עקיבא סודרי

מתוך חב"דפדיה, אנציקלופדיה חב"דית חופשית
גרסה מ־19:00, 14 באפריל 2024 מאת יוסף בן מלמד (שיחה | תרומות) (לא אנציקלופדי כרגע, לא משהו קריטי)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב עקיבא סודרי נואם בעצרת גאולה ומשיח בארגון האגודה למען הגאולה. ג' תמוז תשפ"א
הרב עקיבא סודרי (שני מימין) עם קונסול ישראל להודו היוצא והנכנס בבית חב"ד בניו דלהי, הודו. משמאל: הרב שמשון גולדשטיין שליח הרבי בפושקר, הודו.

הרב עקיבא סודרי הוא שליח הרבי ומנהל בית חב"ד המרכזי בניו דלהי, שבהודו.

תולדות חיים

נולד בירושלים לאביו הרב רפאל משה ולאימו מרת רחל והתחנך במוסדות חב"ד המקומיים. בבחרותו למד בישיבות תומכי תמימים ובישיבה גדולה חסידי חב"ד ליובאוויטש צפת, לקראת שנת הלימודים תשס"ז נסע ללמוד בישיבת תומכי תמימים המרכזית ב-770 במסגרת שנת ה'קבוצה'.

לאחר לימודיו ב-770 היה בין המנהלים של ישיבת קיץ חיילי בית דוד וכן נסע לשליחות לבתי חב"ד שונים בהודו.

התחתן עם רעייתו מרת חיה מושקא, ביתו של הרב שמואל גרומך שליח הרבי לבית דגן.

השליחות בהודו

בשנת תשע"ג נסעו באופן זמני למלא את מקומם של השלוחים בניו דלהי הרב שמואל שארף ומשפחתו שנסעו לארץ הקודש, למטרת הארכת הויזה להודו. באותה תקופה התרחשו מתקפות טילים באיזור הדרום, ובראש חודש כסלו פגע בבית משפחת שארף שבנחלת הר חב"ד טיל גראד שנורה מעזה. הטיל פצע את הרב שמואל ואת ילדיו ונטל את חיי אשתו, השם יקום דמה.

לאחר האירוע המצער החליטו הרב עקיבא ורעייתו על פי תשובות שקיבלו מהרבי באמצעות האגרות קודש להישאר בניו דלהי ולהמשיך את השליחות במקום.

הרב סודרי מנהל כיום את הבית חב"ד הוותיק ביותר בהודו (הוקם על ידי הרב נחמן נחמנסון בתשנ"ה), הנמצא בלב ה"מיין בזאר", המקום בו פותח כל מטייל את מסעו בהודו וממנו הוא שב הביתה בסיומו. הבית חב"ד בדלהי מהווה את השער לכל הבתי חב"ד בהודו. מדי יום עוברים בבית חב"ד מאות ישראלים, והוא פתוח כל ימות השנה.

הרב סודרי, שנמצא בשליחות בעיר המרכזית - ניו דלהי, מגיש סיוע לכל הבתי חב"ד הפזורים בהודו, כמו שחיטה כשרה, המיועדת גם עבור בתי חב"ד נוספים. כשלמעשה משמש בית חב"ד ניו דלהי חוליה המקשרת בין כל הבתי חב"ד במדינה.

בשנת תשע"ח ייסד יחד עם הרב דני ווינדרבאום את בית חב"ד בלֶה, לדאק שבצפון הודו. בתחילה הפעילו את המקום תמימים, עד להגעתם של הרב אוהד מרציאנו ומשפחתו באופן קבוע למקום.

בתקופת התפשטות מגיפת הקורונה נשארו במקום השליחות וסייעו לחילוצם של מאות מטיילים ישראלים. את חגי תשרי של תשפ"א ערכו עם הקהילה הישראלית בעיר ומילאו את מקומם של השלוחים בדרום דלהי - הרב שניאור קופצ'יק ומשפחתו.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים