פאקס א שיחה: הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מ (החלפת טקסט – " " ב־" ")
תגיות: עריכה ממכשיר נייד עריכה דרך האתר הנייד
 
(14 גרסאות ביניים של 10 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''פאקס א שיחה''' (ב[[לשון הקודש]] - "[[שיחה]] בפקס") נוסדה בתחילת שנות השמונים לכבוד העשור הרביעי ל[[נשיא הדור|נשיאות]] [[הרבי]]. המערכת הורכבה מ[[תמימים]], בעיקר כאלו שהיו חברים גם ב[[ועד להפצת שיחות]], ב[[ועד הנחות התמימים]] (שתפקידו היה מקביל לתפקיד המערכת) וב[[ועד הנחות בלה"ק]]. בין מקימי הוועד היה פנחס גרינברג ("פינטו"), לימים מנהל המיחשוב של [[ועד כתבי קודש]], [[ועד הנחות בלה"ק]] ו[[מרכז לענייני חינוך]].
{{מקורות}}
'''פאקס א שיחה''' (ב[[לשון הקודש]] - "[[שיחה]] בפקס"). היא מערכת ששלחה פעם בכמה זמן [[הנחה|הנחות]] מ[[שיחה|שיחות]] דרך מכשיר הפקס.


מידי שבוע - ולעיתים מידי [[יום]] - העבירה המערכת בפקס דיווח ו[[ר"ד]] מה[[שיחה]] או השיחות שהשמיע [[הרבי]] באותו זמן, כשבדרך כלל נלווה לשיחה גם [[יומן]] מהימים שבהם נאמרה השיחה/שיחות ב[[770|בית חיינו 770]]. שיחות שנת תשנ"ב יצאו לאור בעריכה מחודשת ובתוספת מראי מקומות וציונים בשנת תשנ"ד בב' כרכים בשם "שיחות קודש" על ידי [[ועד כתבי קודש]]. חלק משיחות שנת תנש"א יצאו לאור בעריכה מחודשת ובתוספת מראי מקומות וציונים בשנת תש"ע בב' כרכים בשם "שיחות קודש" על ידי [[מכון שיחות קודש בלה"ק]], עוד שני כרכים בשלבי עריכה. ג"כ, בשנת תש"ס יצאו כל הר"דים (במתכונתם המקורית בלי מראי מקומות וציונים) משנת תנש"א בתשורה לחתונת סג"ל.
==רקע==
נוסדה בתחילת שנות השמונים לכבוד העשור הרביעי ל[[נשיא הדור|נשיאות]] [[הרבי]]. המערכת הורכבה מ[[תמימים]], בעיקר כאלו שהיו חברים גם ב[[ועד להפצת שיחות]], ב[[ועד הנחות התמימים]] (שתפקידו היה מקביל לתפקיד המערכת) וב[[ועד הנחות בלה"ק]]. בין מקימי הוועד היה [[פנחס גרינברג|פנחס גרינברג ("פינטו")]], לימים מנהל המיחשוב של [[ועד כתבי קודש]], [[ועד הנחות בלה"ק]] ו[[מרכז לענייני חינוך]].
 
==פעולות==
מידי שבוע - ולעיתים מידי [[יום]] - העבירה המערכת בפקס דיווח וראשי דברים מה[[שיחה]] או השיחות שהשמיע [[הרבי]] באותו זמן, כשבדרך כלל נלווה לשיחה גם [[יומן]] מהימים שבהם נאמרה השיחה/שיחות ב[[770|בית חיינו 770]]. שיחות שנת [[תשנ"ב]] יצאו לאור בעריכה מחודשת ובתוספת מראי מקומות וציונים בשנת [[תשנ"ד]] בב' כרכים בשם "שיחות קודש" על ידי [[ועד כתבי קודש]]. חלק משיחות שנת [[תנש"א]] יצאו לאור בעריכה מחודשת ובתוספת מראי מקומות וציונים בשנת [[תש"ע]] בב' כרכים בשם "שיחות קודש" על ידי מכון שיחות קודש בלה"ק, עוד שני כרכים בשלבי עריכה. גם כן, בשנת תש"ס יצאו כל הראשי דברים (במתכונתם המקורית בלי מראי מקומות וציונים) משנת [[תנש"א]] בתשורה לחתונת סג"ל.


להפצה בנוסף לפקס הסתייע הועד במערכת [[מרכז שידורי חב"ד]] ובמנכ"ל, ר' [[חיים ברוך הלברשטם]], וכן במערכת ההפצה של [[שבועון כפר חב"ד]] ובאנשי המשרד ב[[ניו יורק]], כמו בעורך [[אהרון דוב הלפרין]] שעקב מחלת אשתו התגורר תקופה ארוכה ב[[קראון הייטס]].
להפצה בנוסף לפקס הסתייע הועד במערכת [[מרכז שידורי חב"ד]] ובמנכ"ל, ר' [[חיים ברוך הלברשטם]], וכן במערכת ההפצה של [[שבועון כפר חב"ד]] ובאנשי המשרד ב[[ניו יורק]], כמו בעורך [[אהרון דוב הלפרין]] שעקב מחלת אשתו התגורר תקופה ארוכה ב[[קראון הייטס]].


בחומר שהפיצה המערכת הסתייעו רבות גם העיתונים כפר חב"ד ו[[אלגמיינר ז'ורנאל]].
בחומר שהפיצה המערכת הסתייעו רבות גם העיתונים [[כפר חב"ד]] ו[[אלגמיינר ז'ורנאל]].


פעמים רבות הפיצה המערכת גם את הוראותיו החדושת של הרבי ברחבי העולם, על עריכת ההוראות וסיגנונם היו אחראים אנשי [[ועד לסידור אסיפות-התוועדויות למימוש הוראות כ"ק אדמו"ר שליט"א|מימוש]] או בשמו המלא "ועד לסידור-אסיפות התוועדויות למימוש הוראות כ"ק אדמו"ר שליט"א".
פעמים רבות הפיצה המערכת גם את הוראותיו החדושת של הרבי ברחבי העולם, על עריכת ההוראות וסיגנונם היו אחראים אנשי [[ועד מימוש הוראות הרבי|מימוש]] או בשמו המלא "ועד לסידור-אסיפות התוועדויות למימוש הוראות הרבי".


אנשי המערכת ערכו מידי שבוע את היומן חדשות מבית חיינו, אותו ליקטו לספר שנקרא "אראנו נפלאות" (והוא היומן משנת תנש"א). יומן זה שונה במאד משבועון "בית חיינו" (שנדפס אחרי כן בסט בן חמישה כרכים בידי [[מכון ממ"ש]]).
אנשי המערכת ערכו מידי שבוע את היומן חדשות מבית חיינו, אותו ליקטו לספר שנקרא "אראנו נפלאות" (והוא היומן משנת תנש"א). יומן זה שונה במאד משבועון "בית חיינו" (שנדפס אחרי כן בסט בן חמישה כרכים בידי [[מכון ממ"ש]]).


אנשי המערכת ערכו גם כן ר"ד מדברי הרבי בדולרים.
אנשי המערכת ערכו גם כן ראשי דברים מדברי הרבי בדולרים.


משרדי המערכת והפקסים שכנו בבניין [[788]].
משרדי המערכת והפקסים שכנו בבניין [[788]].
שורה 18: שורה 23:
המערכת הוקמה בראשיתה על ידי הרב [[אפרים פישל דמיחובסקי]].
המערכת הוקמה בראשיתה על ידי הרב [[אפרים פישל דמיחובסקי]].


בשנים האחרונות ניהלו את המערכת [[חיים שאול ברוק (קראון הייטס)|חיים שאול ברוק]], מרדכי טלזנר ויוסף יצחק מלמד.
בשנים האחרונות ניהלו את המערכת [[חיים שאול ברוק (קראון הייטס)|חיים שאול ברוק]], [[מרדכי טלזנר]] ויוסף יצחק מלמד.


==ספרי המערכת==
==ספרי המערכת==
שורה 24: שורה 29:
*[[אראנו נפלאות (ספר)]]
*[[אראנו נפלאות (ספר)]]


  [[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארה"ב]][[קטגוריה:מוסדות וארגונים שנסגרו]]
  [[קטגוריה:מוסדות וארגונים בארצות הברית]][[קטגוריה:מוסדות וארגונים שנסגרו]]

גרסה אחרונה מ־10:48, 19 במאי 2024

פאקס א שיחהלשון הקודש - "שיחה בפקס"). היא מערכת ששלחה פעם בכמה זמן הנחות משיחות דרך מכשיר הפקס.

רקע[עריכה | עריכת קוד מקור]

נוסדה בתחילת שנות השמונים לכבוד העשור הרביעי לנשיאות הרבי. המערכת הורכבה מתמימים, בעיקר כאלו שהיו חברים גם בועד להפצת שיחות, בועד הנחות התמימים (שתפקידו היה מקביל לתפקיד המערכת) ובועד הנחות בלה"ק. בין מקימי הוועד היה פנחס גרינברג ("פינטו"), לימים מנהל המיחשוב של ועד כתבי קודש, ועד הנחות בלה"ק ומרכז לענייני חינוך.

פעולות[עריכה | עריכת קוד מקור]

מידי שבוע - ולעיתים מידי יום - העבירה המערכת בפקס דיווח וראשי דברים מהשיחה או השיחות שהשמיע הרבי באותו זמן, כשבדרך כלל נלווה לשיחה גם יומן מהימים שבהם נאמרה השיחה/שיחות בבית חיינו 770. שיחות שנת תשנ"ב יצאו לאור בעריכה מחודשת ובתוספת מראי מקומות וציונים בשנת תשנ"ד בב' כרכים בשם "שיחות קודש" על ידי ועד כתבי קודש. חלק משיחות שנת תנש"א יצאו לאור בעריכה מחודשת ובתוספת מראי מקומות וציונים בשנת תש"ע בב' כרכים בשם "שיחות קודש" על ידי מכון שיחות קודש בלה"ק, עוד שני כרכים בשלבי עריכה. גם כן, בשנת תש"ס יצאו כל הראשי דברים (במתכונתם המקורית בלי מראי מקומות וציונים) משנת תנש"א בתשורה לחתונת סג"ל.

להפצה בנוסף לפקס הסתייע הועד במערכת מרכז שידורי חב"ד ובמנכ"ל, ר' חיים ברוך הלברשטם, וכן במערכת ההפצה של שבועון כפר חב"ד ובאנשי המשרד בניו יורק, כמו בעורך אהרון דוב הלפרין שעקב מחלת אשתו התגורר תקופה ארוכה בקראון הייטס.

בחומר שהפיצה המערכת הסתייעו רבות גם העיתונים כפר חב"ד ואלגמיינר ז'ורנאל.

פעמים רבות הפיצה המערכת גם את הוראותיו החדושת של הרבי ברחבי העולם, על עריכת ההוראות וסיגנונם היו אחראים אנשי מימוש או בשמו המלא "ועד לסידור-אסיפות התוועדויות למימוש הוראות הרבי".

אנשי המערכת ערכו מידי שבוע את היומן חדשות מבית חיינו, אותו ליקטו לספר שנקרא "אראנו נפלאות" (והוא היומן משנת תנש"א). יומן זה שונה במאד משבועון "בית חיינו" (שנדפס אחרי כן בסט בן חמישה כרכים בידי מכון ממ"ש).

אנשי המערכת ערכו גם כן ראשי דברים מדברי הרבי בדולרים.

משרדי המערכת והפקסים שכנו בבניין 788.

חברי המערכת[עריכה | עריכת קוד מקור]

המערכת הוקמה בראשיתה על ידי הרב אפרים פישל דמיחובסקי.

בשנים האחרונות ניהלו את המערכת חיים שאול ברוק, מרדכי טלזנר ויוסף יצחק מלמד.

ספרי המערכת[עריכה | עריכת קוד מקור]