פורטל:הפצת המעיינות
מאז אמר מלך המשיח לבעל שם טוב שהגעתו תלויה בהפצת מעיינות החסידות, אדמו"רי חב"ד פעלו ללא לאות בהפצת המעיינות, כדי לקרב את בוא הגאולה האמיתית והשלימה.
גם החסידים בעקבות הרביים החלו לפעול בעבודה זו, עד שכיום בהוראת הרבי אור החסידות מגיע לכל מקום בעולם, על ידי שלוחי הרבי.
אדמו"ר הזקן אמר לרבי פנחס מקוריץ, שתורת החסידות צריכה להתפרסם לקהל הרחב למרות היותה קדושה ונעלית, כדי לתקן את העולם הנמצא בחושך ובהעלם גדול.
בית חב"ד הוא מרכז יהודי בו מתבצעת פעילות השלוחים, חסידי חב"ד, באי-כוחו של הרבי מליובאוויטש הנשלחים למקומות בהם יש יהודים על מנת להקים תשתית קהילתית יהודית או כדי לחזק את המוסדות הקיימים. בתי חב"ד הוקמו לראשונה בשנות ה-50. לכל בית חב"ד יש מנהל-שליח, החולש על החלק הארגוני והפיננסי של בית חב"ד. בדרך כלל, קיימים מוסדות נוספים תחת הנהלת בית חב"ד, כגון בתי כנסת, מקוואות, בתי ספר ומדרשיות, חנויות תשמישי קדושה ומזון כשר, מרכזי חסד ועוד. מטרת בית חב"ד, כפי שהוגדרה על ידי מייסדם - הרבי, היא להוות "בית שמגדלים בו תורה, תפילה, וגמילות-חסדים", לסייע לכל יהודי בכל מקום בו הוא נמצא, הן בעניני דת ורוחניות והן בצרכים שונים. באייר תשנ"ב אישר הרבי במענה לשאלת השליח הרב דוד אליעזרי מפלורידה כי דעת קודשו היא שעיקר הדגש בפעולותיו של מנהל בית חב"ד בימים אלו צריכה להיות בענייני גאולה ומשיח ושלל את הסברה כי הפעולות בענייני משיח תיעשה רק כחלק משאר פעולות הבית חב"ד. המושג "בית חב"ד", נטבע על ידי הרבי מליובאוויטש בשנות המ"מים (שנות ה-80) ומאז הוא הפך לשם-נרדף לסניף חב"די בעולם. ארגון הגג של הבתי חב"ד בישראל הוא צעירי אגודת חב"ד, המסייע לשלוחים בפעילות השוטפת, בעיקר באספקת מוצרים נחוצים במחיר מסובסד ובייעוץ והכוונה. בארצות הברית וברחבי העולם פועלים בתי חב"ד תחת הנהלת המרכז לענייני חינוך.
שליחות, בהלכה, הינה האפשרות הניתנת ליהודי למנות יהודי אחר לשלוחו ולבצע עבורו פעולות מסויימות, הן בקיום המצוות והן בדיני ממונות, כך שפעולת השליח תיזקף לזכותו של המשלח. אפשרות זו בוטאה על ידי חז"ל בכלל "שלוחו של אדם כמותו". בפנימיות התורה - תורת החסידות - מתפרש מושג השליחות בעבודת ה' של יהודי: בריאתו של האדם וירידת נשמתו בגוף היא שליחות שהוטלה עליו מהקב"ה, על מנת לפעול בעולם הזה הגשמי לבררו ולזככו. הכח שניתן ליהודי לקיים את השליחות הוא, בדומה לשליחות גשמית, כיוון ש"שלוחו של אדם כמותו" - נשמתו של היהודי היא "חלק אלו-ה ממעל ממש". בדור השביעי, בהנהגתו של הרבי, מושג השליחות הפך לדרישה מרכזית של הרבי - מחסידי חב"ד בפרט, ומכל יהודי בכלל - לעזוב את מקומו ולהתמסר להפצת היהדות והחסידות במקומות רחוקים הזקוקים לכך. כחלק מדרישה זו הוקם על ידי הרבי מפעל השליחות, על ידי מינוי חסידיו לשלוחים בכל מקום ומקום והקמת בתי חב"ד ברחבי העולם, הנותנים סיוע גשמי ורוחני לכל יהודי. במשך השנים התרחב מפעל השליחות, וכיום הוא מקיף כמעט כל עיר ויישוב בעולם שבו נמצאים יהודים, ומונה מעל ל-5000 שלוחים, מתוכם 1,000 שלוחים בארץ ישראל.
ערכים בקטגורית שליחות: מיר זיינען שלוחים פון רבי'ן (ניגון) - שליחות - בית ספר נט - הפצת היהדות - השלוחים לארץ הקודש - השליחות היחידה - כינוס השלוחים בארץ הקודש - כינוס השלוחים העולמי - כינוס שלוחי הרבי לארץ הקודש - קבוצת השלוחים לארץ הקודש (תשט"ז) - שלוחים חשאים לרוסיה - שליח נודד - שליחות המל"ח עריכהתמונה נבחרת
|
עריכהציטוט נבחר
עריכהערך נבחר
חב"דפדיה הינה אנציקלופדיה חב"דית ברשת האינטרנט, שמטרתה העיקרית היא להפיץ את תורת חסידות חב"ד לקהל הרחב. חב"דפדיה פועלת באמצעות תוכנת מדיה-ויקי לאנציקלופדיות אינטרנטיות. חב"דפדיה מביאה לפני הקורא את כל הידע הקיים על חסידות חב"ד, מנהיגיה ותורתה, תוך דגש על ענייני גאולה ומשיח. חב"דפדיה עוסקת גם בנושאים אחרים הקשורים בחסידות חב"ד, וביהדות בכלל.
עריכההידעת?
במהלך נסיעתם של קבוצת השלוחים לארץ הקודש (תשט"ז) עצרו השלוחים על פי בקשת הרבי במקומות שונים: תחנתם הראשונה בדרכם בט"ז תמוז להתוועד עם אנ"ש באנגליה. שם חזר בפני הקהל ביום השבת קודש הת' אברהם קארף - פלפול בהלכות שבת. והת' חיים יהודה קרינסקי שיחה מהרבי. בהמשך עצרו גם בצרפת וביקרו את ר' ניסן נמנוב - י"ט תמוז. ובעוד מקומות שונים, היו מספר חסידים שהרבי ביקש לבקרם: לייב זלמנוב - י"ט תמוז, פנחס אלטהויז - כ"ג תמוז.
עריכהקטגוריות בתורת הנגלה
בתי חב"ד - יוזמות בעניני משיח וגאולה | יוזמות בתחום הפצת המעיינות - ישיבות לבעלי תשובה | כינוסים - מבצעי ותקנות הרבי | מדיה חב"ד - שליחות עריכהקדימה, לעבודה!
רוצים לעזור? הנה כמה משימות שבהן אתם יכולים לתרום:
|
|