בית משיח (שבועון): הבדלים בין גרסאות בדף

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תקציר עריכה
(ביקשתם אובייקטיבי - קיבלתם אובייקטיבי...)
שורה 8: שורה 8:
הגיליונות הראשונים היו דומים יותר לגיליונות [[גיליון בית חיינו|בית חיינו]] שהיו יוצאים בתקופות שונות, ובהם דיווחים על הנעשה ב- [[770]]. עם הזמן התפתח הגיליון הדק, לגיליון גדוש בכתבות ראיונות וחשיפות מהמדריגה הראשונה.
הגיליונות הראשונים היו דומים יותר לגיליונות [[גיליון בית חיינו|בית חיינו]] שהיו יוצאים בתקופות שונות, ובהם דיווחים על הנעשה ב- [[770]]. עם הזמן התפתח הגיליון הדק, לגיליון גדוש בכתבות ראיונות וחשיפות מהמדריגה הראשונה.


בתקופה הראשונה שלט בעלון קו מתון יחסית, האוהל הק' הוזכר כמקום הימצאותו של הרבי, הובאו ציטוטים רבים מה[[רשימות]] ובדרך כלל לא הוצמד האיחול "שליט"א" לשמו של הרבי, עם השנים חל שינוי בעמדות העיתון (בעיקר עקב כניסתם של עורכים חדשים ובהשפעת הנגיד ר' [[רחמים אנטיאן]]), האוהל אינו מוזכר כמעט וגם כשמוזכר לא כמקום הימצאותו של הרבי, אין ציונים או ציטוטים מהרשימות ולשמו של הרבי מוצמד לפעמים האיחול "שליט"א".
בתקופה הראשונה שלט בעלון קו מתון יחסית, אך בערך בשנת ה'[[תשנ"ו]] עבר שינוי והפך לקיצוני יותר (ממעט בציטוט [[רשימות]], מסרב להתייחס לאוהל כמקום הימצאו של הרבי), וזאת בעיקר עקב הגביר [[רמי אנטיאן]] שהחל להחזיק את הוצאתו, ועקב סכסוך בין זלמן הרצל למענדי הענדל.
 
==חלקים ומוספים==
==חלקים ומוספים==



גרסה מ־15:47, 28 באפריל 2010

קובץ:שער בית משיחPictureFileName.jpg
שער אחד הגיליונות

שבועון בית משיח, הינו ביטאון המיועד לחסידי חב"ד, היוצא לאור מידי שבוע ומופץ באלפי עותקים ברחבי העולם. מלבד זאת מופיע העיתון בגירסה המקוונת בתוך האתר חב"ד אינפו.

בגליון מגוון של כתבות, ראיונות, סיפורים, מאמרים וחדשות. מפעם לפעם העיתון מביא חשיפות מרעישות, ומסמכים וכתבי יד מאדמו"רי חב"ד בפרסום ראשון. עיקר תפקידו על פי הגדרת המוציא לאור היא, לבצע את השליחות היחידה והעיקרית 'להכין את העולם לקבלת פני משיח צדקנו' (לשון כ"ק אדמו"ר שליט"א).

העיתון החל לצאת בחודש מנחם אב תשנ"ד, בעקבות שינוי בקו שנקט העיתון כפר חב"ד, כמו הסרת ה"יחי" מעמוד השער (למרות החלטה של מספר רבנים בנידון) והפסקת העיסוק בנושאי זהות נמשיח, אי פירסום מאמרים הטוענים כי יש לפרסם את זהות המשיח שלא לראיין בנושא זה את מי שסובר כך ובעקבות כך הופסקה כתיבתם של כותבים קבועים אשר פירסמו מאמרים שבועיים או לעיתים.

הגיליונות הראשונים היו דומים יותר לגיליונות בית חיינו שהיו יוצאים בתקופות שונות, ובהם דיווחים על הנעשה ב- 770. עם הזמן התפתח הגיליון הדק, לגיליון גדוש בכתבות ראיונות וחשיפות מהמדריגה הראשונה.

בתקופה הראשונה שלט בעלון קו מתון יחסית, אך בערך בשנת ה'תשנ"ו עבר שינוי והפך לקיצוני יותר (ממעט בציטוט רשימות, מסרב להתייחס לאוהל כמקום הימצאו של הרבי), וזאת בעיקר עקב הגביר רמי אנטיאן שהחל להחזיק את הוצאתו, ועקב סכסוך בין זלמן הרצל למענדי הענדל.

חלקים ומוספים

  • הגיליון מחולק לשניים; החלק הראשון המהווה את רוב הגיליון, הוא בעברית וכולל בתוכו גם מוסף לילדים במחנה צבאות השם והחלק השני הוא באנגלית.
  • עטרת חיה - מוסף חודשי לנשים.

מערכת בית משיח

סדרות מיוחדות

במשך השנים הופיעו ומופיעים ב"בית משיח" סדרות מיוחדות ופופולריות:

מדורים

חשיפות במשך השנים

קישורים חיצוניים