הבדלים בין גרסאות בדף "וידעת תרנ"ז - מוסקבה"

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
(ויקיזציה)
מ (הגהה)
 
(12 גרסאות ביניים של 5 משתמשים אינן מוצגות)
שורה 1: שורה 1:
'''וידעת - מוסקבה''' הוא מאמר יסודי שאמר [[אדמו"ר הרש"ב]] ב[[מוסקבא]] ב[[תרנ"ז]]{{הערה|לא ידוע באיזה תאריך בשנה. מקובל שבחורף, ע''פ מכתב הרבי הריי''צ{{מקור}}}}.
+
{{מאמרי רבותינו נשיאינו}}
 +
'''וידעת - מוסקבה''' הוא מאמר חסידות יסודי שאמר [[אדמו"ר הרש"ב]] ב[[מוסקבה]] בשנת [[תרנ"ז]]{{הערה|לא ידוע באיזה תאריך בשנה. מקובל שבחורף, ע"פ מכתב הרבי הריי"צ{{מקור}}.}}.
  
לכל [[רבותינו נשיאינו|אדמו"רי חב"ד]] היו מאמרים שהיו חוזרים עליהם מספר פעמים בשנה כדי [[טהרת האויר|לטהר את האוויר]]. המאמר הזה הוא אחד מהמאמרים שחזר אדמו"ר הרש"ב הרבה פעמים.  
+
לכל [[רבותינו נשיאינו|אדמו"רי חב"ד]] היו מאמרים שהיו חוזרים עליהם מספר פעמים בשנה כדי [[טהרת האויר|לטהר את האוויר]]. מאמר זה הוא אחד מהמאמרים שחזר אדמו"ר הרש"ב פעמים רבות{{הערה|[[תבנית:היום יום/כ"ח תמוז|היום יום כ"ח תמוז]].}}.
  
== תוכנו בקצרה ==
+
== תוכן המאמר ==
במאמר יש ביאור נרחב איך למרות שהבורא מסתתר בעולם ואינו נגלה, מחמת ה[[צמצום]] האלוקי בעולם, בכל זאת ניתן למצוא אותו בכל פרט ולגלות אותו.
+
במאמר מבאר בהרחבה איך למרות שהבורא מסתתר בעולם ואינו נגלה, מחמת ה[[צמצום]] האלוקי בעולם, בכל זאת ניתן למצוא אותו בכל פרט ולגלות אותו.
  
כדי לבאר את זה הוא מביא משל מ[[רב ותלמיד]]. הרב שרוצה להעביר דבר שכל לתלמידו, מוכרח לצמצם ולהעלים את השכל. אבל בעצם, כל מטרת הצמצום היא בשביל שהתלמיד יכיל ויקבל את השכל (כידוע שאחרי ארבעים שנה {{מונחון|קאים איניש אדעתיה דרביה|האדם מבין בשלימות את כוונת רבו}} וזאת כי כל כוונת הרב מלכתחילה לא הייתה להעלים משהו מהתלמיד, אלא רק להעביר לו בשפה שהוא מבין, ולכן כשהתלמיד יעמיק בשכל הוא ימצא את כל העומק המקורי).
+
כדי לבאר זאת מביא הרבי [[משל]] מ[[רב ותלמיד]]. הרב שרוצה להעביר דבר שכל לתלמידו, מוכרח לצמצם ולהעלים את השכל. אך בעצם, כל מטרת הצמצום היא בשביל שהתלמיד יכיל ויקבל את השכל (כידוע{{הערה|[[מסכת עבודה זרה]] ה, ב. וראה [[לקו"ש]] (חל"ד ע' 160) ל[[פרשת תבוא]] [[תשמ"ט]].}} שאחרי ארבעים שנה {{מונחון|קאים איניש אדעתיה דרביה|האדם מבין בשלימות את כוונת רבו}} וזאת כי כל כוונת הרב מלכתחילה לא הייתה להעלים משהו מהתלמיד, אלא רק להעביר לו בשפה שהוא מבין, ולכן כשהתלמיד יעמיק בשכל הוא ימצא את כל העומק המקורי).
 +
 
 +
===לקריאה נוספת===
 +
* מאמר [[גדול יהיה תשכ"ב]] מיוסד מקצתו על מאמר זה וכן מאמר למען דעת תשי"ג.
 +
 
 +
==קישורים חיצוניים==
 +
*'''[https://chabadpedia.co.il/images/c/c4/%D7%95%D7%99%D7%93%D7%A2%D7%AA_%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%91%D7%94.pdf מאמר וידעת תרנ"ז מוסקבה]''' {{PDF}}
 +
*הרב [[יואל כהן]], '''[http://video.chasidut.net/subcategory/1000101/%D7%95%D7%99%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%A1%D7%A7%D7%91%D7%94-%D7%AA%D7%A8%D7%A0%D7%96 שיעורים במאמר וידעת מוסקבה]''' באתר חסידות נט.
  
== לקריאה נוספת ==
 
* [[היום יום]] [[תבנית:היום יום/כ"ח תמוז|כ"ח תמוז]]
 
* מאמר [[גדול יהיה תשכ"ב]] מיוסד מקצתו על מאמר זה
 
 
{{קצרמר}}
 
{{קצרמר}}
 
{{הערות שוליים}}
 
{{הערות שוליים}}
 
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר הרש"ב]]
 
[[קטגוריה:ספרי אדמו"ר הרש"ב]]

גרסה אחרונה מ־10:20, 30 ביולי 2023

מאמרי רבותינו נשיאנו
האמנם · דער פרומער וארא · איתא במדרש תילים · והדרת פני זקן · כתב יד דא"ח ישן לא נודע למי · באתי לגני · ושאבתם מים בששון · וידעת תרנ"ז - מוסקבה · החלצו תרנ"ט
מאמרי הרבי
אשר תבחר · ביום עשתי עשר · גדול יהיה · ושבתי בשלום · כי ישאלך בנך · לא תהיה משכלה · ואתה תצווה את בני ישראל · על כן קראו הימים האלה ימי הפורים
המשכים
המשך והחרים · המשך וככה תרל"ז · המשך רנ"ט · המשך תרס"ו · המשך תער"ב
מושגים
דיבור המתחיל · ביכלאך · בלתי מוגה · מוגה · המשך

וידעת - מוסקבה הוא מאמר חסידות יסודי שאמר אדמו"ר הרש"ב במוסקבה בשנת תרנ"ז[1].

לכל אדמו"רי חב"ד היו מאמרים שהיו חוזרים עליהם מספר פעמים בשנה כדי לטהר את האוויר. מאמר זה הוא אחד מהמאמרים שחזר אדמו"ר הרש"ב פעמים רבות[2].

תוכן המאמר[עריכה]

במאמר מבאר בהרחבה איך למרות שהבורא מסתתר בעולם ואינו נגלה, מחמת הצמצום האלוקי בעולם, בכל זאת ניתן למצוא אותו בכל פרט ולגלות אותו.

כדי לבאר זאת מביא הרבי משל מרב ותלמיד. הרב שרוצה להעביר דבר שכל לתלמידו, מוכרח לצמצם ולהעלים את השכל. אך בעצם, כל מטרת הצמצום היא בשביל שהתלמיד יכיל ויקבל את השכל (כידוע[3] שאחרי ארבעים שנה קאים איניש אדעתיה דרביה וזאת כי כל כוונת הרב מלכתחילה לא הייתה להעלים משהו מהתלמיד, אלא רק להעביר לו בשפה שהוא מבין, ולכן כשהתלמיד יעמיק בשכל הוא ימצא את כל העומק המקורי).

לקריאה נוספת[עריכה]

קישורים חיצוניים[עריכה]

סמל חבדפדיה חדש.jpg ערך זה הוא קצרמר. אתם מוזמנים לתרום לחב"דפדיה ולהרחיב אותו.

הערות שוליים

  1. לא ידוע באיזה תאריך בשנה. מקובל שבחורף, ע"פ מכתב הרבי הריי"צ[דרוש מקור].
  2. היום יום כ"ח תמוז.
  3. מסכת עבודה זרה ה, ב. וראה לקו"ש (חל"ד ע' 160) לפרשת תבוא תשמ"ט.