טופלו מחכים בדף השיחה שלי ובעז"ה יגיע גם זמנם. למשל שיחת משתמש:שיע.ק/ארכיון 17#פורטל:הפצת המעיינות כאן תוכל לראות פניה מלפני זמן רב שטופלה רק בימים האחרונים בברכה שיעשיחה ט"ז באלול ה'תשפ"ג 20:59, 2 בספטמבר 2023 (UTC)
יישר כח! תודה רבה! בברכה, 613770 - שיחה, 05:06, כ"ז באלול, ה'תשפ"ג 05:06, 13 בספטמבר 2023 (UTC)


הפרת זכויות יוצרים[עריכת קוד מקור]

האתר COL ממשיך להעתיק מחב"דפדיה ללא ציון קרדיט גם לאחר שכמדומני שלחו להם מכתב אזהרה תוכל לראות בחב"דפדיה:ציטוטים מחב"דפדיה שהם ממשיכים להעתיק ללא מתן קרדיט --חיים כ - מסמ ציכל - י"ח בחשוון 13:22, 2 בנובמבר 2023 (UTC)

מצטרף לחיים כ, אכן נראה שהם לא מבינים אזהרות.. מבחינתי למשל כשאני משקיע בכתיבת ערך ויושב על יצירתו שעות רבות ביום - ולאחר כמה זמן פתאום הוא מופיע באתרים ללא כל ציון קרדיט זה קצת יותר ממתסכל, אם לא בשביל אמינות האתר אז לפחות בשביל המשתמשים. אני לא מוצא סיבה להשקיע בכתיבת ערכים בחב"דפדיה בשביל יצירת כתבות בcol. ~ חסיד של הרבי ~  •  פארבריינגען חסידי  •  עד מתי?! "וראו כל עמי הארץ כי שם הוי' נקרא עליך, ויראו ממך!" 15:30, 4 בדצמבר 2023 (UTC)
שיע, אולי אפשר לפנות לרשויות בנידון ולתבוע אותם? הרי כתוב "טוב מאוחר מאף פעם לא" בברכה, משתמש:חב"ד בדרך לגאולה ~ שיחת משתמש: חב"ד בדרך לגאולה ~ יחי המלך המשיח 17:08, 2 בספטמבר 2024 (IDT)תגובה

בוט[עריכת קוד מקור]

  1. החלפה מ-נצרת עילית ל-נוף הגליל
  2. החלפה מ- ע"ה ל-

מ. רובין - שיחה 15:45, 13 ביוני 2025 (IDT)תגובה

בוצע. תודה.שיעשיחה י"ט בסיוון ה'תשפ"ה 15:17, 15 ביוני 2025 (IDT)תגובה
  1. החלפה מ-נשא את ל-נישא ל - לשמירה על נוסח אחיד. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 21:30, 21 ביוני 2025 (IDT)תגובה
מענדל סופר ראה. מ. רובין - שיחה 21:49, 21 ביוני 2025 (IDT)תגובה
מה הוכרע שם (לא בדיוק הבנתי)? בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 01:25, 22 ביוני 2025 (IDT)תגובה
שכותבים 'נשא את' כי האיש נושא את האשה (ביהדות לפחות...) שיעשיחה כ"ו בסיוון ה'תשפ"ה 01:32, 22 ביוני 2025 (IDT)תגובה
א"כ אפשר לשנות בהיפוך. בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 01:33, 22 ביוני 2025 (IDT)תגובה

זהירות מבינה מלאכותית[עריכת קוד מקור]

בהמשך לתבנית המחיקה שהצבתי על הערך פסח מצרים, שנכתב ע"י בינה מלאכותית ללא הגהה אנושית (בטוחני שגם אתה תזהה זאת תוך פחות מ-30 שניות), רציתי להסב את תשומת לבך לנושא. אני מעריך שיש כאן לא מעט ערכים נוספים כאלו, בהתחשב בפיתוי של יצירת ערך "מושלם" בלי מאמץ, אבל לא טרחתי לחפש. אם לא ייקבעו כללים ברורים בנושא, ובעיקר - ייאכפו בנחישות, חב"דפדיה תוכל להגיע בקלות ל-50,000 ערכים, אלא שיידרש מהקורא מאמץ כביר למצוא ביניהם את הערכים בעלי התוכן האמיתי, ובעצם לא תהיה סיבה לגלוש כאן (במקום להתכתב עם הבינה וזהו). אני חושב שיש כאן סכנה אמיתית שכדאי להערך אליה (וכמובן, ביחד עם זה גם הזדמנות - למצוא את הדרך לשלב את הבינה המלאכותית יחד עם המאמץ האנושי בצורה הנכונה). -- קרייזי אבאוט משיחמביאים אותו ביחד - 00:48, כ"ט בסיוון ה'תשפ"ה

ועוד על סכנת המידע השגוי בבינה מלאכותית כתבתי באולם הדיונים. זהו כלי שברוב המקרים נזקו רב על תועלתו, ככל ומדובר באדם שמעוניין לדעת מידע בעל משמעות, ולא מידע סתמי. שלום עליכם - שיחה, 03:28, כ"ט בסיוון, ה'תשפ"ה 03:28, 25 ביוני 2025 (IDT)תגובה
בלחיצה על דף תרומות האנונימי שיצר את הערך פסח מצרים ניתן לראות ערכים נוספים שיצר באותו אופן. הפסק טהרה ושבעה נקיים וחתן.
קראת את הערך 'חתן' ו'הפסק' אכן ניכר שהם נסמכים על 'AI' אבל עברו התאמה די טובה לחב"דפדיה. הייתי שמח לניסוח טוב יותר, במיוחד בכל הקשר להקשר החסידי אבל גם במצב הנוכחי הערכים במצב די טוב וראויים לטעמי להישאר באתר. (יש בהם את כל המאפיינים הטכניים של קישורים טובים, קטגוריות, כותרות וכו'.). זה נכון שחשוב לקבוע כללים, מקווה שיהיה לי זמן לזה, ובכל מקרה כל משתמש יכול להתחיל ונוכל יחד לחשוב ולהגדיר קווי פעולה חב"דפדיה:מדיניות שימוש בבינה מלאכותית שיעשיחה ג' בתמוז ה'תשפ"ה 03:26, 29 ביוני 2025 (IDT)תגובה
שיע.ק, התחלתי בכתיבה של חב"דפדיה:מדיניות שימוש בבינה מלאכותית, אשמח שתעיף מבט על הטיוטה. --~ חיים כ ~ - שיחה - יחי המלך המשיח! ג' בתמוז 21:09, 29 ביוני 2025 (IDT)תגובה

תיקון הערך חיים קפלן[עריכת קוד מקור]

שיע היקר.
כתבתי הסבר ברור ומפורט בדף הנידון לשינויים שצריכים להיעשות לדעתי. אשמח שתתייחס לכך בהקדם ותשנה את הנ"ל. ובאם יש לך השגות על כך הרי אתה יכול לכתוב אותם ואענה לך על כך בשמחה. --יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד! . דבר מלכות פנחס שיחה 19:42, 8 ביולי 2025 (IDT)תגובה

אענה שם. שיעשיחה י"ג בתמוז ה'תשפ"ה 23:33, 9 ביולי 2025 (IDT)תגובה
עניתי לך. אשמח לתיקון או קבלת מענה הולם --יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד! . דבר מלכות פנחס שיחה 23:34, 19 ביולי 2025 (IDT)תגובה
???
אני חושב שמן הראוי שתתנהג על פי הכללים של חבדפדיה וכאשר יש משתמש שמביא טענה מסויימת ואין לך מענה עליה, חובתך כמחזיק בחסימת הערך לשנות את הערך - אלא אם כן יש לך תשובה, ואם כן אז תכתוב אותה. אך כל עוד אין לך אנא פעל על פי הכללים ותקן את הערך יחי אדונינו מורינו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד! . דבר מלכות פנחס שיחה 21:30, 31 ביולי 2025 (IDT)תגובה
שלום דבר מלכות פנחס. הדף שם ארוך ומלא בדיונים ובהם גם תגובות שלך, כך שאיני יודע למה מכוונים דבריך. אנא פתח פסקה חדשה (בסוף הדף), וכתוב בה את הדרוש תיקון לדעתך ותייג אותי. (כמובן אתה יכול לעשות העתבק ממה שכבר כתבת). שיעשיחה י"ד באב ה'תשפ"ה 14:46, 8 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

שאלה[עריכת קוד מקור]

יש לך מושג למה יש באג ב{{AI}}? וליצור את הדף מדיה ויקי:Gadget-tracking-category.css. מ. רובין - שיחה 15:38, 10 ביולי 2025 (IDT)תגובה

א. לא. מצטער! ב. יצרתי הדף. יש"כ על תרומותיך הנרחבות. שיעשיחה י"ד בתמוז ה'תשפ"ה 18:53, 10 ביולי 2025 (IDT)תגובה

ע.ק|שיע]] • שיחה כ"א בתמוז ה'תשפ"ה 19:57, 17 ביולי 2025 (IDT)תגובה

מסנן ההשחתות[עריכת קוד מקור]

אפשרי להפעיל אותו בחב"דפדיה? מ. רובין (שיחה | תרומות) 16:45, 21 ביולי 2025 (IDT)תגובה

חתימה באולם דיונים[עריכת קוד מקור]

הנושא הזה עלה כבר כמה פעמים לאורך השנים – כפתור החתימה לא מופיע באולם הדיונים, כי הדף מוגדר כדף מיזם ולא כדף שיחה. חשבתי, שאולי במקום שהמתכנת יצטרך לנסות להילחם במדיה־ויקי בשביל להחיל על דף מיזם כל מיני פונקציות של דף שיחה, אולי אפשר פשוט להעביר את הדף לדף השיחה שלו (שיחת חב"דפדיה:אולם דיונים) ותיפתר הבעיה מאליה. יש סיבה למה מעדיפים שלא לעשות את זה? --~ חיים כ ~ - שיחה - יחי המלך המשיח! כ"ו בתמוז 12:46, 22 ביולי 2025 (IDT)תגובה

אז תעביר. חב"דפדי גאולתי - שיחה, 17:13, כ"ו בתמוז, ה'תשפ"ה 17:13, 22 ביולי 2025 (IDT)תגובה
שיע.ק?--~ חיים כ ~ - שיחה - יחי המלך המשיח! כ"ז בתמוז 13:15, 23 ביולי 2025 (IDT)תגובה
אנסה לבדוק עם המתכנת אם זה משהו שאפשר לפתור בקלות. כמו שבויקיפדיה יש חתימה גם בדפים הנ"ל. שיעשיחה כ"ז בתמוז ה'תשפ"ה 16:06, 23 ביולי 2025 (IDT)תגובה
--~ חיים כ ~ - שיחה - יחי המלך המשיח! כ"ז בתמוז 18:00, 23 ביולי 2025 (IDT)תגובה

אימות מייל[עריכת קוד מקור]

ניסיתי לאמת את כתובת האימייל שלי, קיבלתי שגיאה: SMTP Error (535): Incorrect authentication data מקווה שתוכל לטפל בזה. דרך אגב הAI עוזר עם דברים כאלו. מ. רובין (שיחה | תרומות) 18:17, 22 ביולי 2025 (IDT)תגובה

גם אצלי המייל לא עובד, אותה שגיאה 535.--~ חיים כ ~ - שיחה - יחי המלך המשיח! כ"ו בתמוז 18:51, 22 ביולי 2025 (IDT)תגובה
בטיפול המתכנת. מקווה שזה יהיה מהיר. שיעשיחה כ"ז בתמוז ה'תשפ"ה 01:59, 23 ביולי 2025 (IDT)תגובה

תבניות חשיבות[עריכת קוד מקור]

לאחרונה חזרה המגמה של הצפת האתר בתבניות חשיבות (במקום לטפל באיכות הערכים שקיימים כבר). אשמח לשמוע את דעתך בנוגע לערכים שנמצאים שם, זה יועיל לכולם, הציבור רוצה לשמוע את דעתך. שלום עליכם - שיחה, 03:13, כ"ט בתמוז, ה'תשפ"ה 03:13, 25 ביולי 2025 (IDT)תגובה

מאמרים[עריכת קוד מקור]

נצרך מאד ליצור מדיניות וכללי חשיבות ברורים לערכי מאמרים, דבר שיפתור ויסדר הרבה עניינים. בתודה מראש בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 23:27, 3 באוגוסט 2025 (IDT) הוספתי כעת בחב"דפדיה:עקרונות וקווים מנחים לכתיבת ערכים/ספרים#קריטריונים ספציפיים:תגובה

מאמרי חסידות - יש לכתוב ערכים רק על מאמרים בעלי חשיבות מיוחדת. הבחינה לכך יכולה להיות האם ניתן לכתוב פסקה (אפילו קצרה) על חשיבותו האנצי' של המאמר לדוגמה ראו בפתיח של הערכים וידעת תרנ"ז - מוסקבה, ביום עשתי עשר תשל"א. במילים אחרות: אין לכתוב ערכים על מאמר , אם כל עניינם הוא 'סיכום' / 'תקציר' המאמר. 

הערות יתקבלו בברכה.שיעשיחה י"ד באב ה'תשפ"ה 14:36, 8 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

כלומר, מה דעתך למעשה על הערכים האחרונים? אגב יש לציין למה שכתבו העורכים החשובים בדף השיחה של הערך וידעת שם. ייש"כ בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 20:57, 9 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
צריך לקיים דיון מסודר במקום אחד, אפשר להעתיק לשם דעות שנכתבו בערכים אחרים: שיחת חב"דפדיה:עקרונות וקווים מנחים לכתיבת ערכים/ספרים#מאמרי חסידות שיעשיחה ט"ו באב ה'תשפ"ה 22:44, 9 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

העלאת קבצים לשרת[עריכת קוד מקור]

בעיצוב החדש של האתר (יש"כ גדול!), אין את הלשונית של העלאת קבצים בשורת התפריט. מאוד חשוב להחזיר לשונית זו. ~ נכתב ע"י חב"דפדי פעיל (שיחה) • בשעה 22:15, י"ב באב, ה'תשפ"ה (6 באוג' למניינם), ימות המשיחיחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!

חב"דפדי פעיל יש לך את זה תחת הלשונית כלים בצד שמאל של הסרגל העליון של הדף.--~ חיים כ ~ - שיחה - יחי המלך המשיח! י"ב באב 22:32, 6 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
לא ראיתי את האפשרות הזו.. תודה רבה ~ נכתב ע"י חב"דפדי פעיל (שיחה) • בשעה 22:56, י"ב באב, ה'תשפ"ה (6 באוג' למניינם), ימות המשיחיחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד!

בקשה[עריכת קוד מקור]

תוכל להתקין את Phonos לצורך {{שמע}} מ. רובין (שיחה | תרומות) 20:05, 14 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

הותקן. ישר כח. שיעשיחה כ"ה באב ה'תשפ"ה 01:35, 19 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

תבניות חשיבות[עריכת קוד מקור]

שיע היקר. לאחרונה ישנה מגמה גוברת והולכת להניח תבניות חשיבות כמעט על כל ערך שאינו בחשיבות שאין עליה עוררין (וגם על ערכים כאלו יש לפעמים תבניות חשיבות). אין בידי לנהל ויכוחים ודיונים על כל ערך, ואם אתה חושב שהמחיקות ותבניות החשיבות הם לפי הכללים, אדרבה. באתי לעזור, ואם אתה חושב שזה בסדר, גם מצידי הכל בסדר. רק כדאי שתעיף מבט מדי פעם על הערכים שבקטגוריית החשיבות. בידך הדבר כמי שקובע הלכה למעשה את הגדרים הלא ברורים של כללי החשיבות. שלום עליכם - שיחה, 22:21, כ"ד באב, ה'תשפ"ה 22:21, 18 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

תודה על ההפניה, הגבתי היכן שהייתה לי דיעה. תקוותי שהכללים ישתפרו ויהפכו לברורים, ושהמשתמשים יצליחו לדון ולהכריע בכוחות עצמם. ועוד והוא העיקר שיפסיקו לכתוב ערכים גבוליים ושוליים ויעסקו בשיפור הקיימים. שיעשיחה כ"ה באב ה'תשפ"ה 02:04, 19 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

הרחבת TemplateStyles[עריכת קוד מקור]

תוכל להתקין? מ. רובין (שיחה | תרומות) 13:16, 19 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

ביקשתי מהמתכנת. שיעשיחה ה' באלול ה'תשפ"ה 17:08, 29 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

רשימה לבנה[עריכת קוד מקור]

נא להוסיף לרשימה הלבנה את האתר: chabadlive.org.

תודה רבה מראש! --לגאולת עולמים - שיחה, 20:19, כ"ה באב, ה'תשפ"ה 20:19, 19 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

הוספתי. כוח"ט. שיעשיחה ה' באלול ה'תשפ"ה 17:17, 29 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

עמוד ראשי[עריכת קוד מקור]

כדאי לערוך את הקישור (ל') באב שבסוף העמוד הראשי של חב"דפדיה שולם ס. - שיחה, 21:54, כ"ט באב, ה'תשפ"ה 21:54, 23 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

@שולם ס. כבר ניסיתי ולא הצלחתי, אולי @חלוקת קונטרסים יודע לטפל בזה. מ. רובין (שיחה | תרומות) 22:15, 23 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
כתבתי את זה כאן כי חשבתי שאולי שיע יכול לטפל בזה שולם ס. - שיחה, 23:40, כ"ט באב, ה'תשפ"ה 23:40, 23 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
אם אני מבין נכון אתם מבקשים לערוך את תבנית:ל' באב. מה צריך לערוך שם? --שיעשיחה ל' באב ה'תשפ"ה 01:54, 24 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
המילה 'אב' מפנה לדף פירושונים במקום לערך "חודש מנחם אב" שולם ס. - שיחה, 11:26, ל' באב, ה'תשפ"ה 11:26, 24 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
תודה שלום על ההפניה. זה דורש את עריכת תבנית:אירועים בלוח העברי. עשיתי שם תיקון, אבל לא יודע איך לבדוק את זה לפני חודש אב תשפ"ו. (כלומר לא יודע אם יש דרך לבדוק אם הבעיה נפתרה, לפני שיגיע החודש ואז התבנית תציג אותו). שיעשיחה ב' באלול ה'תשפ"ה 23:13, 26 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
ראיתי שהבעיה נפתרה באותו יום (ל' באב) שולם ס. - שיחה, 13:07, ג' באלול, ה'תשפ"ה 13:07, 27 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
@מ.רובין פתר את זה באמצעות מחיקת ההפניה. אני שיניתי את התבנית והחזרתי את ההפניה. שיעשיחה ג' באלול ה'תשפ"ה 23:33, 27 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
יישר כח שולם ס. - שיחה, 11:41, ד' באלול, ה'תשפ"ה 11:41, 28 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
כשנכנסים לערך "אב (חודש)", ניתן לראות בתבנית (בצד שמאל למעלה) את ההפניה - הלא תקינה - לפירושונים שולם ס. - שיחה, 22:39, ח' באלול, ה'תשפ"ה 22:39, 1 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה
זו בעיה דומה אבל בדף אחר: תבנית:חודש אב --שיעשיחה ט' באלול ה'תשפ"ה 03:41, 2 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה
תוכל לטפל בה? שולם ס. - שיחה, 12:09, ט' באלול, ה'תשפ"ה 12:09, 2 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

שינוי שם[עריכת קוד מקור]

שינוי א גרויסע חסיד ל־אי"ל

- א גרויסע חסיד - שיחה היום ד' באלול ה'תשפ"ה הרבי מלך המשיח מתגלה! 17:25, 28 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה

שלום א גרויסע חסיד, עדיף לך לבחור שם ללא סימן ר"ת כלומר ללא גרשיים כפולות, זה יכול לגרום לך בעיות טכניות שונות. מה אומר? שיעשיחה ה' באלול ה'תשפ"ה 14:44, 29 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
אז
=== שינוי א גרויסע חסיד ל־א.י.ל. ===
~ א גרויסע חסיד - שיחה היום ה' באלול ה'תשפ"ה הרבי מלך המשיח מתגלה! 14:52, 29 באוגוסט 2025 (IDT)תגובה
בוצע. שיעשיחה ט' באלול ה'תשפ"ה 03:43, 2 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

ניסוח תקין[עריכת קוד מקור]

רציתי לשאול האם הניסוח (על הרבי וכדו') -ידיו הק'- קולו הק'- וכו' - הוא ניסוח מקובל בחב"דפדיה, או שעדיף לכתוב "ידיו הקדושות", "קולו הקדוש", או פשוט "קולו", "ידיו" - בלי תואר? שולם ס. - שיחה, 16:00, ט"ו באלול, ה'תשפ"ה 16:00, 8 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

שולם שלום. זה ניסוח לא אנצי' וממילא לא תקין. ובלי קשר קיצור כמו: הק' לא רצוי. אנחנו רוצים שזה יהיה קריא גם למי שלא בקיא בשפה תורנית. אשמח להפניה לערך בו מופיע התיאור, כדי להבין ולחשוב טוב יותר כיצד מתאים לנסח. שיעשיחה י"ט באלול ה'תשפ"ה 02:35, 12 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה
דוגמא: דוד אוקינוב#התייחסות הרבי לרצח והקמת "אהל דוד" - "במהלך המאמר והשיחה שלאחריו נחנק קולו הקדוש בבכי נורא" שולם ס. - שיחה, 09:44, י"ט באלול, ה'תשפ"ה 09:44, 12 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

ערכים חדשים[עריכת קוד מקור]

ערכתי 6 ערכים על מועצות אזוריות: מועצה אזורית לב השרון, מועצה אזורית עמק חפר, מועצה אזורית חוף השרון, מועצה אזורית דרום השרון, מועצה אזורית מטה יהודה ומועצה אזורית חוף הכרמל, אבל אף אחד מהם לא מופיע ב"ערכים חדשים" שבעמוד הראשי. אשמח להבין מדוע? תודה רבה שולם ס. - שיחה, 09:54, י"ט באלול, ה'תשפ"ה 09:54, 12 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

ישר כח על הערכים המושקעים. זה נראה שעות של עבודה. 👏 . תפנה בבקשה ל @מ. רובין - הוא מתחזק את העדכונים האלו באמצעות בוט. שיעשיחה כ"ב באלול ה'תשפ"ה 02:04, 15 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

שינוי שם משתמש[עריכת קוד מקור]

שינוי מענדל סופר ל־ספרא רבא

בברכה, מענדל סופרספר וסיפור 19:37, 14 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

בוצע. שיעשיחה כ"ב באלול ה'תשפ"ה 01:52, 15 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

אפשר לשים את הפורטל בקישורים בצד לצד שאר הפורטלים האחרים?

א.י.ל. - שיחה היום כ"ה בשבט ה'תשפ"ו הרבי מלך המשיח מתגלה!
כנ"ל גם בפורטל:מלך המשיח

משה אהרן ברוורמן[עריכת קוד מקור]

אפשר לדעת מדוע נמחק הערך "משה אהרן ברוורמן"?, ומדוע לא הודיעו לי על זה מראש?! יוצר חב"די - שיחה, 22:13, ה' בתשרי, ה'תשפ"ו 22:13, 27 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

עליך לעקוב אחר דף השיחה, ואין צורך להודיע לך על הנעשה בו. שלום עליכם - שיחה, 09:20, ו' בתשרי, ה'תשפ"ו 09:20, 28 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

יש דרך לשחזר ולקבל את הדף (לפחות לעצמי)? יוצר חב"די - שיחה, 11:10, ו' בתשרי, ה'תשפ"ו 11:10, 28 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

בוצע. ראה גם שיחת משתמש:יוצר חב"די. שיעשיחה ו' בתשרי ה'תשפ"ו 18:07, 28 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

ערוץ חב"ד לילדים[עריכת קוד מקור]

משתמש א.י.ל. משחזר את עריכתי ללא התייחסות למה שכתבתי בתקציר עריכה. מ. רובין (שיחה | תרומות) 18:57, 29 בספטמבר 2025 (IDT)תגובה

אתייחס להפרת הכללים שלו בדף שיחתו. שיעשיחה ט' בתשרי ה'תשפ"ו 01:15, 1 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה

אייקון\שאלה[עריכת קוד מקור]

האם מותר להשתמש באותו אייקון לכמה פורטלים ואיך יוצרים אייקון חדש.

איך ממזערים אייקון מכריזים יחי המלך - שיחה, 19:55, י"ג בתשרי, ה'תשפ"ו 19:55, 5 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה

גוט מועד. אם זה פורטל שמתאים לעמוד הראשי רצוי שלא. באמצעות עורך קוד המקור. אפשר להגדיר בגודל של כמה פיקסלים תוצג התמונה. שיעשיחה י"ח בתשרי ה'תשפ"ו 15:07, 10 באוקטובר 2025 (IDT)תגובה

ביקורת בערך זמרוני[עריכת קוד מקור]

שלום ר' שיע, אשמח להתייחסותך בשיחה:זמרוני זליג ציק. אם הפני' לועדה הרוחנית כ"כ קשה עליך, אשמח לקבל את המייל שלהם ולפנות אליהם (אפי') בעצמי. בברכה, ספרא רבאספרא וסייפא 17:18, 5 בנובמבר 2025 (IST)תגובה

מקווה לטפל בהקדם. אעדכן. שיעשיחה כ"א בחשוון ה'תשפ"ו 20:17, 12 בנובמבר 2025 (IST)תגובה
תזכורת. בברכה, ספרא רבאשיחה 12:42, 7 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
אפשר בבקשה לקבל כתובת מייל של א' מחברי הועדה? תודה מראש. בברכה, ספרא רבאשיחה 23:29, 29 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
כפשוט, אין אפשרות שכל משתמש יפנה לוועדה הרוחנית. אחרת לא יהיה לדבר סוף. שיעשיחה י' בטבת ה'תשפ"ו 23:29, 30 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
רק אצטט כאן דברים שנכתבו ע"י מתמש אחר באולם דיונים לפני כו"כ שנים: ראיתי להאיר (אף שמפני סיבות אינני פעיל כ"כ באתר זה), שבאנציקלופדיה 'המכלול' יש ג"כ ועדה רוחנית שנועדה לפתור מחלוקות על אופן הצגת הדברים כפי שמתאים לתורתנו הק', אלא ששם ישנה אפשרות לכל עורך לפנות באופן אישי לועדה הרוחנית על מנת להציג את טענותיו. ואני כותב זאת משום שבכמה מהערכים החשובים כאן (כגון האוהל) הוכרעה מחלוקת הכתיבה על ידי פניה לועדה הרוחנית ללא שניתן לכל אחד מהעורכים להסביר את דבריו. פשוט שאף מפעיל מערכת אינו חף מנטיה אישית ולא יתכן שיצליח להסביר לועדה הרוחנית את דברי הצד השני טוב יותר מכפי שיעשה זאת הצד השני עצמו. עכ"ל בברכה, ספרא רבאשיחה 14:41, 31 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
הפניה לוועדה הרוחנית יכולה להיעשות על ידי כל משתמש כפי שמוסבר בכללים, (שכל אחד יכול לכתוב את דעתו) אך אני זה שמעביר אותה, וזאת כדי למנוע מצב של הצפה של פניות אצל חברי הוועדה. אגב מבחינתי כל מפעיל מערכת אחר מוזמן אף הוא למלא את התפקיד. שיעשיחה י"א בטבת ה'תשפ"ו 21:40, 31 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

למה מחקת?[עריכת קוד מקור]

[כאן] ר.ז. - שיחה, 11:50, כ"א בחשוון, ה'תשפ"ו 11:50, 12 בנובמבר 2025 (IST)תגובה

כבר לא זוכר. אבל נראה כמו טעות. יש"כ על תשומת הלב. שיעשיחה כ"א בחשוון ה'תשפ"ו 20:15, 12 בנובמבר 2025 (IST)תגובה

כתיבת ערך על הרב אלעזר מרדכי קעניג[עריכת קוד מקור]

אשמח אם תוכל לעזור לי בכתיבת הערך על הרב אלעזר מרדכי קעניג (אבא של הרב אלכסנדר דוד זושא והרב ירחמיאל משה), או להפנות אותי למקורות שמהם אוכל לקבל מידע

תודה רבה שולם ס. - שיחה, 12:41, כ"ד בכסלו, ה'תשפ"ו 12:41, 14 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

שולם ס. - שיחה, 12:52, כ"ד בכסלו, ה'תשפ"ו 12:52, 14 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

שלום שולם ס. לצערי לא מצאתי מידע על מקורות נוספים, עוד אעיר, שמכיוון שלא מדובר בחסיד חב"ד, לא בטוח שיש הצדקה לכתוב אודותיו ערך בחב"דפדיה. בערכים כגון זה, ראשית צריך לבדוק אם יש אפשרות למצוא הקשר חב"די משמעותי אחרת זו תהיה עבוד לחינם... --שיעשיחה ה' בטבת ה'תשפ"ו 03:29, 25 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
אוקיי שולם ס. - שיחה, 03:44, ה' בטבת, ה'תשפ"ו 03:44, 25 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
תוכל - אם כן - למחוק את דף הטיוטה שפתחתי? שולם ס. - שיחה, 03:46, ה' בטבת, ה'תשפ"ו 03:46, 25 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

חב"דזציה[עריכת קוד מקור]

צריכים לכתוב א-ל, או קל? שולם ס. - שיחה, 15:37, כ"ו בכסלו, ה'תשפ"ו 15:37, 16 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

שאלה טובה לכאורה א-ל. כי 'קל' יהיה מבלבל עם המילה: קַל (בפתח). שיעשיחה ג' בטבת ה'תשפ"ו
תודה רבה שולם ס. - שיחה, 22:18, ג' בטבת, ה'תשפ"ו 22:18, 23 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

ביקורת[עריכת קוד מקור]

האם יש צורך בביקורת בערך בית מנחם מענדל צפת? שולם ס. - שיחה, 10:07, ה' בטבת, ה'תשפ"ו 10:07, 25 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

אענה בדף השיחה שם. שיעשיחה ו' בטבת ה'תשפ"ו 13:32, 26 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
ראיתי. תודה שולם ס. - שיחה, 14:59, ו' בטבת, ה'תשפ"ו 14:59, 26 בדצמבר 2025 (IST)תגובה


שיחזור ערך שנמחק[עריכת קוד מקור]

משתמש:ספרא רבא מחק את הערך הלכתא למשיחא (שו"ת) שלא ע"פ הכללים (להציב תבנית שבוע מראש וכו'). אני לא מוצא את ההיסטוריה של ערך זה בשינויים אחרונים. אתה יכול לעזור לי לשחזר את הערך?--יוסף יצחק קעניג 09:51, 31 בדצמבר 2025 (IST)תגובה

שלום יוסף יצחק ויש"כ על ההשקעה בערך. צריך לדייק משתמש @ספרא רבא, לא מחק את הערך אלא איחד אותו לערך ישיבה גדולה ליובאוויטש בית שמש. ובכך פעל לפי הכללים בחב:ספרים. יחד עם זאת שיחזרתי את הערך למרחב הפרטי שלך במשתמש:יוסף יצחק קעניג\הלכתא למשיחא (שו"ת).
שוב יש"כ על תרומתך להפצת המעיינות. שיעשיחה י"א בטבת ה'תשפ"ו 21:38, 31 בדצמבר 2025 (IST)תגובה
אני חושב שהוא כן מתאים לכללים, אלא שרק התחלתי לכתוב אותו וניתן להוסיף לו עוד הרבה תוכן. הסיבה שהעליתי אותו למרחב ולא השארתי אותו בטיוטה, כדי שעוד בחורים יוכלו לסייע בכתיבת הערך. יוסף יצחק קעניג 00:51, 1 בינואר 2026 (IST)תגובה
עכשיו עברתי על הקטגוריה של ספרי גאולה ומשיח וראיתי שהרבה מאד מספרי הגאומ"ש שיש להם ערך אינם ארוכים יותר מהערך של הלכתא למשיחא (שו"ת) (ספר שנתקבל באהדה אצל ריבוי אנשים וחוגים, רבנים חשובים וכו', וכפי שארחיב בערך בהמשך בעז"ה). האם זה שהספר נכתב ע"י תלמידים של ישיבה פלונית ולא ע"י אדם נשוי הינו סיבה לא לתת לספר זה ערך בפני עצמו?
ואולי סברו שזהו סוג של קובץ הערות, אך באמת זהו חלק מספרות גאומ"ש, נעשה בשיתוף פעולה עם מכון הלכה חב"ד שכבר העלו את חלק מהתשובות לאתר שלהם, כמו"כ בקבצי "שונה הלכות" שהם מוציאים מזמן לזמן יש להם טור קבוע בו הם מפרסמים תשובה מהקבצים הנ"ל, ואכ"מ להאריך.
בקיצור: אין לי עניין לעשות מלחמת עריכה ולהחזיר ערך זה למרחב, ולאח"ז ימחקו אותו שוב. אשמח שתאשר שערך זה יעלה למרחב. יוסף יצחק קעניג 01:14, 1 בינואר 2026 (IST)תגובה
ענייני גאומ"ש, הם דבר עיקרי וחשוב באתר, ואשמח מאוד שהערך יתווסף לאתר אבל כרגע הוא לא מתאים. בחורים יוכלו לעורך אותו גם כפי שהוא כעת במרחב האישי שלך. העובדה שיש ערכים רבים שאינם עומדים בכללים ופוגעים ברמת האתר אינה הצדקה להמשיך בהתנהלות הזו, להפך. אין שום קשר לזהות הכותב וכו'. לפחות לא מבחינתי.
עכשיו לעיקר 'ועשה טוב'. איך אפשר לשפר את הערך? העניין הוא שכרגע אין בערך כמעט מידע. אולי תוסיף מידע על התוכן של הקבצים, על החידוש שבהם (כלומר האם יש בהם תוכן שלא היה קיים קודם, או שהחידוש הוא בפורמט, במקור השאלות וכו') כשהערך יהיה עם 'בשר' נשמח מאוד שיעבור למרחב הערכים. שיעשיחה י"ב בטבת ה'תשפ"ו 13:05, 1 בינואר 2026 (IST)תגובה

בחירות למפעילי מערכת[עריכת קוד מקור]

האם צפויות בחירות למפעילי מערכת בזמן הקרוב / הרחוק? שולם ס. - שיחה, 20:17, י"ז בטבת, ה'תשפ"ו 20:17, 6 בינואר 2026 (IST)תגובה

לפי הנהלים כל שנתיים. כאמור כאן: חב"דפדיה:מפעיל מערכת/בחירות 5. הבחירות הבאות יתקיימו אי"ה בא' אב תשפ"ו. שיעשיחה כ"ב בטבת ה'תשפ"ו 19:44, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
יישר כח שולם ס. - שיחה, 20:34, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 20:34, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה

הרחבה[עריכת קוד מקור]

תוכל להתקין את הרחבת SandboxLink? מ. רובין (שיחה | תרומות) 13:51, 7 בינואר 2026 (IST)תגובה

לכמה אנשים אתה חושב שזה יהיה שימושי? שיעשיחה כ"ז בטבת ה'תשפ"ו 15:49, 16 בינואר 2026 (IST)תגובה
אני שואל בגלל שלא אני מתקין, אלא מתכנת... שיעשיחה כ"ז בטבת ה'תשפ"ו 15:50, 16 בינואר 2026 (IST)תגובה
כל מי שרוצה לפתוח מיוחד:הדף שלי/טיוטה מ. רובין (שיחה | תרומות) 19:30, 21 בינואר 2026 (IST)תגובה

מספר הצפיות בחב"דפדיה[עריכת קוד מקור]

המספרים בציוני דרך קצת מוגזמים - קישור לשיחה שולם ס. - שיחה, 21:53, כ"ב בטבת, ה'תשפ"ו 21:53, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה

למה מוגזמים? מ. רובין (שיחה | תרומות) 22:04, 11 בינואר 2026 (IST)תגובה
עיין בשיחת חב"דפדיה:ציוני דרך (שיע ק. ענה לי שם) שולם ס. - שיחה, 19:54, כ"ט בטבת, ה'תשפ"ו 19:54, 18 בינואר 2026 (IST)תגובה

רשימת הדפסות התניא[עריכת קוד מקור]

הועבר לשיחה:רשימת דפוסי התניא --שיעשיחה ח' בשבט ה'תשפ"ו 21:03, 26 בינואר 2026 (IST)תגובה

חשיבות[עריכת קוד מקור]

אתה חושב שיש חשיבות לערך הזה - ניסיון פיגוע הדריסה ב-770 (תשפ"ו)? שולם ס. - שיחה, 06:03, ט"ז בשבט, ה'תשפ"ו 06:03, 3 בפברואר 2026 (IST)תגובה

עניתי שם: שיחה:ניסיון פיגוע הדריסה ב-770 (תשפ"ו) שיעשיחה ט"ז בשבט ה'תשפ"ו 23:56, 3 בפברואר 2026 (IST)תגובה
מה ההבדל בינו לבין פיגוע הדקירה ב-770? שולם ס. - שיחה, 15:26, כ"א בשבט, ה'תשפ"ו 15:26, 8 בפברואר 2026 (IST)תגובה
א' אני חושב שיש הבדל בין פיגוע שנועד במטרה להרוג חב"דניקים לבין שיכור משוגע שהחליט לנסות להכנס ל770 עם הרכב ב' דעתו של שיע עומדת גם לגבי הערך שהזכרת (ראה: שיחה:פיגוע הדקירה ב-770 --איקס - שיחה, 14:08, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 14:08, 9 בפברואר 2026 (IST)תגובה
זה הוכח (שהוא לא היה שפוי)? שולם ס. - שיחה, 15:53, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 15:53, 9 בפברואר 2026 (IST)תגובה
אני חושב שכן בהתחשב בעובדה שהתפרסמה תמונה שלו מניח תפילין ב770 לפני כמה שבועות והוא טען שהוא רצה להתגייר וכו' איקס - שיחה, 16:24, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 16:24, 9 בפברואר 2026 (IST)תגובה
זו השערה ולא הוכחה שולם ס. - שיחה, 19:19, כ"ב בשבט, ה'תשפ"ו 19:19, 9 בפברואר 2026 (IST)תגובה